2020. április 16. csütörtök

ápr. 16
0:03
A legmagasabb állami kitüntetést kéri Müller Cecíliának, azaz "Cilikének" a Honfoglalás 2000 Egyesület (168 Óra Online)
Köszönet Cilikének címmel adott ki közleményt az Országos Sajtószolgálaton keresztül a Honfoglalás 2000 Egyesület.
ápr. 16
0:03
A bankokra kiszabott különadóból is mehet a focikluboknak (444.hu)
A koronavírus nem lehet NB II-ben. A bankokra kivetett 55 milliárdos adóból is lehet taózni.
ápr. 16
0:06
Ömlött a pénz a magyar cég kasszájába (Napi)
Jelentős részben a pánikszerű építőanyag-felvásárlásnak köszönhetően az egy évvel korábbinál 36,8 százalékkal nagyobb, 5,5 milliárd forint belföldi forgalmat bonyolított le a Mapei Kft. az első negyedévben - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.
ápr. 16
0:06
Biztonságosnak ítélték a kutatók a magyar járványhelyzetet (Blikk)
Egy tudományos kutatócsoport összesítette a világ országait abban a tekintetben, hogy melyik mennyire érintett a koronavírus-járvány által. Hazánk a nagyon előkelő tizennegyedik helyen végzett a világrangsorban.
ápr. 16
0:06
Közös fotóval gyászolja Orbán Viktor a nemzet művészét (Propeller)
Mint arról beszámoltunk, szerdán elhunyt Fekete György, a nemzet művésze, az MMA tiszteletbeli elnöke. A művésztől Facebook-oldalán Orbán Viktor is elbúcsúzott egy közös fotóval, melyhez ezt írta: Isten nyugosztalja a Magyar Művészeti Akadémia néhai elnökét, Fekete Györgyöt. Fekete György munkásságát elismerték Munkácsy-díjjal, Magyar Művészetér
ápr. 16
0:07
Május elején újabb rohamra számít Balatonfüred, de továbbra sem látják szívesen a turistákat (168 Óra Online)
A balatonfüredi önkormányzat továbbra is fenntartja a Balaton-parti városrészre vonatkozó, húsvét előtt bevezetett forgalomkorlátozásokat, zárva tartanak a frekventált parkolók és a strandok is – fedezte fel a város honlapján a 24.hu.
ápr. 16
0:07
A Riporterek Határok Nélkül szerint a felhatalmazási törvény egy „információs rendőrállamnak” nyitott utat (444.hu)
A szervezet egy aloldalon gyűjtötte össze, egyes államok hogyan cenzúrázták a híreket, vagy milyen dezinformációs kampányokat folytatnak.
ápr. 16
0:10
Diákhitel: két hét múlva nyílik a kapu (Napi)
Május 1-jétől elérhető a kamatmentes, szabad felhasználású Diákhitel Plusz - mondta a Diákhitel Központ vezérigazgatója szerdán a köztévében
ápr. 16
0:10
150 ezer ingyen maszkot osztanak szét Pécsett (Blikk)
Pécsen 150 ezer maszkot oszt szét az önkormányzat – írta az ATV.
ápr. 16
0:10
Változik a gyakorlat a felvételinél, a záróvizsgánál és a diplomaszerzésnél is (Propeller)
Több, a felsőoktatási felvételit, illetve a záróvizsgákat és a diplomaszerzést is érintő változásról is döntött a kormány. Fotó: MTI/Mohai Balázs Az intézkedések célja az, hogy a mostani, a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben – a nehézségek ellenére is – a lehető legteljesebben szolgálja a rendszer a fiatalok érdekeit – mondta Schanda Ta
ápr. 16
0:11
Fidesz-KDNP: Karácsony Gergely mentse meg a budapesti vállalkozásokat (168 Óra Online)
A Fidesz-KDNP arra kéri Karácsony Gergely főpolgármestert és a főváros vezetését, hogy
ápr. 16
0:11
Karácsony hiába hívta, a járvány során eddig egyetlen egyszer beszélhetett az országos tisztifőorvossal (444.hu)
A főpolgármester akkor jelezte Müller Ceciliának, hogy "nem tökéletes az információáramlás." Aztán nem változott semmi.
ápr. 16
0:14
Árvízellenes milliárdokról döntöttek (Napi)
A kormány az Esztergomi kistérség hosszú távú árvízi biztonsága és ármentesítése érdekében szükséges árvízvédelmi beruházásokra az idei költségvetésből t9bb 1,5 milliárdot, a jövő évi büdzséből pedig 425 millió forintot biztosított.
