2020. augusztus 1. szombat

aug. 1
0:06
Tovább romlik a koronavírusjárvány-helyzet szerte a világban (Infostart)
Romániában már 50 ezernél is is több az azonosított beteg, nincs lassulás Ukrajnában sem és ismét rekordszámú új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Japánban.
aug. 1
0:06
Koronavírus: így állunk most (Napi)
Újabb 19 magyarnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel eddig 4484 főnél igazolták a SARS-CoV-2 vírus jelenlétét. Nincs újabb elhunyt, az aktív fertőzöttek száma 542 - derül ki a koronavirus.gov.hu oldalról.
aug. 1
0:06
Kezdődik a nyár utolsó hónapja: összeszedtünk néhány érdekességet, amit érdemes tudni az augusztusról (Blikk)
Augusztus régi neve a rómaiaknál „Sextilis” volt, mert a hatodik (sextus) hónapja volt az esztendőnek.
aug. 1
0:06
Szombattól szinte vámmentessé válik az áruforgalom Vietnam és az EU között (Kitekintő)
Szombaton életbe lép az Európai Unió és Vietnam között létrejött kereskedelmi megállapodás, amely szinte valamennyi vámot eltörli a felek közötti áruforgalomban - közölte az Európai Bizottság pénteken.
aug. 1
0:06
Egy évvel elhalasztják a hongkongi választásokat, a demokráciapárti törvényhozók alkotmányos válságtól tartanak (168 Óra Online)
A koronavírus-járványra hivatkozva Carrie Lam hongkongi kormányzó pénteken bejelentette, hogy egy évvel elhalasztják a szeptember 6-ra kitűzött törvényhozási választásokat.
aug. 1
0:10
Úzvölgyi temető: fontos döntést hoztak (Infostart)
A moniesti ügyészség szerint a "kifele a magyarokkal az országból!" csupán egy "magyarellenesnek vélt jelszó", és nem minősül gyűlöletkeltésnek vagy diszkriminációra való uszításnak.
aug. 1
0:10
A koronavírus főleg a fiatalok között terjed (Napi)
A normális élethez való mielőbbi visszatérés okoz újabb megnövekedett koronavírus-fertőzéses eseteket a fiatalok körében egész Európában - figyelmeztet jelentésében a WHO, amely a 40 év alattiak megfertőződését vizsgálta.
aug. 1
0:10
Koronavírus: erősen romlott a fogyasztók hangulata az Usa-ban (Blikk)
A koronavírus-járvány új hullámának elindulásával párhuzamosan jelentősen romlott a fogyasztók hangulata az Egyesült Államokban júliusban a Michigan egyetem szokásos havi felmérésének tanúsága szerint.
aug. 1
0:10
Koronavírus: ötvenezer felett a fertőzöttek száma Romániában (Kitekintő)
Romániában csaknem 1300 embernél mutatták ki az utóbbi egy napban a koronavírust, ezzel meghaladta az ötvenezret a járvány kezdete óta azonosított fertőzöttek száma.
aug. 1
0:10
A WHO főigazgatója szerint még évtizedekig érezhető lesz a koronavírus-járvány hatása (168 Óra Online)
A koronavírus-világjárvány olyan katasztrófa, amelynek hatásait sokáig fogjuk érezni a jövőben – mondta Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója pénteken Genfben.
aug. 1
0:14
Szomráky Béla: az olasz baloldal egy dolgot érhet el a Salvini elleni húzással (Infostart)
A római felsőház megszavazta Matteo Salvini mentelmi jogának megvonását. A jobboldali ellenzéki Liga vezetője elleni jogi eljárás az illegális bevándorlókat szállító Open Arms spanyol hajó kikötésének megtiltása miatt indult – emlékeztetett Szomráky Béla Olaszország-szakértő, aki szerint ezzel a lépéssel a kormány csak növeli népszerűségét a szenát
aug. 1
0:14
Koronavírus: a helyi hatóságokra bízták a további szigorítást (Napi)
Nem vezetett be a román kormány országos szinten kötelező további korlátozásokat a koronavírus-járvány megfékezése érdekében: az újabb intézkedések elrendelését a helyi hatóságokra bízta.
