2020. március 7. szombat

márc. 7
0:06
100 éve a magyar emberek szolgálatában: centenáriumi ünnepséget tartott a Magyar Állami Rendőrség (Blikk)
Az egységes Magyar Rendőrség létrehozásának 100. évfordulója alkalmából ünnepélyes állománygyűlést tartottak az országházban – olvasható a rendőrség honlapján.
márc. 7
0:10
Teljesen szobatiszta, ráadásul a szőre sem hullik: íme, az imádni való robotkutya (Blikk)
Nem hullik a szőre, nem pisil be és nem ugat – van, akinek a robotkutya volna az ideális társ. Ez a cuki robotkutya a tegnap átadott DigiTér Debrecen Digitális Élményközpontban látható.
márc. 7
0:14
Egy szelfi miatt állt meg: a forgalom közepén fotózta magát egy autós az Erzsébet hídon (Blikk)
Önmagát fotózta egy autós utasa Budapesten az Erzsébet hídon, ráadásul a forgalom kellős közepén.
márc. 7
0:18
Megbukott a családi vállalkozás: drogkereskedőket kapcsoltak le a Békés megyei rendőrök (Blikk)
Megbukott a családi vállalkozás, de a J. család tagadja, hogy droggal üzletelt volna.
márc. 7
0:22
Hosszabb ideig megfigyelés alatt kell majd maradnia: súlyosbodott az egyik koronavírus-beteg állapota (Blikk)
Komoly betegség tüneteit mutatja az egyik iráni koronavírusos férfi ugyancsak fertőzéssel kezelt barátnője – tudtuk meg az operatív törzs szokásossá vált sajtótájékoztatóján.
márc. 7
0:26
Döbbenet: ezt a terméket vonta ki a forgalomból a Nébih (Blikk)
– A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kivonta a forgalomból a Dániából származó, Twist márkájú halikra terméket fonálféreg-szennyezettség miatt – közölte a hivatal pénteken honlapján.
márc. 7
0:30
Különleges és ritka madarat kaptak lencsevégre a Körös–Maros Nemzeti Parkban (Blikk)
Különleges és ritka vendéget sikerült lencsevégre kapni a Körös-Maros Nemzeti Parkban. A fekete sas, vagy régi magyar nevén a nagy békászósas látogatása azért is akkora szenzáció, mert 50 éve nem látott senki ilyen madarat a Kígyósi-pusztán.
márc. 7
0:34
Amerikai előválasztás: két jelölt maradt már csak talpon (Blikk)
Kétszereplősre szűkült az amerikai Demokrata Párt elnökjelöltségéért folyó küzdelem.
márc. 7
0:38
Magyarország: még mindig kevés nőnek jut szerep a politikában (Blikk)
Bár némileg emelkedett a nők aránya a politikai életben az elmúlt választások óta, de még mindig alaposan el vagyunk maradva a nyugat-európai országokhoz képest, ahol több helyen már majdnem ugyanannyi vezető nő van a politikában, mint férfi.
márc. 7
0:42
Most jön, ami még nem volt: Orsovai Reni önmagával csap össze A Dal 2020 döntőjében (Blikk)
A Dal 2012 óta íródó történetében először fordul elő, hogy egy versenyző kétszer lép színpadra a döntőben. Szombat este a hat másik fellépő mellett önmagával is összecsap Orsovai Reni A Dal 2020 döntőjében, hiszen Rácz Gergővel közös duettje és zenekarával, a Nenével jegyzett dala is bejutott az idei verseny nyolc legjobbja közé.
márc. 7
1:39
Orbán: A rend a szabadság alapja (Hírstart)
„Gyermekeinket egészséges családi és nemzeti öntudatra neveljük, rendőreinket támogatjuk, és büszkék vagyunk a sikereikre.”
márc. 7
1:43
Fokozott ellenőrzést rendelt el több megyében az országos rendőrfőkapitány (Hírstart)
Több megyében több hónapon át tartó fokozott ellenőrzést rendelt el Balogh János országos rendőrfőkapitány – közölte a rendőrség pénteken a honlapján.
