2020. február 11. kedd

febr. 11
1:03
Elindult a Kresz-verseny (ProfitLine)
Háromfordulós, online Kresz-versenyt indított 14 és 24 év közötti fiatalok számára a DUE Médiahálózat és a Generali a Biztonságért Alapítvány - mondta Szayly József, a DUE Médiahálózat alelnöke hétőn az M1 aktuális csatornán.
febr. 11
1:33
Létszámcsökkenéssel és 450 bankfiók bezárásával számol az UniCredit Olaszországban (ProfitLine)
Az UniCredit bankcsoport Olaszországban 2023-ig hatezres létszámcsökkentést és 450 olaszországi bankfiók bezárását tervezi - jelentette be a bank a szakszervezeteknek hétfőn.
febr. 11
2:33
Nőtt a munkanélküliség Csehországban (ProfitLine)
Csehországban januárban 3,1 százalékra emelkedett a munkanélküliség a decemberi 2,9 százalék után. Ennek ellenére 1997 óta ez a legjobb januári eredmény - közölte a cseh munkaügyi hivatal hétfőn Prágában.
febr. 11
2:39
Nőtt a munkanélküliség Csehországban (Hírstart)
Csehországban januárban 3,1 százalékra emelkedett a munkanélküliség a decemberi 2,9 százalék után. Ennek ellenére 1997 óta ez a legjobb januári eredmény - közölte a cseh munkaügyi hivatal hétfőn Prágában.
febr. 11
3:03
Biztonságosabb lett a hazai gyógyszerellátás (ProfitLine)
Még biztonságosabb lett a hazai gyógyszerellátás a vényköteles gyógyszerek egyedi azonosítóval való ellátásával - közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (Ogyéi) főigazgatója hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján.
febr. 11
3:33
Rendkívüli ülést tartanak az uniós egészségügyi miniszterek (ProfitLine)
A Kínában nemrégiben megjelent új vírus aggasztó terjedése miatt az európai uniós tagállamok egészségügyi miniszterei rendkívüli ülést tartanak csütörtökön Brüsszelben, amely segíteni fogja a tagállamok fellépésének összehangolását - közölte Janez Lenarcic, a válságkezelésért felelős uniós biztos hétfőn.
febr. 11
3:42
Nagy pezsgést mutat a használt mezőgazdasági gépek piaca – élő aukciók sora várható (Agrofórum)
A mezőgazdasági gépek piaca nagy pezsgést mutat, az utóbbi időszakban különösen a használt eszközök iránti kereslet nőtt meg. Ilyen téren bővíti az agrárszakemberek lehetőségeit az Intergavel Kft., amely február 18-án élő gépárverést tart a Somogy megyei Kéthelyen, idővel pedig országos rendezvénysorozatot szervezne.
febr. 11
4:09
Kilencéves csúcsra szökött fel az infláció Kínában (ProfitLine)
Csaknem kilencéves csúcsra szökött fel az infláció Kínában januárban a holdújévi ünnep miatt megnőtt kereslet, valamint az országot sújtó koronavírus-járvány hatására.
febr. 11
4:36
Egyre több turista érkezik Magyarországra Izraelből, Kínából és Csehországból is (Familyversum)
Másodikak vagyunk a régióban
febr. 11
4:40
Magyar agrárium a modernitásban (Familyversum)
A Veresi Paradicsom Kft. hazánk legkorszerűbb agrártechnológiájával rendelkezik, terményei ennek köszönhetően fokozatosan csökkenthetik a paradicsomimport mennyiségét
febr. 11
4:42
VW California: ezt is ki lehet hozni egy haszonjárműből (Agrofórum)
Az új mini konyhával felszerelt Californiai 6.1 Beach nyerte el a 2020. évi Európai Innovációs Díjat. Ez a díj az új California 6.1 esetében az idén a harmadik magas színvonalú elismerés volt, miután az autó elnyerte a „2020-as Év Lakóautója” és a „Hálózatba kapcsolt gépkocsi” 2020-as díját is.
