2020. július 29. szerda

júl. 29
0:03
Fémdarabok lehetnek az Aldi pizzájában, kiadták a riasztást (168 Óra Online)
Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. értesítette a Nébihet, hogy kivonta a forgalomból és országosan visszahívta üzleteiből a „pizzatészta paradicsomszósszal" elnevezésű termékét. Az intézkedés oka, hogy a paradicsomszósz
júl. 29
0:06
Kósa Lajos ráérzett a magyar néplélekre - változást akarnak a kocsmákban (Napi)
A múlt hónap végén döntött arról a kormány, hogy lényegében kötelező lesz kézműves söröket is árulni a vendéglátóhelyeken. A magyar sörfogyasztók nagyobbik része erre nyitott is. A Napi.hu megbízásából a Pulzus Kutató által készített felmérés alapján még mindig a férfiak isznak főként sört Magyarországon, a kisüzemi sörökért pedig inkább az idősebb
júl. 29
0:06
Nem a Leopard lesz az igazi nagy ugrás (Lokál)
Európai viszonylatban is jelentősnek tekinti a magyar haderőfejlesztést Benkő Tibor honvédelmi miniszter, aki beszámolt róla, hogy nagyon korszerű eszközök érkeztek Magyarországra, többek között Leopard típusú harckocsik.
júl. 29
0:07
Annyira kínos a kormánynak az Index-ügy, hogy azt is Gyurcsányékon akarja szétkenni (168 Óra Online)
A jelek szerint a kormány minden erejével azon van, minél távolabb tolja magától a gyanút, hogy bármi köze van, ami az Indexnél történik.
júl. 29
0:10
Drágulhat a liszt (Napi)
Az átlagosnál lényegesen gyengébb az idén a búza minősége, ezért a malmoknak nehezebb összeszedniük a lisztnek valót. Emiatt kettészakadhat a piac, az étkezési gabona már drágul - valószínűsíthetően újabb lisztáremelést generálva -, a takarmánybúza viszont olcsóbb lehet - számolt be a Világgazdaság.
júl. 29
0:10
Hústortával ünnepelte a tigrisnapot Rádzsa (Lokál)
Hústortával lepték meg a nemzetközi tigrisnap alkalmából a szumátrai tigriseket az indonéziai Bali szigetének állatkertjében.
júl. 29
0:11
Levélben magyarázza az Index-ügyet az Európai Néppárt tagjainak a Fidesz (168 Óra Online)
Levelet küldött kedden a Fidesz az Európai Néppárt (EEP) tagpártjainak az Index-ügy miatt, hogy elmagyarázza, mi vezetett a legnagyobb magyar független hírportál szerkesztőségének széteséséhez. A kiküldött levél hírét és tartalmát a Politico mutatta be a Brussels Playbook nevű hírlevelében.
júl. 29
0:14
Személyi kölcsönnel váltaná ki meglévő drága hitelét? Nem minden banknál fog menni! (Napi)
Sokan keresik most a lehetőségét annak, hogy miként tudnának spórolni, racionalizálni pénzügyeiket. Ennek egyik lehetősége a hitelkiváltás, ami akár személyi kölcsönből is történhet, hiszen a kamatok most alacsonyak, a dolog pedig jó esetben egy héten belül lebonyolítható. Ám nem minden banknál működik a dolog.
júl. 29
0:14
Lecsicskázta a tanárokat és az orvosokat a Momentum elnöke (Lokál)
Egyik párttársa néhány napja az idősekre támadt, most a párt elnöke, Fekete-Győr nevezte közönséges csicskának a más nézeteket képviselő tanárokat, orvosokat – számolt be hirado.hu. Vona Gábor ex-Jobbikos pártelnök és Kádár Barnabás momentumos politikus után most "Fegya" is beszállt a gyalázkodásba.
júl. 29
0:15
Leszúrva, az apja kocsijában találtak meg egy nyolcéves kolozsvári kisfiút (168 Óra Online)
A román rendőrség kedden reggel megtalálta annak a 8 éves kolozsvári kisfiúnak a holttestét, akinek az eltűnéséről édesanyja értesítette a hatóságokat.
júl. 29
0:18
Sokba kerül a magyar Forma-1 - a kormány sem elégedett? (Napi)
A költségvetés számára nagyon költséges esemény a magyar Forma-1-es futam és a Hungaroring fenntartása.
