2020. március 11. szerda

márc. 11
0:00
Alaptörvény-ellenes az új NAT a TASZ szerint (Hírstart)
A szervezet szerint az új alaptanterv semmibe veszi a gyerekek egészséges fejlődéséhez való jogát.
márc. 11
0:00
Pánikkeltés miatt az MTVA pert indít a Magyar Hang című újság ellen (Bankmonitor)
Hazudott a Magyar Hang amikor Koronavírus-gyanú az Mtva-ban című cikkében azt állította: tizenkét Mtva-dolgozót figyelnek meg a járványügyi szakemberek – olvasható a közleményben.
márc. 11
0:06
Kórházba szállítottak egy lázas dolgozót az Mtva-székházból (Blikk)
Kórházba szállították az MTVA egyik munkatársát – írja a híradó.hu.
márc. 11
0:06
Az utolsó pillanatban letiltotta a KESMA-lap a díjnyertes zenekarról írt cikküket, csak mert az énekesük Horthy miatt tiltakozott (168 Óra Online)
Letiltotta a KESMA-lap a díjnyertes zenekarról szóló cikket, miután megtudták, hogy az énekes akciózott ellenük – számol be az Átlátszó. Mint írják, a Pécs-Baranyai Kulturális Szövetség nívódíjat adományozott a pécsi Boja zenekarnak tízéves színvonalas kultúraközvetítő és zenei alkotótevékenységéért a Magyar Kultúra Napján, emiatt jelent volna meg
márc. 11
0:06
Dalban üzentek Káslernek az új NAT ellen tiltakozók (Hírstart)
Dalban üzent Kásler Miklósnak a NoNat közösség - így tiltakoznak az új nemzeti alaptanterv ellen.
márc. 11
0:10
Startra kész az emeletes flotta: a hétvégén indul Ceglédről az első szerelvény (Blikk)
Március 15-én, vasárnap indul el a Nyugati pályaudvarról az első emeletes motorvonat Ceglédre.
márc. 11
0:10
Lázasan ment munkába az MTVA dolgozója, ezért elővigyázatosságból kórházba küldték (168 Óra Online)
Elővigyázatosságból kórházba szállították az MTVA egyik munkatársát. A közmédia tájékoztatása szerint a 2200 dolgozó védelmének érdekében minden olyan esetben, amikor bárkinél lázas tüneteket tapasztalnak, az érintett személyt orvosi tanácsra megfigyelésre küldik.
márc. 11
0:12
Gyurcsány kemény kritikát fogalmazott meg a kormányról (Hírstart)
A DK elnöke - miután nemrég bejelentette, hogy a koronavírus miatt felfüggeszti az országjárást - online, Facebook-oldalán tartott fórumot. Gyurcsány szerint a kormányzat láthatóan nem tudja kezelni a koronavírust.
márc. 11
0:14
Orbán Viktor: ha nem cselekszünk időben, megroppanthatja a magyar gazdaságot a világjárvány (Blikk)
Nyáron tetőzhet idehaza a koronavírus-járvány. Újratervezik a költségvetést.
márc. 11
0:18
Szerdán dönthet a kormány több korlátozó intézkedésről: ha durvul a helyzet, szóba jöhet az iskolák bezárása (Blikk)
Magyarországon is szinte minden nap újabb koronavírus-pozitív esetet jelentenek be, bár a régiós országok többségében némiképp rosszabb a helyzet: Horvátországban 13, Romániában 17, Szlovéniában 25, Csehországban pedig már 40 pozitív teszt született. Erről Lakatos Tibor, az operatív törzs vezetője és Müller Cecília országos tiszti főorvos kedd délu
márc. 11
0:22
Az országos rendőrfőkapitány bejelentette: fokozott ellenőrzésre lehet számítani az egész országban (Blikk)
Az egész országban fokozott ellenőrzést rendelt el Balogh János országos rendőrfőkapitány, kiterjesztve korábbi intézkedésének körét.
márc. 11
0:26
Brutális módon végezte ki áldozatát a nyíregyházi férfi: mellkason és fejen szúrta, két nap múlva pedig egy butikosra is lecsapott (Blikk)
Nyíregyháza - Életfogytig tartó fegyházbüntetést kért az ügyészség K. Antalra, akinek tettéről korábban elsőként számolt be a Blikk.
