2020. március 5. csütörtök

márc. 5
0:06
Reagált a Jobbik a Vas megyében történtekre (Blikk)
Nem szűnt meg a Jobbik Vas megyében, csupán néhány alapszervezet vezetője tett egy bejelentést kilépési szándékáról a Facebookon, az élet párton belül ettől még folyik tovább - közölte Balassa Péter, a Jobbik március elsejétől kinevezett Vas és Zala megyei regionális pártigazgatója szerdán az MTI-vel.
márc. 5
0:10
Váratlan: heteken belül visszatér a tél - bolond március jön (Blikk)
A héten csütörtök hajnalban lesz a mélypont, akkor több helyen fagyni fog, de a meteorológus szerint március végén lesz még egy komoly meglepetés.
márc. 5
0:14
Tilalom: a járvány miatt nem engednek be látogatókat az egyik Csongrád megyei kórházba (Blikk)
A szigorú korlátozás a Csongrád megyei Dr. Bugyi István Kórház összes fekvőbeteg-ellátó osztályára kiterjed az influenzajárvány miatt.
márc. 5
0:18
Amerikai előválasztás: Michael Bloomberg kiszállt az elnökválasztási harcból (Blikk)
Michael Bloomberg New York-i milliárdos szerdán bejelentette, hogy befejezi a demokraták elnökjelöltségéért folytatott küzdelmét.
márc. 5
0:22
Koronavírus: így fertőtleníti a vonatok utasterét a Máv (Blikk)
Fotókat adtak ki arról, ahogy egy Railjet-szerelvény utasterét tisztítja fertőtlenítőszerrel egy dolgozó a Keleti Pályaudvaron. A MÁV-Start Zrt. végzi a szerelvények fertőtlenítését a koronavírus miatt.
márc. 5
0:26
Klímavédelmi akcióterv: így tisztítanák meg Magyarországot a Pet-palackoktól (Blikk)
Klímavédelmi akciótervet hirdetett a kabinet annak érdekében, hogy ne árassza el Magyarországot a műanyag. A kormány megtiltja az egyszer használatos műanyagok használatát és felszámolja a PET-palack-szennyezést a magyarországi vizekben.
márc. 5
0:30
Rendkívüli: két koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Magyarországon (Blikk)
Megvan az első fertőzött, sőt, mindjárt kettő olyan betegünk is van, akit koronavírus fertőzés miatt kellett egészségügyi intézménybe szállítani - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerda kora este a közösségi oldalán, miután részt vett az operatív törzs ülésén a Belügyminisztérium épületében.
márc. 5
0:34
Mi történik most, hogy Magyarországon is megjelent a koronavírus? (Blikk)
Mint ahogyan arról a Blikk is beszámolt, Orbán Viktor miniszterelnök március 4-én kora este bejelentette, hogy két, koronavírussal fertőzött iráni diákok azonosítottak Magyarországon.
márc. 5
0:38
Ez a lista segít az orvosoknak abban, hogy kiderítsék, ki fertőződött meg a koronavírussal (Blikk)
Csekklista segít eldönteni a magyar orvosoknak, ki lehet fertőzött és kit küldenek karanténba.
márc. 5
0:42
Közleményt adott ki a Semmelweis Egyetem: az egyik koronavírusos diák nem tartotta be az intézmény által kért óvintézkedéseket (Blikk)
Néhány órával ezelőtt jelentette be Orbán Viktor, hogy két, koronavírussal fertőzött személyt azonosítottak Magyarországon.
márc. 5
0:42
A Semmelweis Egyetem diákja az egyik koronavírusos beteg, 16 gyógyszerészhallgató nem mehet az épületbe (Hírstart)
A Semmelweis Egyetem egyik külföldi gyógyszerész hallgatójánál igazolták a tesztek a koronavírus-fertőzést - erősítette meg a korábbi sajtóértesüléseket az intézmény a honlapján.
márc. 5
2:00
Két tárgyból is a világ legjobb 50 egyeteme közé került a CEU (Hírstart)
A világ 1368 felsőoktatási intézményét felsoroló listára tíz magyar egyetem fért fel.
márc. 5
2:48
Mit üzen a tetovált bűnöző, Pillangó teste? (24.hu)
Fejtetőtől bokáig tetovált testét Urbán Tamás képeinek köszönhetően a nyilvánosság is ismerheti. Volt-e olyan bűncselekmény, amit nem követett el, hogyan végezte, és miként él ma is az emlékezete?
