2020. március 23. hétfő

márc. 23
0:03
A koronavírus miatt sétáltatás után tisztítsuk meg a kutyákat is! (Blikk)
A koronavírus-járvány miatt érdemes a kutyasétáltatásból hazaérve áttörölni az állat szőrét fertőtlenítő törlőkendővel, a mancsát pedig szappanos vízzel megmosni – javasolta szombati közleményében a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola.
márc. 23
0:03
Három napon át gyakorlatoznak a magyar Gripen vadászgépek kilenc magyar nagyváros fölött, készülni kell a hangorkánra (168 Óra Online)
Éjszakai kiképzést tartanak a Magyar Honvédség Gripenjei hétfőtől - közölte a Honvédelmi Minisztérium vasárnap az MTI-vel.
márc. 23
0:07
Nyerje meg húsvéti sonkáját a Blikk-kel (Blikk)
Zöld erdőben jártam, piros ibolyát láttam... hoppá, vagy mégsem?
márc. 23
0:07
LMP: Nem adhatunk biankócsekket a kormánynak, törvényben kell rögzíteni a rendeleti kormányzás időtartamát! (168 Óra Online)
Nem adhatunk biankócsekket a kormánynak, törvényben kell rögzíteni a rendeleti kormányzás időtartamát - mondta vasárnapi online sajtótájékoztatóján Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke azon törvényjavaslattal kapcsolatban, amely a koronavírus-járvány idejére elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbításáról szól.
márc. 23
0:11
Kövér László is felajánlotta a segítségét a földrengés sújtotta Horvátországnak (Blikk)
Kövér László házelnök Gordan Jandrokovic horvát házelnöknek írt táviratában segítséget ajánlott a földrengés sújtotta Horvátországnak.
márc. 23
0:11
Heten vannak súlyos állapotban koronavírus-fertőzés miatt, a főorvos személyesen pirított oda az utcán látott időseknek (168 Óra Online)
Hét embert ápolnak intenzív osztályon koronavírus-fertőzéssel a Szent László Kórházban - közölte a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az operatív törzs ülése utáni vasárnapi online sajtótájékoztatón.
márc. 23
0:15
Parlamenti ellenőrzés nélkül: rendeleti kormányzás is jöhet (Blikk)
Határozatlan időre, a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet megszűnéséig kiiktatná a parlamentet az a kormányjavaslat, amelyről már akár holnap szavazhat az Országgyűlés.
márc. 23
0:15
Etikai eljárás indul a szegedi egyetem orvos-rektora ellen, aki olaszországi síelésen lett koronavírusos, majd műtéteket végzett (168 Óra Online)
„A Magyar Orvosi Kamara (MOK) Csongrád megyei területi szervezetének etikai bizottsága hivatalból és azonnali hatállyal eljárást indít a Szegedi Tudományegyetem rektorával szemben. Szükség esetén az eljárás magasabb fórumok elé kerül.” - írta weboldalán a Magyar Orvosi Kamara, amit a hvg.hu szemlézett.
márc. 23
0:19
Koronavírus: ezért nem vezetik be Magyarországon a kijárási tilalmat (Blikk)
Magyarországon még mindig nem vezették be a kijárási tilalmat, mégis egyre több munkaadó veszi figyelembe ezt a forgatókönyvet is.
márc. 23
0:19
Operatív Törzs: negatív lett Pintér Sándor belügyminiszter koronavírus-tesztje, továbbra sem indokolt a kijárási tilalom (168 Óra Online)
Másodszor is negatív lett a Magyarországon járt, majd koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált marokkói közlekedési miniszter összes magyarországi kontaktjának tesztje - mondta újságírói kérdésre válaszolva az országos tisztifőorvos vasárnap a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján. Aláhúzta: a koro
márc. 23
0:23
Eljött az összefogás ideje: ezt mondta a koronavírus-világjárványról Kovács Zoltán (Blikk)
Most az összefogás ideje van. Az ellenzéki pártoktól is felelősségteljes magatartást és támogatást kérünk - fogalmazott Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár vasárnap, videóüzenetében.
márc. 23
0:23
A DK nem szavazza meg a felhatalmazási törvényt, ami a koronavírus okán korlátlan időre kitolhatná a rendeleti kormányzást (168 Óra Online)
A Demokratikus Koalíció (DK) nem fogja megszavazni a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot, ahogy azt sem támogatja, hogy az indítványt hétfőn házszabálytól eltéréssel tárgyalja a parlament.
