2020. július 29. szerda

júl. 29
0:03
Életveszélyes baromságokat terjesztett az ifjabb Donald Trump, felfüggesztették a Twitter-fiókját (168 Óra Online)
A Twitter felfüggesztette ifjabb Donald Trump fiókját, miután „félrevezető és potenciálisan káros információt” tett közzé a felületen – írja az Independent nyomán a 24.hu.
júl. 29
0:06
Szijjártó Péter: a magyar gazdaság sikerét a magyarok munkája jelenti (Infostart)
A külgazdasági és külügyminiszter Baján beszélt erről, a sütő- és édesipari termékeket, alapanyagokat gyártó Nébar Kft. több mint 665 millió forintos fejlesztéséhez nyújtott, 282 millió forint támogatásról szóló okirat átadásán.
júl. 29
0:06
Koronavírus - influenza elleni, tömeges oltást adnának a lengyelek (Napi)
A koronavírus-járvány esetleges második hulláma előtt tömeges, elsősorban a kockázati csoportokat érintő influenza elleni oltást fontolgatnak Lengyelországban - közölte hétfőn Waldemar Kraska lengyel egészségügyi miniszterhelyettes.
júl. 29
0:06
Világsztár küzdhet a székely autonómiáért (Lokál)
Magasabb fokozatba kapcsolt a székely petíció nemzetközi kampánya, amelybe megpróbálják bevonni Renée Zellweger kétszeres Oscar- és négyszeres Golden Globe-díjas amerikai színésznőt, producert is – írta a Magyar Nemzet.
júl. 29
0:06
Járványügyi szakértő: máris itt van a koronavírus második hulláma (Propeller)
Komoly a helyzet. A koronavírus-járvány második hulláma bármikor elérhet minket, sőt az is lehet, hogy már itt van, hiszen nehéz megmondani, hogy a jelenlegi helyzet fog-e romlani. Luxemburg is rákerült a koronavírus-járvány szempontjából kockázatot jelentő országok német listára. Nem javasolják a német polgároknak, hogy az országba látogassanak.
júl. 29
0:07
A 65 éves fehérorosz elnök azt állítja, hogy ő olyan férfi, aki tünet nélkül hordta ki a koronavírust (168 Óra Online)
Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök kedden kijelentette, hogy tünetek nélkül túlesett a koronavírus-fertőzésen.
júl. 29
0:10
Még egy lapáttal rátettek az óvatos görögök (Infostart)
Még több helyen lesz kötelező szerdától a maszkviselés Görögországban a koronavírus-járvány elleni intézkedésként – jelentette be kedden a görög kormány.
júl. 29
0:10
Ez lehet Trump újabb nagy dobása (Napi)
Az amerikai republikánusok hétfőn a szenátusban előterjesztették újabb, ezer milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagtervüket.
júl. 29
0:14
Még sokat kell várni a légiipar talpra állására (Infostart)
A májusi mélyponthoz képest alig történt elmozdulás.
júl. 29
0:14
Járvány: van, ahol a nyugdíj előtt ki lehet venni a megtakarítás egy részét (Napi)
Hosszú sorok álltak hétfőn a chilei fővárosban a nyugdíjalap-kezelő szerv irodái előtt, mivel egyelőre nem kaptak megfelelő tájékoztatást arról, miként szerezhetnek érvényt a legújabb jogszabálynak, amely szerint az állampolgárok kivehetik nyugdíj-megtakarításuk tíz százalékát.
júl. 29
0:18
"Pakoljatok, jenkik!" - Amerikának válaszolva Kína is konzulátust záratott be (Infostart)
Kína nem habozott a válaszlépéssel, és színpadias jelenetek között vette vissza az ellenőrzést a Csengtu városban található amerikai konzulátus felett. Mindez válasz volt arra, hogy az amerikaiak bezáratták Kína houstoni képviseletét.
júl. 29
0:18
Kiderültek a számok az iskolákról (Napi)
Nagyot nőtt az egyházi fenntartású óvodák és iskolák száma az elmúlt tíz évben, ennek eredményeként ma már minden negyedik gimnazista valamelyik egyház árnyékába tanul.
júl. 29
0:22
Donald Trump egy különleges személyt küld Németországba (Infostart)
Az amerikai elnök Douglas Macgregort, az Egyesült Államok hadseregének nyugalmazott ezredesét jelöli németországi nagykövetnek – jelentette be hétfőn későn este kiadott közleményében a Fehér Ház.
