2020. április 15. szerda

ápr. 15
0:03
Koronavírus: akár 2022-ig is maradhatnak a korlátozások Amerikában (Blikk)
Akár 2022-ig hatályban maradhatnak a közösségi távoltartás egyes időszakos szabályai Amerikában – írta az index.hu a CNN nyomán.
ápr. 15
0:03
Soros György aggódik (Napi)
A koronavírus-járvány miatt katasztrofális összeomlás következett be az Egyesült Államok foglalkoztatásában, ez pedig sokkal többet követelne a szövetségi kormánytól, mint amit az eddig tett - írta Soros György Eric Beinhockerrel, az Oxfordi Egyetem professzorával írt közös véleménycikkében a Los Angeles Timesban.
ápr. 15
0:03
Marad a rendkívüli állapot Romániában (Kitekintő)
Újabb harminc napra meghosszabbították Romániában az új típusú koronavírus-járvány megfékezése érdekében március közepén bevezetett rendkívüli állapotot. Az erről szóló elnöki rendeletet kedden adta ki Klaus Iohannis államfő.
ápr. 15
0:03
A pestis mint metafora - Járványok fekete krónikája (168 Óra Online)
.
ápr. 15
0:06
Szlovákiában jövő hétfőn jelentik be a korlátozások fokozatos feloldásának menetrendjét (444.hu)
Igor Matovič miniszterelnök szerint az ország nagyon jól áll a koronavírus elleni küzdelemben.
ápr. 15
0:06
Kitiltották a feketéket egy McDonald'sból Kínában (Propeller)
Már bocsánatot kért az étteremlánc. Egy interneten terjedő felirat szerint „az egészség érdekében” kitiltották a fekete bőrszínű embereket a kínai McDonald’sból, attól tartva, hogy koronavírus-hordozók lehetnek. Az eset Kuangcsou városában történt, ahol a BBC szerint nagy feszültség alakult ki a kínaiak és a város afrikai közösségei között. A múlt
ápr. 15
0:07
Milliárdos hitelt kap a német államtól az Adidas (Blikk)
Több mint kétmilliárd euró hitelt kap a német államtól a koronavírus-járvány miatti nehézségek áthidalására a világ egyik legnagyobb sportszergyártója, a német Adidas csoport, a megállapodást kedden jelentették be.
ápr. 15
0:07
Rémes képet fest a világról egy új elemzés - mi lesz Magyarországgal? (Napi)
Jelentősen rontotta minden ország gazdasági prognózisát a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a koronavírus-járvány pandémiává fejlődése óta kiadott első elemzésében. Eszerint a világ országai jókora visszaesést szenvednek el, a legtöbbjük mély recesszióba süllyed idén, a globális GDP-veszteséget 9000 milliárd dollárra taksálja az IMF - és ez még csak az a
ápr. 15
0:07
Az EU jelentős összeggel támogatja az egészségügyet (Kitekintő)
Az Európai Unió Tanácsa 2,7 milliárd eurót hagyott jóvá a tagállami egészségügyi ágazatok támogatására az uniós költségvetésből a koronavírus-járvány ideje alatt - olvasható az Európai Bizottság keddi sajtóközleményében.
ápr. 15
0:10
Már a harmadik környezetvédőt gyilkolták meg idén Mexikóban (444.hu)
Adán Vez Lira régóta küzdött a vízi élőhelyek védelmében és új bányák megnyitása ellen.
ápr. 15
0:10
„Szégyen vagy!” – üzenték az ápolónak, aki egy 12 órás műszak után tért haza (Propeller)
„Szégyen vagy, jelentettelek! Az otthonmaradás életeket ment” – állt a cetlin. Valószínűleg egy eltájolt szomszéd hagyhatta az üzenetet. A kétgyermekes, nővérként dolozó Bex Williams éppen hazaért a 12 órás éjszakai műszak után, amikor egy furcsa feljegyzés fogadta az ajtó alá csúsztatva. Egy túlbuzgó szomszéd hagyhatta ott az üzenetet, amiért sze
ápr. 15
0:11
New Yorkban súlyos most a helyzet, de a városon kívül az államban nem nő a fertőzések száma (Blikk)
New York városán kívül az államban nem nő az újonnan diagnosztizált fertőzések száma - jelentette ki sajtóértekezletén Andrew Cuomo, New York állam kormányzója kedden.
