2020. július 30. csütörtök

júl. 30
0:03
Romániában tilos lesz a tánc, szigorít az ország a járvány exponenciális terjedése miatt (168 Óra Online)
Romániában bizonyos térségekben exponenciálisan növekszik a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizáltak száma, ezért az országos járványügyi operatív törzs (CNSU) újabb regionális korlátozások bevezetéséről döntött a járvány megfékezése, az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomás csökkentése érdekében.
júl. 30
0:06
Külföldi zsoldosok tucatjait vették őrizetbe a fehérorosz főváros közelében (Infostart)
A Wagner Group orosz biztonsági cég fegyvereseiről van szó, Minszk közelében fogták el őket szerdára virradóra - állítja a BelTA állami hírügynökség, a fehérorosz rendvédelmi szervekre hivatkozva.
júl. 30
0:06
A migránsok jelentős része a kiutasítás után sem tér haza (Kitekintő)
Az Európai Unió elhagyására kötelezett illegális migránsok kevesebb mint 40 százaléka tér vissza hazájába vagy egy harmadik országba - olvasható a luxemburgi székhelyű Európai Számvevőszék kedden közétett előzetes jelentésében.
júl. 30
0:06
Hatalmasat zuhant Putyin bizalmi indexe az oroszok körében (Propeller)
Huszonhárom százalékra csökkent Vlagyimir Putyin elnök bizalmi indexe az oroszok körében. A Jurij Levada Független Elemzőközpont szerdán megjelent felmérése szerint a megkérdezettek 23 százaléka nevezte meg az államfőt arra a kérdésre válaszolva, hogy melyik politikusban vagy közéleti személyiségben bízik meg. Egy évvel ezelőtt Putyin hasonlóan mé
júl. 30
0:07
Húsz órát várakozott egy koronavírussal fertőzött nő egy romániai kórház folyosóján, telítődtek a kórházak (168 Óra Online)
Mintegy húsz órát várakozott egy koronavírussal fertőzött 46 éves nő a megyei kórház folyosóján a dél-romániai Prahovan, mert az egészségügyi intézményben egyetlen szabad hely sem volt.
júl. 30
0:10
Koronavírus - Megkötötte a szerződést az Európai Bizottság a remdesivir gyártójával (Infostart)
Az Európai Bizottság szerződést írt alá Gilead gyógyszeripari vállalattal az újfajta koronavírus elleni, remdesivir hatóanyagú, Veklury nevű gyógyszer terápiás kiszereléseinek biztosításáról.
júl. 30
0:10
Meghosszabbítják a vészhelyzetet Olaszországban (Kitekintő)
Az olasz felsőház kedden megszavazta a koronavírus-járvány miatt elrendelt vészhelyzet október 15-éig történő meghosszabbítását. Az ellenzék tiltakozását fejezte ki a döntés miatt.
júl. 30
0:10
Helyhiány van egyes romániai kórházakban a járvány terjedése miatt (Propeller)
Romániában az 1200-at közelíti az egy nap alatt diagnosztizált koronavírus-fertőzések száma, a fertőzési gócok túlterhelt kórházaiban kialakult személyzethiány pótlása érdekében a szaktárca a héten megkezdi orvosok és ápolók ideiglenes áthelyezését. A stratégiai kommunikációs törzs szerdai jelentése szerint az utóbbi 24 órában 1182 embernél mutatt
júl. 30
0:11
Trump újra nagyot futott: démonokról hadováló kamudoktor videóját osztotta meg, aki szerint nem kell maszk, mert van gyógymód (168 Óra Online)
Az Egyesült Államok elnöke a minap egy "Amerika Frontvonalban Dolgozó Doktorai" (America's Frontline Doctors, AFD) nevű szervezet videóját osztotta meg - szúrta ki a 444.hu.
júl. 30
0:14
Kiderül minden a Hejcénél lezuhant szlovák katonai gépről (Infostart)
Jaroslav Nad szlovák védelmi miniszter feloldotta a 2006-ban lezuhant szlovák katonai repülőgép vizsgálati anyagának titkosítását, a jegyzőkönyv tartalmát pénteken teszik közzé.
júl. 30
0:14
Megint előkerült a DACA-program, az amerikai kormány tovább keménykedik (Kitekintő)
Az amerikai kormány nem fogad be több jelentkezést a DACA-programba, és felülvizsgálja a teljes projektet - jelentette be kedden kiadott közleményében Chad Wolf, az amerikai belbiztonsági minisztérium vezetője.
