2020. március 23. hétfő

márc. 23
0:03
A koronavírus miatt sétáltatás után tisztítsuk meg a kutyákat is! (Blikk)
A koronavírus-járvány miatt érdemes a kutyasétáltatásból hazaérve áttörölni az állat szőrét fertőtlenítő törlőkendővel, a mancsát pedig szappanos vízzel megmosni – javasolta szombati közleményében a Baráthegyi Vakvezető Kutya Iskola.
márc. 23
0:03
Három napon át gyakorlatoznak a magyar Gripen vadászgépek kilenc magyar nagyváros fölött, készülni kell a hangorkánra (168 Óra Online)
Éjszakai kiképzést tartanak a Magyar Honvédség Gripenjei hétfőtől - közölte a Honvédelmi Minisztérium vasárnap az MTI-vel.
márc. 23
0:03
Szlávik János: Hét fertőzöttet kezelnek intenzív osztályon (Magyar Hírlap)
40 és 60 év körüli ember is van a gyógyultak között - hangzott el az operatív törzs sajtótájékoztatóján
márc. 23
0:07
Nyerje meg húsvéti sonkáját a Blikk-kel (Blikk)
Zöld erdőben jártam, piros ibolyát láttam... hoppá, vagy mégsem?
márc. 23
0:07
LMP: Nem adhatunk biankócsekket a kormánynak, törvényben kell rögzíteni a rendeleti kormányzás időtartamát! (168 Óra Online)
Nem adhatunk biankócsekket a kormánynak, törvényben kell rögzíteni a rendeleti kormányzás időtartamát - mondta vasárnapi online sajtótájékoztatóján Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke azon törvényjavaslattal kapcsolatban, amely a koronavírus-járvány idejére elrendelt veszélyhelyzet meghosszabbításáról szól.
márc. 23
0:07
Gulyás Gergely és Kocsis Máté felhívása a parlament tagjaihoz (Magyar Hírlap)
Videóüzenetben kérték a koronavírus-törvény elfogadását a magyar Országgyűléstől
márc. 23
0:11
Kövér László is felajánlotta a segítségét a földrengés sújtotta Horvátországnak (Blikk)
Kövér László házelnök Gordan Jandrokovic horvát házelnöknek írt táviratában segítséget ajánlott a földrengés sújtotta Horvátországnak.
márc. 23
0:11
Heten vannak súlyos állapotban koronavírus-fertőzés miatt, a főorvos személyesen pirított oda az utcán látott időseknek (168 Óra Online)
Hét embert ápolnak intenzív osztályon koronavírus-fertőzéssel a Szent László Kórházban - közölte a Dél-pesti Centrumkórház infektológiai osztályának vezetője az operatív törzs ülése utáni vasárnapi online sajtótájékoztatón.
márc. 23
0:11
A Magyar Honvédség is segíti a biztonságos ívóvízellátást (Magyar Hírlap)
A Fővárosi Vízművek több mint 2 millió ember, Budapest mellett még 11 agglomerációs település egészséges és kiváló minőségű ivóvízét biztosítja
márc. 23
0:15
Parlamenti ellenőrzés nélkül: rendeleti kormányzás is jöhet (Blikk)
Határozatlan időre, a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet megszűnéséig kiiktatná a parlamentet az a kormányjavaslat, amelyről már akár holnap szavazhat az Országgyűlés.
márc. 23
0:15
Etikai eljárás indul a szegedi egyetem orvos-rektora ellen, aki olaszországi síelésen lett koronavírusos, majd műtéteket végzett (168 Óra Online)
„A Magyar Orvosi Kamara (MOK) Csongrád megyei területi szervezetének etikai bizottsága hivatalból és azonnali hatállyal eljárást indít a Szegedi Tudományegyetem rektorával szemben. Szükség esetén az eljárás magasabb fórumok elé kerül.” - írta weboldalán a Magyar Orvosi Kamara, amit a hvg.hu szemlézett.