júl. 29
0:22
Hosszú várakozásra kell számítani az osztrák határon (Napi)
Hosszú sorokra és megnövekedett várakozási időre kell számítani az osztrák határon, mert hétfőtől Ausztria szigorított az ellenőrzéseken a koronavírus-járvány miatt. 32 országot tartanak fokozottan veszélyesnek, köztük Svédországot, Bulgáriát, Romániát, Szerbiát és a nyugat-balkáni államokat - számolt be az Euronews.
júl. 29
0:26
Sertéspestis: komoly szlovákiai gyanúsítgatás Magyarországgal szemben (Infostart)
A pozsonyi kormány szerint nem kizárt, hogy délről importált zöldséggel, gyümölccsel, takarmánynövényekkel hurcolják be a vírust.
júl. 29
0:26
Kim Dzsongun: Észak-Koreában nem lesz többé háború (Napi)
Észak-Korea nukleáris elrettentő erőinek köszönhetően nem lesz többé háború, azok szavatolják az ország hatékony védelmét és biztonságát - mondta Kim Dzsongun észak-koreai vezető egy ünnepi találkozón.
júl. 29
0:30
A hidroxiklorokin keverte bajba Trump fiát (Infostart)
A Twitter átmeneti időre felfüggesztette Donald Trump legidősebb fiának a fiókját, mert megítélésük szerint ifjabb Donald Trump megsértette a médium szabályzatát.
júl. 29
0:30
Korrupció miatt elítélték a volt maláj miniszterelnököt (Napi)
Bűnösnek találták Najib Razak korábbi maláj miniszterelnököt, a történelem egyik legnagyobb korrupciós botrányának gyanúsítottját.
júl. 29
0:34
Még hónapokig maradhat a vészhelyzet Olaszországban (Infostart)
Megszavazta a koronavírus-járvány miatt elrendelt vészhelyzet meghosszabbítását október 15-éig az olasz felsőház.
júl. 29
0:34
Gyurcsányék belebuktak, Orbánék bevállalják? (Napi)
Ugyanazt a tanácsadó céget kérte fel a magyar kormány az egészségügyi reform előkészítésére, mint amelyiket a korábbi szlovákiai vetetés. A cég a hasonló bajokra várhatóan hasonló orvosságot ajánl, a bibi az, hogy Szlovákiában semmi sem lett a reformból - írta a Portfolio.hu.
júl. 29
0:38
Nagyon jó hír jött a magyaroknak külföldről (Napi)
A német vállalatok a legfrissebb bizalmi indexek szerint a vártnál bizakodóbbak, ami jó hír minden olyan országnak, köztük Magyarországnak, amely a német gazdaság köldökzsinórján lóg. A szakértők már arról beszélnek, hogy a német motorhoz kapcsolódva az egész európai gazdaság felpöröghet.
júl. 29
0:42
Bepöccentek a csehek a lengyelekre (Napi)
Az Európai Bizottsághoz fordul segítségért a cseh kormány, mert véleménye szerint egy határmenti lengyel külszíni bánya területének kiterjesztése veszélyezteti a szomszédos csehországi települések vízellátását és ökológiai problémákat okozhat - írja az MTI.
júl. 29
0:46
Csúnya a helyzet a spanyoloknál (Napi)
Spanyolországban 15,3 százalékra nőtt a munkanélküliségi ráta a második negyedévben - közölte a spanyol statisztikai hivatal (INE) kedden.
júl. 29
0:50
Koronavírus: sok a beteg Romániában (Napi)
Romániában továbbra is meghaladja az 1100-at az egy nap alatt diagnosztizált koronavírus-fertőzések száma, a hatóságok pedig a legfertőzöttebb térségekben regionális szintű korlátozásokkal próbálják megfékezni a járvány terjedését.
júl. 29
0:54
A Fitch megerősítette Kína adósbesorolását (Napi)
A Fitch megerősítette Kína felső közép kategóriájú "A plusz" hosszútávú adósbesorolását stabil kilátással.
júl. 29
0:58
Koronavírus: gyorsan romlik a helyzet Németországban (Napi)
Aggodalmát fejezte ki a koronavírusos esetek növekvő száma miatt a Robert Koch német közegészségügyi intézet (RKI) kedden - idézi az MTI hírét az Atv.
júl. 29
1:02
Lázadás az online oktatás ellen: fizessenek bért a szülőknek! (Napi)
Szerbiában a szülők egy részének elege van az online oktatásból, ami gyakorlatilag átterheli a gyereket tanításának feladatát a szülőkre. Tiltakozásuknak hangot is adtak: egyik követelésük, hogy fizessék vissza a tankönyvek árát.