márc. 23
0:27
Egyre nagyobb lesz Mini Magyarország (Blikk)
Újabb makettekkel egészült ki a szarvasi Mini Magyarország makettpark.
márc. 23
0:31
Aranyszőrű lovával égette magát az elnök (Blikk)
Hatalmas dzsipjével és aranyozott lovával pózolt Gurbanguly Berdimuhamedow (62) türkmén elnök a sivatagban, miközben egy ott elterjedt növény, a szíriai rutafű hasznosságáról beszélt a videójában.
márc. 23
0:33
MTA: még sokáig velünk lesznek a járványvédelmi korlátozások (Infostart)
A vakcina kifejlesztéséig hátralévő másfél évben csak a szigorú korlátozó intézkedések többszöri ismételt elrendelésével lehet elkerülni az egészségügyi rendszerek összeomlását - állítja a Magyar Tudományos Akadémia egy friss brit tanulmányra hivatkozva.
márc. 23
0:35
Koronavírus-járvány idején is nyitva tart a hajléktalanokat ellátó máltai rendelő (Blikk)
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a járvány ideje alatt is fogadja a rendelőiben a hajléktalan betegeket.
márc. 23
0:39
Részleges kijárási tilalmat vezettek be Polgáron a koronavírus miatt (Blikk)
Polgár településén részleges kijárási tilalmat rendeltek el, az óvintézkedést Tóth József DK-s polgármester jelentette be.
márc. 23
1:39
Kövér László segítséget ajánlott Horvátországnak (Hírstart)
Kövér László házelnök Gordan Jandrokovic horvát házelnöknek írt táviratában segítséget ajánlott a földrengés sújtotta Horvátországnak.
márc. 23
2:03
Az ellenzék felelőtlen magatartása gyakorlatilag gátolja a hatékony védekezést (Hírstart)
Most az összefogás ideje van. Az ellenzéki pártoktól is felelősségteljes magatartást és támogatást kérünk – fogalmazott Kovács Zoltán.
márc. 23
2:33
Az ellenzék felelőtlen magatartása gyakorlatilag gátolja a hatékony védekezést (Hírstart)
Most az összefogás ideje van. Az ellenzéki pártoktól is felelősségteljes magatartást és támogatást kérünk – fogalmazott Kovács Zoltán.
márc. 23
2:39
A hétvégén összesen 1469 magyar indult haza a világ különböző pontjairól (Hírstart)
Sokan vannak még, akik haza akarnak térni, ezért a külföldön rekedt magyarok hazajuttatásával foglalkozó munkacsoport tovább dolgozik – közölte Szijjártó Péter.
márc. 23
2:57
Több száz hangoskönyv lett ingyenesen hallgatható az MTVA Archívumában (Hírstart)
Az MTVA Archívum több száz hangoskönyvet, köztük meséket, kötelező és ajánlott olvasmányokat, valamint rádiójátékokat tesz ingyenesen hallgathatóvá, hogy a koronavírus-járvány idején megkönnyítse a hozzáférést az oktatási tartalmakhoz és a kulturált szórakozáshoz.
márc. 23
3:09
Négy forgatókönyv lehetséges: így múlhat el a koronavírus-járvány – Megszólalt a szakértő (Blikk)
Előbb-utóbb véget ér a koronavírus-járvány, csak még senki nem tudja biztosan, hogyan, mikor és milyen módon. Amerikai szakértők a The Daily Beast című lapnak négy forgatókönyvet vázoltak fel.
márc. 23
3:09
Párbeszéd: védjük meg a jogállamot az esetleges kormányzati túlkapásoktól (Hírstart)
Védjük meg az embereket a koronavírustól, és védjük meg a jogállamot az esetleges kormányzati túlkapásoktól – hangoztatta Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője. Fotó: Szabó Tímea / Facebook Az ellenzéki párt társelnöke azt mondta: a messzemenőkig egyetért Kocsis Mátéval, a Fidesz frakcióvezetőjével abban, hogy ez most nem a politikai viták idej
márc. 23
3:51
Szijjártó: Folyamatosan dolgoznak a külföldön rekedt magyarok hazajuttatásán (Hírstart)
Sokan vannak még, akik haza akarnak térni, ezért a külföldön rekedt magyarok hazajuttatásával foglalkozó munkacsoport tovább dolgozik.
