2020. március 2. hétfő

márc. 2
0:03
Na, Ön már milliomos? Mutatjuk a hatoslottó nyerőszámait! (Blikk)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 9. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
márc. 2
0:03
Szijjártó: Magyarország megvédte és megvédi határait (168 Óra Online)
Magyarország megvédte és a jövőben is meg fogja védeni határait - jelentette ki vasárnap este a Facebookon közzétett bejegyzésében Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután telefonon beszélt Níkosz Déndiasz görög külügyminiszterrel.
márc. 2
0:07
Komoly döntést hozott Magyarország a koronavírus miatt - Részletek! (Blikk)
Összefüggés van a koronavírus és az illegális migráció között - jelentette ki Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón. Közölte azt is, hogy Magyarország határozatlan időre felfüggeszti az illegális migránsok beengedését a tranzitzónába.
márc. 2
0:11
Orbán Viktor is gyászolja az elhunyt Balsai Istvánt (Blikk)
Mint ahogyan azt a Blikk is megírta életének 73. évében elhunyt Balsai István alkotmánybíró, volt igazságügyi miniszter.
márc. 2
0:15
Nézze élőben Zente születésnapi buliját! (Blikk)
Ma ünnepli második születésnapját Zente, az SMA-s kisfiú, akinek a jövője érdekében egy egész ország mozdult meg.
márc. 2
0:19
Hivatalos: Kálmán Olga is ott van a Dk elnökségében (Blikk)
A Demokratikus Koalíció X. tisztújító kongresszusának eredményeképp több új tag is bekerült a pártvezetésbe.
márc. 2
0:23
A koronavírus-pánik árnyékában rendezik a parlamenti választásokat hétfőn Izraelben (Blikk)
A koronavírus-pánik árnyékában tartják az egy éven belül már harmadszor megrendezett parlamenti választásokat hétfőn Izraelben.
márc. 2
0:27
Most jött: egy időre leállt a Upc központja, az ügyfélszolágat sem tudta, mi okozza a zavart (Blikk)
Olvasónk jelezte a szerkesztőség felé, hogy gond van a UPC rendszerével.
márc. 2
0:30
Léleksűrítmény (Bankmonitor)
„Olyan idők tanúja voltál, amiről mi még tanulni sem tanulhattunk. Ki tudja, mennyi mindent vittél most magaddal, olyasmit, amit nem mesél el már soha senki.”
márc. 2
0:31
Az Mszp jelöltje nyerte a Xiii. kerületi időközi önkormányzati képviselő-választást (Blikk)
Vaju Viktória (MSZP-XIII. Kerületi Lokálpatrióták Egyesülete) nyerte a XIII. kerületi időközi önkormányzati képviselő-választást vasárnap - közölte Bujdosó Sándor kerületi jegyző az MTI-vel.
márc. 2
0:35
Ha valaki bezsebelné az ötös főnyereményét, simán városokat vehetne belőle (Blikk)
Megint nem volt ötös a lottón, így ezen a héten már újabb rekordnyereményért lehet a szelvényeken tippelni. 5,585 milliárd forintot fog érni a telitalálatos szelvény az ötösön. Ebből az összegből egész településeket meg lehetne vásárolni.
márc. 2
0:39
Továbbra sincs itthon koronavírusos beteg (Blikk)
Kicsi az esélye, hogy Magyarországot elkerülje a járvány – erről beszélt Kásler Miklós emberi erőforrások minisztere vasárnap reggel a Kossuth rádióban. Estére Csehországban is lett három fertőzött.
márc. 2
0:42
Koronavírus: Az időseknek és a krónikus betegségben szenvedőknek kiemelten kell vigyázniuk (Hírstart)
Magyarországon továbbra sem mutattak ki koronavírusos fertőzést. Az Operatív Törzs ugyanakkor úgy döntött, hogy a Törökországból várható menekültek miatt határozatlan ideig felfüggesztik új személyek befogadását a tranzitzónába. A szakemberek hangsúlyozzák, hogy elsősorban az időseknek és a krónikus betegségben szenvedőknek kell vigyázniuk. További
márc. 2
1:12
Az MSZP jelöltje legyőzte a Momentumét az angyalföldi időközin (Hírstart)
Külön indult a két ellenzéki párt és a Fidesz sem lett nevető harmadik.
márc. 2
1:24
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei (GazdaságPortál)
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki: Nyerőszámok: 13, 15, 17, 23, 37; Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt. 4 találatos szelvény nyereményük egyenként 952.080 forint; 3 találatos szelvény nyereményük egyenként 12.940 forint; 2 találatos szelvény nyereményük egyenként 1.325 forint. Joker szám
márc. 2
2:18
Meghalt Balsai István alkotmánybíró (444.hu)
73 éves volt, gyógyíthatatlan betegséggel küzdött.