aug. 1
0:14
Nem tetszik az ukrán külügynek a magyar nagykövet nyilatkozata (Blikk)
Újabb feszültséget szíthat a magyar és az ukrán kormány között, hogy Budapest továbbra is blokkolja Kijev NATO-integrációját.
aug. 1
0:14
Oroszországban betiltották a kriptovalutával való fizetést (Kitekintő)
Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken aláírta azt a törvényt, amely megtiltja a kriptovalutával történő belföldi fizetést.
aug. 1
0:18
Hatalmas adag oltóanyagról szerződött az Európai Unió (Infostart)
A megállapodás szerint az oltóanyagot az Európai Bizottság előre "lefoglalta", ezzel lehetővé téve, hogy a 27 tagállam - miután a klinikai tesztek bizonyítják, hogy a vakcina biztonságos és hatékony a koronavírus ellen - vásároljon belőle a 300 millió adagos keret erejéig.
aug. 1
0:18
Nagyon rossz hír érkezett Németországból (Napi)
Rekordmértékben, a vártnál is erősebben csökkent a német GDP a második negyedévben, miután a koronavírus-járvány szinte teljes egészében megbénította a gazdaságot.
aug. 1
0:18
Igazi angyalok ezek a törpemalacok: ilyen cukiságot még biztos nem látott (Blikk)
Gyermekeiként szereti törpemalacait egy amerikai nő, aki házi kedvenceit rendszeresen öltözteti, sétáltatja, sőt, még babaszobát is készített nekik.
aug. 1
0:22
Több százmillió gyereket fenyeget az ólommérgezés (Napi)
Minden harmadik, azaz globálisan körülbelül 800 millió gyerek vérének ólomszintje éri el vagy haladja meg azt a deciliterenkénti öt mikrogrammot, ami már beavatkozást igényelne a súlyosabb idegrendszeri károk elkerülése érdekében - derült ki az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) a Pure Earth nevű környezetvédelmi szervezettel közösen elkészített, csütö
aug. 1
0:26
Olyan fordulat a koronavírus-járvány kezelésében, amire senki nem számított (Napi)
Egy friss kutatás szerint India egyes nyomornegyedeiben már olyan mértékű a lakosság átfertőződöttsége, hogy kialakulhatott a nyájimmunitás a Covid-19-el szemben. Ez megmagyarázhatja az ezeken a területeken egyre javuló járványügyi helyzetet.
aug. 1
0:30
Trump ledobta az atombombát (Napi)
Donald Trump, az Egyesült Államok elnöke, aki a közvélemény-kutatások szerint vesztésre áll a novemberi elnökválasztás előtt, a szavazás elhalasztását kezdeményezte.
aug. 1
0:34
A koronavírust is összemosta a székely autonómiával a román elnök (Napi)
Klaus Iohannis román államfő szerint az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) és a parlamenti többség többi pártja - köztük a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) - szándékosan idézett elő egészségügyi válságot, hogy oka legyen bírálni a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL) kisebbségi kormányát, írja az MTI.
aug. 1
0:36
Elpusztult Buddy, a kutya, akiről elsőként derült ki, hogy koronavírusos (Hírstart)
Elpusztult az a német juhászkutya New Yorkban, amelynél elsőként állapították meg az Egyesült Államokban, hogy koronavírus-fertőzött volt.
aug. 1
0:38
Padlóféket nyomott az autóipar (Napi)
Nagy-Britanniában 1954 óta nem gyártottak olyan kevés autót fél év alatt, mint az idei első hat hónapban, miután a koronavírus-járvány miatt az autógyártók egy időre felfüggesztették a termelésüket.
