2020. március 25. szerda

márc. 25
0:06
Megszólalt az Elmű a működési területén tervezett áramszünetekről (Blikk)
Elhalasztja a karbantartásokat az ELMŰ.
márc. 25
0:06
Halaszthatatlan: 500 utcában lesz áramszünet a következő napokban Budapesten és több településen (168 Óra Online)
A következő két hétben Budapest több pontján és számos másik településen is előre betervezett karbantartási munkálatokat végez az Elmű. Ennek következményeként sok utcában áramszünettel kell számolnia a lakosságnak.
márc. 25
0:10
A koronavírus miatt tilos látogatni a játszótereket, de van, akit ez sem állíthat meg (Blikk)
Tilos a játszótérre bemenni, többen mégis bemásznak a kerítésen át.
márc. 25
0:10
Megjelentek a részletes szabályok arról, mit is tartalmaz az Orbán által bejelentett gazdasági mentőcsomag (168 Óra Online)
Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn jelentette be, hogy a taxisok után további kisvállalkozóknak ad június 30-ig mentességet a kormány a kata (kisadózó vállalkozások tételes adója) átalányadó-fizetési kötelezettség alól a koronavírus-járvány miatt.
márc. 25
0:14
„Alighogy elküldtem, már jött is az sms, hogy nyertem” – 50 ezer forintot érő ajándékkosárral lett gazdagabb a Blikk olvasója (Blikk)
Alig néhány hónapja játszik a Blikk-kel Állné Tóth Nikolett, máris nyert legújabb játékunkkal, a Blikk Húsvétolóval.
márc. 25
0:14
Részleges kijárási tilalmat rendlet el Sződliget polgármestere is (168 Óra Online)
Noha a katasztrófavédelmi törvény értelmében veszélyhelyzetben csak a kormány korlátozhatja a lakkosság szabad mozgását, Juhász Béla, a Pest megyei Sződliget polgármestere a település közösségi oldalán bejelentette, hogy részleges kijárási tilalmat rendelt el a március 25. és április 2. közötti időszakra – vette észre az Index.
márc. 25
0:18
„Most ki kell menni a frontra” – Egy jobbikos képviselő jelentkezett önkéntes mentőnek (Blikk)
Önkéntes mentősnek jelentkezett Rig Lajos, a Jobbik országgyűlési képviselője.
márc. 25
0:18
Idegességében szúrta nyakon a párját egy tatabányai nő egy munkásszállón (168 Óra Online)
Letartóztatta a Tatabányai járásbíróság azt az 52 éves tatabányai nőt, aki nyakon szúrta az élettársát egy helyi munkásszállón - írja a 24.hu.
márc. 25
0:22
„Maradj otthon értünk!” – Ezt kérik az egészségügyi dolgozók mindenkitől (Blikk)
Egyre nagyobb kihívás vár a kórházak dolgozóira, a mentősökre országszerte.
márc. 25
0:22
Tábori ágyakkal pakolták tele a Hungexpo 9500 négyzetméteres G pavilonját (168 Óra Online)
Fényképeket kapott az Index szerkesztősége, amelyek arról árulkodnak, hogy a Hungexpo egyik pavilonját tábori ágyakat rakták tele. A portál érdeklődésére a Hungexpo Zrt. illetékese közölte, hogy a fényképek valósak,
márc. 25
0:26
Mindent, amit a rendeleti kormányzásról tudnia kell! (Blikk)
Négyötödös többség hiányában a jövő héten fogadhatja el a parlament a koronavírus-törvényt, amivel a legfontosabb jogköröket lényegében átpasszolják a kormánynak. Karsai Dániel alkotmányjogász segítségével válaszoljuk meg a legfontosabb kérdéseket a nagy vitákat kiváltó javaslatról.
márc. 25
0:26
Gőzerővel dolgozik a kormány, hogy az ellenzék által okozott károkat helyrehozza, mondja Gulyás Gergely és Kocsis Máté (168 Óra Online)
Ahogy várható volt, továbbra sem csillapodnak a felhatalmazási törvény körül kialakult politikai viták. Annyi azonban kiderült, hiába nem szavazta meg tegnap az ellenzék a sürgősséggel való eltérést,
márc. 25
0:30
A polgárőrök is bevetették magukat: így segítik a Xiii. kerületben a karantén miatt beszorult lakókat (Blikk)
A koronavírus mindenkit kíméletlenül a lakásába parancsolt, de míg a fiataloknak könnyebb, hiszen boltba elmehetnek, vagy megrendelhetik online az ételt, az időseknek sokszor senki nem segít.
