2020. április 7. kedd

ápr. 7
0:03
A német autóipar a mélyben, magával ránthatja a magyart is (Napi)
Jelentős romlás következett be a német autóipar üzleti kondícióban és kilátásaiban a koronavírus-járvány miatt a müncheni egyetem ifo gazdaságkutató intézetének a felmérése szerint.
ápr. 7
0:03
intenzív osztályra került Boris Johnson (Blikk)
Rosszabbul lett a kórházban a brit miniszterelnök.
ápr. 7
0:03
Az autóipar is nagyon megszenvedi a járvány hatásait (Kitekintő)
Szakértői becslés szerint több, mint százmilliárd dollár bevételkiesést szenvedhetnek el az autógyártók, ha nem tudják újraindítani a termelést április végéig az új koronavírus által okozott járvány miatt Európában és Észak-Amerikában leállított gyáraikban.
ápr. 7
0:03
Egy 25 éves koronavírusos magyar is elhunyt Thaiföldön, de új információk szerint a halálát motorbaleset okozta (168 Óra Online)
A helyi sajtó szerint egy magyar állampolgár is meghalt koronavírusban Thaiföldön, szúrta ki a 444. A beszámoló szerint Phuketen már száz koronavírusos esetet tartanak nyilván,
ápr. 7
0:03
Szupervihar csapott le Vanuatura (444.hu)
A halálos áldozatok épp egy kompon tartózkodtak, ami figyelmen kívül hagyta a riasztást.
ápr. 7
0:06
"Ha ez Magyarországon elszabadul, pokol lesz" – egy magyar orvos üzent New Yorkból (Propeller)
Az USA tagállamai közül New York államban a legsúlyosabb a koronavírus-helyzet, és különösen igaz ez New York City-re. Dr. Szuhay Gábor New Yorkban élő és dolgozó gyermekneurológussal beszélgetett a Partizán. A magyar orvos rémisztő állapotokról számolt be:  ötpercenként hallatszik szirénázás, sorra érkeznek a betegek a kórházakba. A doktor szeri
ápr. 7
0:07
338 500 milliárd forintos veszteséget szenved el az autóipar (Napi)
Szakértői becslés szerint több mint százmilliárd dollár (legalább 338 500 milliárd forintos) bevételkiesést szenvedhetnek el az autógyártók, ha nem tudják újraindítani a termelést április végéig az új koronavírus által okozott járvány miatt Európában és Észak-Amerikában leállított gyáraikban - írja az MTI.
ápr. 7
0:07
Franciaországban van jó hír is, rossz hír is a koronavírus kapcsán – részletek (Blikk)
Franciaországban az előző napokban látott csökkenések után az elmúlt 24 órában ismét jelentősen emelkedett a koronavírus-fertőzés halottainak száma, amely elérte a 8911-et : kórházban 605-en vesztették életüket hétfőn az előző napi 357 után, az idősotthonokban pedig 228 áldozatot szedett a vírus, míg előző nap 161 volt az áldozatok száma.
ápr. 7
0:07
Több mint 460 ezer kínai vállalat húzta le végleg a rolót (Kitekintő)
Csaknem félmillió kínai vállalat szűnt meg véglegesen az első negyedévben, miután az új koronavírus-járvány térdre kényszerítette a világ második legnagyobb gazdaságát - írta internetes oldalán egy hétfőn megjelent cikkben a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap.
ápr. 7
0:07
Majdnem ötszázezer kínai vállalat szűnt meg az év első három hónapjában (168 Óra Online)
Cégbejegyzési adatok szerint több mint 460 ezer kínai vállalat szűnt meg az év első három hónapjában. Az összesítés magában foglalja azokat a vállalatokat, amelyeknek bevonták a működési engedélyét, valamint azokat is, amelyek maguktól szüntették be a tevékenységüket.
ápr. 7
0:07
Ausztriában tíz napon belül enyhíthetik a korlátozásokat (444.hu)
Sebastian Kurz kancellár bejelentése szerint a kisebb boltok már április 14-én kinyithatnak, a cél, hogy május 1-től a nagyáruházak és a bevásárló központok is újranyithassanak.
