2020. február 11. kedd

febr. 11
0:03
Videón, ahogy kiszabadítanak 113 szerencsétlen bikát, amelyeket étlen-szomjan tartott egy gazda bezárva (168 Óra Online)
A szlovák rendőrség a Facebookon számolt be arról, hogy a 113 bikát két kamionban helyezték el, hogy átszállítsák őket, de nem volt meg semmilyen szükséges papírjuk. Emiatt az Állategészségügyi Hivatal visszafordította a kamionokat a farmra, ahol felrakták őket,
febr. 11
0:06
Hihetetlen: egy vuhani nő szándékosan köpt le egy társasház kilincsét, hogy terjessze a koronavírust (Blikk)
Hiába ügyelt, hogy senki ne lássa meg, a biztonsági kameráról elfeledkezett...
febr. 11
0:07
Kell az olcsó munkaerő, csökkentik a kötelező bérminimumot a britek (168 Óra Online)
Már a héten előterjeszti a tervezett új bevándorlási és munkavállalási szabályok egy részét Boris Johnson miniszterelnök és Priti Patel belügyminiszter. A BBC értesülései alapján a hvg.hu kifejti, az első fontos döntés az lesz, hogy csökkentik a kötelező bérminimumot.
febr. 11
0:10
Durva: szinte elsodort egy repülőgépet a viharos szél Birminghamben (Blikk)
Brutális szélben kellett letennie a repülőgépet egy Wizz Air-pilótának Birminghamben vasárnap.
febr. 11
0:14
Kínai katonai repülőgépek Tajvan közelében: riasztást adtak ki az országban (Blikk)
Kínai katonai gépek kétszer is megközelítették Tajvant az utóbbi két napban, kiváltva ezzel tajvani harci gépek felszállását elriasztásukra - jelentette a CNA tajvani hírügynökség hétfőn a tajpeji védelmi minisztérium közlése alapján.
febr. 11
0:18
Megállíthatatlanul terjed a járvány: az unió rendkívüli ülést hívott össze a koronavírus miatt (Blikk)
A Kínában nemrégiben megjelent új vírus aggasztó terjedése miatt az európai uniós tagállamok egészségügyi miniszterei rendkívüli ülést tartanak csütörtökön Brüsszelben, amely "segíteni fogja a tagállamok fellépésének összehangolását" - közölte Janez Lenarcic, a válságkezelésért felelős uniós biztos hétfőn.
febr. 11
0:22
Rendőrök vágták bilincsbe a szexi bloggert a strandon: ez volt a bűne (Blikk)
Rendőrök hurcolták el Cecilia Jastrzembska (26) brit bloggert, mert bikinit viselt a Maldív-szigetek egyik strandján. A maldív hatóság szerint a fiatal, szexi nő „tisztességtelenül mutogatta” magát, ezért lépett közbe a helyi rendőrség, az erőszakos jeleneteket pedig több turista videóra vette.
febr. 11
0:26
Éveken át kutat majd a rejtélyes jelenségek után a most pályára állított napszonda (Blikk)
Kilőtték az első európai napszondát, amely a tervek szerint hét éven át kutatja a napfoltok és napkitörések rejtélyét.
febr. 11
0:30
Orbán–Merkel csúcstalálkozó: még idő kell a magyar kormányfő szerint (Blikk)
Biztosan találnak olyan megállapodási lehetőséget az Európai Unió következő, többéves költségvetése ügyében, amely mindenkinek jó lesz, de ehhez még idő kell – mondta Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn Berlinben.
febr. 11
0:34
Kemény: katonákkal tartották a parlamenti ülést (Blikk)
Még Közép-Amerikában sem mindennap történik meg az, ami vasárnap este Salvador fővárosában.
febr. 11
0:38
Elásta a csatabárdot Merkel és Orbán, de már semmi nem lesz olyan, mint egykoron: így változott az évek alatt kettejük viszonya (Blikk)
Nehéz helyzetben fogadta hétfőn Angela Merkel (65) német kancellár Orbán Viktor (56) miniszterelnököt.
