2020. március 10. kedd

márc. 10
0:03
Recesszióba taszíthatja a világgazdaságot a koronavírus (Kitekintő)
Drasztikus mértékben csökkent a Sentix frankfurti gazdaságkutató intézet euróövezeti befektetői hangulatindexe márciusban az új koronavírus-járvány gyors ütemű globális terjedésének hatására, a globális index pedig egyenesen recessziót jósol.
márc. 10
0:03
A kormány kedvenc szakértője keményen nekiment Orbán Viktor legjobb török barátjának (168 Óra Online)
Recep Tayyip Erdogan célja, hogy minél több pénzt kapjon az Európai Uniótól "címkézés nélkül", és a pénzt arra fordíthassa, amire csak akarja - mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő az M1 aktuális csatornán hétfőn.
márc. 10
0:03
Törökország konkrét támogatást vár a NATO-tól és minden szövetségestől (Bank360 blog)
A szíriai konfliktus nem csak a régióra, hanem egész Európára veszélyt jelent, mondta a török elnök
márc. 10
0:06
Szlovéniában 23-ra, Horvátországban 13-ra nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma (Blikk)
Szlovéniában huszonháromra, Horvátországban tizenháromra nőtt az új koronavírussal fertőzöttek száma - közölte a helyi sajtó hétfőn. Mindkét ország kormánya kiterjeszti a fertőzés megfékezésének terjedését célzó intézkedéseit.
márc. 10
0:07
Csütörtökön véget érhet a román kormányválság (Kitekintő)
A román parlament egyesített házbizottsága csütörtök délután 16 órára hívta össze a kétkamarás parlament együttes ülését, amelyen Florin Citu miniszterelnök-jelölt jobbközép kormányának beiktatása ügyében dönt a törvényhozás.
márc. 10
0:07
Megöltek két amerikai katonát Irakban (168 Óra Online)
Két amerikai katonát megöltek Irak északi részén egy felderítő akció során - közölte hétfőn az Egyesült Államok e térségért is felelős központi parancsnoksága.
márc. 10
0:07
Több mint ezerötszáz új megbetegedést diagnosztizáltak egy nap alatt Olaszországban (Bank360 blog)
A hatóság figyelmeztetést adott ki Róma városára - A készültségi fokozatot a legmagasabbra tervezik emelni országosan is
márc. 10
0:10
Koronavírus: tovább nőtt a fertőzöttek száma Szlovákiában, több intézményt bezártak (Blikk)
Tovább nőtt Szlovákiában az új típusú koronavírussal diagnosztizált emberek száma, az egészségügyi tárca válságstábjának hétfőn nyilvánosságra hozott adatai szerint már hét embernél mutatták ki a Covid-19 vírusfertőzést.
márc. 10
0:11
Beni Ganz megpróbálja feloldani a politikai patthelyzetet Izraelben (Kitekintő)
Beni Ganz, az ellenzéki centrista Kék-fehér párt elnöke megbeszélést folytatott hétfőn az Izrael a Hazánk (Jiszraél Béténu) nacionalista liberális párt vezetőjével, Avigdor Libermannal, majd az arab pártokból alakult Közös Lista vezetőivel a kormányalakítás lehetőségeiről - jelentette a Jediót Ahronót című újság internetes változata, a ynet.
márc. 10
0:11
Elitváltás Pozsonyban – Nincs magyar parlamenti pártképviselet (168 Óra Online)
.
márc. 10
0:11
Egész Olaszországban elrendelték a legmagasabb fokozatú óvintézkedéseket (Bank360 blog)
Minimálisra korlátozzák a lakosság mozgását, a lakóterületet csak engedéllyel lehet elhagyni
márc. 10
0:14
Ezer új űrrakétával célozná meg a Marsot Elon Musk (Blikk)
Akár 72 óránként legyártatna egy-egy újabb űrrakétát Elon Musk (55).
márc. 10
0:18
3 ezer év után új helyre költöztetik Tutanhamon fáraó elátkozott holttestét (Blikk)
Halál rá, ki megbolygatja nyugalmát!
