2020. március 18. szerda

márc. 18
0:03
Taroltak a napemelek tavaly: ennyien váltottak az energiafüggetlenséget biztosító rendszerre 2019-ben (Blikk)
Továbbra is dinamikusan nő a háztartási méretű kiserőművek száma, az újonnan a hálózatra kapcsolódók többsége napelemes rendszer volt tavaly. Ezek az erőművek annyi energiát adnak, amennyit egy háztartás elhasznál.
márc. 18
0:06
Operatív Törzs: Két fertőzött van súlyos állapotban, napokon belül több száz beteg is lehet (168 Óra Online)
Jelenleg ketten vannak súlyos állapotban a magyarországi koronavírus-fertőzöttek közül - hangzott el az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján. Egyelőre kevés számú lélegeztetett beteg van, de Müller Cecília országos tisztifőorvos leszögezte, hogy bőségesen elegendő a lélegeztetőgépek száma – 2000 darab van az országban – , és még több beszerzés
márc. 18
0:07
Jelentősen megugrott az online vásárlások iránti igény a koronavírus-járvány következtében hozott rendeletek miatt (Blikk)
Megváltoztak a vásárlási szokások a koronavírus-járvány hatására, az online rendelt élelmiszerek kiszállítási határideje ugyanakkor egyre hosszabb a hirtelen megugrott igények miatt.
márc. 18
0:10
3500 román állampolgár ragadt a magyar-osztrák határon, a román külügy kérésére most az egyszer engedélyezni fogják az átvonulást (168 Óra Online)
Több kilométeres sor áll Ausztriában a magyar határ előtt, éjfél óta ugyanis csak magyar állampolgárok (vagy Magyarországon állandó lakhellyel rendelkezők) léphetnek be Magyarországra. Az APA osztrák hírügynökség szerint kedden délelőtt 17 kilométeres sor állt a személyautósávban, a teherautóknál pedig 5 kilométeres volt a dugó - írja az Index.
márc. 18
0:11
Világháborús bomba miatt ürítik ki a Dísz tér környékét Budapesten (Blikk)
Bomba miatt kiürítik a Dísz tér környékét – szúrta ki az Index a közleményt a Budavári Önkormányzat Facebook-oldalán.
márc. 18
0:14
Lezárják a budapesti játszótereket, a rászorulók közétkeztetését továbbra is biztosítja az önkormányzat (168 Óra Online)
Budapest minden olyan helyén, ahol erre lehetőség van, le fogják zárni a játszótereket a járvány lassítása miatt,
márc. 18
0:15
Legyen résen: nyugdíjasokra hajtanak a vírussal riogató bűnözők (Blikk)
A téma az utcán hever, sőt – mint a következő példa mutatja – néha be is csönget az újságíró lakásába. Lapunk home office-ban dolgozó munkatársának II. kerületi otthonába ugyanis egy ismeretlen férfi csengetett be, aki koronavírustesztet kínált eladásra 100 euróért (kb. 35 ezer forint)
márc. 18
0:18
140 cég irányítását veheti át akár azonnal a honvédelem, ha szükséges (168 Óra Online)
Benkő Tibor honvédelmi miniszter vezetésével megkezdte tevékenységét a járványhelyzetben létfontosságú vállalatok működéséért felelős akciócsoport, jelentette be a honvédelmi tárca államtitkára kedden sajtótájékoztatón Budapesten – írja az MTI.
márc. 18
0:19
Ne lepődjön meg: lassulhat az internetünk a koronavírussal kapcsolatos intézkedések miatt (Blikk)
Távoktatás, home office, VPN-kapcsolatok – hatalmasat nőtt a napokban az internetforgalom, amely ennek gyorsaságában is tapasztalható.
márc. 18
0:22
Kormányzati Tájékoztatási Központ: A manikűrös és az edzőterem ugyanúgy tarthat nyitva, mint a pék és a gyógyszertár (168 Óra Online)
Nem lehetnek nyitva a boltok kedd délután 3 órától a koronavírus-járvány miatt, kivétel például az élelmiszerüzlet és a patika - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-vel.
márc. 18
0:23
Ezek a lehetőségeink, ha gyógyszert akarunk kiváltani a koronavírus-járvány kellős közepén (Blikk)
Tájékoztatást adott ki a Nemzeti Népegészségügyi Hivatal: ezek a lehetőségeink gyógyszerkiváltás terén a koronavírus-fertőzéssel összefüggésben.
