2020. július 24. péntek

júl. 24
0:03
A DK újra bírósághoz fordul a felcsúti tao-pénzek ügyében (444)
Azt kérik a bíróságtól, hogy szólítsa fel a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítványt, hogy tegyen eleget a jogerős bírsági ítéletnek, és adja át a tao-pénzek felhasználásáról szóló dokumentumokat.
júl. 24
0:06
Budapest több pontján változással szembesülhetnek az autósok (Infostart)
A főváros több kerületében tizenöt helyszínen elkezdődnek, illetve néhány esetben már el is kezdődtek a közlekedésbiztonsági és forgalomcsillapítási mintaprojektek - mondta Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke.
júl. 24
0:06
Nagyot újít az egyik televíziós csatorna (Napi)
Újabb, magyar csatorna által élőben még nem közvetített sportjoggal bővül a Sport TV kínálata: 2020-tól a Sport1 és a Sport2 közvetíti az észak-amerikai profi baseball-liga, a Major League Baseball, MLB mérkőzéseit Magyarországon.
júl. 24
0:06
Dull Szabolcs visszahívását kérték az indexesek Bodolai Lászlótól, de ő erre nemet mondott (168 Óra Online)
Dull Szabolcs, az Index tegnap menesztett főszerkesztőjének visszahívását kérte a szerkesztőség Bodolai Lászlótól,
júl. 24
0:06
Felvételi ponthatárok 2020 – az összes szak és oktatási intézmény (Propeller)
Nyilvánosságra hozták csütörtök este az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Bódis József felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkár és Vanó Renáta, az Oktatási Hivatal felsőoktatási elnökhelyettese a 2020-as felsőoktatási ponthatárok értékeléséről tartott sajtótájékoztatón az Informatikai és Technológiai Minisztérium
júl. 24
0:09
Tovább szaunázhatunk a metróban (Lokál)
Július második hetében kiakadt a hőmérő, amikor a Lokál megmérte hány fokban kell aszalódniuk az utasoknak a légkondi nélküli 3-as metrón. A helyzet azóta sem változott, a közel 36 fokos hőmérsékletre még mindig ivókutakkal és ventilátorokkal reagál Karácsony Gergely főpolgármester.
júl. 24
0:10
Megvannak a ponthatárok, néhány változás az élmezőnyben (Infostart)
Nyilvánosságra hozták csütörtök este az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat, ezzel eldőlt, hogy a több mint 91 ezer jelentkező közül az általános eljárásban hányan kerülnek be egyetemre, főiskolára.
júl. 24
0:10
Felvételi: van egy rossz hírünk, de több jó is (Napi)
Csütörtök este nyilvánosak lesznek az egyetemi ponthatárok, a felsőoktatásba felvételizők idén is a megszokott elektronikus csatornákon értesülhetnek eredményeikről. Van azonban egy rossz hír is: a koronavírus-járvány miatt a Pont Ott Parti 2020-ban elmarad. És mit kezdhet az, akit nem vettek fel?
júl. 24
0:10
Népszavaztatni akar a balatoni szabadstrandokról az MSZP (168 Óra Online)
A természetes tavakkal, köztük a Balatonnal összefüggésben kezdeményez népszavazást az MSZP három kérdésben - jelentette be az ellenzéki párt országos választmányának elnöke csütörtökön Fonyódon.
júl. 24
0:13
Csúcson Orbán Viktor népszerűsége (Lokál)
A kormányoldalhoz tartozó politikusok népszerűbbek az ellenzéki politikusoknál - derült ki a Nézőpont legfrissebb közvélemény-kutatásából. A legnépszerűbb Orbán Viktor, az eredmények szerint ötéves csúcson van a miniszterelnök.
júl. 24
0:14
A diákok háromnegyede örülhet (Infostart)
Nyilvánosságra hozták csütörtök este az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat.
júl. 24
0:14
Varga Mihály: az év végére még nagyobb lehet a hiány (Napi)
Júniusban már enyhén élénkült a gazdaság, de a második negyedévi GDP így is 10 százalékkal csökkenhet éves összehasonlításban, az egész évben pedig 5 százalékkal zsugorodhat, meghaladva a korábban várt, ma már optimistának tűnő 3 százalékos jóslatot - közölte a pénzügyminiszter csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában az
júl. 24
0:14
Elkezdődött: többen felmondtak az Indexnél, miután nem engedték vissza Dull Szabolcs főszerkesztőt (168 Óra Online)
Többen felmondtak az Index újságírói közül – tudta meg a 24.hu. Elérték Dezső András újságírót, aki az első távozók között van. Azt mondta a portálnak, beadta felmondását, de nem kíván nyilatkoztni, a portál információi szerint még Szalai Bálint, a gazdaság rovat újságírója is a távozók közt van.
