2020. március 24. kedd

márc. 24
0:03
Népegészségügyi központ: aki külföldről jön haza, vonuljon önkéntes karanténba! (Blikk)
Önkéntes karanténba vonulásra szólította fel a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) azokat, akik külföldről térnek haza Magyarországra. A felhívás a koronavirus.gov.hu oldalon hétfőn jelent meg.
márc. 24
0:03
A Vidéki Színházigazgatók Egyesülete köszöni a kormány felelősségteljes intézkedéseit (168 Óra Online)
A Vidéki Színházigazgatók Egyesülete üdvözli a miniszterelnök által hétfőn bejelentett újabb gazdaságvédelmi lépéseket, a munkahelyek megőrzése érdekében tett kiemelt intézkedéseket, a szolgáltatóipar és különösen az előadóművészetből élők terheinek könnyítését – közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel.
márc. 24
0:06
Megjelent a Közlönyben a 2. gazdaságvédelmi mentőcsomag: itt vannak a pontos részletek (Pénzcentrum)
Március 23-án Orbán Viktor bejelentette a 2. számú gazdaságpolitikai intézkedéscsomagot (az első csomagot még március 18-án hirdették ki), amely szintén a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásait hivatott csökkenteni. Nem sokkal...
márc. 24
0:07
újabb idős férfi hunyt el koronavírusban, 21 főre nőtt a gyógyultak száma (Blikk)
Egy 80 éves, krónikus betegségben szenvedő idős férfi hunyt el a koronavírussal-fertőzöttek közül, de a gyógyultak száma is nőtt. Már 21-en távozhattak a kórházból.
márc. 24
0:07
Mesél a rendőr címmel új programot indított a veszélyhelyzetre való tekintettel a BRFK (168 Óra Online)
A Budapesti Rendőr-főkapitányság rendőrei a veszélyhelyzetre való tekintettel egy új kezdeményezéssel jelentkeznek a BRFK Facebook oldalán „Mesél a rendőr” címmel.
márc. 24
0:09
Tangában olvasgató csajról készült lesifotó (Ripost)
A dögös modell komolyan veszi az otthonmaradást, s olvasgatással és inspirálódással tölti az idejét. A férje pedig szexi fotókat készít róla...
márc. 24
0:11
Szombathelyi kórházban fertőződhetett meg koronavírussal egy beteg (Blikk)
Szombathelyi kórházban kapta el a koronavírust egy beteg.
márc. 24
0:11
Simán beült ma a Parlamentbe a fideszes képviselő, akinek karanténban kellene csücsülnie Szegeden (168 Óra Online)
Szabó Tímea (Párbeszéd) napirend előtti felszólalásában reagált Orbán Viktor felszólalására, miszerint 133 bátor ember kell neki most, és az mind a kormányban van – írja az Index.
márc. 24
0:15
„Koronavírusom van!” – Baltát ragadott, majd így fenyegette meg a rendőröket egy fiatal Alsóvadászon (Blikk)
„Koronavírusom van!” – ezzel a mondattal szerette volna megúszni K. Richárd (25), hogy percekkel korábban baltával szegült szembe a rendőrökkel. Nem sikerült neki.
márc. 24
0:15
Mindenképp elfogadja a kormány a felhatalmazási törvényt, ha kell, az ellenzék nélkül is (168 Óra Online)
Élés viták kísérték a miniszterelnök napirend előtti felszólalását a Parlament hétfő délutáni ülésén. (Percről-percre tudósításunkat ide kattintva olvashatják)
márc. 24
0:19
Jókor jött a nyeremény: nem fér bele a fazékba a Blikk húsvéti sonkája (Blikk)
A legjobbkor érkezett a több mint 50 ezres ajándékcsomag – benne a több mint tízkilós sonkával – Hársy Istvánékhoz (55).
márc. 24
0:19
Elkeserítő: a Facebookon, a lakossságtól kérnek pénzt védőfelszerelésre, élelemre és mosásra a mentők (168 Óra Online)
A Facebookon kezdett gyűjtésbe a Magyarországi Mentődolgozók Szövetsége, ugyanis se védőfelszerelésből, se megfelelő (FFP2 és FFP3) arcmaszkból nincs nekik elég. A bejegyzés szerint tárgyi és pénzügyi adományt is elfogadnak:
márc. 24
0:23
Megszólalt Csókay András is a koronavírus kapcsán: ezt gondolja a járványról az ismert idegsebész (Blikk)
Az ember lelke mélyén lévő félelem rombolja az immunrendszert is – mondta Csókay András idegsebész, a Honvéd Kórház idegsebészeti osztályának osztályvezető főorvosa az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetről.
