2020. március 15. vasárnap

márc. 15
0:00
Karácsony Gergely: bezárnak a budapesti óvodák és bölcsődék, ritkíthatják a BKV járatait (168 Óra Online)
Hétfőtől fokozatosan bezárnak a fővárosi óvodák és bölcsődék a koronavírus-járvány miatt - jelentette be Karácsony Gergely főpolgármester szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
márc. 15
0:03
Megszületett Demeter Márta kisfia, fotóval jelentette be (Blikk)
Megszületett Demeter Márta, az LMP országgyűlési képviselőjének kisfia. Az LMP társelnöke fotót is mutatott a kicsiről, aki a Noel nevet kapta szüleitől.
márc. 15
0:04
Kormányrendelet-dömping: ítélkezési szünet a bíróságokon, a polgármesterek bezárhatják az óvodákat és a bölcsődéket (168 Óra Online)
Megjelentek a koronavírus-járvány elleni védekezést szolgáló kormányrendeletek és határozatok a Magyar Közlöny legfrissebb, szombati számában.
márc. 15
0:07
Megjelent a kormányrendelet az iskolák bezárásáról: itt vannak a részletek (Blikk)
Megjelentek a koronavírus-járvány elleni védekezést szolgáló kormányrendeletek és határozatok a Magyar Közlöny legfrissebb, szombati számában. Új munkarend lesz a köznevelési és szakképzési intézményekben, amit Orbán Viktor már péntek este bejelentett. Az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről is megvan a rendelet. Mutatju
márc. 15
0:08
Gyurcsány Ferenc a szocialista, de a Párbeszéd-frakcióban ülő Burány Sándort is át akarta csábítani a DK-ba, ám ő nemet mondott (168 Óra Online)
Burány Sándort is át akarta csábítania Gyurcsány Ferenc a DK-ba. Erről az MSZP-s politikus beszélt a Hír TV Informátor című műsorában. A korábban az MSZP, jelenleg a Párbeszéd frakció országgyűlési képviselője (aki azonban MSZP-tag maradt) elmondta, telefonon kereste meg a volt miniszterelnök azzal pár hónappal ezelőtt, hogy lépjen át az általa vez
márc. 15
0:11
Operatív törzs: új betegek is vannak, akiknél a fertőzés útját még nem azonosították (Blikk)
Jó állapotban van az a hat újabb magyar állampolgár, akiknél az elmúlt 24 órában diagnosztizálták a koronavírus-fertőzést - ismertette Lakatos Tibor, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője a szombati budapesti sajtótájékoztatón.
márc. 15
0:12
Már 30 koronavírus-fertőzött van Magyarországon, a reggeli adatok óta újabb 5 magyar állampolgárral több beteg van (168 Óra Online)
A reggeli adatok óta Magyarországon újabb 5 magyar állampolgárnál mutattak ki új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 30-ra nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma.
márc. 15
0:15
Koronavírus-helyzet: lezárják a Bkv-buszok elejét (Blikk)
Karácsony Gergely főpolgármester a budapesti operatív törzs ülése után rendkívüli sajtótájékoztatón bejelentette, hogy bezárnak Budapesten a bölcsődék, az óvodák, gyógyfürdők és az állatkert is. A tömegközlekedésben hétfőtől nem lehet felszállni a járművekre az első ajtón, ennek az a célja hogy védjük a sofőrök egészségét.
márc. 15
0:19
Itt a lista: ezek az önkormányzatok már döntöttek az óvodák és a bölcsődék bezárásáról (Blikk)
és több vidéki város önkormányzata is döntött szombaton a helyi bölcsődék és óvodák bezárásáról, valamint a gyermekfelügyeleti lehetőségekről a járványveszély idejére.
márc. 15
0:23
A Tiszába hajtott egy autós Szegeden (Blikk)
A Tiszába hajtott egy autós Szegeden szombat este, személyi sérülés nem történt - tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.
márc. 15
0:27
Koronavírus: fontos intézkedések születtek az idősek és az egészségügyi dolgozók védelmében – Itt az Emmi közleménye (Blikk)
Az új koronavírus okozta veszélyhelyzet miatt Kásler Miklós miniszteri rendelettel módosított egyes egészségügyi tárgyú korábbi rendeleteket. A módosítások célja, hogy a fertőzésveszélyes ellátások száma csökkenjen, az egészségügyi kapacitások a védekezésre koncentrálódhassanak és az ellátók adminisztratív terhei csökkenjenek, derül ki az Emberi Er
márc. 15
0:30
Nem tartanak istentiszteletet az evangélikusok (Bankmonitor)
A Magyarországi Evangélikus Egyház püspökei azt tanácsolják az egyházközségeknek, hogy a koronavírus-járvány miatt hétfőtől ne tartsanak istentiszteletet.
