2020. július 15. szerda

júl. 15
0:00
Bebizonyosodott, hogy a katonák nem csak a fegyverekhez értenek (Demokrata)
A járvány idején bebizonyosodott, hogy a katonák nem csak a fegyverekhez értenek, nem csak háborús feladatokra, béketeremtésre alkalmasak – mondta Benkő Tibor miniszter.
júl. 15
0:03
Egyre szorosabb gyűrűt von Magyarország köré a járvány (Infostart)
Romániában továbbra is gyorsuló ütemben terjed a járvány, Horvátországban és Szlovéniában stagnál az új fertőzöttek száma, Ausztria újabb szigorításokat jelentett be.
júl. 15
0:03
Pánikba esett az államtitkár: ezért nem viselt egy rendezvényen maszkot (Blikk)
Párizs – Mulatságos jelenetet rögzített a francia BFMTV kamerája a Concorde téren, a francia nemzeti ünnep előkészületei során. A gazdasági államtitkár, Agnès Pannier-Runacher jókedvűen szállt ki a kocsijából, de gyorsan gyorsan lefagyott a mosoly az arcáról, amikor ráeszmélt, hogy a maszkját a kocsiban felejtette. A sofőrje elindult, ő meg futott
júl. 15
0:06
Hitelt venne fel? Akkor erről tudnia kell! (Napi)
A vállalkozásoknak korábban nem sok lehetőségük volt a vállalati hitelek összehasonlítására. Ennek most vége: a Bank360.hu NHP Hajrá és Széchenyi hitel kalkulátorokkal néhány kattintás után díjmentesen megtudhatják, milyen feltételekkel igényelhetik a kedvezményes kamatozású kölcsönöket - adta hírül a pénzügyi portál.
júl. 15
0:06
Magyarországon 900 ezer embernek nehézséget okoz, hogy rendes és elegendő ételhez jusson (168 Óra Online)
Az elmúlt öt évben emberek milliói váltak krónikusan alultáplálttá, míg több ország küzd a hiányos táplálkozás különböző formáival. A friss becslések szerint mintegy 700 millió ember nem jut elegendő ételhez.
júl. 15
0:06
Megsértődött a Fidesz, mert Dobrev Klára fel mert szólalni képviselőként az EP-ben – szerintük azért nincs joga ehhez, mert a nagyapja kommunista volt (Propeller)
Hollik István nyilatkozta ezt, mert persze hogy ő. Dobrev Klára személyében "egy véreskezű kommunista belügyminiszter unokája" szólalt fel kedden az Országgyűlésben – tartalmazza a Fidesz kommunikációs igazgatójának a videó-nyilatkozata, amelyet kedden juttatott el az MTI-hez Hollik István arra reagált, hogy a Dobrev Klára a DK európai parlamenti
júl. 15
0:07
Beszakadt az út a villamosvágány alatt a Vámház körúton (Infostart)
Egy szakaszon nem jár a 47-es és a 49-es villamos.
júl. 15
0:07
„Hatalmas elhivatottsággal és kötelességtudattal dolgozott” – Így búcsúzott Karácsony Gergely Gyekiczki Andrástól (Blikk)
Gyekiczki András sokat tett a magyar zsidóságért, hatalmas elhivatottsággal és kötelességtudattal dolgozott azért, hogy feltárja mindazt, ami az 1944 előtt Pápán élt zsidó családok emlékezetéből megmaradt – írta Karácsony Gergely főpolgármester a szociológus, jogász keddi halálhírére reagálva.
júl. 15
0:10
A magyar Spar nekimegy a Tescónak - az első kört az utóbbi nyerte (Napi)
A Spar online boltja terjeszkedik: mostantól a Velencei-tó környékén is házhoz szállít a boltlánc. Most szombatra a Tesco adja olcsóbban a szállítást.
júl. 15
0:10
Eltemették Bálint Györgyöt (168 Óra Online)
Ma délelőtt a Fiumei úti Nemzeti Sírkertben elbúcsúztatták a 101 éves korában elhuinyt Bálint Györgyöt, vagy ahogy az ország népe hívta kiváló kertészmérnököt: Bálint gazdát.
júl. 15
0:10
Gyász: elhunyt a nagy hatású Gyekiczki András (Propeller)
63 éves volt. Életének 63. évében hunyt el a szociológus, jogász. Gyekiczki András halálhírét a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Maszihisz) jelentette be. A szociológus, jogász 1958. június 7-én született. Élete első húsz évét Pápán töltötte. 1978-ban vették fel az egyetemre. Ő is egyike volt azoknak, akiknek a karrierje a Bibó Szakkoll
júl. 15
0:11
Nagy balhé tört ki a 26-os buszon: egy külföldi betörte a jármű ablakát, rendőrök a helyszínen (Blikk)
Külföldiek törték be a 26-os busz egyik ablakát Budapesten.
