2020. március 1. vasárnap

márc. 1
0:00
Aláírták az amerikai–tálib békemegállapodást Dohában (Blikk)
Az Egyesült Államok és az afganisztáni tálib lázadók vezetői békemegállapodást írták alá szombaton Dohában, amely remények szerint fontos lépés lesz a 18 éve dúló afganisztáni háború lezárásában, és lehetőséget teremt az afgán kormány és a tálibok későbbi békeegyezményének aláírására - írja a hvg.hu.
márc. 1
0:00
Iránban felgyújtottak egy klinikát a koronavírus miatt, pedig egyetlen fertőzött sem volt ott (168 Óra Online)
Az iráni Bandar Abbas városában a dühös tömeg felgyújtott egy klinikát, miután elterjedt, hogy oda koronavírusos betegeket szállítottak, akiket karantén alatt tartanak. A város több mint ezer kilométerre van a fertőzés iráni epicentrumának számító Qom városától.
márc. 1
0:04
Élőben közvetítette a vuhani újságíró, ahogy civil ruhás ügynökök letartóztatják (Blikk)
Li Zehua a kínai állami tévé, a CCTV munkatársra volt, de február elején kilépett, állítása szerint azért, mert a cenzúra nem engedte, hogy a valós koronavírus-helyzetről beszámoljon. – írja a propeller.hu.
márc. 1
0:04
Franciaországban betiltják az ötezer főnél nagyobb rendezvényeket a koronavírus miatt (168 Óra Online)
Franciaországban a járványt okozó COVID-19 koronavírus miatt betiltják a zárt térben tartandó olyan rendezvényeket, amelyeken várhatóan 5000 embernél több venne részt - jelentette be szombaton Olivier Veran francia egészségügyi miniszter.
márc. 1
0:08
Koronavírus: akkora a pánik Iránban, hogy felgyújtottak egy kórházat (Blikk)
Felgyújtottak a dühös tüntetők egy klinikát Irán egyik kikötővárosában, Bandar Abbasban, miután olyan pletykák terjedtek el a városban, hogy a létesítménybe koronavírussal fertőzött betegeket szállítottak - írja az Index az Al Arabiya tévécsatorna angol kiadásának riportja szerint.
márc. 1
0:08
Elhagyhatta a karantént a Kambodzsa partjainál kikötött óceánjáró harmadik magyar utasa is (168 Óra Online)
Elhagyhatta a karantént a Kambodzsa partjainál kikötött óceánjáró hajóról hazatért harmadik magyar utas is - hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat délutáni Híradójában. Az MS Westerdam másik két magyar utasát pénteken engedték ki a karanténból.
márc. 1
0:12
Később zárnak a szavazóhelyiségek Szlovákiában: halálesetek miatt tolódik a parlamenti voksolás (Blikk)
Két választóhelyiségben történt haláleset miatt egy órával későbbre, este tizenegy órára tolódik a szombati szlovákiai parlamenti választás hivatalos befejezése, s így a tájékoztatási moratórium is.
márc. 1
0:12
Ketten is meghaltak a szavazóhelyiségekben, ezért tolódik a szlovákiai választás hivatalos befejezése (168 Óra Online)
Két választóhelyiségben történt haláleset miatt egy órával későbbre, este tizenegy órára tolódik a szombati szlovákiai parlamenti választás hivatalos befejezése, s így a tájékoztatási moratórium is.
márc. 1
0:16
Hamarosan indul az űrturizmus, már hatszázötvenen jelentkeztek az útra – Ennyibe kerül egy jegy az űrrepülőgépre (Blikk)
Az esztendő végén vagy a jövő év elején indulhat az első transzport.
márc. 1
0:20
„Nem igazán szoktam ilyeneket posztolni, de azt szeretném, hogy tőlem tudják ezt meg” – Gyermeket vár Boris Johnson menyasszonya (Blikk)
Boris Johnson, az Egyesült Királyság miniszterelnöke valamint újdonsült menyasszonya Carrie Symonds varázslatos hírt osztott meg követőikkel, mint kiderült, gyermeket vár a politikus pár.
márc. 1
0:24
Most jött: megvan az első amerikai áldozata a koronavírusnak (Blikk)
Regisztrálásra került a koronavírus első Egyesült Államokbeli áldozat is, hívta fel a figyelmet az Egészségügyi Hatóság.