ápr. 15
0:11
Tovább dúl a vita a maszkviselésről (Napi)
Az Egyesült Államok tisztifőorvosa szerint az arcmaszk használata többet árthat, mint amennyit használ, ám a járványügyi hatóság - megváltoztatva korábbi hasonló álláspontját - ajánlatosnak tartja e védőeszköz használatát.
ápr. 15
0:11
A brit gazdaságot sem kíméli a koronavírus (Kitekintő)
Londoni pénzügyi elemzők friss előrejelzése szerint tíz százaléknál nagyobb mértékben zuhanhat az idén a brit hazai össztermék (GDP) az új típusú koronavírus okozta járvány gazdasági sokkja miatt. Az új prognózisok a világgazdaság egészében is mély recessziót valószínűsítenek.
ápr. 15
0:14
A kisebb üzletek és parkok újranyithatnak Ausztriában (444.hu)
De sok korlátozás megmarad, és büntetés is vár a megszegőkre.
ápr. 15
0:14
Koronavírusos férfi szökött meg a kórházból, egy egész falut vesztegzár alá helyeztek miatta (Propeller)
Számos embert kellemetlen helyzetbe hozott felelőtlen tettével. Kéthetes karantén alá helyeztek kedden Bulgáriában egy falut egy klinikáról megszökött koronavírussal fertőzött férfi miatt. Az 58 éves vírusfertőzött, súlyosan cukorbeteg férfi a dél-bulgáriai Sztara Zagora városának kórházából szökött meg, majd taxival hazavitette magát szülőfalujáb
ápr. 15
0:15
Koronavírusos férfi szökött meg egy bolgár kórházból, egy egész falut vesztegzár alá kellett helyezni (Blikk)
Kéthetes karantén alá helyeztek kedden Bulgáriában egy falut egy klinikáról megszökött, koronavírussal fertőzött férfi miatt – írta az hirtv.hu a bTV bolgár televízió tudósítása alapján.
ápr. 15
0:15
Putyin új manőverrel cserkészi be Trumpot (Napi)
A megfigyelők azt találgatják, milyen előnyöket csikarhat ki Vlagyimir Putyin orosz államfő abból, hogy az amerikai-orosz-szaúdi olajmegállapodás kapcsán intenzívebbé vált kapcsolata amerikai kollégájával, Donald Trumppal.
ápr. 15
0:18
A német állam 2,4 milliárd eurós hitelt ad az Adidasnak (444.hu)
A sportszergyárót több mint hárommilliárd eurós hitelkeretre tett szert, jövő nyárig nyúlhatnak hozzá.
ápr. 15
0:19
Viszlát leva! Bulgária nagyon beelőzheti Magyarországot (Napi)
Bulgária fel akarja gyorsítani belépését az eurózónába, hogy hozzáférhessen a közös európai valutát használó országoknak kínált pénzügyi támogatásokhoz.
ápr. 15
0:22
Több mint 5 milliárd forintért szerződtek német hatóságokkal a nem létező maszkokat áruló csalók (444.hu)
És egy komolyabb összeget ki is fizettek, mire kiderült, hogy átverés az egész.
ápr. 15
0:23
Adjanak engedélyt a menekült egészségügyi dolgozóknak! (Napi)
Az Európa Tanács és az ENSZ a menekültek közötti egészségügyi dolgozók bevonását javasolja a járvány elleni küzdelemben a tagállamoknak.
ápr. 15
0:26
Az ukrán titkosszolgálat egyik tábornoka Oroszországnak kémkedett (444.hu)
Valerij Sajtanov vezérőrnagyot 2014-ben szervezhette be az FSZB.
ápr. 15
0:27
Koronavírus: valós filmfesztivált terveznek Cannes-ban (Napi)
A cannes-i fesztivál új megvalósítási formán gondolkodik az idei évre - közölték kedd este a szervezők, miután Emmanuel Macron francia államfő előző nap május 11-ig meghosszabbította a járvány miatti kijárási korlátozásokat, és azt is jelezte, hogy fesztiválokat és egyéb tömegrendezvényeket legalább július közepéig nem lehet rendezni.
ápr. 15
2:15
Váratlan döntés: Trump leállítja a WHO finanszírozását, mert szerinte a szervezet nem kezelte megfelelően a koronavírus-járványt (168 Óra Online)
Donald Trump amerikai elnök bejelentette kedden Washingtonban, hogy
ápr. 15
4:09
Mit tehetek, ha már elkaptam a koronavírust? (ATV)
Az egész világ figyelme a január óta a COVID-19 nevet viselő vírusra irányul. Rengeteg hír rendkívül eltérő tünetekről számol be, megjegyezve, hogy sokan észre se veszik, hogy átment rajtuk a betegség. De mégis mit lehet tenni akkor, ha valaki nagy eséllyel elkapta a koronavírust, és mekkora az esélye az újrafertőződésnek?
