2020. február 24. hétfő

febr. 24
0:12
100 ezer forint adókedvezményt kaphatnak a krónikus betegek (ProfitLine)
Csaknem 100 ezer forint adókedvezményt kaphatnak idén a krónikus betegségekben szenvedők - hívta fel a figyelmet Bajusz Dániel ügyvéd az M1 aktuális csatornán vasárnap.
febr. 24
2:06
Most nem érdemes az Észak-Olaszországba utazni (ProfitLine)
Az észak-olaszországi utazást tervezőknek a koronavírus-járvány miatt azt javasoljuk, hogy a látogatásról csak alapos megfontolás és mérlegelés után döntsenek - közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára vasárnap az MTI-vel. Az államtitkár később a Fac
febr. 24
3:42
Mérgező lágyszárú növények a kertben (Agrofórum)
Mi sem időszerűbb most, január és február hónapokban, mint végiggondolnunk, milyen növényeket szeretnénk idén vásárolni, vagy saját magunk szaporítani a kertünkbe. A növényfajok és -fajták kiválasztása alapjaiban is többtényezős kérdés, hát még ha otthonunk kíváncsibb lakóinak „kóstoló kedvével” is számolnunk kell. Gyermekeink, háziállataink és ház
febr. 24
4:06
Mikor utalják március hónapban a családi pótlékot? (ProfitLine)
Mikor utalja a Magyar Államkincstár a családi pótlékot 2020 márciusában? Márciusban hónap elején a február havi családi pótlék fog megérkezni minden jogosult számára.
febr. 24
5:06
Mennyire fontos Magyarországon a klímavédelem? (ProfitLine)
Nagyon fontos kérdés a klímavédelem Magyarországon is, sőt a téma sokkal fontosabb annál, minthogy politikai csatározások kereszttüzében legyen - emelte ki Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Kossuth Rádió Vasárnapi Újság című műsorában.
febr. 24
5:12
A Lexus a Milánói Dizájn Héten (Márkamonitor)
A világ vezető környezetbarát luxusautómárkájából valódi életmódmárkává előlépő Lexus idén is jelen lesz a Milánói Dizájn Héten, a világ legnagyobb formatervezői szakkiállításán. Az autógyártó immár 13. éve vesz részt az eseményen, ahol idén a világhírű Loop.pH térformáló laboratórium alkotását állítja ki, bemutatva egy elektromos jövőt, ahol a köz
febr. 24
5:42
Hamarosan elindul a nyugdíjkötvény, a MÁP Plusszal is versenyképes lehet a kamatozása (Menedzsment Fórum)
Átfogó interjút adott az Mfor.hu-nak és a Privátbankár.hu-nak Varga Mihály pénzügyminiszter, aki beszélt az új kötvényekről, a jövő évi adóváltozásokról, a német ipar visszaesése jelentette veszélyről, a kórházi menedzsment jogi felelősségre vonásáról és a beszállítóknak tett – visszautasíthatatlan – ajánlatról.
febr. 24
5:42
Miért és hogyan végezzük el a tavaszi lemosó permetezést? (Agrofórum)
Cs. Judit kérdése: Tavaszi lemosó permetezés? Miért és hogyan végezzük el? Mikor van itt az ideje?
febr. 24
5:54
Egymástól csábítják a munkásokat (AQUA)
A legtöbben további béremelésekkel próbálják megtartani a konkurencia által is csábított szakembereket, ugyanakkor több cégvezető is bizakodó, hogy javulni fog e téren a helyzet.
febr. 24
6:00
Nem bűvészkedünk az állami vagyonnal (Interjú Bártfai-Mager Andreával) (Portfolio)
Következetes, ciklusokon átívelő állami vagyongyarapítást hajt végre a kormány – mondta a Portfolio-nak adott interjújában Bártfai-Mager Andrea. A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter sok más mellett a Magyar Posta és a tömegközlekedési cégek jövőjéről, illetve a Mátrai Erőművel és a takarékszövetkezeti integrációval kapcsolat
febr. 24
6:00
Gyurcsányék mögé álltak a balos szakszervezetek (AQUA)
A szociális párbeszéd magyarországi állapotára hivatkozva sorakoztak fel Gyurcsányék mögött a baloldalhoz köthető szakszervezetek.
febr. 24
6:12
Hamarosan elindul a nyugdíjkötvény, a MÁP Plusszal is versenyképes lehet a kamatozása (Privátbankár)
Átfogó interjút adott az Mfor.hu-nak és a Privátbankár.hu-nak Varga Mihály pénzügyminiszter, aki beszélt az új kötvényekről, a jövő évi adóváltozásokról, a német ipar visszaesése jelentette veszélyről, a kórházi menedzsment jogi felelősségre vonásáról és a beszállítóknak tett – visszautasíthatatlan – ajánlatról.
