2020. március 20. péntek

márc. 20
0:03
Ezt kell tudnia, ha nem törleszt decemberig (Blikk)
Az összes létező hitelfajtára törlesztési moratóriumot hirdetett a kormány, vagyis év végéig senkinek sem kell fizetnie semmilyen hitelt, kölcsönt vagy lízingdíjat a bankjának – derül ki a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletből, miután Orbán Viktor (56) miniszterelnök a járványveszély miatt bejelentette a törlesztések felfüggesz
márc. 20
0:03
Létrejött a külföldön rekedt magyarok hazatérését megszervező munkacsoport (Magyar Hírlap)
Már folyamatosan egyeztetnek közép-európai körben, hogy miként tudnák hazahozni a világ messzi, távoli pontjain elszórtan lévő magyar csoportokat
márc. 20
0:06
Százezrek itták volna a szavait, hatalmas adatforgalmat generált az interneten Orbán Viktor hangtalan tátogása (168 Óra Online)
Különös fejleményre figyelt fel az Index a Budapest Internet Exchange napi statisztikáiban, amely a hazai internetes adatforgalmat mutatja. Az otthoni munka és a tanulás miatt mostanában általában is megnőtt a forgalom, de a szerdai napi grafikon újabb szokatlan jelenséget mutat.
márc. 20
0:07
„A jelenlegi helyzetben összefogásra van szükség” – Orbán Viktor veje lélegeztetőgépeket vett az Uzsoki Utcai Kórháznak (Blikk)
Orbán Viktor veje azonnali adománnyal támogatta a magyar egészségügyet. Tiborcz István szerint a koronavírus-járvány elleni küzdelemben összefogásra van szükség.
márc. 20
0:07
Az akciócsoportok vezetőivel tanácskozik Orbán Viktor (Magyar Hírlap)
Az egészségügyi helyzet, az egészségügyi eszközök beszerzése, határátkelőhelyek ellenőrzése és a gazdasági kérdések lesznek a legfőbb téma +VIDEÓ
márc. 20
0:09
Egy gyerek is elkapta a koronavírust a XV. kerületben (24.hu)
Jól van, otthon van karanténban.
márc. 20
0:09
Felgyorsítja a nyugdíjak kifizetését a Magyar Posta (Lokál)
Felgyorsítja a nyugdíjak kifizetését a Posta, tekintettel a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetre. A tervek szerint az eredeti ütemezéshez képest 2-3 nappal rövidebb idő alatt kaphatják kézhez a jogosultak a járandóságot.
márc. 20
0:10
Operatív Törzs: hatan vannak súlyos állapotban a Szent László intenzív osztályán a koronavírus miatt (168 Óra Online)
Minden jel arra utal, hogy lesznek tömeges megbetegedések, ezért a pénteki naptól online tartják majd meg az Operatív Törzs sajtótájékozatóit – jelentette be a kommunikációs államtitkár. Kovács Zoltán közölte, ezután email formájában lehet kérdezni az újságíróknak.
márc. 20
0:11
Koronavírus: ezek a cégek segítik ingyenes felajánlásokkal az otthoni munkavégzést (Blikk)
Több cég teszi ingyenessé alkalmazásait, vagy ajánl fel segítséget a koronavírus elleni védekezéshez.
márc. 20
0:13
Gulyás Gergely: A legfontosabb a munkahelyek megtartása (Lokál)
Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtök délelőtti kormányinfón részletezte  az Orbán Viktor miniszterelnök által, előző nap bejelentett gazdaságvédelmi intézkedéseit. Elmondta, a hitelek törlesztésének idei évre szóló, a koronavírus-járvány miatt elrendelt felfüggesztése a babaváró- és a diákhitelekre is vonatkozik.
márc. 20
0:14
A Fideszen aztán nem múlik semmi, megszavazzák a kormány minden járványügyi lépését (168 Óra Online)
A Fidesz parlamenti frakciója támogatja a kormány koronavírus-járvány kezelésével összefüggő javaslatait – közölte a 168 Órával a Fidesz frakcióvezetője. Kocsis Máté kifejtette, pártja képviselőcsoportja készen áll arra, hogy a parlament jövő heti ülésén megszavazza a veszélyhelyzet meghosszabbítását és erre kérik a többi parlamenti pártot is. A je
márc. 20
0:15
Azta! Igazi álommunkát kaphat a magyar újságíró lány (Blikk)
Mintha egy tündérmesébe pottyant volna, úgy érzi most magát Hajas Imelda (21) autós újságíró. Jó oka van rá, ugyanis hamarosan olyan álommunkát kaphat, amire gondolni sem mert.
