2020. április 6. hétfő

ápr. 6
0:03
Fontos intézkedéseket tett közzé az OTP - sok ügyfél érintett (Napi)
Az OTP Bank folyamatosan figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását és mindent megtesz a kockázatok csökkentése, a járvány tovább terjedésének megfékezése érdekében. A bank kedvezményekkel és fejlesztésekkel is segíti, hogy az ügyfelek otthonról még könnyebben tudják intézni mindennapi pénzügyeiket - adta hírül az OTP.
ápr. 6
0:06
Kétélű fegyverek – Kitől és mitől kell félni a járvány idején? (168 Óra Online)
A helyzet kulcsa a félelem. Közösségi portálokon érzékelhető: egyre többen aggódnak amiatt, vajon nem alakul-e ki a mostani állapothoz képest is veszélyesebb bűnözési hullám a járvány következtében. Hogy a félelem terjed és komoly reakciókat vált ki, arra jó példa a katonaság megjelenése éppúgy, mint az, hogy egyes önkormányzatok megpróbálnak létre
ápr. 6
0:06
Így éli meg édesapaként Gál Kristóf, az operatív törzs tájékoztatóinak állandó szereplője a jelenlegi helyzetet (Blikk)
Szóba került az a bizonyos operatív törzses színező is. Novák Katalin Mindennapi hősök címmel elindult videó sorozatának első vendége Gál Kristóf, az ORFK szóvivője volt, aki az operatív törzs sajtótájékoztatóinak állandó szereplője.
ápr. 6
0:06
A Momentum azt követeli, hogy a kormány függessze fel a Budapest-Belgrád vasútvonal építését (444)
Az ellenzéki párt szerint az 590 milliárdos beruházás költségeiből kellene finanszírozni a járvány megfékezését, nem pedig az önkormányzatoktól elvonni 34 milliárdot.
ápr. 6
0:06
Orbán Viktor: Harcolunk minden emberéletért (Lokál)
Harcolnunk kell minden emberéletért - mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken, megköszönve az egészségügyi dolgozók és minden, társadalmat kiszolgáló ember munkáját. Külön említette az édesanyák áldozatát, akik otthon maradtak a gyerekekkel, és beszámolt az az egészségügyi dolgozóknak nyújtott támogatásról, valamint beszélt a gazdaságvédelmi te
ápr. 6
0:06
OTP ügyfelek, figyelem! Fontos változtatásokat vezettek be (Propeller)
Az OTP Bank folyamatosan figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását és mindent megtesz a kockázatok csökkentése, a járvány tovább terjedésének megfékezése érdekében – áll a cég közleményében. Fotó: Pixabay Az elmúlt hetek tapasztalatai alapján nagymértékben megnőtt az online fizetési megoldások használata. Az OTP Bank több szolgáltatás esetébe
ápr. 6
0:07
Koronavírus: a kormányra várnak a szeszfőzdék (Napi)
A jelenlegi járványveszély miatt számottevően megnőtt a kereslet a kézfertőtlenítők iránt, amelyek egyik alapanyaga a tiszta szesz, ami hiánycikk - a WHO által ajánlott kézfertőtlenítő recept pedig 70 százalékos alkoholtartalmat ír elő.
ápr. 6
0:10
Pozitív lett a koronavírus tesztje a kardiológiai intézet főigazgatójának, otthoni karanténban van (168 Óra Online)
Pozitív lett a koronavírus tesztje az országos kardiológiai intézet főigazgatójának – adta ki a közleményt az Állami Egészségügyi Ellátó Központ.
ápr. 6
0:10
Exkluzív részletek kerültek ki az Álarcos énekes elődöntőjéből (Blikk)
Ismét betekintést nyerhetünk az Álarcos énekes következő adásába.
ápr. 6
0:10
Orbán Viktor: „Aláírtam” (444)
Videóban örökítette meg, ahogy kézjegyével látja el az ingyenes parkolásról szóló rendeletet.
