2020. március 18. szerda

márc. 18
0:03
Taroltak a napemelek tavaly: ennyien váltottak az energiafüggetlenséget biztosító rendszerre 2019-ben (Blikk)
Továbbra is dinamikusan nő a háztartási méretű kiserőművek száma, az újonnan a hálózatra kapcsolódók többsége napelemes rendszer volt tavaly. Ezek az erőművek annyi energiát adnak, amennyit egy háztartás elhasznál.
márc. 18
0:06
Operatív Törzs: Két fertőzött van súlyos állapotban, napokon belül több száz beteg is lehet (168 Óra Online)
Jelenleg ketten vannak súlyos állapotban a magyarországi koronavírus-fertőzöttek közül - hangzott el az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján. Egyelőre kevés számú lélegeztetett beteg van, de Müller Cecília országos tisztifőorvos leszögezte, hogy bőségesen elegendő a lélegeztetőgépek száma – 2000 darab van az országban – , és még több beszerzés
márc. 18
0:06
Digitális gyermekvédelemmel kapcsolatos honlap segíti a szülőket (Magyar Hírlap)
A digitalisgyermekvedelem.hu honlapon elérhető 32 részletes óraterv a pedagógusoknak nyújt érdemi segítséget
márc. 18
0:07
Jelentősen megugrott az online vásárlások iránti igény a koronavírus-járvány következtében hozott rendeletek miatt (Blikk)
Megváltoztak a vásárlási szokások a koronavírus-járvány hatására, az online rendelt élelmiszerek kiszállítási határideje ugyanakkor egyre hosszabb a hirtelen megugrott igények miatt.
márc. 18
0:09
Új szakaszba lépett a védekezés (Lokál)
Új szakaszba lépett a koronavírus elleni védekezés - mondta Lakatos Tibor az operatív törsz keddi tájékoztatóján.
márc. 18
0:10
3500 román állampolgár ragadt a magyar-osztrák határon, a román külügy kérésére most az egyszer engedélyezni fogják az átvonulást (168 Óra Online)
Több kilométeres sor áll Ausztriában a magyar határ előtt, éjfél óta ugyanis csak magyar állampolgárok (vagy Magyarországon állandó lakhellyel rendelkezők) léphetnek be Magyarországra. Az APA osztrák hírügynökség szerint kedden délelőtt 17 kilométeres sor állt a személyautósávban, a teherautóknál pedig 5 kilométeres volt a dugó - írja az Index.
márc. 18
0:10
Újabb önszerveződő csoportok az összefogásért (Magyar Hírlap)
Az Emmi a KULCS-hoz hasonló kreatív összefogásra ösztönzi a kulturális intézményeket, szervezeteket
márc. 18
0:11
Világháborús bomba miatt ürítik ki a Dísz tér környékét Budapesten (Blikk)
Bomba miatt kiürítik a Dísz tér környékét – szúrta ki az Index a közleményt a Budavári Önkormányzat Facebook-oldalán.
márc. 18
0:13
Vigyáznak egymásra a budapestiek (Lokál)
Az utóbbi hetek és napok eseményeit tekintve kétségkívül megváltoztak a mindennapjaink. A koronavírus miatt -sokak számára- teljesen új magatartásformát kell elsajátítanunk. Ehhez pedig szükségünk van az önfegyelemre, a felelősségteljes viselkedésre. A prioritások is helyet cseréltek, az önös érdeket felváltotta a közösségi érdek. Azok pedig, akik
márc. 18
0:14
Lezárják a budapesti játszótereket, a rászorulók közétkeztetését továbbra is biztosítja az önkormányzat (168 Óra Online)
Budapest minden olyan helyén, ahol erre lehetőség van, le fogják zárni a játszótereket a járvány lassítása miatt,
márc. 18
0:14
Átfogó megállapodást kötött a kormány és a Magyarországi Evangélikus Egyház (Magyar Hírlap)
Az állam és az egyház szétválasztása nem jelenti az egyház és a társadalom elválasztását
márc. 18
0:15
Legyen résen: nyugdíjasokra hajtanak a vírussal riogató bűnözők (Blikk)
A téma az utcán hever, sőt – mint a következő példa mutatja – néha be is csönget az újságíró lakásába. Lapunk home office-ban dolgozó munkatársának II. kerületi otthonába ugyanis egy ismeretlen férfi csengetett be, aki koronavírustesztet kínált eladásra 100 euróért (kb. 35 ezer forint)
márc. 18
0:17
Még több tartalommal segíti a digitális oktatást a közmédia (Lokál)
A hétfőtől érvénybe lépett digitális oktatásban a közmédia M5 csatornája is segítséget nyújt a diákok számára. A tanárok és a szülők visszajelzéseit figyelembe véve még több oktatási tartalmat sugároznak majd az általános-, és középiskolások számára.