márc. 20
0:15
A járvánnyal kapcsolatos csalókra figyelmeztetnek (Magyar Nemzet)
Újabb koronavírussal kapcsolatos átverés jelent meg Magyarországon, amelyet a biztonságtechnikai szoftvermegoldásokkal foglalkozó nemzetközi cég, az Eset szakemberei már más országokban is észleltek: a kampányban kéretlen levelekkel (spam), illetve hamis webshopokkal támadják a felhasználókat, a csalók arcmaszkokat kínálnak a levelekben, amelyek eg
márc. 20
0:17
Operatív törzs: Fontos a felelős magatartás mindenki részéről (Lokál)
Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az operatív törzs csütörtöki sajtótájékoztatóján jelentett be, hogy a mai naptól egy stúdióból, online tartja szokásos napi sajtótájékoztatóját a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs.
márc. 20
0:18
Hatvan gólyafészket helyeznek át az országban, hogy a madarak megússzák az áramütést (168 Óra Online)
Több mint hatvan helyszínen emelőkkel, más néven gólyakosarakkal teszik biztonságosabbá a fehér gólyák fészkeit az Agrárminisztérium támogatásával és az NKM Áramhálózat Kft. közreműködésével a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai márciusban - közölte az igazgatóság szerdán az MTI-vel.
márc. 20
0:19
Bezárnak az Ikea-áruházak Magyarországon (Blikk)
Rossz hírt közölt vásárlóival honlapján az IKEA.
márc. 20
0:21
Bezár az IKEA összes áruháza Magyarországon a koronavírus miatt (Hírstart)
A megnövekedett érdeklődés miatt pedig átmenetileg az online rendelés sem elérhető.
márc. 20
0:22
Csirkehiány nincs, de nem ér oda a hús mindenhová - Vizsgálódnak a hatóságok a 2800 forintos csirkemell miatt (168 Óra Online)
Türelemre intenek a piaci szereplők a hiánycikknek tűnő csirke miatt, mint mondják, mindenhol bőven van csirke az országban, csak most nem ér oda mindenhová időben.
márc. 20
0:23
Sorra mondják le a lagzikat, a házasságkötő-termekben pedig korlátozzák a létszámot – Ez vár a házasulandókra a koronavírus-járvány idején (Blikk)
Már a házasságkötő-termekben is korlátozták a létszámot Debrecenben.
márc. 20
0:26
Vidéken rövidülhet a bolti nyitva tartás, már van olyan élelmiszer-üzlet, ami minden nap bezár két órára a vásárlási láz miatt (168 Óra Online)
A koronavírus miatt napirendre került a nyitva tartás kérdése az élelmiszer-kereskedelemben is. A Coop vidéki bolthálózatában már van olyan élelmiszerüzlet, amelynek vezetője úgy döntött, hogy
márc. 20
0:27
Éjszakába nyúlik a munka: Orbán Viktorék erről tanácskoznak épp (Blikk)
Orbán Viktor ismét a közösségi oldalán jelentkezett.
márc. 20
0:27
Hat határsértőt fogtak el a rendőrök Békés megyében (Police)
Hat határsértőt fogtak el a rendőrök Békés megyében Békés Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 03. 20., p - 00:01 A Gyula külterületén feltartóztatott külföldiek szír, marokkói és algériai állampolgárnak mondták magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és azt, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon.
márc. 20
0:30
Itt a vége, Mészáros Lőrinc bezárja a szállodáit a járvány miatt (168 Óra Online)
Bizonytalan időre felfüggeszti szállodáinak működtetését március 22-től az Opus Global Nyrt.-hez tartozó Hunguest Hotels, a koronavírus járvány következményeként – közölte a Mészáros Lőrinc cége.
márc. 20
0:31
Dunaújvárosban is van koronavírusos beteg, a polgármester jelentette be (Blikk)
Dunaújváros polgármestere, Pintér Tamás a Facebook-oldalán jelentette be, hogy koronavírust diagnosztizáltak egy embernél a városban.