febr. 11
4:42
A hiteligénylési kedv tavaly is felülmúlta az azt megelőző évet (Familyversum)
Növekszik a hitelkalkulátorok népszerűsége
febr. 11
4:44
Idén is alacsonyabb lesz az olajár a vártnál (Familyversum)
A lassabb kínai növekedés hatásai
febr. 11
4:46
Éjszaka is dolgoznak az útfenntartók (Familyversum)
Csak ütközéscsillapítóval felszerelt járművek védelmében lehet munkát végezni, nincs kézi forgalomirányítás, és speciális sorvillogót alkalmaznak a munkatársak
febr. 11
4:50
Visszatérítendő támogatás a hazai cégeknek (Familyversum)
Kiugróan fejlődő vállalkozások
febr. 11
4:54
Szemléletformáló tanórák megtartásához keresi újból energiaköveteit az energiahivatal (Familyversum)
Negyedszerre meghirdetett hallgatói pályázat
febr. 11
4:58
Már mintegy 51 ezer cég választotta a kisvállalati adót (Familyversum)
A megfelelő közteherviselési mód kiválasztásával rengeteg pénz spórolható meg törvényi keretek között, a pénzügyi tárca e célra létrehozott kalkulátorral segítette a választást
febr. 11
5:03
Mekkora erdőterület van Magyarországon? - egy ábrán mutatjuk (ProfitLine)
erdőterület összesen, ezer hektár
febr. 11
5:12
100 éve született a legendás kutató, id. dr. Béres József (Márkamonitor)
Száz évvel ezelőtt, 1920. február 7-én, született dr. Béres József, a Béres Csepp megalkotója. Egyike azon magyaroknak, akik felfedezésükkel és évtizedek kemény és sokáig el nem ismert munkájával kiemelkedőt és páratlant alkottak, egy igazi hungarikumot. Élete a szorgalom, a becsület, a hazaszeretet, a kitartás, a meg nem alkuvás, a segítőkészség e
febr. 11
5:33
Ne lepődjön meg, ha éjjelente gyakrabban tapasztalja (Infostart)
A Magyar Közút szakemberei összesen több mint 13 ezer munkaórát teljesítettek éjszakai műszakokban az állami kezelésű gyorsforgalmi utakon a tavalyi év folyamán.
febr. 11
5:42
Leheletnyivel olcsóbbá válik a parkolás a Parkl appal (FinTechRadar)
Versenyképes összegre csökkenti a parkolási startup a kényelmi díjat. Emellet a héten még csak fel sem számolják azt a 65 forintot.
febr. 11
5:54
Szív küldi, a NAV ellenőrzi (AQUA)
Az ország nagy részére kiterjedő akcióba kezdett a héten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal: a hatóság emberei a Valentin-napra készülő virágosokat, éttermeket, ajándéküzleteket, édességboltokat, ékszerészeket keresik fel.
febr. 11
5:57
Megszereztük a kormány egészségügyi reformcsomagját – Mire lesz ez elég? (Portfolio)
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma elkészítette az egészségügyi ellátórendszer átalakításához szükséges első jogszabály-módosításokat. Ha a kormány elfogadja a javaslatokat, érdemben változhat meg az állami intézményrendszer és ezzel megítélésünk szerint a kormány rendkívül fontos, az egészségügy jövőjét meghatározó, régóta várt folyamatot indít e
febr. 11
6:00
Utolsó lehetőség az állami támogatásra: akár családi villanyautót is vehetsz (Pénzcentrum)
Nincs már sok vissza, és kipörög a villanyautókra szánt támogatási keret, új állami pályázatról pedig nem hallani egyelőre. A szakértők számításai szerint már csak párszáz elektromos autót tudnak megtámogatni másfél millió forinttal...
febr. 11
6:03
Idén a háztartási élelmiszerbiztonságra összpontosít a Nébih (ProfitLine)
Idén a háztartási élelmiszerbiztonság és élelmiszerhigiénia jelentőségére hívja föl a fogyasztók figyelmét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Ételt csak okosan! című kampánya - közölte a Nébih hétfőn az MTI-vel.