ápr. 6
0:10
Járványügyi alap segítségével áll talpra az ország (Lokál)
Mindenkinek ki kell venni a részét a védekezésből és a gazdaság újraindításából – mondta a
ápr. 6
0:10
Hatástalan és mérgező fertőtlenítőszerrel permetezik a budapesti utcákat? (Propeller)
Napok óta látható, hogy  a főváros utcáit, tereit fehér védőruhában és maszkban dolgozó fertőtlenítő munkások feltűnő, fehéren habzó anyaggal fújják le. Az Index utánajárt, milyen anyagot használnak és mennyire lehet veszélyes a növényekre, járókelőkre. A Greenpeace vegyi szakértője nincs elragadtatva. Czibere Zsolt plébániai kormányzó megáldja a
ápr. 6
0:11
Elemző: Ilyen súlyos válság még nem volt (Napi)
Az előttünk álló válság komolyabb lesz, mint bármi, amit eddig láttunk. A bevett gazdasági mentőintézkedések aligha lesznek elégségesek, hogy enyhítsük azt a szenvedést, ami ránk vár – állítja Jaksity György, a Concorde Értékpapír Zrt. igazgatóságának elnöke.
ápr. 6
0:14
LMP: Újabb földmutyira készül a kormány a vírus árnyékában, Csányi Sándor, Mészáros Lőrinc, Garancsi István járhat jól (168 Óra Online)
Miközben a média és az ellenzéki pártok a koronavírus-járvánnyal és az emiatt összeomló gazdasággal vannak elfoglalva, a kormány újabb földmutyira készül – ezt mondta vasárnapi online sajtótájékoztatóján Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke.
ápr. 6
0:14
Orbán Viktor: hétfőtől díjmentes a közterületi parkolás (Blikk)
Hétfőtől díjmentes lesz a közterületi parkolás Magyarországon - közölte az MTI-vel Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap.
ápr. 6
0:14
Egyetlen magyar sincs egyedül (Lokál)
Az előző héthez hasonlóan ezúttal is megüzente Orbán Viktor: egyetlen magyar sincs egyedül. – Most vasárnap virágvasárnap, jövő héten húsvét.
ápr. 6
0:14
Nem kötelező túlórázni – 9 tipp a produktív otthoni munkához (Propeller)
Sokaknak nehéz mostanában áttérni a hétköznapokról a hétvégi rendre, mert már összemosódnak az órák, percek. Az otthonról dolgozók számára talán már nincs is különbség a hétvége és munkanapok között. Ezen igyekszünk segíteni. Fotó: Pixabay Ha azok közé a szerencsések közé tartozol, akiket nem bocsátottak el a gazdaságot befolyásoló koronavírus-jár
ápr. 6
0:15
Rengeteg új fertőtlenítőszerhez jutnak az orvosok (Napi)
A gyártás megkezdését követő első napokban 110 ezer liter Mol Hygi kéz- és felületfertőtlenítőt szállított ki a Mol Lub az ország különböző pontjaira.
ápr. 6
0:18
Gyurcsány kifakadt: Orbán egy kicsinyes gazember, egy görcsrángatta útonálló (168 Óra Online)
Nem spórolt a jelzőkkel Gyurcsány Ferenc DK-elnök, aki legutóbbi Facebook-posztjában Orbán Viktort osztotta ki. „Orbán a bosszú embere. A kicsinyes bosszúé.” – kezdi bejegyzését, amit az önkormányzatokat érintő tervezett sarc kapcsán fogalmazott meg.
ápr. 6
0:18
Hihetetlen szórakoztató zenés videót csinált A mi kis falunk szereplőgárdája (Blikk)
A mi kis falunk című sorozat töretlen sikerrel folytatódik, a legutóbbi részben azonban egy eddig még soha nem láthatott zenés jelenetet tudunk megtekinteni.
ápr. 6
0:18
Sátoraljaújhelyre látogatott Orbán Viktor (Lokál)
A sátoraljaújhelyi fegyházba látogatott el a hétvégén Orbán Viktor miniszterelnök, ahol már üzembe állt az a múlt héten Kínából érkezett gyártósor, amely havi 2,8 millió maszk előállítására képes.
ápr. 6
0:22
Beindult a pánikvásárlás a dohányboltokban is, napi 26 százalékkal több cigit rendeltek a központból a trafikok (168 Óra Online)
Egyértelműen megállapítható, hogy a dohányboltok felől érkező megrendelések jelentősen meghaladták az ilyenkor szokásos mennyiséget. Százalékosan kifejezve ez azt jelenti, hogy
ápr. 6
0:22
Fontos: Győrfi Pál a gyerekeknek üzent a járvány miatt (Blikk)
Mára már mindenkinek ismerősen csenghet Győrfi Pál üzenete, aki videón keresztül szólítja fel a magyar lakosokat az otthonmaradásra.
ápr. 6
0:22
Mától ingyenes a közterületi parkolás az egész országban (Lokál)
Hétfőtől díjmentes a közterületi parkolás Magyarországon – közölte az MTI-vel Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap.
