2020. március 5. csütörtök

márc. 5
0:03
A személyi igazolvány is tartalmazhatja a jövőben a származási helyet (Magyar Hírlap)
A változtatás az előterjesztők szándéka szerint 2021. augusztus 2-án lép hatályba
márc. 5
0:06
Reagált a Jobbik a Vas megyében történtekre (Blikk)
Nem szűnt meg a Jobbik Vas megyében, csupán néhány alapszervezet vezetője tett egy bejelentést kilépési szándékáról a Facebookon, az élet párton belül ettől még folyik tovább - közölte Balassa Péter, a Jobbik március elsejétől kinevezett Vas és Zala megyei regionális pártigazgatója szerdán az MTI-vel.
márc. 5
0:06
Migránsáradat veszélyezteti Európát (Lokál)
Általános európai megközelítéssé vált az illegális bevándorlással szembeni magyar álláspont, de ha nem folytatják keményen, nagy baj lesz - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Prágában, a visegrádi országok kormányfői csúcstalálkozóján.
márc. 5
0:07
Regionális centrummá akar válni az Egyszülős Központ (Magyar Hírlap)
Az alapítvány 15 éve segíti az egyedülálló szülőket
márc. 5
0:10
Váratlan: heteken belül visszatér a tél - bolond március jön (Blikk)
A héten csütörtök hajnalban lesz a mélypont, akkor több helyen fagyni fog, de a meteorológus szerint március végén lesz még egy komoly meglepetés.
márc. 5
0:10
Kevés az üveggyűjtő konténer Budapesten (Lokál)
A kormány által nemrég bejelentett 8 pontos klímavédelmi akcióterv része, hogy lehetővé teszik az üveg- és műanyag palackok, valamint a fémdobozok visszaváltását. A Lokál most utánanézett, hogy melyek azok a kerületek, ahol nem található üveggyűjtő konténer.
márc. 5
0:11
Pártot alapított Szanyi Tibor (Magyar Hírlap)
A politikus még január elején lépett ki az MSZP-ből
márc. 5
0:12
Befejezték a helyszínelést a Váci úton (Police)
Befejezték a helyszínelést a Váci úton Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 03. 05., cs - 00:02 Helyreállt a forgalmi rend Budapest XIII. kerületében.
márc. 5
0:14
Tilalom: a járvány miatt nem engednek be látogatókat az egyik Csongrád megyei kórházba (Blikk)
A szigorú korlátozás a Csongrád megyei Dr. Bugyi István Kórház összes fekvőbeteg-ellátó osztályára kiterjed az influenzajárvány miatt.
márc. 5
0:14
Kocsi Máté: Vérlázító, hogy szabadon engedték Csenge gyilkosát (Lokál)
Egy napig sem kellett tovább a börtönben maradnia B. Rolandnak, akit a 17 éves Csenge megölése miatt ítéltek el. A bíró életszerűnek találta a férfi, saját ártatlanságáról előadott történetét. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője vérlázítónak találta az ítéletet.
márc. 5
0:15
Halász: Magyarországra is veszélyt jelent a Törökország felől megindult migránsáradat (Magyar Hírlap)
A koronavírusról és a migrációs helyzetről is tájékozódott a nemzetbiztonsági bizottság
márc. 5
0:18
Amerikai előválasztás: Michael Bloomberg kiszállt az elnökválasztási harcból (Blikk)
Michael Bloomberg New York-i milliárdos szerdán bejelentette, hogy befejezi a demokraták elnökjelöltségéért folytatott küzdelmét.
márc. 5
0:19
A tömeges migráció a legnagyobb biztonsági kihívás (Magyar Hírlap)
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Stratégiai Védelmi Kutatóintézete második fenyegető tényezőként a terrorizmust említette
márc. 5
0:22
Koronavírus: így fertőtleníti a vonatok utasterét a Máv (Blikk)
Fotókat adtak ki arról, ahogy egy Railjet-szerelvény utasterét tisztítja fertőtlenítőszerrel egy dolgozó a Keleti Pályaudvaron. A MÁV-Start Zrt. végzi a szerelvények fertőtlenítését a koronavírus miatt.
