2020. március 9. hétfő

márc. 9
0:06
Koronavírus-fertőzés gyanújával szállítottak a Szent László kórházba egy nőt Vas megyéből (Blikk)
Koronavírus-fertőzés gyanújával szállítottak kórházba egy nőt Vas megyéből - tudta meg a nyugat.hu.
márc. 9
0:06
Perújítást akar a romagyilkosságok miatt elítélt férfi, a szocialista kormány és a titkosszolgálatok felelősségét firtatná (Hírstart)
Perújítást akar a romagyilkosságok ügyében elítélt egyik elkövető – értesült a Magyar Nemzet. A lap szerint – amely hétfőre ígér bővebb cikket és nem nevezi meg, kiről van szó – a férfi azt sérelmezi, hogy
márc. 9
0:10
Újabb március 15-re tervezett programot fújtak le a koronavírus miatt (Blikk)
Későbbre halasztják az új Nemzeti Alaptanterv (NAT) bevezetése elleni tüntetést a szervezők a koronavírus miatt.
márc. 9
0:14
Végre van telitalálatos a hatos lottón: mutatjuk a nyerőszámokat - Lehet, hogy ön a szerencsés? (Blikk)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 10. héten megtartott hatos lottó sorsoláson a következő számokat húzták ki:
márc. 9
0:18
70 évre emelkedhet a nyugdíjkorhatár a magyarországi cégvezetők szerint (Blikk)
Brutális nyugdíjkorhatár-emelés jöhet ebben az évtizedben? A magyarországi cégvezetők túlnyomó többsége biztosra veszi, hogy 2030-ig 70 évre emelik a nyugdíjkorhatárt – derült ki a PwC Magyarország adótanácsadó cég legfrissebb vezérigazgatói felméréséből, amit a portfolio.hu ismertetett.
márc. 9
0:22
Ez aztán a köszöntés!- Így kívánnak boldog nőnapot a debreceni tűzoltók (Blikk)
Különleges meglepetésvideóval készültek a debreceni tűzoltók nőnap alkalmából.
márc. 9
0:26
Megszüntetnék a szexista hirdetéseket Budapesten (Blikk)
Gy. Németh Erzsébet és Tüttő Kata indítványozzák a szexista hirdetések eltüntetését Budapestről.
márc. 9
0:30
Fertőzés veszély: a gyereket is elvehetik, ha szükséges (Blikk)
A rengeteg felmerült kérdés miatt egy karanténkisokossal, jogi tudnivalók gyűjteményével jelentkezett a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ). A civil jogvédő szervezet főleg arra nézve adott hasznos válaszokat, hogy mi történik akkor, ha valakinek a járványügyi szabályok értelmében karanténba kell vonulnia.
márc. 9
0:34
Kedvezményekkel készül a Vodafone a náluk dolgozó újdonsült szülőknek (Blikk)
Nőnap alkalmából jelentette be a Vodafone legújabb programját, miszerint a szülői szabadságot igénybe vevő fél partnerének is biztosítanak tizenhat hetes fizetett szabadságot.
márc. 9
0:38
Országos látogatási tilalmat rendeltek el a koronavírus-járvány miatt (Blikk)
Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt - olvasható a koronavirus.gov.hu oldalán.
márc. 9
0:42
Csőre Gábor igazgató lett (Blikk)
Csőre Gábor (48) lett a váci színház művészeti igazgatója. A Jászai Mari-díjas színész különleges orgánumával valószínűleg már mindenki találkozott élete során, hiszen nem elhanyagolható színházi, illetve filmes szerepei mellett olyan sztároknak kölcsönzi a hangját, mint Adam Sandler (53) vagy Jake Gyllenhaal (39).
márc. 9
0:54
Mai számok (Hírstart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 10. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki: Nyerőszámok: 6 (hat) 11 (tizenegy) 24 (huszonnégy) 34 (harmincnégy) 43 (negyvenhárom) 45 (negyvenöt) Nyeremények: Egy darab 6 találatos szelvény volt, nyereménye 220 710 255 forint. az 5 találatos szelvényekre 189 005; a 4 t
márc. 9
1:36
Miniszobrot kapott Szenes Hanna Budapesten (Hírstart)
Nőnapi akcióként vasárnap felavatták a magyar származású izraeli "Wonder Woman" első szobrát hazánk fővárosában.