júl. 30
0:14
Ismét növekedett a fertőzöttek száma Ausztriában (Propeller)
Az elmúlt 24 órában 173 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak Ausztriában, a legtöbben Bécsben (81 fő) kapták el a fertőzést az osztrák Egészségügyi Minisztérium szerdai jelentése szerint. Eddig 20 850 ember koronavírus-tesztje lett pozitív Ausztriában. Közülük 716-an haltak bele a fertőzés okozta betegségbe, 18 528-an meggyógyultak. Tirol t
júl. 30
0:15
Anyára és fiára kezdett lövöldözni egy férfi a hotelben, mert nem tartották a megfelelő távolságot (168 Óra Online)
Anyára és fiára kezdett lövöldözni egy férfi a 47 éves Douglas Marks egy miami hotel várójában, miután nem bírta elviselni, hogy a két másik vendég nem tartja a közösségi távolságtartást, ami ugyebár a koronavírus elleni védekezés egyik alapja - írja a local10.com nyomán a hvg.hu. Marks először csak rájuk szólt, hogy nem tartják a távolságot, majd
júl. 30
0:18
Elképesztő tempót diktál a járvány Romániában (Infostart)
Romániában az 1200-at közelíti az egy nap alatt diagnosztizált koronavírus-fertőzések száma, a fertőzési gócok túlterhelt kórházaiban kialakult személyzethiány pótlása érdekében a szaktárca a héten megkezdi orvosok és ápolók ideiglenes áthelyezését.
júl. 30
0:18
Ismét az Apple a legértékesebb világmárka (Kitekintő)
Tavalyhoz hasonlóan idén is az Apple vezeti a Forbes legértékesebb világmárkáit rangsoroló 100-as listáját.
júl. 30
0:22
Újabb hír az orosz vakcináról, készülnek a tömeges gyártásra (Infostart)
Az év végén vagy 2021 elején kezdődhet meg az orosz Vektor kutatóközpont által a Covid-19 ellen kifejlesztett vakcina tömeggyártása - jelentette be az Állami Virológiai és Biotechnológiai Vektor Intézet vezetője a Rosszija 24 televíziónak.
júl. 30
0:22
Nem javul a járványhelyzet Romániában, tovább szigorítanak (Kitekintő)
Romániában bizonyos térségekben exponenciálisan növekszik a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizáltak száma, ezért az országos járványügyi operatív törzs (CNSU) újabb regionális korlátozások bevezetéséről döntött a járvány megfékezése, illetve az egészségügyi rendszerre nehezedő nyomás csökkentése érdekében.
júl. 30
0:26
Románia államfője megnevezte a koronavírus-járvány felelőseit (Infostart)
Az illetőket a parlamenti ellenzék padsoraiban kell keresni Klaus Iohannis szerint.
júl. 30
0:26
Ki lesz Joe Biden alelnök-jelöltje? (Kitekintő)
Joe Biden elkötelezte magát, hogy egy nőt nevez meg alelnök-jelöltjeként, azonban egyelőre rejtély, hogy ki lesz az.
júl. 30
0:30
Svéd "csoda" - a pandémia közepette (Infostart)
Jól jártak az ország laza karanténszabályaival a svéd cégek. A vártnál jobb vállalati adatok arra utalnak, hogy a pandémiára adott kevésbé szigorú reakció segített fenntartani a gazdasági aktivitást és a bevételi számokat.
júl. 30
0:30
Az év végén megkezdődhet az orosz vakcina tömeggyártása (Kitekintő)
Az év végén vagy 2021 elején kezdődhet meg az orosz Vektor kutatóközpont által a Covid-19 ellen kifejlesztett vakcina tömeggyártása - jelentette ki Ilnaz Imatgyinov, a novoszibirszki székhelyű Állami Virológiai és Biotechnológiai Vektor Intézet vezetője a Rosszija 24 televíziónak.
júl. 30
0:34
Marokkói zárlat: káosz és pánik az utakon (Infostart)
A hatóságok a koronavírus terjedése miatt nyolc várost zártak le, de nem jelezték előre.
júl. 30
0:34
Az EU orvosi felszerelésekkel segíti a rászoruló országokat (Kitekintő)
Az Európai Unió 1100 tonna orvosi és különféle egészségügyi felszerelést indított útnak a koronavírus-járvány kezeléséhez elengedhetetlen eszközök terén szükséget szenvedő afrikai és ázsiai országok számára - közölte az Európai Bizottság szerdán.
júl. 30
0:38
17 millió felé közelít a koronavírusosok száma világszerte (Infostart)
Minden negyedik fertőzött amerikai, de Olaszországban és Spanyolországban már megint van mitől félni, csakúgy, mint Magyarország két keleti szomszédjánál.