ápr. 7
0:10
Intenzív osztályra került Boris Johnson brit miniszterelnök (Propeller)
Tíz napja jelentette be Boris Johnson, hogy elkapta a koronavírus-fertőzést, és bár nem voltak súlyos tünetei, állapota a hétvégén rosszabbodott, és vasárnap kórházba ment. Fotó: Facebook/Boris Johnson A brit miniszterelnök még ma délután is azt mondta, hogy jól érzi magát, továbbra is dolgozik.  Hétfő este azonban tovább romlott az állapota – írja
ápr. 7
0:11
Koronavírus: Ausztria húsvét után lazíthat a szigorításain (Napi)
Húsvét után elkezdik a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások fokozatos feloldását Ausztriában - jelentette be Sebastian Kurz kancellár a 24.hu híre szerint.
ápr. 7
0:11
Koronavírus elleni küzdelem: 1,2 millió dollár segélyt ajánlott fel az Usa Ukrajnának (Blikk)
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök telefonon beszélt Mike Pompeo amerikai külügyminiszterrel, akinek köszönetet mondott azért, hogy az Egyesült Államok 1,2 millió dollár értékű humanitárius segélyt különített el Ukrajna részére a koronavírus-járvány elleni küzdelemre – közölte hétfőn az ukrán államfő hivatala a Twitteren.
ápr. 7
0:11
Romániában még egy hónapig biztosan marad a rendkívüli állapot (Kitekintő)
Klaus Iohannis román államfő hétfőn bejelentette: Romániában egy hónappal meghosszabbítják a rendkívüli állapotot.
ápr. 7
0:11
Nagyvonalúság: 300 ezer maszkot küldtünk ajándékba Szerbiába és Horvátországba is (168 Óra Online)
Nem csak Észak-Macedóniával volt nagyvonalú a kormány, ami a védőmaszkokat illeti, ugyanis az azonnali.hu értesülései szerint
ápr. 7
0:11
Vannak már európai országok, ahol belekezdenek a korlátozások enyhítésébe (444.hu)
Fokozatosan és nagyon óvatosan.
ápr. 7
0:14
Eszméleténél van Boris Johnson – friss hírek az intenzíven kezelt brit miniszterelnökről (Propeller)
Intenzív osztályon kezelik Boris Johnson brit miniszterelnököt, akit az új koronavírus okozta betegség miatt szállítottak kórházba. A Downing Street hétfő este közölte, hogy Johnson állapota romlott, de jelenleg nem szorul művi lélegeztetésre. Fotó: Facebook/Boris Johnson A londoni miniszterelnöki hivatal szóvivője szerint Johnson kérésére Dominic
ápr. 7
0:15
Elképesztő mennyiségű kínai cég tűnt el (Napi)
Csaknem félmillió kínai vállalat szűnt meg véglegesen első negyedévben, miután az új koronavírus-járvány térdre kényszerítette a világ második legnagyobb gazdaságát - írta internetes oldalán egy hétfőn megjelent cikkben a South China Morning Post (SCMP) című hongkongi lap az MTI szemléje szerint.
ápr. 7
0:15
Friss hírek érkeztek az intenzíven fekvő Boris Johnsonról (Blikk)
A londoni miniszterelnöki hivatal hétfő esti tájékoztatása szerint az új koronavírus okozta betegség miatt kórházban kezelt Boris Johnson kormányfőt elővigyázatosságból vitték át az intenzív osztályra, és jelenleg nem szorul művi lélegeztetésre.