márc. 2
2:42
Horthy Miklósra emlékeztek Budapesten (Hírstart)
Horthy alakja megkerülhetetlen, ha el akarjuk érni, hogy a magyarságra visszafordított vérvádat elhárítsuk – mondta Hegedűs Lóránt.
márc. 2
3:09
Mutatjuk, milyen ajándékokat kaptak politikusaink 2019-ben – Kövér László kedvében akartak járni a legtöbben (Blikk)
Nem voltak túl nagylelkűek tavaly az országgyűlési képviselőkkel a munkapartnereik, alig heten kaptak valamilyen ajándékot – legalábbis ez derül ki a legfrissebb vagyonnyilatkozataikból.
márc. 2
3:27
Megszólalt annak a felsőnyéki férfinak az édesanyja, aki részegen csinált parkolót a Marx utcában – Ezt mondta a fiáról Mariska néni (Blikk)
Mondhatni, szellemes hely a Somogy megyei falucskán végigfutó Marx utca, a közepén a temető fekszik, azzal szemben pedig M. Sándor (40) portája áll.
márc. 2
3:36
Horthyra emlékezve zsidó szembenézést sürgetett Toroczkai (Hírstart)
A zsidóság Trianonnal kapcsolatos felelősségének kérdését hangsúlyozta a Mi Hazánk vasárnapi rendezvényén a mozgalom vezetője, aki több száz Horthy-t éltetővel közösen vonult végig Budapest belvárosában vasárnap.
márc. 2
4:24
Nem segít a garázstulajdonosokon a zuglói önkormányzat (Ripost)
Hiába tiltakoztak, a zuglói önkormányzati testület nem segít rajtuk, ezért hosszú pereskedés elé néznek a garázstulajdonosok. Nemrég ultimátumot kaptak: 30 napon belül le kell bontaniuk saját tulajdonú, ám a MÁV kezelésében lévő területen álló garázsukat, mert a zuglói önkormányzat fizetős parkolókat tervez a helyére.
márc. 2
5:24
Nagy meglepetések a Balatonnál (Infostart)
Összesen 2,08 milliárd forintból fejleszthetnek az idén 67 balatoni önkormányzati strandot.
márc. 2
5:27
Az autóban indult be a mellpumpa, durva, mi történt ezután (Ripost)
A híres ducimodell nem először vállalja ilyen merészen a testét a nyilvánosság előtt, amit a közönsége nagyon értékel. Hogy a forgalomban résztvevők mit szóltak, az egy másik kérdés...
márc. 2
5:36
Dorosz: Még valamit meg kell nézni az 5-ös metró kivitelezésének megkezdése előtt (ATV)
A kivitelezés megkezdése előtt meg kell nézni, milyen más projektekre lehet hatással az úgynevezett 5-ös metró - jelentette ki Híradónknak Dorosz Dávid főpolgármester-helyettes. A tervezésről szóló tendert már napokkal ezelőtt kiírták, a déli HÉV-vonalak meghosszabbításának és a vonalak felújításának támogatásáról csütörtökön állapodott meg a fővár
márc. 2
5:51
Gázbiznisz: a MET már nem osztozik a Telekommal az osztalékon (Menedzsment Fórum)
Minden hatósági engedélyt megkapott a MET-csoport ahhoz, hogy átvegye az irányítást az E2 Hungary Zrt. gázszolgáltató felett, amely például a MÁV-nak, több egyetemnek és megyeszékhelynek ad földgázt. A MET eddig a Telekommal felezett az osztalékon, de a jövőben már ők döntenek a nyereségről.
márc. 2
5:54
„Az ellenzék hamis politikát csinál” (Bankmonitor)
Lassan az unió nagyobb részének is be kell látnia, hogy Magyarország dicséretet érdemel, nem meghurcolást – mondta a Magyar Nemzetnek adott interjúban Kocsis Máté.
márc. 2
6:00
Kásler: Jelenleg a pánikkeltés jelenti a legnagyobb veszélyt (ATV)
Jelenleg a pánikkeltés jelenti a legnagyobb veszélyt – ezt mondta a koronavírussal kapcsolatban Kásler Miklós. Az egészségügyi ágazat minisztere arról is beszélt, hogy a háziorvosokat felkészítették egy esetleges járványra. Az ellenzék szakpolitikusa szerint viszont éppen csak eszközöket nem adtak nekik az ellátáshoz.
márc. 2
6:00
Budapesti körvasutat épít a kormány (Bankmonitor)
Újabb nagyszabású, kormányzati közlekedésfejlesztés kezdődik Budapesten a Déli Körvasút projekt megvalósításával. A projekt gyorsabbá teheti a városon belüli vasúti személyközlekedést.