márc. 18
0:26
A múlt heti májkrém-emlékmű után most toronyba zárt királylánnyal hívják fel a figyelmet az otthonmaradásra a kétfarkúak (168 Óra Online)
A Magyar Kétfarkú Kutya Párt művészi vénával rendelkező passzivistái az elmúlt két évben három, a FŐTÁV által használt kigőzölgőnek adott új életet: 2018-ban és 2019-ben egy-egy LEGO-totemoszlopot adtak Budának és Pestnek, egy héttel ezelőtt pedig egy Kerepesi út mentén álló társuk változott az elmúlt évtizedek iskolai, kórházi, vagy épp laktanyai
márc. 18
0:27
Megszólalt az ismert gyerekorvos a koronavírus kapcsán: lesz fertőzött csecsemő Magyarországon (Blikk)
Döbbenetesen őszinte videóval jelentkezett be dr. Novák Hunor a koronavírussal kapcsolatban.
márc. 18
0:30
Simán felhajtotta védőszalagot, hogy az első ajtón szálljon le, közben leidiótázta a sofőrt a vírus-szkeptikus utas a 106-oson (168 Óra Online)
Az Index olvasója rögzítette ma a 106-os buszon, a Flórián téri buszmegállóban, hogy egy utas, a nyomatélkos tiltás ellenére felhajtja a sofőrt védő kordont, hogy le tudjon szállni az első ajtón, amelynek használatát pár napja – az összes többi mellett ennek az utasnak az eminens érdekében is – betiltotta a Városháza a koronavírus miatt.
márc. 18
0:31
Így fogunk össze a koronavírus ellen: karanténnak ajánlották fel a siófoki hotelszobákat (Blikk)
Bár tombol az országban a koronavírus, ez sem állítja meg az embereket abban, hogy karitatív tevékenységgel, felajánlással segítsék egymást.
márc. 18
0:34
Az államtitkár elismerte: 45 magyar egészségügyi dolgozó van karanténban (168 Óra Online)
Jelen állás szerint 45 egészségügyi dolgozó van karanténban – ismertette Horváth Ildikó az egészségügyért felelős államtitkár a parlament népjóléti bizottságának keddi ülésén. Mint képviselői kérdésre elmondta, nemzetközi szakértők szerit
márc. 18
0:35
Az emberek megélhetését semmi sem veszélyeztetheti! – Gyurcsány szerint a biztonság most a legfontosabb (Blikk)
Videóüzenetben beszélt a koronavírusról, illetve a gazdasági stabilitásról Gyurcsány Ferenc.
márc. 18
0:39
A születő gyermek nemét meghatározó tényezőkről készül felmérés az Elte-n (Blikk)
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Viselkedésökológiai Csoportjának egyik legújabb kutatása azt vizsgálja, hogy miért születik egy családban több lány, míg máshol több fiú gyerek.
márc. 18
1:15
Világháborús bombát találtak a Dísz téren, kiürítik a környéket (Hírstart)
A Dísz tér 2. szám alatti építkezésen egy robbanószerkezetet találtak.
márc. 18
1:33
Nem tájékoztatták a zalaegerszegi képviselőket a koronavírusos marokkói miniszter látogatásáról (Hírstart)
Nem csak Budapesten, Szentendrén és Nagykanizsán, hanem Zalaegerszegen és Siófokon is járt a múlt héten az a marokkói miniszter, akiről később kiderült, hogy korona vírussal fertőzött. Nagykanizsán egy üzemet látogatott meg, ezért a dolgozók nagy részét otthoni munkára kérték, illetve szabadságra küldték.
márc. 18
1:39
Szükség esetén karantént rendeznek be a kollégiumokban (Hírstart)
Azokat helyezik majd el, akik tünetmentesek, nem szorulnak kórházi kezelésre és nem tudják megoldani az otthoni karantént.
márc. 18
2:39
Elhárították a hibát, újra névleges teljesítményen üzemel a paksi atomerőmű 2. blokkja (Hírstart)
A blokk teljesítményét március 5-én a generátor meghibásodása miatt 50 százalékosra csökkentették, a hibát elhárították.
