2020. április 7. kedd

ápr. 7
0:03
Ingyenes parkolás: nagyon kilóg a lóláb (Napi)
Komoly vita alakult ki az elmúlt napokban a kormány és az önkormányzatok között, hogy a fizetős parkolás eltörlése inkább szolgálja a járványügyi védekezést, vagy éppen hátráltatja azt. Orbán Viktor miniszterelnök egy rendelettel tett pontot az ügy végére: mától sehol sem kell fizetni. Eközben az autópályadíjak eltörlése fel sem merült.
ápr. 7
0:03
Koronavírus: elözönlötték Tihanyt a felelőtlen turisták, besokallt a polgármester, ezt a döntést hozta (Blikk)
A berobbant tavasznak köszönhetően rengetegen indultak a hétvégén a szabadba, fittyet hányva a járvány miatti kijárási korlátozásokra. Így történt ez Tihanyban is, ahol ellepték a turisták a Balaton legszebb fekvésű településének belvárosát, már-már áldatlan helyzeteket idézve elő. Tósoki Imre, Tihany polgármestere az alábbi hivatalos közleményt ad
ápr. 7
0:03
Bajban a fideszes képviselő: megszavazták mentelmi jogának felfüggesztését, indulhat ellene a rendőrségi eljárás (168 Óra Online)
Felfüggesztette a fideszes Boldog István mentelmi jogát az Országgyűlés. A Parlament szavazattal döntött a kérdésben.
ápr. 7
0:03
„Azokat a pénzeket, amiket Mészárosnak meg a famíliának szánt, át kell csoportosítani az orvosok és az ápolók zsebébe!” (444.hu)
Az ellenzék nekiment a kormány gazdaságvédelmi csomagjának. A KDNP szerint unió a vírus helyett Orbánnal foglalkozik, és „azt üvöltik Húsvét közeledtével, hogy feszítsd meg!"
ápr. 7
0:06
Karácsony: az ingyenes parkolást a kerületi polgármesterek jó okból nem támogatták (Propeller)
A koronavírus-járvány miatt a kormány által hétfőtől bevezetett teljes körű ingyenes parkolást a kerületi polgármesterek nem támogatták, és a díjmentesség hatására a közösségi közlekedés kihasználtsága nem csökkent, viszont az elmúlt hetekhez képest érdemben nőtt a közúti forgalom Budapesten – írta Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn a Facebook
ápr. 7
0:07
Kiderült, kikkel egyeztettek Orbánék a munkahelyvédelmi csomagról (Napi)
A gazdasági kamarák, vállalkozói szervezetek javaslatai is beépültek a gazdaság újraindítását szolgáló kormányzati lépésekbe – hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a gazdasági élet felsővezetőivel tartott videókonferencián 2020. április 6-án. A tárcavezető szerint az új gazdaságvédelmi akcióterv nem növeli Magyar
ápr. 7
0:07
Döntött a parlament: így változnak a magyar személyi igazolványok (Blikk)
– Az országgyűlés kormánypárti javaslatra lehetővé tette, hogy a jövőben – a születés helye mellett – az a település is feltüntethető legyen a személyi igazolványokon, ahonnan az állampolgárok származnak.
ápr. 7
0:07
Százezer maszkot ajándékozunk Észak-Macedóniának – tudatta Szkopjéban Szijjártó Péter, de neki megint nem jutott egy se (168 Óra Online)
Egészségügyi védőfelszerelést adományozott Magyarország Észak-Macedóniának hétfőn, hogy a nyugat-balkáni ország minél hatékonyabban tudjon szembeszállni az új típusú koronavírus-járvánnyal – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szkopjéban.
ápr. 7
0:07
Elkülönítik a leginkább veszélyeztetett hajléktalanokat Budapesten (444.hu)
Az idős és rossz egészségi állapotban lévő emberek kerülnek külön helyre.
