2020. március 9. hétfő

márc. 9
0:03
Minden megtörténhet - fokozódik a vírushelyzet az USA-ban (Napi)
Az olaszországihoz hasonló "drákói" intézkedések nem várhatók, de "minden megtörténhet" - jelentette ki Anthony Fauci, az amerikai Országos Allergológiai és Fertőző Betegségek Intézetének igazgatója vasárnap a Fox televíziónak adott interjújában. Ennek jeleként Oregonban szükségállapotot hirdettek ki - írta az MTI.
márc. 9
0:06
Csődbe ment Libanon, a Közel-Kelet Svájca (Blikk)
A közel-keleti ország miniszterelnöke szombaton bejelentette, hogy fizetésképtelenné váltak. Annak érdekében, hogy az állampolgárok szükségleteit el tudják látni, egyelőre nem fizetik a felvett kölcsönöket.
márc. 9
0:10
Elmarad a székely szabadság napi felvonulás a koronavírus-járvány miatt - Minden 1000 fősnél nagyobb rendezvényt betiltanak (Blikk)
A koronavírus-járvánnyal kapcsolatos óvintézkedések miatt a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) lemondta a március 10-ére, a székely szabadság napjára meghirdetett idei marosvásárhelyi megemlékezést és autonómia-tüntetést - jelentette be vasárnap Izsák Balázs, az SZNT elnöke.
márc. 9
0:14
Hatással lesz a mi életünkre is : ma érkezik a Féreghold (Blikk)
Csodálatos égi jelenség: idén először ragyogja be szuperhold az égboltot! A ma égre kelő telihold, amelyet az amerikai őslakosok féregholdnak neveztek el, hét százalékkal nagyobbnak és sokkal fényesebbnek is fog tűnni a földi szemlélő számára egy szokásos teliholdnál.
márc. 9
0:18
Valóságos csoda: 100 éves férfi gyógyult ki a koronavírusból (Blikk)
Kigyógyult a koronavírusból egy 100 éves férfi, így jelenleg ő a legidősebb ember, akinek sikerült felépülnie a betegségből - írja a CNN.
márc. 9
0:22
Újabb drasztikus korlátozások jöhetnek a koronavírus miatt: betiltanák a nagyrendezvényeket Németországban (Blikk)
A koronavírus-járvány lassítása érdekében ajánlatos lemondani az ezernél több résztvevővel tervezett rendezvényeket Németországban - mondta a szövetségi kormány egészségügyi minisztere egy vasárnapi nyilatkozatában.
márc. 9
0:26
Lekapcsolták a nemzetközi csempészbandát: több mint negyed tonna heroint foglaltak le Lengyelországban (Blikk)
Több mint negyed tonna tiszta heroint foglaltak le Lengyelországban, a 4,7 milliárd forintnak megfelelő értékű szállítmány feltartóztatása után egy nemzetközi csempészbandát is elfogtak - közölték vasárnap Varsóban.
márc. 9
0:30
Ezrek vonultak fel a nők esélyegyenlőségét követelve Spanyolország nagyvárosaiban (Blikk)
Spanyolország nagyvárosaiban ezrek vonultak fel a nők esélyegyenlőségét követelve a nemzetközi nőnapon vasárnap.
márc. 9
0:34
Marosvásárhelynél is megjelent a koronavírus (Blikk)
Az MTI értesülései szerint a Marosvásárhellyel szomszédos Maroskeresztúron azonosították vasárnap délután a 15. romániai koronavírus-fertőzöttet.
márc. 9
0:38
Elit hun koponyáját találták meg Erdélyben (Blikk)
Egy előkelő hun férfi koponyája alapján készült arcrekonstrukciót lepleztek le Marosvásárhelyen a Kultúrpalotában – közölte a Magyar–Turán Alapítvány. Erdély első hun lovas-temetkezéses sírját Gál Szilárd Sándor vezetésével a Maros Megyei Múzeum régészei tárták fel még 2016-ban Marosszentgyörgy határában. Az eltemetett fiatal férfi előkelő volt, ez
márc. 9
0:42
Ilyet még nem láttunk! Vízen járt a mókus! (Blikk)
Vízen járó mókust kaptak lencsevégre Hollandiában. Az élelem után szorgosan kutató rágcsáló nem mindennapi pillanatát, amely során különös módon éppen a vízben szagolta ki zsákmányát, Larissa Rand amatőr fotós csípte el a holland Drunen településen. A kezdő fényképésznek több jól sikerült felvétellel is sikerült megörökítenie, ahogy az aranyos kis
márc. 9
3:36
Megszólalt egy magyar nő, aki vesztegzár alá került Olaszországban: Klaudia ilyennek látja a kinti helyzetet (Blikk)
Nagyon súlyos, de észszerű döntést hozott meg az olasz kormány vasárnapra virradóra. A döntés értelmében teljes karantént rendeltek el Lombardia, Velence, Modena, Parma, Piacenza, Reggio Emilia, Rimini, Pesaro és Urbino, Alessandria, Asti, Novara, Verbano Cusio Ossola, Vercelli, Padua, illetve Treviso tartományokra, foglyul ejtve 16 millió embert.