márc. 23
0:15
Kovács Zoltán: Most az összefogás ideje van (Magyar Hírlap)
„Az ellenzék felelőtlen magatartása, amelyben elutasítják a koronavírus-törvény elfogadását, gyakorlatilag gátolja a hatékony védekezést”
márc. 23
0:19
Koronavírus: ezért nem vezetik be Magyarországon a kijárási tilalmat (Blikk)
Magyarországon még mindig nem vezették be a kijárási tilalmat, mégis egyre több munkaadó veszi figyelembe ezt a forgatókönyvet is.
márc. 23
0:19
Operatív Törzs: negatív lett Pintér Sándor belügyminiszter koronavírus-tesztje, továbbra sem indokolt a kijárási tilalom (168 Óra Online)
Másodszor is negatív lett a Magyarországon járt, majd koronavírus-fertőzéssel diagnosztizált marokkói közlekedési miniszter összes magyarországi kontaktjának tesztje - mondta újságírói kérdésre válaszolva az országos tisztifőorvos vasárnap a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján. Aláhúzta: a koro
márc. 23
0:23
Eljött az összefogás ideje: ezt mondta a koronavírus-világjárványról Kovács Zoltán (Blikk)
Most az összefogás ideje van. Az ellenzéki pártoktól is felelősségteljes magatartást és támogatást kérünk - fogalmazott Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár vasárnap, videóüzenetében.
márc. 23
0:23
A DK nem szavazza meg a felhatalmazási törvényt, ami a koronavírus okán korlátlan időre kitolhatná a rendeleti kormányzást (168 Óra Online)
A Demokratikus Koalíció (DK) nem fogja megszavazni a koronavírus elleni védekezésről szóló törvényjavaslatot, ahogy azt sem támogatja, hogy az indítványt hétfőn házszabálytól eltéréssel tárgyalja a parlament.
márc. 23
0:27
Egyre nagyobb lesz Mini Magyarország (Blikk)
Újabb makettekkel egészült ki a szarvasi Mini Magyarország makettpark.
márc. 23
0:31
Aranyszőrű lovával égette magát az elnök (Blikk)
Hatalmas dzsipjével és aranyozott lovával pózolt Gurbanguly Berdimuhamedow (62) türkmén elnök a sivatagban, miközben egy ott elterjedt növény, a szíriai rutafű hasznosságáról beszélt a videójában.
márc. 23
0:33
MTA: még sokáig velünk lesznek a járványvédelmi korlátozások (Infostart)
A vakcina kifejlesztéséig hátralévő másfél évben csak a szigorú korlátozó intézkedések többszöri ismételt elrendelésével lehet elkerülni az egészségügyi rendszerek összeomlását - állítja a Magyar Tudományos Akadémia egy friss brit tanulmányra hivatkozva.
márc. 23
0:35
Koronavírus-járvány idején is nyitva tart a hajléktalanokat ellátó máltai rendelő (Blikk)
A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a járvány ideje alatt is fogadja a rendelőiben a hajléktalan betegeket.
márc. 23
0:39
Részleges kijárási tilalmat vezettek be Polgáron a koronavírus miatt (Blikk)
Polgár településén részleges kijárási tilalmat rendeltek el, az óvintézkedést Tóth József DK-s polgármester jelentette be.
márc. 23
1:39
Kövér László segítséget ajánlott Horvátországnak (Hírstart)
Kövér László házelnök Gordan Jandrokovic horvát házelnöknek írt táviratában segítséget ajánlott a földrengés sújtotta Horvátországnak.
márc. 23
2:03
Az ellenzék felelőtlen magatartása gyakorlatilag gátolja a hatékony védekezést (Hírstart)
Most az összefogás ideje van. Az ellenzéki pártoktól is felelősségteljes magatartást és támogatást kérünk – fogalmazott Kovács Zoltán.
márc. 23
2:33
Az ellenzék felelőtlen magatartása gyakorlatilag gátolja a hatékony védekezést (Hírstart)
Most az összefogás ideje van. Az ellenzéki pártoktól is felelősségteljes magatartást és támogatást kérünk – fogalmazott Kovács Zoltán.
márc. 23
2:39
A hétvégén összesen 1469 magyar indult haza a világ különböző pontjairól (Hírstart)
Sokan vannak még, akik haza akarnak térni, ezért a külföldön rekedt magyarok hazajuttatásával foglalkozó munkacsoport tovább dolgozik – közölte Szijjártó Péter.