aug. 1
0:42
Eltűnt az amerikai gazdaság több mint harmada (Napi)
Meredeken, de az elemzők által vártnál valamivel kisebb ütemben csökkent az amerikai gazdaság teljesítménye a második negyedévben, miután a koronavírus-járvány és a terjedését fékező szigorú intézkedések gyakorlatilag megbénították az egész országot - írja az MTI.
aug. 1
0:46
Az uniós háború nagy zuhanással érhet véget (Napi)
Ismét megakadtak a tárgyalások az EU és az Egyesült Királyság között és egyre kisebb esély látszik, hogy az államszövetségből már kilépett britek milyen kereskedelmi megállapodások szerint maradnak partnerek.
aug. 1
0:50
Maszkellenes kirohanásai után koronavírusban halt meg a politikus (Napi)
Csütörtökön hajnalban 74 éves korában elhunyt Herman Cain republikánus politikus, Tea Party-tag és a Godfather's Pizza egykori vezérigazgatója. Donald Trump támogatója koronavírusban halt meg.
aug. 1
0:54
Trump nélkül is rohan Amerika az energiaforradalomban (Napi)
Állva hagyta a hagyományos energiaforrásokat a szél-, és a napenergia termelés az Amerikai Egyesült Államokban, ráadásul több mint 40 éves mélypontra zuhant a szén. Az amerikai áramigény negyedét már megújuló energiák biztosítják.
aug. 1
0:54
Kizártak a német szociáldemokrata pártból egy iszlámkritikus politikust (Hírstart)
Kizárták a német szociáldemokrata pártból (SPD) Thilo Sarrazin iszlámkritikus kijelentéseiről ismert politikust pénteken – erősítette meg az SPD szövetségi döntőbizottsága.
aug. 1
0:58
Tovább romlott az álláshelyzet az USA-ban (Napi)
Emelkedett az első alkalommal munkanélküli segélyt kérők száma az Egyesült Államokban a múlt héten is, jelezve, hogy romlik a munkaerőpiaci helyzet az új koronavírussal fertőzöttek számának megugrása és a nyomott kereslet következtében - írja az MTI.
aug. 1
1:02
Büntetőeljárás indulhat Orbán szövetségese ellen (Napi)
Megszavazta az olasz szenátus, hogy felfüggesszék az egykori olasz miniszterelnök-helyettes és belügyminiszter Matteo Salvini mentelmi jogának felfüggesztését az Open Arms hajó kikötésének megtiltása miatt.
aug. 1
1:06
Ha mindenhol a kínai forgatókönyv lesz, akkor feltámadhat az ipar (Napi)
Javult a kínai feldolgozóipar teljesítménye júliusban, de csak kis mértékben, miközben a szolgáltató szektor növekedése lassult júniushoz képest - írja az MTI.
aug. 1
1:10
Kiderült, mit szeretne Orbán Viktor (Napi)
Orbán Viktor miniszterelnök szerint jó úton jár a koronavírus-járvány elleni védekezés Magyarországon és kiderült, hogy a magyar egészségügy európai összehasonlításban is megállja a helyét.
aug. 1
1:14
Jó hírt kapott Angela Merkel (Napi)
Éves szinten nőtt, havi összevetésben csökkent a kiskereskedelmi forgalom Németországban júniusban - írja az MTI.
aug. 1
1:18
Felpörgött a drágulás, és ez jó hír (Napi)
A vártnál nagyobb mértékben nőtt júliusban az euróövezeti infláció az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat pénteken ismertetett előzetes adatai szerint - írja az MTI.
aug. 1
1:22
Borús jövőt jósol a WHO (Napi)
Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója szerint a koronavírus-járvány olyan krízis, melynek hatásait évtizedekig fogjuk még érezni a jövőben.
aug. 1
1:26
Döntő csapást mértek a kriptovalutára az oroszok (Napi)
Aláírta Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken a törvényt, amely megtiltja a belföldi fizetést kriptovalutával.