ápr. 6
0:26
Járvány: támogatás munkanélkülivé lett dolgozóknak a budapesti kerületben (Blikk)
- Április 6-tól lép életbe Baranyi Krisztina kerületi polgármester bejelentése, miszerint pandémiás járadékot igényelhetnek a kerületiek.
ápr. 6
0:30
Drámai „ilyen volt, ilyen lett” képek Budapestről – A járvány tette ezt (Blikk)
A koronavírus-járvány miatt meghozott óvintézkedések miatt szinte teljesen kiürült Magyarország fővárosa, így a legfelkapottabb helyszíneket most senki sem látogatja meg.
ápr. 6
0:34
A Blikk három nyertesnek is hatalmas örömöt okozott (Blikk)
Magyarország - A legjobbkor jött a Blikk húsvéti ajándékkosara Marton Jánosné, Zsuzsi, aki születésnapját is ünnepli a napokban.
ápr. 6
0:38
Védekezésre költ a fővárosi önkormányzat: Karácsony Gergely elárulta, mi lesz, ha nem lesz pénz (Blikk)
Karácsony Gergely azt is elárulta, mi történik, ha nem lesz pénze az önkormányzatoknak.
ápr. 6
0:42
Dombi Tibor ismét lefutotta a maratont (Hírstart)
Az „Alföld Gepárdja” a mai, nem hivatalos futásával nyolcadik alkalommal teljesítette versenyszerűen a 42 kilométeres távot.
ápr. 6
0:42
Több mint 100 ezer liter kézfertőtlenítőt szállított ki a Mol (Blikk)
Magyarország - A gyártás megkezdését követő első napokban 110 ezer liter Mol Hygi kéz- és felületfertőtlenítőt szállított ki a Mol Lub az ország különböző pontjaira, hogy segítse a koronavírus-járvány megfékezését - közölte a társaság vasárnap az MTI-vel.
ápr. 6
2:30
Kivéreztetik a pártokat a koronavírus miatt? (Hírstart)
A pártok állami támogatásának a felét is elvonhatnák a kormány javaslata alapján.
ápr. 6
2:42
Fotók: Rendőrök járőröznek a Normafánál (Hírstart)
Rendőrök járőröznek Budapesten a Normafa közelében, az Anna-rétnél vasárnap. A koronavírus-járvány miatt kijárási korlátozást vezettek be Magyarország egész területére március 28. és április 11. között. Ebben a két hétben az otthonokat, a lakóhelyeket csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából lehet elhagyni. Az élelmiszerbolt
ápr. 6
2:46
Egyetlen magyar sincs egyedül (Hírstart)
Az előző héthez hasonlóan ezúttal is megüzente Orbán Viktor: egyetlen magyar sincs egyedül. – Most vasárnap virágvasárnap, jövő héten húsvét.
ápr. 6
4:06
Így vészelik át a kadarkúti idősotthon lakói a járványt – Még az igazgató is beköltözött (Blikk)
Mindenki szörnyű nehéz időket él a koronavírus miatt, de különösen az időseknek rettenetes, akik kénytelenek a világtól elzártan élni a saját biztonságuk érdekében.
ápr. 6
4:30
Magyar ápolók és orvosok szólaltak meg: „Ez egy háború lesz, ahol nem vér fog folyni, hanem sok könny” (Blikk)
Az egész életünk most a koronavírusról szól, mégis hajlamosak vagyunk megfeledkezni azokról az emberekről, akik a járvány elleni védekezés frontvonalában harcolnak a vírus megfékezése érdekében.
ápr. 6
4:48
Baleset az M5-ös autópályán (Police)
Baleset az M5-ös autópályán Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 04. 06., h - 04:40 Csak a belső sávon halad a forgalom Petőfiszállás térségében.
ápr. 6
5:06
Hogyan tanulnak az elsősök írni, olvasni a távoktatásban? (Eduline)
Vajon hogyan élik meg a távoktatásra való átállást az elsős kisiskolások, akik éppen most hagyták ott az óvodát, még szokják az iskolai szabályokat és írni, olvasni tanulnak? Általános iskolás tanárnőkkel beszélgettünk.
ápr. 6
5:20
Koronavírus: Kiugró a magyarországi halálozási arány? (ATV)
Magyarországon lényegesen magasabb a koronavírus halálozási aránya, mint a szomszédos országokban. Az Operatív Törzs napok óta nem válaszol Híradónknak a magas arány okaira irányuló kérdésére. A Magyar Orvosi Kamara pedig azt közölte: ebben a témában nem tudnak újabb információkkal szolgálni.
