2020. február 18. kedd

febr. 18
1:39
Dízelbotrány és kártalanítás (NRGreport)
Annak ellenére, hogy nem sikerült megállapodni a kártalanítás pontos összegéről a Volkswagen (VW) konszern és azok között, akik az autógyártó dízelbotrányában érintett modelljeiből vásároltak, a német cég 850 millió eurót kifizet az érintetteknek.
febr. 18
2:36
Február 27-én nyílik az Utazás 2020 kiállítás (ProfitLine)
Az idén február 27. és március 1. között rendezik meg az ország és a régió legjelentősebb nemzetközi turisztikai seregszemléjét, az Utazás 2020 kiállítást, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban 40 ország több mint 250 kiállítója várja az érdeklődőket 20 ezer négyzetméteren - jelentette be Tihanyi Klára, a főszervező Hungexpo Zrt. stratégiai és üzlet
febr. 18
3:36
Védjük a celebeket! - egymillióan írták alá a petíciót (ProfitLine)
Alig egy nap alatt több mint egymillióan írták alá azt a két nagy-britanniai petíciót, amelyek kezdeményezői egy közismert televíziós személyiség öngyilkossága nyomán a celebek magánéletének erőteljes törvényi védelmét követelik.
febr. 18
3:45
Hajtatott padlizsán palántanevelése (Agrofórum)
Amikor „különleges”, ritkán fogyasztott, új zöldségfélékről beszélünk, a padlizsánt vagy tojásgyümölcsöt, mint példát gyakran megemlítjük. Pedig se nem különleges, nem is ritkán fogyasztott, és hazánkban is már régóta ismerik, igaz kicsit elfelejtettük.
febr. 18
4:06
4IG elemzés (ProfitLine)
.
febr. 18
4:21
Történelmi csúcsokat dönt a búzatermés (Familyversum)
Egyre kedvezőbbek a hozamok hazánkban, az árak pedig összhangban voltak a nemzetközi piaci viszonyokkal
febr. 18
4:25
Még egy hónapig kérhető az adóhatóságtól az szja-bevallástervezetek postázása (Familyversum)
Automatikusan elkészített adóbevallás
febr. 18
4:27
Zászlóink színei is összekötnek minket (Familyversum)
Az Utazás 2020 rendezvénysorozat idei témája az aktív kikapcsolódás, mottója: kultúra és vallás a turizmusban
febr. 18
4:29
A háztartások vagyona tavaly tovább nőtt (Familyversum)
Európai összehasonlításban a magyar családok pozitív képet mutatnak a megtakarításokat tekintve
febr. 18
4:30
A háztartások vagyona tavaly tovább nőtt (Hírstart)
Európai összehasonlításban a magyar családok pozitív képet mutatnak a megtakarításokat tekintve
febr. 18
4:36
Koronavírus: Az autógyártás lehet a legnagyobb vesztes (ProfitLine)
Az autógyártás szenvedheti meg leginkább az új típusú koronavírus okozta járványt az ipari ágazatok közül egy elemzés szerint, amelyről hétfőn számolt be a német sajtó.
febr. 18
4:42
Sokat spórolhatnak a kávézók egy új kutatás szerint, ha így készítik a kávét (GazdaságPortál)
A kávéfelhasználás 25%-kal csökkenthető, miközben a kávé íze minden eddiginél finomabb lesz, ha a baristák követik a kutatók tanácsait.   Mi a finom kávé elkészítésének titka? Erre a kérdésre évszázadok óta keresik a választ a kávéspecialisták éppúgy, mint az egyszerű kávékedvelők. Aki biztosra akar menni, annak érdemes elvégeznie egy jó nevű iskol
febr. 18
5:06
50 milliárd forinttal tovább csökken a jegybanki swapállomány (ProfitLine)
Mind a négy lejáraton 14,7 milliárd forint értékű ajánlatot fogadott el a Magyar Nemzeti Bank (MNB) a hétfői forintlikviditást nyújtó devizaswap-tenderen (devizacsere-tender), az MNB által biztosított bankrendszeri többletlikviditás mintegy 50 milliárd forinttal, 1942 milliárd forintra csökken.
febr. 18
5:15
Pr-ügynökséget választott a Tui Magyarország (Márkamonitor)
Meghívásos tenderen a Solutions Communicationst választotta PR- és kommunikációs feladatainak ellátásra a TUI Magyarország.   A német utazásszervező cég hazai leányvállalata egyrészt a TUI kínálatának online értékesítését végzi Magyarországon, másrészt szakmai támogatást nyújt mintegy 230 hazai utazási irodának, amelyek a TUI termékeit és szolgálta
febr. 18
5:24
Jelentős összeget lehet spórolni a bankszámlán, csak kevesen figyelnek oda (Infostart)
Érdemes odafigyelni az egyes szolgáltatások árazására, mert azzal évente akár százezer forintot is meg lehet takarítani.