júl. 29
0:18
Dull Szabolcs még a gyászmunkát sem tudta elvégezni, szerinte „valaki az Index szerkesztőségét darabokra akarta szaggatni" (Hírstart)
Az Index volt főszerkesztője az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt az utóbbi hetek eseményeiről.
júl. 29
0:18
Már egymillióan töltötték ki a nemzeti konzultációt (Lokál)
Már több mint egymillióan vettek részt a nemzeti konzultációban – jelentette be Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára kedden. A kérdőíven a koronavírus egészségügyi, gazdasági és nemzetközi összefüggéseiről is állást lehet foglalni.
júl. 29
0:19
Bodolai László: „Az Index szerkesztőségének ellenében senkit sem választottam volna meg" (168 Óra Online)
„Komolyabb helyeken ez úgy szokott történni, hogy a szerkesztőség választja a főszerkesztőt, a szerkesztőség tagjai szavazzák meg" – mondta Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatóságának elnöke 2014-ben az ATV-ben.
júl. 29
0:22
Nyugdíjasok, figyelem: fontos változások jönnek szeptembertől (Napi)
Szeptember elsejétől az MNB elvárja, hogy a bankok senki hitelkérelmét ne utasítsák el életkora miatt automatikusan. A hagyatéki eljárások esetén követendő banki magatartás is változhat a jegybank követelményei miatt - számolt be az Azénpénzem.hu.
júl. 29
0:23
Tíz rendbeli vesztegetésért elítélt orvost tüntetett ki a veszprémi kórház, most mérlegelik az elismerés visszavonását (168 Óra Online)
A Semmelweis-nap alkalmából kitüntetésben részesítette egyik főorvosát a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház orvosigazgatója, pedig a doktor jelenleg is felfüggesztett börtönbüntetését tölti, miután jogerősen elítélték vesztegetés elfogadása miatt - írta Kunetz Zsombor keddi blogposztjában a 444-en.
júl. 29
0:26
A fizikai dolgozók lettek a járvány vesztesei (Napi)
A koronavírus miatti leállások következményeként mind márciusban, mind áprilisban a szokásos napok dupláját töltötték szabadságon a fizikai dolgozók – derül ki a Trenkwalder kimutatásából. A BDO Magyarország a második félév bizonytalan járványügyi helyzete miatt arra számít, hogy év végéig további számos munkahelyen vezetik majd be a munkaidő
júl. 29
0:27
Dull Szabolcs még a gyászmunkát sem tudta elvégezni, szerinte „valaki az Index szerkesztőségét darabokra akarta szaggatni" (168 Óra Online)
Az Index volt főszerkesztője az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt az utóbbi hetek eseményeiről.
júl. 29
0:30
Eddig százévnyi megújuló energiás támogatást öntött a kormány a Mátrai Erőműbe (Napi)
Több mint 75 milliárd forintba került (eddig) az államnak, hogy megvegye Magyarország egyetlen működő szenes erőművét Mészáros Lőrinc cégétől. A vételár mellett egy sor egyéb költség is az aktushoz adódott - összesen 94-szer annyit költött rá a kormány, amennyit az új Metár tenderen napenergia termelési támogatásként meghirdetett.
júl. 29
0:34
Koronavírus: itt vannak a friss magyar számok (Napi)
Kedd reggelre 8 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 4456 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.
júl. 29
0:38
Újdonság a CIB-nél - bejelentést tett a bank (Napi)
A CIB Bank hétfőtől elérhetővé tette az érintéses fizetésre alkalmas CIB Visa üzleti bankkártyával rendelkező ügyfelei számára is az Apple Pay szolgáltatást - adta hírül a pénzintézet.
júl. 29
0:42
Koronavírus: reklámokat tiltott le a GVH (Napi)
A Max-Immun Kft. a Vargapeptide termék népszerűsítése során azt állította, hogy a proinzulin C-peptidet tartalmazó kozmetikai bőrápoló spray számos betegség, így például különböző rákbetegségek, a cukorbetegség és a koronavírus gyógyítására is alkalmas. A GVH ezért májusban versenyfelügyeleti eljárást indított a vállalkozással szemben. A hivatal mo
júl. 29
0:46
Legyen óvatos: így kerülhet el egy hatalmas bukást (Napi)
Bár a cégjogi környezet sokat tisztult az elmúlt évek során, úgy tűnik, még mindig szép számmal akadnak látványos szürke foltok a cégvilágban. Egyik ilyen jelenség azon cégek túlélőképessége, amelyek olyan címekre vannak bejegyezve, amely címen sok más vállalkozóval osztoznak. Nem árt az óvatosság - figyelmeztet az Opten Kft.