márc. 11
0:30
„Azért vagyok itt, hogy bejelentsem, még ma meg fogok ölni valakit” – Késsel a kezében fenyegetőzött egy 19 éves fiatal (Blikk)
„Viccnek indult, nem gondoltam komolyan” – mondta a bíróságon az a 19 éves fiatal, aki egy videófelvételen azzal fenyegetőzött, hogy gyilkolni fog.
márc. 11
0:34
Operatív törzs: ne tartsanak ünnepi rendezvényeket! – A nagy tömegek elkerülésére intenek mindenkit (Blikk)
A koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs azt javasolja, hogy mindenki tekintsen el a nemzeti ünnepre tervezett rendezvények megtartásától – hangsúlyozta a szervezet ügyeleti központjának vezetője az operatív törzs keddi budapesti ülése után tartott sajtótájékoztatón.
márc. 11
0:38
Hamis útlevéllel akarta becsempészni egy férfi az édesanyját az országba (Blikk)
– Hamis útlevéllel szerette volna becsempészni édesanyját a repülőtéren egy 25 éves iraki férfi, ám pechükre az útlevélkezelők kiszúrták a turpisságot.
márc. 11
0:42
„Ha nem a bíróságon vagyunk, darabokra tépem” – Öt évre fogházba küldené az ügyészség a gödöllői légitragédiáért felelős versenyigazgatót (Blikk)
Öt év fogházban letöltendő szabadságvesztést, illetve a repüléstől öt évre eltiltást kért az ügyész B. Lajosra (75), amennyiben elismeri a bűnösségét a négy halálos áldozatot követelő repülőbaleset okozásáért.
márc. 11
1:12
Fokozott ellenőrzést rendelt el az egész országban a rendőrfőkapitány (Hírstart)
Az egész országban fokozott ellenőrzést rendelt el Balogh János országos rendőrfőkapitány, kiterjesztve korábbi intézkedésének körét.
márc. 11
2:00
Chuck Norris 80 (Igényes férfi)
A pörgőrúgás királya újabb mérföldkőhöz érkezett. Pontosabban a mérföldkő érkezett hozzá.
márc. 11
2:24
Nyomoz a rendőrség a diák ügyében, aki az iskolájában próbált öngyilkos lenni (Hírstart)
Néhány napja kisétált a tornaóráról, és megpróbálta felakasztani magát egy negyedikes a kozármislenyi Janikovszky Éva Általános Iskolában, az osztálytársai mentették meg, miután megtalálták az öltözőben.
márc. 11
2:30
Hamis útlevéllel akarta becsempészni édesanyját Magyarországra egy iraki férfi (Hírstart)
A kilenctagú család kedden érkezett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre az athéni járattal. Egyikük, egy 25 éves férfi átadta az okmányokat a rendőröknek, akiknek feltűnt, hogy az egyik, 44 éves nő iratain meghamisították a személyes adatokat.
márc. 11
3:18
Szívmelengető: evezőversenyeken vesz részt a látássérült Mihály, vakvezető kutyája várja őt a parton (Blikk)
Körte, a vakvezető labrador várja a sportolót a vízi célvonalon.
márc. 11
3:30
Nyomoz a rendőrség az öngyilkosságot megkisérlő diák ügyében (Hírstart)
Az osztálytársai mentették meg az életét.
márc. 11
3:42
Több mint 8 milliárdot fordít a kormány a koronavírus elleni harcra (Hírstart)
Újabb három iráni diák fertőzöttet regisztráltak Magyarországon, velük együtt összesen 12 koronavírusost kezelnek a Szent László Kórházban. Azt kérik, azoktól akik Olaszországból jönnek haza, hogy 14 napig maradjanak otthon. A kormány több mint 8 milliárd forintot fordít a koronavírus elleni harcra.
márc. 11
4:00
Csepelen elmarad a március 15-i ellenzéki megemlékezés a koronavírus miatt (Hírstart)
Szabó Szabolcs bejelentette: az új koronavírus terjedésének megelőzése érdekében elmarad az ellenzéki március 15-i megemlékezés.
márc. 11
4:06
Tavaszi barangolások a Mátra Jövője turisztikai egyesülettel (Hírstart)
A Mátra Jövője Turisztikai Egyesület 12 éve indította útjára saját programját Mátrai Múzeumok Éjszakája néven
márc. 11
4:42
Elmaradnak a március 15-i programok a XII. kerületben (Hírstart)
A Budapest XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat és Polgármesteri Hivatal a koronavírus terjedésének megelőzése érdekében úgy döntött, hogy elmaradnak a március 15-i kerületi ünnepi megemlékezés programjai a MOM Kulturális Központban és a Gesztenyés kertben.