febr. 24
6:12
Nagytakarítás (Márkamonitor)
A lakásunk is megérdemli a törődést: vegyük hát elő a gumikesztyűt és a törlőrongyokat, és egy tavaszi nagytakarítással járuljunk hozzá életterünk felfrissüléséhez, egyben saját magunknak is elősegítve ezzel a megújulást. Padlóápoló A bejárati ajtón belépve a legszembetűnőbb, ha a padló nincs megfelelően tisztán tartva. Az első tisztítószer tehát,
febr. 24
6:18
A Pénzügyminisztérium magas felügyeleti díja eltüntette az élelmiszerautomaták felét (444.hu)
Logikus.
febr. 24
6:30
Mitől szárnyal még mindig a magyar gazdaság? Kiderül a dolog háttere (Portfolio)
A héten jön az MNB februári kamatdöntő ülése, ami valószínűleg még nem tartogat komoly izgalmakat, csak márciusban a friss inflációs jelentés során módosíthatnak érdemben a monetáris kondíciókon. A héten jön a negyedik negyedéves növekedés felülvizsgált adata és a 2019-es demográfiai statisztika is.
febr. 24
6:48
A kétlépcsős azonosítás megoldás lehet az internetes csalások ellen (ProfitLine)
A kétlépcsős azonosítás (kétfaktoros autentikáció) jelenthet megoldást az internetes csalásokkal szemben - mondta Bársony Péter kiberszakértő szombaton az M1 aktuális csatornán.
febr. 24
6:54
Ragaszkodnak a magyarok az elöregedett autókhoz? (Piac és Profit)
Hiába nőtt - több mint 15 százalékkal - évtizedes csúcsára, 158 ezerre az újautó-eladások száma 2019-ben, a forgalomban lévő hazai személygépkocsik átlagéletkora tavaly év végére elérte a 14,4 évet, szemben az egy évvel korábbi 14,2 évvel.
febr. 24
6:54
Ezért ugrott meg az elektromos autók hatótávolsága (NRGreport)
Csaknem megháromszorozódott a lítiumion-akkumulátorok energiasűrűsége 2010 óta, vagyis tíz év alatt közel háromszorosára nőtt az az energiamennyiség, amit egységnyi tömegű akkumulátorcella képes tárolni - számolt be a BloombergNEF nyomán a Cleantechnica.
febr. 24
7:00
Ezért ugrott meg az elektromos autók hatótávolsága (NRGreport)
Csaknem megháromszorozódott a lítiumion-akkumulátorok energiasűrűsége 2010 óta, vagyis tíz év alatt közel háromszorosára nőtt az az energiamennyiség, amit egységnyi tömegű akkumulátorcella képes tárolni - számolt be a BloombergNEF nyomán a Cleantechnica.
febr. 24
7:00
Nincs csücsülés 250 ezerért a kasszában, csak állandó loholás - mennyire facsarja ki dolgozóit az Aldi és a Lidl? (G7)
Van, akit lelkileg, de van, akit fizikailag terhel meg a diszkontos munka. Az olcsó termékekért és a magas fizetésekért súlyos árat fizetnek a dolgozók.
febr. 24
7:06
Gyors drágulás és gyenge forint közepette kell dönteni az MNB-nek (Portfolio)
Régen láttunk már olyan izgalmas kamatdöntő ülést, mint ami most kedden vár a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsára. Az infláció minden várakozást felülmúlt, miközben a forint történelmi mélyponton járt. Az MNB azonban kivárhat, és várhatóan nem változat a kamatokon, erre leghamarabb márciusban kerülhet sor. A jegybank azért sem lép, mert m
febr. 24
7:12
A betétdíjas Pet-palack lehet a legjobb megoldás (Márkamonitor)
A Szentkirályi Magyarország tulajdonosát, Alessandro Pasqualét arról kérdeztük, hogyan és mennyire lehetne csökkenteni a PET-palackok okozta környezetterhelést, ebben milyen szerepet vállal a cég, és mit tehetnének a fogyasztók. Az üzletember az ásványvíz és alkoholmentes italok szegmense vezető közép- és kelet-európai gyártójának, a Mattoni 1873 c
febr. 24
7:18
Koronavírus: Kína már bizakodik (Portfolio)
Több kínai tartomány csökkentette az új típusú koronavírus-járvány miatti készültségi fokozatát hétfőtől, miután az elmúlt napok adatai szerint az ország nagy részén sikerült megfékezni a vírus terjedését. Az új típusú koronavírus összes fertőzöttjének száma 77 150-re emelkedett a szárazföldi Kínában, ahol újabb 150 halálozással a járvány immár 259
febr. 24
7:24
Idősebb atomerőművet nyugdíjaztak (AQUA)
.