márc. 15
0:31
Bkk: hétfőtől nem nyílik a buszok első ajtaja és kordon zárja el buszvezetőket – Intézkedések a járvány miatt (Blikk)
Hétfőtől nem nyílik a buszok első ajtaja, és kordon is elválasztja a buszvezetőket az utasoktól - közölte a BKK az MTI-vel szombaton.
márc. 15
0:35
Vészhelyzetbe került a Budapestről induló repülő, percenként ezer métert süllyedt (Blikk)
A repülőgép hirtelen, úgynevezett vészsüllyedésbe kezdett
márc. 15
0:39
Megvan a toldys gimnazista koronavírus-tesztjének eredménye (Blikk)
Negatív lett az első koronavírus-tesztje a Toldy Ferenc Gimnázium diákjának, akit azután teszteltek, hogy édesanyjánál beigazolódott a fertőzés – tudta meg a 24.hu.
márc. 15
0:54
Az emberi élet és az egészségügyben dolgozók védelmében hoztak intézkedéseket (Bankmonitor)
A fertőzésveszélyes ellátások számának csökkenése és annak érdekében, hogy az egészségügyi kapacitások az új koronavírus elleni védekezésre koncentrálódhassanak, rendeleteket módosított Kásler Miklós.
márc. 15
1:12
6 új magyar fertőzött: 25-re nőtt itthon az koronavírussal fertőzöttek száma (Hírstart)
Magyarországon újabb 6 magyar állampolgárnál mutattak ki új koronavírus-fertőzést, ezzel 25-re nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma - írja a koronavirus.go.hu kormányzati portál.
márc. 15
2:06
Kiürítik és fertőtlenítik a János Kórház vesztegzár alá vont épületét (Hírstart)
A 14-es épületbe érkezett szombat éjjel egy magas láztól szenvedő beteg.
márc. 15
2:10
Pintér Sándorral fogott kezet a vírusos miniszter (Hírstart)
Abdelkader Amara Európából hazaérve észlelte magán a tüneteket.
márc. 15
2:54
Nem tartanak istentiszteletet az evangélikusok (Hírstart)
A Magyarországi Evangélikus Egyház püspökei azt tanácsolják az egyházközségeknek, hogy a koronavírus-járvány miatt hétfőtől ne tartsanak istentiszteletet.
márc. 15
3:12
Változások: leállnak a fogorvosok, elmaradnak a nem fontos műtétek (Hírstart)
A fertőzésveszélyes ellátások számának csökkenése, az ellátók adminisztratív terheinek csökkentése és annak érdekében, hogy az egészségügyi kapacitások az új koronavírus elleni védekezésre koncentrálódhassanak, rendeleteket módosított Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere – közölte a tárca szombaton az MTI-vel. Az Emberi Erőforrások Minis
márc. 15
3:15
Eddig mindig tömegben ünnepeltük március 15-ét, aztán most itt van a koronavírus-járvány (Blikk)
Elmaradnak az idei március 15-i állami ünnepségek a koronavírus miatt. Hasonlóra nem is régen, 2013-ban volt példa, akkor a rendkívüli hóesés miatt nem ünnepeltünk. Március 15. egyébként 1927 óta hivatalos állami ünnep, a politika azóta forgatja ki, néha egészen meglepően saját érdekei szerint az 1848-as forradalom és 49-es szabadságharc tartalmát,
márc. 15
3:36
Kormányrendelet-dömping: ítélkezési szünet a bíróságokon, a polgármesterek bezárhatják az óvodákat és a bölcsődéket (Hírstart)
Megjelentek a koronavírus-járvány elleni védekezést szolgáló kormányrendeletek és határozatok a Magyar Közlöny legfrissebb, szombati számában.
márc. 15
4:06
Folytatódott a baloldali ötletelés a járvány megfékezésére (Hírstart)
Folytatódott a vetélkedés a baloldalon, hogy kinek vannak jobb ötletei a járványhelyzetben
márc. 15
4:12
Veszélyhelyzetben zsarol a Magyar Orvosi Kamara (Hírstart)
Bár jelenleg az egészségügyi ellátás fókuszában a koronavírus-járvány megfékezése áll, a Magyar Orvosi Kamara folytatja a nyomásgyakorlást a kormányra: szervezi az önkéntes túlmunkák felmondását.
