2020. február 16. vasárnap

febr. 16
2:03
Miért fontos a minőségi cipő választása? (ProfitLine)
Bár az utcai cipőknél szinte már alapkövetelménynek számít, hogy stílusos legyen, mégis, vannak ennél fontosabb szempontok is, amelyeket érdemes szem előtt tartani vásárlás előtt. Ugyanis ezeknél a cipőknél nem csak az a fontos, hogy passzoljanak a szettünkhöz, de az is, hogy kényelmesek legyenek a mindennapokban.
febr. 16
2:39
A Tron blokkláncára költözik a Steemit (Hírstart)
A TRON Foundation, és a Steemit blokkláncalapú közösségimédia-platform (amelyet 2016-ban alapított Ned Scott és Dan Larimer) pénteken jelentették be, hogy stratégiai partnerségre lépnek annak érdekében, hogy „a Steemitet, annak több
febr. 16
2:51
Most sem nyertél az ötöslottón? Eláruljuk a nagy lottó biznisz titkait! (ProfitLine)
A nagy lottó üzlet nem más, mint az, hogy minél több lottót adnak el, annál többet keresnek vele a lottóbizniszben érdekelt társaságok. A szerencsejáték Magyarországon monopol piac, azaz egyetlen (állami) társaság van jelen mindössze, a Szerencsejáték Zrt., amelynek nincs konkurenciája, nincs versenytársa, így elég kényelmes üzleti pozícióban van.
febr. 16
3:33
Kik a vesztesei az elszabaduló inflációnak Magyarországon? (ProfitLine)
A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb adatai szerint 2020 januárjában a Magyarországi infláció 4,7%-os volt, ami azt jelenti, hogy a fogyasztói árak átlagosan 4,7%-kal magasabbak most januárban, mint voltak 1 évvel ezelőtt.
febr. 16
3:39
Néhány dolog teljesen megváltozott a magyar inflációban (Hírstart)
Elvégezte az év eleji szokásos változtatásokat a Központi Statisztikai Hivatal a fogyasztói kosárban. Ez az a kosár, amiben az infláció mérésére szolgáló termékek és szolgáltatások vannak. A változtatások a magyarok vásárlási szokásaihoz igazodnak.
febr. 16
4:33
Egy kis meló a nyárra - összeírókat toboroz a KSH (ProfitLine)
Az összeíró feladata a megadott körzetbe tartozó címek felkeresése, azokon a kérdőív adatainak kikérdezése. Egy összeíróra 40–160 cím összeírási feladata jut. Az adatfelvétel kizárólag a KSH által biztosított tableten történik, a kikérdező program által vezérelt módon - olvashatjuk a KSH kiírásában.
febr. 16
5:21
Egy igazán megbízhatónak és hatékonynak számító forgó kotró (ProfitLine)
A manapság beszerezhető forgó kotrók kapcsán joggal várható el a gyors forgási sebesség, a nagyobb terhek könnyed pakolása, valamint az alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás is. Amikor ezek a tulajdonságok egyaránt jellemzők egy munkagépre, akkor valódi hatékonyságról beszélhetünk.
febr. 16
6:03
Itt a halállista: ezeket az országokat kerüld el, ha kedves az életed! (Portfolio)
El Salvadorban történik a legtöbb gyilkosság 100 ezer főre vetítve az egész világon, de egész Közép- és Dél-Amerika több országa is kifejezetten veszélyes; ebben a régióban található kilenc a világ tíz „leghalálosabb” országából – derül ki az ENSZ legfrissebb adataiból. Több olyan ország is akad a toplistában, ahol egyébként 100 ezer lakosra vetítv
febr. 16
6:33
Így gondoskodnak a modern termosztátok a kényelemről és biztonságról (ProfitLine)
A fűtés szabályozását kényelmessé és egészen hatékonnyá varázsló modernkori termosztátok elképesztően hasznos kellékeknek számítanak. Célszerű azonban jobban megismerni, hogy a többféle változat közül vajon melyik passzolhat leginkább az igényeinkhez.
febr. 16
6:51
Közös felelősség az erdők védelme (AQUA)
Egyre többen ismerik fel a természet adta kikapcsolódás előnyeit, nem csoda tehát, ha gombamód szaporodnak az akár több ezer embert vonzó szervezett túrák és sportesemények a hazai erdőkben.
