2020. április 14. kedd

ápr. 14
0:03
Az összezártság áldozatai – Terjed az erőszak a karanténban (168 Óra Online)
.
ápr. 14
0:06
Koronavírus: kórházi dolgozók szerint megtörtént a kiürítés, a főigazgatónak mégis mennie kellett (Napi)
Tapssal és énekkel búcsúztatták az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) vasárnap leváltott főigazgatóját, Cserháti Pétert a dolgozók Budakeszin több lap beszámolója szerint. Cserháti menesztésének oka a Magyar Nemzetben megjelent közlemény szerint az volt, hogy a kórházban nem szabadították fel az utasításoknak megfelelő számú ágyat a covi
ápr. 14
0:06
Hiába a húsvét, nem csitul a konfliktus: Magyarországon tartja a szemét Von der Leyen (Blikk)
Az ünnepek alatt sem csitult a felhatalmazási törvény miatt újból kiéleződött konfliktus Brüsszel és a magyar kormány között.
ápr. 14
0:06
Badacsonytomajba egy ideig még a nyaralótulajdonosokat sem engedték be (444.hu)
Útblokádokkal is igyekeztek elzárni a települést a nem helyben lakók elől.
ápr. 14
0:06
Megjelent a koronavírus Hódmezővásárhelyen, a helyi fideszes lap nekiment Márki-Zay Pétenek (Propeller)
Hódmezővásárhelyen is megjelent a koronavírus, egy egyéves gyerek és egy 90 évesnél idősebb férfi produkált pozitív tesztet. Fotó: Facebook/Márki-Zay Péter A hírt közlő Promenád azt is hozzátette, hogy városban nem vezettek be a központinál szigorúbb kijárási korlátozást húsvét idejére, ezért szerintük helytelen döntést hozott a polgármester. Már
ápr. 14
0:07
Új munkaügyi kultúrára van szükség – Dávid Ferenc: Ne kapjon bértámogatást az a cég, amely nem tartja be a játékszabályokat! (168 Óra Online)
.
ápr. 14
0:10
A Korányi kórház főigazgatója váltja az OORI menesztett vezetőjét (Napi)
Kovács Gábor, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgatója vezeti mától megbízott főigazgatóként az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetet (OORI) - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).
ápr. 14
0:10
Koronavírus: a debreceni színház énekkara szórakoztató műsort adott a Vénkerti lakótelepen (Blikk)
(MTI) - Debrecen, 2020. április 13. Udvarhelyi Péter és Pálné Simon Erika, a Csokonai Nemzeti Színház énekkarának tagjai énekelnek a Vénkerti-lakótelepen Debrecenben 2020. április 13-án. A koronavírus-járvány miatt a színház tagjai Csokonai-szerenádok néven a város lakótelepeit járva rövid szórakoztató műsort adnak a lakóknak.
ápr. 14
0:10
A minisztérium szerint direkt jó a kulturális szektorban dolgozóknak, hogy többé nem közalkalmazottak (444.hu)
Hat százalékos béremeléssel próbálják megédesíteni a státusváltást, amely a minisztérium szerint "versenyképesség-javulást" hoz a közművelődési-közgyűjteményi szektorban dolgozóknak.
ápr. 14
0:10
Már ki is nevezték az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet új főigazgatóját (Propeller)
Dr. Kovács Gábor, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet főigazgatója vezeti mától megbízott főigazgatóként az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetet (OORI) – írja közleményében az Emmi. Fotó: rehabint.hu A két intézménynek kiemelt szerepe lesz, amikor a koronavírus-járvány tömegessé válik Magyarországon. A Korányiban már most is nagy számban
ápr. 14
0:11
Nyílt levélben kérik a rehabilitációs intézet dolgozói Orbántól a Kásler által leváltott főigazgató visszahelyezését (168 Óra Online)
Nyílt levélben fordulnak az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) dolgozói Orbán Viktor miniszterelnökhöz és Pintér Sándor belügyminiszterhez, miután vasárnap az Ember Erőforrások Minisztériuma megszüntette az intézet főigazgatójának, Cserháti Péter megbizatását - írta az Index.
