2020. július 23. csütörtök

júl. 23
0:03
Allergén kékalga szaporodott el a Balatonban (Hírstart)
A cianobakétriumok toxint termelnek, ami fürdőzőknél allergiás bőrreakciót, kiütést, szemirritációt váthat ki.
júl. 23
0:03
Lemondott Szigliget teljes vezetése (444)
Balassa Balázs polgármester indította a lavinát, aki „egyre nehezebben élte meg az igazságtalan, rosszindulatú támadásokat”.
júl. 23
0:06
Októberben tartanak választást Cserdiben (Infostart)
Bogdán László múlt hét elején, tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halála miatt van szükség új településvezetőre.
júl. 23
0:06
A kutyát se érdekli az MNB zöldhitel-programja (Napi)
Tavaly decemberben hirdetett meg az MNB tőkekedvezmény programot a bankok számára, ha legalább BB-s energetikai besorolású ingatlanokat hiteleznek némi kamatkedvezménnyel. A hitelintézetek hajlanának is az energiatakarékos adósoknak kedvezményt adni, de a jegybanki programnak megfelelő hitel mégsem indult el még sehol sem.
júl. 23
0:06
Az Index új vezérigazgatója szerint a szerkesztőségnek "nincs szerzett joga" arra, hogy ők döntsenek az új főszerkesztőről (168 Óra Online)
Rendkívül szerencsétlen, béna és széttartó volt az a kommunikáció, amit Bodolai László és Dull Szabolcs folytatott és ez vezetett a kialakult bizalmi válsághoz
júl. 23
0:07
Megtiltja a kormány, hogy az önkormányzatok adót szedjenek a náluk kihelyezett óriásplakátok után (444)
Újbuda önkormányzata például csak idén 110 millió forintot veszít el ezzel.
júl. 23
0:09
5000 év után visszatért (Lokál)
Augusztus elekéig látható kedvező körülmények között az égen az ötezer évente visszatérő üstökös.
júl. 23
0:10
XXI. Század Intézet: még a baloldal sem tudja letagadni Orbán Viktor sikerét az EU-csúcson (Infostart)
Szemmel láthatóan sokként érte a baloldali politikusokat Orbán Viktor sikere a hétvégi uniós csúcson, egymásnak ellentmondó módon nyilatkoztak a történtekről – mondta Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője élő videóelemzésében.
júl. 23
0:10
Száguld tovább a hiány (Napi)
Az év első hat hónapjában az államháztartás központi alrendszere 1837,0 milliárd forintos hiánnyal zárt - erősítette meg a Pénzügyminisztérium.
júl. 23
0:11
A Momentum tüntetést szervez a sajtószabadságért (444)
Péntek délután az Index szerkesztőségének közeléből a Karmelita kolostorhoz szerveznek vonulást.
júl. 23
0:13
Élet van a Fő téren (Lokál)
A szemfülesebbek már tudják: július elejétől élettel telt meg a Fő tér. Különösen a hétvégi napok adnak lehetőséget a közösségi lazításra, ugyanis ilyenkor programokkal várják az érdieket: aszfaltrajzverseny, koncertek, bábelőadások, vetítések teszik kellemessé a hétvégi délutánokat. Mindezeket akár kellemes kávéházi teraszokról is figyelemmel kísé
júl. 23
0:14
Nagyon rossz hír jött a Balatonról (Infostart)
A tó nyugati részén tömegesen megjelentek a kékalgák a vízfelszínen. Van, ahol az algásodás mértéke a két hete végzett utolsó mérés óta megduplázódott.
júl. 23
0:14
Emu rohangált Csepelen (Napi)
Váratlan akadályba ütköznek a Csepelen Közlekedők, miután elszabadult egy emu, ami néha a kocsik közé szalad. FRISSÍTÉS: befogták a madarat.
