2020. február 6. csütörtök

febr. 6
1:33
Mi a helyzet az influenzával? Friss ábrán mutatjuk! (ProfitLine)
Magyarországi influenzahelyzet (2020. január 27-február 2.); a betegek aránya korcsoportonként; influenzaaktivitás megyénként
febr. 6
2:33
Eddig 900 utast szűrtek meg Liszt Ferenc-repülőtéren (ProfitLine)
A Liszt Ferenc-repülőtéren eddig csaknem 900 olyan utas szűrését végezték el a koronavírus-járvány miatt, aki közvetlen járattal érkezett Kínából a magyar fővárosba - közölte a Budapest Airport kommunikációs vezetője szerdán a légikikötőben tartott sajtóbejáráson.
febr. 6
3:03
A paksi atomerőmű termelte a legtöbb áramot Magyarországon (ProfitLine)
Tavaly is a paksi atomerőmű termelte a legtöbb villamos áramot Magyarországon, a létesítmény négy blokkja a bruttó hazai termelésnek csaknem a felét adta - közölte honlapján az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. szerdán.
febr. 6
3:45
Megemelték a támogatást, növekszik az erdőtelepítési kedv! (Agrofórum)
Az erdőtelepítések jövedelempótló támogatásának összegét az eddigi hektáronkénti 172 euróról 432 euróra emelték és annak időtartamát minden fafajnál egységesen 12 évben határozták meg. A lágylombos, az akác és a nemes nyár fafajoknál egy-egy évvel nőtt a támogatott ápolási időszak hossza. A telepítési költségek támogatását is átlagosan közel 20 szá
febr. 6
3:51
A szennyező fizet (Familyversum)
Magyarország elkerülné az élelmiszerek és az energia árának növelését
febr. 6
3:55
A klímacélok elérésének egyik záloga: Paks II. (Familyversum)
A magyar áramtermelés hatvan százalékban már most is karbonmentes technológián alapszik
febr. 6
3:57
A hazai lakáspiacra is hatással lehet a Brexit (Familyversum)
A britek a külföldi érdeklődők top tízes listáján szerepelnek, azonban a nem uniós állampolgároknak nehezebb ingatlant vásárolni Magyarországon
febr. 6
3:59
Kissé magára talált a nemzeti valuta (Familyversum)
Javított a helyzeten a budapesti bankközi kamatlábak emelkedése
febr. 6
4:09
Itthon is újra felbukkanhatnak a hamis kriptovaluta-kereskedők (ProfitLine)
Újra feltűnhetnek Magyarországon is a hamis kriptovaluta-kereskedők - hívja fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) szerdán az MTI-nek küldött közleményében.
febr. 6
4:09
Az év minden napján elérhető lesz az azonnali fizetés, bevezetése nem jár többletdíjjal (Familyversum)
Nonstop szolgáltatás
febr. 6
4:13
Közel másfél millió esetben segített a hatvanperces matricavásárlási türelmi idő (Familyversum)
Fizetésre ösztönző útdíjrendszer
febr. 6
4:15
Élénk fogyasztást eredményezett a bér- és foglalkoztatáspolitika (Familyversum)
A kiskereskedelmi forgalom emelkedéséhez nagyban hozzájárultak a kormány intézkedései, a családtámogatási rendszer kiteljesedésével egyre több pénzt költhetnek az emberek
febr. 6
4:33
Érvényes még a rezsiutalvány? (ProfitLine)
Március 31-ig lehetséges még fel a rezsiutalványok beváltása - hívta fel a figyelmet a nemzeti vagyonnal kapcsolatos parlamenti ügyekért felelős államtitkár szerdán az M1 aktuális csatornán.
febr. 6
4:45
Jelentős mínuszok után drágul a búza és a szójabab (Agrofórum)
A búza ára 0,7, a szójababé pedig 0,1 százalékkal ment feljebb. A kukorica kurzusa mindeközben 0,4 százalékkal csúszott lejjebb a chicagói árutőzsdén.