ápr. 14
0:14
Nyílt levélben szóltak vissza az OORI dolgozói Cserháti leváltása miatt, cáfolják Kásler állításait (Napi)
Orbán Viktor miniszterelnöknek és Pintér Sándor belügyminiszternek írtak nyílt levelet az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI) dolgozói, miután vasárnap Kásler Miklós emberi erőforrás miniszter megszüntette az intézet főigazgatójának, Cserháti Péternek a megbízatását - értesült az Index.
ápr. 14
0:14
Koronavírus: egy virológus szerint akár már május végére megszabadulhatunk a járványtól (Blikk)
Jankovics István virológus szerint a járvány enyhülése után elindulhat egy második fázis. A szakember továbbá gyanúsnak tartja a gyorsteszteket, és az ATV-nek arról is mesélt, hogy a vírus elleni oltóanyagot már két cég is elkezdte tesztelni az embereken.
ápr. 14
0:14
Csörgött a tányér és az evőeszköz a NER egyik kedvenc éttermében, ahol éppen ott volt Gulyás Gergely is, de a miniszter szerint ő csak az elviteles ételt várta (444.hu)
Az éttermek nem fogadhatnak vendégeket, legfeljebb a megrendelt ételért lehet beugrani.
ápr. 14
0:14
Készülünk a legrosszabbra – az összes kórháznak szabaddá kell tennie az ágykapacitása 60%-át (Propeller)
Április 15-ig minden kórháznak a teljes ágykapacitása minimum 60 százalékát szabaddá kell tenni koronavírus fertőzött betegek ellátására – tudta meg az RTL Híradó. Az utasítást Kásler Miklós küldte április 7-én az intézmények vezetőinek. A levél azt is tartalmazza, hogy amennyiben indokolt, minden érintett beteg esetében gondoskodni kell más intézm
ápr. 14
0:18
Vége a leállásnak: kedden újra elindul a munka a győri Audinál (Blikk)
A vállalat átfogó intézkedési csomagot dolgozott ki.
ápr. 14
0:18
A Pesti úti idősotthon orvosa is karanténba került (444.hu)
A 24.hu értesülései szerint koronavírusgyanú merült fel az ő esetében is.
ápr. 14
0:18
Pontosított a kórház: ezeket a betegeket küldik haza a járvány miatt (Propeller)
Több hírportál is arról értesült, hogy magatehetetlen betegeket küldtek haza a Jahn Ferenc Kórházból. Az intézmény most reagált. Fotó: MTI/Szigetvári Zsolt A 24.hu-t azzal kereste meg egy olvasójuk, hogy nagypénteken szóltak neki, hogy kedden hazaviszi a mentő a kórház csepeli telephelyén fekvő járásképtelen, daganatos beteg édesanyját. A hvg.hu ol
ápr. 14
0:22
"Biztos voltam benne, hogy meghalok" – János öt napig feküdt eszméletlenül a koronavírus miatt (Propeller)
Huszonhárom napig feküdt a kiskunhalasi kórházban, ebből ötöt eszméletlen állapotban János, aki a Blikkel osztotta meg a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatos tapasztalatait. Fotó: MTI/Balogh Zoltán A 42 éves férfi a járvány Ausztriai gócpontjában, Tirolban kapta el a vírust, ahol pincérként dolgozott. Az éttermet a betegséghullám miatt március 17-én
ápr. 14
1:36
Érettségi és Diákhitel Plusz: Erre készülhetnek a diákok (Hírstart)
Elkészült az oktatási akciócsoport javaslata az idei értettségiről. A terv szerint idén főleg írásbeli vizsgát tennének a végzős diákok, és egyszerre maximum tízen tartózkodhatnának egy teremben, betartva a másfél méteres távolságot. A felsőoktatásban tanulókat pedig szabad felhasználású, kamatmentes Diákhitel Plusszal segíti a kormány.