júl. 29
1:06
Legyőzhetetlen ellenféllel szembesülnek a sofőrök? (Napi)
A nap minden órájában úton tudnak lenni, tíz százalékkal kevesebbet fogyasztanak mint a hagyományos társaik és gyorsabban reagálnak a sofőr nélkül közlekedő kamionok a TuSimple cég szerint. 2024-re behálóznák velük az Egyesült Államokat. A teherautók világszerte óriási piacot jelentenek, az önvezető technológiák elterjedésének azért vannak korlátai
júl. 29
1:10
Rossz hír érkezett az Egyesült Államokból (Napi)
Elemzők által vártnál nagyobb mértékben romlott a fogyasztói bizalom az Egyesült Államokban júliusban.
júl. 29
1:14
Koronavírus: ismét nőtt a fertőzöttek száma Ausztriában (Napi)
Ismét növekedett a koronavírus-fertőzöttek száma Ausztriában. Míg vasárnapról hétfőre 86, addig az elmúlt 24 órában 119 új esetet diagnosztizáltak, a legtöbben Bécsben (36 fő) és Felső-Ausztriában (30 fő) fertőződtek meg - írta az MTI.
júl. 29
1:18
Trump fiának fiókját felfüggesztette a Twitter (Napi)
A Twitter kedden átmeneti időre felfüggesztette Donald Trump legidősebb fiának a fiókját, mert megítélésük szerint ifjabb Donald Trump megsértette a médium szabályzatát - adta hírül az MTI.
júl. 29
1:22
Koronavírus: lassul a járvány Franciaországban (Napi)
Némileg lassult az új koronavírus-fertőzöttek számának növekedése Franciaországban: a francia hatóságok kedden 725 új igazolt fertőzöttről számoltak be a múlt heti átlagos 924 napi fertőzött után.
júl. 29
1:26
Koronavírus: Olaszországban marad a vészhelyzet (Napi)
Megszavazta a koronavírus-járvány miatt elrendelt vészhelyzet meghosszabbítását október 15-éig az olasz felsőház kedden. Giuseppe Conte miniszterelnök hangsúlyozta, hogy a vírus nem tűnt el. Az ellenzék tiltakozott a vészhelyzet meghosszabbítása ellen.
júl. 29
2:00
A Facebook bepereli az Európai Bizottságot (Hírstart)
A Facebook közösségi hálózati portál pert indít az uniós bíróságon az Európai Bizottság ellen.
júl. 29
4:00
A Fitch megerősítette Kína adósbesorolását (Hírstart)
A Fitch megerősítette Kína adósbesorolását, feljavította a növekedési várakozást.
júl. 29
4:06
Életveszélyes baromságokat terjesztett az ifjabb Donald Trump, felfüggesztették a Twitter-fiókját (Hírstart)
A Twitter felfüggesztette ifjabb Donald Trump fiókját, miután „félrevezető és potenciálisan káros információt” tett közzé a felületen – írja az Independent nyomán a 24.hu.
júl. 29
4:18
Kevesebb mint száz napi fertőzött Ausztriában (Hírstart)
Hat nap óta először csökkent száz (86) alá az új koronavírus-fertőzöttek száma Ausztriában.
júl. 29
4:42
A Huawei még mindig kijátszhatja az 5G-kártyát (Kitekintő)
A nyugati országok számára nem olyan egyszerű, hogy megszabaduljanak a Huawei-től, ugyanis a Zsen Cseng-fej által alapított kínai távközlési óriás birtokolja az új generációs vezeték nélküli szabadalmak tetemes hányadát. Lévén az 5G egyre inkább elterjed, a Huawei-technológia nélkülözhetetlenné válhat.
júl. 29
4:42
Aljakszandr Lukasenka azt állítja, túlesett a koronavíruson (Hírstart)
Olyan férfi áll önök előtt, akinek sikerült lábon kihordania a koronavírust, tünetek nélkül – mondta a fehérorosz elnök.