márc. 5
0:23
Bakondi: Szó sem lehet kvótarendszerről (Magyar Hírlap)
„A magyar kormány álláspontja a migrációról 2015 óta változatlan”
márc. 5
0:26
Klímavédelmi akcióterv: így tisztítanák meg Magyarországot a Pet-palackoktól (Blikk)
Klímavédelmi akciótervet hirdetett a kabinet annak érdekében, hogy ne árassza el Magyarországot a műanyag. A kormány megtiltja az egyszer használatos műanyagok használatát és felszámolja a PET-palack-szennyezést a magyarországi vizekben.
márc. 5
0:30
Rendkívüli: két koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon (Blikk)
Megvan az első fertőzött, sőt, mindjárt kettő olyan betegünk is van, akit koronavírus fertőzés miatt kellett egészségügyi intézménybe szállítani - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerda kora este a közösségi oldalán, miután részt vett az operatív törzs ülésén a Belügyminisztérium épületében.
márc. 5
0:34
Mi történik most, hogy Magyarországon is megjelent a koronavírus? (Blikk)
Mint ahogyan arról a Blikk is beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök március 4-én kora este bejelentette, hogy két, koronavírussal fertőzött iráni diákok azonosítottak Magyarországon.
márc. 5
0:38
Ez a lista segít az orvosoknak abban, hogy kiderítsék, ki fertőződött meg a koronavírussal (Blikk)
Csekklista segít eldönteni a magyar orvosoknak, ki lehet fertőzött és kit küldenek karanténba.
márc. 5
0:42
Közleményt adott ki a Semmelweis Egyetem: az egyik koronavírusos diák nem tartotta be az intézmény által kért óvintézkedéseket (Blikk)
Néhány órával ezelőtt jelentette be Orbán Viktor, hogy két, koronavírussal fertőzött személyt azonosítottak Magyarországon.
márc. 5
0:42
Eltűnés miatt keressük Rasa Khan-t (Police)
Eltűnés miatt keressük Rasa Khan-t Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 03. 05., cs - 00:34 Az V. kerületi rendőrök az állampolgárok segítségét kérik.
márc. 5
0:42
A Semmelweis Egyetem diákja az egyik koronavírusos beteg, 16 gyógyszerészhallgató nem mehet az épületbe (Hírstart)
A Semmelweis Egyetem egyik külföldi gyógyszerész hallgatójánál igazolták a tesztek a koronavírus-fertőzést - erősítette meg a korábbi sajtóértesüléseket az intézmény a honlapján.
márc. 5
2:00
Két tárgyból is a világ legjobb 50 egyeteme közé került a CEU (Hírstart)
A világ 1368 felsőoktatási intézményét felsoroló listára tíz magyar egyetem fért fel.
márc. 5
2:48
Mit üzen a tetovált bűnöző, Pillangó teste? (24.hu)
Fejtetőtől bokáig tetovált testét Urbán Tamás képeinek köszönhetően a nyilvánosság is ismerheti. Volt-e olyan bűncselekmény, amit nem követett el, hogyan végezte, és miként él ma is az emlékezete?
márc. 5
3:09
Komoly összeget kell fizetnie annak, aki nem tanul tovább: minden a TB-járulékról (Eduline)
A vizsgaidőszak után általában sok egyetemista dönt úgy, hogy szünetelteti, megszakítja, esetleg abbahagyja vagy esti, illetve levelező tagozaton folytatja tanulmányait. Ez azonban nem csak a tanulmányaitokra lehet hatással, hanem befolyásolja a társadalombiztosítási jogállásotokat is. Mutatjuk a szabályokat.
márc. 5
3:30
Bakondi György: Szó sem lehet kvótarendszerről (Hírstart)
A magyar kormány álláspontja a migrációról 2015 óta változatlan: szó sem lehet kvótarendszerről, kötelező elosztási rendszerről – hangoztatta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.
