2020. július 15. szerda

júl. 15
0:00
Angela Merkel: Németország hajlandó kompromisszumokra (Demokrata)
Németország hajlandó a kölcsönös engedményeken alapuló megegyezésre a pénteken kezdődő uniós csúcson – mondta a kancellár.
júl. 15
0:03
17 év után először hajtottak végre halálbüntetést Indianában (Blikk)
Az USA-beli Indianában – 17 év után először – kedden reggel végrehajtottak egy szövetségi halálbüntetést.
júl. 15
0:03
Angela Merkel: Németország hajlandó kompromisszumokra a rendkívüli uniós csúcson (Infostart)
Az idő sürget, mert nemcsak megegyezni kell, hanem a tervezhetőség biztosításához ki kell dolgozni a források felhasználásról szóló programokat is - mondta a német kancellár.
júl. 15
0:06
Magyarországon egymillió embert fenyeget az éhezés (Napi)
Nőtt az éhezők száma világszerte, most már legalább 700 millió ember nem jut elegendő élelmiszerhez - derül ki az ENSZ legújabb tanulmányából. Magyarországon majdnem egy millióan küszködnek azzal, hogy élelemhez jussanak.
júl. 15
0:06
Merkel: Németország hajlandó a kompromisszumra, de nem biztos, hogy sikerül megállapodni a hétvégi uniós csúcson (168 Óra Online)
Németország hajlandó a kölcsönös engedményeken alapuló megegyezésre az Európai Unió pénteken kezdődő rendkívüli csúcstalálkozóján, amelynek témája a koronavírus-járvány hatásainak ellensúlyozását szolgáló helyreállítási alap és a közösség új hétéves költségvetése – mondta Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben Pedro Sánchez spanyol kormányf
júl. 15
0:06
Elon Musk szerint jobb lenne, ha Kanye West inkább 2024-ben indulna az elnökválasztáson (444)
De így is teljes erővel támogatja West jelöltségét.
júl. 15
0:06
Ítélet született az úzvölgyi temetőről, ahol összecsaptak a magyarok és a románok – itt van, kinek kedvez ez (Propeller)
Az ítélet jogerős. A Marosvásárhelyi Táblabíróság kedden kimondott jogerős ítéletben kötelezte Bákó megye prefektusát valamennyi, az úzvölgyi katonatemetőre vonatkozó, hivatalában megtalálható irat kiadására. Az ítélet kivonatát a romániai bíróságok portálján tették közzé. A pert Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke indította magáns
júl. 15
0:07
Nagy a baj: plágiumgyanúba keveredett a szlovák oktatásügyi miniszter (Blikk)
Alig egy héttel azután, hogy elcsendesedtek a szlovák parlament elnökét, Boris Kollárt ért plágiumvádak, ugyancsak diplomamunkája miatt kedden plágiumgyanúba keveredett a szlovák oktatásügyi miniszter, Branislav Gröhling is.
júl. 15
0:10
Minden pusztul, de a befektetők optimisták (Napi)
Júliusban öt éve a legmagasabbra emelkedett a ZEW gazdaságkutató intézetnek az euróövezeti befektetői hangulat alakulását követő indexe - írja az MTI.
júl. 15
0:10
Villanypásztorral szoktatja távolságtartásra vendégeit egy angol kocsmáros (168 Óra Online)
Villanypásztort szerelt fel a bárpultja elé egy angol kocsmáros, hogy szomjas vendégeit rászorítsa a távolságtartásra.
júl. 15
0:10
17 éve az első szövetségi halálos ítéletet hajtották végre az Egyesült Államokban (444)
Daniel Lee 1996-ban végzett egy háromtagú családdal, ezért ítélték halálra.
júl. 15
0:10
Több pénzt és nagyobb hatáskört az EU-nak – ezt gondolja az európaiak többsége a járvány miatt (Propeller)
Több pénzre is szükségük lenne. Az európaiak 68 százaléka nagyobb szerepet szánna az Európai Uniónak (EU) a koronavírus-járvány okozta válság utáni helyreállításban, többségük szerint ehhez az is kell, hogy az uniónak több forrás álljon rendelkezésére főként az egészségügyi ágazatot érintő terhek, illetve a gazdasági és társadalmi károk enyhítésér
júl. 15
0:11
Megállapodást kötött Erdogan és Trump: erről született döntés (Blikk)
Recep Tayyip Erdogan török és Donald Trump amerikai elnök kedden arról állapodtak meg telefonon, hogy országaik – két szövetségesként – szorosabban összedolgoznak Líbia tartós stabilitásának biztosítása érdekében – közölte a török államfői hivatal kommunikációs igazgatósága.