ápr. 7
0:10
Válságkezelő alapjövedelmet vezettek be az I. kerületben (Propeller)
Válságkezelő csomagot jelentett be V. Naszályi Márta, Budapest I. kerületének ellenzéki polgármestere. A kerület vezetője Facebook-oldalán tette közzé a részleteket, íme a legfontosabbak: Célzott támogatást adunk a Népjóléti Közalapítványnak, válságkezelő alapjövedelem céljára. Ez azt jelenti, hogy 100 ezer forintra egészítjük ki a rászorulók (gye
ápr. 7
0:11
Legyen résen, különben több százezer forintot bukhat! (Napi)
A jó idő közeledtével egyre több kétkerekű jelenik meg az utakon. Ám sokan elfelejtik, hogy érvényes kötelező biztosítás nélkül a segédmotorok nem vehetnek részt a közúti közlekedésben. Az új típusú elektromos eszközök státuszának rendezését nagyon várja a biztosítási szakma - adta hírül a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).
ápr. 7
0:11
Durva csapást mérhet a koronavírus Európára: ezzel a tervvel menthető meg a csődtől (Blikk)
Kritikus ponthoz érkeztünk a COVID-19 elleni védekezésben, mindannyiunk közös erőfeszítésére van szükség, hogy a világot megőrizhessük egy biztonságos helynek – jelentette ki Tedros Ghebreyesus, a WHO igazgatója.
ápr. 7
0:11
Nekiesett az ellenzék Gulyás Gergelynek, fizessen Tiborcz és Mészáros – a parlamentben is téma volt a kormány mentőcsomagja (168 Óra Online)
Az Országgyűlés 13 órakor kezdte meg munkáját, ami a Miniszterelnökséget vezető miniszter napirend előtti felszólalásával indult. Gulyás Gergely általános járványügyi tájékoztatással kezdte. Ebben javarészt nem volt olyan, amit még ne hallottunk volna: járványügyi alap, szolidaritási adó és a miniszterelnök gazdasági akcióterve.Az önkormányzatokat
ápr. 7
0:11
Ujhelyi az Európai Parlament munkájának akadályozásával vádolja Szájer Józsefet (444.hu)
Mivel Szájer levelet írt az EP jogi bizottságának arról, hogy az Európai Parlament online ülése nem jogszerű.
ápr. 7
0:14
Újra fényárban úszik a Puskás Aréna, de most egészen más okból (Propeller)
Március végén kikapcsolták a 140 milliárdból felhúzott Puskás Akadémia díszkivilágítását, de néha azért visszalövik. Az autizmus világnapján például kék színben tündökölt a létesítmény, most pedig a koronavírus-járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozók tiszteletére fehér fénnyel világították ki.  Fotó: MTI/Mónus Márton
ápr. 7
0:15
Már taxival is házhoz viszik a SPAR-nál leadott rendeléseket (Hírstart)
Április 6-án indul a Spar és a Főtaxi Csoport új Taxi Shopping szolgáltatása. A koronavírus okozta járványidőszakban, a mindenkit érintő kijárási korlátozások idején a bevásárlás sokak számára nehézséget okoz. Rajtuk igyekszik segíteni a Spar, illetve a Főtaxi Csoport új szolgáltatása, amely a Spar online shopra épül. „Az összefogás az egyetlen út
ápr. 7
0:15
Az elmaradó külföldi bérvadászok miatt kesereg az agrárkamara (Napi)
Az elhúzódó koronavírus-járványnak várhatóan komoly negatív gazdasági hatása lesz a magyar vadgazdálkodási ágazatra is, rövid és hosszú távon egyaránt - derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elemzéséből.
ápr. 7
0:15
Megszólalt a tüdőgyógyász: ennyi koronavírus-fertőzöttnél alakul ki tüdőgyulladás (Blikk)
A koronavírus-fertőzött betegek öt százalékánál alakul ki különböző súlyosságú tüdőgyulladás – közölte Madurka Ildikó aneszteziológus, intenzív terápiás orvos, tüdőgyógyász az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában.
ápr. 7
0:15
Bajban a fideszes politikus: felfüggesztették a mentelmi jogát, zöld utat kaptak a hatóságok (168 Óra Online)
Felfüggesztette a parlament a fideszes Boldog István mentelmi jogát.
ápr. 7
0:15
A sajtószabadság aránytalan korlátozását hozhatja a kormány rémhírtörvénye (444.hu)
Két jogtudós elemzése szerint a Btk. módosítása túlságosan általánosan fogalmaz, így a szükségesnél jobban kontroll alatt tarthatnak közérdekű információkat.