febr. 11
0:42
240 gép maradt a földön: megbénította a légiközlekedést a Ciara ciklon (Blikk)
Egész Nyugat-Európában tombol a Ciera szélvihar, amely rengeteg súlyos kárt okozott és halálos áldozatokat is szedett mát. A szélsőséges időjárás miatt pedig több mint kétszáz repülőjáratot törölt hétfőn az Amszterdam Schipol nemzetközi repülőtér.
febr. 11
1:09
Pellegrini: Szlovákiának vissza kell vonnia aláírását az Isztambuli Egyezményről (Hírstart)
A szlovákiai keresztény egyházak képviselői szerint az egyezmény több tézise a gender-ideológia hordozója, s egyes kitételei azt javasolják, hogy a férfi és a nő mondjon le biológiailag adott emberi természetének sajátosságairól
febr. 11
2:00
Merkel: Magyarország az EU nettó haszonélvezője (Propeller)
Közös úton jár Németország és Magyarország, gazdaságuk nagyon szorosan összekapcsolódott – mondta Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben, az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélése előtt. Fotó: MTI/Szigetvári Zsolt Angela Merkel kiemelte, hogy az európai csúcstalálkozókat leszámítva legutóbb 2019 augusztusában Sopronban, a ha
febr. 11
2:09
Washington a kínai haderő négy tagja ellen emel vádat (Hírstart)
Washington a kínai haderő négy tagja ellen emel összesen kilenc rendbeli vádat több mint százmillió amerikai adatainak ellopásáért.
febr. 11
2:45
Kínai katonák követhették el a történelem egyik legnagyobb adatlopását (Hírstart)
A kínai hadsereg négy alkalmazottját vádolja az Egyesült Államok azzal, hogy feltörték az Equifax Inc. hitelminősítő vállalat rendszerét és ellopták belőle közel 150 millió amerikai állampolgár adatait – írja a Wall Street Journal.
febr. 11
3:48
Egyre tapinthatóbb a félelem Vuhanban: a kint élő magyar zenész megdöbbentő dolgokat árult el a koronavírus miatt lezárt kínai városról (Blikk)
Bolond lenne az, aki ebben a helyzetben nem fél – jelentette ki a koronavírus középpontjának tartott kínai nagyvárosban, Vuhanban élő magyar zeneszerző, Keresztes Zoltán (45).
febr. 11
4:33
Videón, ahogy kiszabadítanak 113 szerencsétlen bikát, amelyeket étlen-szomjan tartott egy gazda bezárva (Hírstart)
A szlovák rendőrség a Facebookon számolt be arról, hogy a 113 bikát két kamionban helyezték el, hogy átszállítsák őket, de nem volt meg semmilyen szükséges papírjuk. Emiatt az Állategészségügyi Hivatal visszafordította a kamionokat a farmra, ahol felrakták őket,
febr. 11
4:54
Távozik Kramp-Karrenbauer (Bank360 blog)
Schäuble: Ha így folytatja a CDU, búcsút mondhat a kormányzásnak
febr. 11
4:58
Ezt egymással háborúban nem állóországok között nem lehet csinálni (Bank360 blog)
Tavasszal jöhet Zelenszkij Budapestre
febr. 11
5:00
„A Momentum magyarellenes” (Bank360 blog)
Államtitkári bírálat
febr. 11
5:02
Németh Zsolt: A szembenézés nem megspórolható (Bank360 blog)
Keleti szomszédunk politikája még mindig a kisebbségek megfélemlítésére épül, holott Nyugat felé az út hazánkon keresztül vezet – mondta a parlament külügyi bizottságának elnöke
febr. 11
5:03
Koronavírus: továbbra sincs magyar beteg (Hírstart)
Továbbra sem tudni arról, hogy lenne bárhol a világban olyan magyar állampolgár, akit megfertőzött a koronavírus – írta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára hétfőn a Facebookon.
