2020. április 15. szerda

ápr. 15
0:03
Több városban is szabályozzák a piacok és a boltok látogatását: ezeken a helyeken várható a szigorítás (Blikk)
A koronavírus-járvány elleni védekezés jegyében országszerte több városban szabályozzák a piacok működését az idősek védelmében, és a húsvéti időszakra meghozott szigorítások közül is érvényben marad néhány.
ápr. 15
0:03
Egy dunakeszi idősotthonban is felbukkant a koronavírus (168 Óra Online)
Azonosították a koronavírust egy dunakeszi bentlakásos intézmény egyik lakójánál – írja a 444.
ápr. 15
0:06
Már két műszakban termel a Denso fehérvári üzeme (Napi)
Két műszakban termel keddtől a Denso Gyártó Magyarország Kft. fehérvári üzeme miután a múlt héten újraindította a termelést a japán gépjárműalkatrész-gyártó.
ápr. 15
0:06
Hiába nincsenek bizonyítékok és abszurdak a vádak, mégis deportálhatják a 9 éve Magyarországon élő iráni egyetemistát (444.hu)
A Magyar Helsinki Bizottság írta meg, hogyan zajlik az iráni fiatalok kitoloncolása.
ápr. 15
0:06
24.hu: Gulyás Gergely a kormánypárti médiaholding vezetőjével mehetett étterembe a korlátozások alatt (Propeller)
A Miniszterelnökség tagadja, hogy nem elvitelre vittek volna ételt. Húsvét hétfőn kora délután éttermi zajokra figyeltek fel a Várkert Bazárnál lévő Felix nevű étteremben. Ahogy a 444 megírta, egy tíz fős társaság volt az étteremben, köztük Gulyás Gergely miniszter is. Az eset furcsasága, hogy a kijárási tilalom korlátozása miatt éttermek nem foga
ápr. 15
0:07
„Meg fogtok dögleni” – Eldurvult a vita az Örs vezér téren, fegyvert rántott a buszsofőr (Blikk)
Elszabadultak az indulatok az Örs vezér téren: nem mindennapi szócsata után riasztófegyverrel lőtt rá egy férfira egy buszsofőr Budapesten, csak hogy rendezze a vitájukat.
ápr. 15
0:07
Nem lehet neki ellenállni: birtokba vette a kifutót a törpevíziló-kölyök a Szegedi Vadasparkban (168 Óra Online)
Birtokba vette a külső kifutót a törpevíziló-kölyök a Szegedi Vadasparkban, a két és fél hónapos nőstény édesanyjával fedezi föl a külvilágot
ápr. 15
0:10
Koronavírus: nyugodtan megihatja a csapvizet (Napi)
Kiváló minőségű a csapvíz Magyarországon, annak köszönhetően, hogy a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer - adta hírül a Magyar Víziközmű Szövetség (MaVíz).
ápr. 15
0:10
Kövér László hatvan külföldi politikusnak írta meg, hogy minden rendben a felhatalmazási törvénnyel (444.hu)
Sőt: ez az egyetlen olyan különleges intézkedés Európában, amely növeli az Országgyűlés jogosítványait a kormánnyal szemben.
ápr. 15
0:10
Meg se kottyana a vírus Magyarországnak? – Meglepően pozitív előrejelzés hazánk számára (Propeller)
Az IMF pozitívan viszonyul ahhoz, ahogy Magyarország kezeli a válságot. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) előrejelzése szerint a magyar gazdaság meglepően ellenálló lehet a koronavírus okozta válságnak, csak Szerbiában várnak egy kicsivel kisebb visszaesést a régióban. Ráadásul az Európai Unióban az idén Málta után a magyarországi bruttó hazai termék
ápr. 15
0:11
Kivédhetetlenül csapódott az autó elé: bicikliző gyereket gázoltak el Budapesten (Blikk)
Elkerülhetetlen volt a baleset: egy fedélzeti kamera örökítette meg a pillanatot, amikor egy autó elgázolt egy kerékpározó gyereket.