júl. 23
0:17
Érden is lesz iskolarendőr (Lokál)
Ilyen még nem volt! A kormány kezdeményezése, hogy úgynevezett iskolarendőrök kezdjenek dolgozni a hátrányos helyzetű diákokat is foglalkoztató intézményekben. Az iskolarendőrök feladata lez a drogfogyasztás megelőzése, a családon belülim erőszak kiszűrése, a bűnmegelőzés. Ők figyelnek arra is, hogy az iskolában a gyerekek ne bánthassák egymást, il
júl. 23
0:18
Fürjes Balázs a metró klímájáról: Karácsony Gergely a főpolgármester, oldja meg (Infostart)
Az ígértekkel ellentétben idény nyáron már nem lesznek légkondicionáltak a 3-as metró szerelvényei – közölte a BKV. A társaság szerint legjobb esetben is csak a prototípus kocsikon lehet megvalósítani a klimatizálást, ami hat kocsit jelent a 222-ből.
júl. 23
0:18
Drámai romlás a munkaerőpiacon (Napi)
Bár a koronavírus-járvány miatti egészségügyi vészhelyzet alaposan megrendítette a már hosszabb ideje stabil hazai munkaerőpiacot, a munkavállalók körében továbbra is részben optimista hangulat uralkodik. Ugyanakkor a vírus okozta válság hatására hirtelen megugrott a munkahely megtartása iránti motiváció.
júl. 23
0:21
Munkácsy a sztár (Lokál)
Az egykor Békéscsabán cseperedő Munkácsy Mihály festményei vonzották az első látogatókat az újranyitó múzeumba.
júl. 23
0:22
Debrecenből költözött a Balatonhoz, és nagyon-nagyon magas (Infostart)
A héten új attrakcióval bővül a Balaton északi partjának turisztikai kínálata. A 45 méter átmérőjű szerkezetet Balatonalmádiban építik fel.
júl. 23
0:22
Váratlan eredményt hozott egy céges felmérés (Napi)
A vírusjárvány meglepő módon mérsékelten hatott a cégvezetők várakozásaira: nem sokkal maradnak el a hazai kkv-k következő egy évre vonatkozó árbevétel- és nyereségvárakozásai az előző év azonos időszakához képest.
júl. 23
0:25
Az állam az igazságosságot pártolja (Lokál)
Veszprém – Hajdan csak egyetlen cella volt a veszprémi várbörtön, majd megyei börtönné nőtte ki
júl. 23
0:26
BKK/BKV: csak hibátlan CAF villamosokat vesz át Budapest (Infostart)
A CAF folyamatosan szállítja Budapestre a megrendelt járműveket, amelyeknek zajlik a tesztelése, próbafutása.
júl. 23
0:26
Hiába a kamatcsökkenés, nem lesz olcsóbb a hitel (Napi)
Egy-egy átlagos lakáshitel esetében pár száz forintos havi törlesztőrészlet-csökkentést eredményezhet az, hogy a Magyar Nemzeti Bank zsinórban másodjára is kamatot vágott. Bár a bankok akár mérsékelhetnék is a költségeket, ez a mostani piaci környezetben nem igazán valószínű a már említett bizonytalanságok és a banki szigorítások miatt.
júl. 23
0:27
Tüntetés szerveződik az Index-ügy miatt, a lap igazgatóságának elnöke állítja, senkit sem zsarolt meg (Hírstart)
Az elmúlt hetek belső folyamatai miatt érlelődött benne, hogy elbocsátja Dull Szabolcsot az Index éléről – mondta el a Pesti Hírlapnak az Index igazgatóságának elnöke. Bodolai László a lapnak azt mondta,
júl. 23
0:30
Lángol egy társasház Budakeszin (Infostart)
A helyszínre a mentők is érkeztek.
júl. 23
0:30
Átverés az online rendelt covid-teszt (Napi)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) panaszeljárása nyomán észlelte, hogy a tesztkoronavirus.hu weboldal valószínűsíthetően azt a benyomást keltette a fogyasztókban, hogy a Covid-19 antitest teszt készlet terméke jogszerűen forgalmazható. Valószínűsíthető, hogy hazánkban nincs forgalomban olyan önellenőrzési célú koronavírus gyorsteszt, aminek meglenne
júl. 23
0:34
Karácsony Gergely: nincs veszélyben a 3-as metró felújításának újabb üteme (Infostart)
Az ősszel esedékes újabb ütemben azonban tisztázni kell a kivitelező 18 milliárdos többletforrás-igényét, mondta a főpolgármester, aki az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy készült egy vészforgatókönyv arra az esetre, ha felmondanák a szerződést.
