2020. március 18. szerda

márc. 18
0:03
Varga Mihály: Elkezdtük 2020-as költségvetés átszervezését (AQUA)
Megtartotta első ülését a koronavírus elleni védekezés pénzügyi akciócsoportja – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán az ülést követően kedden este.
márc. 18
0:27
Április 17-én tartja évi rendes közgyűlését az Appeninn (ProfitLine)
Az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. április 17-én tartja évi rendes közgyűlését - tette közzé az ingatlanbefektetési és vagyonkezelő társaság kedden a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján.
márc. 18
0:39
Koronavírus: Varga Mihály bejelentette, mivel kezdett a pénzügyi akciócsoport (Portfolio)
Megtartotta első ülését a koronavírus elleni védekezés pénzügyi akciócsoportja - közölte Varga Mihály pénzügyminiszter a Facebook-oldalán az ülést követően kedden este.
márc. 18
0:51
Készpénzt kaphatnak az amerikaiak a koronavírus miatt (Portfolio)
Egy napon majd azzal állunk ki itt, hogy győztünk - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök az új típusú koronavírus megfékezésén dolgozó kormányzati munkacsoport kedd délelőtti sajtókonferenciáján a Fehér Házban, ahol a lakosságot segítő intézkedésekről is szó esett.
márc. 18
1:03
Csalók próbálják becsapni az időseket (ProfitLine)
Már nem csak a koronavírus-járvány veszélyezteti fokozottan az időseket, hanem csalók is - hívta fel a figyelmet a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs központi ügyeletének vezetője kedden sajtótájékoztatón, Budapesten.
márc. 18
1:51
Koronavírus: egy fontos grafikon, ami most életmentő is lehet (Portfolio)
Rengeteg hasznos és számtalan humoros ábra kering az interneten a koronavírus mindenfajta körülményeivel, hatásaival, megelőzésével, lelassításával kapcsolatban, de az alábbi valóban az egyik legfontosabb, amire ha figyelünk megmentheti akár a saját, vagy a környezetünkben élők életét is.
márc. 18
2:03
Az OTP a járvány miatt összehívja közgyűlését (ProfitLine)
Az OTP Bank április 17-re hívta össze évi rendes közgyűlését, valószínűsítve, hogy a koronavírus miatti járványügyi helyzetben változások lesznek a közgyűlési feltételekben.
márc. 18
2:33
Emelkedett a súlyos betegek száma Franciaországban (ProfitLine)
A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a franciák kedd déltől megkezdték az olaszországihoz és spanyolországihoz hasonló, legalább két hétre szóló általános karantént, amelynek elsődleges célja az egészségügyi ellátórendszer túlterheltségének elkerülése, és a fertőzöttek száma hirtelen emelkedésének megakadályozása.
márc. 18
3:03
Állja a sarat a magyar élelmiszeripar (ProfitLine)
Magyarország agrár-élelmiszeripari ország, komoly exportőr, önellátottsága mintegy 120 százalékos az alapvető élelmiszerekből, így a koronavírus okozta helyzetben is folyamatosan képes biztosítani a lakosság számára az élelmiszereket - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) kedden az MTI-vel.
márc. 18
3:33
Horvátország és Szlovénia is bevezetheti a gazdaságélénkítő csomagot (ProfitLine)
Horvátország és Szlovénia gazdaságélénkítő csomag bevezetését tervezi a koronavírus okozta gazdasági nehézségek ellensúlyozására.
márc. 18
4:09
Tavaszi ingatlanpiac a koronavírus árnyékában (ProfitLine)
Sok vevő áll el most vásárlási szándéktól és várják a koronavírus által generált válság másnapját, azt, hogy mit hoz a jövő.
márc. 18
4:33
Nem tartja meg éves közgyűlését a Magyar Telekom (ProfitLine)
A Magyar Telekom Nyrt. a koronavírus járványhelyzet miatt nem tartja meg az április 8-ra tervezett közgyűlését - közölte a cég a tőzsde honlapján kedden.
márc. 18
4:42
Virágzás idején is fertőzhet a monília? (Agrofórum)
G. Vilmosné kérdése: Virágzás idején is fertőzhet a monília? Mely gyümölcsfákat érinti a betegség? Hogyan védekezzünk?
márc. 18
5:03
Máris megváltoztak a vásárlási szokásaink (ProfitLine)
Megváltoztak a vásárlási szokások a koronavírus-járvány hatására, az online rendelt élelmiszerek kiszállítási határideje ugyanakkor egyre hosszabb a hirtelen megugrott igények miatt.