ápr. 15
0:11
Szijjártó: 148 millió maszkra van szerződésünk Kínával, ebből eddig 46,8 mllió érkezett meg. (168 Óra Online)
Folyamatos az egészségügyi védekezéshez szükséges eszközök behozatala, a Kína és Magyarország közötti légihíd megállás nélkül üzemelt húsvét idején is - mondta a külgazdasági és külügyminiszter kedden az Országgyűlésben.
ápr. 15
0:14
Jó hírt közölt Palkovics László a katásokkal is (Napi)
A vállalkozások április 15-étől pályázhatnak a kutatás-fejlesztési bértámogatásra, április 16-ától pedig az általános munkahelyvédelmi bértámogatásra - mondta el Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a gazdasági élet képviselőivel tartott videokonferencián az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) közleménye szerint.
ápr. 15
0:14
Egy kisebb konferenciát meg lehetett volna rendezni az étteremben, ahol Gulyás Gergely húsvét hétfőn múlatta az időt (444.hu)
Éttermek nem lehetnek nyitva, a miniszter azt mondta, az elviteles ételére várt. De vele vártak az Alapjogokért Központ vezetői is. Távozóban lefotózták a minisztert, akinek a kezében nem volt elviteles csomag.
ápr. 15
0:14
Veszélyes mennyiségű pornót nézünk a karanténban – főleg az idősek és a vidékiek töltik az idejüket szexfilmekkel (Propeller)
A vészintézkedések miatt otthon ragadtak előszeretettel néznek pornót, derül ki egy felmérésből. Pornóval múlatja az időt a karanténban a magyarok jó része. Mindkét nem és minden korosztály, még a hatvan feletti férfiak többsége is élvezi az internetes szexfilmeket, ám a négy fal között sokan válhatnak erőszak áldozatavá vagy épp kezelésre szoruló
ápr. 15
0:15
Nébih: segítséget kaphatnak az állatmenhelyek a koronavírus-járvány miatt (Blikk)
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) arra kéri az állatmenhelyeket működtető civil szervezeteket, hogy táplálékellátási probléma esetén vegyék fel a kapcsolatot valamelyik állatvédelmi ernyőszervezettel – írja a Nébih a honlapján.
ápr. 15
0:15
Újraindította a termelést Rácalmáson a Hankook, de azt nem árulta el, hány ember állhatott munkába (168 Óra Online)
A Hankook Tire rácalmási gyáregysége kedden zökkenőmentesen újraindította a gyártási folyamatokat, hogy az üzleti partnerei folyamatos kiszolgálását a jövőben is biztosítani tudja - közölte a Hankook Tire Magyarország Kft. kedden az MTI érdeklődésére.
ápr. 15
0:18
Több százezren folytatják a hiteltörlesztést (Napi)
Tolonganak az ügyfelek a bankoknál, több banknál már 30 százalék körül van azok aránya, akik fizetnék tovább a hitelt - írja a Bank360.hu
ápr. 15
0:18
„Az, hogy az érintettek hogy látják, teljesen közömbös” – mondta a KDNP-s bizottsági elnök, amikor Szél Bernadett a nemváltást tiltó törvény miatt tiltakozók… (444.hu)
Szél módosító javaslata végül nem jutott túl az igazságügyi bizottságon.
ápr. 15
0:19
Nyílt levelet írtak az ellenzéki városvezetők Orbánnak: azt kérik, azonnal teszteljék az idősotthonok lakóit (168 Óra Online)
Rövid időn belül már a második nyílt levelet kapja Orbán Viktor. Tegnap a az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet dolgozói kérték a miniszterelnököt, hogy bírálja felül Kásler Miklós döntését és ne menessze az intézet éléről Cserháti Pétert.