júl. 15
0:12
A rendőrök feltartóztatták őket Csongrád-Csanád megyében (Police)
A rendőrök feltartóztatták őket Csongrád-Csanád megyében Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 15., sze - 00:02 Az illegális migránsok egy pótkocsi alvázán próbáltak meg bejutni az országba.
júl. 15
0:12
Gyurcsányék kutyája nyalogatta Putyin kezét (Lokál)
Hosszas vita után, kedden elfogadta az Országgyűlés azt az öt feltételt, melyek betartását kéri hazánk ahhoz, hogy megszavazza az Európai Unió 750 milliárd eurós hitelfelvételét. Dobrev Klára a DK színeiben párbeszédre szólította föl az Országgyűlést, majd kirohant a teremből.
júl. 15
0:14
Koronavírus: megszólalt Kásler Miklós (Napi)
Mindenki jól gondolja meg a külföldi nyaralást! Ne utazzunk, a leghatározottabban mondom, hogy ne - mondta Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások minisztere a Spirit FM-en.
júl. 15
0:14
Megszavazta a fideszes többség: ne nézegesse az Európai Unió a magyar jogállamiságot, de a pénz azért jöhet (168 Óra Online)
Az Országgyűlés határozatban szabott feltételeket a kormánynak ahhoz, hogy miként támogathatja az Európai Unió koronavírus-járvány okozta gazdasági károk enyhítését célzó hitelfelvételét.
júl. 15
0:14
Legyőzte a szerelmet a koronavírus – kéz a kézben halt meg az idős pár (Propeller)
Szívszorító történet. A 80 éves Betty és a 79 éves Curtis Tarpley 53 évig voltak házasok, majd kéz a kézben hunytak el koronavírusban. Az idős texasi házaspár szerelme még a középiskolában kezdődött, majd a halálukig kitartott. Fiuk, Tim roppant hálás azért az időért, amit az utolsó hetekben velük tölthetett. Az 52 éves férfi úgy nyilatkozott, min
júl. 15
0:15
Kiderült: ők hozták haza Kaletát Peruból (Blikk)
Két budapesti rendőr ment ki Peruba, hogy hazahozzák Kaletát.
júl. 15
0:18
Változásokat jelentett be az ITM a bértámogatási programban (Napi)
Célzottabbá válik a munkahelyteremtő bértámogatási program: a kormány július 16-tól a nehezebben foglalkoztatható személyek munkaerő-piaci integrációjához járul hozzá, így a támogatás a 25 év alatti regisztrált álláskeresők, illetve a tartós álláskeresők esetében lesz kérvényezhető - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).
júl. 15
0:18
Felháborodott a Hooligans, hogy focimeccseket igen, de nagyobb koncerteket még nem engedélyeznek (168 Óra Online)
Kifogásolja a Hooligans zenekar és teljes stábja, hogy focimeccsekre ugyan lehet már járni, de nagyobb létszámú koncertekre nem.
júl. 15
0:18
Jobbikos képviselő: nem zsidóztam le Deutsch Tamást, csak drogosnak hívtam! (Propeller)
Furcsa magyarázat. Mélységesen felháborít, hogy olyan gondolatokat akarnak nekem tulajdonítani a kormánypárti képviselők, amelyek a legsötétebb időket hozzák vissza. A leghatározottabban visszautasítom azt a lakájmédia által terjesztett hírt, hogy antiszemita kijelentést tettem volna a Parlamentben. Ezt csakis néhány kormánypárti képviselő állítj
júl. 15
0:22
Hektáronként 73 ezer forint támogatás kérhető a karácsonyfa ültetvények után (Napi)
Augusztus 3-18. között lehet beadni a támogatási kérelmeket a karácsonyfa ültetvények után, a támogatás mértéke hektáronként 73 ezer forint, a támogatási keret 250 millió forint.
júl. 15
0:22
Kásler: Ősszel indulhat a rendes iskolaév, de addig senki se utazzon külföldre (168 Óra Online)
Nem számít a koronavírusos fertőzésszám komoly emelkedésére Magyarországon Kásler Mikós. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere a Spirit FM Spirit Show műsorában hangsúlyozta: mindenki jól gondolja meg a külföldi nyaralást.
júl. 15
0:26
Itt vannak az új forintérmék, nézze meg a képeket! (Napi)
Megéreztek az új 10 és 20 forintosok, amelyekkel a járványban a frontvonalban lévő egészségügyi dolgozóknak és helyt állóknak tiszteleg az MNB.
