2020. február 1. szombat

febr. 1
0:06
Mit fognak enni a britek? (Hírstart)
A brit kilépéssel egyelőre nem változik meg semmi, hiszen kezdetét veszi az átmeneti időszak. Ez elvileg december 31-ig tart, utána viszont kérdéses, hogy hogyan zajlik majd a szigetország ellátása.
febr. 1
0:09
Csökkent a rés, javított a magyar export (ProfitLine)
Bár az export jobb eredményt el, az import még mindig fölényben van. Az idén az élénk belső fogyasztás miatt mérséklődhet a külkereskedelmi mérleg többlete.
febr. 1
0:33
Négy és fél milliárd forintért irtják a szúnyogokat a kormányközeli cégek (168 Óra Online)
A Katasztrófavédelem tavaly októberben írt ki pályázatot a 2020-2022 közötti irtásokra, a nyílt eljáráson pedig a hasonló tendereken rendszeresen jól szereplő Corax-Bioner Biotechnológiai Zrt., a Szemp Air Légiszolgáltató Kft. és a Rovért Kft. futott be. Az uniós közbeszerzési értesítő alapján a három nyertes 36 hónapos szerződés keretében,
febr. 1
0:37
Az EU legszegényebb és legkorruptabb állama hamarabb bevezeti az eurót, mint Magyarország (168 Óra Online)
"Teljesen előre látható", hogy Bulgária a terveknek megfelelően idén tavasszal csatlakozik az euró előszobájának tartott ERM-2 árfolyamrendszerhez, 2023-ben pedig belép az euróövezetbe - közölte egy bolgár rádiónak nyilatkozva a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vezetője vasárnap.
febr. 1
0:41
Túlságosan is fegyelmezett adósok a diákhitelesek, ezért emelni fogják a kölcsön havi maximális összegét (168 Óra Online)
A felsőoktatási hallgatók megnőtt kiadásai indokolttá teszik a szabad felhasználású Diákhitel 1 maximális összegének emelését - a témáról hétfői számában ír a Világgazdaság.
febr. 1
0:45
Mészáros Lőrincnek már nagyobb vagyona van, mint egész Venezuelának (168 Óra Online)
A venezuelai államkincstár készpénzállománya aggasztó szintre csökkent – írja a Business Insider nyomán az Index.
febr. 1
0:49
Hűtlen kezelésért elítélt fideszes háttérember vette meg a Hollóházi Porcelángyárat, mások nem is mertek rá licitálni (168 Óra Online)
Pénteken tartották volna Hollóházán azt a dolgozói állománygyűlést, amelyet végül hétfőre halasztottak, és amelyen megjelent az új tulajdonos is. Mint kiderült, a Hollóházi Porcelángyárat működtető volt állami társaságot egy közismert, befolyásos fideszes háttérember, Szolnok egykori polgármestere, Várhegyi Attila vásárolta meg – írta a Szabad Pécs
febr. 1
0:53
Matolcsyék megszólaltak, megint rondán beszakadt az amúgy is betegeskedő forint (168 Óra Online)
Nem változtatott az MNB az alapkamaton, így az maradt a rekordalacsony, 0,9 százalékos szinten. A kamatdöntés előtt 337,0-nál járt a forint árfolyama az euróhoz képest, az indoklásig eltelt egy órában 337,5-ig gyengült a forint, utána azonban percek alatt beszakadt az árfolyam,
febr. 1
0:57
Az Orbán-kormány uniós pénzekből finanszírozná családpolitikai programját egy minisztériumi előterjesztés szerint (168 Óra Online)
A kormány Brüsszelből érkező támogatásokból finanszírozná családpolitikai programját, a Rogán Antal vezette Miniszterelnöki Kabinetiroda pedig a turisztikai területen tartja rajta a szemét – írja a 24.hu a birtokába került kormányzati dokumentum alapján.
febr. 1
3:24
Várják a pályázatokat az innovációs díjra (Magyar Hírlap)
Üzleti elismerés
febr. 1
3:28
Stabil szereplő a hazai agráriumban (Magyar Hírlap)
Jubileumi évforduló
febr. 1
3:32
Kiváló német–magyar gazdasági kapcsolatok (Magyar Hírlap)
Egyértelmű irányt vett, hogy milyen legyen a jövő autója
febr. 1
3:36
Főszerepben a vizes élőhelyek (Magyar Hírlap)
Idén lejár a nemzetközi, az uniós és a magyar biodiverzitási stratégia is, ezután összegzikaz elvégzett munkát, valamint meghatározzák a további célokat
febr. 1
3:40
Továbbra is a panellakások a legmegfizethetőbbek (Magyar Hírlap)
A családi házak négyzetméterárai átlagosan harmadával nőttek
febr. 1
3:42
A koronavírus miatt van nyomás alatt a gabonapiac (Agrofórum)
Kilenc napja mutat mínuszt a szójabab ára, amely most 0,4 százalékkal csökkent. A búza kurzusa 1,4 százalékos mínuszban áll, de a kukorica kezd magára találni és 0,5 százalékkal drágult.