márc. 15
4:42
Pintér Sándorral fogott kezet a vírusos miniszter (24.hu)
Abdelkader Amara Európából hazaérve észlelte magán a tüneteket.
márc. 15
4:48
25-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon (Hírstart)
Hat új beteg van, mindannyian magyar állampolgárok.
márc. 15
4:54
Érettségi felkészítőket sugároz a Miskolc Televízió (Hírstart)
Alaptantárgyi felkészítő műsorokat sugároz az érettségizőknek a Miskolc Televízió, hogy segítse felkészülésüket a koronavírus miatti iskolaszünet alatt is - közölte a borsodi megyeszékhely önkormányzata az MTI-vel szombaton.
márc. 15
5:18
"Telefonon és levélben is megoldható a tananyag leadása" (ATV)
Az iskolák kiürítéséről döntött a kormány a koronavírus-járvány megelőzése érdekében. Az oktatás viszont nem áll le. Az igazgatóknak bent kell lenniük az intézményekben, a tanároknak pedig vagy otthonról, vagy az iskola eszközeivel, a tantermekből kell közvetíteniük a tananyagot, a hétfőtől életbe lépő digitális munkarend szerint. Az új oktatási mó
márc. 15
5:48
Pesterzsébet önkormányzata is az óvodák és a bölcsődék bezárása mellett döntött (Ez a lényeg)
A mai kormányrendelet visszahelyezte az óvodák bezárásának jogát az önkormányzatok kezébe. Március 16-tól az iskolák mellett zárva tartanak az óvodák és a bölcsődék is.
márc. 15
5:51
Friss információk a magyarországi gyógyszerhiánnyal kapcsolatban (Infostart)
Nincs és nem is lesz gyógyszerhiány, a felvásárlási roham indokolatlan - mondta országos tisztifőgyógyszerész a köztévé szombat esti műsorában.
márc. 15
5:54
"Telefonon és levélben is megoldható a tananyag leadása" (Hírstart)
Az iskolák kiürítéséről döntött a kormány a koronavírus-járvány megelőzése érdekében. Az oktatás viszont nem áll le. Az igazgatóknak bent kell lenniük az intézményekben, a tanároknak pedig vagy otthonról, vagy az iskola eszközeivel, a tantermekből kell közvetíteniük a tananyagot, a hétfőtől életbe lépő digitális munkarend szerint. Az új oktatási mó
márc. 15
6:12
Bródy János: Kegyetlen világ vonul a szabadság ellen (Hírstart)
„A „testvéri” tankok látványa, ahogy dübörögtek észak felé Veszprém előtt. Akkor érzetem azt – ugye két nappal voltunk a Táncdalfesztivál-győzelem után - , hogy gondolhatom én azt, hogy befogadtak, de a kegyetlen világ az itt megy előttem keresztbe, a szabadság ellen vonulva. Talán azóta érzem, hogy miről kell szólnia egy dalnak” – így válaszolt Br
márc. 15
6:48
A kormány egyelőre nem tervezi Ferihegy lezárását (Hírstart)
Lakatos Tibor rendőr ezredes, az operatív törzs ügyeleti központjának vezetője bejelentette, hogy átmenetileg megszűnik az okmányok személyes átvétele, helyette postán, levélben küldik ki az okmányokat.
márc. 15
6:54
Koronavírus: így változik az orvosi ellátás rendje (24.hu)
Nem kell kéthetente igazolást kérni és könnyebb lesz e-receptet íratni.
márc. 15
6:54
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei (GazdaságPortál)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 11. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: Nyerőszámok: 12 (tizenkettő) 20 (húsz) 30 (harminc) 41 (negyvenegy) 77 (hetvenhét) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 50 darab, nyereményük egyenként 2.095.225 forint; 3 találatos szelvé
márc. 15
7:06
Nehéz szóra bírni a kormányzat illetékeseit a NAT-ról (ATV)
A 2012-ben kezdődő, oktatási kérdésekről szóló tüntetéssorozatban elsősorban egyetmisták, de szokszor már középiskolások is részt vettek különböző célokért. Most újabb tüntetések jönnek az új Alaptanterv miatt.