ápr. 16
0:14
A felvételinél, a záróvizsgánál és a diplomaszerzésnél is változások jönnek (Blikk)
Több, a felsőoktatási felvételit, illetve a záróvizsgákat és a diplomaszerzést is érintő változásról is döntött a kormány. Az intézkedések célja az, hogy a mostani, a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben – a nehézségek ellenére is – a lehető legteljesebben szolgálja a rendszer a fiatalok érdekeit – mondta Schanda Tamás, az Innovációs és T
ápr. 16
0:14
A kormány házi elemzője szerint "Brüsszel" támadja Magyarországot, pedig itt sokkal kevesebb a halott és a fertőzött (Propeller)
Ismét Magyarországot támadja Brüsszel és a hazai ellenzék, pedig a kormány járványügyi intézkedései hatékonyak – erről beszélt Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1-en szerda este. Hozzátette: az Európai Parlamentben álhírek alapján fognak tárgyalni Magyarországról. Például azt állítják, hogy a koronavírus-törvény felfüggesztett
ápr. 16
0:15
Íme, ezeket a diplomákat adják ki nyelvvizsga nélkül (168 Óra Online)
Újabb részleteket közölt az Emberi Erőforrások Minisztériuma a nyelvvizsga nélkül megszerezhető diplomákról – áll a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) Facebook-bejegyzésében, amit az Index vett észre.
ápr. 16
0:15
A kulturális államtitkár szerint "azokra a könyvtárosokra, akik nem csinálnak semmit, azokra nem lesz majd szükség" (444.hu)
"Azok a könyvtárosok, akik aktívan kitalálják, hogy hogyan lehet új és új programot hozni, ők nagyon sok pénzért ott fognak keresni."
ápr. 16
0:18
Előrehozott karácsonyi jutalom a Postánál (Napi)
Mintegy 45 ezer forintot utalt át a napokban munkavállalói bankszámlájára a Magyar Posta, így kompenzálva az elmaradt 2020-as béremelést - számolt be az Mfor.hu.
ápr. 16
0:18
Borzalmas: gödrökbe temetik a madárinfluenza miatt leölt állatokat (Blikk)
Március 26-án jelent meg a madárinfluenza Kiskunmajsán.
ápr. 16
0:18
Kontaktmentes utcai koncertek Ferencvárosban (Hírstart)
Karanténkoncerteket szerveznek Ferencvárosban, az előadók az utcán, járművekről zenélnek majd. Bárki jelentkezhet fellépőnek.
ápr. 16
0:19
Török Gábor: Nem lehetnek olyan hülyék a kormányban, hogy azt gondolják, a vírus nem kerül be olyan helyre, ahol fideszes a polgármester (168 Óra Online)
Viszonylag lassan ismerte fel a miniszterelnök a kibontakozó koronavírus-járvány léptékét, de aztán hatékonyan reagált – értékelte Török Gábor politikai elemző a heti Magyar Narancsnak adott interjújában.
ápr. 16
0:22
Egy hónappal meghosszabbítják az autóversenyek tilalmát Magyarországon (Napi)
A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöksége a szerdai ülésén úgy döntött, hogy egy hónappal, május 31-ig meghosszabbítja a hazai versenyek megrendezésére vonatkozó tiltását.
ápr. 16
0:22
Karácsony Gergely: Idősotthonokban akarták elhelyezni a kórházakból elküldött betegek egy részét (Hírstart)
A főpolgármester követeli: se idősotthonba, se haza ne küldhessenek senkit negatív teszteredmény nélkül.
ápr. 16
0:23
A bankok járványadójának a fele is a látványsportokra mehet (168 Óra Online)
A hitelintézetek csökkenthetik a járvány elleni védekezés miatt rájuk kiszabott adófizetési kötelezettségüket – erre ugyanis lehetőséget biztosít számukra a különadóról szóló kormányrendelet – írja a hvg.hu.
ápr. 16
0:26
Megvan Liszkay Gábor utóda (Napi)
A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) kuratóriuma április 15-i hatállyal a Mediaworks Hungary Zrt. vezérigazgatójává, valamint az igazgatóság elnökévé Szabó Lászlót nevezte ki - adta hírül az alapítvány.
ápr. 16
0:27
Karácsony Gergely: Idősotthonokban akartak elhelyezni kórházak elküldött idős betegeket (168 Óra Online)
„Támogatnám, hogy kezdjünk el azon gondolkodni, május közepétől hogyan lehetne lazítani a szigorításokon” – mondta Karácsony Gergely az Azonnalinak adott interjújában. Ennek azonban egyik feltétele a tömeges tesztelés. A főpolgármester beszélt arról is, hogy a múlt szerdai kormányülésen megkérdezte,
ápr. 16
0:30
Nagy változás jön a nyelvvizsgáknál is (Napi)
Veszélyhelyzet idején az arra alkalmas vizsgaközpontok online is szervezhetnek nyelvvizsgát az április 10-én megjelent kormányrendelet alapján.