ápr. 7
0:18
Tüdőgyógyász: ilyen arányban alakul ki tüdőgyulladás a koronavírusos betegeknél (Propeller)
A koronavírus-fertőzött betegek öt százalékánál alakul ki különböző súlyosságú tüdőgyulladás – közölte Madurka Ildikó aneszteziológus, intenzív terápiás orvos, tüdőgyógyász az M1 hétfő esti műsorában. Fotó: Pixabay A szakember azt mondta: a beteg tüdő nagyon változatos, ezért fontos, hogy egyénre szabható legyen a lélegeztetési megoldás. A tüdőgyóg
ápr. 7
0:19
Alkotmányjogi panasz nyújtottak be a fizetési moratórium ellen (Napi)
Alkotmányjogi panaszt nyújtott be a fizetési moratórium ellen a PITEE - adta hírül a magyarországi devizahitel-adósok érdekeit képviselő Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdekképviseleti Egyesület (PITEE). Elég rossz üzenet a kormánytól, hogy a szerződő feleknek mindig fel kell készülniük arra, hogy a kormány a tudtuk nélkül módosítja a szerződéseiket.
ápr. 7
0:19
Békésben leölettek 27 ezer kacsát a madárinfluenza miatt, erre kiderült, hogy egyik sem volt fertőzött (168 Óra Online)
Madárinfluenza gyanúja merült fel egy Békés megyei, pusztaföldvári kacsaállományban, az állományt vasárnap felszámolták, a későbbi vizsgálati eredmények szerint azonban az állatok nem voltak fertőzöttek - közölte hétfőn a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel.
ápr. 7
0:19
A régió 41 irodaházának tulajdonosába vásárolta be magát az MNB alapítványainak vagyonkezelője (444.hu)
Egy amerikai befektetési alaptól vásárolták meg a varsói és a johannesburgi tőzsdére bevezetett cégben lévő 61 százalékos részesedésüket.
ápr. 7
0:22
Áder János Varga Judit anyósát nevezte ki az Országos Bírósági Hivatal egyik elnökhelyettesévé (Propeller)
Áder János köztársasági elnök hétfőn kinevezte az Országos Bírósági Hivatal (OBH) két új elnökhelyettesét: Csillám Katalint és Erőss Mónikát – tudatta az OBH a honlapján. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt A két új elnökhelyettes kinevezése április 7-ével lép életbe. Az OBH két korábbi elnökhelyettese, Répássy Árpád és Vajas Sándor április 1-jétől ítélőtáb
ápr. 7
0:23
Mégsem voltak madárinfluenzások a leölt békési kacsák (Napi)
Madárinfluenza gyanúja merült fel egy Békés megyei, pusztaföldvári kacsaállományban, az állományt vasárnap felszámolták, a későbbi vizsgálati eredmények szerint azonban az állatok nem voltak fertőzöttek - közölte hétfőn a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel. 27 ezer kacsát öltek le.
ápr. 7
0:23
Elkülönítik a veszélyeztetett hajléktalanokat Budapesten, a Józsefvárosban helyeznék el őket (168 Óra Online)
A megelőzés érdekében elkülönítve helyezik el a koronavírus által leginkább veszélyeztetett idős és rossz egészségi állapotban lévő hajléktalan embereket a fővárosban. Ezért a Gyáli úti átmeneti szállás lakóit ideiglenesen fővárosi tulajdonú lakásokba költöztetik – derül ki Karácsony Gergely főpolgármesternek a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatásk
ápr. 7
0:23
Hála isten, büszke vagyok a kormányunkra, meg rátok, miniszter uram (444.hu)
Süli János telefonos minieposzban mutatja be a féreg, kerékkötő, gonosz, hatalomvágyó ellenzék és a jóságos kormány összecsapását. Igazi, árnyalt, 21. századi politikai kommunikáció.
ápr. 7
0:27
A kormány nem azokat menti, akiket kellene? Már több tízezer embert bocsátottak el (Napi)
Az Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn bejelentett gazdaságvédelmi intézkedései a jelenlegi előterjesztésben még kevés konkrétumot tartalmaznak, és azok is elégtelennek tűnnek a gazdasági károk orvoslására - olvasható a Niveus Consulting Group kommentárjában. A csomag részleteit a hamarosan megjelenő rendeletek tartalmazzák.