júl. 15
0:14
Szigorú ajánlást tett közzé Brüsszel az adóval trükköző cégeket illetően (Napi)
Az Európai Bizottság azt ajánlotta a tagállamoknak, hogy ne nyújtsanak pénzügyi támogatást az adóparadicsomokhoz kapcsolódó vállalkozásoknak - közölte a brüsszeli testület.
júl. 15
0:14
Akár tíz évre is börtönbe mehetnek azok a külföldiek Oroszországban, akik területek elcsatolására szólítanak fel (168 Óra Online)
Megszavazta első olvasatban az orosz parlament alsóháza kedden azt a törvénymódosítás-tervezetet, amely szélsőséges cselekedetté minősíti az ország területi épségének megbontása melletti állásfoglalást és a terület egy részének elidegenítését.
júl. 15
0:14
"Tedd le a farkadat" – megszakadt a parlamenti ülés egy nem mindannapi ok miatt (Propeller)
Egy cica volt a hibás. Egy képviselő macskája szólt bele a politikai vitába, amit a koronavírus-járvány miatt mindenki otthonról, videókonferencia útján követett. John Nicolson a brit parlament kulturális, média és sportbizottságának ülésén fejtette ki gondolatait, amikor bejött a képbe a macskája, egészen pontosan csupán a farka, mivel pont a kam
júl. 15
0:15
Végre visszakerült a helyére a világhírű Banksy-kép, ami hosszú hónapokra eltűnt (Blikk)
Átadták a francia állam képviselőinek a Banksy által készített, korábban ellopott képet.
júl. 15
0:18
Jön a maszkszigor a franciáknál és a briteknél is - tartanak a második hullámtól (Napi)
Az Egyesült Királyságban július 24-től, míg Franciaországban augusztus 1-től szigorítanak a maszkviselés szabályain. Mindkettő mögött a második hullámra való felkészülés áll. Közben Roberto Speranza olasz egészségügyi miniszter keddi parlamenti bejelentésében megerősítette a szájmaszk kötelező viseletét zárt helyen, valamint a távolságtartásra vona
júl. 15
0:22
Ilyen sem volt még Oroszországban (Napi)
Először fordult elő 1994 óta, hogy Oroszország egy negyedév alatt nagyobb értékben adjon el aranyat, mint földgázt - közölte kedden az orosz RBK gazdasági napilap az MTI szerint.
júl. 15
0:26
Ekkorát eshet az olajkereslet az OPEC szerint (Napi)
A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) legfrissebb havi piaci jelentésében a globális olajkereslet kilenc százalékos csökkenését jelzi előre az idén, amit az így előírt alacsony szintről jövőre nyolc százalékos növekedés követ majd - írja az MTI.
júl. 15
0:30
300 éve nem mért recesszió várható az Egyesült Királyságban - és hol van még a brexit? (Napi)
Példátlan ütemben, 19,1 százalékkal zuhant a brit hazai össztermék (GDP) a májussal zárult három hónapban a koronavírus-járvány átszűrődő reálgazdasági hatásai miatt - közölte kedden a brit statisztikai hivatal (ONS) az MTI szerint.
júl. 15
0:34
Merkel: a német küldöttség "kompromisszumok bizonyos készletével" utazik Brüsszelbe (Napi)
Németország hajlandó a kölcsönös engedményeken alapuló megegyezésre az Európai Unió pénteken kezdődő rendkívüli csúcstalálkozóján, amelynek témája a koronavírus-járvány hatásainak ellensúlyozását szolgáló helyreállítási alap és a közösség új hétéves költségvetése - mondta Angela Merkel német kancellár kedden Berlinben Pedro Sánchez spanyol kormányf
júl. 15
0:38
Koronavírus: komoly veszélyre figyelmeztetnek az uniós számvevők (Napi)
Az Európai Bizottság által a következő hétéves költségvetéshez kapcsolódóan javasolt, a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi károk helyreállítását célzó csomagból hiányoznak az uniós forrásokkal való gondos gazdálkodást biztosító rendelkezések, ez növeli a szabálytalanságok és csalások veszélyét - figyelmeztetett az Európai Számvevősz
júl. 15
0:42
Macron: a francia gazdaságösztönző csomag legalább 100 milliárd eurós lesz (Napi)
A francia gazdaságösztönző csomag ősszel legalább 100 milliárd eurós lesz, a 460 milliárd eurós ágazati intézkedéseken felül, amelyeket már beindított a kormány a koronavírus-járvány kezdete óta - jelentette be Emmanuel Macron államfő kedden, a francia forradalom ünnepén adott hagyományos élő televíziós interjúban az MTI szerint.