márc. 5
3:30
Bakondi György: Szó sem lehet kvótarendszerről (Hírstart)
A magyar kormány álláspontja a migrációról 2015 óta változatlan: szó sem lehet kvótarendszerről, kötelező elosztási rendszerről – hangoztatta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.
márc. 5
3:48
Gyurcsány: "az ellenzéki oldalon a tűzzel játszik az, aki megengedi, hogy a választáson az ellenzék egymással is versengjen" (Hírstart)
A közös egyéni országgyűlési képviselőjelöltek és a közös miniszterelnök-jelölt mellett egy közös listára van szüksége az ellenzéknek a 2022-es választásokon a győzelemhez - mondta Gyurcsány Ferenc szerdán Pécsen.
márc. 5
4:06
Karácsony semmit sem tesz a klímavédelemért (Hírstart)
A baloldal csak beszél a klímavédelemről, de nem cselekszik – mondta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára annak kapcsán, hogy míg a kormány nyolcpontos klímavédelmi akciótervet hirdetett, addig például Karácsony Gergely „klímavészhelyzete” csupán egy üres lózung.
márc. 5
4:10
Több millió forint bírságot szabtak ki buszsávot használó autósokra tavaly Budapesten (Hírstart)
Mintegy ezer autósra szabtak ki helyszíni bírságot a fővárosi buszsávok jogosulatlan használata miatt tavaly, a büntetések összértéke több millió forint volt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (Bkk) szerdán az Mti-vel.
márc. 5
4:18
Nem szűnt meg a Jobbik Vas megyében (Hírstart)
Nem szűnt meg a Jobbik Vas megyében, csupán néhány alapszervezet vezetője tett egy bejelentést kilépési szándékáról a Facebookon, az élet párton belül ettől még folyik tovább - közölte Balassa Péter, a Jobbik március elsejétől kinevezett Vas és Zala megyei regionális pártigazgatója szerdán az MTI-vel.
márc. 5
5:18
Késlelteti a gyerekek nyelvi fejlődését a mobilozás és a tévézés (ATV)
Késlelteti a gyerekek nyelvi fejlődését a mobilozás és a tévénézés. Erre hívják fel a figyelmet a szakemberek a logopédia európai napján. A kutatások azt bizonyítják, hogy azoknál a gyerekeknél, akik rendszeresen sok időt töltenek a képernyők előtt, kimaradnak azok az élethelyzetek, ahol a kommunikációs készségeket elsajátíthatnák.
márc. 5
5:30
Gyurcsány: a tűzzel játszik az ellenzék, ha nem lesz egyetlen közös lista (Hírstart)
A közös egyéni országgyűlési képviselőjelöltek és a közös miniszterelnök-jelölt mellett egy közös listára van szüksége az ellenzéknek a 2022-es választásokon a győzelemhez – mondta Gyurcsány Ferenc szerdán Pécsen. Fotó: MTI/Bruzák Noémi A DK elnöke pártja lakossági fórumán hangsúlyozta: az ellenzéki oldalon a "tűzzel játszik az, aki megengedi, hog
márc. 5
5:42
A Fidesz 5 főbűne Csongrádban (Ez a lényeg)
Sajnos Csongrádba és környező térségébe is elér a Fidesz-kormány mocskos keze, így elég hosszú az itt elkövetett bűnök sora. Bár, hosszú oldalakat pötyöghetnénk tele a gusztustalan lépéseikkel, most maradunk a jól bevált öt pontnál, hogy senkinek ne támadjon hányingere.
márc. 5
5:44
A belvárosi Fidesz 5 főbűne (Ez a lényeg)
Összeszedtük a belvárosi Fidesz legnagyobb bűneit. Volt miből válogatni.
márc. 5
5:48
Vigyázat, ölőcsapdákat helyeztek ki egy magyar erdőben (Infostart)
Ragadozókat csapdázna a Dunakanyar Vadásztársaság az Esztergom környéki vadászterületeken.
márc. 5
5:54
Kulturális öngyilkosság készül a Dunakanyarban (Bankmonitor)
Szentendrén elkerülhetetlennek tűnik a páratlan kulturális kínálat elvesztése.