ápr. 7
0:27
Varga Judit anyósa lett az OBH elnökhelyettese, családban marad az igazságszolgáltatás irányítása (168 Óra Online)
Áder János köztársasági elnök 2020. április 7-ével az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökhelyettesévé nevezte ki dr. Erőss Mónikát - olvasható a birosag.hu oldalon megjelent tájékoztatásban.
ápr. 7
0:31
Vonat helyett buszok fognak közlekedni Fertőszentmiklós és az osztrák határ között (Napi)
Modernizálja a Fertőszentmiklós és az osztrák határ közötti 10,2 kilométeres vasútvonalat a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt., a felújítás 2,7 milliárd forintba kerül - tájékoztatta a vasúttársaság az MTI-t.
ápr. 7
0:31
Jáksó László otthagyta a Sláger FM-et, de nem mondhatja meg, hogy miért (168 Óra Online)
Nem folytatja tovább a közös munkát a Sláger FM és Jáksó László, a Sláger Reggel műsorvezetője. Ma reggel már nem ő vezette a Sláger Reggel című műsort, és a neve is eltűnt a rádió weboldaláról – írja a Media 1.
ápr. 7
0:35
Bővít a Tesco: egységcsomag és új helyszínek a házhozszállításnál (Napi)
Április 6-tól már Magyarországon is elérhető a Tesco új, házhozszállítási szolgáltatása a Tesco Doboz. Ez alapvető élelmiszereket és háztartási termékeket tartalmaz, és azokba a magyar háztartásokba rendelhető, ahol az áruházlánc online bevásárlás szolgáltatása még nem elérhető. A Tesco által előre összeállított, egységes tartalmú dobozokat a Magya
ápr. 7
0:35
Többféle koronavírus terjed Magyarországon, egyetlen fertőzött szervezetében is több változat lehet (168 Óra Online)
Kulcsfontosságú felfedezést tett a lehetséges vakcinák fejlesztése szempontjából a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriuma. Megállapították, hogy
ápr. 7
0:39
„A politikai szándék fölülírja a józan megfontolást” - Karácsony Gergely az ingyenes parkolásról (Hírstart)
A főpolgármester rossz ötletnek tartja a díjmentes parkolást, ebben nagyjából az operatív törzs is egyetért vele.
ápr. 7
0:39
Kiderült, mennyit költene a kormány a munkahelyek megmentésére (Napi)
A kormány és a munkáltatói, munkavállalói érdekképviseletek közös célja, hogy legalább annyi munkahelyet teremtsünk, mint amennyit a járvány miatt elveszítünk – hangsúlyozta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) videókonferencia keretében megtartott ülésén 2020. áp
ápr. 7
0:39
Orbán bejelentette az ingyenes parkolást, 20 százalékkal több lett az autós Budapesten (168 Óra Online)
„A kormányzati operatív törzs tájékoztatóján hangzott el, hogy sajnos »sok lett az autó« Budapesten. Jó reggelt kívánok! A tisztifőorvos lényegében arra kérte a budapestieket, ne vegyék komolyan a miniszterelnök bejelentését, ne éljenek vele, mert az fokozza a járványveszélyt.
ápr. 7
0:43
AZ MNB 116 milliárd forint ajánlatot fogadott el a devizaswap-tenderen (Napi)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a forintlikviditást nyújtó devizaswap-tenderen 6 hónapos futamidőn 14,2 milliárd forint, 12 hónapos futamidőn 102,1 milliárd forint ajánlatot fogadott el hétfőn – közölte a jegybank a honlapján.
ápr. 7
0:47
Az igazságügyi miniszter anyósa lett az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese (Napi)
Kinevezte Áder János köztársasági elnök az Országos Bírósági Hivatal (OBH) két új elnökhelyettesét, Csillám Katalint és Erőss Monikát. Megbízatásuk kedden, április 7-én kezdődik - írta a hvg.hu.