febr. 24
7:27
Ideje sutba vágni a kézi számlatömböt (24.hu)
Aki előre szeretne menekülni, az értékelni fogja az ingyenes számlázóprogramokat.
febr. 24
7:30
Koronavírus: mekkora az európai kockázat? (Portfolio)
"Alacsonytól mérsékeltig" terjed az új koronavírus kockázata az Európai Unióban a vírus gyors olaszországi terjedése után - közölte vasárnap az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC).
febr. 24
7:30
Korai tavasz? Változékonynak ígérkezik az időjárás ezen a héten (Biztosító Magazin)
Változékony lesz az idő a héten: napsütésre, de esőre, zivatarra is készülni kell. Ismét többször lesz erős, olykor viharos a szél. A hőmérséklet is ingadozni fog, olykor csak 10 fok körül alakulnak a maximumok, máskor 18 fok is lehet
febr. 24
7:36
Aki azonnal szeretne pénzt kapni, annak gyorsan érdemes lépnie (ProfitLine)
A jövő héttől az eddiginél gyorsabban lehet pénzt utalni a 10 millió alatti utalásokat 5 másodpercen belül “kézbesítő” azonnali fizetési rendszeren keresztül. Aki így szeretne pénzhez jutni, annak lépnie kell.
febr. 24
7:36
A magas díjak miatt csökkent az élelmiszer-automaták száma (AQUA)
Mintegy hatvan százalékára esett a korábbi harmincötezerről az elmúlt másfél évben az élelmiszer-automaták száma a Nemzeti Automata Szövetség (Nasz) adatai szerint, ezért többek között azt javasolják, hogy a felügyeleti díjat az online pénztárgépek adatátviteli díjával megegyező szintre mérsékeljék – írja hétfői számában a Magyar Hírlap.
febr. 24
7:42
Siófok tartja magát az élen (AQUA)
Siófok tavaly is milliomos volt a vendég­éjszakákat tekintve, igaz, az előző évihez viszonyítva a kereskedelmi szálláshelyein csak 0,8 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma.
febr. 24
7:42
A nagy vihar miatt az egész országra figyelmeztetést adtak ki hétfőre (Biztosító Magazin)
Ismét feltámad a szél - hívta fel a figyelmet vasárnap késő délután a Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat, amely hétfőre az egész országra figyelmeztetéseket adott ki a szél miatt.
febr. 24
7:48
Hatéves mélyponton a hazai üzleti bizalom (Portfolio)
Februárban gyakorlatilag januári szintjén maradt a GKI konjunktúraindexe, mely így 40 hónapos mélypontján van. Az üzleti várakozások kissé romlottak, a fogyasztóiak hasonló mértékben javultak. Az üzleti bizalmi index trendje másfél éve lejtmenetben van, így hatvéves mélypontjára ért. A fogyasztói hullámzó-stagnáló, s bár idén az elmúlt két évre jel
febr. 24
7:54
Repülés közben is a világhálón (AQUA)
.
febr. 24
8:00
Bortörvény-módosítási javaslaton dolgozik az agrártárca (AQUA)
Naprakészen kell tudni a tőkén lévő szőlő, a must, a készleten lévő folyó- és palackozott borok mennyiségét ahhoz, hogy piaci zavar esetén hatékonyan be lehessen avatkozni – mondta Nagy István.
febr. 24
8:06
Hároméves mélyponton rekedt az üzleti bizalom (Menedzsment Fórum)
A GKI felmérése szerint még romlottak is az üzleti várakozások. A fogyasztóiak viszont javultak.
febr. 24
8:06
40 hónapja tart az üzleti pesszimizmus (Privátbankár)
A GKI felmérése szerint februárban még romlottak is az üzleti várakozások. A fogyasztóiak viszont javultak.
febr. 24
8:06
Tavaly nőtt a Digi csoport bevétele (ProfitLine)
Nőtt a Digi telekommunikációs csoport bevétele 2019-ben, a növekedéshez leginkább fő piaca, Románia járult hozzá.
febr. 24
8:06
Megszólalt Varga a nyugdíjkötvényről - Új részletek derültek ki (Portfolio)
Többek között a nyugdíjkötvényről beszélt Varga Mihály pénzügyminiszter egy interjúban. Van pár újdonság: a végső simításokat végzik a konstrukción, minél fiatalabb korban lesz érdemes elindítani, versenyképes lehet a MÁP+-szal és nem gondolkoznak adókedvezményben hozzá, így Varga szerint nem fogja kiszorítani a nyugdíjpénztárakat.
