2020. április 2. csütörtök

ápr. 2
0:03
Nincs itt semmi látnivaló, tessék továbbmenni: tíz évre titkosak a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításának részletei (168 Óra Online)
Semjén Zsolt nagyon aktív: nem csak a kormányfő-helyettes jegyzi azt a törvényjavaslatot, amiből végül visszavonják a polgármesterek politikai gyámság alá helyezését, de a Budapest-Belgrád vasútvonalról szóló törvényt is ő nyújtotta be.
ápr. 2
0:06
Koronavírusos lett a győri polgármester is (Napi)
Dézsi Csaba András, Győr polgármestere, aki civil szakmáját tekintve a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház kardiológus-főorvosa, szerda este közleményben jelentette be, hogy megfertőzte a koronavírus.
ápr. 2
0:06
Az ovi bezárt, a maszkgyár megnyitott: Maradékokból készítenek védőfelszerelést a Wekerlén (Blikk)
Míg az óvodában a gyerkőcökre vigyáznak, otthon ollót és cérnát ragadva a mi egészségünk megóvásáért dolgoznak. Egy kispesti óvoda dolgozói éjt nappallá téve gyártják az újfajta koronavírus elleni védekezéshez szükséges maszkokat.
ápr. 2
0:06
A nemváltoztatást is megszüntetné a kormány az új salátatörvénnyel (444)
Az indoklás szerint "a biológiai nem teljes megváltoztatása nem lehetséges, jogszabályban szükséges rögzíteni, hogy ennek megváltoztatására az anyakönyvi nyilvántartásban sincs lehetőség.”
ápr. 2
0:06
Mozgalom lett a színházi maszkvarrás (Lokál)
Több száz szájmaszkot varrnak hetente a kecskeméti Katona József Színház szabászai a rászoruló szervezeteknek.
ápr. 2
0:06
Már van olyan nagyvárosunk, ahol ingyen osztogatják a védőmaszkokat (Propeller)
A zalaegerszegi önkormányzat a város minden lakosának eljuttat egy többször használható védőmaszkot a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozására. Fotó: MTI/Varga György Siófokon rendeletben kötelezték a helybéliket, hogy közintézményekben, patikákban, üzletekben viseljenek védőmaszkot, vagy takarják el az orrukat, szájukat sállal. A koro
ápr. 2
0:07
Textilt ajándékoz maszkokhoz, orvosok és ápolók átmeneti otthonainak berendezésében segít Magyarországon az IKEA (168 Óra Online)
Összesen 100 millió forint értékű adományt ajánl fel Magyarországon az IKEA, olyan önkormányzatokat és szervezeteket támogatnak, amelyeket a leginkább érint a koronavírus – közölte a cég regionális kereskedelmi vezetője, Mounia El Hilali. A cseh-magyar-szlovák régióért felelő igazgató szerint
ápr. 2
0:10
Burkolt üzenetet kapot az Orbán-kormány 13 nyugat-európai államtól (Napi)
Közös nyilatkozatot tett közzé Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Írország, Olaszország, Luxemburg, Hollandia, Portugália, Spanyolország és Svédország kormánya. Aggasztja őket, hogy egyes elfogadott vészhelyzeti intézkedések a jogállamiság, a demokrácia és az alapvető jogok alapelveinek megsértésének veszélyét hord
ápr. 2
0:10
Így kell ápolni otthon a koronavírussal fertőzött betegeket – A Semmelweis Egyetem összeszedte a legfontosabb tudnivalókat (Blikk)
A koronavírussal fertőzöttek száma rohamosan nő ezekben a hetekben. A statisztikák szerint az esetek mintegy 80 százaléka viszonylag enyhe, nem igényel kórházi kezelést.
ápr. 2
0:10
Törvénnyel betonozná be a városligeti építkezéseket a kormány (444)
Egy javaslattal megkerülnék a fővárosi önkormányzat által elrendelt változtatási tilalmat.
ápr. 2
0:10
Szép volt, fiúk! (Lokál)
Ilyet is ritkán látni! A Telekom Veszprém sztárjátékosai töltötték fel a hipermarket polcait március 24-én. A fiúk nem új munkát kerestek: segíteni igyekeztek.