ápr. 7
0:51
Az ellenzék szerint gyenge az eddig bejelentett kormányzati mentőcsomag (Napi)
A kormánynak és Orbán Viktornak csak az emberek védelme lenne a feladata a koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetben, az egyéb kormányzati intézkedések pedig szükségtelenek és elfogadhatatlanok. Az ellenzék azt kéri, Orbán "ne éljen vissza a különleges és időkorlát nélküli mandátumával, ne éljen vissza a kétharmados többségével" - idézt
ápr. 7
0:55
A válság után megváltozik a foglalkoztatás egy felmérés szerint (Napi)
A koronavírus-járvány okozta válságot követően jelentősen megváltozik a foglalkoztatás szerkezete, felerősödnek az alternatív foglalkoztatási módok és a munkaerő-kölcsönzés, a home office pedig sokkal kidolgozottabbá és elfogadottabbá válik - erre számít a munkavállalók jelentős része egy felmérés szerint, amit az MTI idézett.
ápr. 7
0:59
Új munkahelyeket jelentett be a Cofidis (Napi)
Cofidis Magyarországi Fióktelepe megnyitotta új nyíregyházi telefonos ügyfélszolgálati központját, ahol a jövőben akár 100 fő is dolgozhat. A járványhelyzet miatt nem tartottak nyilvános megnyitót. A munkát 29 új munkatárs kezdte meg - jelentette be a cég.
ápr. 7
2:27
Orbán bejelentette az ingyenes parkolást, 20 százalékkal több lett az autós Budapesten (Hírstart)
„A kormányzati operatív törzs tájékoztatóján hangzott el, hogy sajnos »sok lett az autó« Budapesten. Jó reggelt kívánok! A tisztifőorvos lényegében arra kérte a budapestieket, ne vegyék komolyan a miniszterelnök bejelentését, ne éljenek vele, mert az fokozza a járványveszélyt.
ápr. 7
3:09
Így készüljön a húsvétra járvány idején: ezekkel a hasznos tanácsokkal segít a Nébih (Blikk)
Árnyékot vet a kereszténység legnagyobb ünnepére a koronavírus-járvány. A húsvéti készülődés idén jelentősen más lesz, mint az elmúlt években, hiszen most, hiába a gyönyörű idő és az ünnep, a szabadban sétálás véresen komoly járványveszélyt jelent.
ápr. 7
3:15
Teljes védőfelszerelésben házasodott össze egy oroszlányi pár (Hírstart)
Sokan inkább elhalasztják az esküvőt, ők nem tették.
ápr. 7
3:51
Operatív törzs: Tartsák be a budapestiek a szabályokat! (Hírstart)
Az operatív törzs arra kéri a budapestieket, hogy tartsák be a kijárási korlátozás szabályait a járvány lassítása érdekében. Müller Cecília országos tiszti főorvos felhívta a figyelmet arra, hogy az összes megbetegedés – 744 fertőzött és 38 elhunyt – kétharmada a fővárosban és Pest megyében fordul elő.
ápr. 7
4:15
110 ezer liter fertőtlenítőt szállított ki a Mol (Hírstart)
A gyártás megkezdését követő első napokban 110 ezer liter Mol Hygi kéz- és felületfertőtlenítőt szállított ki a Mol Lub az ország különböző pontjaira, hogy segítse a járvány megfékezését.
ápr. 7
5:03
Újabb részletek a 13. havi nyugdíjról (Infostart)
Vannak, akik akár 500 ezer forintnál is nagyobb összeget kaphatnak jövő februárban.
ápr. 7
5:17
Elindult az ingyenes parkolás országszerte - így telt az első nap (ATV)
Nagyobb volt a forgalom az utakon, de nem volt káosz - mától ingyenes a parkolás az egész országban. Budapesten csaknem 700-ezer autótulajdonos közlekedési költségeit csökkentenék a rendelettel. A döntés ellenzői viszont úgy látják: ezzel azok kerülnek hátrányos helyzetbe, akik egyébként is díjmentes övezetben élnek. A miniszterelnök szerint a dönt
ápr. 7
5:24
Félmeztelenül szaladgált a csaj a réten, levideózták (Ripost)
Toplesz napozott a csajszi a szabadban, amikor a szexi videó készült...

Keresés