márc. 23
3:55
A koronavírus mindenhol jelen van az országban (Hírstart)
A koronavírus mindenhol jelen van az országban, nem lehet gócpontot megjelölni.
márc. 23
3:57
Orvosok a koronavírus frontvonalában – Így segíthetjük a munkájukat! (Blikk)
Megmutatta a Szent Imre Kórház, milyen az élet a „frontvonal mögött”, hogyan végzik munkájukat az orvosok a koronavírus-járvány idején az elzárt falak között.
márc. 23
4:15
Új honlap segítheti a vállalkozások digitális átállását (Hírstart)
A hagyományos, személyes kapcsolattartás helyett, az átalakult üzleti és egészségügyi környezet következtében napról napra több vállalkozás a digitális térbe költözik. Fotó: Pixabay Az ezzel járó feladatok és kihívások jelentős terhet rónak leginkább a kevésbé felkészült mikro- és kisvállalkozásokra. Az internetes megoldásokra szakosodott honlap.h
márc. 23
5:03
Videóra vették, hogyan zajlik egy koronavírusteszt (Infostart)
Az Országos Mentőszolgálat készített egy oktatófilmet – nagyon sok mindenre kell odafigyelni a vizsgálatnál.
márc. 23
5:17
Érzékelhető változást hozott a koronavírus az ingatlanpiacon (ATV)
Nem állt meg az élet az ingatlanpiacon, de érzékelhető változást hozott az új típusú koronavírus-járvány. Az ingatlan.com szerint a kereslet a felére esett vissza, a kínálat azonban alig csökkent. Az árak nem változtak jelentősen. Viszont hétről-hétre 6-7 százalékkal növekedett a kiadni szándékozott lakásokról szóló hirdetések száma. Ez pedig hossz
márc. 23
5:17
Bumburnyáknak hívták a suliban a nagyigyilkost (Ripost)
A Somogy megyei Eddén saját nagymamáját végezte ki szó szerint egy 34 éves somogyjádi férfi.
márc. 23
5:36
Már Orbántól kér maszkot egy budai fogorvos (Hírstart)
Dr. Iványi József szerint az FFP2-FFP3 maszk elengedhetetlen a munkájukhoz, Orbántól kéri, hogy biztosítsa ezt a fogászati alapellátásnak.
márc. 23
5:42
Az ellenzék kötelessége megállítani Orbánt! (Ez a lényeg)
A kormány pénteken benyújtotta a parlamentnek azt a törvényjavaslatot, amivel előre meg nem határozott időre meghosszabbítanák a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetet. A felhatalmazási törvény teljhatalmat adhatnak Orbán kezébe. Ma szavaz róla a Ház.
márc. 23
5:54
Nemet a teljhatalomra, igent a védelemre! Nemet Orbánnak, igent az embereknek! (Hírstart)
.
márc. 23
5:54
Minden tanárnak tudunk digitális eszközt biztosítani (Bankmonitor)
A Klebelsberg Központ elnöke elmondta, gyorsan alkalmazkodtak az intézmények a kialakult helyzethez, és egyetlen olyan iskoláról sem tudnak, ahol egyáltalán nem sikerült volna az átállás.
márc. 23
5:54
Koronavírus: így maradj mentálisan ép otthon magyar pszichológusok szerint (Pénzcentrum)
Rengeteg munkavállaló már a második hetet kezdi meg otthoni távmunkában, és az elkövetkezendő hetekben valószínűleg még többen kényszerülnek majd a négy fal közé. Olyanok számára, akik még sosem dolgoztak home officeból, vagy már...
márc. 23
6:00
Kovács Zoltán: Most az összefogás ideje van (Hírstart)
Az ellenzéki pártoktól is felelősségteljes magatartást és támogatást kérünk.
márc. 23
6:12
Orbán Viktortól kér segítséget egy fogorvos (Hírstart)
Orbán Viktorhoz írt levelet Iványi József fogorvos, aki arra kérte a miniszterelnököt, hogy biztosítsa a fogászati alapellátásban dolgozó fogorvosok és az asszisztensek részére az FFP2 – FFP3 típusú maszkot.
márc. 23
6:12
Felkészült az egészségügy (Bankmonitor)
Már az ország teljes területén bárki, bármely életkorban megfertőződhet koronavírussal, ám továbbra is az idősek vannak kitéve a legnagyobb veszélynek.