márc. 9
2:24
„A férfiaknak is jobb egy olyan világban, ahol jobb a nőknek” - tüntetés volt a kapcsolati erőszak ellen (Hírstart)
Karácsony Gergely bejelentette, hogy a főváros is a saját tulajdonú lakásaikból felajánl néhányat, hogy azokból védett házakat alakítsanak ki azoknak a nőknek, akik családon belüli erőszak áldozataivá váltak.
márc. 9
2:48
Baranyi Krisztina: „Ma az is kap virágot, akit minden nap kínoznak” (Hírstart)
Ferencváros polgármestere a családon belüli erőszak áldozatairól írt nőnapi köszöntésében.
márc. 9
3:06
Hamarosan hazatérhet a burokban született csodababa, aki a testvérét az anyaméhben elvesztette (Blikk)
Húsvétkor akár otthon is lehet Bori, az a kisbaba, akit a szülei hálából a tatabányai Szent Borbála kórházról neveztek el. Édesanyja, Szilágyi-Bogár Henrietta (30) lapunknak elmondta: valóságos csoda, hogy gyermekük velük lehet. Ikerterhessége 19. hetében spontán vetéléssel szállították be a kórházba.
márc. 9
3:06
Plusz mentőkocsikat állítottak szolgálatba a koronavírus miatt (Hírstart)
Minden megyében és a fővárosban is plusz kocsikat állított szolgálatba az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), hogy biztosítsák a koronavírus-fertőzés gyanúja miatti kórházba szállításokat – mondta a szervezet szóvivője az M1 aktuális csatorna vasárnap esti műsorában. Győrfi Pál kiemelte: az OMSZ története során mindig fel volt készülve arra, hogy fertő
márc. 9
4:30
Három észak-olasz városból sem fogad járatokat hétfőtől a budapesti reptér (Hírstart)
.
márc. 9
5:00
Hétfőtől lezárják az Arany János utca és a Ferenciek tere állomást (Hírstart)
Hétfőtől lezárják az Arany János utca és a Ferenciek tere metróállomást a 3-as metró felújítása miatt.
márc. 9
5:18
Sem a Munka Törvénykönyve, sem más egészségügyi törvények nem ismerik a karantén fogalmát (ATV)
Sem a Munka Törvénykönyve, sem más egészségügyi törvények nem ismerik a karantén fogalmát. Ez egyelőre nem okozott munkajogi konflikust. A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke azonban azt feltételezi, hogy a mostani vírus fenyegetettség nyomán változik a munkaügyi szabályozás, és a vállalatok újragondolják majd a biztonságos munkavégzés feltétele
márc. 9
5:27
Így vittek be a karanténba több embert Budapesten (Ripost)
Vasárnap délelőtt újabb koronavírus-gyanús eseteket szállítottak be a Szent László Kórházba. A Ripost is szemtanúja volt, hogy a szakemberek rendkívül szigorúan veszik az előírásokat.
márc. 9
5:48
10 +1 dolog, amit ne tarts a mosogató alatt (Ez a lényeg)
Mi magyarok különösen, de minden ember hajlamos a "jó lesz még valamire" ősi bölcsessége alapján teljesen felesleges tárgyakat őrizgetni. Ennek egy speciális válfaját, a mosogató alatti szekrényben felelhető régészeti leleteket gyűjtöttük össze.
márc. 9
6:00
Koronavírus: milyen felelőssége van a közösségi médiának az álhírek közlésében? (ATV)
A koronavírus kapcsán sok szempont felmerült már, álhírek terjedése terén a közösségi média szerepéről és felelősségéről is több szó esett már. A témában Lévai Richárd, közösségi média szakértő öntött tiszta vizet a pohárba az ATV Start műsorában.
márc. 9
6:03
A DK célkeresztjébe került a Momentum (Bankmonitor)
Újpest polgármesterének a Gyurcsány-párthoz csábításában az a Varju László működhet közre, aki rendszeresen felbukkan a városházán, pedig nem is a kerületben, hanem a Rózsadombon lakik.