febr. 16
6:57
Élet a falak mögött – focisztárok ingatlansztorijai II. (Menedzsment Fórum)
A topjátékosok háza egy vár messze a város zajától, hermetikusan elzárva a külvilágtól. Bár mindenük megvan, gyakorlatilag otthonuk rabjai – ezért is viszik magukkal egész családjukat vagy laknak egymás közelében. A Financial Times utánanézett, hol éltek és élnek a leggazdagabb sztárok, és mi számít nekik igazán. Ezúttal a cikksorozat második részé
febr. 16
7:03
Cápák az akváriumban – hogyan élnek a focisztárok II. (Hírstart)
A topjátékosok háza egy vár messze a város zajától, hermetikusan elzárva a külvilágtól. Bár mindenük megvan, gyakorlatilag otthonuk rabjai – ezért is viszik magukkal egész családjukat vagy laknak egymás közelében. A Financial Times utánanézett, hol éltek és élnek a leggazdagabb sztárok, és mi számít nekik igazán. Ezúttal a cikksorozat második rész
febr. 16
7:09
Csúnya bírság fenyegeti a nyugdíjasokat: közterületen ennek semmi keresnivalója! (Pénzcentrum)
Brutális pénzbírságra, de akár börtönbüntetésre is számíthat az, aki illegálisan szakajt hóvirágot erdőkből, mezőkről vagy akár a kertből, mivel a kikeleti hóvirág védett növénynek számít. Éppen ezért értelemszerűen árusítani...
febr. 16
7:33
Washington megemeli az Airbus repülőgépek büntetővámját (ProfitLine)
Washington március 18-ával 10-ről 15 százalékra emeli az európai Airbus repülőgépeket sújtó büntetővámot - jelentette be az amerikai kereskedelmi főtárgyaló, Robert Lighthizer hivatala (Ustr) pénteken este.
febr. 16
7:51
Koronavírus: megállíthatatlannak tűnik a fertőzés a karanténhajón (Portfolio)
Megállíthatatlannak tűnik a Covid-19 járványt okozó koronavírus terjedése a Jokohamánál vesztegzár alá helyezett Diamond Princess tengerjárón, amelyen a japán egészségügyi miniszter vasárnapi bejelentése szerint 70 új fertőzöttet regisztráltak az előző naphoz képest.
febr. 16
7:57
Rakéták csapódtak be a bagdadi amerikai nagykövetség közelében (Portfolio)
Több rakéta csapódott be a bagdadi amerikai nagykövetség közelében vasárnap hajnalban - tudatták amerikai katonai források. Egyelőre sem áldozatokról, sem anyagi károkról nem érkezett jelentés.
febr. 16
7:57
Moszkvában és Szófiában is olcsóbb a metrókocsi-felújítás, mint Budapesten (G7)
Ha nem a beszerzést álcázzák felújításnak, akkor egészen szerény összegből is kijöhet a művelet.
febr. 16
8:03
Feltörték az olimpiai játékok és a NOB Twitter-fiókját (Portfolio)
Egyelőre nem azonosított támadók feltörték az olimpiai játékok és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) hivatalos Twitter-fiókját, ezért a mikroblog-szolgáltató mindkét fiókot zárolta - tudatta a Twitter helyi idő szerint szombaton.
febr. 16
8:06
Extrém különbség van legdrágább és a legolcsóbb hazai ingatlanok között (Infostart)
Jó értelemben vett konszolidáció következik az ingatlanpiacon, miután tavaly 15 százalékos áremelkedés mellett 17 százalékkal esett vissza a forgalom - vélik az OTP Ingatlanpont elemzői.
febr. 16
8:09
Koronavírus: újabb 2000 megbetegedés, 142 halálos áldozat egy nap alatt (Portfolio)
Szombaton is több mint 2000 új megbetegedést regisztráltak, ami még mindig magas szám, de már alacsonyabb, mint amit az elmúlt napokban mértek.
febr. 16
8:18
Nagy bajt lát közeledni a híres guru (Napi)
Warren Buffett befektetőtársa, Charlie Munger szerint veszélyes túlzásokat lehet tapasztalni a világban, s ez még komoly bajokat fog okozni. Nem bízik a befektetési bankárokban, csodálja Kínát és nem fektet bitcoinba sem, a nyomtatott sajtó napjai meg vannak számlálva - vélte.
febr. 16
8:21
Újabb rekordot döntött a hévízi turizmus (Hírstart)
Fiatalodik a vendégkör és növekszik a minőség iránti igény.