febr. 1
3:44
Fővárosi ingatlan is lehet az állapota miatt eladhatatlan (Magyar Hírlap)
Bár az árak miatt az alacsonyabb alapterület felé tolódott a kereslet, ha jó helyen fekszik, a száz négyzetméternél nagyobb ház is viszonylag gyorsan gazdát cserélhet
febr. 1
4:03
Fizikai munkások órabére - mennyit keres 2020-ban, aki fizikai munkát végez? (ProfitLine)
2019 utolsó negyedévben 1203 forint volt a fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos bruttó órabére – derül ki a Trenkwalder közel 7 ezer fő béradatait feldolgozó elemzéséből. Ez 21 százalékkal haladja meg a tavalyi év hasonló időszakában tapasztalt 993 forintos szintet. A felsőbb kategóriákban eközben továbbra is egy számjegyű a bé
febr. 1
4:42
Óvatosan tekint a jövőbe a Caterpillar (Agrofórum)
Ugyan a várt feletti negyedik negyedéves eredményt közölt a Caterpillar, a 2020-as várakozásait erősen konzervatívra fogalmazta meg a cég.
febr. 1
4:48
Tovább zuhannak a nyugat-európai tőzsdék és az olaj (NRGreport)
Erős mínuszokban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdeindexek csütörtökön, a hangulatot szerte a világban jelentősen rontotta a Kínában gyorsan terjedő tüdőgyulladás-járvány. Kínában a fertőzöttek száma meghaladta a nyolcezret, a halottaké pedig elérte a 170-e - írja az MTI.
febr. 1
5:03
AutoWallis: 21 százalékkal bővült a gépjármű-értékesítés 2019-ben (ProfitLine)
Az előzetes adatok alapján 2019-ben jelentősen felpörgött a gépjármű-értékesítés az AutoWallis-nál: 21,1 százalékkal, 6008 darabra bővült az eladott gépjárművek összesített száma. Ebből a belföldön eladott új 21,2, a használt 39, míg a külföldön eladott új gépjárművek száma 15 százalékkal bővült. Jó évet zárt a szolgáltatói üzletág is, miután a sze
febr. 1
6:03
Jönnek az új rendszámok, de ki nevet majd a végén? (Infostart)
Ausztrália után egy amerikai szövetségi államban is engednék, hogy a rendszámokon emodzsik tűnjenek fel.
febr. 1
6:03
A béremelkedés kockázatokkal jár (ProfitLine)
Jelentősen 11,2 százalékkal nőttek a fizetések tavaly, az idén folytatódik az emelkedés, de lassabb ütemben. A nettó reálbérek is visszafogottabban emelkedhetnek.
febr. 1
6:15
Eljött a devizahitelesek nagy napja: magyarok százezrei könnyebbültek meg egyszerre (Portfolio)
A magyar bankszektor történetének egyik legnagyobb horderejű pénzügypolitikai intézkedése lépett hatályba 2015. február 1-jén, vagyis kereken öt évvel ezelőtt. 1,9 millió devizaalapú hitelszerződés forintosítására és tisztességtelen szerződési feltételeinek elszámolására került sor. Példátlan összeget, 734 milliárd forintot kellett kifizetniük vagy
febr. 1
6:39
Váratlan kanyarok a fővárosi ingatlanpiacon (Infostart)
Tavaly harmadával esett vissza a budapesti újépítésű lakások forgalma, igaz, a kínálat is ötödével szűkült - derült ki az OTP Budapesti Újlakás Értéktérképéből. 2020-ra konszolidációt várnak a bank elemzői.
febr. 1
6:42
Már az arcunkra is kenhetjük a blockchaint (FinTechRadar)
Tévedett, aki azt hitte, hogy a tavalyi évvel magunk mögött hagytuk azt a remek trendet, hogy mindenre megpróbálják ráírni a blockchain szót.
febr. 1
6:45
Újra kitört itthon a lottóláz (Magyar Nemzet)
A játék történetének harmadik legnagyobb nyereményét kínálja a hét végén az ötös lottó. Ha valaki mind az öt számot helyesen jelöli meg, ráadásul egyedül teszi ezt, 4,242 milliárd forintot nyer.