márc. 18
0:18
140 cég irányítását veheti át akár azonnal a honvédelem, ha szükséges (168 Óra Online)
Benkő Tibor honvédelmi miniszter vezetésével megkezdte tevékenységét a járványhelyzetben létfontosságú vállalatok működéséért felelős akciócsoport, jelentette be a honvédelmi tárca államtitkára kedden sajtótájékoztatón Budapesten – írja az MTI.
márc. 18
0:18
Segítsük az egészségügyben dolgozókat! (Magyar Hírlap)
Az Emmi arra kéri a lakosságot, tartsák be az utasításaikat
márc. 18
0:19
Ne lepődjön meg: lassulhat az internetünk a koronavírussal kapcsolatos intézkedések miatt (Blikk)
Távoktatás, home office, VPN-kapcsolatok – hatalmasat nőtt a napokban az internetforgalom, amely ennek gyorsaságában is tapasztalható.
márc. 18
0:21
Az emberek egészsége és az ország ellátása a legfontosabb (Lokál)
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden videokonferencián egyeztetett cseh, szlovák és osztrák kollégájával, ezután sajtótájékoztatón beszélt a koronavírus-járvány több nemzet gazdaságára gyakorolt hatásáról és a védekezés közös eszközeiről.
márc. 18
0:22
Kormányzati Tájékoztatási Központ: A manikűrös és az edzőterem ugyanúgy tarthat nyitva, mint a pék és a gyógyszertár (168 Óra Online)
Nem lehetnek nyitva a boltok kedd délután 3 órától a koronavírus-járvány miatt, kivétel például az élelmiszerüzlet és a patika - közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ az MTI-vel.
márc. 18
0:22
Ezt jelenti a veszélyhelyzet a gyakorlatban (Magyar Hírlap)
Az Alapjogokért Központ videóban magyarázza el, hogyan is néz ki a jelenlegi különleges jogrend
márc. 18
0:23
Ezek a lehetőségeink, ha gyógyszert akarunk kiváltani a koronavírus-járvány kellős közepén (Blikk)
Tájékoztatást adott ki a Nemzeti Népegészségügyi Hivatal: ezek a lehetőségeink gyógyszerkiváltás terén a koronavírus-fertőzéssel összefüggésben.
márc. 18
0:26
A múlt heti májkrém-emlékmű után most toronyba zárt királylánnyal hívják fel a figyelmet az otthonmaradásra a kétfarkúak (168 Óra Online)
A Magyar Kétfarkú Kutya Párt művészi vénával rendelkező passzivistái az elmúlt két évben három, a FŐTÁV által használt kigőzölgőnek adott új életet: 2018-ban és 2019-ben egy-egy LEGO-totemoszlopot adtak Budának és Pestnek, egy héttel ezelőtt pedig egy Kerepesi út mentén álló társuk változott az elmúlt évtizedek iskolai, kórházi, vagy épp laktanyai
márc. 18
0:27
Megszólalt az ismert gyerekorvos a koronavírus kapcsán: lesz fertőzött csecsemő Magyarországon (Blikk)
Döbbenetesen őszinte videóval jelentkezett be dr. Novák Hunor a koronavírussal kapcsolatban.
márc. 18
0:30
Simán felhajtotta védőszalagot, hogy az első ajtón szálljon le, közben leidiótázta a sofőrt a vírus-szkeptikus utas a 106-oson (168 Óra Online)
Az Index olvasója rögzítette ma a 106-os buszon, a Flórián téri buszmegállóban, hogy egy utas, a nyomatélkos tiltás ellenére felhajtja a sofőrt védő kordont, hogy le tudjon szállni az első ajtón, amelynek használatát pár napja – az összes többi mellett ennek az utasnak az eminens érdekében is – betiltotta a Városháza a koronavírus miatt.
