2020. március 8. vasárnap

márc. 8
0:00
Újabb országokban jelent meg a koronavírus (ATV)
Újabb országokban jelent meg a koronavírus: az elmúlt 24 órában Kolumbiában, Costa Ricán, Kambodzsában, Máltán, a Maldív-szigeteken és Paraguayban is diagnosztizálták az első eseteket - számoltak be róla a helyi hatóságok szombaton. Kínán kívül már mintegy 90 országban jelent meg a kórokozó.
márc. 8
0:06
Szívfacsaró fotó készült egy idős koronavírussal fertőzött bácsiról, aki egy hónapja nem látta a napnyugtát (Blikk)
A 87 éves koronavírussal fertőzött beteget ábrázoló fotót a járvány epicentrumában, Vuhanban dolgozó orvos, Dr. Ali Khan osztotta meg a Twitter-oldalán.
márc. 8
0:10
Véres halál: az Ebola, mint a világ legkegyetlenebb, legborzalmasabb pusztítója (Blikk)
Az egész világ rettegve figyeli a Kínából elszabadult, azóta már Európában is tomboló koronavírusról szóló híreket.
márc. 8
0:14
Kocsmába jár sörözni a póni: ez Patrick kedven itala (Blikk)
Ismeri a viccet, amelyik úgy kezdődik: egy ló betér a kocsmába? Nos, Angliában valóra vált. Sört iszogató shetlandi póniló lett ugyanis egy kisvárosi kocsma üde színfoltja!
márc. 8
0:18
Összeomlott egy karanténként használt szálloda Kínában: 70-en rekedtek a romok alatt (Blikk)
Hetven ember ragadt annak a karanténként használt hotel romjai alatt, ami egyelőre ismeretlen okok miatt omlott össze szombat este a délkelet-kínai Fucsien tartománybeli Csüancsouban.
márc. 8
0:22
A tengeri kereskedelemnek is betesz a koronavírus: munka nélkül állnak a máskor forgalmas Los Angeles-i kikötő darui – galéria (Blikk)
Bár sokan nem gondolnak rá, a koronavírus a tengeri kereskedelmet is lelassítja, Los Angeles egyik legforgalmasabb kikötője például napok óta üresen áll, a daruk meg sem moccannak.
márc. 8
0:26
Kiégett vízágyú és háborús utcaképek: Chilében újra elindultak a tüntetések Piñera elnök ellen – galéria (Blikk)
Nem csillapodnak az indulatok Chile fővárosában, Santiagóban, ahol pénteken ismét összecsaptak egymással a rendőrök és a tüntetők.
márc. 8
0:30
Koronavírus: egy nap alatt majdnem megduplázódott az új fertőzöttek száma Olaszországban (Blikk)
Egy nap alatt csaknem megduplázódott a Covid-19 vírus újonnan diagnosztizált fertőzöttjeinek száma, a halálozásoké viszont csökkent Olaszországban a polgári védelmi hatóság vezetőjének adatai szerint.
márc. 8
0:34
Nemzetközi nőnap: a világ számos pontján vonultak fel a nők az egyenjogúság nevében – galéria (Blikk)
Sydney-ben egy nappal a Nemzetközi Nőnapot megelőzően vonultak utcára az ausztrál nők és férfiak a nemi egyenjogúságért.
márc. 8
0:38
Koronavírus: bezárják a vuhani ideiglenes kórházat, a betegeket már hazaengedték – galéria (Blikk)
Látványos képek érkeztek a bezáró vuhani kórházról és személyzetéről, ahogy épp elhagyják az intézményt - egy hónapot után bezár az ideiglenes klinika!
márc. 8
0:42
Megelevenedik a fikció: így válhatunk farkasokkal táncolóvá ezen a szigeten (Blikk)
Ezt még Kevin Costner (65) is megirigyelné! Ki ne gondolt volna még arra a színész híres filmjét, a Farkasokkal táncolót látva, hogy ő maga is a félelmetes ragadozók között sétáljon és kedvére simogathassa őket úgy, hogy közben semmi baja nem esik.
márc. 8
0:54
Koronavírus: egy nap alatt majdnem megduplázódott az új fertőzöttek száma Olaszországban (Hírstart)
A halálozások száma ugyanakkor csökkent Olaszországban.