febr. 6
5:15
Tavaly stagnált a hazai gumiabroncspiac (Márkamonitor)
A magyarországi személygépjárműgumiabroncs-piac 0,8%-kal csökkent 2019-ben a gyártói értékesítés szerint 2018-hoz képest. Ezen belül a nyári abroncsok forgalma 2,3%-kal, a téli abroncsoké 1,6%-kal csökkent, míg a négy évszakos abroncsok forgalma 32,2%-kal nőtt.   Éves visszatekintésben elmondható, a hosszú évek óta tartó emelkedés után először korr
febr. 6
5:33
Tavaly 200 ezerrel többen úszták meg a pótdíjfizetést (Infostart)
Az autósok egyre gyakrabban, és egyre tudatosabban használják ki a rendelkezésükre álló 60 percet, így sokan mentesülnek a későbbi pótdíj befizetés alól - közölte a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt.
febr. 6
5:36
Lapunk cikke nyomán kérdésekkel bombázták meg a minisztereket (Menedzsment Fórum)
A válaszokból kiderül, mennyi magyar felel meg a polgársággal szemben támasztott miniszterelnöki kritériumoknak, és hogyan keletkezik extraprofitja a kórházi beszállítóknak.
febr. 6
5:39
Az adóhatóság célkeresztjében a KATÁ-s vállakozók - kinek van oka félni? (ProfitLine)
Miközben programozók, mérnökök és fodrászok tucatjai választják jelenleg is a katát Magyarországon, az adónem egyre inkább a támadások kereszttüzébe kerül. A NAV láthatóan egyre komolyabban vizsgálódik a katásokat foglalkoztató vállalkozások körében, mindeközben híresztelések kaptak szárnyra az adónem tervezett szigorításáról is. Van-e ok az ijedsé
febr. 6
5:42
Őrület, mi történt a lakáshitelekkel: a kamatok a padlón, megrohanták a bankokat (Pénzcentrum)
Nagyon rég láttunk olyat, amit a lakáshitelek 2019 decemberében produkáltak. Az átlagos kamat majdnem 4 százalék alá csökkent, a decemberi kihelyezés pedig 78 milliárd forint volt - több mint 20 milliárddal több, mint az előző hónapban....
febr. 6
5:45
Ijesztő kísérlet indulhat a magyar egészségügyben (Portfolio)
140 milliárd forintot tervez elkölteni a kormány az egészségügy számára, örülhetnénk is ennek a hírnek, de nem tudunk. Árnyalja a képet ugyanis, hogy a nagy egészségügyi tatarozás minden más egészségügyi kiadást felülírhat. Elmondjuk, mi lehet ennek az ára.
febr. 6
5:51
Mindent megváltoztató új érv került elő a devizaperekben? (AQUA)
Talán még soha nem voltak ilyen közel a magyar devizaadósok ahhoz, hogy az uniós bíróság kimondja: nem nekik kell viselniük teljes egészében az árfolyamváltozásokból fakadó anyagi terheket.
febr. 6
6:03
600 bölcsődei férőhely létesülhet 32 településen (ProfitLine)
Csaknem 600 bölcsődei, minibölcsődei férőhely létesülhet mintegy 3,2 milliárd forintból 32 településen a bölcsődei fejlesztési programban, támogatva ezzel a munka és a családi élet összehangolását - mondta Berczik Ábel, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára szerdán az MTI-nek.
febr. 6
6:15
Yacht-adóval büntetik a Dunán parkoltatott vízi járműveket (Privátbankár)
Óbuda után Budakalász is megadóztatja a hajótulajdonosokat: januártól települési adót kell fizetni a 10 kilowattnál nagyobb teljesítményű vízi járművek után. Az adót nem a helyi lakosok, hanem a Római-partról áttlepült járművek miatt vezették be. A III. kerületnek bejött az adókivetés: tavaly közel 7 millió forint bevételük származott ebből. Milyen
febr. 6
6:15
Vodafone: az európai szakpolitika kedvez a nemzeti digitális fejlődésnek, de … (Márkamonitor)
A felmérést a ‘Digitising Europe Pulse’ negyedéves felméréssorozat első részeként tették közzé, 10 európai uniós tagállamban: Csehországban, Észtországban, Franciaországban, Németországban, Magyarországon, Olaszországban, Lengyelországban, Spanyolországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban
febr. 6
6:18
Tizedelésre ítélik a nagyvárosokat: a települések pénzéből osztogatna Varga (Üzlet és Utazás)
Akár tízszázalékos bevételkiesést is jelenthet az iparűzési adó átszabása. Budapest például évente 37-38 milliárdot bukna.