júl. 15
0:26
Végre megszólalt Szijjártó Péter Kaleta Gábor pedofilbotrányáról (168 Óra Online)
Először szólalt meg Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium vezetője a pedofilbotrányba keveredett Kaleta Gábor ügyében. A tárcavezető nyilatkozatát Facebook-oldalán tették közzé.
júl. 15
0:30
Sok magyar tervét húzta keresztbe a kormány - mit lehet kezdeni ezzel a helyzettel? (Napi)
A megbetegedésnél is jobban aggasztja a nyaralni készülőket a karantén. A kormány intézkedései sok utazni vágyó terveinek tettek keresztbe, a biztosítók egyelőre nem sok mindent tudnak kezdeni a kialakult helyzettel.
júl. 15
0:30
Házkutatást követően két magyar rendőr hozta haza Kaleta Gábort Peruból (168 Óra Online)
Két budapesti rendőr tartott házkutatást a perui nagyköveti rezidencián tavaly márciusban, és ők hozták haza az azóta gyermekpornográfia miatt első fokon elítélt volt nagykövetet, Kaleta Gábort
júl. 15
0:34
A kormánypártok üzentek Brüsszelnek és döntöttek az Airbnb sorsáról (Napi)
Elfogadta az Országgyűlés a kormánypártoknak a koronavírus gazdasági hatásaival kapcsolatos európai uniós gazdasági intézkedésekről szóló határozati javaslatát, továbbá módosította a rövid távú szálláshely-kiadással összefüggő jogszabályokat - írja az MTI.
júl. 15
0:34
Versenyben a közfinanszírozásért - Kóka János gyógyászati hipermarketet épít (168 Óra Online)
.
júl. 15
0:38
Virológus: így strandoljon, ha túl akarja élni! (Napi)
Itthon egyelőre nincs mitől tartani, de a helyzet forróbb lett. Minél nagyobbak a nemzetközi gócpontok és minél közelebb vannak hozzánk, úgy nő az esély a vírus többszörös behurcolására - mondta Kemenesi Gábor virológus a 24.hu-nak.
júl. 15
0:38
Szombaton tüntetnek a postások, mert béremelés helyett csak egyszeri kifizetést ajánlott a cég a dolgozóknak (168 Óra Online)
Eredménytelenül zárult a Magyar Posta vezetősége és a postás szakszervezetek közötti hétfői bértárgyalás, ezért szombat délelőtt demonstrációt tartanak a szakszervezetek Bártfai-Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter irodája előtt – írja az mfor.hu.
júl. 15
0:42
Különleges új csatorna indul (Napi)
Új online magyar zenecsatorna indul a Twitchen élő zenével - írja a Média1.
júl. 15
0:42
Megjelentek az újabb adóváltozások a Magyar Közlönyben (Napi)
Megjelent a Magyar Közlönyben a kormány adókönnyítésekről és adminisztrációcsökkentő intézkedéseiről szóló törvény. A Pénzügyminisztérium szerint ezek az intézkedések hozzájárulnak a magyar vállalkozások terheinek további csökkentéséhez és a munkahelyek védelméhez.
júl. 15
0:42
Új érmékkel tisztelegnek a vészhelyzetben helytállók előtt (Hírstart)
Új 10 és 20 forintos forgalmi érméket bocsátott ki kedden a Magyar Nemzeti Bank.
júl. 15
0:46
Vonatozik? - Jó hírt közölt a MÁV (Napi)
A MÁV Zrt. tíz vasútvonalon már augusztus 1-jétől visszaállítja a korábbi, megszokott alapmenetrendet - közölte a vasúttársaság kedden az MTI-vel.
júl. 15
0:50
Betelt a pohár: szombaton postástüntetés jöhet (Napi)
Nem tudott megállapodni a Magyar Posta és a szakszervezetek az idei béremelésről. A cég csak egy egyszeri kifizetést ajánlott, az érdekképviseletek szerint ez viszont elfogadhatatlan. Ezét szombat délelőtt demonstrálnak a szakszervezetek Mager Andrea nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter irodája előtt.
júl. 15
0:54
Gulyás Gergely: a kormány szerdai ülésén tárgyal a rendezvényeket érintő szabályokról (Napi)
Az európai uniós hitelcsomagról szóló határozat elfogadásáról, a járványügyi helyzetről és a Lánchíd felújításáról is beszélt a Miniszterelnökséget vezető miniszter a HírTV Magyarország élőben című műsorában kedd este, ahol elmondta: a kormány szerdai ülésén tárgyal a rendezvényeket érintő szabályokról.