márc. 8
1:18
Török belügyminiszter: Ami eddig történt, az még semmi (Hírstart)
Hamarosan jelentősen felduzzadhat a Görögországba bejutni próbáló migránsok száma.
márc. 8
1:36
Egész Lombardia lezárását fontolgatja az olasz kormány (Hírstart)
Egy nap alatt csaknem megduplázódott a Covid-19 vírus újonnan diagnosztizált fertőzöttjeinek száma Olaszországban, Nicola Zingaretti, a PD kormánypárt vezetője is koronavírusos. Lezárhatják Milánót és környékét.
márc. 8
3:30
Hat újabb országban jelent meg a koronavírus (Hírstart)
Az elmúlt 24 órában Kolumbiában, Costa Ricán, Kambodzsában, Máltán, a Maldív-szigeteken és Paraguayban is diagnosztizálták az első eseteket. Kínán kívül már mintegy 90 országban jelent meg a kórokozó.
márc. 8
5:54
Ferenc pápa nem tartja meg szokásos vasárnapi beszédét a Szent Péter téren (Hírstart)
Így akarják elkerülni, hogy nagy tömeg gyűljön össze a gyorsan terjedő olaszországi koronajárvány idején. Itthon is óvintézkedéseket tesz a katolikus egyház.
márc. 8
6:00
Koronavírus: rendkívüli állapot - újabb nagyon rossz hírek (Infostart)
Újabb országokban jelent meg a koronavírus: az elmúlt 24 órában Kolumbiában, Costa Ricán, Kambodzsában, Máltán, a Maldív-szigeteken és Paraguayban is diagnosztizálták az első eseteket - számoltak be róla a helyi hatóságok szombaton. Kínán kívül már mintegy 90 országban jelent meg a kórokozó.
márc. 8
6:24
A kormány és az ellenzék sem ünnepel március 15-én (UniLife)
A kormány elfogadja az operatív törzs ajánlását és lemondja a március 15-re tervezett központi ünnepséget.
márc. 8
6:30
Koronavírus: A politikusoknak apropó, a világgazdaság számára kihívás (ATV)
Ma már nehezen lennénk meg kínai termékek nélkül, amelyek valósággal elözönlötték a világot. Persze nem csak a késztermékek, hanem az alkatrészek és az alapanyagok is. Na de mi van akkor, amikor a világ második legnagyobb gazdaságában felüti a fejét a koronavírus és a szokásos kínai holdújévi leállás után jó ideig nem indulnak újra a gyárak, ugyani
márc. 8
6:57
Bidennek jó előérzetei vannak (24.hu)
Bloomberg pedig még nem végzett Trumppal.
márc. 8
7:00
Koronavírus: jöhet Lombardia teljes karanténja (Hírstart)
A hatóságok leállítják a be- és kilépést a tízmillió lakosú Lombardia tartományban, valamint 11 másik észak-olaszországi városban rendelnek el vesztegzárat - értesült az olasz sajtó a római kormány újabb tervezett intézkedéseiről szombat este. Európa több országában gyorsulva terjed a járvány, eközben Kínában szinte teljesen véget ért.
márc. 8
7:18
Újabb országokban jelent meg a koronavírus (Hírstart)
Újabb országokban jelent meg a koronavírus: az elmúlt 24 órában Kolumbiában, Costa Ricán, Kambodzsában, Máltán, a Maldív-szigeteken és Paraguayban is diagnosztizálták az első eseteket - számoltak be róla a helyi hatóságok szombaton. Kínán kívül már mintegy 90 országban jelent meg a kórokozó.
márc. 8
7:21
Koronavírus: drákói intézkedések Olaszországban, vesztegzár alá kerül 16 millió ember (Napi)
Április elejéig legalább 16 millió ember kerül vesztegzár alá Lombardia régiójában és 14 megyében, jelentette be az olasz miniszterelnök vasárnap reggel. Az intézkedés után nem lehet ki-vagy belépni Lombardia teljes északi területére, ahol 10 millióan élnek, a térség központja Milánó. A BBC hírét az Index szemlézte.