júl. 23
0:34
Újabb helyeken lehet mobillal fizetni (Napi)
Tovább bővíti a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a mobilfizetéssel elérhető kulturális és turisztikai szolgáltatáshelyeinek sorát.
júl. 23
0:38
Lakásbérlet: a kiköltözni nem akaró bérlőtől tartanak legjobban a tulajdonosok (Infostart)
Pedig a közjegyzők tapasztalata szerint a nemfizetés és a károkozás a leggyakoribb probléma a bérlésnél.
júl. 23
0:38
Szereti az uborkát? Akkor erről jobb, ha tud (Napi)
Az uborka levelét, termését és gyökerét már régóta hasznosítják az ismert jótékony hatásai miatt. Nagyon gazdag ásványi anyagokban, főként foszfor, kálium, magnézium, nátrium és vastartalma jelentős, ezen kívül sokféle vitamint is tartalmaz - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
júl. 23
0:42
Magyarország jól halad a digitalizációban (Infostart)
A kormány kiemelt figyelmet fordít az infokommunikáció és a digitalizáció fejlesztésére, amelynek része a Szupergyors Internet Program (SZIP) megvalósítása - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára Újhartyánban, azon a sajtótájékoztatón, amelyen a SZIP-program keretében újabb 18 ezer végpont
júl. 23
0:42
Figyelem! Álhír terjed a vényekről (Napi)
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) értesülései szerint egy, a napokban terjedő álhír értelmében augusztus 1-től megváltozik az állatorvosi vényírás, és bevezetik az elektronikus állatorvosi vényeket Magyarországon.
júl. 23
0:46
Nevet vált a Széchenyi Tőkealap-kezelő (Napi)
Széchenyi Alapok néven folytatja munkáját a Pénzügyminisztérium alá tartozó Széchenyi Tőkealap-kezelő Zrt., amely nemcsak elnevezésében és arculatában újul meg, hanem bővíti stratégiáját is - közölte a Széchenyi Alapok szerdán az MTI-vel.
júl. 23
0:50
Paks II : Most már tiszta hidrogénre kéne? (Napi)
Új dimenziót nyitna a kormány az atomenergia támogatásának magyarázatában - derül ki egy friss minisztériumi közleményből, melyben az energetikai államtitkár azzal érvel, hogy tiszta hidrogénként kellene elismerni a nukleáris energia segítéségével előállított gázt.
júl. 23
0:54
Akkora gépet építettek Magyarországon, amilyet még nem láttunk (Napi)
Az egyik legnagyobb magyar építőipari társaság speciális igénye szerint fejlesztette ki és valósította meg a magyar tulajdonú Unicranes & Logistics Kft. azt az óriás bakdarut, ami hazánkban – mind a méreteit, mind a teljesítményét tekintve – az elsőnek számít az utóbbi évezredben.
júl. 23
0:58
Továbbra is nagy bajban van a Fény utcai piac - jelentős változásról döntöttek (Napi)
Veszteségbe fordult 2019-ben a Fény Utcai Piac Kft., és a cég várakozásai szerint 2020-ban is kapitális mínusszal zárhatnak. Az üzemeltető számos problémát görget maga előtt, amelyek egy része az önkormányzat friss döntésének köszönhetően megoldódhat.
júl. 23
1:02
Nagy a baj - le kell fürdeni, miután bementünk a Balatonba (Napi)
A Balaton nyugati részén már tömegesen megjelentek a cianobaktériumok (kékalgák) a vízfelszínen - írja az Ökológiai Kutatóközpont Balatoni Limnológiai Intézete (BLI).
júl. 23
1:06
Újra teljes kapacitással működik a szentgotthárdi Opel-gyár (Napi)
A koronavírus-járvány okozta leállást követően újból teljes gőzzel termel a szentgotthárdi motorgyár, ahol a napokban legyártották a tízmilliomodik motort - közölte az MTI-vel Kaszás Zoltán, a gyár szóvivője.