márc. 10
0:22
Koronavírus: a plüssállatok helyett kézfertőtlenítőt lehet nyerni egy brit játékgépben (Blikk)
Egy brit városban lévő bolt játékgépében kicserélték a plüssállatokat, helyettük kézfertőtlenítőket helyeztek el benne nyeremény gyanánt.
márc. 10
0:26
Koronavírus: kikre jelent fokozott veszélyt a kór? (Blikk)
Egy héttel ezelőtt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatója, Tedros Adhanom Ghebreyesus azt mondta, „világszerte a koronavírussal fertőzöttek mintegy 3,4%-a halt meg”.
márc. 10
0:30
Koronavírus: két hétre karanténba zárják, aki belép Izraelbe (Blikk)
Két hétre házi karanténba kell vonulnia hétfő estétől mindenkinek, aki belép Izraelbe – jelentette az izraeli 13-as kereskedelmi televízió esti híradója.
márc. 10
0:34
Drezdai műkincslopás: a biztonsági őrök keze is benne volt az évszázad egyik legnagyobb bűntettében? (Blikk)
Az intézmény biztonsági őrei is gyanúba keveredtek.
márc. 10
0:38
Szerdától bezárnak az óvodák és az iskolák Romániában a koronavírus-járvány miatt (Blikk)
Szerdától március 22-ig felfüggesztik a tanítást valamennyi romániai óvodában és iskolában, hogy megelőzzék a koronavírus terjedését – jelentette be hétfőn délután a bukaresti operatív törzs ülése után Ludovic Orban ügyvivő miniszterelnök.
márc. 10
0:42
Olaszország egész területét lezárják a koronavírus-járvány miatt (Blikk)
Egész Olaszországban életbe léptették a vasárnap elsőként az északi Lombardia tartományban és további 15 városban elrendelt intézkedéseket, amelyek minimálisra korlátozzák a lakosság mozgását, a lakóterületet csak engedéllyel lehet elhagyni Giuseppe Conte olasz miniszterelnök hétfő esti bejelentése szerint – írja az MTI.
márc. 10
3:18
Erdogan: Törökország konkrét támogatást vár a Nato-tól és minden szövetségestől (Hírstart)
Törökország az egyetlen Nato-tagország, amely farkasszemet néz az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel.
márc. 10
5:16
Nem elég a járvány, Olaszország demográfiai válsággal is küzd (Kitekintő)
Bár Olaszország jelenleg leginkább a koronavírus-járvánnyal van elfoglalva, a nemzetnek egyéb válságokkal is szembe kell néznie. Az ország gazdasága évek óta rossz állapotban van, ráadásul a legfrissebb demográfiai adatok azt mutatják, hogy a népesség is egyre inkább fogyatkozik: az első világháború óta nem mértek ilyen rossz adatokat.
márc. 10
5:16
Folytatódik a küzdelem a koronavírus terjedése ellen - ez a helyzet Európában (ATV)
Példátlan biztonsági intézkedéseket vezettek be Olaszországban, ahol már 7.300 fertőzéses esetről tudnak, és 366-an haltak meg a koronavírus járvány miatt. A szigorú tilalmak csaknem 16 millió embert érintenek.
márc. 10
5:30
Potápi: A sikeres 21. századért dolgozunk (Bank360 blog)
Az idei az erős magyar közösségek éve a nemzetpolitikában, ahol az egyéni sikerekből kovácsolnak közösségi élményt
márc. 10
5:32
Leáldozott a nyitott ajtók politikájának (Bank360 blog)
Nem azért támadnak, amit csinálunk, hanem azért, akik vagyunk – értékelte lapunknak a Lengyelország és hazánk elleni eljárásokat Ryszard Legutko lengyel politikus
márc. 10
5:34
Liberális egypártrendszer az unióban (Bank360 blog)
Gulyás Gergely miniszter szerint Európát meg kell védenünk azoktól, akik meg akarják változtatni a kultúráját
márc. 10
5:36
Bevált a kínai karantén módszere (Hírstart)
A hétvégén Giuseppe Conte miniszterelnök is kénytelen volt karantén alá vonni az ország északi felét április harmadikáig. A Vatikánt is elérte a fertőzés.