ápr. 16
0:30
Constantinovits Milán: Tartanunk kell a helyes irányt (Igényes férfi)
„Hiába gondolom azt, hogy jobban tudnék boldogulni a világ más pontján, a jobb élet nem fizetség azért, hogy elhagyom a saját kultúrám és szülőhazám” – véli Fa Nándor. A világjáró vitorlázóval székesfehérvári műhelyében beszélgettünk a járványhelyzetről, a migrációról és a klímaváltozásról is.
ápr. 16
0:34
Az idősek csak másfél órán át vásárolhatnak az egyik magyar városban (Napi)
Szigorít a vásárlási korlátozásokon Lengyel Róbert Siófok polgármestere, de a fonyódi piacon sem kapnak 3 órát a 65 év felettiek.
ápr. 16
0:38
Elhunyt Fekete György, az MMA tiszteletbeli elnöke (Napi)
Életének 88. évében meghalt Fekete György belsőépítész, iparművész, a nemzet művésze, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tiszteletbeli elnöke - tudatta az MMA szerdán az MTI-vel.
ápr. 16
0:42
Magyarország bekerült a Top10-be egy nagyon fontos területen (Napi)
Magyarország a világ tíz leggyorsabb internethálózattal rendelkező országa közé került 2019-ben – a Datareportal.com elemzése szerint. A világviszonylatban is kiemelkedő hazai sávszélességnek rekordszintű adatforgalomban kell helytállnia a jelenlegi járványügyi helyzetben.
ápr. 16
0:42
Ki a felelős? (Igényes férfi)
Két fővárosi fenntartású idősotthonban is tömeges megbetegedést idézett elő a koronavírus, a más üzemeltetésű szociális intézményekben egyelőre sikerült megelőzni a fertőzés terjedését. Sára Botond kormánymegbízott, a fővárosi védelmi bizottság elnöke a kormányt és az állami intézményeket hibáztató Karácsony Gergely állításaira reagált.
ápr. 16
0:46
Koronavírusosan küldtek haza egy beteget a János-kórházból (Napi)
A család állítja, hogy csak egy nappal később a járványügyi hatóságoktól tudta meg, hogy fertőzötten kapták haza családtagjukat. Nem csak sima kellemetlenség, hogy most egy fedél alatt kénytelenek élni vele, a család több tagja is veszélyeztetett a vírus szempontjából - értesült a hvg.hu.
ápr. 16
0:50
Tömeges elbocsátás egy budapesti szolgáltató központnál (Napi)
A koronavírus-járvány gazdaságra mért ütése miatt több mint 400 főtől szabadult meg az egyik legnagyobb budapesti szolgáltató központ, az Avis Budget Group BSC Kft. A Pénzcentrumnak a cég londoni központja elárulta, igyekeznek majd segíteni a távozó kollégákat, de kénytelenek voltak meghozni a döntést, mert olyan kihívásokkal kell megküzdeniük - ah
ápr. 16
0:54
Már a helyi piacokon is korlátozzák az idősek vásárlási idejét (Napi)
A vásárlásra vonatkozó kormányzati előírásokhoz hasonlóan a helyi piacokra is életkori időkorlátozásokat vezetett be több vidéki önkormányzat. A településeken védőmaszkokat osztanak, és általános fertőtlenítésbe kezdtek.
ápr. 16
0:58
Fontos változások a felsőoktatásban - itt a kormánydöntés (Napi)
Több, a felsőoktatási felvételit, illetve a záróvizsgákat és a diplomaszerzést is érintő változásról is döntött a kormány. Az intézkedések célja az, hogy a mostani, a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben - a nehézségek ellenére is - a lehető legteljesebben szolgálja a rendszer a fiatalok érdekeit - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és T
ápr. 16
1:00
A szovjet megszállás és április 4. (Igényes férfi)
Már nincs vita arról, hogy az egykor felszabadulásként ünnepelt április 4. nem függetlenséget, hanem szovjet diktatúrát hozott az országnak, ráadásul a dátum sem helyes – mondja lapunknak Földváryné Kiss Réka, a Nemzeti Emlékezet Bizottságának (Neb) elnöke. Történt azonban más április 4-én.
ápr. 16
1:06
A felvételinél, a záróvizsgánál, és a diplomaszerzésnél is változások a járvány miatt (Hírstart)
Több, a felsőoktatási felvételit, illetve a záróvizsgákat és a diplomaszerzést is érintő változásról is döntött a kormány.