márc. 18
0:31
Így fogunk össze a koronavírus ellen: karanténnak ajánlották fel a siófoki hotelszobákat (Blikk)
Bár tombol az országban a koronavírus, ez sem állítja meg az embereket abban, hogy karitatív tevékenységgel, felajánlással segítsék egymást.
márc. 18
0:34
Az államtitkár elismerte: 45 magyar egészségügyi dolgozó van karanténban (168 Óra Online)
Jelen állás szerint 45 egészségügyi dolgozó van karanténban – ismertette Horváth Ildikó az egészségügyért felelős államtitkár a parlament népjóléti bizottságának keddi ülésén. Mint képviselői kérdésre elmondta, nemzetközi szakértők szerit
márc. 18
0:35
Az emberek megélhetését semmi sem veszélyeztetheti! – Gyurcsány szerint a biztonság most a legfontosabb (Blikk)
Videóüzenetben beszélt a koronavírusról, illetve a gazdasági stabilitásról Gyurcsány Ferenc.
márc. 18
0:39
A születő gyermek nemét meghatározó tényezőkről készül felmérés az Elte-n (Blikk)
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Viselkedésökológiai Csoportjának egyik legújabb kutatása azt vizsgálja, hogy miért születik egy családban több lány, míg máshol több fiú gyerek.
márc. 18
1:15
Világháborús bombát találtak a Dísz téren, kiürítik a környéket (Hírstart)
A Dísz tér 2. szám alatti építkezésen egy robbanószerkezetet találtak.
márc. 18
1:33
Nem tájékoztatták a zalaegerszegi képviselőket a koronavírusos marokkói miniszter látogatásáról (Hírstart)
Nem csak Budapesten, Szentendrén és Nagykanizsán, hanem Zalaegerszegen és Siófokon is járt a múlt héten az a marokkói miniszter, akiről később kiderült, hogy korona vírussal fertőzött. Nagykanizsán egy üzemet látogatott meg, ezért a dolgozók nagy részét otthoni munkára kérték, illetve szabadságra küldték.
márc. 18
1:39
Szükség esetén karantént rendeznek be a kollégiumokban (Hírstart)
Azokat helyezik majd el, akik tünetmentesek, nem szorulnak kórházi kezelésre és nem tudják megoldani az otthoni karantént.
márc. 18
2:39
Elhárították a hibát, újra névleges teljesítményen üzemel a paksi atomerőmű 2. blokkja (Hírstart)
A blokk teljesítményét március 5-én a generátor meghibásodása miatt 50 százalékosra csökkentették, a hibát elhárították.
márc. 18
2:51
Meghosszabbítják az adategyeztetést a mobilszolgáltatók (Hírstart)
A koronavírus-járványra tekintettel meghosszabbítják a kötelező adategyeztetés határidejét a magyarországi mobilszolgáltatók – közölték a cégek.
márc. 18
3:03
A GVH megszüntette a Master Good és SáGa Foods összefonódása ügyében indított eljárást (Hírstart)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) vizsgálata szerint a felek nem a releváns piaci adatokat osztották meg a sajtóval a Master Good és a SáGa Foods összefonódásáról, ezért a hatóság megszüntette az ügyben indított hivatali eljárást - írja az MTI.
márc. 18
4:27
Több lesz a vallási közvetítés a közmédiában (Hírstart)
A koronavírus-járvány miatt duplájára nő a vallási közvetítések száma a Duna televízióban és a Kossuth rádióban – közölte a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap.
márc. 18
5:06
Irodalmi teszt: mennyire ismeritek a magyar költők és írók munkásságát? (Eduline)
Ezzel a reggeli kvízzel kideríthetitek, hogy mennyire ismeritek jól a magyar írók és költők munkásságát.
márc. 18
5:06
A hajléktalanellátásban a segélyszervezetekkel együttműködve dolgozzák ki az új protokollokat (Magyar Hírlap)
Szigorodó előírások
márc. 18
5:27
Újabb halasztás a járvány miatt - sokakat érint (Infostart)
Fontos döntésről tájékoztatott az FKF Nonprofit Zrt.