júl. 24
0:15
Eltűnés miatt keresi a rendőrség Kovács Lászlót (Police)
Eltűnés miatt keresi a rendőrség Kovács Lászlót Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 07. 23., cs - 23:52 A rendőrök jelenleg is keresik a 28 éves férfit.
júl. 24
0:17
A cél, hogy a vírust a határon kívül tartsuk (Lokál)
A járvány továbbra is jelen van és több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van.
júl. 24
0:18
Nem repes Újbuda a tervezett fejlesztés miatt (Infostart)
Az újbudai Hamzsabégi sétány rovására több vágánnyal bővítenék a vasutat. A helyi lakosok nem a tervezett vasúti személyforgalom fejlesztése, hanem a megnövekedő teherforgalom, az emiatt épített újabb vágányok és a fák kivágása ellen tiltakoznak.
júl. 24
0:18
Jó hírt kaptak az autósok: elkészült az M4-es teljes Pest megyei szakasza (Napi)
Elkészült az M4-es gyorsforgalmi út teljes Pest megyei szakasza az M0-ás körgyűrűtől Abonyig 62 kilométeren, közel 100 milliárd forintból - mondta csütörtökön Abonyban az innovációs és technológiai miniszter az MTI szerint.
júl. 24
0:18
Pécsi Ildikó nem hajlandó kórházba menni, 24 órás orvosi felügyeletet kapott (168 Óra Online)
Pécsi Ildikó nem hajlandó kórházba menni, 24 órás orvosi felügyeletet kapott
júl. 24
0:21
Álinterjút közölt az ellenzéki portál (Lokál)
Új szintre emelte a hírhamisítást, a DK-közeli portál, a Hírklikk – írta a Ripost. A
júl. 24
0:22
ELTE-s szak az idei csúcstartó (Infostart)
Több szakra is 470 feletti pontszámmal lehetett csak bejutni.
júl. 24
0:22
Nemzetközi védőhálóval védi a magyar gazdaságot az MNB (Napi)
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) az elmúlt hónapokban olyan nemzetközi védőhálót alakított ki, amelynek segítségével rövid időn belül akár 10 milliárd euróval képes növelni devizalikviditását, így bármelyik részpiacon fellépő feszültségre képes gyors és határozott választ adni a nemzetközi tartalékok biztonságos szintjének megtartása mellett - jelentett
júl. 24
0:22
Szijjártó Péter felháborodva osztotta ki az Indexről kérdező újságírót: "állandóan hallgatom ezeket a hazug vádakat a magyar sajtószabadságról" (168 Óra Online)
Az Indexről kérdezte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert csütörtökön Lisszabonban a Reuters tudósítója, számol be a 444.hu. A kérdést azzal vezette fel, hogy a Riporterek Határok Nélkül szerint Magyarországon a második legrosszabb a sajtószabadság helyzete az EU-ban, egyre nagyobb az aggodalom, hogy a magyar kormány fokozza a nyomást a
júl. 24
0:26
Koronavírus: emiatt aggódnak legjobban a magyarok (Napi)
A magyarok legnagyobb félelme a koronavírus kapcsán, hogy egy családtag megfertőződik - derül ki a CIB Bank friss kutatásából.
júl. 24
0:26
Rekordkevés jelentkező az idei felvételin – íme, a legnépszerűbb szakok és a ponthatárok (168 Óra Online)
Rekord kevés diák felvételizett idén, aminek az emelt szintű érettségi követelménye és az eltörölt kötelező nyelvvizsga is lehet az oka. Mindenesetre a 2020 szeptemberében induló egyetemi, főiskolai képzésekre
júl. 24
0:30
Tudja, meddig lehet fagyasztva tárolni az egyes gyümölcsöket? (Napi)
Nyers formában a zöldségek fagyasztva akár egy évig is tárolhatók, a gyümölcsök többsége azonban csak rövidebb ideig - hívja fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih)
júl. 24
0:34
Tisztességtelenül reklámozták a gumivitamint (Napi)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) megállapította, hogy jogsértő volt a Marslakócskák vitamin rágótabletta kereskedelmi kampánya, mivel közvetlenül szólította meg a gyermekeket a termék megvásárlására - adta hírül a hatóság.
júl. 24
0:38
A rendőrség simán behajtja a milliókat (Napi)
A rendőrség 256 magyar állampolgárt hozott haza tavaly európai és nemzetközi elfogatóparancs alapján - tudta meg a Napi.hu. Az utazási költség borsos, de behajtható.