márc. 23
6:12
Az ellenzék hétpárti egyeztetést akar Orbán felhatalmazási törvényéről (Propeller)
Az Országgyűlés ma kezdődő kétnapos ülésén valamilyen formában napirendjére veheti a koronavírus-járvány miatt elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbítását. A kormánypártok szeretnék, ha a parlament a házszabálytól eltérve már kedden szavazhatna erről, az ellenzék ugyanakkor további egyeztetéseket tart szükségesnek a különleges jogrend határidejéről.
márc. 23
6:14
Érzékelhető változást hozott a koronavírus az ingatlanpiacon (Hírstart)
Nem állt meg az élet az ingatlanpiacon, de érzékelhető változást hozott az új típusú koronavírus-járvány. Az ingatlan.com szerint a kereslet a felére esett vissza, a kínálat azonban alig csökkent. Az árak nem változtak jelentősen. Viszont hétről-hétre 6-7 százalékkal növekedett a kiadni szándékozott lakásokról szóló hirdetések száma. Ez pedig hossz
márc. 23
6:18
Kamionsofőr a karanténból, jólesik, hogy összefogott értünk a környék (Ripost)
A milánói vörös zónából került hatósági házi karanténba Pluhár László, és a férfit idehaza váró felesége, Zsuzsanna. A feleség a koronavírus jellemző tüneteit mutatta, ezért mentő vitte a szentesi kórházba. Végül kiderült: a mintája negatív, mégsem fertőzött, ennek ellenére egyelőre mindketten karanténban maradnak.
márc. 23
6:20
A veszélyhelyzet 12. napja (Ripost)
A legfrissebb adatok, hírek a magyarországi koronavírus-járványról.
márc. 23
6:24
Katasztrófa sújtotta terület Washington állam is (Infostart)
Három amerikai szövetségi államban, New Yorkban, Kaliforniában és Washingtonban több mobilkórházat állítanak fel.
márc. 23
6:24
Menjetek és tornázzatok a szabadban! (Bankmonitor)
Nemzetközi összehasonlításban is sok az elhízott gyerek hazánkban, ezért kiemelt fontosságú, hogy az online iskola se jelentsen egyet az egész napos számítógép előtti görnyedéssel. Felmérések szerint sok diáknak az iskolai testnevelés jelenti az egyetlen mozgást az életében.
márc. 23
6:27
A jogainkat támadja a kormány a vírus ürügyén (Alternatív Energia)
A kabinet javaslata szerint a demokrácia gátolja a védekezést. Az ellenzék nem szavazza meg az időkorlát nélküli felhatalmazást.
márc. 23
6:29
"Naponta kérdezik, mikor kapnak megfelelő eszközöket a betegellátáshoz, de válasz nincs" (Alternatív Energia)
Közösségi portálokon könyörögnek a lakosságnak az egészségügyben dolgozók, hogy akinek van védőmaszkja adja át nekik.
márc. 23
6:30
Nézőpont: a magyarok 94 százaléka támogatja a veszélyhelyzet meghosszabbítását (ATV)
A magyarok 94 százaléka támogatja, hogy a parlament meghosszabbítsa az új koronavírus-járvány miatt március 11-én kihirdetett veszélyhelyzetet - közölte a Nézőpont Intézet az MTI-vel, legfrissebb, ezer ember megkérdezésével készített közvélemény-kutatásuk eredményét ismertetve. Hozzátették: a határozottan fellépő kormány mögött soha nem látott társ
márc. 23
6:30
Működik a nemzeti szolidaritás: a magyarok 94 százaléka támogatja a veszélyhelyzet meghosszabbítását (888.hu)
A magyarok 94 százaléka támogatja, hogy a parlament meghosszabbítsa az új koronavírus-járvány miatt március 11-én kihirdetett veszélyhelyzetet – közölte a Nézőpont Intézet az MTI-vel. A határozottan fellépő kormány mögött soha nem látott társadalmi támogatás alakult ki.
márc. 23
6:30
Karantén a panziókban és a szállodákban (Bankmonitor)
Réka Dél-Spanyolországban a családjáért aggódik, Ildikó Tirolban a jövőjéért, de mindketten optimisták. Csakúgy, mint Dominika és Fanni a siófoki karanténban.

Keresés