ápr. 2
0:10
Győr polgármestere is elkapta a koronavírust (Propeller)
Pozitív lett a második koronavírustesztje Győr polgármesterének, aki ezt szerda este közölte, hozzátéve: tünetei nincsenek és házi karanténba vonul. Fotó: MTI/Krizsán Csaba Dézsi Csaba András azután végeztette el a két tesztet önköltségen egy magánlaborban, hogy kiderült, a város jegyzőjének, Lipovits Szilárdnak pozitív eredményt mutatott a koronav
ápr. 2
0:11
Koronavírusos lett Győr fideszes polgármestere, Dézsi Csaba András, ezzel hivatalosan ő az első fertőzött magyar politikus (168 Óra Online)
Koronavírusos lett Győr fideszes polgármestere, Dézsi Csaba András, aki ezt maga jelentette be Facebook-oldalán. Ezzel Dézsi az első magyar politikus, aki hivatalosan is fertőzött lett.
ápr. 2
0:14
A Budapest Airport kínálatából 2,5 millió ülőhely-kapacitás tűnt el (Napi)
A Malév 2012-es csődje után felépített útvonalhálózat egy része elveszhet, a ferihegyi repülőtéren tervezett beruházások egy részét pedig el kell halasztani – írta szerdán közzétett nyílt levelében Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója az MTI szerint.
ápr. 2
0:14
Elárulta a kormány, mi az igazi oka annak, hogy mostantól sokkal többet mondanak el a fertőzöttekről – És nem csak azt kell tudnia, hol mennyi a beteg! (Blikk)
Minden magyar embernek joga van tudni, hogy a koronavírus mely korosztályokat, célcsoportokat veszélyezteti leginkább, illetve milyen betegségek jelentenek különös veszélyt a vírus szempontjából – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerdán videóüzenetben.
ápr. 2
0:14
Ellenzéki polgármesterek: Ez nemcsak antidemokratikus, a védekezést is nehezíti (444)
A kormánymegbízottak által vezetett védelmi bizottságok hagynának jóvá minden önkormányzati döntést. A maszkbeszerzésektől a díszpolgári címekig.
ápr. 2
0:14
Már elérhető az azonnali fizetési QR-kód (Lokál)
Már elhelyezhető a Billingo számlákon az azonnali fizetés indítására alkalmas, MNB-útmutatónak megfelelő QR-kód.
ápr. 2
0:14
Koronavírusos magyar katonákat hozhattak haza Boszniából (Propeller)
A Magyar Honvédség egyik helikoptere kedden hazaszállított két katonát koronavírus-fertőzés miatt – írja a hvg.hu a Sarajevo Times nyomán. A bosnyák lap szerint a két katona az EUFOR kontingens tagja, az egyiküknél beigazolódott a fertőzés, míg a másiknál erős a gyanú, hogy elkapta a vírust. Enyhe tüneteik voltak, és jó állapotban hagyták el a báz
ápr. 2
0:18
Olyan, mintha jelentős kamatemelést hajtott volna végre az MNB - mi lesz a forinttal? (Napi)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán bejelentett intézkedése a rendszerszinten jelentős hitelintézetek tőkepuffereinek feloldásáról támogatja a hitelezés beindulását, a gazdaság újraindítását az MTI-nek nyilatkozó makrogazdasági elemzők szerint.
ápr. 2
0:18
Magányosan telnek a legnagyobb sztárok napjai, érződik rajtuk az állandó nyüzsgés hiánya (Blikk)
Búslakodva néznek ki kifutóikból a Fővárosi Állat- és Növénykert lakói.
ápr. 2
0:18
Kibervédelmi intézet: Újabb módszerrel próbálkoznak a csalók (Hírstart)
Újabb módszerrel próbálkoznak a koronavírus-járvány okozta félelmet kihasználni a csalók; akár a bejelentkezési adatok is veszélybe kerülhetnek - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Kibervédelmi Intézet a honlapján.
ápr. 2
0:18
Amerika budapesti nagykövetsége közleményt adott ki arról, hogy kerülni kell az alapvető jogok korlátozását (444)
A kormányoknak biztosítaniuk kell, hogy a rendkívüli felhatalmazás korlátozott, a mostani válság leküzdéséhez elengedhetetlen időtartamra szóljon.
ápr. 2
0:18
Orbán: Léket kapott, de befoltoztuk a védekezés hajóját (Lokál)
Orbán Viktor miniszterelnök kedden is többször bejelentkezett a koronavírus-járvány elleni védekezés érdekében zajló intézkedések részleteivel a Facebookon. Beszámolt arról, hogy a veszélyhelyzet huszadik napján is folytatódik a védekezés: zajlik a 2020-as és a 2021-es költségvetés újratervezése is.
ápr. 2
0:22
Az MKB Bank eladta a kockázati tőkealap-kezelőjét (Napi)
Az MKB Bank Nyrt. eladta az MKB Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.-t a Nukleus Consulting Kft.-nek - tette közzé a hitelintézet szerdán a BÉT honlapján az MTI szerint.