márc. 8
7:27
Már az orosz medve sem a régi (Napi)
Az oroszországi állatkertekben elkezdtek ébredezni medvék a rendkívül enyhe tél miatt. Normális esetben még jó sokáig tovább aludhatták volna téli álmukat.
márc. 8
7:30
Koronavírus: 16 millió olasz karanténban (24.hu)
Drámai intékedéseket jelentett be az olasz miniszterelnök, börtön jár a szabályok megsértéséért.
márc. 8
7:39
Kenyában megölték az al-Shabaab terrorszervezet két feltételezett tagját (HírTV)
Kenyában a hatóságok végeztek az al-Shabaab szomáliai terrorszervezet két feltételezett tagjával - közölte a rendőrség szombaton.
márc. 8
7:45
Kétes rekordot döntött a lengyel kormány (Napi)
A lengyel kormány minden korábbi elődjénél dagadtabbra hízott. A jelenlegi és a volt kormánypárt minisztereinek és államtitkárainak száma között jókora különbség van.
márc. 8
7:51
Újabb zavargások Chilében (HírTV)
Újabb zavargások voltak Chile fővárosában, Santiago de Chilében. A tavaly október óta tartó tüntetések során már 30-an vesztették életüket.
márc. 8
8:00
Többen fogságba estek egy összeomlott kínai karanténhotelben (Hírstart)
.
márc. 8
8:09
Koronavírus: karanténba zártak 16 millió embert (Propeller)
Az olasz kormány nem szöszölt, egész Lombardia tartományát vesztegzár alá helyezték. Giuseppe Conte olasz miniszterelnök aláírta szombat éjjel azt a rendeletet, amelynek értelmében a hatóságoknak le kell állítaniuk a be- és kilépést a tízmillió lakosú Lombardia tartományban, valamint 11 másik észak-olaszországi városban is vesztegzárat vezettek be
márc. 8
8:12
Tizenhatmillió embert helyeznek karanténba Olaszországban (ATV)
Az intézkedés értelmében bezárják többek közt az edzőtermeket, az uszodákat, a múzeumokat és a síkközpontokat is. Továbbá a karantén idejére tervezett temetéseket és esküvőket elhalasztják.
márc. 8
8:15
Többen meghaltak Kínában, miután összeomlott egy karanténhotel (HírTV)
Többen meghaltak a délkelet-kínai Fucsien tartományban, miután helyi idő szerint szombat este összeomlott egy karanténnak használt, többemeletes szálloda.
márc. 8
8:15
Lombardia vesztegzár alá került (USAracing)
A hatóságoknak le kell állítaniuk a be- és kilépést a tízmillió lakosú Lombardia tartományban, valamint 11 másik észak-olaszországi városban is vesztegzárat vezettek be
márc. 8
8:18
16 millió olasz nem hagyhatja el a lakóhelyét a koronavírus miatt (444.hu)
Lezárták Lombardiát és még 14 észak-olaszországi megyét.
márc. 8
8:21
Pofátlanság: kivasalva adtak el használt arcmaszkokat a koronavírustól rettegőknek (Propeller)
Legalább 200 ezer darab újrahasznosított maszkot passzolt el a bolt az interneten. Egy thaiföldi bolt kivasalva árulta a használt arcmaszkokat, a lefülelt bolt vezetője szerint legalább 200 ezer darabot értékesített a Facebookon, darabját egy dollárért (~ 300 Ft). A rendőrség március 2-án szállta meg az üzletet Saraburiban, ahol hat dolgozót talál
márc. 8
8:24
Kenyában megölték az al-Shabaab terrorszervezet két feltételezett tagját (Hírstart)
Kenyában a hatóságok végeztek az al-Shabaab szomáliai terrorszervezet két feltételezett tagjával - közölte a rendőrség szombaton.
márc. 8
8:27
Az olasz kormány vesztegzár alá helyezte Lombardia tartományt (HírTV)
A legmagasabb fokozatú óvintézkedések területi bővítését az indokolja, hogy csaknem megduplázódott a Covid-19 vírus újonnan diagnosztizált fertőzöttjeinek száma.