ápr. 14
1:40
Újabb béremelés lesz (Hírstart)
A Kormány kiemelten fontosnak tartja a közszférában dolgozók megbecsülését, ezért az egészségügyi és az oktatási ágazatokat követően a harmadik meghatározó humánszektor, a kulturális szakterület béremeléséről is döntött a Kormány - számolt be közleményében az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
ápr. 14
3:00
"Biztos voltam benne, hogy meghalok" – János öt napig feküdt eszméletlenül a koronavírus miatt (Hírstart)
Huszonhárom napig feküdt a kiskunhalasi kórházban, ebből ötöt eszméletlen állapotban János, aki a Blikkel osztotta meg a koronavírus-fertőzéssel kapcsolatos tapasztalatait. Fotó: MTI/Balogh Zoltán A 42 éves férfi a járvány Ausztriai gócpontjában, Tirolban kapta el a vírust, ahol pincérként dolgozott. Az éttermet a betegséghullám miatt március 17-én
ápr. 14
4:00
Megszólalt a kétéves koronavírusos kisfiú édesapja: így van most a kis beteg (Blikk)
Életük legdrámaibb napjain van túl egy sátoraljaújhelyi család. Kétéves kisfiuknál koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak. Szerencsére a pici már jól van, ha minden jól megy, ma kiengedik a kórházból.
ápr. 14
5:36
Az egységet és nem a megosztottságot kell erősíteni! (Hírstart)
Heiko Maasnak nem egy látványpékséget kell előkészítenie, ahol a fő műsorszám Magyarország vegzálása.
ápr. 14
5:48
Teljesen megújul egy magyar híd (Infostart)
A makói Maros-hídon kedden kezdődnek a munkálatok, és várhatóan hét hónapig tartanak majd.
ápr. 14
6:12
Borzalmas kínokon ment keresztük a koronavírusos János (ATV)
Huszonhárom napig feküdt a kiskunhalasi kórházban, ebből ötöt eszméletlen állapotban – mondta a Blikknek Szilágyi János, aki húsz éve dolgozik Tirolban pincérként.
ápr. 14
6:15
Ágyfelszabadítás súlyos áldozatokkal (Alternatív Energia)
Menesztett kórházigazgatók, tüntető egészségügyiek, elküldött betegek – így készül a járványcsúcsra a kormány.
ápr. 14
6:18
Borzalmas kínokon ment keresztük a koronavírusos János (Hírstart)
Huszonhárom napig feküdt a kiskunhalasi kórházban, ebből ötöt eszméletlen állapotban – mondta a Blikknek Szilágyi János, aki húsz éve dolgozik Tirolban pincérként.
ápr. 14
6:18
OGY – A kormányt kérdezik a képviselők (Propeller)
A kormány tagjainak címzett azonnali kérdésekkel és kérdésekkel fejeződik be ma az Országgyűlés kéthetes ülése. A záró ülésnap délelőtt 11 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. Az azonnali kérdésekre és az azokra adott válaszokra két óra áll majd rendelkezésre, a kérdések pedig másfél órában hangozhatnak el. A parlament előző hétfőn ke
ápr. 14
6:24
Kemény vita várható ma a parlamentben (ATV)
A kormány tagjainak címzett azonnali kérdésekkel és kérdésekkel fejeződik be ma az Országgyűlés kéthetes ülése.
ápr. 14
6:24
Pew intézet: az amerikaiak a fertőző betegségeket tartják a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatnak (Propeller)
A fertőző betegségeket tartják jelenleg a legnagyobb nemzetbiztonsági kockázatnak az amerikaiak a Pew közvélemény-kutató intézet hétfő este ismertetett felmérése szerint. A megkérdezettek 79 százaléka sorolta a jelentős fenyegetések közé a fertőző betegségeket. A terrorizmus és az atomfegyverek terjedését a megkérdezettek továbbra is nagy aránya –
ápr. 14
6:30
Az Egyesült Államok nyugati államai közös gazdaságélénkítő tervet készítenek (Propeller)
Az Egyesült Államok nyugati partvidékének tagállamai közös tervet készítenek a gazdaságélénkítésre – jelentette be hétfőn este kiadott közös közleményében Gavin Newsom, Kalifornia, Kate Brown, Oregon és Jay Inslee, Washington állam kormányzója. A három politikus a közleményben leszögezte, hogy az elkövetkező hetekben szorosan együttműködnek annak
ápr. 14
6:36
Időjárás: hat megyére adtak ki figyelmeztetést (24.hu)
Reggelig erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor.
ápr. 14
6:42
Kedden újraindul a termelés a győri Audi gyárban (ATV)
Az Audi Hungaria győri gyárában keddtől újraindítja a termelést. Az Audi a Volkswagen Konszernnel egyeztetve átfogó intézkedési csomagot dolgozott ki a járvány gyáron belüli terjedésének elkerülésére - számolt be róla a Kisalföld.