júl. 15
1:00
Bebizonyosodott, hogy a katonák nem csak a fegyverekhez értenek (Hírstart)
A járvány idején bebizonyosodott, hogy a katonák nem csak a fegyverekhez értenek, nem csak háborús feladatokra, béketeremtésre alkalmasak – mondta Benkő Tibor miniszter.
júl. 15
1:54
Karácsony: A mai nap sajnos arról szól, hogy elfogadjuk az elfogadhatatlant (Hírstart)
A mai nap – sajnos – arról szól, hogy elfogadjuk az elfogadhatatlant, hogy az emberi élet múlékony és törékeny - kezdte közösségi oldalán a főpolgármester. Gyekiczki András sokat tett a magyar zsidóságért, hatalmas elhivatottsággal és kötelességtudattal dolgozott azért, hogy feltárja mindazt, ami az 1944 előtt Pápán élt zsidó családok emlékezetéből
júl. 15
2:00
Politikai furkósbot? A miniszter elmondta, mire kell Orbán Viktornak vétót emelnie (Hírstart)
A brüsszeli jogállamisági mechanizmus “politikai bunkósbotot” jelent. Ezért a magyar kormány nem fogja ezt elfogadni, és “minden olyan kísérletet meg fogunk vétózni”, ami nem világos bírósági döntéshez, vagy a 2014-es Európai Tanácsi irányelvekhez köti az EU-pénzek kifizetését - jelentette ki Gulyás Gergely a parlamentben annak kapcsán, hogy milyen
júl. 15
2:36
Szijjártó: Beruházások szükségesek a növekedéshez (Hírstart)
Szijjártó Péter, aki a Fastron Hungária Kft. versenyképesség-növelő pályázatának támogatási szerződését adta át a cég ügyvezető igazgatójának, hozzátette: a programban...
júl. 15
3:06
Szombaton tüntetni fognak a postások (Hírstart)
Eredménytelenül zárultak a bértárgyalások a Magyar Posta és a szakszervezetek között.
júl. 15
3:10
Elhunyt Gyekiczki András szociológus (Hírstart)
A Pápán felnőtt szociológus, jogász kutatása során feltárta és összegyűjtötte mindazt, ami az 1944 előtt Pápán élt zsidó családok emlékezetéből megmaradt.
júl. 15
3:24
Vonatozik? - Jó hírt közölt a MÁV (Hírstart)
A MÁV Zrt. tíz vasútvonalon már augusztus 1-jétől visszaállítja a korábbi, megszokott alapmenetrendet - közölte a vasúttársaság kedden az MTI-vel.
júl. 15
3:27
Megváltoztatta a magyarokat a koronavírus! Bármikor újra berobbanhat a járvány: ez várható a második hullámnál (Blikk)
Éppen csak fellélegezhettünk, ám a koronavírus nem tűnt el a semmiben.
júl. 15
4:09
„Nem tudom, mennyi van még hátra” – Ágyhoz kötve éli az életét a Duchenne-szindrómás Dávid, akire még a szerelem is rátalált (Blikk)
Ágyhoz kötve éli a mindennapjait Csorba Dávid (28), ám az állapota egyáltalán nem tántorítja el attól, hogy dolgozzon, barátaival legyen vagy éppen szerelembe essen.
júl. 15
5:06
Újabb illegális migránst tartóztattak fel (Police)
Újabb illegális migránst tartóztattak fel Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 15., sze - 04:57 A magát szomáliai állampolgárnak valló férfi Hercegszántónál próbált bejutni az országba.
júl. 15
5:18
Majka nagyon kiakadt a kormányra (ATV)
Majka a koronavírussal kapcsolatos újabb lehetséges szigorítások hallatán akadt ki Facebook-oldalán közzétett videójában. Azt, hogy a kormány kilátásba helyezte, hogy a közeljövőben újból szigorúbb járványügyi intézkedéseket vezethetnek be, a zenész nem tudta szó nélkül hagyni.
júl. 15
5:24
Határsértők Szeged térségében (Police)
Határsértők Szeged térségében Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 15., sze - 05:14 Nyolc fővel szemben intézkedtek a rendőrök.
júl. 15
5:24
Majka nagyon kiakadt a kormányra (Hírstart)
Majka a koronavírussal kapcsolatos újabb lehetséges szigorítások hallatán akadt ki Facebook-oldalán közzétett videójában. Azt, hogy a kormány kilátásba helyezte, hogy a közeljövőben újból szigorúbb járványügyi intézkedéseket vezethetnek be, a zenész nem tudta szó nélkül hagyni.

Keresés