febr. 16
8:27
A válság árnyékában – Csaba László: Az uniós pénzek, ha pocsékba nem is mentek, a versenyképességet nem mozdították meg (168 Óra Online)
.
febr. 16
8:33
Javította a magyar gazdaságra vonatkozó kilátását a Standard & Poor's (ProfitLine)
A magyar gazdaság tartós és kiegyensúlyozott növekedése, valamint az Európai Unión belüli kimagasló teljesítménye alapján a Standard & Poor's hazánk BBB hitelminősítési besorolásának kilátását stabilról pozitívra változtatta pénteken. A Fitch hitelminősítő intézet eddigi értékelésének megerősítése mellett döntött - közölte a Pénzügyminisztérium köz
febr. 16
8:51
Újabb rekordot döntött a hévízi turizmus (Hírstart)
Fiatalodik a vendégkör és növekszik a minőség iránti igény.
febr. 16
8:54
Gyűlnek a felhők a Mol felett (Napi)
Csökkenő forgalom mellett emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 44 905,98 ponton zárt pénteken, 419,06 ponttal, 0,94 százalékkal magasabban előző heti záróértékénél - összesítette az adatokat az MTI.
febr. 16
8:57
Menteni az épített örökséget (AQUA)
A mai, túlzottan is virtuálissá váló társadalmunkban nagy jelentősége van a kézzelfogható értékmentő kezdeményezéseknek, amilyen a Népi építészeti program.
febr. 16
9:21
Koronavírus: újabb 2000 megbetegedés, 142 halálos áldozat egy nap alatt (Hírstart)
Szombaton is több mint 2000 új megbetegedést regisztráltak, ami még mindig magas szám, de már alacsonyabb, mint amit az elmúlt napokban mértek.
febr. 16
9:27
Javította a magyar gazdaságra vonatkozó kilátását a Standard & Poor's (Hírstart)
A magyar gazdaság tartós és kiegyensúlyozott növekedése, valamint az Európai Unión belüli kimagasló teljesítménye alapján a Standard & Poor's hazánk BBB hitelminősítési besorolásának kilátását stabilról pozitívra változtatta pénteken. A Fitch hitelminősítő intézet eddigi értékelésének megerősítése mellett döntött - közölte a Pénzügyminisztérium köz
febr. 16
9:33
Itt az európai autógyártó, amelyik állítja, gond nélkül teljesíti Brüsszel szigorú előírásait (Portfolio)
A Peugeot állítja, annak köszönhetően, hogy évek óta tudatosan csökkenti flottaszintű emisszióját, képes lesz teljesíteni azokat az egyre szigorodó európai károsanyag-kibocsátási előírásokat, amelyeket megkövetelnek a francia autógyártótól is. Erre nagy szüksége is van a márkának, ugyanis azok a szereplők, akik nem érik el a kitűzött célokat, jelen
febr. 16
9:45
Heti tőzsdei összefoglaló – Csökkenő forgalomban emelkedett a BUX a héten (GazdaságPortál)
Csökkenő forgalom mellett emelkedett a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe a héten, a BUX 44 905,98 ponton zárt pénteken, 419,06 ponttal, 0,94 százalékkal magasabban előző heti záróértékénél. A részvénypiac heti forgalma 61,75 milliárd forint volt az előző heti 72,67 milliárd forint után, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek. Az E
febr. 16
9:48
Újraindítja a járvány miatt leállított kínai gyárát a Toyota (Menedzsment Fórum)
A Toyota japán járműgyártó újraindítja négy kínai gyárából háromban a termelést a jövő héten - közölte a japán járműgyártó.
febr. 16
9:51
Érdekes dolgok derültek ki a gazdag emberekről (Portfolio)
Több mint 10%-os éves növekedéssel 2,7 millió olyan ember él már a világon, akinek vagyona 5 és 30 millió dollár közé esik – derül ki a Wealth-X egy friss tanulmányából. Amellett, hogy egyre többen vannak, egyre több pénz is van a kezükben: tavaly év végén ez 26,6 ezermilliárd dollárt tett ki. Lenti cikkünkben a tanulmányból szemezgettük ki az érde
febr. 16
9:51
Újraindítja a járvány miatt leállított kínai gyárát a Toyota (Hírstart)
A Toyota japán járműgyártó újraindítja négy kínai gyárából háromban a termelést a jövő héten - közölte a japán járműgyártó.