márc. 9
4:12
Athén szerint a törökök bontják a határkerítést (Hírstart)
A görög kormány közzétett vasárnap egy videófelvételt, amelyen az látszik, hogy egy katonai jármű elbontja a török oldalon a két országot elválasztó határkerítést.
márc. 9
4:18
Már 101 országban jelent meg a koronavírus, Olaszország lakosainak egynegyede karanténban (Hírstart)
Erősen emelkedett az új koronavírus-fertőzöttek száma Ausztriában, Németországban az ezernél több résztvevővel tervezett rendezvények lemondását javasolják.
márc. 9
4:30
Bírálta a baloldali kormányt a spanyol Vox elnöke (Bank360 blog)
Bűnözők vezetik az országot Abascal szerint
márc. 9
4:34
Michigani csata: Sanders próbálja befogni Bident (Bank360 blog)
Hat tagállamban tartanak előválasztásokat az Egyesült Államokban holnap, a demokrata elnökjelölt-aspiránsok minden delegáltért meg kell hogy küzdjenek
márc. 9
4:36
„Európa adósa Orbánnak” (Bank360 blog)
Norbert Hofer: Kurz kinyitotta Pandora szelencéjét a Zöldekkel
márc. 9
5:30
Katasztrófa jöhet az amerikai elnökválasztáson (Hírstart)
Joe Biden elnökjelölt-aspiráns látványos sikere az amerikai demokraták előválasztási csatáiban elfedi a tényt, hogy a 77 éves politikus nincs már szellemi képességeinek teljes birtokában - figyelmeztet egy publicista ünneprontó elemzésében. Ez óriási kockázatot jelent, különösen, ha végül őt választanák az USA elnökének.
márc. 9
6:00
Önkéntes karanténba helyezte magát a portugál elnök (Hírstart)
Olyan gyerekekkel került közvetlen kapcsolatba, akiknek az iskolájában kimutatták az új típusú koronavírus megjelenését.
márc. 9
6:12
Sok magyar család gondolkodik Nagy-Britanniában a hazatelepülésen (Hírstart)
A Nagy-Britanniában élő magyar családok közül sokan gondolkodnak a hazatelepülésen, mert drága a brit óvodai ellátás, a magyar kormány családtámogatói intézkedései pedig vonzóak - mondta Szili Katalin az MTI-nek pénteken telefonon nyilatkozva, miután meglátogatta a Walesben élő magyar közösséget.
márc. 9
6:21
Tömegek "menekülnek" el Észak-Olaszországból (Napi)
A dél-olaszországi Puglia tartomány elnöke azonnali megállásra szólította fel azokat, akik az északi tartományokban elrendelt szigorú óvintézkedések bejelentését követően elindultak Olaszország déli térségeibe vasárnap. Az északon elrendelt mozgáskorlátozás ellenőrizhetetlen helyzetet teremtett az egész országban - írta az MTI.
márc. 9
6:27
A román hatóságok leállították a légi közlekedést Olaszország és Románia között (Propeller)
A bukaresti operatív törzs leállította a légi közlekedést Románia és Olaszország – a koronavírus-járvány által leginkább sújtott európai ország – között, ahol mintegy egymillió kétszázezer román állampolgár él. A hétfő déltől hatályba lépő, egyelőre március 23-ig érvényes intézkedést vasárnap késő este jelentette be Marcel Vela ügyvivő belügyminis
márc. 9
6:30
Leállt a légiközlekedés Olaszország és Románia között (Startlap)
A bukaresti operatív törzs leállította a légi közlekedést Románia és Olaszország - a koronavírus-járvány által leginkább sújtott európai ország - között, ahol mintegy egymillió kétszázezer román állampolgár él.
