2020. július 17. péntek

júl. 17
0:03
Jeges ár tarolt a nyári vihar után Gyumriban (Infostart)
Hatalmas jégtáblák árasztották el az örmény várost a jégeső után.
júl. 17
0:06
Megszületett az ECB döntése (Napi)
A várakozásoknak megfelelően nem változtatott mai kamatdöntő ülésén a legfőbb feltételeken az Európai Központi Bank (ECB). A testülettől most azt várják, hogy megerősítse: ezzel együtt is van még mozgástere, és kész is cselekedni ha a gazdasági folyamatok rosszabbra fordulnak a járványhelyzet miatt.
júl. 17
0:06
Újabb amerikai szankciók a Huawei dolgozói ellen (Kitekintő)
Mike Pompeo amerikai külügyminiszter szerdai sajtókonferenciáján szankciókat jelentett be a kínai Huawei távközlési óriásvállalat néhány munkatársa ellen, továbbá az Északi Áramlat-2 gázvezeték építésében részt vevők elleni új büntetőintézkedéseket is kilátásba helyezett.
júl. 17
0:06
Az orosz titkosszolgálatok próbálják ellopni a koronavírus-vakcinák kutatási eredményeit (444)
A hackerek be is jutottak a nyugati kutatók gépeire, állítja közös figyelmeztetésében az amerikai, a brit és a kanadai hírszerzés.
júl. 17
0:06
Horvátországban és Szlovéniában nem mérséklődik az új fertőzöttek száma (Propeller)
Nem mérséklődik jelentősen Horvátországban és Szlovéniában az új koronavírussal fertőzöttek napi száma – derült ki a válságstábok csütörtöki sajtótájékoztatóján. /Balogh Zoltán Horvátországban a testület jelentése szerint szerdán 86-tal nőtt és elérte a 4039-et az új fertőzöttek száma Kedden ez a szám 92 volt. Nem történt újabb haláleset, így a jár
júl. 17
0:07
Plenkovicot kérték fel a horvát kormányalakításra (Infostart)
Már jövő héten bizalmat is szavazhat a kabinetnek a parlament.
júl. 17
0:10
Megvan az ukrán jegybank új elnöke (Napi)
Az ukrán parlament Kirilo Sevcsenkót, az Ukrhazbank pénzintézet igazgatótanácsának elnökét nevezte ki csütörtökön az ukrán jegybank új vezetőjének.
júl. 17
0:10
Mégis maradhatnak az amerikai egyetemeken tanuló külföldi diákok (Kitekintő)
Az amerikai bevándorlási hivatal (ICE) kedden este visszavonta a külföldi diákokra vonatkozó rendeletét, amellyel lehetetlenné tette volna, hogy csakis online kurzusokat tartó felsőoktatási intézményekben tanuljanak.
júl. 17
0:10
Egy holland város megszakítja kapcsolatait a „melegmentes övezetté” nyilvánított lengyel testvérvárosával (444)
Egy húszéves barátság vége.
júl. 17
0:10
Sok időbe telt, de Donald Trump és pártja végre rendesen berezelt a koronavírustól (Propeller)
Így mutatják ki ezt. Az amerikai Republikánus Párt a tervezettnél visszafogottabb elnökjelölt-állító konvenciót rendez a floridai Jacksonville-ben augusztusban- közölte Ronna McDaniel, a párt vezetője csütörtökön a párt tagjainak és híveinek írt levelében. Ronna McDaniel, a Republikánus Országos Bizottság (RNC, a párt vezető szerve) elnöke közölte
júl. 17
0:11
A szlovák kormányfő is plágiumügybe keveredett, de nem mond le (Infostart)
Igor Matovic elismerte, hogy tanulmányai során "másolt", és elnézést kért ezért.
júl. 17
0:14
Uniós válságkezelés - magyar közlekedési projektet is támogatnak (Napi)
Az EU több mint 2 milliárd eurót fektet be 140 kulcsfontosságú közlekedési projektbe a gazdaság újraindítása érdekében - közölte az Európai Bizottság. A magyarországi kedvezményezettek négy támogatott projektben vesznek részt, amely összesen 59,7 millió eurós (21 milliárd forint) uniós támogatásból valósul meg.
júl. 17
0:14
Mallorcán bezárnak a bulinegyedek a rendbontó turisták miatt (Kitekintő)
Mallorca szigetének két városában, Palmában és Magalufban is szórakozónegyedeket zárnak be rendbontó turisták miatt - közölte a Baleár-szigetek kormányának turisztikai tárcavezetője szerdán.