márc. 24
0:23
Alföldi Róbert és Gálvölgyi János, Angyalföld díszpolgárai is otthonmaradásra buzdítják a lakosságot (168 Óra Online)
A XIII. Kerületi Önkormányzat segítségül hívta díszpolgárait, hogy általuk is felhívja a lakók figyelmét: kizárólag a legszükségesebb esetekben menjenek el otthonról.
márc. 24
0:27
Mit tegyenek a koronavírus-járvány idején szülő nők? Hogy ellenőrizze a védőnő az újszülöttet? – Íme a hivatalos válaszok (Blikk)
Olvasóink sok kérdést küldtek nekünk, a Koronavírus Sajtóközpont most válaszolt rájuk.
márc. 24
0:27
Benyújtották azt a színházi törvényt, amely Káslernek adná az állami finanszírozású intézményeket (168 Óra Online)
Semjén Zsolt jegyzi azt a törvényjavaslatot, amely azoknál az önkormányzati fenntartású színházaknál, amelyek éves működésének pénzügyi feltételeit teljes egészében a központi költségvetés biztosítja,
márc. 24
0:31
Mit tehetnek a koronavírus miatt munkanélkülivé vált magyarok? – Itt a Koronavírus Sajtóközpont válasza (Blikk)
A koronavírus-járvány miatt napi szinten érkezik szerkesztőségünkbe megannyi kérdés. A legtöbben arra kíváncsiak, hogy mit tehetnek a munkanélkülivé vált magyarok, illetve arra is rengeteg szeretnék megkapni a választ, hogy milyen juttatásokban részesülhet az, aki a kialakult helyzetre való tekintettel nem tud dolgozni. A Koronavírus Sajtóközpontja
márc. 24
0:31
Ingyen parkolhatnak a fővárosi kórházak dolgozói (168 Óra Online)
A Fővárosi Önkormányzat a kerületekkel egyeztetve ingyenessé teszi a parkolást a fővárosi kórházak dolgozóinak és hétfőn védőfelszerelést küldött a szociális ágazatban dolgozóknak. A védőfelszerelések beszerzése is folytatódik – közölte az önkormányzat.
márc. 24
0:35
Egyszerre oktatnak és figyelnek a saját gyerekeikre – Így zajlik a távoktatás a tanárok szemszögéből (Blikk)
„Kegyetlen sok munka” – így fogalmazott az RTL Klub Híradójának egy középiskolai pedagógus, aki a múlt hét óta online órákat ad otthonról, miközben a saját kisfiát is ő tanítja. A Szülői Hang nevű szervezetnél azt mondják, akár napi 3-4 órányi feladatot ad a szülőknek, hogy elmagyarázzák gyerekeiknek az iskolai online tananyagot.
márc. 24
0:35
A Puskás Aréna lett az Év stadionja 2019-ben (168 Óra Online)
A tavaly novemberben átadott Puskás Aréna nyerte a 2019-es Év stadionja címről döntő szavazást.
márc. 24
0:39
Már Érden is regisztráltak koronavírus-fertőzöttet (Blikk)
A város polgármestere közösségi oldalán jelentette be a hírt, hogy városukban kettő koronavírus-fertőzöttet regisztráltak.
márc. 24
0:39
Dupla fizetést kér a kormánytól az egészségügyi dolgozóknak a köztisztviselők szakszervezete (168 Óra Online)
Többek között négy hét igazgatási szünetet kér a területi és központi igazgatásban Orbán Viktortól a Magyar Köztisztviselők Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke Boros Péterné - szúrta ki a 24.hu. Az MKKSZ elnöke azt szeretné, hogy az egy hónapos szünet idejére is teljes fizetést kapjanak a köztisztviselők. Bor
márc. 24
1:00
Koronavírus: megszólalt az idegsebész, ezért veszélyes, ha rettegünk a betegségtől (Pénzcentrum)
Az ember lelke mélyén lévő félelem rombolja az immunrendszert is - mondta Csókay András idegsebész, a Honvéd Kórház idegsebészeti osztályának osztályvezető főorvosa a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetről az M1 hétfő esti...
márc. 24
1:36
Alvástanácsok felnőtteknek: így még a koronavírust is megúszhatod (Pénzcentrum)
A napi életritmus, az éjszakai pihenés kiemelt fontosságú, az alvás jelentős szerepet játszik a szervezet ellenálló képességének a fenntartásában - hívja fel közlményében a figyelmet a Magyar Alvásszövetség. Mint írják...