márc. 7
1:51
Így védekezik a koronavírus-járvány ellen a BKV (Hírstart)
A koronavírus-járványt megelőző intézkedések keretében a BKV elrendelte járművein az utasokkal érintkező felületek napi fertőtlenítő takarítását.
márc. 7
3:06
A Blikk munkatársát maszkban vitték a stúdióba – Bebújtunk az álarcos énekesek bőrébe (Blikk)
Blikk inkognitóban! Nyolc híresség van még versenyben az Álarcos énekesben, akik kiléte még mindig teljes titok, így vasárnap estig kell várni, hogy fény derüljön arra: ki rejtőzik a maszk alatt.
márc. 7
3:21
Demszky Gábor példáját követné Karácsony Gergely? (Hírstart)
Az iparűzési adó elvonásával politikai értelemben vett hidegháborút indít a kormány ellen Karácsony Gergely. Szakértők szerint a főpolgármester által meghirdetett politikai hidegháború azt jelenti, hogy a politikus az elkövetkező években folyamatos csatározásra rendezkedik be a kormánnyal szemben, és elődje, Demszky Gábor nyomdokaiba kíván lépni.
márc. 7
3:24
Kicsin múlt a tragédia: felfoghatatlan, miért akarta eldobni az életét egy 10 éves kisfiú (Blikk)
Magyarország – Tornaóra után véget akart vetni életének egy negyedikes általános iskolás gyermek a suli öltözőjében – írta meg a megdöbbentő történetet a Szabad Pécs.
márc. 7
3:54
Nálunk ez olyan, mint bármelyik másik nap: ezért nem ünneplik a nőnapot Novák Katalinék (Blikk)
Novák Katalin (42) családjában nem ünneplik a nőnapot, a család- és ifjúságügyért felelős államtitkárt a jeles napon nem várja otthon virágcsokor a férjétől vagy a fiaitól, ám ő ezt egyáltalán nem bánja.
márc. 7
5:30
A vastagbélrákszűrés fontosságára hívták fel a figyelmet a gasztroenterológusok (Hírstart)
Nagyon fontos a vastagbélrákszűrés, mivel ez a daganatfajta megelőzhető, de sokáig tünetmentes marad – hívta fel a figyelmet a Magyar Gasztroenterológiai Társaság.
márc. 7
5:48
Szabó Szabolcs felszólalt a csepeli Jedlik Gimnázium érdekében (Ez a lényeg)
Még mindig nem kezdték meg a csepeli Jedlik Gimnázium felújítását. Meddig kell még a gyermekeknek ideiglenes helyen tanulniuk?
márc. 7
6:06
L. Simon László Hiller Istvánnak: „Minden kormány hibázhat”, az Orbán-kormány is (ATV)
„Még az 1978-ban az MSZMP Központi Bizottság által elfogadott irányelv is nagyobb szabadásgot adott a tanároknak, mint a NAT” – állítja Hiller István szocialista kultúrpolitikus, aki L. Simon László fideszes képviselővel vitatkozik a Hetek pénteken megjelent számában a Nemzeti alaptantervről és a magyar oktatásról.
márc. 7
6:06
Fonálféreggel szennyezett halikrát találtak (Hírstart)
A Nébih arra kéri a vásárlókat, ne fogyasszák el a terméket.
márc. 7
6:12
Szörnyű tragédia történt éjjel Pusztamonostornál (Ripost)
Hiába küzdöttek a gyalogos életéért, nem tudták megmenteni.
márc. 7
6:12
5 tipp, hogy mindig rend legyen otthon (Ez a lényeg)
Ismeritek azt a mondást, hogy olyan kitakarítani egy gyerekekkel teli házat, mint Oreo-t enni fogmosás közben? Ha még nem hallottátok, akkor is minden bizonnyal egyetértetek vele.
márc. 7
6:30
Megalakult Szanyi Tibor új pártja (ATV)
Megalakult az MSZP-ből korábban távozott Szanyi Tibor új pártja, az Igen Szolidaritás. Az alapítók azt mondják, részt kívánnak venni a baloldali előválasztáson. Az elemzők véleménye megoszlik azzal kapcsolatban, hogy mekkora a társadalmi igény egy újonnan alakult pártra.