júl. 17
0:14
Miközben szomszédja atomerőművének megsemmisítésével fenyegetőzik Azerbajdzsán, Szijjártó Péter tárgyalásokra érkezik az országba (444)
A fővárosban több tízezres tüntetés is volt, hogy háborúzzanak végre az örmények ellen. A Szijjártót váró külügyminisztert le is váltották.
júl. 17
0:14
Kínos: élő adásban esett ki a népszerű hírbemondó foga (Propeller)
Ajjaj. Egy ukrán hírolvasónak élő adásban esett ki a foga. Marichka Padalko, egy ukrán hírolvasó épp a koronavírusról szóló híreket olvasta fel, amikor megtörtént vele minden tévés rémálma: élő adásban esett ki a foga. Ám a nem mindennapi eseményt vérprofiként kezelte, a felolvasást egyáltalán nem szakította meg. Ahogy az a videóban is látszik, am
júl. 17
0:15
Montenegró és Szerbia már nem biztonságos (Infostart)
Az Európai Unió felülvizsgálta és szűkítette azon országok listáját, amelyek állampolgárainak esetében a tagállamok július 16-tól fokozatosan megszüntethetik a koronavírus-járvány okán bevezetett, beutazásra vonatkozó korlátozásaikat - közölte az Európai Unió Tanácsa.
júl. 17
0:18
ECB: lehet, hogy túl vagyunk a járvány legrosszabbján (Napi)
Szokatlanul mozgalommentes kamatdöntésen van túl az Európai Központi Bank, amelynek kormányzótanácsa nem változtatott se a kamatfeltéteken, se a főbb üzenetein. Christine Lagarde elnök elmondása szerint az eurózóna jegybankja továbbra is kész 1350 milliárd euróval segíteni a kontinense gazdaságának helyreállítását, amire már vannak némileg biztató
júl. 17
0:18
Ismét felívelőben a kínai gazdaság (Kitekintő)
A kínai gazdaság a vártnál nagyobb mértékben növekedett a második negyedévben, a világ gazdaságai közül elsőként visszatérve a növekedési pályára, miután az első negyedévben a koronavírus-járvány következtében jelentős zsugorodást regisztráltak.
júl. 17
0:19
Nem optimisták a repülőterek (Infostart)
A Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI) európai divíziója szerint a korábban vártnál egy évvel később, csak 2024-ben állhat vissza a 2019-es szintre az utasforgalom az európai repülőtereken.
júl. 17
0:22
Évi egymillió idénymunkás dolgozik az EU-ban - védenék őket (Napi)
Az Európai Bizottság az idénymunkások védelmére vonatkozó iránymutatást tett közzé a koronavírus-járvánnyal összefüggésben, amelynek célja, hogy garantálja a munkavállalók jogait, egészségét és biztonságát.
júl. 17
0:22
Reménykeltő számokat hozott a június az európai autópiacon (Kitekintő)
Az európai autógyártók szakmai képviselete, az ACEA csütörtökön publikált jelentése szerint míg májusban a felére, júniusban már csak mintegy a negyedével csökkent a forgalomba helyezett új autók száma az Európai Unióban.
júl. 17
0:26
Mi lesz Kim Dzsongun húgával? Feljelentették (Napi)
A dél-koreai ügyészség vizsgálatot indított Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető húga ellen a keszongi Korea-közi összekötő iroda felrobbantása miatt - közölte a szöuli vádhatóság szóvivője.
júl. 17
0:26
Politikai patthelyzetet hozott az észak-macedón választás (Kitekintő)
Sem az eddig kormányzó szociáldemokraták, sem a jobboldali ellenzék nem tud önállóan kormányt alakítani Észak-Macedóniában - ez szűrhető le a választási bizottság legfrissebb tájékoztatójából, amely rögzíti a 120 fős törvényhozás választási utáni mandátumelosztását.
júl. 17
0:30
Magasról tesznek a járványra a csehek (Napi)
Csehországban a munkavállalók jelentős része a koronavírus-járvány ellenére nem ragaszkodik megszokott munkahelyéhez. Az állásváltoztatáshoz az is elég indok, hogy hülyék a kollégák.