márc. 5
3:48
Gyurcsány: "az ellenzéki oldalon a tűzzel játszik az, aki megengedi, hogy a választáson az ellenzék egymással is versengjen" (Hírstart)
A közös egyéni országgyűlési képviselőjelöltek és a közös miniszterelnök-jelölt mellett egy közös listára van szüksége az ellenzéknek a 2022-es választásokon a győzelemhez - mondta Gyurcsány Ferenc szerdán Pécsen.
márc. 5
3:48
Nap képe: Gólyahír (Lokál)
Lelkes szárnycsapásokkal, kelepelve tudatta Zalakomárom lakóival a tavasz hírnőkeként megérkező első fehér gólya, hogy ismét birtokba vette a település egyik villanypóznáján található fészket.
márc. 5
4:03
Mi lett a régi OKJ-s képzésekből? Itt megtaláljátok az új szakképzéseket (Eduline)
A szakképző intézményekben - technikumokban és a szakképző iskolákban - és felnőttképzésben már a Szakmajegyzékben található 174 alapszakmát oktatják szeptember 1-jétől. Mutatjuk hol találhattok segítséget a szakmakeresésben és a választásban.
márc. 5
4:06
Karácsony semmit sem tesz a klímavédelemért (Hírstart)
A baloldal csak beszél a klímavédelemről, de nem cselekszik – mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára annak kapcsán, hogy míg a kormány nyolcpontos klímavédelmi akciótervet hirdetett, addig például Karácsony Gergely „klímavészhelyzete” csupán egy üres lózung.
márc. 5
4:10
Több millió forint bírságot szabtak ki buszsávot használó autósokra tavaly Budapesten (Hírstart)
Mintegy ezer autósra szabtak ki helyszíni bírságot a fővárosi buszsávok jogosulatlan használata miatt tavaly, a büntetések összértéke több millió forint volt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (Bkk) szerdán az Mti-vel.
márc. 5
4:18
Nem szűnt meg a Jobbik Vas megyében (Hírstart)
Nem szűnt meg a Jobbik Vas megyében, csupán néhány alapszervezet vezetője tett egy bejelentést kilépési szándékáról a Facebookon, az élet párton belül ettől még folyik tovább - közölte Balassa Péter, a Jobbik március elsejétől kinevezett Vas és Zala megyei regionális pártigazgatója szerdán az MTI-vel.
márc. 5
4:39
Két jogászi pályaív (Magyar Hírlap)
Régi harcok, új küzdelmek címmel rendezett beszélgetést tegnap a Nemzeti Fórum Kölcsey Köre a Polgárok Házában
márc. 5
4:42
Internetes csalássorozat gyanúsítottjait fogták el a békéscsabai rendőrök (Police)
Internetes csalássorozat gyanúsítottjait fogták el a békéscsabai rendőrök Békés Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 03. 05., cs - 04:28 Mobilházat, mobilgarázst, munkagépeket, konyhabútort árult az egyik népszerű hirdetőoldalon egy nő. Társa szervezett be mellé olyan embereket, akik bankszámlákat nyitottak és fogadták, majd odaadták nekik az előlegkén
márc. 5
4:43
Átrendezte a magyar parlamenti berendezkedéstaz állam és az egyház viszonyának átalakulása (Magyar Hírlap)
Veritas-estek
márc. 5
4:45
Rövid ima Magyarországért (Magyar Hírlap)
Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész lesz az előimádkozója a pénteki fohásznak a budavári Madonna-szobornál
márc. 5
4:47
Zajlanak a tárcaközi egyeztetések a nemzetiségi törvény módosításáról (Magyar Hírlap)
Intézményátvétel
márc. 5
4:49
Pár hét alatt megújul az Egyszülős Központ (Magyar Hírlap)
A közösség jogi tanácsadás, pszichológiai, gyerekpszichológiai segítségnyújtás mellett támogatást biztosít a szülők közötti mediációban is
márc. 5
4:51
Számokkal is igazolható a történelem-tananyag mennyiségi csökkenése (Magyar Hírlap)
Közel húsz százalékkal kevesebb lexikai tudás
márc. 5
4:53
Jakab Péter bátran herdálja a közpénzt (Magyar Hírlap)
A korábbi kilépők után most Sneider Tamás volt pártelnök ment neki a Jobbik jelenlegi vezetésének, hangsúlyozva, hogy nem hagyja magát zsarolni
márc. 5
4:55
Gajda lekötelezettje vezeti a kispesti vizsgálóbizottságot (Magyar Hírlap)
Önkormányzati helyiséget kapott a kerületi LMP-s képviselő feleségének szövetkezete
márc. 5
5:00
Őrizetben az egri rablás gyanúsítottja (Police)
Őrizetben az egri rablás gyanúsítottja Heves Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 03. 05., cs - 04:56 A rendőrök egy napon belül azonosították és elfogták az egerszalóki férfit.