ápr. 2
0:22
Karácsony Gergely: „Mégis van ereje a felemelt hangnak” (Blikk)
Mint azt ma korábban a Blikk is megírta, a kormány visszavonta a polgármestereket korlátozni szándékozó javaslatot, Karácsony Gergely pedig a Facebook-oldalán üzent követőinek és mindenki másnak.
ápr. 2
0:22
Íme a bizottsági vezetők, akik a polgármesterek gyámjai lennének (444)
Semjén törvénymódosítása egykori fideszes, KDNP-s politikusoknak adna főszerepet, a polgármesterek kárára.
ápr. 2
0:22
Képviselők az idősekért (Lokál)
Kormánypárti képviselők sietnek az idősebb korú Tatabányaiak segítségére. A csapatot Schmidt Csaba, a város előző polgármestere koordinálja.
ápr. 2
0:26
Koronavírus: erre kéri a lakosságot Miskolc önkormányzata (Blikk)
Miskolc önkormányzata arra kéri a lakosságot, hogy – tekintettel a koronavírus-járványra – a levegő minőségének védelme érdekében ne égessenek avart, zöldhulladékot, helyette inkább próbálják ki a komposztálást – írta a borsodhir.hu.
ápr. 2
0:26
Saját embereit küldi be a színházakba a kormány (444)
A közös fenntartású színházak felügyelőbizottságában képviseli a kormányt a minisztérium három küldöttje.
ápr. 2
0:26
Felfüggesztik a kilakoltatásokat a veszélyhelyzet alatt (Lokál)
A kormány által kihirdetett veszélyhezett, illetve a kijárási korlátozás, a jogrendi ügyintézés bevett szokásait is alapjaiban változtatja meg. Varga Judit igazságügyi miniszter közösségi oldalán mindenkit tájékoztatott a fenálló változásokról.
ápr. 2
0:30
Minden zalaegerszegi lakosnak jár egy ingyen maszk, a siófoki üzletekben és közintézményekben pedig kötelező viselni (Blikk)
A zalaegerszegi önkormányzat a város minden lakosának eljuttat egy többször használható védőmaszkot a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozására. Siófokon rendeletben kötelezték a helybéliket, hogy közintézményekben, patikákban, üzletekben viseljenek védőmaszkot, vagy takarják el az orrukat, szájukat sállal.
ápr. 2
0:30
Karácsony Gergely: Nonszensz (444)
„Sok baj van ezzel a javaslattal, de leginkább az, hogy emberek egészsége és élete múlhat rajta” - írja a kormány javaslatáról, ami védelmi bizottságok gyámsága alá helyezné az önkormányzatokat.
ápr. 2
0:30
Nyitva, de tisztítva (Lokál)
A legtöbb helyen a piacok, mint a friss élelmiszerek beszerzésének legfőbb forrásai a járvány idején is nyitva tartanak, de a megfelelő óvintézkedések mellett.
ápr. 2
0:34
Kizárással fenyegetik a Fideszt a vírustörvény miatt: a Néppárt politikusai is bírálnak (Blikk)
A saját pártcsaládjából is bírálják a Fideszt és a magyar kormányt a hétfőn elfogadott koronavírus-törvény miatt, amely határozatlan időre elveszi a parlamenttől a jogalkotási jogkörét a koronavírus-járvány miatt.
ápr. 2
0:34
Svédország a lehető legkevesebb korlátozással próbálja kezelni a járványhelyzetet (444)
Hogy milyen helyben megélni ezt a kísérletet, arról élőben beszélgetünk Székely Annával és Török Zoltánnal, akik már 10 éve élnek az országban.
ápr. 2
0:34
Főpolgármester úr, a szerda nem szombat! (Lokál)
Vitézy Dávid, a Budapesti Fejlesztési Központ (BFK) vezérigazgatója és Fürjes Balázs államtitkár közösen kéri Karácsony Gergely Főpolgármestert, hogy oldja meg a szerdán kialakult tömegközlekedési helyzetet. Karácsony és a BKK szombati munkarendet hirdetett, ezzel óriási káoszt okozva: az emberek, a kevés jármű miatt egymás hegyén-hátán utaztak a m
ápr. 2
0:38
pozitív lett a győri polgármester második koronavírustesztje (Blikk)
Mint ahogyan arról korábban a Blikk is beszámolt, pozitív lett a győri jegyző koronavírustesztje néhány nappal ezelőtt. Ezután a város polgármestere, Dézsi Csaba András is csináltatott tesztet, ami akkor negatívnak bizonyult. Erről a polgármester maga adott hír a Facebook-oldalán, ám néhány perccel ezelőtt közleményben tudatta, hogy a második teszt
ápr. 2
0:38
Semjén Zsolt egyetlen este megmutatta, mik is a legfontosabb ügyek világjárvány idején (444)
Gyámság alá helyezett polgármesterek és színházak, transzszexuálisok ellehetetlenítése, a városligeti építkezési tilalom felülírása és két ingatlan Schmidt Máriáéknak.