ápr. 6
5:20
Hétvégi országos összesítő (Police)
Hétvégi országos összesítő ORFK Kommunikációs Szolgálat2020. 04. 06., h - 00:14
ápr. 6
5:45
Támadják az ingyenes parkolást Budapest ellenzéki polgármesterei (Hírstart)
Az ellenzék máris reagált az ingyenes parkolásra: nem tetszik nekik.
ápr. 6
5:48
New York Times: Egy titkos diplomáciai távirat ír a koronavírus magyarországi terjedéséről (24.hu)
Március második hetére juthattunk ide, állítja a lap.
ápr. 6
6:09
Digitális oktatás: új, tanároknak szóló sorozat az M5 csatornán! (Blikk)
Az M5 kulturális csatorna a diákoknak szóló oktatási tartalmak mellett, az otthonról tanító pedagógusoknak is igyekszik segítséget nyújtani. Új, Netorika című ötrészes sorozatukban a tanároknak szolgálnak praktikus tanácsokkal a digitális oktatásra vonatkozóan.
ápr. 6
6:09
Sorra állnak le az üzemek, egyre nehezebb helyzetben a fuvarozók (ATV)
Egyre nehezebb helyzetben vannak a fuvarozók, akik az áruellátásról gondoskodnak, ugyanis sorra állnak le az üzemek Magyarországon és Európában is. Az élelmiszer és gyógyszerszállítók közül is sokan kényszerülnek szüneteltetni munkát.
ápr. 6
6:09
Otthoni tornában segít az M5 csatorna (Hírstart)
Hétfőtől otthoni tornával bővül az M5 kulturális csatorna oktatási sávja, a Mozogj otthon! című műsorban tornázásra buzdítják a "kicsiket és nagyokat" – közölte az MTVA sajtóosztálya. Mint írták: az M5 kulturális csatorna oktatási tartalmaival igyekszik segíteni az otthon tanuló diákokat. A felsős és az érettségi előtt álló tanulók mellett már az
ápr. 6
6:09
Tigrisek kapták el a Covid19-et New Yorkban (Propeller)
New York egyik állatkertjének több nagymacskája is megfertőződött a koronavírussal – jelentette be az amerikai szövetségi agrárminisztérium (USDA) közleményben vasárnap este. Ez az első eset, hogy tigrisnél és oroszlánnál kimutatták a vírust. New York Bronx negyedének állatkertjében Nadia, az egyik négyéves maláj tigris szervezetében bukkantak elő
ápr. 6
6:15
Befejeződött a helyszínelés az M5-ös autópályán (Police)
Befejeződött a helyszínelés az M5-ös autópályán Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 04. 06., h - 06:06 Ismét zavartalan a forgalom Petőfiszállás térségében.
ápr. 6
6:24
Hány ember fizetésére lenne elég a kormány csomagja? (Napi)
Ha a koronavírus-járványra szánt 1345 milliárd forintból nettó fizetést adnának, akkor például 3 hónapig majdnem 1,8 millió ember kaphatna 250 ezer forintos átlagfizetést. Feltételes fizetésmatek a Bukszától.
ápr. 6
6:24
A föld alól is elő kell teremteni a szükséges teszteket (Népszava)
A legmegbízhatóbbnak tartott PCR tesztek 20-30 százaléka is álnegatív lehet, a gyorstesztek leghamarabb a vírus szervezetben való megjelenése utáni ötödik napon használhatók eredményesen.
ápr. 6
6:27
Zárva a fogászatok, hatalmas bajban az ágazat (ATV)
Egyre nagyobb gondot jelent, hogy zárva tartanak a fogorvosi rendelők. A megfelelő védőfelszerelések a többszöri kérés ellenére is csak korlátozott számban jutnak el a fogászatokra. Mivel fertőzésveszély szempontjából ez kiemelt területnek számít, a fertőtlenítés is sokkal tovább tart a megszokottnál. Megyénkét egy-két rendelőt kell hatóságilag kij
ápr. 6
6:27
Mától kezdődik az általános iskolai beiratkozás - idén nem kell személyesen megjelenni (Eduline)
Fontos dátum a mai az általános iskolát választó szülőknek, ugyanis mától kezdődik a beiratkozás. A koronavírus járvány miatt minimális személyi kontaktus mellett a szülők e-mailben, telefonon, illetve a KRÉTA rendszeren keresztül tudják majd jelezni gyermekeik beiratkozási szándékát.

Keresés