márc. 18
2:51
Meghosszabbítják az adategyeztetést a mobilszolgáltatók (Hírstart)
A koronavírus-járványra tekintettel meghosszabbítják a kötelező adategyeztetés határidejét a magyarországi mobilszolgáltatók – közölték a cégek.
márc. 18
3:03
A GVH megszüntette a Master Good és SáGa Foods összefonódása ügyében indított eljárást (Hírstart)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata szerint a felek nem a releváns piaci adatokat osztották meg a sajtóval a Master Good és a SáGa Foods összefonódásáról, ezért a hatóság megszüntette az ügyben indított hivatali eljárást - írja az MTI.
márc. 18
4:27
Több lesz a vallási közvetítés a közmédiában (Hírstart)
A koronavírus-járvány miatt duplájára nő a vallási közvetítések száma a Duna televízióban és a Kossuth rádióban – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap.
márc. 18
4:39
Kellemetlen: egy baki miatt felborult a szaúdi herceg luxusjachtja! (Ripost)
Egy jachtszakértő szerint a herceg venni fog magának egy nagyobb és sokkal drágább jachtot, mert képtelen lesz hónapokig várni arra, hogy rendbe hozzák a hajóját.
márc. 18
5:27
Újabb halasztás a járvány miatt - sokakat érint (Infostart)
Fontos döntésről tájékoztatott az FKF Nonprofit Zrt.
márc. 18
5:27
Közgazdász: A kormánynak azonnali lépéseket kellene tennie, hogy mérsékelje a károkat (ATV)
Egyre több cég jelenti be, hogy átmenetileg szünetelteti tevékenységét. A Magyar Nemzeti Bank felszólította a bankokat, hogy a rendkívüli helyzet miatt biztosítsanak törlesztési moratóriumot a vállalatok számára. A Híradónk által megkérdezett közgazdászok szerint, a kormánynak azonnali lépéseket kellene tennie a gazdasági károk mérséklése érdekében
márc. 18
5:42
Koronavírus: Ezért vásárolják fel pont a vécépapírt az emberek (Ripost)
Mintha az életük függne tőle, úgy pakolják tele a bevásárlókocsikat az emberek vécépapírral! Arra, hogy bespájzolják az élelmiszert és literszám raktározzák a kézfertőtlenítőt, még van magyarázat, de mire kell ennyi vécépapír?
márc. 18
5:45
Új részleteket árultak el a koronavírus itthoni izolálásáról (Infostart)
Német és olasz szakemberek is segítségére voltak magyar kollégáiknak abban, hogy sikerüljön mesterséges körülmények között izolálni a koronavírust - mondta Kiss Zoltán, a Nemzeti Népegészségügyi Központ virológusa.
márc. 18
5:45
A koronavírus miatt új közlekedési tábla is megjelent a magyar utakon (Hírstart)
Több pihenőhelyet és benzinkutat lezártak a tranzitforgalomban részt vevő kamionok elől.
márc. 18
5:47
Segítsünk idős rokonainknak, szeretteinknek! (Hírstart)
A koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nekik különösen fontos, hogy ne hagyják el otthonaikat. A kormány és az operatív törzs arra kéri az embereket: segítsenek idős rokonaiknak, ismerőseiknek a bevásárlásban és egyéb ügyintézésében.
márc. 18
5:48
5 film a Netflixen, ami vidámabbá teszi a karantént (Ez a lényeg)
A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a felelős viselkedés, ha otthon maradunk. Most 5 olyan filmet szedtünk össze, amit megnézhetsz a Netflixen unaloműzés gyanánt.
márc. 18
5:50
Riasztóan kevés koronavírustesztet végeztek itthon (Ez a lényeg)
Szinte nincs olyan európai ország, ahol kevesebbet tesztelnének. Orbán Viktor szándékosan félrebeszél ebben a kérdésben. Közben a WHO szerint az a jó, ha minél többet tesztelünk. Magyarország rosszabbul teljesít!
márc. 18
5:57
"Hamarosan itt az idő, hogy Áder János is kiálljon a nyilvánosság elé" (ATV)
Közel van a lélektani határ, és hamarosan itt az idő, hogy a köztársasági elnök is kiálljon a nyilvánosság elé – erről beszélt a Budapesti Metropolitan Egyetem docense az ATV Start című műsorban. Perlaky-Papp József szerint a közösségi médiának egyébként pozitív és negatív oldalai is lehetnek a járvány alatt.