márc. 24
1:42
Újabb idős férfi hunyt el és 21 főre nőtt a gyógyultak száma (Hírstart)
A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárkiben és bárhol jelen lehet a vírus. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatértek, és aki teheti, az maradjon otthon, és mindenki tartsa be a szabályokat é
márc. 24
1:54
Dupla fizetést kér a kormánytól az egészségügyi dolgozóknak a köztisztviselők szakszervezete (Hírstart)
Többek között négy hét igazgatási szünetet kér a területi és központi igazgatásban Orbán Viktortól a Magyar Köztisztviselők Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (MKKSZ) elnöke Boros Péterné - szúrta ki a 24.hu. Az MKKSZ elnöke azt szeretné, hogy az egy hónapos szünet idejére is teljes fizetést kapjanak a köztisztviselők. Bor
márc. 24
2:06
Csak a súlyos tüneteket mutató fertőzöttek kerülnek kórházba (Hírstart)
A láz a leggyakoribb tünete a koronavírus-fertőzésnek, míg a betegek kétharmadánál jelentkezik száraz köhögés.
márc. 24
2:18
Lengyel katonai konvoj vonul át az országon kedden (Hírstart)
A lengyel katonák Magyarországon tartottak hadgyakorlatot, kedden mennek haza.
márc. 24
2:42
Vonuljanak önkéntes karanténba a külföldről hazatérők! - kéri a kormány (Hírstart)
A magyar állam a koronavírus hivatalos magyar honlapján tette közzé kéréseit.
márc. 24
3:06
Megjelent a Közlönyben a 2. gazdaságvédelmi mentőcsomag: itt vannak a pontos részletek (Hírstart)
Március 23-án Orbán Viktor bejelentette a 2. számú gazdaságpolitikai intézkedéscsomagot (az első csomagot még március 18-án hirdették ki), amely szintén a koronavírus-járvány negatív gazdasági hatásait hivatott csökkenteni. Nem sokkal...
márc. 24
4:15
Otthonaikba rejtőztek a magyarok a járvány elől, kivéve őket: köszönet a hétköznapi hősöknek, akiket minden nap próbára tesz (Blikk)
Kiürültek az utcák, milliók maradtak otthonukban, hogy ezzel is lassítsák a járvány terjedését.
márc. 24
4:18
Minden megyében van már fertőzött (Hírstart)
Nincs olyan megye, ahol ne találtak volna koronavírus-fertőzöttet - hangsúlyozta Müller Cecília országos tisztifőorvos hétfőn. Az operatív törzs naponta számos intézkedést hoz, és készülnek a lehető legmagasabb esetszámra.
márc. 24
5:03
Rossz hírek a Balatonról (Infostart)
Elmarad a hagyományos húsvéti hajózási szezonnyitás a Balatonon a koronavírus-járvány miatt - közölte a Balatoni Hajózási Zrt. a honlapján.
márc. 24
5:06
Az óriási tét ellenére az ellenzék elutasította a veszélyhelyzet meghosszabbítását (Hírstart)
Az ellenzék miatt nem lehet sürgősséggel tárgyalni a koronavírus okozta veszélyhelyzet meghosszabbításáról szóló törvényt. Hiába volt óriási tét a védekezés szempontjából, az ellenzék nem volt hajlandó az együttműködésre.
márc. 24
5:18
Változatos módon kampányolnak az otthonmaradás mellett színházak és ismert emberek is (ATV)
Több színház és közismert ember is beszállt az otthonmaradási kampányba azért, hogy a koronavírus ne terjedjen tovább. A Rózsavölgyi Szalon Facebook-oldalán például minden este elmondanak a színészek egy Grecsó Krisztián verset. Vujity Trvtko pedig esti mesét olvas fel az oroszlányi városi tévében.
márc. 24
5:24
Koronavírus-járvány: Példaértékű kezdeményezést indít egy veszprémi étterem (Ripost)
Minden rendelésből befolyt pénzből félretesznek száz forintot, amit védőmaszkok gyártására fordítanak.
márc. 24
5:42
Koronavírus - Gyógyszerészkamara: megnégyszereződtek az igények a normál forgalomhoz képest (Hírstart)
De a gyógyszertárak helytállnak a koronavírus okozta nehéz helyzetben is.
márc. 24
5:42
Dobrev Klára: Anyaként egyszerre féltem és vagyok leírhatatlanul büszke a lányomra. (Ez a lényeg)
Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc lánya, Anna önkéntesként segíti a rászorulókat a koronavírus-járvány idején is. Más a szociális szférában dolgozókhoz hasonlóan a járvány idején ő is nehezebb körülmények között és saját egészségét is kockáztatva dolgozik.