febr. 16
9:54
Igazán gyorsan nem a koronavírus, hanem a rettegés terjed (Piac és Profit)
Komolyabb felhördülést okozott, hogy a mobiltelefonos iparág egyik legjelentősebb rendezvényét, a Mobile World Congress-t lefújták a koronavírusra hivatkozva. A hagyományosan Barcelonában tartott rendezvényre jelentős számban érkeztek volna az ágazat kínai szereplői is.
febr. 16
10:03
A magyar állam 9 millió euróért vásárolt fürdőt Szlovéniában, természetesen labdarúgó akadémia is lesz (Hírstart)
9 millió euróért veszi meg a magyar állam a lendvai Terme turisztikai komplexumot - írja a szombathelyi ugytudjuk.hu a szlovén sajtó beszámolói alapján.
febr. 16
10:06
Színházak a nemzeti centrifugában (Menedzsment Fórum)
Már csak néhány nap, és belelapozhat a Piac & Profit magazin legfrissebb számába! Forró témákkal jön a februári Piac & Profit.
febr. 16
10:09
Meglepő eredmény: ők a legmotiváltabb magyar munkavállalók (Pénzcentrum)
Sokan aggódnak amiatt, hogy a napjainkban munkaerőpiacra lépő fiatalok nem lesznek olyan motiváltak, mint az előző generációk tagjai. A CorporationZ Z-generációs portál vezetője, Trunk Tamás generációs előadó és író elmondása szerint...
febr. 16
10:09
Szlovén wellnesskomplexumot vett a magyar állam 9 millió euróért (Hírstart)
A szomszédban a hírek szerint labdarúgó akadémia is épül majd.
febr. 16
10:21
Csökkenő forgalomban emelkedett a BUX a héten (AQUA)
.
febr. 16
10:27
Módosítja részvényvisszavásárlási programját a PannErgy (Portfolio)
Kereskedési naponként 8 000 darabra emeli a megcélzott sajátrészvény vásárlási mennyiséget a PannErgy.
febr. 16
10:27
Csökkenő forgalomban emelkedett a BUX a héten (Hírstart)
.
febr. 16
10:33
Rendkívüli közgyűlést tart a FuturAqua (Portfolio)
Március 7-én rendkívüli közgyálést tart a FuturAqua, de a részvényesek nem döntenek a Watereum elindításáról.
febr. 16
10:33
Kockázatos befektetésektől óv az MNB (AQUA)
A kriptovaluták árfolyam-ingadozása gyakorta kiszámíthatatlan, az átlagos befektetők számára ismeretlen események mozgatják.
febr. 16
10:36
Van még mit tenni, hogy felminősítsék Magyarországot (Privátbankár)
Vannak még feladatok a magyar államadós-osztályzat további felminősítéséhez, így például az államadósság szintjének további csökkentése - mondta Csath Magdolna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.
febr. 16
10:39
Van még mit tenni, hogy felminősítsék Magyarországot (Hírstart)
Vannak még feladatok a magyar államadós-osztályzat további felminősítéséhez, így például az államadósság szintjének további csökkentése - mondta Csath Magdolna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.
febr. 16
10:42
Adósságcsökkentés kell Magyarország felminősítéséhez (Menedzsment Fórum)
Vannak még feladatok a magyar államadós-osztályzat további felminősítéséhez, így például az államadósság szintjének további csökkentése - mondta Csath Magdolna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára az M1 aktuális csatorna vasárnap délelőtti műsorában.
febr. 16
10:51
2019 kiemelkedő év volt a budapesti turizmusban (ProfitLine)
Kiemelkedő év volt a tavalyi a budapesti turizmusban, aminek az utolsó negyedév jelentős lökést adott - közölte a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (Bftk) az MTI-vel.
febr. 16
10:51
Hivatalosan is elismerték: sokkal több magyar él az Egyesült Királyságban, mint eddig hittük (Portfolio)
Januárban mérföldkőhöz érkezett a Brexit miatt tartós letelepedési engedélyért folyamodó magyarok száma: több mint 9000 új regisztrációval átlépte a 88 ezret, vagyis már többen kértek engedélyt, mint ahányan a brit statisztikai hivatal szerint az országban élnek. És a regisztrációra még van majdnem másfél évük, vagyis a ténylegesen az országban élő
febr. 16
10:51
Ahogy pusztul tovább a természet, úgy nőhet a nők elleni erőszak mértéke is a világban (444.hu)
Ezt állítja a Természetvédelmi Világszövetség friss kutatása.

Keresés