ápr. 2
0:42
Részletek derültek ki a lélegeztetőgépre került háziorvos állapotáról – Ebben a kórházban ápolhatják (Blikk)
Valószínűleg a Szent László kórházban ápolják azt a Pest megyei háziorvost, aki koronavírussal fertőződött meg. Az 50 éves beteg lélegeztetőgépen van, állapota súlyos. Kollégái szerint az orvosnak nem volt semmilyen alapbetegsége.
ápr. 2
0:42
A Néppárt dán tagjai a Fidesz kizárását, a luxemburgi külügyminiszter Magyarország politikai karantén alá helyezését javasolja (444)
A felhatalmazási törvény a Fidesz pártcsaládján belül is felháborodást keltett.
ápr. 2
0:45
Újra érvényesült az Szdsz-megmaradás törvénye (Mandiner)
Összeomlott a balliberális értelmiségi és médianyomás alatt a kezdetben konstruktív parlamenti ellenzék, végül meghiúsította a koronavírus-törvény időben való elfogadását. Vajon ezzel 2022-ig megmaradó billogot tettek a saját homlokukra? Elemzésünk.
ápr. 2
0:46
Hatszor kérdezték meg Varga Judittól, hogy miért nincs határideje a kormány rendkívüli felhatalmazásának (444)
Az osztrák közszolgálati csatorna riportere 17 perc alatt sem kapott kielégítő választ.
ápr. 2
0:49
A kezemet megmostam, de a lelkemmel mi lesz? (Mandiner)
A koronavírus mentális egészségünkre is súlyos hatással van, ezért a lelki segítő szakmák szerepe felértékelődik ebben az időszakban. Hogyan fejlődhetünk a krízis hatására? Mi lesz velünk érintések nélkül? Miként álljunk helyt szülőként a válsághelyzetben? Pszichológiai körkép a covid-19 árnyékában.
ápr. 2
0:50
A kormány visszavonja a polgármestereket gyámság alá helyező törvényjavaslatot (444)
Semjén Zsolt javaslata alapján megyei, fővárosi védelmi bizottság felügyelte volna a polgármesterek döntéseit.
ápr. 2
0:53
Versenyfutás az idővel (Mandiner)
Hogyan kezdte meg működését a Kútvölgyi-karanténkórház? Időben lépett-e Magyarország a szigorító intézkedésekkel, és mennyire hatékonyak a hazai járványügyi döntések? Mikorra várható az ellenszer? Összefoglalónk az aktuális koronavírus-helyzetről.
ápr. 2
0:54
Győrben nem kell bérleti díjat fizetni a szociális bérlakások után a vészhelyzet végéig (444)
És az önkormányzati üzlethelyiségek többségének bérleti díját is 50 százalékkal csökkentik.
ápr. 2
0:58
Tíz évre titkosítaná a kormány a Budapest-Belgrád vasútvonal felújításáról szóló szerződéseket (444)
Magyarország történetének legnagyobb volumenű vasúti fejlesztése 590 milliárd forintba kerül majd.
ápr. 2
1:02
Cser-Palkovics András: Örülünk a délutáni fejleményeknek (444)
Székesfehérvár fideszes polgármestere nem bánja, hogy mégsem helyezik gyámság alá az önkormányzatokat.
ápr. 2
1:03
Hónap végéig kaptak időt az iskolák: nyáron még módosíthatnak a döntésen (Hírstart)
A 2020/21-es tanévben használatos iskolai tankönyvek rendelése a korábbi években megszokott ütemezés szerint április 1-jén kezdődik. Az Oktatási Hivatal által összeállított tankönyvjegyzék alapján a Könyvtárellátó Nonprofit Kft....
ápr. 2
1:06
Kétmilliárd forintos állami támogatást kap kikötőfejlesztésre Mészáros és Tiborcz közös vagyonkezelője (444)
A Club Aliga helyszínén, illetve Balatonfüreden építkezhetnek.

Keresés