márc. 25
0:30
Hatósági ár megszabását kérte szájmaszkokra, tisztítószerekre és kézfertőtlenítőkre a GVH az Emmitől (168 Óra Online)
Egyre több hír érkezik hatalmas áremelésekről, 7500 forintos maszkról készült kép köröz az interneten, egekig drágult fertőtlenítőszerekről, hirtelen duplájára kínált krumpliról kaphatunk jelzéseket, vagy a Lehel téri piacról, ahol sokak felháborodására 2800 forintért kínálta egy hentes a csirkemellet.
márc. 25
0:34
Vizsgálódhat az Európai Bizottság a magyar vészhelyzet ügyében (Blikk)
Aggódik az Európai Parlament jogi bizottsága, mert a magyar országgyűlés szavazni akar a veszélyhelyzet meghosszabbításáról és a büntető törvénykönyv megváltoztatásáról – írja a hvg.hu.
márc. 25
0:34
Elemelték öt liter pálinkáját, közben még meg is verték a szerencsétlen gazdát a kíméletlen múcsonyi szeszfüggők (168 Óra Online)
Két múcsonyi férfi január 1-jén kora hajnalban felhívta egyik helyi ismerősét, hogy adjon el nekik pálinkát,
márc. 25
0:38
Így néz ki a labor, ahol a legveszélyesebb vírusokkal és baktériumokkal foglalkoznak – fotók (Blikk)
Az NNK által közreadott képen szkafandert viselő szakember dolgozik az NNK Nemzeti Biztonsági Laboratóriumában. A Nemzeti Népegészségügyi Központban (NNK) található Közép-Európa egyetlen, közegészségügyi célból létrehozott, legmagasabb biológiai biztonsági szintű (BSL-4) laboratóriuma, a Nemzeti Biztonsági Laboratórium (NBL), ahol a legveszélyesebb
márc. 25
0:38
Több ezren maradnak munka nélkül: leáll a Continental makói és váci üzeme, akárcsak a Hankook rácalmási gyára (168 Óra Online)
A „vevők szállítási igényeihez igazodva” átmenetileg szünetelteti a termelést hétfőtől makói és váci gyárában a Continental – közölte a cégcsoport magyarországi vállalati kommunikációs vezetője kedden az MTI-vel.
márc. 25
0:42
Óvónők plakátolhatnak, maszkokat varrhatnak, de akár be is vásárolhatnak az időseknek Ferencvárosban (Blikk)
Bevásárolnak, gyógyszert váltanak ki, plakátolnak, maszkot varrnak – ilyen feladatokat kaphatnak hamarosan Budapest IX. kerületében azok az óvónők, akik erre vállalkoznak.
márc. 25
0:42
Ma megint beült a Parlamentbe gombot nyomogatni a fideszes képviselő, akinek rég karanténban volna a helye (168 Óra Online)
Hétfőn sokak felháborodását kiváltotta, hogy B. Nagy László fideszes országgyűlési képviselő elhagyta a karantént és maszkban beült a Parlamentbe. Ő az, aki korábban együtt koszorúzott a koronavírusos szegedi rektorral, Rovó Lászlóval.
márc. 25
0:57
Súlyos légúti tünetekkel vitték kórházba, de nem tesztelték koronavírusra (Hírstart)
A vizsgálat után hazaküldték – tömegközlekedéssel.
márc. 25
1:33
Kedden is elhagyta a karanténját, és bement a parlamentbe egy fideszes képviselő (Hírstart)
B. Nagy Lászlót feljelentették, de ez sem tántorította el.
márc. 25
2:42
Súlyos légúti tünetekkel vitték kórházba, de nem tesztelték koronavírusra (24.hu)
A vizsgálat után hazaküldték – tömegközlekedéssel.
márc. 25
3:06
„Hatalmas fájdalommal, lázzal jár” – Egy koronavírusos anya mesélte el, hogyan gyűrte le a betegség néhány nap alatt (Blikk)
Köhécselés, fáradtság, aztán nagy fájdalmak várnak a páciensre.