ápr. 15
4:30
Franciaországban ismét megugrott a halálozások száma, a súlyos betegek száma viszont tovább csökkent (Hírstart)
A halálozások napi száma még soha nem volt ilyen magas a minisztérium összesítése szerint a járvány kezdete óta.
ápr. 15
5:15
"Kezd visszatérni a remény, de még nincs vége" - sorra hosszabbítják meg a korlátozásokat az európai országok (ATV)
Indiában több mint egymilliárd embert érint a járvány miatt elrendelt kijárási tilalom. Európa számos országában meghosszabbították a korlátozásokat, ugyanakkor Spanyolországban bizonyos ágazatokban újraindulhat a munka. A francia elnök szerint kezd visszatérni a remény.
ápr. 15
5:27
Hamis hírek veszélyes járványára figyelmeztetett az Ensz főtitkára (Hírstart)
A főtitkára szerint vad összeesküvéselméletek fertőzik az internetet.
ápr. 15
5:57
A sáskainvázió elleni küzdelmet is megnehezíti a koronavírus (ATV)
Újabb sáskainvázió sújtja a kelet-afrikai térséget, miközben a koronavírus járvány miatt kijárási korlátozások vannak érvényben. A legsúlyosabban érintett országokban csaknem 20 millió ember élelemellátása van veszélyben van.
ápr. 15
6:03
New Yorkon kívül az államban nem nő a fertőzések száma (888.hu)
New York városán kívül az államban nem nő az újonnan diagnosztizált fertőzések száma – jelentette ki sajtóértekezletén Andrew Cuomo, New York állam kormányzója kedden.
ápr. 15
6:03
Nem látják el az időseket egy svéd kórházban (Hírstart)
Megdöbbentő dolgokat árult el egy kiszivárgott levél a Svédországban koronavírussal fertőződött idősek ellátásáról. Európa legnagyobb egyetemi kórházában – vészhelyzet esetén – nem látnak el bizonyos „kategóriába” tartozó idős embereket.
ápr. 15
6:21
Trump nem ad több pénzt a WHO-nak (Infostart)
Az amerikai elnök még május előtt újraindítaná a gazdaságot.
ápr. 15
6:21
Trump leállítja az amerikai hozzájárulást a WHO-nak (Propeller)
Trump szerint amennyiben a világszervezet rendesen végezte volna a dolgát és idejekorán egészségügyi szakembereket küldött volna Kínába Donald Trump amerikai elnök bejelentette kedden Washingtonban, hogy leállítja az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) nyújtott amerikai pénzügyi hozzájárulást, mert szerinte a szervezet nem megfelelően reagál
ápr. 15
6:27
A WHO kudarcot vallott, Trump leállítja az amerikai hozzájárulást (888.hu)
Donald Trump leállítja az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) nyújtott amerikai pénzügyi hozzájárulást, mert szerinte a szervezet nem megfelelően reagált a koronavírus-járványra, jelentette be az amerikai elnök kedden Washingtonban.
ápr. 15
6:27
"A WHO kudarcot vallott" - Trump leállítja a világszervezetnek nyújtott amerikai hozzájárulást (ATV)
Donald Trump amerikai elnök bejelentette kedden Washingtonban, hogy leállítja az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) nyújtott amerikai pénzügyi hozzájárulást, mert szerinte a szervezet nem megfelelően reagált a koronavírus-járványra.
ápr. 15
6:27
Trump nem támogatja tovább pénzzel a WHO-t, amely szerinte kudarcot vallott (Szeretlek Magyarország)
Az Egyesült Államok évi 400-500 millió dollárral járul hozzá a szervezet működéséhez, amely az amerikai elnök szerint nem megfelelően reagált a koronavírus-járványra.
ápr. 15
6:33
„Kudarcot vallott alapvető feladatának teljesítésében” – Donald Trump leállítja a Who-nak nyújtott amerikai pénzügyi hozzájárulást (Blikk)
Donald Trump amerikai elnök bejelentette kedden Washingtonban, hogy leállítja az ENSZ Egészségügyi Világszervezetének (WHO) nyújtott amerikai pénzügyi hozzájárulást, mert szerinte a szervezet nem megfelelően reagált a koronavírus-járványra.