márc. 18
6:03
Nagy veszélybe került az egyik nemzeti kincsünk (Bankmonitor)
Ha néhány héten belül nem szűnik meg a járvány vagy nem érkezik magán-, illetve állami segítség, akkor könnyen csődbe mehet a Richter Flórián Cirkusz.
márc. 18
6:12
Tanszüneti menetrendre áll át a BKV (444.hu)
Az iskolába tartó diákok eddig az utasok 35 százalékát adták.
márc. 18
6:15
Koronavírus: eltérően látják az önkormányzatok helyzetét a polgármesterek (ATV)
Óbuda polgármestere szerint hiába tesznek fel kérdéseket az önkormányzati feladatokkal, például a gyermekétkeztetéssel kapcsolatban, nem kapnak választ a kormányzattól. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke viszont úgy látja: semmilyen plusz terhet nem ró az önkormányzatokra a vírus kezelése.
márc. 18
6:15
Home office: mától szünidei menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok Budapesten (888.hu)
Az észszerűség jegyében mától a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok, mivel a koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként ideiglenesen nem látogathatják az iskolákat a tanulók.
márc. 18
6:15
Sok tanár már online oktat (Hírstart)
Facebookon, Google tantermen, Kréta-rendszeren - így tanulnak a diákok mától. Sok iskolában elindult az online távoktatás. Az általunk kérdezett iskolaigazgató olyan programot keresett, amelyet okostelefonról is el lehet érni, ha valakinek nem lenne otthon számítógépe. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint a pedagógusok egyelőre lelkese
márc. 18
6:21
Otthon kísérletezhet a diák (Bankmonitor)
Labor és szertári mérőeszközök híján sem kell lemondani a tanulóknak a fizikaórák izgalmas kísérleteiről, a hétfőn megkezdődött digitális munkarend új terepet nyit a gyakorlati ismeretek oktatásának.
márc. 18
6:30
Több száz műtét marad el Debrecenben a koronavírus-járvány miatt (SzMo)
A pásztói Margit Kórházban pedig felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátást.
márc. 18
6:33
Koronavírus - Új menetrend lép életbe a tömegközlekedésben (Infostart)
Csütörtöktől a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok, mivel a koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként ideiglenesen nem látogathatják az iskolákat a tanulók.
márc. 18
6:33
Több száz műtét marad el Debrecenben a koronavírus-járvány miatt (Hírstart)
A pásztói Margit Kórházban pedig felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátást.
márc. 18
6:33
Változások a közlekedés menetrendjében a fővárosban (Bankmonitor)
Mától a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok, mivel a koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként ideiglenesen nem látogathatják az iskolákat a tanulók.
márc. 18
6:35
Még a nyelvvizsgákat is elhalasztják (Bankmonitor)
A tavasszal tervezett tanfelügyeleti, pedagógusminősítési és audit­látogatásokat felfüggesztik, a nyelvvizsgák lebonyolítására igyekeznek a lehető leghamarabbi, biztonságos időpontban sort keríteni.
márc. 18
6:36
Leépítéssel nyit a boltzár (Alternatív Energia)
A vendéglátóiparban nemrég még vadásztak az alkalmazottakra, ma már sorra bocsátják el őket. Van, aki szerint már most drámai a helyzet. Kevés a szolidáris munkaadó.
márc. 18
6:38
Beszáll a főváros a válság kezelésébe: hétmilliárd védőeszközre vis maior keretből (Alternatív Energia)
Akár milliárdos veszteség is érheti a budapesti önkormányzatot a koronavírus-járvány miatt, de a számláló még csak most indult el.
márc. 18
6:39
Koronavírus-statisztika: így terjed a fertőzés a nagyvilágban (NLC)
Eddig 161 országból jelentették a koronavírus felbukkanását, mutatjuk az országonkénti adatokat.
márc. 18
6:45
Koronavírus: több száz műtét marad el Debrecenben, Pásztón felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátást (Blikk)
Az elkövetkező két hétben több mint 850 tervezett, de halasztható műtétet törölnek a debreceni fekvőbeteg-ellátó intézményekben az új koronavírus-járvány miatt – közölte az egyetem sajtóirodája kedden az MTI-vel. A pásztói Margit Kórház arról tájékoztatott, hogy felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátást.

Keresés