márc. 9
6:05
Győrfi Pál: A mentőszolgálat a fővárosban és minden megyében plusz kocsikat állított szolgálatba (Bankmonitor)
Minden megyében és a fővárosban is plusz kocsikat állított szolgálatba az Országos Mentőszolgálat (Omsz), hogy biztosítsák a koronavírus-fertőzés gyanúja miatti kórházba szállításokat – mondta a szervezet szóvivője.
márc. 9
6:06
Győrfi Pál: A mentőszolgálat a fővárosban és minden megyében plusz kocsikat állított szolgálatba (Hírstart)
Minden megyében és a fővárosban is plusz kocsikat állított szolgálatba az Országos Mentőszolgálat (Omsz), hogy biztosítsák a koronavírus-fertőzés gyanúja miatti kórházba szállításokat – mondta a szervezet szóvivője.
márc. 9
6:09
Koronavírus: Hazánkban csak egyedi esetek vannak (Bankmonitor)
Bűncselekményt követ el az, aki nem veti alá magát a járványügyi intézkedéseknek, akár súlyos–, vagy halált okozó testi sértés miatt is felelősségre vonhatók az ilyen személyek.
márc. 9
6:12
Ezt a befektetést Isten küldte vagy az ördög (444.hu)
Egy kijevi call center munkatársai világszerte vertek át embereket, akiknek jól hangzó, de nem létező befektetések ígéretével csalták ki a pénzüket. A Direkt36 felkutatta a magyar áldozatokat, akik elmesélték, hogyan működik a csalás lélektana és mi a legrosszabb az egészben.
márc. 9
6:18
Bosnyák tér: jövőre megkezdődhet az új városközpont építése (Alternatív Energia)
Milliárdos bevételt hozhat Zugló önkormányzatának a másfél évtizedes huzavona után megvalósuló projekt. De addig még alá kell írni néhány szerződést.
márc. 9
6:18
Mától nem áll meg a 3-as metró az Arany János utcánál és a Ferenciek terénél (ATV)
A BKK közleménye szerint a 3-as metró hétköznapokon továbbra is Újpest-központ és a Nagyvárad tér között közlekedik, de az Arany János utca és a Ferenciek tere állomáson megállás nélkül halad majd át.
márc. 9
6:21
Folytatódó állóháború Nagykanizsán (Bankmonitor)
A zalai megyei jogú városban Balogh László Fidesz–Kdnp-s polgármester szerint az hozhat változást, ha a kormányhivatal végre kijelöl egy alpolgármestert.
márc. 9
6:21
A kormány tagjait interpellálják a képviselők (Propeller)
Az Országgyűlés ma kezdi meg újabb háromnapos ülését, a képviselők napközben a kormány tagjaihoz intézhetnek interpellációkat és azonnali kérdéseket. A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés 13 órakor kezdődik, először megemlékeznek a közelmúltban elhunyt Balsai Istvánról, (MDF, Fidesz), majd napirend előtti felszólalások következnek. Ezt kö
márc. 9
6:23
Ma zárják le az Arany János utca és a Ferenciek tere metróállomást (Propeller)
Ma zárják le az Arany János utca és a Ferenciek tere metróállomást a 3-as metró felújítása miatt. A BKK korábbi közleménye szerint a 3-as metró hétköznapokon továbbra is Újpest-központ és a Nagyvárad tér között közlekedik, de az Arany János utca és a Ferenciek tere állomáson megállás nélkül halad majd át. A két lezárt állomás környéke a sűrűn közl
márc. 9
6:24
Hatalmas a változás mától a 3-as metró vonalán (Infostart)
Ma zárják le az Arany János utca és a Ferenciek tere metróállomást a 3-as metró felújítása miatt.
márc. 9
6:27
Múlt évben kevesebben haltak meg a közutakon (Bankmonitor)
A rendőrség elkészült a közlekedésbiztonságról készített statisztikájával. Továbbra is a gyorshajtók gyarapítják leginkább a statisztikai adatokat.
márc. 9
6:27
Koronavírus: országos látogatási tilalmat rendeltek el (Szeretlek Magyarország)
Az ország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében érvényes a tilalom, amíg vissza nem vonják.