márc. 10
6:06
Koronavírus első kézből - drámai a helyzet több olasz kórházban (Infostart)
Sorban állás van a koronavírus-fertőzéssel leginkább érintett Lombardiában számos élelmiszerüzletnél, és ott is kötelező az egy méteres távolságtartás. Sokan otthonról dolgoznak, otthon tanulnak - számolt be a helyzetről két, Olaszországban élő magyar nő.
márc. 10
6:12
Megfékeznék az inváziót (USAracing)
Elérte célját Recep Tayyip Erdoğan azáltal, hogy hónapokon át tartó fenyegetőzés után múlt héten valóban megnyitotta Törökország határait a bevándorlók ezrei előtt.
márc. 10
6:18
Hogyan lett az EMIH Izrael ügyének szószólója Magyarországon? (UniLife)
Az EMIH egyre nagyobb szeletet hasít ki az Izrael-barát diskurzusból. Veszprémy László Bernát írása.
márc. 10
6:30
Koronavírus - dupla csoda történt (Infostart)
Ötvenkét óra elteltével mentettek ki egy anyát és tízéves kisfiát a délkelet-kínai Fucsien tartományban szombat este összeomlott, karanténnak használt szálloda romjai alól.
márc. 10
6:30
Egész Olaszországot lezárják a koronavírus miatt: csak engedéllyel hagyhatóak el a lakóhelyek, betiltották a tömegrendezvényeket (168 Óra Online)
Az új koronavírus okozta járvány terjedése miatt egész Olaszországra kiterjesztik a legmagasabb fokozatú óvintézkedéseket - jelentette be hétfőn este Giuseppe Conte olasz miniszterelnök.
márc. 10
6:30
Túlélőket találtak az összeomlott karanténhotel romjai alatt (USAracing)
Ötvenkét óra elteltével mentettek ki egy anyát és tízéves kisfiát a délkelet-kínai Fucsien tartományban szombat este összeomlott, karanténnak használt szálloda romjai alól.
márc. 10
6:30
Nagykövet: a magyarok hagyják el Olaszországot (Propeller)
A lehető leghamarabb hagyják el az országot – kéri a Facebookra kitett közleményében az Olaszországban tartózkodó magyarokat a római magyar nagykövetség. A konzulátus a hazajutás megszervezésében is segít a magyaroknak, gyakoriak ugyanis a járattörlések. A hatóságok az autópályák közlekedését is ellenőrzik, aki hazafele utazik, azt továbbengedik,
márc. 10
6:36
Amerikai előválasztás: hat tagállamban szavaznak kedden az amerikaiak (Propeller)
Az Egyesült Államokban a demokraták hat, a republikánusok pedig öt tagállamában tartanak kedden előválasztásokat. Idahóban, Michiganben, Mississippiben, Missouriban és az északnyugati Washington államban a demokraták és a republikánusok egyaránt voksolnak, Észak-Dakotában azonban csak a demokraták tartanak előválasztást. Az elemzők és a politikuso
márc. 10
6:38
Az infláció februárban is magas szinten maradt Kínában (Propeller)
Az infláció februárban is magas szinten maradt Kínában az új típusú koronavírus-járvány hatására, bár a januári csúcshoz képest enyhe mérséklődést mutatott. Az év második hónapjában a fogyasztói árindex 5,2 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához képest, beigazolva az elemzői előrejelzéseket. Januárban az infláció 5,4 százalékra emel
márc. 10
6:48
Egész Olaszország karanténba kerül keddtől a koronavírus miatt (Hírstart)
Az intézkedés a jelenlegi tervek szerint április 3-ig tart. Az olasz miniszterelnök közlése szerint az utcákra kimehetnek majd, de kerülni kell a csoportos találkozókat. A lakóterületet pedig csak engedéllyel lehet elhagyni.