febr. 18
5:30
Akár százezer forintot is lehet spórolni egy bankszámlán évente (Hírstart)
Januárban mindenkinek kellett kapnia a bankjától egy bankszámla-díjkimutatást, ami tételesen megmutatja, 2019 utolsó öt hónapjában mennyit költött bankolásra. Ez sokakat sokkolt, hiszen ekkor szembesültek azzal, mennyit fizettek a készpénzfelvételért, a bankkártya-használatért vagy éppen milyen költséggel járt hitelkeretük fenntartása. Egy konkrét
febr. 18
5:36
37 százalékkal nőtt az Alteo bevétele (ProfitLine)
Az Alteo Energiaszolgáltató Nyrt. tavaly 25,573 milliárd forint konszolidált árbevételt ért el, 37 százalékkal többet, mint az előző évben - derül ki a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn közzétett adatokból.
febr. 18
5:39
Luxemburg is a brexit nyertesei közé került (FinTechRadar)
Eddig is szerették az európai adóparadicsomot a pénzügyi cégek, de további szervezetek költözhetnek oda.
febr. 18
5:42
Nem perelheti az MNB-t a Matolcsy György unokatestvérétől bankot vett cég (Menedzsment Fórum)
A Fővárosi Törvényszék ugyanis elutasította a Solar Gold azon kérelmét, hogy felperesként csatlakozhasson a jegybankelnök rokonához, Szemerey Tamáshoz és annak kft.-jéhez, a BanKonzulthoz a Magyar Nemzeti Bankkal (MNB) szemben több mint fél éve zajló bírósági ügyben.
febr. 18
5:51
Apadóban az államadósság (AQUA)
Az előzetes adatok szerint a bruttó hazai termék 66,4 százalékára csökkent tavaly a magyar államadósság. Amikor 2010-ben az Orbán-kormány átvette az irányítást, a ráta nyolcvan százalék felett volt.
febr. 18
5:54
Közel 4 százalékponttal csökkent egy év alatt az államadósság (Hírstart)
A GDP 2,1 százaléka lehetett az államháztartási hiány 2019-ben az első becslés szerint, az államadósság a GDP 66,4 százalékára csökkent.
febr. 18
6:00
Ők a szuperállampapír legnagyobb áldozatai - Ezt nem fogják kitenni az ablakba a bankok (Portfolio)
Soha nem volt még annyi megtakarítása a magyar lakosságnak, mint 2019 végén: átlépte a háztartások bruttó pénzügyi vagyona a 60 ezer milliárd forintot. Ahogy sejtettük, tarolt tavaly a szuperállampapír: 100 forintnyi új lakossági megtakarításból 64 forint kötött ki állampapírban, 21 forint pedig folyószámlán. További 11 forint készpénzben maradt, m
febr. 18
6:00
Pofátlan lehúzás a bankokban: nyugaton filléres, mi a gatyánkat is ráfizetjük (Pénzcentrum)
Egy csapásra átláthatóbbá teszik a lakossági banki folyószámlákat az idén január végén először - s ezentúl majd rendszeresen ilyenkor - kézhez kapott éves díjkimutatások, az MNB által koordinált azonnali fizetési rendszer márciusi...
febr. 18
6:06
A koronavírus előtt erre csak a pénzügyi válság volt képes (Infostart)
A koronavírus januári bejelentése óta csökkennek az árak a gáz- és kőolajpiacon, illetve visszaesett a kereslet is az energiahordozók iránt – ismertette az Inforádió EnergiaVilág című műsorának nyilatkozva Pletser Tamás, az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője.
febr. 18
6:09
Átfogó program zöldíti ki a magyar energiatermelést (AQUA)
A klíma és a természet védelme hazafias kötelességünk – fogalmazott évértékelő beszédében Orbán Viktor miniszterelnök, s ezzel egyszersmind a jövő egyik legfontosabb cselekvési tervét is felvezette.
febr. 18
6:12
Orbán Viktor ma templomban volt, onnan nem ment be a Parlamentbe (Hírstart)
„Minden parlamenti ülésszak elején és végén a Fidesz-KDNP frakciója parlamenti áhítatot tart a közeli református templomban. Ma is ezt tettük” – árulta el Facebookon Varga Mihály pénzügyminiszter a kormánypártiak egy olyan szokását, ami eddig nem volt közismert.