febr. 6
6:33
Így emelkedett a kiskereskedelmi forgalom Csehországban (ProfitLine)
Csehországban tavaly 4,8 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom - közölte a Cseh Statisztikai Hivatal (CSÚ) szerdán Prágában.
febr. 6
6:51
Hajnalban támad a GVH – hogy járnak el milliárdos kartellügyekben? (Piac és Profit)
2019 év végén több alkalommal közzétette a GVH rekordösszegű bírságait, amelyek sok esetben meghaladták az egymilliárd forintot. Ezekkel nagyrészt fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokat büntetettek, de akadt közöttük kartell, vagyis versenytársak közötti versenykorlátozó összejátszás miatt kiszabott, több százmillió forin
febr. 6
6:57
Gyenge maradt a forint (Napi)
Az euróhoz és a frankhoz viszonyítva erősödött, a dollárral szemben viszont gyengült a forint csütörtök reggel a szerda késő délutáni szintekhez képest.
febr. 6
7:03
Bírságot szabott ki az RTL Klubra a médiatanács (ProfitLine)
Nem megfelelő termékmegjelenítés miatt 215 ezer forintos bírságot szabott ki a médiatanács az RTL Klub szolgáltatójára, illetve véglegesítette egy hevesi és egy miskolci rádiós frekvencia pályázati felhívásait - közölte a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (Nmhh) kommunikációs igazgatósága szerdán az MTI-vel.
febr. 6
7:03
Keresztapa-stílusra váltott a kormány, de ezzel a magyar cégeket vérezteti ki (G7)
Politikai erődemonstráció a kórházi adósságok központosított tárgyalása, amely az esetleges megtakarításnál több kárt okoz.
febr. 6
7:15
Koronavírus: nőtt a halálesetek száma (Portfolio)
Szerda éjfélig egy nap alatt 73 ember veszítette életét az új koronavírus okozta megbetegedés következtében, miközben három különböző készítménnyel értek el reménykeltő eredményeket a vírus elleni küzdelemben.
febr. 6
7:15
A felelős vállalatvezetés 5 eleme – A Világgazdasági Fórum és az Accenture közös tanulmánya­ (Márkamonitor)
A Világgazdasági Fórum és az Accenture közös tanulmánya az új felelős vezetési modell 5 alaptényezőjét azonosította, amelyek az „érintettek kapitalizmusához” (stakeholder capitalism) köthetők. A kifejezés magában foglalja nem csak a vállalatok részvényeseit, hanem minden érdekeltet (munkatársak, ügyfelek, partnerek, fogyasztók, helyi közösségek stb
febr. 6
7:21
Európai Green Deal – Jön a CO2 adó és a környezetvédelmi vám (Hírstart)
CO2 adó bevezetését tervezi Ursula von der Leyen, aki egyszerre akar a klímavédelem éllovasa és a gazdaság védelmezője lenni. Az Európai Bizottság elnöke az EU-t 2050-re klímasemleges államszövetséggé változtatná.
febr. 6
7:27
Felmentették Donald Trumpot (Portfolio)
Az amerikai szenátusban szerda este felmentették Donald Trump amerikai elnököt az ellene folytatott alkotmányos felelősségre vonási eljárás (impeachment) keretében felhozott két vádpont - a hatalommal való visszaélés és a kongresszus akadályozása - alól, az elnök hivatalban marad.
febr. 6
7:33
Rákossy Balázs: Indulnak a kis- és középvállalkozásokat segítő pályázatok (Hírstart)
Csütörtöktől adhatják be a támogatási kérelmeket a mikro-, kis- és középvállalkozások.
febr. 6
7:35
Hatályba lép a Pekingi Szerződés (Hírstart)
2020 április 28-tól az audiovizuális előadások létrehozásában résztvevő előadóművészek harminc országban jogdíjban részesülnek a produkciókból származó bevételekből.
febr. 6
7:36
Elbukott az impeachment, Donald Trump a helyén marad (Menedzsment Fórum)
Az amerikai szenátus az alkotmányos felelősségrevonási eljárás mindkét vádpontját leszavazta. A többségben lévő republikánus szárnyból egyetlen képviselő voksolt az elnök ellen, aki ezzel ki is vívta Trump haragját.
febr. 6
7:39
Felújították Tatabánya német nemzetiségi iskoláját (ProfitLine)
Csaknem háromszáz millió forintos felújítás fejeződött be Tatabányán a helyi német nemzetiségi önkormányzat által fenntartott Széchenyi István Általános iskolában - közölte a polgármester szerdán az MTI-vel.