febr. 11
6:09
Megtörhet végre a szomorú sorozat az amerikai vállalatoknál (Portfolio)
Véget érhetett a vállalati profitok recessziója az amerikai cégeknél – az eddig közzétett negyedik negyedéves gyorsjelentések alapján legalábbis. Sorozatban három negyedéven keresztül csökkent az S&P 500 vállalatok profitja és kezdetben 2019 utolsó negyedévére is a nyereség csökkenését jósolták az elemzők, de eddig biztatóan alakulnak a számok, így
febr. 11
6:12
A Generali a világ legfenntarthatóbb vállalatai között (Márkamonitor)
Az elmúlt időszakban a Generali Csoport nem csak a Corporate Knights neves elismerésében részesült, miszerint a világ top 100 legfenntarthatóbb vállalata egyikévé választották, hanem törekvéseinek hangsúlyozására csatlakozott a Net-Zero Asset Owner Alliance-hez is, mely azon biztosítókat és nyugdíjalapokat tömöríti, melyek vállalásuk szerint 2050-i
febr. 11
6:21
Mégsincs határidő a Budapest Bank eladására? (Privátbankár)
Eddig úgy tudtuk, hogy egy nemzetközi megállapodás alapján az Orbán-kormány már két éve, 2018. február 9-éig köteles lett volna intézkedni a Budapest Bankban (BB) meglévő részesedése legalább többségének az eladásáról. Ám e megállapodás egyik aláírója, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) most azt közölte a Privátbankár.hu-val, hogy il
febr. 11
6:33
Nemzetközi viszonylatban is jó a magyar szállodák teljesítménye (ProfitLine)
Nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő évet zártak a magyarországi szállodák tavaly: a kelet-közép-európai régióban a második legmagasabb volt az egy kiadható szobára jutó nettó szobaár-bevétel (Revpar) mutatója Ausztria után - tudatta a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (Mszész) hétfői közleményében.
febr. 11
6:36
A lakosságnak nem adna áramot Mészáros Lőrinc (G7)
Lehet, hogy a MET-tel és az állami MVM-mel kell megmérkőznie 22 ezer üzleti ügyfélért Mészáros Lőrinc áramkereskedelmi piacra készülő tőzsdei cégének.
febr. 11
6:39
SZÉP profitot vágtak zsebre a magyar hotelek (Hírstart)
Még nemzetközi összehasonlításban is kiemelkedő évet zártak a magyarországi szállodák tavaly. A belföldi vendégéjszakák száma ugyan csökkent, de a SZÉP-kártyák forgalma nagyon nagyot nőtt. Decemberben majdnem az előző évi dupláját érte el.
febr. 11
6:51
Egészen különös ötlettel állt elő Elon Musk (Piac és Profit)
Kisbefektetőkből online támogatói közösséget szervezett a Tesla védelmében Elon Musk. A rajongói tábor ugyanakkor nem csak pénzügyi védelmet jelent a társaságnak, de egyfajta szellemi védernyőt is azzal, hogy a közösség kíáll a Tesla technológiai törekvései mellett.
febr. 11
7:03
Bővül a Fulbright ösztöndíjprogram (ProfitLine)
A jelenlegi mintegy 250 millió forintról 2022-re 400 millió forintra emelkedik a magyar-amerikai Fulbright ösztöndíjprogram támogatási összege - jelentette be az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkára hétfőn sajtótájékoztatón, Budapesten.
febr. 11
7:03
Visszafogták Mészáros erőművét, hogy ne nőjön még nagyobbra a veszteség (444.hu)
Tavaly alig félgőzzel működött a veszteséges Mátrai Erőmű, amely ismeretlen áron kerül vissza Mészáros Lőrinctől az államhoz.
febr. 11
7:12
Foreo-kutatás a sminkelési szokásokról (Márkamonitor)
Négy hölgyből egy sminkkel az arcán fekszik le aludni, 60% pedig fél órával előbb kel fel csak azért, hogy már sminkelt arccal köszönthesse partnerét reggel – derül ki a svéd FOREO globális, Valentin-napi felméréséből! A beauty-tech brand a kutatásban kiemelten vizsgálta, hogyan alakulnak a szépségápolási szokásaink, amikor új párkapcsolatban vagyu
febr. 11
7:12
Márciusban indul az azonnali fizetés (Familyversum)
Az új rendszer forradalmi változást fog hozni a magyar pénzforgalomban, ami az ország versenyképességének is további lökést ad majd
febr. 11
7:21
Azonnali fizetések: forradalmi változás jön (Portfolio)
Forradalmi változást hoz az azonnali fizetés márciusi elindulása Patai Mihály, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) alelnöke szerint, ami az ország versenyképességének is további lökést ad majd.