márc. 5
6:00
Gyors lejtmenetben az MSZP és a Jobbik (Bankmonitor)
Ha folytatódik a Jobbik és az Mszp felmorzsolódása, akkor könnyen elképzelhető, hogy a két párt már nem lesz része a 2022-es balliberális összefogásnak.
márc. 5
6:12
Azonnali banki átutalási rendszer: ha nem kapott SMS-t, hívja fel a bankját (ATV)
Elindult hétfőn az azonnali banki átutalási rendszer, amelynek kapcsán még mindig sok a kérdés. Az ATV Start vendége Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója volt.
márc. 5
6:18
Földeket vett, utat épített, nagyon nyomul Pakson az Orbán-rokonok üzlettársa (444.hu)
Lévai Anikó szűkebb rokonságával van kapcsolatban Sebestyén Roland. Bár forgandó a szerencséje, 2,1 milliárdnyi megrendelés már összejött a hozzá kötődő cégeknek Pakson.
márc. 5
6:24
Nemzetbiztonsági aggályokat is felvet a techcégek hatalma (Bankmonitor)
Schanda Tamás, az Innovációs és ­Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára szerint a kormánynak az az álláspontja, hogy szuverének csak az államok lehetnek.
márc. 5
6:24
A Skandináv lottó nyerőszámai a 10. héten (Pénzcentrum)
Szerda este kihúzták a Skandináv lottó 2020/10. heti nyerőszámait. Mivel ezen a játékhéten nem született telitalálat, így a jövő héten 111 millió forint lesz a várható főnyeremény. A gépi sorsolás nyerőszámai emelkedő...
márc. 5
6:36
Országos tisztifőorvos: járványügyi vizsgálat indult a koronavírusos iráni diákoknál (ATV)
Müller Cecília közleményében tudatta, hogy a két érintettet elkülönítették, a velük közös háztartásban élőket karanténba helyezték a Szent László Kórházban.
márc. 5
6:36
Lakatos Csaba szerint Portik lövetett rá (Bankmonitor)
Portik meg akarta öletni a hajtót, mivel a rendőrségen arról fecsegett, hogy Prisztás József és Portik között üzleti vita volt, és Portik ezért ölethette meg Prisztást.
márc. 5
6:39
Terítéken Orbán balkáni machinációi (Alternatív Energia)
Plenáris vitát kezdeményeznek az Európai Parlament balliberális frakciói a magyar kormánypárthoz közeli médiavállalkozások észak-macedóniai és szlovéniai tevékenységéről – tudta meg a Népszava.
márc. 5
6:39
Eltűnt egy pakisztáni egyetemista Budapesten (24.hu)
Rasa Khan V. kerületi lakhelyéről ismeretlen helyre távozott.
márc. 5
6:42
Soron kívül fertőtlenítik a fővárosi gyógyfürdőket (Propeller)
Tüttő Kata főpolgármester-helyettes csütörtök reggelre összehívta a budapesti operatív törzset – közölte Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán. Mint írta: ők is értékelik a helyzetet. „A vállalataink felkészültek, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. saját operatív törzset működtet” – tette hozzá Karácsony. Bár a gyógyvizek elpusztí
márc. 5
6:48
Karácsony a koronavírusról: Tesszük, ami a dolgunk (ATV)
A főpolgármester közölte: csütörtök reggelre összehívták a budapesti operatív törzset, hogy értékeljék a helyzetet. Orbán Viktor szerdán jelentette be, hogy két fertőzött van Magyarországon, mindketten iráni származású diákok, akik nálunk tanulnak.
márc. 5
6:48
Soron kívül fertőtlenítik a fővárosi gyógyfürdőket (Hírstart)
Tüttő Kata főpolgármester-helyettes csütörtök reggelre összehívta a budapesti operatív törzset – közölte Karácsony Gergely főpolgármester Facebook-oldalán. Mint írta: ők is értékelik a helyzetet. „A vállalataink felkészültek, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. saját operatív törzset működtet” – tette hozzá Karácsony. Bár a gyógyvizek elpusztí
márc. 5
6:50
Koronavírus – Rendkívüli sajtótájékoztatót tart az operatív törzs (Hírstart)
Minden nap 14 órakor tart tájékoztatót a koronavírus ügyekben intézkedő operatív törzs, de ma 18.30-kor rendkívüli bejelentést tesz.