júl. 29
4:42
A Twitter átmeneti időre felfüggesztette Donald Trump legidősebb fiának fiókját (GazdaságPortál)
A Twitter kedden átmeneti időre felfüggesztette Donald Trump legidősebb fiának a fiókját, mert megítélésük szerint ifjabb Donald Trump megsértette a médium szabályzatát. Ifjabb Donald Trumpot azt követően függesztették fel 12 órányi időtartamra, hogy a mikroblogon közzétett egy videót, amely a hidroxiklorokin nevű szer előnyeit taglalta. A hidroxik
júl. 29
5:12
Az idősek itták meg a levét a svéd lazaságnak (Kitekintő)
Svédország azáltal, hogy nem zárkózott be annyira, mint a szomszédai, az egyik legvitatottabb választ adta a koronavírus-járványra. A gond csak az, hogy a sebezhető, idős népesség egyáltalán nem volt védve; a svédországi, koronavírussal kapcsolatba hozható halálesetek közel fele idősotthonokban történt.
júl. 29
5:12
Koronavírus – Madridban is mindenhol kötelező a maszkviselés (GazdaságPortál)
A spanyol fővárost is magában foglaló madridi autonóm közösségben ugyancsak mindenhol, a nyilvános zárt és szabad helyeken egyaránt kötelezővé teszik a szájmaszk viselését – jelentette be a tartomány elnöke kedden. Az ország 17 tartománya közül már csak a Kanári-szigeteken van érvényben rugalmasabb maszkviselési szabály, vagyis szabadtéren nem köte
júl. 29
6:18
Koronavírus – Madridban is mindenhol kötelező a maszkviselés (Hírstart)
A spanyol fővárost is magában foglaló madridi autonóm közösségben ugyancsak mindenhol, a nyilvános zárt és szabad helyeken egyaránt kötelezővé teszik a szájmaszk viselését – jelentette be a tartomány elnöke kedden. Az ország 17 tartománya közül már csak a Kanári-szigeteken van érvényben rugalmasabb maszkviselési szabály, vagyis szabadtéren nem köte
júl. 29
6:36
Madridban is mindenhol kötelező a maszkviselés (Propeller)
A koronavírus második hulláma miatt további intézkedéseket is bevezetnek. Arcmaszk nélkül már csak egyetlen spanyol tartományban szabad az utcára menni. A spanyol fővárost is magában foglaló madridi autonóm közösségben ugyancsak mindenhol, a nyilvános zárt és szabad helyeken egyaránt kötelezővé teszik a szájmaszk viselését – jelentette be a tartomá
júl. 29
6:42
Koronavírus – Ismét növekedett a fertőzöttek száma Ausztriában (GazdaságPortál)
Ismét növekedett a fertőzöttek száma Ausztriában, az elmúlt 24 órában több mint százan fertőződtek meg koronavírussal. Míg vasárnapról hétfőre 86, addig az elmúlt 24 órában 119 új esetet diagnosztizáltak, a legtöbben Bécsben (36 fő) és Felső-Ausztriában (30 fő) fertőződtek meg. A felső-ausztriai Salzkammergutban, a Wolfgang-tónál kialakult fertőzés
júl. 29
6:48
Biden az egyenlőtlenségek csökkentését ígéri (Infostart)
A demokraták várható elnökjelöltje szerint Trump nem tud megbirkózni a járvánnyal.
júl. 29
6:51
Szabad szemmel: a Fidesz mossa kezeit,a sajtószabadság haldoklik, az OLAF meg előre lopástól fél (Népszava)
A magyar miniszterelnök keményen fogalmaz, de a vétó szó kiejtésétől ódzkodik.
júl. 29
6:54
Koronavírus – Ismét növekedett a fertőzöttek száma Ausztriában (Hírstart)
Ismét növekedett a fertőzöttek száma Ausztriában, az elmúlt 24 órában több mint százan fertőződtek meg koronavírussal. Míg vasárnapról hétfőre 86, addig az elmúlt 24 órában 119 új esetet diagnosztizáltak, a legtöbben Bécsben (36 fő) és Felső-Ausztriában (30 fő) fertőződtek meg. A felső-ausztriai Salzkammergutban, a Wolfgang-tónál kialakult fertőzés
júl. 29
6:57
Biden hamarosan megnevezi alelnökjelöltjét (24.hu)
Annyi biztos, hogy nő lesz.
júl. 29
7:00
Joe Biden nagyot ígért (Propeller)
A demokraták várható elnökjelöltje szerint Trump nem tud megbirkózni a járvánnyal. Az amerikai fehérek és feketék közötti gazdasági egyenlőtlenségek csökkentését ígérte Joe Biden. A a demokraták várható elnökjelöltje egy wilmingtoni közösségi központban elmondott beszédében kiemelte, hogy e téren a jegybanknak is cselekednie kell. Beszédében a demo

Keresés