márc. 9
6:30
Csányi Vilmos: Nem lehet korlátlan az emberi szaporodás (ATV)
Felhagyott a tudósélettel, azóta az írásnak él az egyik legnevesebb magyar tudós, Csányi Vilmos. Az etológus a Húzós című műsorban az emberről is beszélt, hogy miért gondol minket félresiklott projektnek, de a klímaváltozáshoz kapcsolódó dolgokról is szót ejtett.
márc. 9
6:36
Koronavírus - Lépett a mentőszolgálat (Infostart)
Minden megyében és a fővárosban is plusz kocsikat állítottak szolgálatba.
márc. 9
6:36
Mától nem jár metró az Arany János utca és a Ferenciek tere között (Hírstart)
A szakasz felújítása miatt gyakrabban indul a 2-es villamos, a trolik pedig meghosszabbított útvonalon közlekednek.
márc. 9
6:38
Nincs eszméleténél az 1. magyar koronavírusos (Hírstart)
Fiát megvizsgálták, de elengedték a László Kórházból. Most úgy tűnik, ő fertőzhette meg az apját koronavírussal.
márc. 9
6:39
Látogatási tilalmat rendelt el az összes magyarországi kórházban az országos tisztifőorvos a koronavírus miatt (168 Óra Online)
Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap az MTI-vel.
márc. 9
6:39
Szegénységi kockázat az egyszülősség (Bankmonitor)
A gyermeküket egyedül nevelő szülők az elszigetelődést tartják a legnagyobb problémának – mondta Nagy Anna, az Egyszülős központ vezetője.
márc. 9
6:45
Hajnal Gabriella: A legfontosabb, hogy a gyerek szeresse az iskolát (Bankmonitor)
A Nemzeti alaptanterv megújításáért felelős miniszteri biztos elmondta, hogy egyes iskolák már a szülői közösségeket, sőt a szülők egymást is levelekkel bombázzák, hergelik.
márc. 9
6:45
Nincs eszméleténél az 1. magyar koronavírusos (NLC)
Fiát megvizsgálták, de elengedték a László Kórházból. Most úgy tűnik, ő fertőzhette meg az apját koronavírussal.
márc. 9
6:47
A kormány a feminista civilek segítségét kérte (NLC)
Egy kicsit ráadásul tüntetésre hasonlított, nem véletlenül: a nők azt üzenték, köszönik, de most nem virágra van szükségük. Elhangzott egy-két nagyon fontos mondat is. Riport a Hősök teréről.
márc. 9
6:48
A koronavírus miatt plusz kocsikat állít szolgálatba a mentőszolgálat (ATV)
Minden megyében és a fővárosban is plusz kocsikat állított szolgálatba az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), hogy biztosítsák a koronavírus-fertőzés gyanúja miatti kórházba szállításokat - mondta a szervezet szóvivője a köztévében.
márc. 9
6:48
Sem a Munka Törvénykönyve, sem más egészségügyi törvények nem ismerik a karantén fogalmát (Hírstart)
Sem a Munka Törvénykönyve, sem más egészségügyi törvények nem ismerik a karantén fogalmát. Ez egyelőre nem okozott munkajogi konflikust. A Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke azonban azt feltételezi, hogy a mostani vírus fenyegetettség nyomán változik a munkaügyi szabályozás, és a vállalatok újragondolják majd a biztonságos munkavégzés feltétele
márc. 9
6:51
Egy kisvárosnyi embert lakoltattak ki az otthonából az elmúlt négy évben, többségében devizahiteleseket (168 Óra Online)
A Magyar Bírósági Végrehajtói Kar nyilvántartása szerint 13470 ingatlankiürítés történt az elmúlt négy évben Magyarországon – derült ki a 24.huáltal kikért közérdekű adatokból.
márc. 9
6:51
Országos látogatási tilalom lépett érvénybe (Propeller)
Látogatási tilalmat rendelt el az országos tisztifőorvos Magyarország valamennyi fekvőbeteg-ellátó és bentlakásos szociális szolgáltatást nyújtó intézményében az új koronavírus miatt – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ vasárnap az MTI-vel. A tilalom március 8. napjától visszavonásig érvényes. A közlemény szerint Müller Cecília határozatána
márc. 9
6:54
A kórházi ápolók, orvosok maradjanak itthon! (24.hu)
Arra kérik őket, most maradjanak itthon, és legyenek elérhetőek!

Keresés