márc. 2
6:12
"A nemzeti oldal él, és nem lehet eltaposni" (444.hu)
Fáklyákkal, Szent Korona másolattal és fehér lovakkal emlékeztek Horthy kormányzóvá választásának 100. évfordulójára. Ellentüntetők többször is sikertelenül próbáltak közel jutni a felvonuláshoz.
márc. 2
6:12
Így várták az antifasiszta ellentüntetők a Mi Hazánk fehér lovas vonulóit (Hírstart)
A Mi Hazánk Mozgalom fáklyás felvonulást tartott Horthy Miklós kormányzóvá választásának 100. évfordulója alkalmából vasárnap a fővárosban. A szélsőjobboldali csoportok megemlékezésével párhuzamosan az antifasiszták két ellendemonstrációt is meghirdettek. Miközben a horthysta tüntetők elindultak a Szabadság hídon át a pesti oldalra, az ellentüntető
márc. 2
6:14
A nyugdíjaknál és más hivatali ügyeknél is markáns változás jön a magyarországi hivatalokban (Hírstart)
Jelentős változásokat hoz a március a közigazgatásban, miután a kormányhivatalok egyszerűsítéséről szóló jogszabálycsomag több fontos eleme is hatályba lép. Az országgyűlés által még decemberben elfogadott újításoknak köszönhetően tovább egyszerűsödik a közigazgatás, hatékonyabbá és gyorsabbá válik az ügyintézés - állítja vasárnap kiadott közlemény
márc. 2
6:15
Két körzet, egy minta - Szabolcsban is működött a jászsági Boldog-módszer (Alternatív Energia)
Nem csak Boldog István választókerületében, hanem Nyírbátor térségében is vannak arra utaló jelek, hogy „lezsírozták” a területfejlesztési pályázatokat.
márc. 2
6:18
"A nemzeti oldal él, és nem lehet eltaposni" (Hírstart)
Fáklyákkal, Szent Korona másolattal és fehér lovakkal emlékeztek Horthy kormányzóvá választásának 100. évfordulójára. Ellentüntetők többször is sikertelenül próbáltak közel jutni a felvonuláshoz.
márc. 2
6:18
Lezárták a tranzitzónákat (Bankmonitor)
A koronavírus terjedése miatt a magyar kormány határozatlan időre felfüggesztette az újonnan érkező migránsok beengedését a tranzitzónákba. Törökországot péntek óta negyvenezer, eddig táborokban élő migráns hagyta el és indult meg Európa felé. Közben Demszky Gábor volt Szdsz-es főpolgármester az illegális bevándorlók megsegítésére szólított fel.
márc. 2
6:24
Ez vár a magyar gazdaságra, az árakra és a forintra - íme, a friss prognózis (Napi)
A magyar gazdaság 2019-ben 4,9 százalékkal, az EU-ban Málta után a második leggyorsabb ütemben bővült. Ha idén megvalósul a Pénzügyminisztérium 3,5 százalékos növekedési előrejelzése, akkor az EU 1,4 százalékos üteméhez képest elérhető a kormány által követelményként meghatározott, legalább 2 százalékpontos magyar növekedési előny. Ugyanakkor az eg
márc. 2
6:30
MSZP-s győzelem az ellenzéki harc után (Bankmonitor)
A szocialista polgármester, Tóth József támogatottja, Vaju Viktória nyerte az időközi önkormányzati képviselő-választást Angyalföld 9. választókörzetében.
márc. 2
6:30
Itt a bizonyíték: már nevetni is tudunk a koronavíruson (Ripost)
Megrázta ugyan a világot a Kínából induló koronavírus, de nem igaz, hogy az emberek mindenben csak a rosszat látják meg.
márc. 2
6:30
Izer Norbert: a korábbi alkalmazottakból kerül ki a katások harmada (Propeller)
Jelenleg Magyarországon több mint 430 ezer vállalkozás a kisadózó vállalkozások tételes adója (kata), vagy a kisvállalati adó (kiva) szerint adózik, ezért a héten összeülő, negyedik Adó-Tanácskozás fókuszában a két legnépszerűbb hazai adófajta áll – tájékoztatta Izer Norbert adóügyekért felelős államtitkár az MTI-t. A kisadózó vállalkozások tétele
márc. 2
6:32
Jó tudni, nem csak a banki átutalás változik március elsejétől (Ripost)
Előnyösen változik az életünk néhány dologban március elsejétől, ugyanakkor némi türelemre is szükség lehet az átállás napjaiban. Hétfőtől azonnal jóváírják a számlán az utalást, gyorsabbak lesznek a közigazgatási eljárások és új építési eljárási rend lép életbe.