ápr. 15
0:22
Durva szigorítás jön a lakossági állampapíroknál (Napi)
Nem lehet a jövőben biztosítéki ügyletet kötni a jól fizető lakossági állampapírokra, lombardhitelt is tilos rájuk adni, és akinek nincs forintban jövedelme, nem vásárolhat ilyet.
ápr. 15
0:22
Jogállami keretek között is lehet küzdeni a járvány ellen, nem kell választanunk az egészségünk és a jogaink között (444.hu)
Hidvégi Fannyval az Access Now nevű nemzetközi civil szervezet munkatársával beszélgettünk a világjárvány, a technológia és az emberi jogok összefüggéseiről.
ápr. 15
0:23
Kásler Miklós kirúgta, de a Semmelweis Egyetem bővítette Cserháti Péter feladatait: az egyetem komplex rehabilitációs fejlesztésével bízták meg (168 Óra Online)
Bővítette a Semmelweis Egyetem Cserháti Péter 2019. október 1-én kelt rektori biztosi feladatkörét,
ápr. 15
0:26
A fagyasztóládák gyártása is leáll Jászberényben (Napi)
A jászberényi fagyasztógyár utolsó időszakban foglalkoztatott 113 dolgozója közül 82 embernek mondtak fel. Hűtőket még gyártanak, a porszívók készítése augusztusban áll le - közölte a cég a hvg.hu-val.
ápr. 15
0:27
Most aztán megnézheti magát Károly, aki térkövestől tépte ki a kukákat Szolnok belvárosában (168 Óra Online)
Egy ismeretlen személy Szolnok belvárosában március 9-én este úgy próbálta levezetni le a dühét, hogy három rögzített fém szemetesedényt fordított ki térkövestől. És és ha ez nem elég,
ápr. 15
0:30
Újabb magyar cég kezd fertőtlenítő gyártásába (Napi)
Saját fejlesztésű folyékony fertőtlenítőszer gyártásba kezd a győri székhelyű Graboplast Zrt. a járványügyi veszélyhelyzetben – tájékoztatta a padlóburkolatokat gyártó vállalat az MTI-t.
ápr. 15
0:31
Az Országgyűlés a helyzet ura - Kövér László levélben győzködi az EU politikusait a felhatalmazási törvényről (168 Óra Online)
Az MTI-hez kedden eljuttatott levelet megkapták az EU nemzeti parlamentjeinek elnökei, az Európai Parlament elnöke, az EP-frakcióvezetők, az EU intézményeinek vezetői, az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének elnöke, az EBESZ Parlamenti Közgyűlésének elnöke, valamint 7 német tartomány parlamenti elnökei.
ápr. 15
0:34
Így juthat több száz milliárdos uniós többletforráshoz a magyar kormány a járványkezeléshez (Napi)
A koronavírus-járványra válaszul az Európai Bizottság - több más intézkedés mellett - egy beruházási kezdeményezéssel is előállt. A brüsszeli testület összeszedte, miként segítheti ez Magyarországot a járvány okozta válságkezelésben és hogyan juthat a magyar kormány több száz milliárd forintnyi többletlikviditáshoz.
ápr. 15
0:35
Lecsap a Gazdasági Versenyhivatal a horror áron kínált kézfertőtlenítőre, eljárás indul az Ékszer TV ellen (168 Óra Online)
A Gazdasági Versenyhivatal versenyfelügyeleti eljárást indított az ÉkszerTv című műsort készítő Emporia Style Kft.-vel, valamint az azt közzétevő ATV Zrt.-vel szemben
ápr. 15
0:38
Új feladatot kapott a Kásler által leváltott OORI-főigazgató (Napi)
Új feladatot kapott a Semmelweis Egyetemen a rehabilitációs intézet volt főigazgatója, Cserháti Péter.