márc. 11
5:18
Nagy szükség lenne rá, de sok vidéki iskolában még kézfertőtlenítő sincs (ATV)
Egyre több nagyvárosban mondják le a március 15-ei ünnepségeket a koronavírus miatt. Van olyan határátkelő, ahol orvosi vizsgálatot is végeznek, de van olyan is, ahol semmilyen egészségügyi ellenőrzés nincs. Több vidéki iskolába pedig még mindig nem érkezett meg a kézfertőtlenítő.
márc. 11
5:48
Újabb nagy változás jön az ostrom alatt álló M0-son (Infostart)
A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő szerint az utolsó jelentősebb forgalmirend-változás jön a körgyűrű déli szektorában.
márc. 11
5:54
A bérköltségek emelkedése dobta meg a hazai árakat? (ATV)
Folytatódik a drágulás a magyar boltokban. Az árak az előző év azonos időszakához, de az előző hónaphoz képest is megugrottak. A Privátbankar.hu főszerkesztője, Gáspár András azt mondta: sok oka van ennek, elsősorban a bérköltségek emelkedése.
márc. 11
5:54
Új bizonyíték kerülhetett elő a romagyilkosságok ügyében (Bankmonitor)
A tényleges életfogytiglani fegyházra ítélt Kiss Árpád védője, Józsa Edina állítja, számos adat áll a rendelkezésükre, de ezeket egyelőre nem akarja nyilvánosságra hozni.
márc. 11
6:06
Koronavírus - A Kútvölgyi-tömböt készítik elő a karantén bővítéséhez (Infostart)
A Korányi Intézet intenzív osztálya is fogadóképes szükség esetén a fővárosban, míg vidéken huszonkilenc infektológiai osztály áll készenlétben - mondta a kórházak vezetőinek tájékoztatásakor az emberi erőforrások minisztere.
márc. 11
6:06
Koronavírus: eligazítást kaptak a kórházigazgatók (Napi)
Az egészségügyi intézményekben szükséges rend és fegyelem betartását minden esetben fokozottabb figyelemmel kell kísérni és betartatni - közölte Kásler Miklós miniszter, aki a magyarországi koronavírus-helyzetről tartott tájékoztatót a kórházak vezetőinek. A miniszter azt is elmondta, hogy a leggyakrabban enyhe lefolyású az új vírus okozta betegség
márc. 11
6:06
Ígéret már bőven van a támogatásra, csak a pénz nem látszik sehol a metrópótló buszokra (Alternatív Energia)
Még mindig nincs meg a pénz a fővárosi buszvásárlásra, de a kormány és a városvezetés szerint mindjárt aláírják a szerződést. Csak a BKV nem tud róla.
márc. 11
6:24
Újdonsággal rukkolt ki a Spar (Napi)
A Spar több új árucikket, húskészítményt és édességet kínál vásárlóinak az idei húsvétra - jelentette be a kiskereskedelmi cég. Baromfiból készült füstölt termékekkel és macaronnal is készülnek.
márc. 11
6:24
Pintér Sándor telefonon tárgyalt az osztrák belügyminiszterrel a koronavírus miatt (Hírstart)
Telefonon egyeztetett egymással 2020. március 10-én kora este Karl Nehammer osztrák és dr. Pintér Sándor magyar belügyminiszter a két ország az új koronavírus terjedésének megfékezése érdekében megtett és tervezett intézkedéseiről.
márc. 11
6:24
Új korszak a honvédelmi nevelésben (Bankmonitor)
Az első honvédelmi sportközpont alapkőletételével új korszak kezdődött a hazafias és honvédelmi nevelésben – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Simicskó István.
márc. 11
6:30
Kitépték a mikrofont az RTL riporterének kezéből, amikor arról kérdezett, miért kérték az egyik betegtől, titkolja el a többiek elől, hogy pozitív lett a… (168 Óra Online)
Amikor arról próbált érdeklődni az RTL Klub riportere az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján, hogy miért kérték az egyik iráni beteget a karanténban arra, hogy ne mondja el a szobatársainak, hogy pozitív lett a tesztje, egy nő megjelent mellette és egyszerűen kitépte Molnár Eszter kezéből a mikrofont (éppen a „köhögőlázas” szónál). Az elképesz
márc. 11
6:30
Újdonsággal rukkolt ki a Spar (Hírstart)
A Spar több új árucikket, húskészítményt és édességet kínál vásárlóinak az idei húsvétra - jelentette be a kiskereskedelmi cég. Baromfiból készült füstölt termékekkel és macaronnal is készülnek.