márc. 15
7:12
A Magyar Honvédség rendészei segítik a rendőröket (Hírstart)
A Magyar Honvédség rendészei is segítik egyes autópályákon a rendőrök munkáját a koronavírus miatti rendfenntartásban - nyilatkozta Bartha László, a Magyar Honvédség rendészeti központjának törzsfőnöke szombaton az MTI-nek.
márc. 15
7:18
Elkommunikált krízisek – avagy mit ne mondjunk rettegett pandémia idején (Alternatív Energia)
Kásler Miklós biztosan remek professzor, de a kríziskommunikációs tankönyvekbe nem így fog bekerülni. A koronavírus-járvány operatív törzsének egészségügyi felelőse a létező összes – amúgy nem túl sok – szabályt megsértette már. Ezzel együtt jó hír, hogy kompetenciára épülő őszinteséggel lehet korrigálni, mert a járvány kezelése embert próbáló fela
márc. 15
7:21
Még mindig tudunk nevetni a koronavíruson (Ripost)
Már látogatási tilalom van az összes magyar kórházban, egyre több Magyarországon is a fertőzött, miközben Olaszország vesztegzár alá került, Angliában pedig arra is felkészülnek, hogy akár a lakosság 80 százaléka megfertőződik.
márc. 15
7:23
Most érkezett: tűz ütött ki Esztergomban, több lakás érintett (Ripost)
Lakosságvédelmi intézkedésre lesz szükség.
márc. 15
7:24
Budapest és több vidéki város önkormányzata már döntött az intézménybezárásokról (Hírstart)
Budapest és több vidéki város önkormányzata is döntött szombaton a helyi bölcsődék és óvodák bezárásáról, valamint a gyermekfelügyeleti lehetőségekről a járványveszély idejére.
márc. 15
7:27
Veszélyhelyzet: nagy változások az iskolákban, rendelőkben (24.hu)
Jönnek a kormányfő által bejelentett akciócsoportok is.
márc. 15
7:30
Rendkívüli ítélkezési szünetet rendeltek el hétfőtől a Fővárosi Törvényszéken (Bankmonitor)
Az ítélkezési szünetre vonatkozó ügyeleti rendben működik a törvényszék és az illetékességi területén működő bíróságok, a már kitűzött tárgyalásokat főszabály szerint hivatalból elhalasztják.
márc. 15
7:39
Drasztikus változás a budapesti buszközlekedésben - részletek (Infostart)
Nem nyílik az első ajtó, elzárják a sofőrt az utasoktól, az összes ablak nyitható, folyamatos takarítás jön. Járatritkítás is lehetséges.
márc. 15
7:51
Kentaurbeszéd – Spiró György: Március 15. (Alternatív Energia)
Nem az úgynevezett történelmet kell tanítani, nem évszámokat, neveket, életrajzokat, hanem a nagy írók legszellemesebb műveit.
márc. 15
7:54
A miniszterelnök szerint van elég lélegeztetőgép és maszk (ATV)
A miniszterelnök szerint van elég lélegeztetőgép és maszk is, az egészségügyi dolgozók tapasztalatai azonban vegyesek. A 11. kerület polgármestere – aki maga is orvos – úgy látja, csak az első lépésekhez elegendő az a mennyiség, amiről Orbán Viktor a péntek esti videójában beszélt. A Házi Gyermekorvosok Szövetségének elnöke szerint: az alapellátásb
márc. 15
8:12
Felfüggesztik a szűrővizsgálatokat, és a fogorvosok csak sürgős esetet látnak el (Hírstart)
A fertőzésveszélyes ellátások számának csökkenése, az ellátók adminisztratív terheinek csökkentése és annak érdekében, hogy az egészségügyi kapacitások az új koronavírus elleni védekezésre koncentrálódhassanak, rendeleteket módosított Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere - közölte a tárca szombaton az MTI-vel.
márc. 15
8:15
Orbán Viktor levelet küldött (Napi)
Orbán Viktor miniszterelnök levelet intézett a határon kívüli magyarsághoz a március 15-i nemzeti ünnepen, melyben az 1848-49-es forradalom és szabadságharc örökségén túl Trianon 100. évfordulójáról is megemlékezett - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár vasárnap.
márc. 15
8:18
Orbán Viktor levelet intézett a határon kívüli magyarsághoz (ATV)
Orbán Viktor miniszterelnök levelet intézett a határon kívüli magyarsághoz a március 15-i nemzeti ünnepen, melyben az 1848-49-es forradalom és szabadságharc örökségén túl Trianon 100. évfordulójáról is megemlékezett - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár vasárnap.

Keresés