márc. 5
6:52
Orbán Viktor: Két koronavírusos beteg van Magyarországon (Hírstart)
Megvan az első fertőzött, sőt, mindjárt kettő olyan betegünk is van, akit koronavírus-fertőzés miatt kellett
márc. 5
6:54
György László: A patrióta és pragmatikus gazdaságpolitika eredményekre vezetett (Hírstart)
Magyarország növekedési bajnok az Európai Unióban, az Európai Bizottság elismeri a magyar gazdaságpolitika eredményeit - jelentette ki György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára sajtótájékoztatón kedden Budapesten, az Európai Bizottság országjelentését értékelve.
márc. 5
6:56
Karácsony a koronavírusról: Tesszük, ami a dolgunk (Hírstart)
A főpolgármester közölte: csütörtök reggelre összehívták a budapesti operatív törzset, hogy értékeljék a helyzetet. Orbán Viktor szerdán jelentette be, hogy két fertőzött van Magyarországon, mindketten iráni származású diákok, akik nálunk tanulnak.
márc. 5
6:57
Maszkosok szállítottak el egy beteg férfit Kelenföldről (Ripost)
Moziszerű jelenet szemtanú lehettek az emberek a kelenföldi pályaudvaron hétfőn: láthatták, hogy működik élesben a koronavírus-riasztás rendszere!
márc. 5
6:59
Rohantak a tűzoltók, hatalmas lángokkal égő házat kellett oltani (Ripost)
Hat vízsugárra volt szükség a lángok megfékezéséhez.
márc. 5
7:00
A fővárosi operatív törzs is munkába lendül (Infostart)
Csütörtök reggel összeül a Tüttő Kata főpolgármester-helyettes vezette testület.
márc. 5
7:00
Koronavírus: hol tart Magyarország? (Napi)
A két magyarországi koronavírus-fertőzött iráni diák kórházi karanténban van. Világszerte több mint 94 ezer fertőzöttet tartanak nyilván, a gyógyultak száma meghaladja az 51 ezret, több mint 3 ezren pedig belehaltak a betegségbe.
márc. 5
7:00
Közvélemény-kutatás: kiderült, mi ösztönözné családalapításra a fiatalokat (ATV)
Családalapításra és akár harmadik gyermek vállalására is ösztönözné a fiatalokat, ha az általuk bérelt lakást bizonyos idő után megvásárolhatnák - idézte a Világgazdaság a Társaság a Lakásépítésért Egyesület bérlakásépítési programjához kapcsolódóan elvégzett közvélemény-kutatást.
márc. 5
7:00
Teljes terjedelmében égett egy lakóépület Szerencsen (Propeller)
A tűzoltók hat vízsugárral eloltották a lángokat. Teljes terjedelmében égett egy nyolcvan négyzetméter alapterületű lakóépület Szerencsen, a Gyár úton. Az esethez a város hivatásos tűzoltóit riasztották, akik hat vízsugárral előbb megakadályozták a lángok továbbterjedését, majd eloltották a tüzet. Az egységek az utómunkálatok keretein belül megkez
márc. 5
7:01
Gianni elárulta, szerettei élnek a koronavírus fertőzött Lombardiában (Ripost)
Gianni Annoni nem ért egyet a koronavírus miatti pánikkeltéssel, ahogy az olasz karantén mellett élő családja sem.
márc. 5
7:12
Leopardok után jönnek a Boxerek (Alternatív Energia)
Egyre több jel utal arra, hogy a nagy harckocsibeszerzés után újabb komoly német–magyar hadiipari üzlet formálódik.
márc. 5
7:12
Azonnali banki átutalási rendszer: ha nem kapott SMS-t, hívja fel a bankját (Hírstart)
Elindult hétfőn az azonnali banki átutalási rendszer, amelynek kapcsán még mindig sok a kérdés. Az ATV Start vendége Bartha Lajos, a Magyar Nemzeti Bank ügyvezető igazgatója volt.
márc. 5
7:12
Visszahozni a régi érzéseket (Bankmonitor)
Tavaly augusztusban ikrei születtek, novemberben a fejébe vette, hogy visszatér, s a hét végén bő másfél éves kihagyás után újra versenyen indul Szász-Kovács Emese .

Keresés