2020. március 22. vasárnap

márc. 22
0:00
Orbán: a helyzet egyre nehezebb (Propeller)
Rövid videós bejelentkezést ejtett meg Facebook-oldalán Orbán Viktor. A miniszterelnök az akciócsoportokkal ült le tárgyalni, és mint mondta, ezek voltak a napirendi pontok: helyzetösszegzés, haditervek készítése hétfő reggelre. Azt is hozzátette: a helyzet egyre nehezebb.
márc. 22
0:03
Mnb: a magyar forint biztonságos, a készpénz használata nem jelent extra kockázatot (Blikk)
A koronavírus terjedése szempontjából a készpénz használata nem jelent extra kockázatot az egyéb közös használatú tárgyakkal való érintkezéshez képest - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szombaton az MTI-vel.
márc. 22
0:03
Pécsi kutatóknak sikerült meghatározniuk a koronavírus teljes genetikai kódját (168 Óra Online)
Sikerült meghatározni a koronavírus teljes genetikai kódját, ami fontos a további hazai és nemzetközi kutatások elősegítésére - közölte a Pécsi Tudományegyetem.
márc. 22
0:07
Koronavírus: élőben nézhetjük, ahogy orvosi eszközöket szállítanak Sanghajból Budapestre (Blikk)
Élőben nézhetjük végig, ahogy egy WizzAir-gép gyógyszerekért repül Kínába - szúrta ki a 24.hu Vitézy Dávid a Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatójának Facebook-posztját.
márc. 22
0:07
Akciós a macskatáp, a napfény különben is megvéd – ilyesmivel magyarázták miskolci nyugdíjasok, miért csámborognak a városban járvány idején (168 Óra Online)
Nem tetszik félni a koronavírustól? - szólított meg egy idősebb hölgyet a Népszava munkatársa Miskolcon.
márc. 22
0:11
Koronavírus: több mint négyszáz dolgozót rúgtak ki egy ferihegyi kiszolgáló cégtől (Blikk)
Több száz munkavállalót bocsátottak el a Malév Ground Handling Kft.-től.
márc. 22
0:11
Vizsgálja a budapesti kormányhivatal a nagykereskedőket, amelyek két-háromszoros áron adják el a szájmaszkokat a patikáknak (168 Óra Online)
Próbavásárlásokat tartottak budapesti patikákban a fővárosi kormányhivatal fogyasztóvédelmi főosztályának munkatársai, ezek során pedig kiderült,
márc. 22
0:15
Kihúzták az ötös lottó nyerőszámait: több mint húszan lettek milliomosok (Blikk)
Kihúzták az ötös lottó nyerőszámait, többen is milliomosok lettek.
márc. 22
0:15
Operatív Törzs a kijárási tilalomról: „ha ilyen intézkedést meg kell tenni, az biztosan mindenkire vonatkozni fog” (168 Óra Online)
Szombat van, az Operatív Törzset képviselő Lakatos Tibor rendőrezredes és Müller Cecília országos tisztifőorvos ma is megtartja sajtótájékoztatóját, a péntekihez hasonlóan a mai esemény is virtuális. Azaz kérdéseket lehet küldeni, ezekre válaszolnak.
márc. 22
0:19
„A munkahelyem nem enged szabadságra, hogy az ajánlásoknak megfelelően otthon maradjak” – Egy idős úr levélben kért segítséget szerkesztőségünktől (Blikk)
Szombat délután egy 64 éves idős úr kereste fel szerkesztőségünket, annak érdekében, hogy választ kapjon a koronavírus-járvány miatt kialakult igazságtalan helyzet miértjére. Levelét változtatás nélkül közöljük:
márc. 22
0:19
Több fővárosi iskolában kiborultak a szülők az iskolazárlattal indult online oktatásra: „Ez a tanítás egyenlő a nullával” (168 Óra Online)
„A mi iskolánk egy vicc” - mondja egy aggódó szülő az Erzsébetvárosi Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Szakgimnáziumról, ahol az ötödik osztályos gyereke tanul. Azaz csak tanulna, mert online oktatásról még szó sem volt az iskolában.