febr. 11
5:06
Ez nem fricska, ez a stratégia (Bank360 blog)
Az elnök megtehetné
febr. 11
5:08
Végállomás (Bank360 blog)
Hát hogyne, békében akar élni Kijev a kisebbségeivel – hangzik el mindig, minden vezetőtől a lózung
febr. 11
5:45
Horror leszállást vettek videóra a Ciara viharban (24.hu)
Az Air Europa járata az amszterdami Schiphol repülőtéren próbált landolni, de végül kénytelen volt visszafordulni Madridba.
febr. 11
5:57
Merkel után az özönvíz jön (Hírstart)
Annegret Kramp-Karrenbauer lemondása a konzervatív CDU elnöki tisztségéről és a jövőbeni kancellárjelöltségéől nem csupán azt jelenti, hogy nem Angela Merkel kancellár választott utóda veheti át tőle az ország irányítását, hanem mélyebb politikai átalakulásra utal.
febr. 11
6:03
Nincs az a pénz – Béketerv novemberre tekintettel (168 Óra Online)
.
febr. 11
6:12
A magyarországi gazdaságpolitikát méltatta a német kancellár (USAracing)
A magyar miniszterelnök és a német kancellár berlini tárgyalását követő sajtótájékoztatón Angela Merkel kiemelte, hogy Németország és Magyarország közös utat jár.
febr. 11
6:15
Nem szavaz a Trump béketervével szembeni palesztin ellenjavaslatról az ENSZ BT (Hírstart)
Sikeres volt az Egyesült Államok nyomásgyakorlása, így Abbász javaslatát egyelőre nem tűzik napirendre, s kérdéses, hogy egyáltalán előterjesztik-e szavazásra
febr. 11
6:18
109 amerikai katona szenvedett könnyebb agysérülést a januári támadásban Irakban (USAracing)
.
febr. 11
6:24
A lengyeleket bezzeg bevonták az európai szuper high techbe (Napi)
Bővíti helikopterek meghajtórendszereit fejlesztő részlegét az Airbus Lódzban, a lengyel mérnökök önálló feladatokat kapnak az európai légijármű-gyártó teljes értékű munkatársaiként.
febr. 11
6:30
Érkezik a segítség: az Usa útnak indította segélyszállítmányát a koronavírussal küszködő Laoszba (Blikk)
Az Egyesült Államok útnak indította segélyszállítmányát a koronavírusos fertőzésekkel küszködő Laoszba – jelentette be hétfőn este az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID).
febr. 11
6:30
Ezer fölé emelkedett a halálesetek száma Kínában (USAracing)
.
febr. 11
6:30
Koronavírus – Az Egyesült Államok útnak indította segélyszállítmányát Laoszba (Propeller)
Az Egyesült Államok útnak indította segélyszállítmányát a koronavírusos fertőzésekkel küszködő Laoszba – jelentette be hétfőn este az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Ügynöksége (USAID). A szállítmány annak a mintegy 100 millió dolláros segítségnek a része, amelyet az amerikai kormányzat a múlt héten jelentett be az új típusú koronavírusos
febr. 11
6:30
Németországban a kormány puccsolja meg az alkotmányos rendet (UniLife)
A szövetségi kormány nem avatkozhat bele az egyes tartományok döntéseibe, és nem rendelhet el kedve szerint választásokat. Krisztina Koenen elemzése.
febr. 11
6:32
Az amerikai elhárítás szerint megszaporodnak a kibertérben a militánsok és a propagandisták (Propeller)
Megszaporodnak a kibertérben a militánsok és a propagandisták – állapította meg a Kémelhárítási és Biztonságpolitikai Központ (NCSC) nevű amerikai intézet hétfőn közzétett jelentése. Az Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) felügyelete alá tartozó, és az amerikai kormányzat, a hírszerző és kémelhárító közösségek számára elemzéseket készítő intéze
febr. 11
6:33
Százkilenc amerikai katona szenvedett agysérülést az iráni rakétatámadásokban, amit Donald Trump egyszerűen letagadott (168 Óra Online)
Százkilenc amerikai katona szenvedett könnyebb agysérülést a januári iráni támadásban Irakban - jelentette be hétfőn kiadott közleményében a Pentagon (amerikai védelmi minisztérium).