márc. 18
5:27
Közgazdász: A kormánynak azonnali lépéseket kellene tennie, hogy mérsékelje a károkat (ATV)
Egyre több cég jelenti be, hogy átmenetileg szünetelteti tevékenységét. A Magyar Nemzeti Bank felszólította a bankokat, hogy a rendkívüli helyzet miatt biztosítsanak törlesztési moratóriumot a vállalatok számára. A Híradónk által megkérdezett közgazdászok szerint, a kormánynak azonnali lépéseket kellene tennie a gazdasági károk mérséklése érdekében
márc. 18
5:39
Segítsünk idős rokonainknak, szeretteinknek! (Lokál)
A koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nekik különösen fontos, hogy ne hagyják el otthonaikat. A kormány és az operatív törzs arra kéri az embereket: segítsenek idős rokonaiknak, ismerőseiknek a bevásárlásban és egyéb ügyintézésében.
márc. 18
5:45
Új részleteket árultak el a koronavírus itthoni izolálásáról (Infostart)
Német és olasz szakemberek is segítségére voltak magyar kollégáiknak abban, hogy sikerüljön mesterséges körülmények között izolálni a koronavírust - mondta Kiss Zoltán, a Nemzeti Népegészségügyi Központ virológusa.
márc. 18
5:45
A koronavírus miatt új közlekedési tábla is megjelent a magyar utakon (Hírstart)
Több pihenőhelyet és benzinkutat lezártak a tranzitforgalomban részt vevő kamionok elől.
márc. 18
5:47
Segítsünk idős rokonainknak, szeretteinknek! (Hírstart)
A koronavírus az idősekre a legveszélyesebb, ezért nekik különösen fontos, hogy ne hagyják el otthonaikat. A kormány és az operatív törzs arra kéri az embereket: segítsenek idős rokonaiknak, ismerőseiknek a bevásárlásban és egyéb ügyintézésében.
márc. 18
5:48
5 film a Netflixen, ami vidámabbá teszi a karantént (Ez a lényeg)
A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a felelős viselkedés, ha otthon maradunk. Most 5 olyan filmet szedtünk össze, amit megnézhetsz a Netflixen unaloműzés gyanánt.
márc. 18
5:50
Riasztóan kevés koronavírustesztet végeztek itthon (Ez a lényeg)
Szinte nincs olyan európai ország, ahol kevesebbet tesztelnének. Orbán Viktor szándékosan félrebeszél ebben a kérdésben. Közben a WHO szerint az a jó, ha minél többet tesztelünk. Magyarország rosszabbul teljesít!
márc. 18
5:57
"Hamarosan itt az idő, hogy Áder János is kiálljon a nyilvánosság elé" (ATV)
Közel van a lélektani határ, és hamarosan itt az idő, hogy a köztársasági elnök is kiálljon a nyilvánosság elé – erről beszélt a Budapesti Metropolitan Egyetem docense az ATV Start című műsorban. Perlaky-Papp József szerint a közösségi médiának egyébként pozitív és negatív oldalai is lehetnek a járvány alatt.
márc. 18
6:00
Hibát találtatok a nyelvvizsga-bizonyítványotokban? Itt kérhetitek a javítását (Eduline)
Kézhez kaptátok a nyelvvizsga-bizonyítványotokat, de hibás adatot találtatok benne? Hol kérhetitek a dokumentum javítását? Itt a válasz.
márc. 18
6:03
Nagy veszélybe került az egyik nemzeti kincsünk (Magyar Nemzet)
Ha néhány héten belül nem szűnik meg a járvány vagy nem érkezik magán-, illetve állami segítség, akkor könnyen csődbe mehet a Richter Flórián Cirkusz.
márc. 18
6:12
Tanszüneti menetrendre áll át a BKV (444)
Az iskolába tartó diákok eddig az utasok 35 százalékát adták.
márc. 18
6:15
Koronavírus: eltérően látják az önkormányzatok helyzetét a polgármesterek (ATV)
Óbuda polgármestere szerint hiába tesznek fel kérdéseket az önkormányzati feladatokkal, például a gyermekétkeztetéssel kapcsolatban, nem kapnak választ a kormányzattól. A Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke viszont úgy látja: semmilyen plusz terhet nem ró az önkormányzatokra a vírus kezelése.
márc. 18
6:15
Home office: mától szünidei menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok Budapesten (888)
Az észszerűség jegyében mától a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok, mivel a koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként ideiglenesen nem látogathatják az iskolákat a tanulók.

Keresés