márc. 1
0:28
A földnek csapódott, majd felrobbant egy rakéta Texas államban (Blikk)
A NASA saját Youtube-csatornáján tett közzé egy felvételt, amelyen az látszik, hogy a SpaceX kísérleti rakétája felrobban.
márc. 1
0:32
Iráni ellenzéki rendezőnő nyerte az Arany Medve díjat – A lánya vette át az elismerést (Blikk)
Mohammad Raszulof iráni ellenzéki rendező Nincs gonosz című alkotása nyerte a legjobb filmnek járó Arany Medve díjat a 70. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon (Berlinale), az elismerést szombat este adták át a német fővárosban.
márc. 1
0:36
Az egész világ ezért a 21 éves tornászlányért van megőrülve (Blikk)
Elképesztő milyen produkciót vitt a szőnyegre egy 21 éves tornászlány a UCLA egyetem csoportbajnokságán, a pontozóbíróktól csaknem tökéletes, 9,975-ös pontszámot zsebelt be vele - írja a Ripost a BBC információi alapján.
márc. 1
0:36
Boris Johnson élettársa gyermeket vár (24.hu)
Ez lesz a brit miniszterelnök hetedik gyereke.
márc. 1
0:48
Nem jutott be magyar párt a pozsonyi parlamentbe (Infostart)
Az exit pollok szerint az ellenzéki Egyszerű Emberek és Független Személyiségek magabiztosan nyert, de a magyar pártok egyike sem került be a parlamentbe.
márc. 1
1:15
Koronavírus: letartóztatása közben élőzött a kínai tévés (Hírstart)
Li Zehua a kínai állami tévé, a CCTV munkatársra volt, de február elején kilépett, állítása szerint azért, mert a cenzúra nem engedte, hogy a valós koronavírus-helyzetről beszámoljon – írja az Index. Azóta a közösségi médiában terjeszti a videóit Vuhan városából, a fertőzés központjából. A videói közül több is nagy vihart kavart az interneten, az
márc. 1
2:33
Jelentősen csökkent a Magyarországra érkező kínai turisták száma (Hírstart)
A koronavírus-járvány kitörése óta jelentősen csökkent a Magyarországra érkező kínai turisták száma – mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában. A szakember közölte: tavaly nagyjából 300 ezer kínai turista járt Magyarországon, havonta 20-25 ezren érkeztek. A Budapestet érintő turizmusban is a
márc. 1
2:39
Az exit poll felmérések szerint az ellenzéki OLaNO vezet (Hírstart)
Szlovákia szombaton választott - Úgy tűnik, sem az MKÖ, sem a Smer-Híd nem jut be a törvényhozásba
márc. 1
3:39
Ketten is meghaltak a szavazóhelyiségekben, ezért tolódik a szlovákiai választás hivatalos befejezése (Hírstart)
Két választóhelyiségben történt haláleset miatt egy órával későbbre, este tizenegy órára tolódik a szombati szlovákiai parlamenti választás hivatalos befejezése, s így a tájékoztatási moratórium is.
márc. 1
5:09
Továbbra sincs koronavírus beteg Magyarországon (Hírstart)
Erről a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs szóvivője beszélt szombati sajtótájékoztatóján, Budapesten.
márc. 1
5:21
Erdogan: több ezer szíriai menekült indult meg Európa felé Törökországon keresztül (Hírstart)
A törökök megnyitották a határokat a menekültek előtt, akik most az Európai Unió felé tartanak. Orbán Viktor már egyeztetett a török elnökkel, majd összehívta a biztonsági kabinetet.
márc. 1
5:45
Aláírták az amerikai-tálib békemegállapodást Dohában (Hírstart)
A dokumentum értelmében az Afganisztánban állomásozó amerikai katonák létszáma 3-4 hónapon belül 13 ezerről 8,6 ezerre csökken, a kontingens többi katonáját pedig 14 hónapon belül kivonják Afganisztánból, feltéve ha a tálibok eleget tesznek a terrorcselekmények megakadályozására tett ígéretüknek.
márc. 1
6:06
Börtönbe küldték a kamionost egy U-kanyarért (Infostart)
Eltévesztette az autópálya lehajtóját, ezért megfordult. Fél évet kell leülnie ezért.