ápr. 15
6:33
Az USA nem tartja fenyegetésnek, hogy Észak-Korea újra rakétákkal kísérletezett (444.hu)
Az egyesített vezérkar főnöke szerint a keddi kilövés "inkább az Észak-Koreában zajló ünneplésekkel volt összefüggésben".
ápr. 15
6:33
Tűzharcban meghalt hét feltételezett iszlamista és egy rendőr (Propeller)
A rendőrök több órányi tűzpárbaj árán tudták csak megsemmisíteni a terroristasejtet. Órákon át tartó tűzharcban meghalt kedden Kairóban hét feltételezett iszlamista lázadó és egy rendőr, további három rendőr pedig megsebesült – közölte az egyiptomi belügyminisztérium. A minisztérium olyan értesülést kapott, miszerint egy eretnek iszlám tanokat val
ápr. 15
6:35
Hiába a tiltás, az egész család összegyűlt az egykori olasz maffiafőnök testvérének temetésén (444.hu)
„Jó emberek vagyunk. Ha tényleg azok a maffiafőnökök lennénk, aminek mondanak minket, nem mernének így ránk támadni” - reagált egy rokon a vádakra.
ápr. 15
6:39
Kevesebb mint a felére csökkent egy nap alatt az igazolt fertőzöttek száma Olaszországban (Hírstart)
A diagnosztizált fertőzöttek száma egy nap alatt 675-tel nőtt.
ápr. 15
6:39
Harangozással emlékeznek a Notre-Dame tragédiájának évfordulójára (Propeller)
Harangozással emlékeznek meg szerda este a párizsi Notre-Dame-ban a székesegyházban pusztító egy évvel ezelőtti tűzvészről. Ez lesz az egyetlen esemény a tragédia egyéves évfordulóján a katedrálisban, amelynek helyreállítási munkálatait a koronavírus-járvány miatt egy hónappal ezelőtt felfüggesztették. Jean-Louis Georgelin, a Notre-Dame újjáépítésé
ápr. 15
6:39
A teljes őrület vírusa (UniLife)
Nemcsak az elszabadult állami és önkormányzati önkényt kéne leállítani, de a gazdaságot is sürgősen újra kell indítani. Seres László publicisztikája.
ápr. 15
6:41
Hamis hírek veszélyes járványára figyelmeztetett az ENSZ főtitkára (Propeller)
Az ENSZ főtitkára felszólította a közösségi hálózatokat üzemeltető vállalatokat, hogy tegyenek többet a járvánnyal kapcsolatos gyűlöletkeltés és káros hírek ellen. Hamis hírek veszélyes járványára figyelmeztetett a koronavírus terjedésével kapcsolatban António Guterres ENSZ-főtitkár kedden közzétett videoüzenetében. Guterres felszólította a közössé
ápr. 15
6:45
Bekattantak az oroszok a karanténtól (Napi)
Oroszország nagy ország, sokan lakják, így a koronavírus-járvány miatt otthon maradt emberek sokféleképpen reagálnak a bezártságra. Van vicces is, illetve olyasmi, ami jellemző egy autoritárius rezsimre.
ápr. 15
6:45
Egy évvel ezelőtt égett le a Notre-Dame: harangozással emlékeznek meg a tragikus napról (Blikk)
Harangozással emlékeznek meg szerda este a párizsi Notre-Dame-ban a székesegyházban pusztító egy évvel ezelőtti tűzvészről. Ez lesz az egyetlen esemény a tragédia egyéves évfordulóján a katedrálisban, amelynek helyreállítási munkálatait a koronavírus-járvány miatt egy hónappal ezelőtt felfüggesztették.
ápr. 15
6:45
Donald Trump leállítja az amerikai hozzájárulást a Who-nak (HírTV)
Az Egyesült Államoknak kötelessége elszámoltatni a világszervezetet a járvány ügyében tett lépései miatt.
ápr. 15
6:47
Amerikai vezérkari főnök: Washington nem tartja fenyegetésnek az újabb észak-koreai rakétakísérletet (Blikk)
Washington nem tartja provokációnak, sem fenyegetésnek az újabb, kedd reggeli észak-koreai rakétakísérletet – jelentette ki Mark Milley tábornok, az amerikai vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője a Pentagonban újságíróknak.
ápr. 15
6:51
Egy éve égett le a Notre Dame, ma este harangozással emlékeznek az évfordulóra (444.hu)
Más szervezett megemlékezés a járvány miatt most nem lesz.

Keresés