márc. 24
5:48
A rendeleti kormányzással Orbánék a sorkatonai kötelezettséget is visszaállíthatják? (Menedzsment Fórum)
Röviden: nem. Ehhez az Alaptörvény módosítása szükséges, amely csak háború vagy annak veszélye esetén teszi lehetővé a 2004 novemberéig „kiskatonáskodók” reaktiválását, márpedig a koronavírus nem tekinthető ilyennek.
márc. 24
5:54
Egyre többen tiltakoznak a felhatalmazási törvény ellen: "Ezt egyetlen demokrata sem támogathatja" (ATV)
Több mint 63-ezren írták alá azt az online petíciót, amelyben az ellen tiltakoznak, hogy határozatlan időre kapjon felhatalmazást a kormány. A közéleti szereplők, jogászok és írók szerint: még a rendkívül veszélyes járványhelyzet sem indokolhatja, hogy Orbán Viktor kormánya bármilyen tárgykörben jogot gyakorolhasson. Közben a 7-párti egyeztetés utá
márc. 24
5:54
Egyre fegyelmezettebbek a vásárlók (Bankmonitor)
Alábbhagyott a felvásárlási láz, és további pozitív változás, hogy egyre kevesebb idős ember és gyermek jelenik meg az üzletekben.
márc. 24
5:54
Itt az első kijárási tilalom Magyarországon (NLC)
Egy ideje mindenki azt taglalja, vajon lesz-e kijárási tilalom Magyarországon. Egy településen már van.
márc. 24
5:54
Moratórium, járulékfizetési kedvezmények – a gazdaságvédelem újabb lépései (Igényes férfi)
A Gyed és Gyes meghosszabbítása mellett megemelték a Pin kód nélkül végezhető bankkártya-műveletek limitjét is.
márc. 24
6:00
Egyre többen tiltakoznak a felhatalmazási törvény ellen: "Ezt egyetlen demokrata sem támogathatja" (Hírstart)
Több mint 63-ezren írták alá azt az online petíciót, amelyben az ellen tiltakoznak, hogy határozatlan időre kapjon felhatalmazást a kormány. A közéleti szereplők, jogászok és írók szerint: még a rendkívül veszélyes járványhelyzet sem indokolhatja, hogy Orbán Viktor kormánya bármilyen tárgykörben jogot gyakorolhasson. Közben a 7-párti egyeztetés utá
márc. 24
6:00
Megoldásokat hozott az iskolaérettség módosítása (Bankmonitor)
Az ellenzék riogatásaival ellentétben nem okozott rohamot vagy fennakadást az iskolaérettség vizsgálatának új rendszere, a kérelmek elbírálása rendben és időben zajlik.
márc. 24
6:02
Megjelentek a kormány gazdasági csomagjának részletes szabályai (Hírstart)
Rendeletben részletezte a kormány a hat intézkedést, amelyet Orbán Viktor hétfő délelőtt bejelentett. 37 pontban sorolják, kiknek jár adó- és járulékmentesség, de a családtámogatási szabályok is megváltoztak, felfüggesztik a kilakoltatásokat, sőt, még a bankkártyás fizetés részleteibe is belenyúltak.
márc. 24
6:03
A budapesti nagyberuházásokat így befolyásolja a járvány (Infostart)
A többi között a 3-as metró felújítása is zajlik a szükséges egészségügyi előírások betartása mellett – mondta Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes. Hozzátette: azoknál a beruházásoknál, amelyek még csak közbeszerzési fázisban vannak, várható változás, ilyen lehet a Lánchíd rekonstrukciója.
márc. 24
6:12
Újabb adósvédő döntések (Bankmonitor)
Habár az ellenzék hétfőn elszabotálta a koronavírus elleni védekezésről szóló törvény elfogadását, megakadályozni nem, csak elodázni tudta a döntést.
márc. 24
6:12
Donald Trump: hamarosan megkezdődik a vírusellenes szer klinikai tesztelése (Propeller)
Hamarosan megkezdődik az új típusú koronavírus elleni szer klinikai tesztelése New Yorkban – mondta az amerikai elnök helyi idő szerint hétfő este a Fehér Házban. Donald Trump a járványellenes harc kormányzati munkacsoportjának szokásos napi sajtótájékoztatóján kifejtette: már létező gyógyszereket próbálnak tesztelni, hogy vajon együttes alkalmazá
márc. 24
6:18
Dobban a szív! – Orbán Viktor Facebook-oldaláról (888.hu)
.

Keresés