febr. 18
6:15
Plüsshóddal gyűjtött 21 millió forintot az Auchan (Márkamonitor)
A várakozásokat is felülmúlva összesen 21 millió forintot gyűjtött jótékonysági kampánya keretében vásárlói és munkatársai segítségével az Auchan a Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinikájának. Az összeget az életmentő beavatkozásokhoz nagy segítséget nyújtó röntgenkép-erősítő berendezés beszerzésére fordították. Összesen 41 809 dar
febr. 18
6:24
Drákói lesz az új brit rendszer (Infostart)
Megtetszett az ausztrál szigor Boris Johnsonnak, ezért tekintet nélkül a brit gazdaság munkaerő-igényére, jövőre teljesen új, pontozásos rendszert vezetne be a munkavállalási engedélyek kiadásánál. Csak a jól fizető állásokra jelentkezők számíthatnak könnyű hozzáférésre a brit munkaerő-piacon.
febr. 18
6:36
Lecsengőben van a járvány Kínában (ProfitLine)
Általánosan lecsengőben van az új típusú koronavírus-járvány Kínában a napi adatok alapján, de az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint még korai lenne a járvány tartós csillapodását kiolvasni a számokból.
febr. 18
6:42
Az OTP Bank értékesíti szlovák leánybankját (GazdaságPortál)
Az OTP Bank eladja az OTP Banka Slovensko a.s.-ban fennálló 99,44 százalékos részesedését a KBC Banknak – közölte az OTP a Budapesti Értéktőzsde honlapján hétfőn. Az OTP Bank az MTI-vel azt közölte: a tranzakció pénzügyi zárása a szükséges szabályozói és felügyeleti engedélyek – a Szlovák Nemzeti Bank (NBS), a Belga Nemzeti Bank (NBB), az Európai .
febr. 18
6:42
Ők a szuperállampapír legnagyobb áldozatai - Ezt nem fogják kitenni az ablakba a bankok (Hírstart)
Soha nem volt még annyi megtakarítása a magyar lakosságnak, mint 2019 végén: átlépte a háztartások bruttó pénzügyi vagyona a 60 ezer milliárd forintot. Ahogy sejtettük, tarolt tavaly a szuperállampapír: 100 forintnyi új lakossági megtakarításból 64 forint kötött ki állampapírban, 21 forint pedig folyószámlán. További 11 forint készpénzben maradt, m
febr. 18
6:51
Rés a pajzson: mi lesz ha a metán bebuktatja a gázt? (NRGreport)
Az olaj- és gázipar metánkibocsátásának visszafogását célzó stratégiát készít az Európai Bizottság, ennek érdekében pedig fel kívánja mérni a szektor metánemisszióját is. Megbízható mérési vagy jelentési módszer ma még nem áll rendelkezésre, így jelenleg senki sem tudja megmondani, hogy a szektor pontosan mennyi metánt bocsát ki, ezért ezt a terüle
febr. 18
6:54
Az étel, ami történetet mesél, és kapcsolatot teremt (Piac és Profit)
A Food&Wine szerint a baszkok kétszer annyit költenek élelmiszerre/étkezésre, mint az amerikaiak, és valószínűleg jóval több időt töltenek főzéssel és evéssel is. Ha megkérdezünk egy spanyolt, hogy hol a legjobb a konyha az országban, biztosan a baszk tartományokat említi. Így hát felkerekedtünk mi is, hogy felfedezzük Észak-Spanyolország egyik leg
febr. 18
7:06
Ezért fontosak az egyetemi startupok Magyarországon (ProfitLine)
Egyetemi startupokkal növelhető Magyarország innovációs teljesítménye - hangsúlyozta az innovációs és technológiai miniszter hétfőn a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Z-épülétének 10. emeletén létrehozott startup inkubációs központ átadásán.
febr. 18
7:06
A lakosság háromnegyedét érintik az ausztrál bozóttüzek (Portfolio)
Az Ausztráliában tavaly szeptember óta pusztító bozóttüzek a lakosság háromnegyedét érintették közvetve vagy közvetlenül egy kedden nyilvánosságra hozott felmérés szerint.
febr. 18
7:09
Találtunk egy titkos fideszes kádertemetőt (G7)
Valószínűleg senkinek nem tűnne fel, ha egyik napról a másikra megszüntetnék a megyei önkormányzatokat. Kivéve a képviselőket és bürokratákat, akik onnan kapják a fizetésüket.