márc. 18
5:12
FilmBox Pak és gyerekcsatornák a Upc Direct minden előfizetőjének (Márkamonitor)
A koronavírus miatt kialakult helyzetben a UPC Direct szeretné az otthon töltött időt kellemesebbé tenni a családok számára, ezért a szolgáltató úgy döntött, hogy minden előfizetőjének elérhetővé teszi a prémium csomagként elérhető FilmBox Pakot, illetve az összes gyermekműsort sugárzó csatornáját.   A UPC Direct a kialakult helyzetben szeretné kel
márc. 18
5:33
Továbbra is zavartalan az üzemanyag-ellátás (ProfitLine)
A Mol továbbra is biztosítja a régió és Magyarország energia- és üzemanyag-ellátását, a vállalatcsoport üzleti folyamatai, a termelés, gyártás, áruszállítás és üzemanyag-kiszolgálás továbbra is változatlanul működnek - tájékoztatta Orosz András, a Mol Magyarország kiskereskedelmi vezetője az MTI-t kedden.
márc. 18
5:45
A legnagyobb cégeknél is átveheti az irányítást az állam, reagált a Richter és a MOL (Menedzsment Fórum)
Nem a honvédek fognak beülni az igazgatói székbe.
márc. 18
5:51
Szabályozást kérnek az áruházi dolgozók (AQUA)
Fáradtak az áruházi munkavállalók, mivel több mint két hete nem csitul a boltokban a vásárlási láz, ami naponta eléri az év végi ünnepek előtti forgalom másfélszeresét a veszélyhelyzet kihirdetése óta.
márc. 18
5:57
Bajba kerülhetnek a társasházak – Százezreknek ugorhat a közös költsége a koronavírus miatt (Portfolio)
Komoly bevételkieséssel kell számolnia a hazai társasházak túlnyomó részének a koronavírus tovagyűrűző hatása miatt. Pénzügyi és jogi következmények jönnek, amik legalább másfél millió embert érintenek. A bevételek elmaradása idővel – akár már idén – a közös költség megemelésével járhat.
márc. 18
6:03
Drámai a helyzet, rengeteg elbocsátás várható a magyar szállodaiparban (Infostart)
Budapesten hamarosan üresen állnak majd a szállodák – véli a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.
márc. 18
6:03
A Wizz Air automatikusan jóváírja a törölt járatok viteldíjának 120 százalékát (ProfitLine)
Automatikusan jóváírja a Wizz Air a törölt járatok viteldíjának 120 százalékát az ügyfél Wizz-számláján; az utasok bankszámlájukra, bankkártyájukra is visszakérhetik a jegy árának 100 százalékát, ez azonban hosszabb időt vehet igénybe.
márc. 18
6:03
Földbe áll a magyar autópiac? Kétesélyes válságot hoz a koronavírus (Pénzcentrum)
Nehéz hetek, hónapok várnak a hazai autópiacra: ha nem is áll teljesen a földbe, de vélhetően jó ideig vegetálni fog. Visszakacsint 2008? A gazdasági vihar után beköszönt az olcsóság? Várkonyi Gábor autópiaci szakértővel vettük végig...
márc. 18
6:09
A NER-elit vagyonát sem kímélte a koronavírus (Privátbankár)
Felesleges áltatni magunkat, a koronavírus okozta járvány a világgazdaság egésze számára károkkal jár. Ez pedig a magyar emberek munkahelyét veszélyezteti, befektetéseinek értékét csökkenti. Akinek több van, az persze nominálisan jóval többet tud bukni, így van ez a kormányközeli vállalkozókkal is.
márc. 18
6:12
Ingyenesen lehet feladni álláshirdetéseket önkéntes és egészségügyi állásokra (Márkamonitor)
A mai naptól minden, a koronavírussal szembeni küzdelmet elősegítő önkéntes, illetve egészségügyi állás közzétételét ingyenesen vállalja a Profession.hu. A kezdeményezés célja, hogy az egészségügyi háttérrel rendelkező szakembereket, illetve a segíteni vágyókat és azokat a helyeket, ahol most a legnagyobb szükség van rájuk, a lehető leghatékonyabba
márc. 18
6:33
Gyors adópolitikai intézkedések szükségesek a tömeges elbocsátások ellen (ProfitLine)
A koronavírus-járvány gazdasági hatásai ma még nem felmérhetők, de már tisztán látszik, hogy majd minden iparágban jelentős visszaesés várható. Erre az elsődleges vállalatvezetői reakció a gyors költségcsökkentés, amelynek hatására nem csupán külföldön, de immár Magyarországon is jelentős elbocsátási hullám vette kezdetét. A hatékony megoldás ennek
márc. 18
6:33
Ezerdolláros csekket küldhet Amerika az állampolgároknak a vírus átvészelésére (Portfolio)
.