márc. 23
2:57
Több száz hangoskönyv lett ingyenesen hallgatható az MTVA Archívumában (Hírstart)
Az MTVA Archívum több száz hangoskönyvet, köztük meséket, kötelező és ajánlott olvasmányokat, valamint rádiójátékokat tesz ingyenesen hallgathatóvá, hogy a koronavírus-járvány idején megkönnyítse a hozzáférést az oktatási tartalmakhoz és a kulturált szórakozáshoz.
márc. 23
3:09
Négy forgatókönyv lehetséges: így múlhat el a koronavírus-járvány – Megszólalt a szakértő (Blikk)
Előbb-utóbb véget ér a koronavírus-járvány, csak még senki nem tudja biztosan, hogyan, mikor és milyen módon. Amerikai szakértők a The Daily Beast című lapnak négy forgatókönyvet vázoltak fel.
márc. 23
3:09
Párbeszéd: védjük meg a jogállamot az esetleges kormányzati túlkapásoktól (Hírstart)
Védjük meg az embereket a koronavírustól, és védjük meg a jogállamot az esetleges kormányzati túlkapásoktól – hangoztatta Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője. Fotó: Szabó Tímea / Facebook Az ellenzéki párt társelnöke azt mondta: a messzemenőkig egyetért Kocsis Mátéval, a Fidesz frakcióvezetőjével abban, hogy ez most nem a politikai viták idej
márc. 23
3:51
Szijjártó: Folyamatosan dolgoznak a külföldön rekedt magyarok hazajuttatásán (Hírstart)
Sokan vannak még, akik haza akarnak térni, ezért a külföldön rekedt magyarok hazajuttatásával foglalkozó munkacsoport tovább dolgozik.
márc. 23
3:55
A koronavírus mindenhol jelen van az országban (Hírstart)
A koronavírus mindenhol jelen van az országban, nem lehet gócpontot megjelölni.
márc. 23
3:57
Orvosok a koronavírus frontvonalában – Így segíthetjük a munkájukat! (Blikk)
Megmutatta a Szent Imre Kórház, milyen az élet a „frontvonal mögött”, hogyan végzik munkájukat az orvosok a koronavírus-járvány idején az elzárt falak között.
márc. 23
4:03
Nagy stresszt jelent a léleknek a sokáig elnyúló aggodalom (Magyar Hírlap)
A kiegyensúlyozott, bizalomteli gondolkodású, jól kommunikáló, barátkozó személyiségűek most kedvezőbb helyzetben vannak. Utánozzuk őket, tanuljunk tőlük – tanácsolja a szakember
márc. 23
4:15
Új honlap segítheti a vállalkozások digitális átállását (Hírstart)
A hagyományos, személyes kapcsolattartás helyett, az átalakult üzleti és egészségügyi környezet következtében napról napra több vállalkozás a digitális térbe költözik. Fotó: Pixabay Az ezzel járó feladatok és kihívások jelentős terhet rónak leginkább a kevésbé felkészült mikro- és kisvállalkozásokra. Az internetes megoldásokra szakosodott honlap.h
márc. 23
4:15
Ötös lenne a matekérettségitek, ha ma vizsgáznátok? Teszteljétek (Eduline)
A következő feladatokat korábbi matekérettségi feladatsorokból válogattuk nektek. Lássuk, hány pontot érnétek el a nagy napon. Hibátlan lesz?
márc. 23
4:15
Folyamatos kapcsolat a vállalkozásokkal (Magyar Hírlap)
Fokozott fogyasztóvédelmi ellenőrzéseket rendeltek el az ország teljes területén
márc. 23
4:33
Elveszíti a hitelességi versenyt az ellenzék (Magyar Hírlap)
Hétértékelő. Kiszelly Zoltán: A kormány lehetőségei szerint jól menedzseli a helyzetet, időben és megfelelően reagáltunk, a többi országgal szinkronban és határozottan léptünk
márc. 23
5:03
Videóra vették, hogyan zajlik egy koronavírusteszt (Infostart)
Az Országos Mentőszolgálat készített egy oktatófilmet – nagyon sok mindenre kell odafigyelni a vizsgálatnál.