márc. 2
6:32
A kormány tagjait kérdezik a képviselők (Propeller)
Az Országgyűlés ma fejezi be aktuális kéthetes ülését, a képviselők napközben a kormány tagjait kérdezik. A záró ülésnap délelőtt 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ezt a kérdések követik másfél órában, majd az azonnali kérdések további hatvan percben. A parlament előző héten döntött arról, hogy június 15-ig nem fizethető ki bör
márc. 2
6:34
Az idén 3,2 százalékos gazdasági növekedést vár a GKI (Propeller)
Az idén 3,2 százalékra csökkenhet a magyar gazdaság növekedési üteme, de az uniós átlag is elmaradhat a korábbi várakozásoktól, így elérhető a 2 százalékos növekedési előny az EU-hoz képest – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel hétfőn. Az előrejelzés szerint a koronavírus világszinten erősítheti a gazdasági bizonytalanságot, visszavetheti
márc. 2
6:36
A kormány tagjait kérdezik a képviselők (Hírstart)
Az Országgyűlés ma fejezi be aktuális kéthetes ülését, a képviselők napközben a kormány tagjait kérdezik. A záró ülésnap délelőtt 11 órakor, napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, ezt a kérdések követik másfél órában, majd az azonnali kérdések további hatvan percben. A parlament előző héten döntött arról, hogy június 15-ig nem fizethető ki bör
márc. 2
6:36
Nemzeti-konzervatív ébredés Európában (Bankmonitor)
Az Alapjogokért Központ szerint nem véletlen, hogy Magyarország lesz az első állomása az egyik legnagyobb amerikai konzervatív szervezet seregszemléjének.
márc. 2
6:38
Az idén 3,2 százalékos gazdasági növekedést vár a GKI (Hírstart)
Az idén 3,2 százalékra csökkenhet a magyar gazdaság növekedési üteme, de az uniós átlag is elmaradhat a korábbi várakozásoktól, így elérhető a 2 százalékos növekedési előny az EU-hoz képest – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel hétfőn. Az előrejelzés szerint a koronavírus világszinten erősítheti a gazdasági bizonytalanságot, visszavetheti
márc. 2
6:42
Nemzeti-konzervatív ébredés Európában (Hírstart)
Az Alapjogokért Központ szerint nem véletlen, hogy Magyarország lesz az első állomása az egyik legnagyobb amerikai konzervatív szervezet seregszemléjének.
márc. 2
6:42
Rókával szilveszterezett Duli Gábor, a Bükk hegység magányos farkasa (Bankmonitor)
Csatlakozott a borsodi megyeszékhelyen működő Tisztább Bükk, szebb Bükk! elnevezésű Facebook-csoporthoz a miskolci Duli Gábor, aki tavaly száz zsák, körülbelül hatezer liter szemetet szedett össze egyedül.
márc. 2
6:42
A Hatoslottó nyerőszámai a 9. héten (Pénzcentrum)
Kihúzták a Hatoslottó 2020/9. heti nyerőszámait. Ezen a héten nem volt telitalálat, így a 10. héten kereken 200 millióért izgulhatnak majd a játékosok a Hatoson. A Hatoslottó nyerőszámai emelkedő számsorrendben a következők:5;...
márc. 2
6:44
A nyugdíjaknál és más hivatali ügyeknél is markáns változás jön a magyarországi hivatalokban (Hírstart)
Jelentős változásokat hoz a március a közigazgatásban, miután a kormányhivatalok egyszerűsítéséről szóló jogszabálycsomag több fontos eleme is hatályba lép. Az országgyűlés által még decemberben elfogadott újításoknak köszönhetően tovább egyszerűsödik a közigazgatás, hatékonyabbá és gyorsabbá válik az ügyintézés - állítja vasárnap kiadott közlemény
márc. 2
6:48
Táncos videókkal szórakoztatja követőit a karanténba zárt egri fuvaros (Blikk)
Pelikán Kristóf, a húszéves fuvaros – a munkájából adódóan – Európát járja. Legutóbbi utazásán járt több olasz városban is, Belgiumban és Franciaországban is. Ám, amikor hazaért Egerbe, kissé gyanús tüneteket észlelt magán – írja a Bors.
márc. 2
6:48
Persze, sztrájkolhatnak a tanárok, de majd csak tanítás után (Alternatív Energia)
Délelőtt tartsák meg óráikat, aztán, ha van, aki vigyázzon a diákokra, munkabeszüntetésbe kezdhetnek – ez a kormány "kompromisszumos" javaslata a tanároknak.

Keresés