júl. 15
0:46
Pompeo "szabad és igazságos" választásokat követel Hongkongban (Napi)
"Szabad és igazságos" választásokat követelt Hongkongban Mike Pompeo amerikai külügyminiszter kedden Washingtonban kiadott közleményében - írja az MTI.
júl. 15
0:50
Koronavírus: Kaliforniában vissza kellett hozni a szigort (Napi)
Kaliforniában kedd reggeltől ismét jelentős szigorítások léptek érvénybe a koronavírusos fertőzöttek számának ugrásszerű emelkedése miatt - írja az MTI.
júl. 15
3:54
Az örmény-azeri összecsapások beszüntetésére szólít fel az Ensz és Washington (Hírstart)
Az Ensz főtitkára és az Egyesült Államok a harcok beszüntetésére szólította fel a szembenállókat.
júl. 15
4:18
Csak a célba vettek bőrszíne változott (Hírstart)
A LevinTV műsorvezetője, Mark Levin szerint a Black Lives Matter mozgalom lényegében ugyanaz, mint a Ku-Klux-Klan, csak egy újabb változatban.
júl. 15
5:30
A WHO szerint több ország járványkezelése is rossz irányba halad (ATV)
Az Egészségügyi Világszervezet szerint több ország rossz irányba halad, ezért arra figyelmeztetnek, hogy a világ első számú közellensége továbbra is a koronavírus. A brit kormány bejelentette, hogy július 24-től kötelező lesz maszkot viselni a boltokban.
júl. 15
5:42
"Tedd le a farkadat" – megszakadt a parlamenti ülés egy nem mindannapi ok miatt (Hírstart)
Egy cica volt a hibás. Egy képviselő macskája szólt bele a politikai vitába, amit a koronavírus-járvány miatt mindenki otthonról, videókonferencia útján követett. John Nicolson a brit parlament kulturális, média és sportbizottságának ülésén fejtette ki gondolatait, amikor bejött a képbe a macskája, egészen pontosan csupán a farka, mivel pont a kam
júl. 15
6:03
Michel-javaslat: Budapesten és Varsóban nem biztos, hogy örülni fognak (Infostart)
Több hónap után a héten újra személyesen találkoznak az uniós állam- és kormányfők Brüsszelben. A találkozón az Európai Tanács elnökének javaslatát vitatják meg a hétéves keretköltségvetésről és az újjáépítési csomagról.
júl. 15
6:24
A német kormány ragaszkodik azokhoz az EU-s eljárásokhoz, amiket a magyar parlament elutasított (444)
Szinte egy időben a budapesti parlament elutasító határozatával jelentette ki Németország EU-ügyekért felelős államtitkára, hogy a kormánya ragaszkodik a jogállamisági eljárásokhoz és feltételekhez. Kemény viták jönnek.
júl. 15
6:30
Életbe léptek a beutazási korlátozások (Hírstart)
Hatályba léptek a koronavírus külföldről történő behurcolásának veszélye miatt elrendelt beutazási korlátozások.
júl. 15
6:30
Késelés és halálos lövés lett a maszkviselés miatt kialakult vita vége (444)
Az egész úgy kezdődött, hogy egy 77 éves férfi rászólt egy michigani kisboltban egy vásárlóra, hogy miért nem visel maszkot.
júl. 15
6:30
Ledőlt a korona? Víruscóresz miatt drámaian népszerűtlen Netanjahu (Neokohn)
Az izraeliek mindössze egy százaléka büszke országa vezetésének utóbbi hetekben mutatott munkájára, a lakosság kevesebb mint harmada bízik Benjamin Netanjahuban – állítja egy friss kutatás.
júl. 15
6:39
300 eurós büntetés is járhat Cipruson (24.hu)
Az odaérkezőknek pontosan tudatniuk kell a hatóságokkal, hogy mi volt a kiindulási ország.
júl. 15
6:42
Fél év börtön: a Koránnal nem lehet viccelni (888)
Fél év börtönre és kétezer dínár (mintegy 250 ezer forint) pénzbüntetésre ítélte egy tunéziai bíróság kedden Emna Sarki bloggert egy az új koronavírusról Korán-vers formájában íródott tréfa facebookos megosztásáért.