júl. 17
0:30
A német állami szerveket is elérte a Wirecard-botrány (Kitekintő)
A német Legfelsőbb Auditálási Intézet (SAI, német nevén Bundesrechnungshof) vizsgálatot indít a német pénzügyi felügyelettel (BaFin) és a német pénzügyminisztériummal szemben. Az ok természetesen a Wirecard botrány, a Financial Times pedig egy újabb kérdéses ügyletet talált a cégnél.
júl. 17
0:34
Az EU Bírósága érvénytelenítette az USA-val kötött adatvédelmi megállapodást (Kitekintő)
Az Európai Unió Bírósága csütörtökön érvénytelenítette az EU és az Egyesült Államok között létrejött, a személyes adatok továbbítását lehetővé tevő adatvédelmi megállapodást.
júl. 17
1:42
Mi lesz Kim Dzsongun húgával? Feljelentették (Hírstart)
A dél-koreai ügyészség vizsgálatot indított Kim Jodzsong, Kim Dzsongun észak-koreai vezető húga ellen a keszongi Korea-közi összekötő iroda felrobbantása miatt - közölte a szöuli vádhatóság szóvivője.
júl. 17
4:42
Baku örmény stratégiai célpontok ellen kilátásba helyezett csapásokkal fenyegetett (Hírstart)
Folytatódtak az összecsapások az örmény-azeri határon, amelynek térségében a helyzet a múlt hétvégén vált a korábbiaknál is sokkal feszültebbé.
júl. 17
4:48
A pandémia elérte az Amazonas perui bennszülöttjeit is (Hírstart)
Hiába próbálták elszigetelni a behurcolt fertőzésekre nagyon érzékeny indiánokat.
júl. 17
4:54
Eltávolították a BLM-aktivista illegálisan felállított szobrát (Hírstart)
A Jen Reid aktivistát feltartott, ökölbe szorított kézzel ábrázoló viaszszobor csak 24 óráig állt a „helyén”.
júl. 17
6:00
Többfelé napi rekordok dőltek meg - így áll a világ a koronavírus elleni harcban (ATV)
Több országban is rekordot döntött a koronavírus-fertőzöttek száma, köztük az Egyesült Államokban, Oroszországban és Romániában. Többfelé ismét szigorítanak a korlátozásokon. Világszerte már több mint 13-millió beteget regisztráltak, és mintegy 579-ezer ember halt meg a járványban.
júl. 17
6:03
Nagy vita várható az 1074+750 milliárdról (Infostart)
Pénteken kezdődik az Európai Unió rendkívüli csúcstalálkozóján, amelynek témája a koronavírus-járvány hatásainak ellensúlyozását szolgáló helyreállítási alap és a közösség új hétéves költségvetése. A kormányfő szerint a magyarok pénzéről a magyaroknak kell dönteniük.
júl. 17
6:24
Az FBI is vizsgálja a szerdai hackertámadást a Twitter ellen (Propeller)
Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) is bekapcsolódott csütörtökön a Twitter elleni szerdai hackertámadás vizsgálataiba. A vizsgálat irányítását az FBI San Franciscóban lévő részlege vette át, miután több amerikai törvényhozó is részleges beszámolót sürgetett Washingtonban a történtekről. Vizsgálataik első eredményei után a nyomozók csütörtö
júl. 17
6:26
Az amerikai alkotmánybíróság érvényben hagyta a szavazást korlátozó floridai törvényt (Propeller)
Az amerikai alkotmánybíróság szerepét betöltő szövetségi legfelsőbb bíróság érvényben hagyta csütörtökön azt a floridai törvényt, mely szerint azok az elítéltek, akik még nem rendezték ügyvédi és bírósági számláikat, nem szavazhatnak a november 3-i választásokon. Az Egyesült Államok atlantai székhelyű kerületi fellebbviteli bírósága májusban döntö
júl. 17
6:33
Földrengés és szökőárriadó Pápua Új-Guinea partjainál (Infostart)
Wau nevét most sokan meg fogják jegyezni.
júl. 17
6:36
Az EU Bírósága érvénytelenítette az USA-val kötött adatvédelmi megállapodást (Hírstart)
Az Európai Unió Bírósága csütörtökön érvénytelenítette az EU és az Egyesült Államok között létrejött, a személyes adatok továbbítását lehetővé tevő adatvédelmi megállapodást.
júl. 17
6:36
Hogyan uszítottak a kommunisták a „zsidó” kapitalizmus ellen? (Neokohn)
1945 nyarán az MKP azzal a dilemmával nézett szembe, hogyan egyeztesse össze az antifasizmust az antiszemita paraszti tömegek megnyerésével? Pelle János írása.