febr. 11
7:21
Márciusban indul az azonnali fizetés (Hírstart)
Az új rendszer forradalmi változást fog hozni a magyar pénzforgalomban, ami az ország versenyképességének is további lökést ad majd
febr. 11
7:27
Nem látszik a forinterősödés (Napi)
Minimálisan mozdult el a forint a vezető devizákkal szemben a bankközi piacon kedd reggel a hétfő esti szintekhez képest - írta az MTI.
febr. 11
7:33
Ingyenes lett a wifi Zalaegerszeg belvárosában (ProfitLine)
A Smart City, az okosváros program első elemeként ingyenesen használható wifi-hálózatot alakítottak ki Zalaegerszeg belvárosában.
febr. 11
7:33
Napról napra többen halnak meg a koronavírustól (Portfolio)
Ezer fölé emelkedett a koronavírus okozta betegség halálos áldozatainak száma Kínában - közölte kedden a Nemzeti Egészségügyi Bizottság. Hétfőn 108 újabb haláleset történt az országban, és ezzel a halottak száma 1016-ra nőtt. Egy nappal előtte, vasárnap 97-en haltak bele a kórba. A fertőzöttek száma egy nap leforgása alatt 2478-al emelkedett, össze
febr. 11
7:33
Nemzetközi szinten is kiemelkedő a magyar szállodák teljesítménye (Hírstart)
Az év során Magyarországon 12 új szálloda nyílt.
febr. 11
7:35
Elsősorban a nagyvállalatok adnak béren kívüli juttatást (Hírstart)
A népszerűségi toplistát a Szép-kártya elemei uralják.
febr. 11
7:37
"Tévedés a mocsárra tervezett szuperkórház" (Hírstart)
Orbán Viktor ki akarja festetni az összes kórtermet és várót, ami politikailag biztos sok hasznot hoz, szakmailag azonban butaság, mondta az Indexnek Rékassy Balázs egészségügyi közgazdász.
febr. 11
7:39
Cafeteria: közel 400 ezer forint az átlag (Infostart)
Átlagosan bruttó 371 ezer forintot, a tavalyinál kicsit kevesebbet nyújtanak a munkavállalóiknak cafeteria juttatásként a cégek a Szent István Egyetem és a HR Kutató Központ által végzett friss kutatás szerint, amelyből az is kiderül, hogy elsősorban a nagyvállalatok adnak béren kívüli juttatást - írta a Világgazdaság kedden.
febr. 11
7:39
Már 51 ezer cég "kivázik" (Portfolio)
A kisvállalati adó (kiva) kulcsának harmadszori csökkentése mellett a Pénzügyminisztérium és az adóhivatal népszerűsítő tájékoztatókampánya is nagyban hozzájárult ahhoz, hogy már mintegy 51 ezren választották ezt az adófajtát - mondta a Magyar Hírlapnak Izer Norbet.
febr. 11
7:39
Napról napra többen halnak meg a koronavírustól (Hírstart)
Ezer fölé emelkedett a koronavírus okozta betegség halálos áldozatainak száma Kínában - közölte kedden a Nemzeti Egészségügyi Bizottság. Hétfőn 108 újabb haláleset történt az országban, és ezzel a halottak száma 1016-ra nőtt. Egy nappal előtte, vasárnap 97-en haltak bele a kórba. A fertőzöttek száma egy nap leforgása alatt 2478-al emelkedett, össze
febr. 11
7:41
Már mintegy 51 ezer cég választotta a kisvállalati adót (Hírstart)
A megfelelő közteherviselési mód kiválasztásával rengeteg pénz spórolható meg törvényi keretek között, a pénzügyi tárca e célra létrehozott kalkulátorral segítette a választást
febr. 11
7:42
Rekordnépszerű lett a Szép-kártya (AQUA)
Óriási eredményt produkált tavaly a belföldi turizmus motorját jelentő Széchenyi-pihenőkártya, amely széleskörű felhasználhatósága és a kedvezményes adózása miatt a legnépszerűbb béren kívüli juttatás.
febr. 11
7:48
Pontosan hogyan károsítják a műanyagzacskók a környezetet? (NRGreport)
Mindenki tudja, hogy a műanyagból készült zacskók használata nem éppen környezetbarát, nem véletlen, hogy lassan a fejlettebb országokban mindenhol betiltják, vagy nagyon megdrágítják a használatukat. De pontosan mi a baj azzal, ha a bolygót ellepik az ilyen zacskók? Milyen károkat okoznak a környezetben? Csak az a baj, hogy nagyon hosszú időre van

Keresés