márc. 11
6:36
Népszava: még nem adott a kormány pénzt új metrópótló buszokra (Hírstart)
A kormány és a főváros is azt ígéri, napokon belül aláírhatják a szerződést a buszbeszerzés finanszírozásáról, amelynek január végén járt le a határideje.
márc. 11
6:36
Márki-Zay szerint nem állhat Gyurcsány az élre (Bankmonitor)
Ha Gyurcsány Ferenc vagy Dobrev Klára lesz Orbán Viktor kihívója 2022-ben, akkor bizonyos a Fidesz–Kdnp kétharmados győzelme – véli Márki-Zay Péter.
márc. 11
6:36
Itt a tavasz: húsz fok fölé is mehet a hőmérséklet (Propeller)
Melegfront vonul át az ország felett. Kezdetben még sok lesz a felhő, majd északnyugat felől vékonyodik, szakadozik a felhőzet, hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap. Délelőtt egyre inkább keleten valószínű eső, majd délután már csak néhol alakulhat ki futó zápor. Többfelé élénk, főként az északi megyékben erős, néhol viharos közeli lökések kísérheti
márc. 11
6:38
Kitépték a mikrofont az RTL riporterének kezéből, amikor arról kérdezett, miért kérték az egyik betegtől, titkolja el a többiek elől, hogy pozitív lett a… (Hírstart)
Amikor arról próbált érdeklődni az RTL Klub riportere az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján, hogy miért kérték az egyik iráni beteget a karanténban arra, hogy ne mondja el a szobatársainak, hogy pozitív lett a tesztje, egy nő megjelent mellette és egyszerűen kitépte Molnár Eszter kezéből a mikrofont (éppen a „köhögőlázas” szónál). Az elképesz
márc. 11
6:42
Sok munkavállalónak nem világos, hogy mikor mehet önkéntes karanténba (Propeller)
A karanténnak nincs jogi definíciója, vagyis jogszabályokban nem találjuk ezt a kifejezést. A Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) összefoglalója rámutatott: a karanténnak nincs jogi definíciója. A hétköznapi szóhasználatban alapvetően kétféle intézkedést érthetünk rajta: egy beteg, vagy fertőzésgyanús személy elkülönítését; vagy egy település, ter
márc. 11
6:48
Lezárás és forgalomterelés lesz az M0-son hétfőtől (Napi)
Jelentősebben változik a forgalmi rend jövő hétfőn az M0-s gyorsforgalmi út déli szektorában - közölte a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. az MTI-vel.
márc. 11
6:48
Váci robbanás: postán küldte el az éles gránátokat János (Ripost)
Szerencsére nem történt tragédia, de ez nem az eladón vagy a vevőkön múlt.
márc. 11
6:48
Eltűnt egy szigethalmi férfi (Propeller)
A 40 éves szigethalmi férfi egy budapesti kórházból ment el. A rendelkezésre álló adatok szerint a 40 éves férfi 2020. március 10.-én 19 óra 50 perc körül egy ferencvárosi kórházból távozott, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem adott magáról. A férfi – korábbi balesetből származó – sérüléseinek mielőbbi orvosi ellátása szükséges, ez
márc. 11
6:48
Szinte minden megyeszékhelyen elmaradnak a március 15-ei programok a koronavírus miatt (Szeretlek Magyarország)
A lakosok biztonságának és egészségének megőrzése érdekében indokolt az óvatosság.
márc. 11
6:54
Eltűnt egy férfi az egyik budapesti kórházból (ATV)
A 40 éves férfi 2020. március 10-én este távozott egy ferencvárosi kórházból, azóta ismeretlen helyen tartózkodik, életjelet nem adott magáról.
márc. 11
7:00
A bíróság előtt leköpték a kutyakínzás vádlottját (Propeller)
Szidta, majd leköpte egy állatvédő a balotaszállási kutyakínzás vádlottját. Rendőrök menekítették ki az asszonyt a bíróságról. A vád szerint a nő 2019 nyarán kötötte egy zsinórral kocsija után elszökött kutyáját, majd kilométereken át vontatta.  A kutya belepusztult. Egy autós vette videóra a történteket. Az asszony a bíróságon mindent tagadott. C
márc. 11
7:12
Lázmérővel várják a hazatérőket (Alternatív Energia)
Kéthetes önkéntes karantént kérnek azoktól, akik a nagykövetség kérésének megfelelően hazatérnek Olaszországból.

Keresés