márc. 9
6:33
Több olasz börtönben fellázadtak a rabok a koronavírus miatt bevezetett tilalmak miatt (Képmás)
Teljesen leállt a Románia és Olaszország közötti légi közlekedés.
márc. 9
6:33
Megkezdték Észak-Olaszország rendőrségi lezárását (Propeller)
Az autósztrádákon, vasútállomásokon és repülőtereken is ellenőrizni fogják a rendkívüli egészségügyi készültség alá vont észak-olaszországi térségekből ki- és belépni akaró személyeket – egyebek közt ezt írja elő az olasz belügyminiszter vasárnap este nyilvánosságra hozott rendelete. Kizárólag indokolt munkavégzés vagy egészségügyi okok miatt hagy
márc. 9
6:36
A felvidéki magyarok is el akarták zavarni a maffiakormányt (UniLife)
Szinte minden párt kapott magyar voksokat a kutatások szerint,  még a nettó náci Kotleba-féle is. Kárpáti Iván publicisztikája.
márc. 9
6:39
Szlovákiában sem minden fenékig tejfel (Napi)
Továbbra is gondot okoz a szlovák vállalatoknak a fiatalok toborzása, miután már ők sem érik be a minimálbérrel, miközben magasabb fizetést feketén akarnak fizetni a munkaadók.
márc. 9
6:39
Spanyolországban elnököt választott a Vox és az Állampolgárok párt is (Propeller)
Elnököt választott a hétvégén két spanyol parlamenti párt is, a VOX bevándorlásellenes, ultranacionalista erő és az Állampolgárok (Ciudadanos) nevű liberális középutas párt. A VOX tagsága kétnapos küldöttgyűlésén megerősítette tisztségében Santiago Abascalt, a párt eddigi vezetőjét további négy évre. A politikus volt az egyetlen jelölt a posztra.
márc. 9
6:42
Újabb rakétákat lőtt ki Észak-Korea (ATV)
A dél-koreai hadsereg közlése szerint Észak-Korea három azonosítatlan rakétát lőtt ki a Japán-tenger irányában hétfőn, egy héttel azután, hogy két rövid hatótávolságú ballisztikus rakétával végzett hasonló fegyverkísérletet.
márc. 9
6:45
Csak engedéllyel lehet elhagyni a karanténba zárt olaszországi térségeket (USAracing)
Az autósztrádákon, vasútállomásokon és repülőtereken is ellenőrizni fogják a rendkívüli egészségügyi készültség alá vont észak-olaszországi térségekből ki- és belépni akaró személyeket – egyebek közt ezt írja elő az olasz belügyminiszter vasárnap este nyilvánosságra hozott rendelete.
márc. 9
6:51
Nem járnak repülők Olaszország és Románia között (USAracing)
A bukaresti operatív törzs leállította a légi közlekedést Románia és Olaszország – a koronavírus-járvány által leginkább sújtott európai ország – között, ahol mintegy egymillió kétszázezer román állampolgár él.
márc. 9
6:51
Amerikai előválasztás: Sanders szerint Buttigieg és Klobuchar "az elit nyomására" lépett vissza (Propeller)
Pete Buttigieg volt polgármester és Amy Klobuchar minnesotai szenátor "az elit nyomására" lépett vissza a szuperkeddi előválasztások előtt – jelentette ki Bernie Sanders vermonti szenátor vasárnap az NBC televízió Találkozz a sajtóval című politikai vitaműsorában. A szenátor kifejtette, hogy jól ismeri az elnökjelöltségért folyó küzdelemből vissza
márc. 9
6:57
Már 46 európai országban van jelen a koronavírus (HírTV)
Több mint 100 országból jelentettek koronavírusos megbetegedéseket, menekülnek Milánóból az olaszok.
márc. 9
6:57
Erdoğan ante portas – Ankara menekültáradatot zúdított Európára, mit sem ért Budapest törökbarátsága (168 Óra Online)
.
márc. 9
6:57
Bevált a kínai karantén módszere (USAracing)
A hétvégén Giuseppe Conte miniszterelnök is kénytelen volt karantén alá vonni az ország északi felét április harmadikáig. A Vatikánt is elérte a fertőzés.