ápr. 7
0:15
Csak egy is vidámságot akartak, lufikat tettek a házuk kerítésére a gyerekek, erre egy ember reggelre az összeset elllopta (168 Óra Online)
Egy hatéves birminghami kislány szerette volna jobb kedvre deríteni a környéken élő gyerekeket, ezért 11 éves nővére segítségével színes lufikkal díszítették fel a kerítésüket. Mivel őket is megviseli a karantén és az, hogy naponta csupán néhány perces sétát tehetnek a házuk körül, úgy gondolták, hogy a léggömbök élvezetesebbé teszik majd az arra j
ápr. 7
0:15
Harmadik napja ég egy erdő a csernobili tiltott övezetben (444.hu)
Lakott területet nem kell evakuálni, a radioaktív sugárzás szintje Kijev megyében és a fővárosban nem haladta meg a megengedett értéket.
ápr. 7
0:19
Indul a korlátozások feloldása, Németországban nagy fordulat érlelődik (Napi)
Már a legsúlyosabb helyzetben lévő dél-európai országok is a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozásaik lazításán dolgoznak, miközben a Németország elindult azon az úton, hogy hozzájáruljon az eurótagállamok közös eladósodásához (amit várhatóan jórészt a németek fognak törleszteni).
ápr. 7
0:19
Romlott az állapota Boris Johnsonnak, intenzív osztályon kezelik (168 Óra Online)
Intenzív osztályon kezelik Boris Johnson brit miniszterelnököt, akit az új koronavírus okozta betegség miatt szállítottak kórházba. Mégsem lehetett hazaengedni, ahogy azt előzőleg tervezték, ugyanis a Downing Street hétfő este közölte,
ápr. 7
0:19
Már negyedik napja folyamatosan csökken a halálozások száma Spanyolországban (444.hu)
Március 24. óta nem haltak meg ilyen kevesen az országban egy nap alatt.
ápr. 7
0:23
Megtörténhet a lehetetlen az olajpiacon (Napi)
Ha a világ legnagyobb olajtermelői nem tudnak megállapodni kitermelésük korlátozásáról, akkor egy számjegyűre csökkenhet a fekete arany hordónkénti ára. Az egyezség csak fékezni tudja az olajár csökkenését.
ápr. 7
0:23
A második világháború óta nem látott gazdasági visszaeséssel számol a francia pénzügyminiszter (444.hu)
Sokkal durvább lesz, mint a 2008-9-es nagy pénzügyi világválság idején tapasztalt, állítja Bruno Le Maire.
ápr. 7
0:27
Merkel: a járvány után újraélesztési és újjáépítési programokra lesz szükség (Napi)
Németországban még nem lehet kijelölni egy konkrét napot a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások visszavonásának elkezdésére - mondta az MTI szerint Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben.
ápr. 7
0:27
Az amerikai kórházak háromnegyedében kezelnek már koronavírusos betegeket (444.hu)
Az amerikai egészségügyi minisztérium végzett felmérést, ez alapján dominóként dőlhet be az amerikai ellátórendszer.
ápr. 7
0:31
Válságkezelés orosz módra, avagy Putyin máshogy csinálja (Napi)
A szakértők egy része szerint az Oroszországban a stratégiai ágazatokon kívül minden gazdasági ágban bevezetett egy hónapos szabadságolás katasztrofális következményekkel jár majd, míg mások úgy vélik, nem fenyeget ez a veszély. Egy biztos: Vlagyimir Putyin államfő nem véletlenül nevezi vakációnak a járvány miatti kényszerszabadságot.
ápr. 7
0:31
Minden 15. percben érkezik egy koporsó a madridi temetőbe (444.hu)
Maga a temetés is csak 5 percig tart, amin maximum 5 rokon vehet részt.
ápr. 7
0:35
Húsvétkor korlátozzák az utazásokat Szlovákiában (Napi)
A koronavírus terjedésével összefüggésben április 8-tól 13-ig, vagyis a húsvéti ünnepek idejére utazási korlátozásokat és részleges kijárási tilalmat vezetnek be Szlovákiában, ahol a schengeni belső határokon ideiglenesen visszaállítják a határellenőrzést is, április 8-tól 17-ig - erről az Igor Matovic vezette új kormány döntött hétfői ülésén.