febr. 11
6:36
Pentagon: 109 amerikai katona szenvedett könnyebb agysérülést a januári iráni támadásban Irakban (Propeller)
Százkilenc amerikai katona szenvedett könnyebb agysérülést a januári iráni támadásban Irakban – jelentette be hétfőn kiadott közleményében a Pentagon (amerikai védelmi minisztérium). A sérültek közül 76 katona már vissza is tért a szolgálatba. Az iráni Forradalmi Gárda elitalakulata 2020. január 8-án hajtott végre rakétatámadást két olyan iraki ka
febr. 11
6:42
Ítéletidő, özönvízszerű esőzés, áradások az Egyesült Államok déli tagállamaiban (Propeller)
Ítéletidő tombol, az özönvízszerű esőzések miatt áradnak a folyók és patakok az Egyesült Államok déli tagállamaiban – jelentette hétfőn este az amerikai országos meteorológiai szolgálat. Az ítéletidő Texas keleti megyéiben, Mississippiben, Alabamában és Tennessee államban tombol. Az esőzések és az áradások miatt utak váltak járhatatlanná, sok hely
febr. 11
6:45
Koronavírus - Ezer fölé emelkedett a halálesetek száma Kínában (HírTV)
A fertőzöttek száma egy nap leforgása alatt 2478-al emelkedett, összesen 42 638 fertőzöttről tudnak már a kínai hatóságok.
febr. 11
6:45
Szabad szemmel: "hajítsátok ki végre Orbán Viktort" (Kripto Akadémia)
Nemzetközi sajtószemle, 2020. február 11.
febr. 11
6:45
halálfélelem lett úrrá az utasokon, amikor sokadjára sem tudott leszállni egy gép a vihar miatt (Hírstart)
Ötször próbált meg vasárnap délután leszállni az Air Europa járata az amszterdami Schiphol repülőtéren, de végül vissza kellett fordulnia Madridba. A 24.hu szúrt ki egy utas által készített felvételt, amelyen az hallható, hogy egy nő halálra rémülten sikoltozik a fedélzeten. A beszámolók szerint többen elhányták magukat, a csomagok pedig ide-oda rö
febr. 11
6:45
Koronavírus: már több, mint ezer halálos áldozat Kínában (444.hu)
A pártvezetés több száz tisztviselőt büntetett meg, miközben csökkent az új fertőzések száma.
febr. 11
6:47
Ezer fölött a koronavírus áldozatainak száma (Kripto Akadémia)
Egyetlen nap alatt száznál többen haltak meg.
febr. 11
6:48
Ítéletidő tombol: özönvízszerű esőzések, áradások pusztítanak Amerikában (Blikk)
Ítéletidő tombol, az özönvízszerű esőzések miatt áradnak a folyók és patakok az Egyesült Államok déli tagállamaiban – jelentette hétfőn este az amerikai országos meteorológiai szolgálat.
febr. 11
6:48
Sokkal több az EU-n kívülről érkező Romániában (Napi)
Romániában tavaly teljesen kihasználták a vállalatok az EU-n kívüli vendégmunkások kvótáját, így harmincezren érkeztek az unión kívülről, ami szakértők szerint kevés.
febr. 11
6:48
Komoly vizsga előtt áll Hszi Csin-ping (USAracing)
A kínai elnök karrierjének kezdete óta azon dolgozik, hogy a Xxi. század Mao Ce-tungjává váljon. A hatalom-központosításnak azonban válság idején lehet megízlelni a nehézségeit, vélik szakértők.
febr. 11
6:49
Sokáig tagadták, de most elismerték: 109 amerikai katona sérült meg az iráni légicsapásokban (Kripto Akadémia)
Trump még Davosban is azt mondta, halott róla, hogy néhány katonának fája a feje.
febr. 11
6:54
Bejelentést tett a Pentagon: több mint száz amerikai katona sérült meg Irakban (Blikk)
Százkilenc amerikai katona szenvedett könnyebb agysérülést a januári iráni támadásban Irakban - jelentette be hétfőn kiadott közleményében a Pentagon (amerikai védelmi minisztérium).

Keresés