ápr. 15
0:39
Időről-időre véres dolgokat köhögtem: megdöbbentő részletességgel mesél az MTA doktora, min ment keresztül betegsége alatt (168 Óra Online)
"Nyomatékosan felhívom minden honfitársam figyelmét: ha a betegség tüneteit észleli magán, foggal-körömmel kényszerítse ki a rendszerből a tesztelés elvégzését és a további, szükséges orvosi vizsgálatokat!"
ápr. 15
0:42
Balog Zoltán a kirúgott kórházigazgatót méltatta (Hírstart)
A volt miniszter nem akarta kommentálni utódja, Kásler Miklós döntését.
ápr. 15
0:42
Koronavírus: 91 milliárd forintot szednek be két különadóból (Napi)
A Magyar Közlönyben megjelent a két különadóról szóló rendelet. A különadókat a bankoknak és a nagy bevételű kereskedelmi láncoknak kell befizetniük az államkasszába a koronavírus-járvány elleni védekezéshez. Mindkét jogszabály május 1-jén lép hatályba - közölte a Pénzügyminisztérium (PM).
ápr. 15
0:46
Elmaradhat az idei nyugdíjprémium (Napi)
Egy hónappal ezelőtt a kormányközeli Világgazdaság pendítette meg, hogy a nyugdíjprémium kifizetése akár el is maradhat idén, ha a gazdasági kilátások tovább romlanak. A koronavírus-járvány okozta válság azóta tovagyűrűzött és immár az MNB legoptimistább becslése szerint sem lesz meg a nyugdíjprémium alapfeltételeként meghatározott 3,5 százalékos G
ápr. 15
0:50
A GVH vizsgálatot indított az ÉkszerTV drága kézfertőtlenítőt áruló műsora miatt (Napi)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) versenyfelügyeleti eljárást indított az ÉkszerTv című műsort készítő Emporia Style Kft.-vel és az azt közzétevő ATV Zrt.-vel szemben a Covid-19 vírusjárvánnyal kapcsolatban népszerűsített termékek értékesítési módszerei miatt - jelentette be a GVH.
ápr. 15
0:54
A Magyar Suzuki még kivár az újraindulással (Napi)
A Magyar Suzuki Zrt. minden korábbinál összetettebb egészségügyi biztonsági intézkedéseket vezetett be, így az esztergomi gyár készen áll a termelés újraindítására - közölte az autógyártó. Egyműszakos munkarendben, előre láthatóan két hét múlva indulhat újra a termelés.
ápr. 15
0:58
Új gombaölőszert gyártanak a gabonáknak (Napi)
Kifejezetten a gabonafélék védelmére használható új gombaölő szer európai piaci bevezetését kezdi meg a Corteva Agriscience, 15 éve ez az első természetes eredetű gombaölő a gabonatermesztők számára, amely kifejezetten a szeptória ellen biztosít védelmet.
ápr. 15
1:02
Jelentős döntéseket jelentett be a miniszter az agrárium támogatására (Napi)
Június végéig mentesülnek más gazdasági területekhez hasonlóan a munkáltatók a munkavállalóik munkabérei utáni közterhek megfizetése alól a turizmus és a vendéglátás kényszerű szüneteltetése miatt leginkább bajban lévő ágazatokban, így a díszkertészeknél, a bor- és szőlőtermelőknél, a pálinka-előállítóknál, a kisüzemi sörfőzdéknél és a vadgazdálkod
ápr. 15
1:06
A járvány hatása már látszik a hazai üzemanyag-fogyasztásban (Napi)
Január-februárban még nőtt az üzemanyag-forgalom a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) tagvállalatainál, de márciusban a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében életbe léptetett határzár és a kijárási korlátozás jelentősen visszavetette a forgalmat - tájékoztatta a szövetség az MTI-t.