márc. 25
3:15
Az ellenzék miatt lejár a járvány elleni intézkedések hatálya (Hírstart)
Az ellenzék felelőtlensége miatt hatályát veszíti több a járvány elleni intézkedés. A kormány szerdai ülésén keres megoldást az ebből fakadó problémákra.
márc. 25
3:18
„Magyarországon nincs koronavírus” – Ezt kamuzta egy koronavírusos tüneteket észlelő betegnek a komádi háziorvos, hogy ne kelljen megvizsgálnia – Most… (Blikk)
Nem csitul a felháborodás a faluban, amióta kipattant, hogy az ügyeletes háziorvos a múlt héten nem volt hajlandó kimenni telefonon egy segítséget kérő, magán a koronavírus tüneteit észlelő beteghez. A doktornő közölte, Magyarországon nincs koronavírus.
márc. 25
3:24
Felrobbantott metrók, bombák, mészárlás: megdöbbentő történeteket mesélt el egy magyar informatikus, aki négyszer élte túl a halált (Blikk)
Moldován Csaba (45) csak úgy vonzza a veszélyt: egy háborút, három terrortámadást élt túl, most pedig két hétig a garázsának a foglya volt önkéntes karanténban, ahová a koronavírus miatt vonult.
márc. 25
3:27
Bárki fertőzhet, és bárki megfertőződhet (Hírstart)
Az új koronavírussal bárki megfertőződhet és bárki fertőzhet, a kórokozó az országban mindenhol jelen van - hívta fel a figyelmet az országos tisztifőorvos Müller Cecília kedden.
márc. 25
4:15
Forgalomba állt az első ózonnal fertőtlenített jármű a BKV-nál (Hírstart)
Ózonos fertőtlenítést tesztel az autóbuszain a koronavírus-járvány miatt keddtől a Bkv, a technológia sikerrel veszi fel a harcot a levegőben és a felületeken megtapadó vírusok, baktériumok és gombák ellen – közölte a társaság az Mti-vel.
márc. 25
5:15
A koronavírus elleni vakcinát kutatják Pécsett (ATV)
Legalább egy év kell a koronavírus elleni hatékony vakcina kifejlesztéséhez - ezt mondta Híradónknak a kutatásban részt vevő professzor. A Pécsi Egyetem irányításával zajló kutatás a harmadik fázisába ért: már a vírusra ható szereket vizsgálják.
márc. 25
5:33
Ezért körözik ezt a józsefvárosi férfit (Ripost)
Ha látta, jelentkezzen a rendőrségen!
márc. 25
5:54
Ez az önkormányzat gondoskodik az idősekről (NLC)
A 13. kerületi önkormányzat fényképes igazolvánnyal rendelkező munkatársai gondoskodnak az idősek ellátásáról, amennyiben lenyilatkozzák, hogy otthon maradnak.
márc. 25
5:56
Vírustesztelőt vett egy vidéki önkormányzat (NLC)
A vírustesztelőt a város az egészségügy rendelkezésére bocsátja.
márc. 25
5:57
Munkajogász: Minden dokumentumot figyelmesen olvassanak el! (ATV)
Triviális, de ha a munkáltató az elbocsátás mellett dönt, akkor a dolgozó minden papírt olvasson el – egyebek mellett ezt mondta a munkajogász az ATV Start című műsorban. Sziller Linda azt is hozzátette, hogy a home office munkavégzésnek is ugyanolyanok a feltételei, mint a normál munkavégzésnek.
márc. 25
5:57
Gémesi a járvány miatt aggódókat pocskondiázta (Bankmonitor)
„A f…szok nem hagyják abba, kiterítették a lapjaikat. Jó nagy f…szok” – írta hozzászólásában Gémesi György gödöllői polgármester a Szövetség Gödöllőért Facebook-oldalán.
márc. 25
6:03
Felfüggesztették a kilakoltatásokat (Hírstart)
A kormány felfüggesztette a végrehajtásokat és kilakoltatásokat a koronavírus-járvány miatt kihirdetett veszélyhelyzet idejére. Az eljárások a veszélyhelyzet megszűnését követő 15. napon folytatódnak.