márc. 1
6:33
A nagyenyedi magyar közösség életerejét méltatta Potápi Árpád János a Bethlen-bálon (Hírstart)
A nagyenyedi magyar közösség életerejét méltatta Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára, a Bethlen Gábor Kollégium által szervezett Bethlen-bálon szombaton. Az államtitkárt fővédnökként látták vendégül Nagyenyed magyar bálján. Potápi Árpád János a bál megnyitása után az MTI-nek elmondta: a nagyenyedi Bethlen Gábor Koll
márc. 1
6:39
„Kire szavazzunk? Egy rikító narancssárga vagy egy piros-fehér-zöld pártra?” (24.hu)
A szlovákiai magyarok lassan ízlelgetik: parlamenti képviselet nélkül maradhatnak. Révkomáromban és Dunaszerdahelyen kérdezősködtünk, mit gondolnak a magyar szavazók az összefogás elmaradásáról, a magyar pártok esélyeiről a szombati választás előtt.
márc. 1
6:41
Már az USA-ban is ölt a koronavírus (24.hu)
Egy ötvenes évei végén járó nő volt az áldozat.
márc. 1
6:45
Kilencvenkét éves korában elhunyt Székely Éva olimpiai bajnok úszó (Neokohn)
A holokauszt alatt rejtőzködnie kellett, később olimpiai bajnok lett.
márc. 1
7:09
Nagy meglepetés a szlovák választáson: teljesen új kormány jöhet (Hírstart)
Az előzetesen vártnál nagyobb arányú győzelmet aratott az ellenzéki Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OLaNO) párt a szlovák parlamenti választáson az exitpoll adatok szerint. A kisebb megszakítással 2006 óta hatalmon levő, Robert Fico vezette Smer mindössze 15%-ot szerzett. Magyar párt nem került be a törvényhozásba. A hivatalos eredmény
márc. 1
7:12
Koronavírus: ritkul a Debrecen-Tel Aviv járat (24.hu)
A Wizz Air módosítja a menetrendet.
márc. 1
7:14
Koronavírus: tízezrével gyógyutak meg Kínában (24.hu)
Szombaton 2623 ember hagyhatta el gyógyultan a kórházakat.
márc. 1
7:16
Szlovák választás: nagyon elverték a magyarokat (24.hu)
A nem hivatalos eredmények szerint a jobboldali Egyszerű Emberek és Független Személyiségek nagyot nyert.
márc. 1
7:33
Török drónok végeztek 26 szíriai katonával Idlíbben (HírTV)
Felújították drónokkal támadásaikat a török erők Szíria Idlíb tartományában szombaton és megöltek 26 szíriai katonát.
márc. 1
7:39
Migránscsoportok bukkantak fel Észak-Macedóniában (HírTV)
Migránscsoportok bukkantak fel szombaton Észak-Macedóniában, miután Törökország csütörtökön úgy döntött, hogy megnyitja határait az Európába igyekvők előtt.
márc. 1
7:42
Az MSZP felszólította Orbánt, hogy érje el Erdogannál, ne induljanak el a menekültek (Hírstart)
Orbán Viktor telefonon egyeztetett Recep Tayip Erdogannal azután, hogy bejelentették, Törökország nem tartóztatja fel tovább az unió területére tartó menekülteket. A miniszterelnök a biztonsági kabinetjét is összehívta, hogy értékeljék a kialakult helyzetet. A Jobbik szerint vissza kell állítani a határőrséget, az MSZP pedig arra szólította fel a k
márc. 1
7:45
Dél-Karolinában Biden győzött, Steyer kiszáll a küzdelemből (HírTV)
A demokraták dél-karolinai előválasztásán Joe Biden, az Obama-kormányzat egykori alelnöke győzött, Tom Steyer kaliforniai milliárdos pedig bejelentette, hogy kiszáll az elnökjelöltségért folytatott küzdelemből.
márc. 1
7:45
Kegyetlen nyugdíjrendszer készül a franciáknál (24.hu)
A radikális baloldali ellenzék obstrukciójával indokolták a döntést.
márc. 1
7:48
Török drónok végeztek 26 szíriai katonával Idlíbben (Hírstart)
Felújították drónokkal támadásaikat a török erők Szíria Idlíb tartományában szombaton és megöltek 26 szíriai katonát.
márc. 1
7:48
Elképesztő hajrával győzött a jobboldali ellenzék Szlovákiában (444)
Sokpárti, színes koalíció léphet kormányra. A miniszterelnöki poszt várományosa a korrupció felszámolását ígéri. Igor Matovic demagóg, néha szélsőséges szólamaival tört be a szlovák politikába, de a kampányra mérsékeltebb hangot ütött meg, és a kampány utolsó heteiben elképesztően megugrott a népszerűsége.