júl. 17
6:36
Csökkent a csehek elégedettsége az uniós tagsággal (Demokrata)
A felmérésből kiderült az is, hogy gyengült a csehek együttérzése Európával.
júl. 17
6:39
Magyarok a német húsiparban: Csicskák vagyunk (24.hu)
Németországban évtizedek óta tömegszállásokon összezsúfolt külföldi hentesrabszolgák hajtják a hasznot a húsiparnak. De miután Európa egyik legnagyobb koronavírus-gócpontja alakult ki egy német húsüzemben, most több figyelem jut az ágazatra. Magyar dolgozókkal beszélgettünk a helyzetükről.
júl. 17
6:42
Hazatérhet és perelhet az Iszlám Állam-tagsága miatt brit állampolgárságától megfosztott nő (Hírstart)
Hazatérhet Nagy-Britanniába és brit bíróság előtt követelheti vissza brit állampolgárságát az a nő, aki öt éve, még gyerekként két barátnőjével Nagy-Britanniából Szíriába utazott, és ott csatlakozott az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezethez. A világszerte komoly feltűnést keltő ügy egyik döntő mozzanataként Sajid Javid akkori brit belügy
júl. 17
6:48
Koronavírus: Karanténtörvényt fogadtak el a szomszédban (ATV)
A képviselőház után egy héttel a kétkamarás román parlament szenátusa is megszavazta csütörtökön a járványhelyzetben, vagy biológiai veszély esetén elrendelhető közegészségügyi intézkedésekről szóló törvénytervezet.
júl. 17
6:48
Elfogadta a román parlament a karanténtörvényt (Demokrata)
Július 3-a óta senkit sem lehetett hozzájárulása nélkül kórházban, vagy karanténban tartani.
júl. 17
7:00
George Floyd családja polgári pert indít Minneapolis ellen (Demokrata)
Ben Crump ügyvéd nem részletezte, hogy milyen összegű kártérítést kérnek a várostól.
júl. 17
7:02
Az FBI is vizsgálja a szerdai hackertámadást a Twitter ellen (Demokrata)
A vizsgálat irányítását az FBI San Franciscóban lévő részlege vette át.
júl. 17
7:03
77 ezer új fertőzött egyetlen nap alatt - csak az Egyesült Államokban (Infostart)
Majdnem ezer amerikai család gyászol csütörtök óta.
júl. 17
7:06
A szlovák miniszterelnök összesen két oldalt írt szakdolgozatában, a többit mind plagizálta, de nem mond le (168 Óra Online)
Az MTI híre szerint Matovic diplomamunkáját csütörtökön ugyanaz a Denník N szlovák lap minősítette plágiumnak, amely korábban a házelnök és az oktatásügyi miniszter szakdolgozatait is leleplezte.
júl. 17
7:06
Az Egyesült Államokban csütörtökön 77 ezer új fertőzöttet regisztráltak (Propeller)
Az Egyesült Államokban csütörtökön több mint 77 ezer új fertőzöttet regisztráltak a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház csütörtök esti adatai szerint. A tekintélyes baltimore-i intézmény rögzítette azt is, hogy csütörtökön legkevesebb 969 amerikai halt bele a koronavírus okozta Covid-19 betegségbe és szövődményeibe, és ezzel a járvány halá
júl. 17
7:12
Politico: Orbán minél több pénzt akar, de a jogállamisági eljárás alól szabadulni szeretne (168 Óra Online)
Ha most nem, akkor soha nem fogjuk érvényesíteni a jogállamiság elvét az uniós pénzek folyósítását illetően – idézi a bécsi Der Standard Vera Jourovát, az Európai Bizottság cseh alelnökét, akinek a nyilatkozata eredetileg a Handelsblatt című német üzleti napilapban volt olvasható, de aztán a nemzetközi hírügynökségek révén futótűzként terjedt a kij
júl. 17
7:12
Izraelben belobbant a koronavírus, lépniük kell (24.hu)
Az iskolák esetleges bezárásáról a kormány a hétvégén dönt.
júl. 17
7:12
Börtönbiznisz amcsi módra: a sittesek nem voksolhatnak (888)
Hiába támadták a Soros-féle NGO-k, az amerikai szövetségi legfelsőbb bíróság érvényben hagyta azt a floridai törvényt, amely szerint azok az elítéltek, akik még nem rendezték ügyvédi és bírósági számláikat, nem szavazhatnak a november 3-i választásokon.

Keresés