júl. 29
0:50
MNB: oktatásban, egészségügyben jól lemaradt Magyarország (Napi)
Állampapírból már jó sokat vesz a lakosság, de az oktatás és az egészségügy lemaradt nem csak az uniós, de a visegrádi országok átlagához képest is.
júl. 29
0:54
Egy vérszegénység elleni injekciót vontak ki a forgalomból (Napi)
Az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI) a Binocrit 30000 NE/0,75 ml oldatos injekció előretöltött fecskendőben nevű gyógyszer 780219 gyártási számú tételét kivonta a forgalomból - közölte a hatóság.
júl. 29
0:58
Szigor az iskolában: friss hírek érkeztek (Napi)
Összesen 185 szakképzési intézménybe kerülhet egy-egy iskolaőr, miután az előzetes igényfelméréshez képest 23 szakképző intézmény mégsem kíván élni a lehetőséggel, hét intézmény viszont újonnan csatlakozott - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.
júl. 29
1:02
Egyre nagyobb bajban vannak az utazási irodák (Napi)
Kérdéses a téli utazási idény forgalma, ugyanis egyelőre a magyar kiutazók által kedvelt összes térség tiltott zónában van - írta a Világgazdaság.
júl. 29
1:06
Erre Kinizsi Pál is büszke lenne (Napi)
Jövő nyárra megújul a nagyvázsonyi Kinizsi-vár a Nemzeti kastélyprogramnak és a Nemzeti várprogramnak köszönhetően mintegy másfél milliárd forintból.
júl. 29
1:10
Koronavírus: nem lesz újabb országos lezárás Magyarországon (Napi)
Meghaladhatja a várakozásokat, és az uniós átlagot a magyar gazdaság idei teljesítménye - mondta György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságszabályozásért és stratégiáért felelős államtitkára az MTI beszámolója szerint.
júl. 29
1:14
Veszélyes paradicsomszószt hívott visza az Aldi (Napi)
Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt. értesítette a Nébihet, hogy kivonta a forgalomból és országosan visszahívta üzleteiből a „pizzatészta paradicsomszósszal" elnevezésű termékét - adta hírül a hivatal.
júl. 29
1:18
Idén 600 milliót költenek a vírusos hepatitis szűrésére (Napi)
Idén 200 millió forinttal több jut a vírusos hepatitis szűrésére - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma kedden, a hepatitis világnapján az MTI-vel.
júl. 29
1:22
Súlyos fertőzéseket terjesztő szúnyogokat keresnek kutatók Magyarországon - így segíthet Ön is (Napi)
Az utóbbi öt évben három inváziós csípőszúnyog faj jelent meg hazánkban. Ezek az általuk terjesztett kórokozók miatt jelentős veszélyforrásnak tekinthetők, és a tigrisszúnyog közülük az egyik legrosszabb, ezért az Ökológiai Kutatóközpont most várja a tigrisszúnyog észleléseket az ország minden tájáról.
júl. 29
1:26
Orvosképzés: az egyetemek cáfolják a központosítást (Napi)
A Debreceni Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Szegedi Tudományegyetem és a Semmelweis Egyetem közlése szerint sem az orvos- és egészségtudományi egyetemek vezetőinek, sem a fenntartató minisztériumnak nem szándéka egy közös orvosegyetem létrehozása.
júl. 29
1:30
Már a magyar jegybank is dermesztő képet fest az oktatásról (Napi)
Alulfizetett pedagógusok, magoló diákok, akik nem tudják a való életben hasznosítani az iskolában megszerzett tudást jellemzik a közoktatást. Nagyon sok magyar hagyja el képzettség nélkül az iskolát, az idegennyelv-ismeret terén pedig jóformán csak a britek állnak rosszabbul a magyaroknál - ilyen megállapításokkal van tele a Magyar Nemzeti Bank (MN
júl. 29
1:34
Kinyitnak-e az iskolák szeptemberben? -íme, Szlávik válasza (Napi)
Az iskolakezdés dilemmáiról, a második hullámról, az oltásról beszélt többek között az InfoRádió Aréna című műsorában Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház osztályvezető infektológus főorvosa.