márc. 10
6:48
Drámai változások az észak-koreai fiatalok életében (ATV)
A piacon gyümölcsöt, ruhát és háztartási termékeket is lehet kapni. De nem csak a minden napi termékeket, hanem olyan USB-ket is be lehet szerezni a piacon, amiken külföldi filmek és zenék vannak.
márc. 10
6:48
Válságidőben kelendőek igazán a fegyverek (USAracing)
A legjobban az Egyesült Államok használja ki a helyzetet, az elmúlt öt évben 23 százalékos növekedéssel az Usa adta el a legtöbb fegyvert, részesedése a pia­con 36 százalék.
márc. 10
6:48
Sokan nem kapnak fizetett betegszabadságot, emiatt gyorsabban terjedhet a koronavírus Amerikában (Szeretlek Magyarország)
A probléma főleg az alacsony keresetű embereket érinti.
márc. 10
6:54
Szlovákiában is terjed a kór (Hírstart)
Tovább nőtt Szlovákiában az új típusú koronavírussal diagnosztizált emberek száma, az egészségügyi tárca válságstábjának hétfőn nyilvánosságra hozott adatai szerint már hét embernél mutatták ki a Covid-19 vírusfertőzést - írja az MTI.
márc. 10
7:06
Belátták a sógorok, Orbánnak igaza volt (Hírstart)
Orbán Viktornak igaza volt, és megérdemli, hogy bocsánatot kérjenek tőle - írta Christian Ortner, a Die Presse újságírója hétvégi cikkében. Ortner a török-görög határon kialakult migrációs válság új megítélése kapcsán fogalmazta meg véleményét. Deák Dániel szerint a küzdelem most kezdődik.
márc. 10
7:08
Bezárnak az óvodák és iskolák Romániában a koronavírus-járvány terjedése miatt szerdától (Hírstart)
Szerdától március 22-ig felfüggesztik a tanítást valamennyi romániai óvodában és iskolában, hogy megelőzzék a koronavírus terjedését – jelentette be hétfőn délután a bukaresti operatív törzs ülése után Ludovic Orban ügyvivő miniszterelnök.
márc. 10
7:12
Szabad szemmel: Európa megadta magát az orbáni politikának és ezzel a saját sírját ássa (Kripto Akadémia)
Nemzetközi sajtószemle, 2020. március 10.
márc. 10
7:12
Római magyar nagykövetség: a lehető leghamarabb hagyják el Olaszországot (Szeretlek Magyarország)
A koronavírus miatt egész Olaszországot lezárták. De a nagykövetség szerint a rendelkezés nem akadályozza az ország területén tartózkodó külföldi állampolgárok hazajutását.
márc. 10
7:18
Egész Olaszországot lezárták, a kint lévő magyarokat kérik, hagyják el az országot (888.hu)
.
márc. 10
7:18
Sztrájkot hirdettek a nők elleni gyilkosságok miatt (USAracing)
Mexikói nők milliói vettek részt hétfőn abban az országos sztrájkban, amellyel a nők ellen elkövetett gyilkosságok számának emelkedése ellen tiltakoztak.
márc. 10
7:18
Na, mit rendeznek Franciaországban koronavírus idején? (Képmás)
Hupikék Törpikék fesztivált!
márc. 10
7:18
Madridban is bezárják az iskolákat (Propeller)
Felfüggesztik az oktatási intézmények működését szerdától két hétre a madridi autonóm közösség területén, valamint két baszkföldi városban a koronavírus-fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében – jelentette be a spanyol egészségügyi miniszter hétfő este. Salvador Illa hangsúlyozta: a rendkívüli intézkedésre kifejezetten azokon a területeken
márc. 10
7:24
Karantén alatt egész Olaszország (HírTV)
A koronavírus-járvány gyors terjedése miatt egész Olaszországban korlátozták az emberek mozgását.
márc. 10
7:24
Leáldozott a nyitott ajtók politikájának (Hírstart)
Nem azért támadnak, amit csinálunk, hanem azért, akik vagyunk – értékelte lapunknak a Lengyelország és hazánk elleni eljárásokat Ryszard Legutko lengyel politikus

Keresés