ápr. 16
1:48
10,7 millió maszk érkezett huszonnégy óra alatt (Hírstart)
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán újabb külföldről érkező védőeszköz szállítmányról számolt be, több mint 10 millió maszk érkezett Magyarországra egy nap leforgása alatt.
ápr. 16
2:06
A kórházak országszerte felkészülnek a tömeges megbetegedésekre (Hírstart)
Ez egy több ütemben zajló, hetek óta tartó munka. Az a célja, hogy Magyarország egész területén minden nagyobb kórházban legyen elég hely, elég ágy, ha a tömeges megbetegedések szakaszába lépnénk, és egy-egy kórháznak akár több száz beteget kellene ellátnia. A külföldi tudósításokból is látni, hogy vannak országok, városok, ahol a tömeges megbetege
ápr. 16
2:30
A piacokon is megkezdték az idősávos vásárlás bevezetését (Hírstart)
A vásárlásra vonatkozó kormányzati előírásokhoz hasonlóan a helyi piacokra is életkori időkorlátozásokat vezetett be több vidéki önkormányzat. A településeken védőmaszkokat osztanak, és általános fertőtlenítésbe kezdtek.
ápr. 16
2:36
Századvég: A magyar gazdaságvédelmi akcióterv Európa élmezőnyébe tartozik (Hírstart)
Az intézet szakértője szerint a magyar kormány nem keveri a gazdaságpolitikát a szociálpolitikával.
ápr. 16
3:00
A létra hetedik foka (Igényes férfi)
„Ha az ember elfogadja azt, ami adva van, hirtelen képes lesz élni vele” – mondja a kétszeres Kossuth-díjas Kaláka alapítója, Gryllus Dániel. Nagyszabású koncerttel ünnepelte volna a hetvenedik születésnapját – karanténzenélés lett belőle. Díjaktól roskadozik az irodai szekrénye, nála fut a mezítlábas magyar líra szerverparkja, amelyről lehívható a
ápr. 16
3:18
Egy botrány miatt áll a bál a rendőrségnél: videóra vették a zsaruk, ahogy szidalmaznak és megvernek egy gyanúsítottat – Már a katonai ügyészség is vizsgálódik (Blikk)
Bármit megtehetnek, mert az uniformis védi őket. Ezt gondolhatták azok a zsaruk, akik miatt most áll a bál a rendőrségnél. A nyíregyházi egyenruhások ugyanis a bűn útját választották a már ismert „szolgálunk és védünk” szlogen helyett.
ápr. 16
3:30
Példátlan összefogás: már tízezer darabnál tartanak a füredi maszkvarrók – Így segítenek a járvány elleni harcban (Blikk)
A közösség csodájának nevezte Szeibert Attila (52) balatonfüredi lakos, hogy alig pár hét alatt közel 5200 maszkot sikerült legyártania az általa koordinált társaságnak. Ezen a csapaton kívül még többen is beálltak maszkvarrónak Füreden. Jelenleg is többtucatnyian dolgoznak azon, hogy minél több embernek segíteni tudjanak a koronavírus-járvány alat
ápr. 16
4:06
A kormány házi elemzője szerint "Brüsszel" támadja Magyarországot, pedig itt sokkal kevesebb a halott és a fertőzött (Hírstart)
Ismét Magyarországot támadja Brüsszel és a hazai ellenzék, pedig a kormány járványügyi intézkedései hatékonyak – erről beszélt Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője az M1-en szerda este. Hozzátette: az Európai Parlamentben álhírek alapján fognak tárgyalni Magyarországról. Például azt állítják, hogy a koronavírus-törvény felfüggesztett
ápr. 16
4:12
Buborékágyat készíttetett a kiskunhalasi kórház (Hírstart)
Buborékágyat készíttetett a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház, így biztonságosan tudják szállítani a betegeket, a koronavírus-fertőzött betegeket is az osztályokon belül, ha szükség lesz rá.
ápr. 16
4:54
Megyénkénti bontásban is látható, hol, hány ágy vár koronavírusos betegekre (Hírstart)
Az április 19-ig 32900, a következő ütemben 39500 kórházi ágyat kell felszabadítani a járvány miatt.
ápr. 16
4:57
Komoly tűz Magyarországon, már hat órája küzdenek a lángokkal a tűzoltók (Ripost)
Tíz településről érkeztek a tűzoltók, hogy megfékezzék a lángokat.
ápr. 16
5:12
Vasárnap már 1529 ágy várja a fertőzötteket Csongrád megyében (Hírstart)
Megyénkénti bontásban is közli ezentúl a kormányzati információs oldal, hogy hol hány ágyat kell felkészíteni a koronavírusos betegek ellátására.

Keresés