júl. 24
0:42
Kegyetlen változás a tévézésnél (Napi)
Az internetezők fele már lényegében egyáltalán nem a tévéből, a rádióból vagy a nyomtatott sajtóból tájékozódik a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2019 novembere és decembere között készült piackutatása szerint, amelynek eredményét csütörtökön ismertették.
júl. 24
0:45
Aktuális bűn- és baleset-megelőzési témakörökről tartottak előadást Hatvanban (Police)
Aktuális bűn- és baleset-megelőzési témakörökről tartottak előadást Hatvanban Heves Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 23., cs - 15:40 A rendőrök a nyári időszak veszélyeire figyelmeztették a jelenlévőket.
júl. 24
0:45
Újabb bevételkiesés az önkormányzatoknak: a családosok és a betegek járhatnak rosszul (Hírstart)
Ezek a következmények várhatóak. A Blikk megkérdezte Bakai-Nagy Zita újbudai alpolgármestert a bevételkiesésről. Döntött az Országgyűlés: július közepétől az önkormányzatok nem adóztathatják meg a helyi óriásplakát-helyeket. Hogyan érinti ez Újbudát? – Idén 200 millió forintot terveztünk bevételként ebből az építményadóból, július közepéig 90 mil
júl. 24
0:46
50 százalékkal emelkedett az alapélelmiszer ára (Napi)
Az elmúlt ötven év legrosszabb méztermése várható idén, az átlag termés harmada vagy negyede lett csak az idei - közölte az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke csütörtökön az M1 csatornán.
júl. 24
0:50
Hamarosan átadják a zajvédő falat az M3-asnál (Napi)
Hamarosan a végéhez ér az M3-as autópálya bevezető szakasza melletti zajvédő fal hiányzó szakaszának építése - írja Cserdiné Németh Angéla, a XV. kerület polgármestere a Facebookon.
júl. 24
0:54
Futóverseny miatt lesz korlátozás a Városliget környékén (Napi)
Július 25-én, szombaton délután és az esti órákban rendezik a 26. K&H mozdulj! félmaraton futóversenyt Budapesten. A rendezvény miatt a Városliget környékén forgalomkorlátozásokra kell számítani, várhatóan üzemzárásig változik az arra közlekedő járatok – a 20E járat, a 30-as buszcsalád, a 105-ös autóbusz, a 70-es, a 72-es, a 74-es és a 75-ös
júl. 24
0:54
Még egy veterán újságíró mondott fel az Indexnél (Propeller)
Újabb fontos név távozott a laptól. Beadta a lemondását Brückner Gergely, az Index gazdaságrovatának újságírója. Holott az ő neve nem szerepelt a korábban nyilvánosságra hozottak között, az újságíró most egy publikus Facebook-posztban hozta nyilvánosságra, hogy meghozta a nehéz döntést. Sajnálom, de természetesen egyetlen lehetséges lépésem marad
júl. 24
0:58
Nagy hibát követ el a fiatal generáció (Napi)
Tetemesen megnőtt az online forgalom minden tekintetben a koronavírus karantén idején, ami a támadások terén is meglátszik. Egy felmérés szerint egy teljes generáció abban látja a biztonságot, hogy túl unalmas célpontnak tartja magát a bűnelkövetők szempontjából.
júl. 24
1:02
Változás a vasúti jegypénztárakban (Napi)
Péntektől már a MÁV-Start pénztáraiban is lehet a Mahart dunakanyari járataira napijegyet vásárolni - közölte a MÁV Zrt. az MTI-vel.
júl. 24
1:06
Több helyen csökken a megengedett legnagyobb sebesség Budapesten (Napi)
A főváros több kerületében tizenöt helyszínen elkezdődnek, illetve néhány esetben már el is kezdődtek a közlekedésbiztonsági és forgalomcsillapítási mintaprojektek - mondta Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke a témában tartott csütörtöki budapesti háttérbeszélgetésen.
júl. 24
1:10
Megjöttek a felvételi ponthatárok (Napi)
Nyilvánosságra hozták csütörtök este az idei felsőoktatási felvételi ponthatárokat. A jelentkezők háromnegyedét felvették valamilyen képzésre - ismertette Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára a ponthatárok kihirdetése után. A diákok 20 órától, a bevált gyakorlat
júl. 24
1:33
Huszonkilenc határsértő egy kisteherautóban (Police)
Huszonkilenc határsértő egy kisteherautóban Békés Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 24., p - 01:18 A Békés megyei rendőrök Tótkomlóson leállítottak és átvizsgáltak egy román rendszámú kisteherautót, amelynek rakterében külföldiek rejtőzködtek.