febr. 18
7:12
Nagyot dobbanthat idén a tőzsde (Napi)
Soha nem volt még olyan ígéretes a tőzsdei évnyitás, mint idén, jelen állás szerint több mint 10 új kibocsátó is megjelenthet, akár a főpiacon, akár a kis- és középvállalati szegmensben. Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) vezérigazgatója szerint van alapja a nagy állami cégek megjelenésének a nyilvános kereskedésben, míg a következő ötéves
febr. 18
7:12
Koronavírus: szelídül a járvány (Portfolio)
Általánosan lecsengőben van az új típusú koronavírus-járvány Kínában a napi adatok alapján, de az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint még korai lenne a járvány tartós csillapodását kiolvasni a számokból.
febr. 18
7:12
A lakosság háromnegyedét érintik az ausztrál bozóttüzek (Hírstart)
Az Ausztráliában tavaly szeptember óta pusztító bozóttüzek a lakosság háromnegyedét érintették közvetve vagy közvetlenül egy kedden nyilvánosságra hozott felmérés szerint.
febr. 18
7:15
Most Fórum a televízió jövőjéről (Márkamonitor)
Villogó bútordarab garbós beszélő fejekkel, a világ híreinek varázsgömbje, instant cirkusz vagy otthonunk házi oltára – közel egy évszázada nézzük, de vajon tudjuk-e, mi is a televízió valójában? A digitális műsorszolgáltatás, a streaming és a felhasználók által generált tartalmak korában érdemes egyáltalán megkülönböztetnünk a tévét bármilyen más
febr. 18
7:18
Apadóban az államadósság (Hírstart)
Az előzetes adatok szerint a bruttó hazai termék 66,4 százalékára csökkent tavaly a magyar államadósság. Amikor 2010-ben az Orbán-kormány átvette az irányítást, a ráta nyolcvan százalék felett volt.
febr. 18
7:24
Bajba kerülhet az EU a brit szélerőművek nélkül - Áll a bál az Európai Bizottságban a Brexit után (Portfolio)
Még Frans Timmermans, az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke is bírálta az uniós intézmény döntését, mellyel az a Brexitre hivatkozva megszüntette az Egyesült Királyság tagságát az Északi-tengeri szélenergia együttműködési platformban annak ellenére, hogy az együttműködés hivatalosan nem is az EU testülete. A szervezet több tagországa és iparági v
febr. 18
7:27
Stabil megoldás lehet a munkaerő kölcsönzése (AQUA)
.
febr. 18
7:33
Jönnek az elektromos autóbuszok (AQUA)
.
febr. 18
7:36
A munkaerőpiaci reformprogramról tanácskoztak Veszprémben (ProfitLine)
A hatékony munkaközvetítést szolgáló munkaerőpiaci reformprogram hatodik üteme indul Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében, valamint a fővárosban, az országos bevezetés március 31-én zárul - mondta Karakó László, az Országos Foglalkoztatási Alap (OFA) Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a programról szóló tanácskozáson Veszprémben.
febr. 18
7:36
Kezdődik a Brexit nevű huzavona újabb köre (Portfolio)
A brit kormány főtárgyalója szerint London nem lesz hajlandó kompromisszumokra több alapvető fontosságú kérdésben az Európai Unióval (EU) márciusban kezdődő egyeztetéseken, amelyek célja a jövőbeni kétoldalú kapcsolatrendszer feltételeinek kialakítása.
febr. 18
7:42
Ez vár Magyarországon a rossz földekre (Infostart)
Beültetik növényekkel, de nem gabonafélékkel vagy zöldségekkel - hanem fákkal.
febr. 18
7:45
A nagy elektromosautó-paradoxon (AQUA)
A villanyautó-forradalom nyerésre áll, vagy van még harminc évük a belsőégésű motort gyártó vállalkozásoknak? A Tesla, az e-mobilitás faltörő kosa a piac ítélete szerint ma többet ér, mint a Vw-csoport.
febr. 18
7:48
Vad kilengésekkel kezdi a napot a forint (Napi)
Gyengült a forint a főbb devizákhoz képest a nemzetközi bankközi piacon kedd reggel - írja az MTI.
febr. 18
7:48
Lecsengőben a koronavírus? Még korai az öröm (Privátbankár)
Általánosan lecsengőben van az új típusú koronavírus-járvány Kínában a napi adatok alapján, de az Egészségügyi Világszervezet szerint még korai lenne a járvány tartós csillapodását kiolvasni a számokból.

Keresés