márc. 18
6:35
Több száz műtét marad el Debrecenben (Portfolio)
Az elkövetkező két hétben több mint 850 tervezett, de halasztható műtétet törölnek a debreceni fekvőbeteg-ellátó intézményekben az új koronavírus-járvány miatt - közölte az egyetem sajtóirodája kedden az MTI-vel. A pásztói Margit Kórház arról tájékoztatott, hogy felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátást.
márc. 18
6:36
PwC: A munkajogi szabályokat nem a jelenlegi szélsőséges helyzetre alkották (Biztosító Magazin)
A Covid-19 humánvírus járvány megjelenése óta a munkáltatók jelentős része már bevezette a legfontosabb intézkedéseit: nincs utazás, nincs ügyféltalálkozó, ellenben van otthoni munkavégzés és irodai rotáció.
márc. 18
6:37
Koronavírus: akár 3 órán át is életben maradhat a kórokozó egy vitatott tanulmány szerint (Portfolio)
Az új típusú koronavírus-járvány okozója, a SARS-CoV-2 vírus az emberi testen kívül  hosszú időn át életképes; a levegőbe kerülve még 3 órával később is kimutatható volt egy helyi idő szerint kedden az Egyesült Államokban bemutatott, de szakértők által vitatott módszerrel készült tanulmány szerint.
márc. 18
6:39
BKK: mától tanszüneti menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok Budapesten (Portfolio)
Mától a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok, mivel a koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként ideiglenesen nem látogathatják az iskolákat a tanulók.
márc. 18
6:45
Koronavírus: rendkívüli törvény jön a briteknél, elhalasztják a helyhatósági választásokat (Portfolio)
Fertőzésgyanús emberek kényszerkivizsgálásának elrendelését, a repülőterek időleges bezárását és sok egyéb rendkívüli intézkedést lehetővé tévő jogszabálytervezetet terjesztett elő a brit kormány kedd éjjel. Az új koronavírus okozta járvány visszaszorítását célzó törvényjavaslatot a parlament a jövő héten vita nélkül, közfelkiáltással jóváhagyja.
márc. 18
6:48
Csak most kezdjük felpörgetni a tesztelést, és érthetetlen titkolózás van ekörül (G7)
Indokolatlan, misztikus felhő lengi körül Magyarországon a koronavírus teszteket, mintha bonyolult és drága lenne az eljárás, pedig egyáltalán nem az. Csak csinálni kellene.
márc. 18
6:51
Új piac születik az elektromos autók használt akkumulátorainak feltámasztására (NRGreport)
Az autóipar számára egyre sürgetőbb feladatot jelent az elektromos autók használt akkumulátorainak ártalmatlanítása, ez pedig katalizátorként hat az egyre bővülő akkumulátor-újrahasznosító, pontosabban -újrafelhasználó piac számára is. Az autógyártók és a piacon megjelenő új szereplők várhatóan egyre jobban felépítik és kiaknázzák az új értékláncot
márc. 18
6:54
Milyen adókedvezményeket kaphanak koronavírus idején a cégek? (Piac és Profit)
A koronavírus-járvány gazdasági hatásai ma még nem felmérhetők, de már tisztán látszik, hogy majd minden iparágban jelentős visszaesés várható. Erre az elsődleges vállalatvezetői reakció a gyors költségcsökkentés, amelynek hatására nem csupán külföldön, de immár Magyarországon is jelentős elbocsátási hullám vette kezdetét.
márc. 18
6:57
Koronavírus a franciáknál: elindult a kéthetes kollektív karantén, sok fiatal van súlyos állapotban (Portfolio)
A koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében a franciák kedd déltől megkezdték az olaszországihoz és spanyolországihoz hasonló, legalább két hétre szóló általános karantént, amelynek elsődleges célja az egészségügyi ellátórendszer túlterheltségének elkerülése, és a fertőzöttek száma hirtelen emelkedésének megakadályozása.
márc. 18
6:59
Óriási benzinár-csökkenés a hazai kutakon, húsz éve nem volt ilyen (Portfolio)
A világ nagy kőolajkitermelői a múlt héten nem tudtak megállapodásra jutni a kitermelés csökkentéséről, ráadáadul Szaúd-Arábia árháborút indított, amelyet követően közel harminc éve nem látott zuhanás jött az olajárban. Mindez hatással van a hazai üzemanyagárakra is, ma újabb 20 forinttal csökkent a benzin ára, ilyen mértékű árcsökkentésre a 2000 ó
márc. 18
7:03
A szerb jegybank 90 napos türelmi időt ad a hiteleseknek (ProfitLine)
A szerbiai központi bank 90 napos türelmi időt ad a magánszemélyek és a cégek hiteltörlesztésére is, hogy így segítse átvészelni a koronavírus-járvány időszakát.