júl. 29
1:36
Tíz rendbeli vesztegetésért elítélt orvost tüntetett ki a veszprémi kórház, most mérlegelik az elismerés visszavonását (Hírstart)
A Semmelweis-nap alkalmából kitüntetésben részesítette egyik főorvosát a veszprémi Csolnoky Ferenc Kórház orvosigazgatója, pedig a doktor jelenleg is felfüggesztett börtönbüntetését tölti, miután jogerősen elítélték vesztegetés elfogadása miatt - írta Kunetz Zsombor keddi blogposztjában a 444-en.
júl. 29
1:38
Szerdától buszozhat is a balatoni vonatjegyekkel (Napi)
Július 29-étől Balatonfüred és Tihany között a Volánbusz helyközi járatain is érvényesek a Balaton 24 és a Balaton 72 elnevezésű, teljes árú vagy kedvezményes vasúti napijegyek - közölte a Volánbusz Zrt. kedden az MTI-vel.
júl. 29
1:48
Európai viszonylatban is jelentős a magyar haderőfejlesztés (Hírstart)
Nagy előrelépésnek nevezte a magyar honvédelmi és haderőfejlesztést a honvédelmi miniszter.
júl. 29
3:24
Lecsicskázta a tanárokat és az orvosokat a Momentum elnöke (Hírstart)
Egyik párttársa néhány napja az idősekre támadt, most a párt elnöke, Fekete-Győr nevezte közönséges csicskának a más nézeteket képviselő tanárokat, orvosokat – számolt be hirado.hu. Vona Gábor ex-Jobbikos pártelnök és Kádár Barnabás momentumos politikus után most "Fegya" is beszállt a gyalázkodásba.
júl. 29
3:42
Hatalmas az érdeklődés a nemzeti konzultáció iránt (Hírstart)
Már több mint egymillióan vettek részt a nemzeti konzultációban – jelentette be Dömötör Csaba.
júl. 29
4:18
Széllel, néhol viharos lökésekkel érkezik a szerda (ATV)
A hajnaltól egyre nagyobb területen északira, északnyugatira forduló szél élénk lesz, de zivatarok környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek.
júl. 29
4:18
Nem a Leopard lesz az igazi nagy ugrás (Hírstart)
Európai viszonylatban is jelentősnek tekinti a magyar haderőfejlesztést Benkő Tibor honvédelmi miniszter, aki beszámolt róla, hogy nagyon korszerű eszközök érkeztek Magyarországra, többek között Leopard típusú harckocsik.
júl. 29
4:21
Illegális migránsokat tartóztattak fel a rendőrök Homorúdnál (Police)
Illegális migránsokat tartóztattak fel a rendőrök Homorúdnál Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 29., sze - 04:15 Jogellenesen jutott be az ország területére két férfi.
júl. 29
4:54
Baleset érte Pásztor Erzsit - a színésznő maga mesélte el a történteket (ATV)
Éppen az utcán sétált, amikor megtörtént a baj, de elmondása szerint többen is a segítségére siettek.
júl. 29
5:06
Komoly károkat szenvedtek el a magyar járművek (Infostart)
Több rekord is megdőlt a magyar utakon tavaly. A trolikkal, buszokkal, kamionokkal jobb vigyázni, de egy kisebb autó is képes nagy kárt okozni.
júl. 29
5:24
Óriási drágulás a Balatonnál (Infostart)
A Balaton mellett fekvő ingatlanok ára sokat emelkedett az utóbbi években, a csúcstartó Zamárdi és Tihany.
júl. 29
5:24
Több tragédia történt a Balatonban (ATV)
Egy héten belül két ember is meghalt a Balatonnál. Siófokon egy 19 éves fiatal ugrott a sekély vízbe: eltört a nyakcsigolyája. Vasárnap Balatongyörökön egy török férfi esett a tóba, és mivel nem tudott úszni, belefulladt. Idén már hárman haltak meg a Balatonnál.
júl. 29
5:42
Óriási drágulás a Balatonnál (Hírstart)
A Balaton mellett fekvő ingatlanok ára sokat emelkedett az utóbbi években, a csúcstartó Zamárdi és Tihany.
júl. 29
6:03
Szerdai forgalomkorlátozások Budapesten (Police)
Szerdai forgalomkorlátozások Budapesten Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 07. 29., sze - 06:00 A mai napon, 2020. július 29-én járványügyi intézkedések, valamint filmforgatások miatt forgalomkorlátozás lesz Budapest VI., VIII. és XIII. kerületében.
júl. 29
6:06
Dull Szabolcs interjút adott az ATV-nek (Hírstart)
Az Index volt főszerkesztője azt mondta, jól lehetett tudni Vaszily Miklós kötődéseit.

Keresés