márc. 23
5:09
Ilyen lesz a középszintű érettségi magyarból (Eduline)
Milyen feladatokra és pontozási szabályokra számíthattok a középszintű magyarérettségin? Most összeszedtük a legfontosabb szabályokat.
márc. 23
5:17
Érzékelhető változást hozott a koronavírus az ingatlanpiacon (ATV)
Nem állt meg az élet az ingatlanpiacon, de érzékelhető változást hozott az új típusú koronavírus-járvány. Az ingatlan.com szerint a kereslet a felére esett vissza, a kínálat azonban alig csökkent. Az árak nem változtak jelentősen. Viszont hétről-hétre 6-7 százalékkal növekedett a kiadni szándékozott lakásokról szóló hirdetések száma. Ez pedig hossz
márc. 23
5:36
Már Orbántól kér maszkot egy budai fogorvos (Hírstart)
Dr. Iványi József szerint az FFP2-FFP3 maszk elengedhetetlen a munkájukhoz, Orbántól kéri, hogy biztosítsa ezt a fogászati alapellátásnak.
márc. 23
5:42
Az ellenzék kötelessége megállítani Orbánt! (Ez a lényeg)
A kormány pénteken benyújtotta a parlamentnek azt a törvényjavaslatot, amivel előre meg nem határozott időre meghosszabbítanák a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzetet. A felhatalmazási törvény teljhatalmat adhatnak Orbán kezébe. Ma szavaz róla a Ház.
márc. 23
5:54
Nemet a teljhatalomra, igent a védelemre! Nemet Orbánnak, igent az embereknek! (Hírstart)
.
márc. 23
5:54
Minden tanárnak tudunk digitális eszközt biztosítani (Magyar Nemzet)
A Klebelsberg Központ elnöke elmondta, gyorsan alkalmazkodtak az intézmények a kialakult helyzethez, és egyetlen olyan iskoláról sem tudnak, ahol egyáltalán nem sikerült volna az átállás.
márc. 23
5:54
Koronavírus: így maradj mentálisan ép otthon magyar pszichológusok szerint (Pénzcentrum)
Rengeteg munkavállaló már a második hetet kezdi meg otthoni távmunkában, és az elkövetkezendő hetekben valószínűleg még többen kényszerülnek majd a négy fal közé. Olyanok számára, akik még sosem dolgoztak home officeból, vagy már...
márc. 23
6:00
Kovács Zoltán: Most az összefogás ideje van (Hírstart)
Az ellenzéki pártoktól is felelősségteljes magatartást és támogatást kérünk.
márc. 23
6:06
Kovács Zoltán: most az összefogás ideje van (Lokál)
Most az összefogás ideje van. Az ellenzéki pártoktól is felelősségteljes magatartást és támogatást kérünk - fogalmazott Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár vasárnap, videóüzenetében.
márc. 23
6:08
Maradj otthon! Fesztivál Ákossal és Rúzsa Magdival (Lokál)
Magyar fesztiválok, számos klub és koncerthelyszín közösen arra buzdítják a zenészeket, popsztárokat, előadókat, hogy a következő időszakban aktívan vegyenek részt a Maradj otthon! kampányban. A kezdeményezéshez Rúzsa Magdi és Ákos, a szervezetek közül pedig többek közt a Sziget és az Efott is elsőként csatlakozott.
márc. 23
6:12
Orbán Viktortól kér segítséget egy fogorvos (Hírstart)
Orbán Viktorhoz írt levelet Iványi József fogorvos, aki arra kérte a miniszterelnököt, hogy biztosítsa a fogászati alapellátásban dolgozó fogorvosok és az asszisztensek részére az FFP2 – FFP3 típusú maszkot.
márc. 23
6:12
Felkészült az egészségügy (Magyar Nemzet)
Már az ország teljes területén bárki, bármely életkorban megfertőződhet koronavírussal, ám továbbra is az idősek vannak kitéve a legnagyobb veszélynek.
márc. 23
6:12
Középiskolai felvételi: hogyan rangsorolnak azonos pontszám esetén? (Eduline)
Milyen szabályok vonatkoznak arra, ha két jelentkező azonos pontszám ér el? Újabb olvasói kérdésre válaszolunk.

Keresés