márc. 1
7:51
Koronavírus - Világhelyzet (HírTV)
Szombat éjfélig valamivel több mint 85 ezer ember fertőződött meg koronavírustól szerte a világban. Újként Írország került fel a listára egy megbetegedéssel.
márc. 1
8:03
Szakértő: tíz hónap alatt nem tud megállapodni az EU és a brit fél (Infostart)
Az Európai Bizottság már jövő hétfőn megkezdi a tárgyalásokat Londonnal, miután a 27 EU-tagállam jóváhagyta a Nagy-Britanniával kialakítandó jövőbeni kapcsolatokra összpontosító tárgyalási álláspontját - jelentette be Michel Barnier, az Európai Bizottság brexitügyi főtárgyalója Brüsszelben.
márc. 1
8:12
Dél-Karolinában Biden győzött, Steyer kiszáll a küzdelemből (Hírstart)
A demokraták dél-karolinai előválasztásán Joe Biden, az Obama-kormányzat egykori alelnöke győzött, Tom Steyer kaliforniai milliárdos pedig bejelentette, hogy kiszáll az elnökjelöltségért folytatott küzdelemből.
márc. 1
8:18
Erdogan megnyithatja a határait Európa felé, de egy újabb menekülthullám érheti el Törökországot (ATV)
A török-szír határ szíriai oldalán rekedt menekültek helyzete ugyanis kezd kritikussá válni, és a most kiújult harcok még elkeseredettebbé teheti őket, hogy átjussanak a lezárt török határon.
márc. 1
8:27
A magyar pártok kiestek, győzött az ellenzék Szlovákiában (Napi)
Fölényes győzelmet aratott a jobboldali ellenzéki OLANO a szlovák parlamenti választásokon, nagyot bukott a Robert Fico-féle Smer, a szélsőséges Marian Kotleba pártja és magyar képviseletek. Zuzana Caputova liberális mozgalma és szövetségese a bejutási küszöb környékén billeg.
márc. 1
8:30
A francia kormány nem hátrál, bevezetik a nyugdíjreformot (Hírstart)
Edouard Philippe francia miniszterelnök szombaton bejelentette, hogy a nemzetgyűlésben tapasztalható ellenzéki obstrukció miatt a kormány parlamenti szavazás nélkül vezeti be a vitatott nyugdíjreformot. Válaszul a jobboldali és a baloldali ellenzék is bizalmatlansági indítványt nyújtott be a kormány ellen, de annak elfogadására nincs esély, miután
márc. 1
8:30
Joe Biden rendesen hazavégta Bernie Sanderst a dél-karolinai előválasztáson (ATV)
A demokraták dél-karolinai előválasztásán Joe Biden, az Obama-kormányzat egykori alelnöke győzött, Tom Steyer kaliforniai milliárdos pedig bejelentette, hogy kiszáll az elnökjelöltségért folytatott küzdelemből.
márc. 1
8:33
Meglepetések a szlovákiai választáson (Infostart)
Taroltak az ellenzéki pártok és a jobboldali Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OLaNO) nyerte a nyolcadik szlovákiai parlamenti választást, megelőzve a távozó kormány legerősebb pártját a Robert Fico vezette, Irány - Szociáldemokráciát (Smer-SD), magyar képviselet pedig nem jutott be a törvényhozásba - derült ki a voksolás nem hivatalos v
márc. 1
8:33
Tömegesen özönlenek a határra a migránsok Törökországban (HírTV)
Tömegesen özönlenek a migránsok a török-görög határra, miután a török elnök bejelentette, hogy szabad utat enged az Európai Unióba készülő migránsoknak.
márc. 1
8:35
Egyre több szomszédos országban jelenik meg a koronavírus (HírTV)
Szomszédos országaink közül Ausztriában, Horvátországban és Romániában már megjelent a koronavírus. Szlovákiában egyelőre negatív eredményeket hoztak az elvégzett tesztek.
márc. 1
8:36
Szlovák választások: tarolt az ellenzék, magyar képviselő nem jutott a törvényhozásba (Propeller)
Taroltak az ellenzéki pártok és a jobboldali Egyszerű Emberek és Független Személyiségek (OLaNO) nyerte a nyolcadik szlovákiai parlamenti választást, megelőzve a távozó kormány legerősebb pártját a Robert Fico vezette, Irány – Szociáldemokráciát (Smer-SD), magyar képviselet pedig nem jutott be a törvényhozásba – derült ki a voksolás nem hivatalos v

Keresés