márc. 22
0:23
Ilyen se volt még: teljesen üresen állt a Szent István-bazilika, egy ideig nem lesz nyilvános misézés (Blikk)
Ilyen sem volt még, teljesen üresen állt a budapesti Szent István-bazilika szombaton. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a koronavírus-járvány miatt meghirdetett veszélyhelyzetben a templomokat nem zárja be, de a nyilvános misézés 2020. március 22., nagyböjt 4. vasárnapjától a templomokban szünetel.
márc. 22
0:23
Fontossági sorrend: Vakcina-kutatásra 100 milliót, a győri hittudományi főiskolának 1 milliárdot adott tegnap Orbán Viktor (168 Óra Online)
Megannyi kormányzati intézkedést tartalmaz a péntek délután Magyar Közlöny. Ezek közül a legfontosabb az a kormányhatározat, amellyel a kabinet 100 millió forintot csoportosít át a rendkívüli tartalékból a koronavírus járvány elleni védekezés érdekében a betegség ellen felhasználható gyógyszerek és gyógymódok kifejlesztésére.
márc. 22
0:24
A szegedi egyetem rektora a fertőzötten operáló orvos (Hírstart)
Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora az a koronavírusos orvos, aki operált is miközben már vírushordozó volt.
márc. 22
0:27
Világbajnokságra készül a profi magyar rúdtáncos: vígjáték kategóriában nyert versenyt Írországban (Blikk)
Kategóriagyőzelmet aratott a Pole Theatre Ireland nemzetközi rúdtáncversenyen Floch Bernadett (23).
márc. 22
0:27
Kínából rendelt védőmaszkokat Újbuda polgármestere is, de a magyar adók miatt 17 millióval többet kéne értük fizetnie a kerületnek (168 Óra Online)
Karácsony Gergelyhez hasonlóan az újbudai polgármester is kézbe vette a védőfelszerelések ügyét, ugyanis, szemben Orbán Viktor kijelentésével az ellátottságról, neki is tapasztalata, hogy nincsenek, viszont égető szüksége lenne rájuk a kerület dolgozóinak.
márc. 22
0:31
Szerencsés nap a mai: valaki több mint 8 milliót nyert a Luxoron (Blikk)
Sokan nyertek az eheti Luxoron.
márc. 22
0:31
Túlélte a tífuszt, a lágert és a munkaszolgálatot, de most szó nélkül karanténba vonult a százéves Bálint gazda (168 Óra Online)
Túlélte a tífuszt, a lágert és a munkaszolgálatot, de most szó nélkül karanténba vonult a százéves Bálint gazda
márc. 22
0:35
Koronavírusos lett a Szegedi Tudományegyetem egyik vezetője, karantén helyett műtött is (Blikk)
Elkaptak a koronavírust a Szegedi Tudományegyetem egyik vezetője.
márc. 22
0:35
Hatszáz embert máris elküldött az esztergomi Suzuki-gyár (168 Óra Online)
Kölcsönzött munkásoktól, összesen hatszáz embertől vált meg az esztergomi Suzuki-gyár, amely három napja jelentette be leállását. Főleg kelet-magyarországi és ukrán dolgozókról van szó, a hírt a Népszavának megerősítették.
márc. 22
0:39
Orbán Viktor videós bejelentést tett: „A helyzet egyre nehezebb” (Blikk)
Közösségi oldalán jelentkezett be Orbán Viktor.
márc. 22
0:39
Rendkívüli jogrend: hétpárti egyeztetést kér az ellenzék még a hétfői plenáris ülés előtt, elégedetlenek a javaslattal (168 Óra Online)
Gyurcsány Ferenc (DK), Jakab Péter (Jobbik), Keresztes László Lóránt (LMP), Szabó Tímea (Párbeszéd) és Tóth Bertalan (MSZP) közösen írta alá a közleményt, amelyben az ellenzéki pártok nevében hétpárti egyeztetést kezdeményeznek a kormánynak a koronavírus elleni védekezés nevében rendkívüli felhatalmazást biztosító törvényjavaslatról.
márc. 22
1:12
Mohácson is megjelent a koronavírus, a fertőzöttnek 100 fölötti kontaktja volt (Hírstart)
Egy idős nőt szállítottak szombaton kórházba, az elmúlt két hétben több mint száz emberrel került kapcsolatba.