júl. 24
1:57
Csúcson Orbán Viktor népszerűsége (Hírstart)
A kormányoldalhoz tartozó politikusok népszerűbbek az ellenzéki politikusoknál - derült ki a Nézőpont legfrissebb közvélemény-kutatásából. A legnépszerűbb Orbán Viktor, az eredmények szerint ötéves csúcson van a miniszterelnök.
júl. 24
2:03
Még egy veterán újságíró mondott fel az Indexnél (Hírstart)
Újabb fontos név távozott a laptól. Beadta a lemondását Brückner Gergely, az Index gazdaságrovatának újságírója. Holott az ő neve nem szerepelt a korábban nyilvánosságra hozottak között, az újságíró most egy publikus Facebook-posztban hozta nyilvánosságra, hogy meghozta a nehéz döntést. Sajnálom, de természetesen egyetlen lehetséges lépésem marad
júl. 24
3:03
Kijöttek a felvételi ponthatárok, ezekkel lehetett bejutni a felsőoktatásba (Hírstart)
Az ELTÉ-re vették fel a legtöbb elsőéves hallgatót, a legmagasabb pontszámot a nemzetközi biztonság és védelempolitika szakon kellett elérni, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen.
júl. 24
4:15
Járványhelyzetben is lehet gondtalan a külföldi nyaralás (Hírstart)
Az utazási hajlandóság folyamatosan nő, és az alacsony fertőzöttségű európai helyekre ismét szívesen utaznak a magyarok az Európai Utazási Biztosító (EUB) tapasztalatai szerint. A koronavírus okozta bizonytalanság azonban továbbra sem múlt el teljesen, hiszen a járványügyi helyzet folyamatosan változhat minden országban. Az EUB szakértői összeszedt
júl. 24
5:24
Rendkívül nehéz időszakot él meg Pécsi Ildikó (ATV)
Pécsi Ildikó májusban ünnepelte 80. születésnapját. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő ebben a hónapban veszítette el férjét, Szűcs Lajost, ő maga pedig súlyos cukorbetegséggel küzd. A Blikknek Pécsi Ildikó egykori tanítványa, az őt fogadott anyjaként szerető L. Péterfi Csaba nyilatkozott a színésznő állapotáról.
júl. 24
5:33
Szúnyoginvázió – Szívják a vérünk, de a koronát nem terjesztik (Lokál)
Budapesten is úgy szívják a szúnyogok a vérünk, mintha nem lenne holnap. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a héten a főváros tíz kerületében gyérítették a rovarokat és azt jövőhéten is több kerületben folytatják. Fontos tudni, hogy bár nagy kellemetlenek a szúnyogok, legalább a koronavírust nem terjesztik. A Lokál pedig összefoglalta a leg
júl. 24
5:48
Európában egyedülálló tervek a Balatonnál (Infostart)
Elkészült négy, a balatonboglári Várdombot érintő turisztikai fejlesztés, több nagyberuházás pedig még folyamatban van, közel 800 millió forintnyi támogatással fejlődik az idén a város - mondta Mészáros Miklós (Fidesz) polgármester.
júl. 24
6:00
Akár börtönbe is kerülhet az, aki forgalommal szemben hajt fel az autópályára (ATV)
A forgalommal szembe hajtva akart Debrecenbe indulni az M4-es autópályán egy autós feleségével Gyömrő határában. Először észre sem vette, hogy rossz irányban ment fel az autópályára. A szemfüles villogtató teherautósoknak köszönhetően most megúszták a tragédiát.
júl. 24
6:03
Dobrev Klára, az EP alelnöke magyarként szégyelli magát (Hírstart)
Szigorúbban venné a jogállamiság kritériumát az EP, amikor a támogatások elosztásáról van szó
júl. 24
6:06
Koronavírus - egy egészen új dologhoz kell örökre hozzászoknunk (Infostart)
Sokan azt valószínűsítették, hogy a nyári hónapokban csökkenhet a vírus fertőzőképessége, azonban ez nem jött be – mondta Falus András immunológus az InfoRádiónak nyilatkozva. A tévedés elsősorban azért történhetett, mert nem ismerjük a vírust – tette hozzá az Magyar Tudományos Akadémia tagja.
júl. 24
6:06
A fideszes polgármester szerint az M4-es Szolnok új ütőereje (Ez a lényeg)
A fidesz-báb Szalay Ferenc vigyorogva vágta el a jelképes szalagot az M4-es átadásán.

Keresés