ápr. 7
0:35
Távozik a lengyel miniszterelnök-helyettes, aki ellenezte, hogy a járvány ellenére is megtartsák az elnökválasztást (444.hu)
Jaroslaw Gowin azt szeretné, ha az elnökválasztásra csak két év múlva kerülne sor.
ápr. 7
0:39
Szélesebb felhatalmazást kér a parlamenttől a svéd kormány, hogy harcoljon a vírussal (444.hu)
Három hónapra kérnek pluszjogosítványokat a parlamenttől.
ápr. 7
0:43
Németországban április 19. után fokozatosan enyhítenének a járványügyi korlátozásokon (444.hu)
De kötelező lehet a maszkviselés.
ápr. 7
0:47
Romániában egy hónappal meghosszabbítják a rendkívüli állapotot (444.hu)
És kedden 11 román orvos és hat asszisztens utazik Milánóba, hogy segítsen az olasz hatóságoknak.
ápr. 7
0:51
112 thai orvos és ápoló került karanténba egy motorbalesetes magyar miatt, aki titkolta, hogy fertőzött területen járt (444.hu)
Csak nem sokkal a halála előtt, egy látogatója révén derült ki, hogy a 25 éves magyar hosszú időt töltött a járvány helyi centrumában, egy mulatóutcában.
ápr. 7
0:55
Boris Johnson megfigyelésre a kórházban marad, onnan irányítja kormányát (444.hu)
A koronavírusos brit miniszterelnök a szóvivője szerint jó hangulatban van, folyamatosan dolgozik.
ápr. 7
0:59
23 évet kapott Ján Kuciak és barátnőjének gyilkosa (444.hu)
Az oknyomozó újságíró meggyilkolására felbérelt Miroslav Marček bevallotta tettét.
ápr. 7
1:03
Koronavírusban halt meg Guardiola anyja (444.hu)
Dolors Sala Carrió 82 éves volt, Barcelonában fertőződött meg.
ápr. 7
1:07
Csőd szélén a Cirque du Soleil (444.hu)
Egy kanadai nyugdíjalaphoz fordultak tőkeinjekcióért.
ápr. 7
1:09
Húsvét után kinyithatnak a kisebb üzletek Ausztriában (Hírstart)
A kijárási korlátozásokat április végéig meghosszabbítják.
ápr. 7
1:11
Már Szlovákiában is vannak koronavírusos halottak (444.hu)
Bajmóc volt polgármestere és egy idősebb nő.
ápr. 7
1:15
Csecsen rendőrök összevertek egy férfit, aki megszegte a kijárási tilalmat (444.hu)
A rendőrök tettét megvédte Kadirov is, aki amúgy maga is szegte már meg a korlátozásokat.
ápr. 7
1:19
Legkevesebb 20 átjátszótornyot rongáltak meg Angliában azok, akik szerint az 5G terjesztheti a koronavírust (444.hu)
És több mint 30 esetben inzultálták a telekomcégek mérnökeit munka közben.
ápr. 7
1:23
Csehország enyhít a járványügyi intézkedéseken (444.hu)
Arcmaszk nélkül lehet szabadtéren futni és biciklizni is.
ápr. 7
1:27
A románoknál kiderült az összefüggés: több teszt, több új fertőzött, csökkentették is a számot (444.hu)
Ahogy megint kevesebb vizsgálatot végeztek, csökkent az új fertőzöttek száma is.
ápr. 7
1:31
Intenzív osztályra került Boris Johnson (444.hu)
A brit miniszterelnök vasárnap ment be a kórházba, hétfő estére tovább romlott az állapota.
ápr. 7
1:35
A távolságtartás jegyében stadionban vizsgáztak a dél-koreaiak (444.hu)
Innentől Magyarországon is sima ügy az érettségik leszervezése.
ápr. 7
1:39
Annyira tiszta a levegő Indiában, hogy 200 kilométerről látszik a Himalája (Hírstart)
Évtizedek óta nem volt ennyire alacsony a légszennyezettség.

Keresés