márc. 22
2:54
Orbán Viktor haditervet készít az akciócsoportok vezetőivel (Hírstart)
A miniszterelnök Facebook-oldalán megosztott videóból kiderül, hogy Orbán Viktor ma este a koronavírus-járvány miatt létrehozott akciócsoportok vezetőivel tárgyalt.
márc. 22
3:30
A momentumos Cseh Katalin önkéntes orvosnak jelentkezett az Országos Mentőszolgálatnál (Hírstart)
Az EP-képviselő az egészségügyi válsághelyzet miatt visszatér az eredeti szakmájához.
márc. 22
3:54
Orbán Viktor haditervet készít az akciócsoportok vezetőivel (Hírstart)
A miniszterelnök Facebook-oldalán megosztott videóból kiderül, hogy a kormányfő ma este a koronavírus-járvány miatt létrehozott  akciócsoportok vezetőjével tárgyalt.
márc. 22
4:00
Az akciócsoportok vezetőivel zárta a napot Orbán Viktor (Hírstart)
Tizedik nap, helyzetelemzés címmel tett ki egy videót Facebook-oldalára a kormányfő.
márc. 22
4:09
Így éljük túl a karantént: otthoni munkában is muszáj kialakítani a napirendet (Blikk)
A mindannyiunk életmódját radikálisan átalakító koronavírus-járvány napról napra egyre terjed.
márc. 22
5:06
Szegeden járványkórházat hoznak létre (Hírstart)
A koronavírus-járvány miatt a védőnők Szolnokon nem mehetnek az újszülöttekhez, Szegeden a fertőző betegek ellátására alkalmas centrumot alakítottak ki.
márc. 22
5:12
10 tökéletes self-care tipp koronavírus idejére (Ez a lényeg)
Hogy ne bolondulj meg a #maradjotthon idején. Mert bizony, ha reggeltől-estig a kanapén ülsz és folyamatosan a legújabb híreket olvasgatod a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban, könnyen elbúcsúzhatsz a józan eszedtől.
márc. 22
5:15
A fitnesz iparág csődjétől tartanak (ATV)
A fitnesz iparág csődjétől tartanak a szektor szolgálatói. A nagyobb edzőtermek működése akár hónapokig is szünetelhet a járvány miatt. A sportlétesítmények megsegítésére jótékonysági akciót hirdetett az All You Can Move sportkártya forgalmazója. Közben egyre többen keresik a sportolás lehetőségét a szabadban. További részletek a videóban.
márc. 22
5:18
Emmi: köszönet a gyógyszerészeknek! (Hírstart)
Levélben mondott köszönetet a gyógyszerészeknek az eddigi munkájukért Kásler Miklós, az emberi erőforrások miniszter - közölte a tárca szombaton az MTI-vel.
márc. 22
5:24
Az otthoni munkavégzés kihívás elé állítja a szülőket (Hírstart)
A munkánk mellett felügyelnünk kell gyerekünk tanulását, illetve a házimunkát is el kell végeznünk.
márc. 22
6:12
Minden szegedit tapsra invitálnak, pontban 8 órakor az erkélyre (Ez a lényeg)
Nagyszerű kezdeményezéshez csatlakoznak a szegediek: mindenkit tapsolni hívnak az erkélyekre, teraszokra, hogy megköszönjék a veszélyhelyzetben dolgozók munkáját.
márc. 22
6:15
Genderőrület Nyugat-Európában, ne legyenek többé nők és férfiak? (Ripost)
Gender, azaz férfi és nő, az eddig évezredeken át ismert két nem. De most már ezt sem szabad mondani Nyugat-Európában. Ráadásul egymásnak estek a feministák és a genderőrültek. Mindenki megbolondult?
márc. 22
6:17
Nyelj egy nagyot, kiderült, van-e koronavírus a csapvízben (Ripost)
Teljes nyugalommal fogyasztható a csapvíz, abban nem marad meg a koronavírus – ezt közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a Magyar Víziközmű Szövetség is.