júl. 30
0:38
Hamarosan kivonulnak Németországból az amerikai katonák (Kitekintő)
Az Egyesült Államok heteken belül megkezdi a korábban bejelentett csapatcsökkentést Németországban - jelentette be az amerikai védelmi miniszter szerdai washingtoni sajtótájékoztatóján.
júl. 30
0:42
Ausztria nem vigyázott - itt az eredmény (Infostart)
Többen egy cirkuszi előadás látogatói közül lettek fertőzöttek. És ez még csak a kisebbik baj.
júl. 30
1:36
Átlagon felüli mértékben emelkedett a fertőzöttek száma Belgiumban (Hírstart)
A koronavírus-fertőzések átlagos száma napi 328-ra emelkedett a július 19. és július 25. közötti időszakban Belgiumban.
júl. 30
1:40
A turizmusban dolgozók közt robbant a koronavírus Ausztriában (Hírstart)
Nagyobb góc alakult ki a Wolfgangsee körül, eddig 62-en fertőződtek meg biztosan, többségük fiatal.
júl. 30
2:39
Nem kap uniós támogatást hat homofób lengyel város (24.hu)
Mert nem tartják tiszteletben az alapvető jogokat.
júl. 30
3:00
Koronavírus – Putyin: még mindkét irányba billenhet a járványhelyzet (Hírstart)
A Covid-19-fertőzöttek száma csökken ugyan Oroszországban, de a járványhelyzet komoly, és még bármely irányba billenhet – figyelmeztetett Vlagyimir Putyin orosz elnök a védekezésről a kormány illetékeseinek bevonásával szerdán megtartott videokonferencián. Az újonnan kimutatott fertőzések száma a májusi csúcsidőszak óta gyakorlatilag a felére csökk
júl. 30
3:36
Anyára és fiára kezdett lövöldözni egy férfi a hotelben, mert nem tartották a megfelelő távolságot (Hírstart)
Anyára és fiára kezdett lövöldözni egy férfi a 47 éves Douglas Marks egy miami hotel várójában, miután nem bírta elviselni, hogy a két másik vendég nem tartja a közösségi távolságtartást, ami ugyebár a koronavírus elleni védekezés egyik alapja - írja a local10.com nyomán a hvg.hu. Marks először csak rájuk szólt, hogy nem tartják a távolságot, majd
júl. 30
3:42
Hamarosan kivonulnak Németországból az amerikai katonák (Hírstart)
Az Egyesült Államok heteken belül megkezdi a korábban bejelentett csapatcsökkentést Németországban - jelentette be az amerikai védelmi miniszter szerdai washingtoni sajtótájékoztatóján.
júl. 30
4:42
Minimálbérért nem lehet albérletet kapni az USA-ban (Kitekintő)
Az Egyesült Államokban a teljes munkaidőben, minimálbérrel foglalkoztatott munkavállalók nem engedhetnek meg maguknak egy kétszobás albérletet, sőt, az államok többségében még egy egyszobás lakásra sem futja - áll a National Low Income Housing Coalition (NLIHC) éves jelentésében.
júl. 30
5:06
Világszerte meghaladta a 16,8 milliót az igazolt fertőzöttek száma (Hírstart)
A járvány európai gócában, Olaszországban szerdán 289 új fertőzöttet jelentettek, így a számuk meghaladta a 246 700-at.
júl. 30
5:12
Nem változtatott az irányadó dollárkamaton a Fed (GazdaságPortál)
Nem változtatott az irányadó dollárkamatsávon az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbankrendszer (Federal Reserve/Fed) monetáris döntéshozó testülete, összhangban az elemzői várakozásokkal. A nyíltpiaci bizottság (Fomc) szerdán végződő, kétnapos ülésén egyhangú döntéssel hagyta a március 15. óta érvényes, 0,00-0,25 százalékos sáv
júl. 30
5:18
Ismét segíti a szerb határvédelmet Ausztria (Hírstart)
Ausztria tízfős rendőrségi kontingenst küld Szerbiába, hogy segítsenek a szerb-észak-macedón határon az illegális bevándorlás megakadályozásában.
júl. 30
5:36
Nem kap uniós támogatást hat homofób lengyel város (Hírstart)
Mert nem tartják tiszteletben az alapvető jogokat.