márc. 18
7:09
Itt vannak az európai határzár részletei, elmarad az EU-csúcs is (Portfolio)
Elfogadták az EU-tagállami vezetők a külső határok legalább 30 napra lezárását, az egymás közti határokon pedig zöldfolyosókon mehetnek az áruszállítók, az egészségügyi termékek exportját engedélyhez kötik, a jövő hétre tervezett EU-csúcs pedig elmarad, helyette ismét telefonkonferencián egyeztetnek – jelentette be kedd késő este a döntések részlet
márc. 18
7:12
A digitális oktatásban segíti a tanárokat a Neumann Társaság (Márkamonitor)
A Neumann János Számítógép-Tudományi Társaság honlapjáról nyomtatható formában ingyenesen letölthető az IKT pedagógusoknak című tananyag, amelyből a pedagógusok elsajátíthatják a digitális oktatás alapjait. A társaság szakértőitől e-mailben is kérhetnek segítséget az informatikával ismerkedő pedagógusok és felhasználók is.   Bár a koronavírus-fertő
márc. 18
7:15
Bezárkózik a világ, sorra óriási mentőcsomagokat jelentenek be a koronavírus miatt (Portfolio)
Egyre szigorúbb és drasztikusabb lépéseket tesznek az országok a koronavírus megfékezése érdekében: tegnap az EU megállapodott arról, hogy 30 napra bezárja a külföldiek előtt a határait, és több országban is szigorú kijárási korlározásokat vezettek be. Sorra jelentik be a nagy gazdaságélénkítő csomagokat, Amerika például ezermilliárd dolláros mentő
márc. 18
7:27
Újabb 8 fertőzött lett Magyarországon (Privátbankár)
Szerda reggelre 8-cal emelkedett a fertőzöttek száma hazánkban.
márc. 18
7:27
Koronavírus: 8 újabb magyar fertőzött van itthon (Portfolio)
Újabb 8 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 58-ra nőtt a hazánkban diagnosztizált fertőzöttek száma – közölte a hivatalos kormányzati oldal. Sajnos a frissen bejelentett fertőzöttekről a kormányzati oldal továbra sem közöl több információt, csupán a korábbi jelentésekből következtethető ki, hogy mind magy
márc. 18
7:27
Las Vegas-ban már bezártak a kaszinók, Magyarországon még nem (Fortuna Web)
Világszerte sorra zárnak be a kaszinók, ez alól még Las Vegas sem kivétel - eközben Magyarországon még mindig simán működhetnek a kaszinók és a lottózók is.
márc. 18
7:33
Már 58 koronavírusos beteg van Magyarországon (Menedzsment Fórum)
Szerda reggelre 8-cal emelkedett a fertőzöttek száma hazánkban.
márc. 18
7:33
Továbbra is dübörög a hazai lízingpiac, nemzetközi szinten is egyre többen döntenek a tartós bérlet mellett (ProfitLine)
Nagy léptékben növekszik a hazai és a külföldi lízingpiac is - ezt mutatják a legfrissebb adatok. Itthon az új autók finanszírozása 13%-kal, a kishaszongépjárművek lízingje pedig 11%-kal növekedett a tavalyi évben, a használtautó import növekedése viszont megállt. A Rentasystem éves piaci körképe.
márc. 18
7:39
BKK: csütörtöktől tanszüneti menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok Budapesten (Portfolio)
Csütörtöktől a tanítási szünetben érvényes menetrend szerint indulnak a közösségi közlekedési járatok, mivel a koronavírus-járványhoz kapcsolódó intézkedések részeként ideiglenesen nem látogathatják az iskolákat a tanulók.
márc. 18
7:45
Kibertámadás érte az amerikai egészségügyi minisztériumot (Portfolio)
A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) vizsgálja az amerikai emberi erőforrások és egészségügy minisztériuma elleni kibertámadás hátterét - közölte William Barr amerikai igazságügyi miniszter az AP amerikai hírügynökségnek adott interjújában helyi idő szerint kedden.
márc. 18
7:45
Kevesen vannak és túlhajszoltak a bolti eladók (444.hu)
A szakszervezetek szigorúbb szabályozást szeretnének a koronavírus idejére.
márc. 18
7:45
A növekedést kell segíteni (AQUA)
Orbán Viktor a parlamentben azt is elmondta: nem tudja elfogadni a Jobbiknak azt a javaslatát, hogy a folyamatban lévő beruházásokat állítsák le.
márc. 18
7:54
58 koronavírus-fertőzött van Magyarországon (Piac és Profit)
Szerda reggelre 8-cal emelkedett a fertőzöttek száma hazánkban.

Keresés