febr. 1
6:48
Újra kitört itthon a lottóláz (Hírstart)
A játék történetének harmadik legnagyobb nyereményét kínálja a hét végén az ötös lottó. Ha valaki mind az öt számot helyesen jelöli meg, ráadásul egyedül teszi ezt, 4,242 milliárd forintot nyer.
febr. 1
6:51
Nem csak az OECD lista miatt búsulhatunk, egyre több a nem tanuló fiatal (Menedzsment Fórum)
Nem csak a NAT körül kialakult zűrzavarral -, hanem ahogy az OECD év eleji nagyjelentéséből kiderült -, az oktatás színvonalával sem vagyunk elégedettek. Harmincöt országból a harmadik legborúsabban látjuk a hazai iskolarendszer színvonalát. De épp a napokban látott napvilágot a Munkaerőpiac 2018 című magyar kiadvány is, melynek szomorú konklúziói
febr. 1
6:51
Drágulás a sertéspiacon (Magyar Nemzet)
Az egekbe szökött az elmúlt hónapokban a sertéshús ára, a Magyar Nemzetnek nyilatkozó áruházláncok szerint már a keresleten is meglátszik a drágulás hatása.
febr. 1
7:03
Júliusra akarja az új kötelező telefontöltő szabályt az EP (Infostart)
Az Európai Parlament legkésőbb 2020 júliusáig várja az Európai Bizottságtól az egységes töltő szigorúbb szabályzásáról szóló javaslatot - közölte a szervezet.
febr. 1
7:03
Duna House - Dinamikus fejlődés itthon és a régióban is (ProfitLine)
A Duna House ingatlanközvetítő hálózata lett a Legdinamikusabban fejlődő Franchise hálózat Magyarországon, derült ki a Magyar Franchise Szövetség tegnap esti díjkiosztó gáláján. Az országos hálózat a tavaly elért hazai fejlődésével érdemelte ki az elismerést, ami mellett januárban a lengyelországi tevékenységénél is további bővülést jelentett be a
febr. 1
7:06
Hajmeresztő változás az Ötöslottón: ezt egyetlen magyar játékos sem teszi zsebre (Pénzcentrum)
Egy Ötöslottó alapjáték ára 2003-tól összességében 100 százalékos áremelkedésen esett át, azaz a 17 éve tapasztalható ár szó szerint megduplázódott. Ehhez képest ugyanekkora időtávon az infláció mértéke Magyarországon 89 százalékos...
febr. 1
7:06
Drágulás a sertéspiacon (Hírstart)
Az egekbe szökött az elmúlt hónapokban a sertéshús ára, a Magyar Nemzetnek nyilatkozó áruházláncok szerint már a keresleten is meglátszik a drágulás hatása.
febr. 1
7:12
Az Ötöslottó történetének harmadik legnagyobb nyereménye a tét ezen a héten (Hírstart)
Még mindig van lehetőség arra, hogy egy szerencsés a több mint 4 milliárd forintos jackpotot, vagyis az Ötöslottó történetének harmadik legmagasabb főnyereményét vihesse haza a hétvégén. Az Ötöslottón 30 hete nem született telitalálat, így most szombaton már 4,242 milliárd forintért szállhatunk versenybe. A játék 20 éve, egy októberi szombaton tett
febr. 1
7:21
Korai még a vészharangot kongatni az újlakás-piacon? (Piac és Profit)
2019 második felében még érezhetőbbé vált a fővárosi újlakás-piac – első félévben már tapasztalható – visszaesése a korábbi évekhez képest. A tavalyi év egészében 30 százalékkal csökkent a forgalom, az újonnan piacra kerülő kínálat pedig 20 százalékkal maradt el a 2018-as évitől.
febr. 1
7:36
Durván megugrik a babakötvény kamata (Pénzcentrum)
A Babakötvény továbbra is az egyik legmagasabb hozamú megtakarítási forma, az éves kamatszintje 5,8 százalékról 6,4 százalékra emelkedik februártól. Varga Miháky, pénzügyminiszter kiemelte: a kötvény népszerűségét jelzi, hogy...
febr. 1
7:42
Újra kitört itthon a lottóláz (Hírstart)
A játék történetének harmadik legnagyobb nyereményét kínálja a hét végén az ötös lottó. Ha valaki mind az öt számot helyesen jelöli meg, ráadásul egyedül teszi ezt, 4,242 milliárd forintot nyer.