ápr. 15
1:10
Kormány a munkaidőkeret meghosszabbításával védi meg a munkahelyeket (Napi)
A koronavírus-járvánnyal kapcsolatban tettek fel azonnali kérdéseket a parlamenti képviselők az Országgyűlés keddi ülésén - tudósított az MTI. A Jobbik nehezményezte, hogy minden járvánnyal kapcsolatos teherviselés a munkavállalókat terheli. Az MSZP szerint a kormány csak a bajba jutott cégek egy részének segít. A kormány képviselői szerint viszont
ápr. 15
1:36
Balog Zoltán is kiállt a kirúgott kórházigazgató mellett (Hírstart)
A volt miniszter szerint Cserháti Péter elkötelezett orvos, ő az utolsó, aki emberéleteket veszélyeztetne.
ápr. 15
1:48
Több városban szabályozzák a piacok és a boltok látogatását (Hírstart)
Több helyen megszabják, mikor mehetnek az idősek piacra, és van, ahol kötelező a maszk viselése az üzletekben.
ápr. 15
2:27
Több nagyváros fenntartaná a húsvétkor szigorított korlátozásokat (Hírstart)
Az emberek nagy része betartotta a szabályokat, de volt olyan település is, ahol már nagypénteken szigorítani kellett az intézkedéseken.
ápr. 15
2:51
Újabb segítség a hallgatóknak (Hírstart)
A korábban bejelentett nyelvvizsga-kötelezettség eltörlése és a kamatmentes, új diákhitel mellett a Magyar Közlönyben újabb intézkedések jelentek meg, melyek az egyetemek és főiskolák, valamint a hallgatók helyzetét is segítik a rendkívüli helyzetben.
ápr. 15
3:09
Megszólalt a koronavírusból felgyógyult kecskeméti férfi édesanyja: reszketve várta a híreket beteg fiáról 23 pokoli napon át (Blikk)
Lubickol a boldogságban Szilágyi Sándorné Erzsike (66), mert a fia, Janó (42) 23 idegőrlő nap után legyőzte a rettegett koronavírust.
ápr. 15
3:21
„Nem tudom, mi lesz velünk” – Óriási a felelősség: egy nyaktól lefelé lebénult fiút is kénytelen hazavinni a családja a kórházkiürítés miatt (Blikk)
Egy nyaktól lefelé lebénult fiatalembert is kénytelen hazavinni családja az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetből (OORI), miután az Emberi Erőforrások Minisztériuma a járványhelyzetre való tekintettel úgy döntött, az egyes intézményeknek az ágykapacitásuk 60 százalékát fel kell szabadítaniuk.
ápr. 15
3:27
Dráma az égő háznál: halott apját találta meg a lángok közt Békásmegyeren a tűzoltó (Blikk)
Ép ésszel felfoghatatlan, mit érezhetett az a tűzoltó, aki egy mindennapos, számára rutinszerűnek mondható riasztás során indult menteni, ám a helyszínre érve azzal szembesült, hogy az édesapja lakásából árad a füst.
ápr. 15
4:18
Mától lehet pályázni a bértámogatásra (Hírstart)
Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a gazdasági élet képviselőivel tartott videokonferenciát kedden, ahol elmondta, A vállalkozások 2020. április 15-étől pályázhatnak a kutatás-fejlesztési bértámogatásra, április 16-ától pedig az általános munkahelyvédelmi bértámogatásra.
ápr. 15
4:48
Nem találta az alkoholt, fejszével esett lakótársainak az ajkai férfi (Ripost)
Nem először bánt kegyetlenül lakótársaival a férfi, aki egy üveg italért majdnem végzett velük.
ápr. 15
4:54
148 millió maszk beszerzésére szerződött Magyarország (Hírstart)
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Országgyűlésben napirend előtt szólalt fel, ahol beszámol azokról az intézkedésekről, amelyek folyamatosan segítik az ország koronavírus-járvány elleni védekezését, eszközök beszerzését. Elmondta, hazánknak több mint 148 millió maszk beszerzésére van szerződése.

Keresés