aug. 1
1:30
Az EU is rendes vakcinabevásárlást tartott (Napi)
A megállapodás szerint az oltóanyagot az Európai Bizottság előre "lefoglalta", ezzel lehetővé téve, hogy a 27 tagállam - miután a klinikai tesztek bizonyítják, hogy a vakcina biztonságos és hatékony a koronavírus ellen - vásároljon belőle a 300 millió adagos keret erejéig.
aug. 1
1:34
Ezt jó tudni, ha Görögországba menne (Napi)
Görögországban kötelező lesz szájmaszkot viselni minden beltéri nyilvános helyen, miután a mediterrán országban újra megugrott a koronavírusos esetek száma.
aug. 1
1:38
A briteknél bejött: legyen drágább a kifliszacskó (Napi)
A korlátozás bevezetése óta 95 százalékkal kevesebb egyszer használatos műanyag zacskót adtak el Nagy-Britanniában.
aug. 1
2:06
Salvini megköszönte Orbán Viktor támogató üzenetét (Hírstart)
Matteo Salvini, a Liga és az olasz jobboldali ellenzék vezetője közösségi oldalán tolmácsolta köszönetét Orbán Viktor miniszterelnöknek, aki pénteken kitartásra buzdította őt, miután a parlament megvonta mentelmi jogát.
aug. 1
3:36
Úzvölgyi temető: fontos döntést hoztak (Hírstart)
A moniesti ügyészség szerint a "kifele a magyarokkal az országból!" csupán egy "magyarellenesnek vélt jelszó", és nem minősül gyűlöletkeltésnek vagy diszkriminációra való uszításnak.
aug. 1
3:48
Ismét rekordszámú új fertőzött Japánban (Hírstart)
Ismét rekordszámú új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak pénteken Japánban: 24 óra alatt 1574 emberről bizonyosodott be, hogy hordozza a vírust.
aug. 1
5:24
Karanténba helyezték egy norvég turistahajó legénységét (Hírstart)
Karanténba helyezték egy norvég turistahajó 160 fős legénységét, miután négy kollégájukat koronavírus-fertőzéssel kórházba szállítottak – közölte pénteken az Észak-Norvégiai Egyetemi Kórház.
aug. 1
6:06
Pakisztán rakétákkal lőtte Afganisztánt (Hírstart)
Kilenc ember életét vesztette és ötvenen megsebesültek egy afgán határtelepülésre mért pakisztáni rakétacsapásban.
aug. 1
6:33
Koronavírus: 24 óra alatt újabb 300 ezer fertőzött (24.hu)
A legnagyobb mértékű növekedés az Egyesült Államokban, Brazíliában, Indiában és Dél-Afrikában volt.
aug. 1
6:42
Munkabeszüntetéssel fenyegetnek Máltán az egészségügyi dolgozók (Hírstart)
Attól tartanak, hogy a szigeten jelentősen növekszik majd a koronavírus-fertőzöttek száma nyár végére.
aug. 1
7:00
Több mint tízmillió dollárt érő kokainszállítmányt foglaltak le a pápua új-guineai hatóságok (HírTV)
David Manning rendőrfőnök szerint a bűnbanda egy, alacsony magasságban repülő könnyű repülőgéppel akart csempészni.
aug. 1
7:00
Salvini megköszönte Orbánnak, hogy támogatja (Hírklikk)
Az olasz jobboldali ellenzék vezetője közösségi oldalán tette közzé köszönetét Orbán Viktornak, aki pénteken kitartásra buzdította őt, miután a parlament megvonta mentelmi jogát.
aug. 1
7:06
Bécsben is kiakadtak az autómentességen (24.hu)
Budapest nagyon sok mindent másol Bécsről: így van ez a forgalomcsillapítási tervekben is. Az osztrák fővárosban is festettek fel biciklisávokat, lezártak utcákat az autók elől, és újabb komoly belvárosi tervek is az asztalon vannak.
aug. 1
7:08
Bolsonaro fittyet hány a járványügyi szabályokra (24.hu)
Jair Bolsonaro folytatja országjárását, és hetente legalább egyszer vidékre utazik.

Keresés