febr. 1
7:44
Durván megugrik a babakötvény kamata (Hírstart)
A Babakötvény továbbra is az egyik legmagasabb hozamú megtakarítási forma, az éves kamatszintje 5,8 százalékról 6,4 százalékra emelkedik februártól. Varga Miháky, pénzügyminiszter kiemelte: a kötvény népszerűségét jelzi, hogy...
febr. 1
7:48
Februártól nő a Babakötvény éves kamata (Hírstart)
A Babakötvény továbbra is az egyik legmagasabb hozamú megtakarítási forma, az éves kamatszintje 5,8 százalékról 6,4 százalékra emelkedik februártól - árulta el Varga Mihály.
febr. 1
8:00
G7 Podcast: A koronavírus a globális gyógyszerellátást is megrengeti (G7)
Néhány nap alatt a havi forgalom négy-ötszörösére nőtt a kereslet Magyarországon a szájmaszkok és fertőtlenítőszerek iránt. Feller Antal, a Hungaropharma vezérigazgatója a podcastunk vendége.
febr. 1
8:03
Taroltak a corvinusos diákok a világ egyik legjelentősebb részvényelemző versenyén (ProfitLine)
A Corvinus diákjai szerezték meg az első és második helyezést a CFA Research Challenge 2019. január 24-i, hazai döntőjén.
febr. 1
8:21
Kitartóan drágul az arany (Napi)
Tavaly a globális aranykínálat meghaladta a 4776 tonnát, így bőven fedezni tudta a 4355,7 tonnás keresletet - közölte a Conclude Befektetési Zrt. az MTI-vel az Arany Világtanács (World Gold Council, WGC) adatai alapján.
febr. 1
8:39
Úgy ígér adócsökkentést a kormány, hogy nincs rá elég pénze (Népszava)
A kabinet adócsökkentési ötletei nyomán mérséklődhet a szocho, az szja, több kisadó is megszűnhet. Ám a tervek negyedéhez sincs elég forrás.
febr. 1
8:39
Meglepetés a béremelkedés (Magyar Nemzet)
Az év végi jutalmaknak köszönhetően a várakozásokat meghaladó mértékben nőtt a bruttó átlagkereset tavaly novemberben, 13,9 százalékkal volt magasabb, mint egy évvel korábban – közölte a Ksh.
febr. 1
8:45
Nő a Babakötvény éves kamata (Infostart)
A Babakötvény továbbra is az egyik legmagasabb hozamú megtakarítási forma, az éves kamatszintje 5,8 százalékról 6,4 százalékra emelkedik februártól - közölte Varga Mihály.
febr. 1
8:51
A terv és az engedély is megvan a reptéri vasút építéséhez (HVG)
Egy államtitkári válaszból derült ki, hogy 2021 után kezdődhet a munka.
febr. 1
8:51
Eljött a február, fizethetik a büntetést a figyelmetlen autósok (Portfolio)
Pénteken éjfélkor lejártak a tavalyi autópálya-matricák, nulla órától már csak a 2020-as úthasználati jogosultságokkal lehet a díjköteles utakon közlekedni, ellenkező esetben pótdíjat kell az autósnak fizetnie.
febr. 1
8:54
Gyengült a forint ma reggelre (GazdaságPortál)
Szombat reggel 8 órára 0.01%-ot gyengült a forint az euróval szemben és így lett 337 forint és 22 fillér az euró, az ÁrfolyamTudós.hu napi jelentése szerint. A dollárhoz képest stagnál a hazai fizetőeszköz, ennek megfelelően egy amerikai dollár jelenleg 303 forintba és 96 fillérbe kerül. A frankhoz viszonyítva 0.02%-ot gyengült a magyar deviza, így
febr. 1
8:54
Eljött a február, fizethetik a büntetést a figyelmetlen autósok (Hírstart)
Pénteken éjfélkor lejártak a tavalyi autópálya-matricák, nulla órától már csak a 2020-as úthasználati jogosultságokkal lehet a díjköteles utakon közlekedni, ellenkező esetben pótdíjat kell az autósnak fizetnie.
febr. 1
9:00
Gyengült a forint ma reggelre (Hírstart)
Szombat reggel 8 órára 0.01%-ot gyengült a forint az euróval szemben és így lett 337 forint és 22 fillér az euró, az ÁrfolyamTudós.hu napi jelentése szerint. A dollárhoz képest stagnál a hazai fizetőeszköz, ennek megfelelően egy amerikai dollár jelenleg 303 forintba és 96 fillérbe kerül. A frankhoz viszonyítva 0.02%-ot gyengült a magyar deviza, így

Keresés