márc. 7
6:30
Helyeket szabadítanak fel a László Kórházban (24.hu)
Betegeket fognak áthelyezni máshova.
márc. 7
6:30
Megalakult Szanyi Tibor új pártja (Hírstart)
Megalakult az MSZP-ből korábban távozott Szanyi Tibor új pártja, az Igen Szolidaritás. Az alapítók azt mondják, részt kívánnak venni a baloldali előválasztáson. Az elemzők véleménye megoszlik azzal kapcsolatban, hogy mekkora a társadalmi igény egy újonnan alakult pártra.
márc. 7
6:54
Jelentősen csökkent a kémiatananyag (Bankmonitor)
Fontos és előremutató változásokat hoz a Nemzeti alaptanterv, illetve a hozzá kapcsolódó kerettantervek a kémia tantárgy esetében – mutatott rá egy a tartalomfejlesztésben részt vevő szaktanár.
márc. 7
7:00
Halálutak Magyarországon: friss térképen az ország legveszélyesebb helyei (Pénzcentrum)
A legfrissebb közúti balesetes statisztikák szerint 2019 utolsó negyedévében az M1-es autópályán történt a legtöbb szerencsétlenség Magyarországon. Ezen felül az adatokból kiolvasható az is, hogy tízezer bejegyzett gépjárműre Budapesten...
márc. 7
7:03
Fertőtlenítést rendeltek el egy budapesti rendelőben koronavírus gyanúja miatt (24.hu)
Pestszentlőrincen elkülönítették a pácienst, akinél felmerült a gyanú.
márc. 7
7:18
Navracsics megszólalt a koronavírusról és az újabb menekültválságról (ATV)
Fiala János Navracsics Tibor volt igazságügyi minisztert és uniós biztost a koronavírusról és a menekülthelyzetről kérdezte a Keljfel Jancsi! című műsorában.
márc. 7
7:30
Gasztropolitika: Az Mszp baloldalát szalámizná le a baloldali cukrászok új pártja, a Szanyi Tibor-féle Igen Szolidaritás (Hírstart)
Szanyi kapitány frappánsan fogalmaz, énekelni kezd a Baloldal Szirénje, az igazi balosok példaképe a balosrühellő Momentum. Rég jártunk új párt bemutatkozóján, erre megérte elmenni.
márc. 7
7:30
Aggályos adatkezeléssel működik a baloldali portál (Bankmonitor)
A nők elleni jogsértések kapcsán oly érzékenynek mutatkozó baloldal nem óvatoskodik, ha kormánypárti politikus hölgy ellen kell uszítani: ezúttal Rácz Zsófia került célkeresztbe az Ezalényeg.hu portálon.
márc. 7
7:33
Galvani híd: kétszázmilliárd felett lehet a végső számla (Alternatív Energia)
Ha a kormány és a főváros az év végéig nem tud megegyezni az új Duna-hídról levezető utakról, akkor ez is a semmibe vezethet, ahogy kezdetben a Rákóczi híd.
márc. 7
7:36
Kiengedik a tenerifei karanténba zárt magyarokat (24.hu)
Továbbra is csak egy koronavírusos magyar állampolgár van külföldön.
márc. 7
7:36
Metrófelújítás: szombattól módosul a forgalmi rend az Üllői út-Könyves Kálmán körút csomópontban (Hírstart)
A forgalmi változások várhatóan augusztusig tartanak.
márc. 7
7:42
Rács mögé kerültek a balbarát vállalkozók (Bankmonitor)
Kétmilliárd forintos áfacsalás miatt 8 év börtönre ítéltek két olyan vállalkozót, akik Üröm jelenleg független, korábban Mszp-s polgármesterének, Laboda Gábornak a köréhez tartoztak.
márc. 7
7:54
A közösség szolgálata érték az államnak (Bankmonitor)
Világszerte egyre inkább felértékelődik a biztonság – hangsúlyozta tegnap a miniszterelnök a rendőrség megalapításának 100. évfordulóján. A kormányfő szerint fontos a rendőrök munkája.