márc. 25
6:03
Virtuálisan vizsgáznak a hallgatók (Bankmonitor)
Az egészségügyi területen tanulók ugyanakkor nehéz helyzetben vannak, mert az orvos- és az ápoló­képzésben fel kellett függeszteni a gyakorlati képzést, ami jelentősen megnehezíti a szemeszter sikeres teljesítését.
márc. 25
6:09
Akotmánybíróvá választották a GVH elnökét (Hírstart)
Juhász Miklós Balsai István helyére került be.
márc. 25
6:09
Egy protokoll segítségével előre jelezhetők a járványok (Bankmonitor)
A klímaváltozás elősegíti számos kórokozó új helyeken és új szervezetekben való megtelepedését, így serkentve a járványok felbukkanását emberben, háziállatokban és haszonnövényekben.
márc. 25
6:11
Karácsony Gergely gyakorolja veszélyhelyzet idején a Fővárosi Közgyűlés feladat- és hatáskörét (Hírstart)
Tizennégy előterjesztésről tervez döntést hozni.
márc. 25
6:12
Számos "lazaság" rontja a járvány elleni hatékony védekezést (Alternatív Energia)
A politikusok nem mutatnak példát és a központi intézkedések is olykor átgondolatlanok, kapkodóak.
márc. 25
6:15
Koronavírus: teljesen átalakul a háziorvosi ellátás (ATV)
Az országos tisztifőorvos szerint az a cél, hogy minél kevesebb kontaktus alakuljon ki az orvosok és a betegek között. Az orvosok szerint: súlyos terhet ró az egészségügyi rendszerre, hogy a 65 évnél idősebb orvosok nem fogadhatnak beteget. Ezért is lenne kiemelten fontos, hogy az ellátásban dolgozók megfelelő védőfelszereléshez jussanak.
márc. 25
6:21
Koronavírus: teljesen átalakul a háziorvosi ellátás (Hírstart)
Az országos tisztifőorvos szerint az a cél, hogy minél kevesebb kontaktus alakuljon ki az orvosok és a betegek között. Az orvosok szerint: súlyos terhet ró az egészségügyi rendszerre, hogy a 65 évnél idősebb orvosok nem fogadhatnak beteget. Ezért is lenne kiemelten fontos, hogy az ellátásban dolgozók megfelelő védőfelszereléshez jussanak.
márc. 25
6:24
Újabb forrásokat ad a kormány a koronavírus elleni harcra (Infostart)
A koronavírus elleni védekezéshez, a szükséges beszerzések és intézkedések biztosítására juthat a pénzből.
márc. 25
6:24
Újabb 15 milliárd forintot biztosít a kormány a koronavírus-elleni védekezéshez (Blikk)
A koronavírus-elleni védekezéshez, a szükséges beszerzések és intézkedések biztosítására a kormány kész minden támogatást megadni.
márc. 25
6:27
Újabb 15 milliárd forintot ad a kormány egészségügyi eszközök vásárlására (ATV)
Újabb milliárdos eszközvásárlásra biztosít forrást a kormány. Az erről szóló kormányrendelet már meg is jelent.
márc. 25
6:27
Számok igazolják a családvédelmi akcióterv intézkedéseinek sikerét (Bankmonitor)
Magyarország élen jár a családok támogatása terén – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Fűrész Tünde, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és Családokért (Kincs) elnöke.
márc. 25
6:33
Európai szocialisták: nem bízhatunk Orbánban (24.hu)
A baloldali EP-frakció tiltakozik a felhatalmazási törvény miatt.
márc. 25
6:33
Újabb gazdasági intézkedésekkel védi a kormány a magyarokat a nehéz helyzetben (888.hu)
Védőeszközök vásárlására 15 milliárd forintos pluszforrást biztosít a kormány az Állami Egészségügyi Ellátó Központ számára, ugyanakkor a hitellel rendelkezők védelmében elrendelték, hogy a hitelfizetési moratórium idejére a bankok ne számíthassanak fel kamatos kamatot, mindezekről kedd este jelentek meg a legújabb kormányrendeletek a Magyar Közlön
márc. 25
6:35
Családjaikat hagyta hátra az a hat gondozónő, akik beköltöztek az idősotthonba (24.hu)
A koronavírus idején csak így tudják működtetni az intézményt.

Keresés