júl. 15
6:42
Az EU véglegesen jóváhagyta az európai polgári kezdeményezések határidejének meghosszabbítását (Hírstart)
Hat hónappal meghosszabbodik a támogatói aláírások eredeti gyűjtési időszaka.
júl. 15
6:42
Börtönre ítéltek egy nőt egy korán-versként megírt tréfa miatt (Propeller)
Jogvédő csoportok bírálták az ítéletet. Fél év börtönre és kétezer dínár (mintegy 250 ezer forint) pénzbüntetésre ítélte egy tunéziai bíróság kedden Emna Sarki bloggert egy az új koronavírusról korán-vers formájában íródott tréfa facebookos megosztásáért. A május elején megosztott szöveggel – amely a Covid-19 betegség kórokozóját királyokat és rabs
júl. 15
6:48
Mától érvényesek a beutazási korlátozások (444)
A szerdától hatályos kormányrendelet a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából három kategóriába sorolja az államokat, és ez alapján rendelkezik az onnan érkezők beutazási korlátozásáról.
júl. 15
6:54
Szabad szemmel: Orbán zsarolással menekül a vizsgálat elől, és kereszténysége célirányos (Népszava)
A populisták kegyetlen egyértelműséggel szembesítik az EU-t saját gyengeségével.
júl. 15
7:06
Fél év börtön: a Koránnal nem lehet viccelni (Hírstart)
Fél év börtönre és kétezer dínár (mintegy 250 ezer forint) pénzbüntetésre ítélte egy tunéziai bíróság kedden Emna Sarki bloggert egy az új koronavírusról Korán-vers formájában íródott tréfa facebookos megosztásáért.
júl. 15
7:06
Életbe léptek a beutazási korlátozások (Propeller)
Hatályba léptek a koronavírus külföldről történő behurcolásának veszélye miatt elrendelt beutazási korlátozások. A járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásairól szóló, szerdától hatályos kormányrendelet a koronavírus-járvány súlyossága szempontjából három – vörös, sárga és zöld – kategóriába sorolja az államokat, és ennek megfelelően rend
júl. 15
7:12
Koronavírus: ezek a szabályok érvényesek mától (24.hu)
A koronavírus külföldről történő behurcolásának veszélye miatt.
júl. 15
7:12
Plágiumgyanúba keveredett a szlovák oktatásügyi miniszter (Hírstart)
Alig egy héttel azután, hogy elcsendesedtek a szlovák parlament elnökét, Boris Kollárt ért plágiumvádak, ugyancsak diplomamunkája miatt kedden plágiumgyanúba keveredett a szlovák oktatásügyi miniszter, Branislav Gröhling is.
júl. 15
7:33
Szintet lép a fegyverkezési verseny (Infostart)
Első körben 8 új, hiperszonikus fegyverrendszerek hordozására alkalmas F-15EX típusú vadászgépet rendelt a Pentagon a Boeingtől 1,2 milliárd dollár értékben. A tervek szerint erre a típusra cserélnék le hosszabb távon az F-15-ösöket.
júl. 15
7:39
Trump kihívója kétezer milliárd dolláros tervvel állt elő (Infostart)
Joe Biden, az amerikai demokraták várható elnökjelöltje 2000 milliárd dolláros klímavédelmi tervet terjesztett elő.
júl. 15
7:42
Kína szankciókkal sújt egy amerikai fegyvergyártót tajvani fegyvereladása miatt (GazdaságPortál)
Kína szankciókkal sújtja a Lockhead Martin amerikai fegyvergyártó céget, amiért részt vett az Egyesült Államok és Tajvan közötti, legutóbbi fegyverszállítás ügyletben – számolt be a Cgtn kínai nemzetközi hírcsatorna. Csao Li-csien kínai külügyi szóvivő keddi sajtótájékoztatóján az ügyről elmondta: Kína határozottan ellenzi, hogy az Egyesült Államok
júl. 15
7:48
A világban már több mint 13,2 millióan megfertőződtek (HírTV)
A fertőzés 188 országban és régióban van jelen.
júl. 15
8:12
Utazási korlátozások: Maradhat Horvátország a zöld sávban? (Startlap)
Gulyás Gergely a külföldi nyaralásokról és a belföldi rendezvényeket érintő szabályokról is nyilatkozott.

Keresés