febr. 6
7:39
Tőzsde – Optimista hangulat az ázsiai piacokon (GazdaságPortál)
Erősödéssel zártak a vezető börzék Ázsiában csütörtökön, és a még nyitva tartó piacok is pluszt jeleztek Kínának arra a bejelentésére, hogy február 14-től 75 milliárd dollárnyi amerikai termék importvámját a felére csökkenti. A már bezárt tőzsdék közül a tokiói értéktőzsde irányadó mutatója, a Nikkei225 index 2,47 százalék erősödéssel, 23 ezer 895
febr. 6
7:39
Tőzsde – Optimista hangulat az ázsiai piacokon (Hírstart)
Erősödéssel zártak a vezető börzék Ázsiában csütörtökön, és a még nyitva tartó piacok is pluszt jeleztek Kínának arra a bejelentésére, hogy február 14-től 75 milliárd dollárnyi amerikai termék importvámját a felére csökkenti. A már bezárt tőzsdék közül a tokiói értéktőzsde irányadó mutatója, a Nikkei225 index 2,47 százalék erősödéssel, 23 ezer 895
febr. 6
7:39
Rekordmennyiségű áramot termeltek tavaly Pakson (AQUA)
A létesítmény négy blokkja összesen 16,285 ezer gigawattóra villamos energiát állított elő a múlt évben, ezzel a bruttó hazai termelés közel felét biztosította.
febr. 6
7:45
Mégsem lesz nulladik osztály az iskolákban (Portfolio)
Nincs napirenden a nulladik évfolyam bevezetése – közölte a Népszava kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).
febr. 6
7:45
Új sorozatban tér vissza az idén 60 éves Frédi és Béni (Márkamonitor)
Subi-dubi-dú! A két kőkorszaki család a Subi-dubi dínók című új rajzfilmsorozatban tér vissza! A mai napig töretlenül népszerű Frédi és Béni, avagy a két kőkorszaki szaki spin-offja hazánkban is a modern klasszikusokat műsorra tűző Boomerang csatornán mutatkozik be. A Subi-dubi dínókban Kovakövi Frédi és Vilma lánya, Enikő, valamint Kavicsi Béni és
febr. 6
7:48
Mészáros Lőrincet a MÁV sem tudja megkerülni (24.hu)
Közbeszerzés nélkül, házon belül kelt el egy 20 milliárd forintos megbízás a Magyar Államvasutaknál, a haszonélvezők közül azonban nem maradhatott ki Mészáros Lőrinc sem.
febr. 6
7:51
Valóban csodaszer az élesztő a növények számára? (Agrofórum)
B. Róbert kérdése: Van-e valóság alapja annak a hírnek, hogy élesztős oldattal végzett beöntözés vagy levélpermetezés serkenti a növényeket?
febr. 6
7:57
Mégsem lesz nulladik osztály az iskolákban (Hírstart)
Nincs napirenden a nulladik évfolyam bevezetése – közölte a Népszava kérdésére az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi).
febr. 6
7:59
Több mint kétszáz furmint a Furmint Február Nagykóstolón (Hírstart)
Mintegy száz magyarországi és határon túli termelő több mint kétszáz borán keresztül ismerhetik meg az egyik legfontosabb Kárpát-medencei fehérszőlő-fajtaként számon tartott furmintot csütörtökön a Magyar...
febr. 6
8:03
Richter részvény elemzés, a várható gyorsjelentés kapcsán (ProfitLine)
A hazai blue-chip papírok közül elsőként a Richter teszi közzé negyedik negyedéves gyorsjelentését február 7-én hajnalban. Az Erste elemzői várakozása szerint 131,2 milliárdos árbevételen mintegy 17 milliárdos profitot érhetett el a társaság 2018 negyedik negyedévének veszteségével szemben.
febr. 6
8:03
Rekordmennyiségű áramot termeltek tavaly Pakson (Hírstart)
A létesítmény négy blokkja összesen 16,285 ezer gigawattóra villamos energiát állított elő a múlt évben, ezzel a bruttó hazai termelés közel felét biztosította.
febr. 6
8:09
Közel háromezer kilakoltatás történt tavaly (Hírstart)
Sok adósnál előbb elárverezték az ingatlant, a lakók pedig azután tették ki.

Keresés