márc. 7
8:00
Műteni kell az Örkény Színház ismert színészét (Propeller)
Több előadás elmarad az Örkény Színházban Dóra Béla műtétje miatt. A színész ebben az évadban nem is tud már színpadra lépni. AzÖrkény Színház a Facebook-oldalán azt írta, hogy Dóra Béla sarokcsontját kell megműteni ezért legközelebb 2020 őszétől játszhatja újra szerepeit. „Sok türelmet kívánunk neki a biztos gyógyuláshoz!” – írják. A közleményben
márc. 7
8:06
Úgy ér véget a szentendrei bringahídügy, hogy sokkal tovább tart (Infostart)
A belvárosi helyett az attól délre eső kerékpáros híd megvalósulását támogatták a szentendreiek - már aki elment a szavazásra. Fülöp Zsolt polgármester szerint most nyertek egy kis időt. A kerékpáros szervezet, Révész Máriusz és Vitézy Dávid nem örül.
márc. 7
8:06
A Pázmánynak tavaly még eszében sem volt megválni piliscsabai campusától (Alternatív Energia)
Nincs ilyen tervünk – mondta az egyetem a lehetséges költözést firtató kérdésünkre. Aztán jött Semjén Zsolt ajánlata, és minden megváltozott.
márc. 7
8:08
A felszínen is változásokat okoz a 3-as metró felújítása (Alternatív Energia)
Érdemes lesz elkerülni az Üllői út-Könyves Kálmán körút csomópontot.
márc. 7
8:09
A szegregáció pusztító erő – Iskolák százai analfabétákat képeznek (168 Óra Online)
.
márc. 7
8:09
Fonálféreggel szennyezett halikrát találtak (24.hu)
A Nébih arra kéri a vásárlókat, ne fogyasszák el a terméket.
márc. 7
8:12
Ózdot segíti a kormány (Hírstart)
A kormány kiemelten segíti Ózdon azoknak az elhelyezkedését, akiknek munkahelye az év végéig megszűnik, mivel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei városban működő ABB cég beszünteti gyártását - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára.
márc. 7
8:18
A pesti Korona szállóból vitték el a 15 fertőzésgyanús japánt (Ripost)
A Ripost értesülései szerint a Kálvin téri 4 csillagos Korona szállóból vitték el a mentők a László Kórházba azt a 15 japánt, akiknél felmerült a koronavírus-fertőzés gyanúja. A japánokat a hátsó bejáraton keresztül vitték el a mentők, hogy ne törjön ki pánik a vendégek körében.
márc. 7
8:24
Kezdődik a metrófelújítás újabb szakasza: nagy változás jön az Üllői úton (ATV)
Mától módosul a forgalmi rend az Üllői út-Könyves Kálmán körút csomópontban, mert a 3-as metróvonal felújítása részeként a Népliget állomásnál liftet építenek.
márc. 7
8:24
Megelőzhető a koronavírus (Bankmonitor)
Bár oltóanyag még nincs a koronavírus ellen, azonban néhány egyszerű gyakorlati módszerrel tehetünk azért, hogy ne kapjuk el a fertőzést és másokat se veszélyeztessünk.
márc. 7
8:30
Villamos helyett pótlóbusz jár egy hónapig (Infostart)
Pályafelújítás miatt szombattól nem jár a villamos a X. kerületi Maglódi úton és a Sírkert úton.
márc. 7
8:30
Novák Katalin erőt szeretne adni a fiatal nőknek (Propeller)
Novák Katalin családjában nem ünneplik a nőnapot, a család- és ifjúságügyért felelős államtitkárt a jeles napon nem várja otthon virágcsokor a férjétől vagy a fiaitól, ám ő ezt egyáltalán nem bánja. A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Blikknek mondta el, hogy „mit is jelent számára nőnek lenni”. Az, hogy nőnek születtem, egy olyan ki
márc. 7
8:36
Tállai: A magyar kormánynak papírja van róla, hogy megadóztathatja a Google-t (ATV)
A magyar kormány az uniós jogot értelmező luxembourgi bíróságtól kapott papírt arról, hogy meg lehet adóztatni a legnagyobb cégeket, bevételeik, jelentőségük arányában rászoríthatók arra, hogy részt vegyenek a magyar közteherviselésben – jelentette ki a Magyar Nemzetnek a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára azt az ítéletet kommentálva, amel

Keresés