márc. 8
8:33
Nőnapi ajándék: ennyivel keresnek kevesebbet a nők a férfiaknál (Napi)
Az EU 27 országában átlagosan 14,8 százalékkal keresnek kevesebbet a nők a férfiaknál, Magyarországon az átlagos eltérés 11,2 százalék. A nemek közötti átlagos európai bérkülönbség adatait az Eurostat publikálta nőnapra.
márc. 8
8:36
Kemény heteket zárt most le Putyin és Erdogan (24.hu)
Kérdés, hogy meddig. Ami biztos, hogy a török elnök nem akar újabb menekülteket Szíriából.
márc. 8
8:36
Újabb országokban jelent meg a kórokozó (Bank360 blog)
Az olasz kormány vesztegzár alá helyezte Lombardia tartományt
márc. 8
8:45
London polgármestere gyűlöletbűncselekménnyé nyilvánítaná a nőgyűlöletet (Propeller)
Ennek értelmében komolyabban büntethetnék az olyan bűncselekményeket, aminek nőgyűlölet állt a hátterében. Eddig is külön büntette a törvény azt, ha valaki faj, szexuális orientáció vagy fogyatékosság miatt választja ki áldozatát, mostantól pedig az is ehhez a listához tartozna, ha valaki azért követ el bűncselekményt, mert az áldozat nő. Legalább
márc. 8
8:48
Többen meghaltak Kínában, miután összeomlott egy karanténhotel (ATV)
Többen meghaltak a délkelet-kínai Fucsien tartományban, miután helyi idő szerint szombat este összeomlott egy karanténnak használt, többemeletes szálloda - jelentette internetes oldalán a CGTN kínai nemzetközi hírcsatorna vasárnap.
márc. 8
8:51
16 millió ember kerül vesztegzár alá Olaszországban (HírTV)
A koronavírus már megjelent Máltán is. Az első beteg egy 12 éves lány, aki az elmúlt napokban járt Olaszországban.
márc. 8
8:54
Vesztegzár alatt 16 millió olasz (Infostart)
Giuseppe Conte olasz miniszterelnök aláírta szombat éjjel azt a rendeletet, amelynek értelmében a hatóságoknak le kell állítaniuk a be- és kilépést a tízmillió lakosú Lombardia tartományban, valamint 11 másik észak-olaszországi városban is vesztegzárat vezettek be.
márc. 8
8:54
Olasz sajtó: a kormány egész Lombardiát vesztegzár alá akarja helyezni (Hírstart)
A hatóságok leállítják a be- és kilépést a tízmillió lakosú Lombardia tartományban, valamint 11 másik észak-olaszországi városban rendelnek el vesztegzárat - értesült az olasz sajtó a római kormány újabb tervezett intézkedéseiről szombat este.
márc. 8
9:00
Koronavírus: 16 millió embert zártak karanténba Olaszországban (Kripto Akadémia)
Egy nap alatt több mint 1200 új fertőzöttet regisztráltak és 50-en meghaltak, ezután került sor a szigorú járvány-ellenes intézkedésre.
márc. 8
9:00
Koronavírus: összeomlott egy karanténhotel Kínában, többen meghaltak (Ripost)
A délkelet-kínai Fucsien tartományban helyi idő szerint szombat este összeomlott egy karanténnak használt, többemeletes szálloda – jelentette internetes oldalán a CGTN kínai nemzetközi hírcsatorna vasárnap.
márc. 8
9:02
103 országot már elért a koronavírus (Kripto Akadémia)
Az elmúlt 24 órában Kolumbiában, Costa Ricán, Kambodzsában, Máltán, a Maldív-szigeteken és Paraguayban is diagnosztizálták az első eseteket.
márc. 8
9:03
16 millió ember kerül karanténba Olaszországban, az embereknek egy méteres távolságot kell tartaniuk egymástól (168 Óra Online)
Tizenhatmillió embert helyeznek karanténba Olaszországban azután, hogy 24 órán belül több mint 50 halálos áldozatot jelentettek, a megerősített megbetegedések száma pedig szintén egyetlen nap alatt több mint 1200-zal nőtt. Már
márc. 8
9:06
Gyakorlatilag teljes Észak-Olaszországot karantén alá helyezték (UniLife)
A hatóságok mindenkit arra kérnek, "lassítsák" a mindennapi életritmust, mondjanak le a nem feltétlenül szükséges találkozókról.

Keresés