márc. 20
0:34
Tiltott területre tévedt a kukásautó Pápán, be is szakadt alatta az utca (168 Óra Online)
A Pápai Köztisztasági és Szolgáltató Kft. posztolt képet Facebook-oldalukon arról, hogy egy kukásautó alatt beszakadt az út burkolata – vette észre az Index.
márc. 20
0:35
Összefogtak a taxisok: ingyen szállítják az orvosokat a koronavírus-járvány ideje alatt (Blikk)
A járvány miatti krízishelyzetben a taxisok is bajban vannak, ennek ellenére több száz személyfuvarozó fogott össze, hogy segítsenek a koronavírus elleni harcban.
márc. 20
0:38
Megtalálták az első gyereket, aki koronavírussal fertőződött Magyarországon (168 Óra Online)
Pozitív lett egy gyerek koronavírustesztje a XV. kerületben, írta ki a Facebookra a gyereket vizsgáló rendelő egyik orvosa - írta az Index.
márc. 20
0:39
Döbbenet: ócskavasként akart eladnia egy gránátot egy tatabányai férfi (Blikk)
Jó súlyúnak találta, ezért jó ötletnek tartotta, hogy egy robbanószerrel teli repeszrombolót vigyen magával B. Róbert (39), aki minden bizonnyal vaskos összeget remélt a helyi MÉH-teleptől szerzeményéért.
márc. 20
0:42
Ne jöjjenek, maradjanak otthon! – kéri a siófoki nyaralótulajdonosoktól a város polgármestere (168 Óra Online)
"Tisztelettel kérem a Siófokon nyaralóval rendelkező ingatlantulajdonosokat, hogy mérlegelve a veszélyhelyzetet, felelősségteljes állampolgári magatartást tanúsítva ne utazzanak ide, és ne költözzenek siófoki nyaralóikba, hanem maradjanak lakhelyükön" – írta a város honlapján közzétett nyílt levelében Lengyel Róbert, Siófok polgármestere, hozzátéve
márc. 20
1:33
Éjszakába nyúlóan dolgozik Orbán Viktor (Hírstart)
Az operatív törzs ülésével kezdték a napot, az akciócsoportok ülésével zárják a napot – mondja Orbán Viktor Facebook-videójában. A miniszterelnök szerint a megbeszélés hosszú lesz, belenyúlik az éjszakába, reggel pedig kezdik elölről.
márc. 20
1:51
Koronavírus-gyanú miatt kiürítették és fertőtlenítik a soroksári polgármesteri hivatalt (Hírstart)
Az egyik dolgozó édesapja fertőződött meg, miután ez kiderült, mindenkit hazaküldtek.
márc. 20
2:45
Dunaújvárosban is találtak egy koronavírusos beteget (Hírstart)
A hírt a város polgármestere jelentette be.
márc. 20
3:09
Dorián karanténban van, mégis kiengedhetik: ilyen feltételekkel hagyhatja el otthonát a kamionsofőr (Blikk)
Egy határellenőrzés során száműzték a négy fal közé a kamionosként dolgozó Balogh Doriánt (25) alig egy hete. A Vas megyei fiatalember hamarosan újra munkába állhat, ugyanis a hatóságok, úgy tűnik, megszakítják kéthetes házi karanténját.
márc. 20
3:24
73-ra nőtt az új koronavírussal fertőzött betegek száma (HírTV)
Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 73-ra nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma.
márc. 20
3:39
Megjelent az Orbán Viktor által bejelentett gazdasági mentőcsomag (Hírstart)
Megjelent a Magyar Közlönyben, így már ott is böngészhetők az Orbán Viktor által szerdán bejelentett gazdasági intézkedéscsomag részletei és a kapcsolódó kormányrendeletek - írja a hvg.hu.
márc. 20
4:06
Mini szótár (nem csak) szülőknek: miről beszélgetnek a gyerekek? (Eduline)
Sokszor felmerül, hogy a diákok megértéséhez néha szótár kellene. Ha ezt nem is, egy hasznos kvízt azonban összeállítottunk nektek. A zaklatott hangulatra, bajra utaló kifejezésekkel ugyanis, ha szülőként találkoztok, van esély arra, hogy időben a segítségükre legyetek és közbelépjetek, ha az indokolt.