júl. 23
1:10
Így áll az államadósság: durván megugrott a gyenge forint miatt (Napi)
Csaknem 2200 milliárd forinttal nőtt az idén az államadósság - közölte az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK). Ebből 385 milliárd a gyenge forint számlájára írható.
júl. 23
1:14
HVG: tovább szigoríthat a kormány a rendezvények szabályain (Napi)
A nagyobb rendezvényekkel kapcsolatos előterjesztés már jövő kedden a kormány elé kerülhet és eszerint továbbra sem engedélyezik majd a zenés rendezvényeket - írja a HVG.
júl. 23
1:15
Határsértők Klárafalva külterületén (Police)
Határsértők Klárafalva külterületén Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 23., cs - 01:05 Jogellenesen próbált meg bejutni az országba 11 migráns Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.
júl. 23
1:15
Az Index új vezérigazgatója szerint a szerkesztőségnek "nincs szerzett joga" arra, hogy ők döntsenek az új főszerkesztőről (Hírstart)
Rendkívül szerencsétlen, béna és széttartó volt az a kommunikáció, amit Bodolai László és Dull Szabolcs folytatott és ez vezetett a kialakult bizalmi válsághoz
júl. 23
1:18
Újabb pofont kapnak az önkormányzatok a kormánytól (Napi)
Újabb bevételi forrástól esnek el az önkormányzatok: a kormány döntése értelmében mostantól nem vethetnek ki adót az óriásplakátokra - írja az RTL Híradó.
júl. 23
1:22
Mérföldkőhöz érkezett az esztergomi Suzuki-gyár (Napi)
3,5 millió Suzuki modell készült közel 30 év alatt az esztergomi üzemben, a jubileumi autó egy hibrid Vitara volt - adta hírül a Magyar Suzuki Zrt.
júl. 23
1:26
Pocsék hír jött a magyar kórházakból (Napi)
Június végére 35,2 milliárd forinttal tartoztak a magyar kórházak a beszállítóknak, az adósság idén havonta átlagosan 5,8 milliárd forinttal gyarapodott a Magyar Államkincstár friss adatai szerint.
júl. 23
1:45
Lopott, rabolt, a rendőrök fél órán belül elfogták (Police)
Lopott, rabolt, a rendőrök fél órán belül elfogták Békés Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 23., cs - 01:32 Egy este a gyanú szerint három bűncselekményt követett el egy nő Sarkadon. A rendőrök a bejelentés után fél órán belül azonosították és előállították.
júl. 23
1:51
Az oroszok jóváhagyására várnak, hogy elkezdhessék a 3-as metró klímaberendezéseinek beszerelését Karácsony szerint (Hírstart)
Hosszú Facebook-bejegyzésben fejtegeti a főpolgármester, miért nem tudják beszerelni a légkondicionálókat a hármas metrón. Korábban Karácsony Gergely azzal kampányolt, hogy klimatizálni fogja a szerelvényeket. Ez még nem jött össze, ugyanakkor ivókutak már vannak a metróban.
júl. 23
2:21
Szijjártó: A munkahelyeket létrehozni tudó vállalatokat támogatja a kormány (Hírstart)
A koronavírus-járvány miatt kialakult kedvezőtlen gazdasági helyzetben a munkahelyeket létrehozni tudó és akaró vállalatokat támogatja a kormány, nem a munkanélküliséget finanszírozza.
júl. 23
2:57
Idén nyáron sem lesz klíma a 3-as metrón (Hírstart)
A BKV a koronavírus-járvánnyal indokolta, hogy most nem kivitelezhető az összes szerelvény klimatizálása.
júl. 23
3:03
Amerikai nagykövet: Beleszerettünk ebbe a nagyszerű országba (Hírstart)
A magyar-amerikai politikai kapcsolatok javulására a legbüszkébb David B. Cornstein, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete
júl. 23
3:21
Kamion alvázán megbújva akart bejutni az országba (Police)
Kamion alvázán megbújva akart bejutni az országba Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 23., cs - 03:10 Határsértőt találtak egy szerb honosságú kamion átvizsgálása során Tompán.

Keresés