márc. 22
6:33
Koronavírussal műtött egy szegedi orvos (24.hu)
Az egyetem rektora nem vonult önkéntes karanténba a hazaérkezése után.
márc. 22
6:42
Rig Lajos is felvette a kesztyűt a járvány elleni harcban (444.hu)
A tapolcai jobbikos képviselő is visszatér korábbi szakmájához, önkéntesnek áll az egészségügyben.
márc. 22
6:42
Megjelentek a koronavírus-csalók Erzsébetvárosban (Hírstart)
Éteolsztásra vagy fertőtlenításre hivatkozva szeretnének bejutni a lakásokba.
márc. 22
6:42
Ötvenezer maszkot rendelt Újbuda: A kormány 17 milliós sarcot vetne ki rá (Ez a lényeg)
Dr. László Imre felszólította a kormányt, hogy vállalja át a vámot és az áfát.
márc. 22
6:44
Koronavírus-csalók járják Erzsébetvárost (Ez a lényeg)
Fertőtlenítés és ételosztás ürügyén kérnek bebocsátást.
márc. 22
7:00
Ismét álhírek terjedtek az ellenzéki médiában (Bankmonitor)
Az Index írása szerint Magyarországon lefoglaltak egy Csehországba tartó egészségügyi szállítmányt. A hamis hírre lecsapott a kormánykritikus sajtó.
márc. 22
7:03
Van valami, amiről biztosan nem kell tartani a járvány alatt (Infostart)
Járványidőszakban is biztonsággal fogyasztható a csapvíz, ugyanis a koronavírus inaktiválódik az ivóvíz-fertőtlenítési folyamat során – tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ információi alapján a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.
márc. 22
7:12
Van valami, amiről biztosan nem kell tartani a járvány alatt (Hírstart)
Járványidőszakban is biztonsággal fogyasztható a csapvíz, ugyanis a koronavírus inaktiválódik az ivóvíz-fertőtlenítési folyamat során – tájékoztatott a Nemzeti Népegészségügyi Központ információi alapján a Dunántúli Regionális Vízmű Zrt.
márc. 22
7:36
Te sötétben bujkáló rémhírterjesztő, reszkess! (Hírstart)
A Fidesz által beterjesztett törvény, amelyet hétfőn tárgyal az országgyűlés, a rémhírek terjesztőiről is rendelkezik. A mostaninál szigorúbb büntetéssel sújtaná őket – nem szívesen lennénk a helyükben. Csak helyeselni lehet, hogy a rémhírek terjesztőire lesújt a törvény szigora, mert kevés ennél visszatetszőbb dolog van a világon. Talán a lopás az
márc. 22
7:39
Tangó és Kes a szlovákiai magyar maffiáról (24.hu)
Sok pletykát ismerünk a hazai és a szlovákiai magyar maffia összefonódásáról. Mendemondák helyett tényekre épít Barak Dávid, az Elásott igazság – A dunaszerdahelyi maffia felemelkedése és bukása című könyve. Erről szól a Tangó és Kes legújabb epizódja.
márc. 22
7:42
Közös öntözésre ad támogatást az állam (Napi)
Önkéntes öntözési közösségek létrejöttét szorgalmazták a döntéshozók, az így összefogott gazdák öntözési beruházásához 70 százalékos támogatást biztosít az állam.
márc. 22
7:42
Az Ötöslottó nyerőszámai a 12. héten (Pénzcentrum)
Kihúzták az Ötöslottó 12. heti nyerőszámait, a sorsolást ezúttal is élőben közvetítette a Pénzcentrum. Ezen a játékhéten volt/nem (ha volt, akkor a szerencsés(ek) nyereménye is) telitalálat, így a várható főnyeremény 6 milliárd...
márc. 22
7:48
Koronavírus: Budapestre érkezett egy gép, fontos szállítmánnyal (Napi)
Vasárnap landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren az a gép, amely védőmaszkokhoz hozott alapanyagokat.
márc. 22
7:54
Szájmaszkokhoz érkezett alapanyag Magyarországra (Igényes férfi)
Törökországból légi úton érkezett több tonna alapanyag, amiből itthon készítenek védőeszközt. Az Mti fotói.

Keresés