júl. 30
5:36
Koronavírus – Ismét növekedett a fertőzöttek száma Ausztriában (GazdaságPortál)
Az elmúlt 24 órában 173 új koronavírus-fertőzöttet diagnosztizáltak Ausztriában, a legtöbben Bécsben (81 fő) kapták el a fertőzést az osztrák Egészségügyi Minisztérium szerdai jelentése szerint. Eddig 20 850 ember koronavírus-tesztje lett pozitív Ausztriában. Közülük 716-an haltak bele a fertőzés okozta betegségbe, 18 528-an meggyógyultak. Tirol ta
júl. 30
5:42
Megdőlni látszik a koronavírussal kapcsolatos összeesküvés-elmélet (Hírstart)
Az embereket is fertőzni képes koronavírus évtizedeken át terjedhetett észrevétlenül denevérekben egy nemzetközi kutatócsoport szerint, amely feltárta a SARS-CoV-2 vírus evolúciós történetét - adta hírül az MTI. A denevérekben élő vírusnak és a új típusú koronavírusnak azonos őse lehetett. Úgy tűnik, nem laborban készült az új vírus.
júl. 30
6:30
Amerikai törvényhozók szerint túl nagy hatalomra és befolyásra tett szerint a négy legnagyobb internetes cég (Propeller)
Az amerikai törvényhozók úgy gondolják, hogy túl nagy a hatalomra és befolyásra tett szert a négy legnagyobb amerikai internetes cég – az Amazon, az Apple, az Alphabet és a Facebook –, legalábbis több amerikai törvényhozó osztotta ezt a vélelményt a vállalatvezetők szerdai képviselőházi meghallgatásán. Jeff Bezos, az Amazon, Tim Cook, az Apple, Su
júl. 30
6:32
Washington európai országokat bírál a holokauszt áldozatainak kárpótlása miatt (Propeller)
Washington európai országokat bírált a holokauszt áldozatainak és családtagjaiknak biztosított kárpótlás miatt abban a jelentésben, amelyet az amerikai külügyminisztérium szerdán tett közzé. A State Department több európai országot bírált, köztük Boszniát, Fehéroroszországot, Ukrajnát és Lengyelországot is, mint olyan államokat, amelyek kudarcot v
júl. 30
6:42
Megkezdődött a világ leggazdagabb emberének kongresszusi meghallgatása (Hírstart)
Jeff Bezos, az Amazon vezére mellett a Facebook, a Google és az Apple első embere is kínos kérdésekre számíthat a meghallgatáson.
júl. 30
6:42
Súlyos vonatbaleset történt Arizonában (GazdaságPortál)
Súlyos vonatbaleset történt szerdán Arizonában: kisiklott egy tehervonat, több vagon lángba borult, és a híd, amelyen a vonat áthaladt, beomlott. Az amerikai televíziókban megszólaltatott helyszíni tanúk “pokoli helyzetről” számoltak be. A Union Pacific vasúttársaság közleménye szerint a tehervonat Tucson felől tartott Phoenix irányába, a baleset T
júl. 30
6:51
Már kilenc kormánytag fertőződött meg koronavírussal Bolíviában (Népszava)
Víctor Hugo Cárdenas tárcavezető tesztje is pozitív lett.
júl. 30
6:54
Az USA lépése a NATO-t gyengíti (Hírklikk)
A Németországban állomásozó amerikai katonák létszámának bejelentett csökkentése gyengíteni fogja a NATO-t – szögezte le szerdán Norbert Röttgen, a berlini szövetségi parlament (Bundestag) külügyi bizottságának elnöke.
júl. 30
7:00
Százötvenezer fölött a halottak száma az Egyesült Államokban (Infostart)
A fertőzöttek száma jócskán meghaladja a négymilliót.
júl. 30
7:00
Honnan került elő a koronavírus? Egyre tisztább a kép (Hírstart)
Az embereket is fertőzni képes koronavírus évtizedeken át terjedhetett észrevétlenül denevérekben egy nemzetközi kutatócsoport szerint, amely feltárta a SARS-CoV-2 vírus evolúciós történetét.
júl. 30
7:12
Koronavírus – Romániában az 1200-at közelíti a napi esetszám (GazdaságPortál)
Romániában az 1200-at közelíti az egy nap alatt diagnosztizált koronavírus-fertőzések száma, a fertőzési gócok túlterhelt kórházaiban kialakult személyzethiány pótlása érdekében a szaktárca a héten megkezdi orvosok és ápolók ideiglenes áthelyezését. A stratégiai kommunikációs törzs szerdai jelentése szerint az utóbbi 24 órában 1182 embernél mutattá
júl. 30
7:24
Tízezrek tüntettek Bulgáriában, a tiltakozók megbénították Szófia forgalmát (Népszava)
A tiltakozók közölték: addig demonstrálnak, amíg a követeléseik nem teljesülnek.
júl. 30
7:26
Már több mint 150 ezer ember halt meg a járvány miatt az USA-ban (Népszava)
A fertőzöttek száma jócskán meghaladja a négymilliót.

Keresés