márc. 5
5:09
Idén így készülhettek a fizika emelt érettségire: témakörök és mérések 2020-ban (Eduline)
Idén sincs könnyű dolguk azoknak, akik fizikából fognak emelt szinten érettségizni. Íme a szóbeli témakörök listája és a mérések leírásai, amikből a vizsgáztató tanárok kérdéseket tehetnek fel nektek a szóbelin.
márc. 5
5:18
Késlelteti a gyerekek nyelvi fejlődését a mobilozás és a tévézés (ATV)
Késlelteti a gyerekek nyelvi fejlődését a mobilozás és a tévénézés. Erre hívják fel a figyelmet a szakemberek a logopédia európai napján. A kutatások azt bizonyítják, hogy azoknál a gyerekeknél, akik rendszeresen sok időt töltenek a képernyők előtt, kimaradnak azok az élethelyzetek, ahol a kommunikációs készségeket elsajátíthatnák.
márc. 5
5:30
Gyurcsány: a tűzzel játszik az ellenzék, ha nem lesz egyetlen közös lista (Hírstart)
A közös egyéni országgyűlési képviselőjelöltek és a közös miniszterelnök-jelölt mellett egy közös listára van szüksége az ellenzéknek a 2022-es választásokon a győzelemhez – mondta Gyurcsány Ferenc szerdán Pécsen. Fotó: MTI/Bruzák Noémi A DK elnöke pártja lakossági fórumán hangsúlyozta: az ellenzéki oldalon a "tűzzel játszik az, aki megengedi, hog
márc. 5
5:36
Lottóláz: 5,585 milliárd a rekordnyeremény (Lokál)
Minden eddigi rekordot megdöntött, 5,252 milliárd forint az ötös lottó várható főnyereménye, amely szinte a teljes felnőtt lakosság kedvét meghozta a lottózáshoz. A Lokál arról érdeklődött, kinek milyen motivációja van, mire költené a hatalmas nyereményt.
márc. 5
5:42
A Fidesz 5 főbűne Csongrádban (Ez a lényeg)
Sajnos Csongrádba és környező térségébe is elér a Fidesz-kormány mocskos keze, így elég hosszú az itt elkövetett bűnök sora. Bár, hosszú oldalakat pötyöghetnénk tele a gusztustalan lépéseikkel, most maradunk a jól bevált öt pontnál, hogy senkinek ne támadjon hányingere.
márc. 5
5:44
A belvárosi Fidesz 5 főbűne (Ez a lényeg)
Összeszedtük a belvárosi Fidesz legnagyobb bűneit. Volt miből válogatni.
márc. 5
5:48
Vigyázat, ölőcsapdákat helyeztek ki egy magyar erdőben (Infostart)
Ragadozókat csapdázna a Dunakanyar Vadásztársaság az Esztergom környéki vadászterületeken.
márc. 5
5:54
Kulturális öngyilkosság készül a Dunakanyarban (Magyar Nemzet)
Szentendrén elkerülhetetlennek tűnik a páratlan kulturális kínálat elvesztése.

Keresés