febr. 24
8:06
Hároméves mélyponton maradt a GKI konjunktúraindexe (GazdaságPortál)
A januárival csaknem azonos szinten, 40 hónapos mélyponton maradt a GKI konjunktúraindexe, miután a februári üzleti várakozások kissé romlottak, a fogyasztói várakozások pedig majdnem ugyanennyivel javultak – közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel. Az uniós támogatással készül GKI-felmérés szerint mínusz 2,6 a februári konjunktúraindex a janu
febr. 24
8:06
Mentesen étkezők gasztrofesztiválja: jön a MentesFeszt (Biztosító Magazin)
Február 29. és március 1. között a bűntudat nélkül fogyasztható egészséges fogásoké a főszerep a MentesFeszten, az Elte Lágymányosi Campus Északi Tömbjében.
febr. 24
8:06
Jó hetet zártak a gabonapiacok (Agrofórum)
A búza 1,2, a kukorica 0,8, a szójabab pedig 0,7 százalékkal drágult Chicagóban a múlt héten. Európában is jól alakultak a főbb agrártermékek árai, csak a takarmánybúza mínusza jelentett kivételt.
febr. 24
8:12
Rohamosan csökken az ételautomaták száma (Privátbankár)
Túl magasak a fenntartásukhoz fizetendő díjak a Nemzeti Automata Szövetség szerint.
febr. 24
8:12
Autópálya-matrica vásárlás és mobilparkolás Digimobillal (Márkamonitor)
Már minden DIGIMobil ügyfél számára elérhető az autópálya-matrica vásárlás és a mobilparkolás lehetősége. A szolgáltatásokat egyelőre SMS-ben lehet megvásárolni: parkolást a +36 50 130 XXXX (4 jegyű zónakód) telefonszámra küldött SMS-sel indíthatunk, autópálya-matricát pedig a +36 50 120 0200 számra küldve igényelhetünk. Ehhez a DIGI SIM-kártyánkén
febr. 24
8:18
ITM-államtitkár: megújuló energiaforrásokra kaphatnak támogatást a kkv-k (NRGreport)
Támogatást kaphat az államtól az a kis- és középvállalkozás (kkv), amely megújuló energiaforrásokba ruház be - mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára péntek reggel az M1 aktuális csatornán.
febr. 24
8:18
Nagy István: Rendet kell tenni a borágazatban (expresszkolcson.hu)
A miniszter nagy lehetőségként tekint az idén induló borpromóciós programra.
febr. 24
8:24
Majdnem a felére zuhant vissza az ételautomaták száma (Menedzsment Fórum)
Túl magasak a fenntartásukhoz fizetendő díjak a Nemzeti Automata Szövetség szerint.
febr. 24
8:24
Új bortörvény: naprakészen kell vezetni a szőlő, a must, a folyó és a palackozott bor mennyiségét (444.hu)
Bajban az ágazat, bezárják a kiskapukat, indokol az agrárminiszter.
febr. 24
8:30
2020-02-24 napi árfolyam jelentés (GazdaságPortál)
Erősödött a forint ma reggelre Hétfő reggel 8 órára 0.03%-ot erősödött a forint az euróval szemben és így lett 337 forint és 33 fillér az euró, az ÁrfolyamTudós.hu napi jelentése szerint. A dollárhoz képest 0.24%-ot erősödött a hazai fizetőeszköz, ennek megfelelően egy amerikai dollár jelenleg 311 forintba és 89 fillérbe kerül. A frankhoz viszonyít
febr. 24
8:36
Merre halad a magyar gazdaság? - íme egy barométer! (ProfitLine)
A januárival csaknem azonos szinten, 40 hónapos mélyponton maradt a GKI konjunktúraindexe, miután a februári üzleti várakozások kissé romlottak, a fogyasztói várakozások pedig majdnem ugyanennyivel javultak - közölte a GKI Gazdaságkutató Zrt. az MTI-vel.
febr. 24
8:36
A koronavírus terjedése aggasztja a befektetőket, nagy eséssel indulhat a hét Európában (Portfolio)
Estek az ázsiai részvényindexek hétfőn, a dél-koreai Kospi különösen gyengén teljesített, miután a befektetőket a koronavírus terjedése aggasztotta. Európában nagy eséssel indulhat a hét, a határidős DAX 295 pontos mínusza 2,2 százalékos esést vetíthet előre a hétfői piacnyitásra.

Keresés