ápr. 14
6:45
"Megvédem a babot!" - kiáltotta a nő és szakított a párjával a babkonzervek miatt (Ripost)
Nem, nem a bélműködés vezetett a szakításhoz.
ápr. 14
6:48
Kedden újraindul a magyar Audi (Napi)
A magyar egészségügyi előírásokhoz igazodó, átfogó intézkedési csomagot dolgozott ki a koronavírus-járvány gyáron belüli terjedésének elkerülésére, az Audi. Az autógyártó győri gyárában kedden újraindítják a termelést - értesült a Kisalföld.
ápr. 14
6:48
Legyengült ágazatra csapott le a járvány (Alternatív Energia)
A szociális szakemberek a járvány kitörésének első perceitől arra figyelmeztettek, hogy kiemelten veszélyeztetett az a nagyjából 90 ezer ember, aki a majdnem 1500 bentlakásos szociális intézmény valamelyikében él.
ápr. 14
6:48
Koronavírus: Kórházba került egy kétéves kisfiú - drámai beszámoló (ATV)
Életük legnehezebb napjain van túl egy sátoraljaújhelyi család, kétéves kisfiúknál koronavírus-fertőzést diagnosztizáltak – írja a Blikk.
ápr. 14
6:50
Vírusszűrés saját zsebből: magánlaborokban tesztel a lakosság (Alternatív Energia)
Mivel az állam nem biztosít elég tesztet, magáncégek elégítik ki a kétségeikkel magukra hagyott emberek igényeit, sokszor borsos áron.
ápr. 14
6:50
Elhunyt 13 beteg, átlépte az 1500-at a fertőzöttek száma (ATV)
Kedd reggelre 1512 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 13 beteg Magyarországon. 122 főre emelkedett az elhunytak száma és ugyanennyien már gyógyultan távoztak a kórházból.
ápr. 14
6:54
1512-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, újabb 13 beteg hunyt el (Blikk)
Már 1512 koronavírusos van az országban, illetve meghalt újabb 13 beteg.
ápr. 14
6:54
Friss: újabb 13 halott (888.hu)
1512 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 13 beteg.
ápr. 14
7:00
1512 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 13 beteg (Infostart)
Ezzel 122 főre emelkedett az elhunytak száma és ugyanennyien már gyógyultan távoztak a kórházból.
ápr. 14
7:00
Koronavírus: megugrott a csomagforgalom a postákon – Sokkal többen hajlandóak előre fizetni online, mint korábban (Blikk)
A járvány miatt a dolgozóknak sokkal nagyobb csomagmennyiséggel kell most szembenézniük a postán.
ápr. 14
7:00
Koronavírus: másfélezer fertőzött, újabb 13 halálos áldozat itthon (Pénzcentrum)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1512 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.  Emellett elhunyt újabb 13 beteg. Ezzel 122 főre emelkedett az elhunytak száma...
ápr. 14
7:00
A poklok poklát járta meg a koronavírusos gyerek (NLC)
A sátoraljaújhelyi kisfiú édesapja mesélte el a kálváriájukat.
ápr. 14
7:03
Egy nap alatt 13 beteg halt meg, másfél ezerre nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon (168 Óra Online)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1512 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölte a kormányzati tájékoztató portál. A fertőzöttek száma egy nap alatt 54 fővel nőtt.
ápr. 14
7:06
Drasztikusan csökkent a felsőoktatásba jelentkezők száma (ATV)
Nagy mértékben csökkent a felsőoktatásba jelentkezők száma 2020-ban az előző évihez képest - olvasható a keddi Népszavában.
ápr. 14
7:06
13-an haltak bele a koronavírus-fertőzésbe az elmúlt 24 órában Magyarországon (Propeller)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1512 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 13 beteg. Ezzel 122 főre emelkedett az elhunytak száma és ugyanennyien már gyógyultan távoztak a kórházból – közölte a hivatalos honlap. A hivatalosan nyilvánosságra hozott fertőzöttek sz
ápr. 14
7:06
Koronavírus: 122 főre emelkedett a betegség áldozatainak száma Magyarországon (Szeretlek Magyarország)
1512 főre nőtt hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Keresés