márc. 9
7:12
Minden megtörténhet - fokozódik a vírushelyzet az USA-ban (Hírstart)
Az olaszországihoz hasonló "drákói" intézkedések nem várhatók, de "minden megtörténhet" - jelentette ki Anthony Fauci, az amerikai Országos Allergológiai és Fertőző Betegségek Intézetének igazgatója vasárnap a Fox televíziónak adott interjújában. Ennek jeleként Oregonban szükségállapotot hirdettek ki - írta az MTI.
márc. 9
7:14
Csak engedéllyel lehet elhagyni a karanténba zárt olaszországi térségeket (Hírstart)
Az autósztrádákon, vasútállomásokon és repülőtereken is ellenőrizni fogják a rendkívüli egészségügyi készültség alá vont észak-olaszországi térségekből ki- és belépni akaró személyeket – egyebek közt ezt írja elő az olasz belügyminiszter vasárnap este nyilvánosságra hozott rendelete.
márc. 9
7:16
Németország továbbra is Franciaország és Olaszország mögött áll a Michelin-csillagok terén (Hírstart)
A szakácsművészetben továbbra is Franciaország és Olaszország mögött áll az Európai Unió legnagyobb tagállama, Németország, ahol a rekordnak számító tavalyi 309 után idén 308 éttermet minősített legalább egy csillaggal a Michelin kalauz.
márc. 9
7:21
Egymást vádolja erőszakkal Athén és Ankara (HírTV)
A görög-török határátkelőt a hétvégén többször is megrohamozták a migránsok.
márc. 9
7:21
Azonosítatlan rakétát lőtt ki Észak-Korea (USAracing)
A dél-koreai hadsereg közlése szerint Észak-Korea három azonosítatlan rakétát lőtt ki a Japán-tenger irányában hétfőn, egy héttel azután, hogy két rövid hatótávolságú ballisztikus rakétával végzett hasonló fegyverkísérletet.
márc. 9
7:24
Koronavírus: teljes kontroll az olasz karanténban (Hírstart)
Az autósztrádákon, vasútállomásokon és repülőtereken is ellenőrizni fogják a rendkívüli egészségügyi készültség alá vont észak-olaszországi térségekből ki- és belépni akaró személyeket - egyebek közt ezt írja elő az olasz belügyminiszter vasárnap este nyilvánosságra hozott rendelete.
márc. 9
7:26
Több olasz börtönben fellázadtak a rabok a koronavírus miatt bevezetett tilalmak miatt (Hírstart)
Teljesen leállt a Románia és Olaszország közötti légi közlekedés.
márc. 9
7:33
Szögesdrót, kutyák, vízágyúk: Orbán és Trump elégedetten hátradőlhet (Kripto Akadémia)
A földrészen mára Európában már alapvetően mások a viszonyok, és valószínűleg egyetlen állam sem nyitja ki a határait.
márc. 9
7:33
Migránsokat fogadnának be uniós országok (Képmás)
Akár 1500, többségében egyedül utazó 14 év alatti lányt fogadna be Németország is.
márc. 9
7:39
Leállt a légiközlekedés Románia és Olaszország között (24.hu)
Olaszországban 1,2 millió román él.
márc. 9
7:39
Drákói szigorral követheti az Egyesült Államok Olaszországot (Képmás)
New Yorkban százak megbetegedését várják a hatóságok.
márc. 9
7:42
Ha nem lenne elég a koronavírus, itt vannak az észak-koreai rakéták (Infostart)
A dél-koreai hadsereg közlése szerint Észak-Korea három azonosítatlan rakétát lőtt ki a Japán-tenger irányában hétfőn, egy héttel azután, hogy két rövid hatótávolságú ballisztikus rakétával végzett hasonló fegyverkísérletet.
márc. 9
7:42
A németországi antifasiszták szerint mindenki náci volt, aki meghalt Chemnitz bombázásában, ezért megrongálták az áldozatok emlékművét (888.hu)
Megint alkottak Karácsony Gergely kedvencei.
márc. 9
7:45
Megszólalt egy magyar nő, aki vesztegzár alá került Olaszországban (SzMo)
A Milánó közelében élő nő szerint az emberek nem veszik elég komolyan az intézkedéseket.
márc. 9
7:51
Ostrom alatt a görög határ (USAracing)
Brüsszelben egyeztet ma a megbukott migrációs paktumról Recep Tayyip Erdoğan török elnök uniós kollégáival, egyre mélyül ugyanis a görög határon kialakult migrációs válság.

Keresés