márc. 20
4:27
A járvánnyal kapcsolatos csalókra figyelmeztetnek (Hírstart)
Újabb koronavírussal kapcsolatos átverés jelent meg Magyarországon, amelyet a biztonságtechnikai szoftvermegoldásokkal foglalkozó nemzetközi cég, az Eset szakemberei már más országokban is észleltek: a kampányban kéretlen levelekkel (spam), illetve hamis webshopokkal támadják a felhasználókat, a csalók arcmaszkokat kínálnak a levelekben, amelyek eg
márc. 20
4:45
A hazai hírközlési hálózatok a megnőtt igényeket ki tudják szolgálni (Hírstart)
Az elmúlt napok tapasztalatai azt mutatják, hogy Magyarországon a megnövekedett igényeket is ki tudják elégíteni a hírközlési hálózatok – tájékoztatott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (Nmhh) csütörtökön.
márc. 20
5:06
Szaporodó kibertámadások (Magyar Hírlap)
Barabás T. János: Egyre veszélyesebbek a félelemre apelláló, vitatott hatású „gyógyszereket” kínáló kuruzslóhirdetések
márc. 20
5:12
Botka László világossá tette: a szegediek az élelmiszer-ellátásért is felelnek (Ez a lényeg)
67%-os kihasználtságúra állították át a szegedi közlekedést - közölte Botka László a Facebook-oldalán.
márc. 20
5:12
Nem kell félni a digitális oktatástól (Magyar Hírlap)
Olyan rendszereket érdemes használni a tanároknak, amelyeket jól ismernek, és nagy biztonsággal képesek működtetni
márc. 20
5:14
„Köszönjük a szolidaritást, igyekszünk meghálálni” (Magyar Hírlap)
Horváth Péter: Mindenki tisztában van azzal, hogy a jelenlegi körülmények között nem lehet ugyanazt elérni, mint az iskolába járással. Belátásra, méltányosságra van szükség
márc. 20
5:16
Folyamatos az eredmények nemzetközi megosztása (Magyar Hírlap)
A kormány mindent megtesz, hogy a kutatáshoz szükséges termékek minél hamarabb a laboratóriumba kerülhessenek
márc. 20
5:17
Véget ért a helyszínelés (Police)
Véget ért a helyszínelésPest Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 03. 20., p - 05:10 Helyre állt a forgalmi rend Nagykőrös belterületén.
márc. 20
5:17
Vannak területek, ahol teljesen megszűnt a gyermekorvosi ellátás (ATV)
Vannak területek, ahol teljesen megszűnt a gyermekorvosi ellátás, miután az érintettek 40 százaléka kiszállt a napi rendelésből – erről beszélt a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke az ATV Start című műsorban. Póta György azt is hozzátette, hogy a panaszokkal telefonon keressék a háziorvosokat.
márc. 20
5:30
Koronavírus - pánik a Balatonnál (Infostart)
Budapestről és más nagyvárosból sok nyugdíjas, továbbá számos család átköltözött a balatoni nyaralóba, menekülvén a koronavírus elől. A helyiek ugyanakkor aggódnak, vannak feszültségek.
márc. 20
5:36
A felelősség mindannyiunké, vigyázzunk egymásra! (Lokál)
Újabb szakaszba lépett a koronavírus járvány Magyarországon, ezért a Vigyázzunk egymásra! kampány legújabb kisfilmjében a kormány a személyes találkozók minimális csökkentésére hívja fel a figyelmet. Győrfi Pál útmutatásai mind azt a cél szolgálják, hogy megfékezzük a vírus rohamos terjedését.
márc. 20
5:48
100 millió forintos alapot hozott létre Újpest a koronavírus miatt (Ez a lényeg)
100 millió forintos alapot hoztak létre Újpest 2020-as költségvetésében, mely a koronavírus-járvány okozta közvetlen költségek és károk megtérítésére irányul az önkormányzatnál és annak intézményeinél.
márc. 20
5:50
5 film az HBO Go-n, hogy repüljön az idő otthon (Ez a lényeg)
Ha Te is felelősen viselkedsz, akkor minden bizonnyal most is otthon olvasod ezt a cikket. A koronavírus terjedésének lelassítása érdekében ugyanis az a legjobb döntés, ha otthon maradsz. Összeszedtünk 5 olyan filmet, amit megnézhetsz az HBO Go-n, hogy addig se unatkozz.
márc. 20
5:54
Ellentmondásos lépések a fővárosban (Magyar Nemzet)
Budapest vezetése a veszélyhelyzet közepette, hatáskörén túlterjeszkedve a fővárosi szakrendelők átmeneti, koncentrált régiós átszervezését javasolja.

Keresés