2020. február 6. csütörtök

febr. 6
0:03
Megint kampány – Netanjáhú mentelmi ügye színezte (168 Óra Online)
.
febr. 6
0:03
Elpusztult Nagy Tim, az utolsó óriásagyarú afrikai elefántok egyike (Bank360 blog)
Az állatnak olyan hosszú - egyenként több mint 45 kilósra becsült - agyara volt, hogy egészen a földig ért
febr. 6
0:06
Olyan nagy a pánik a koronavírus miatt, hogy valósággal kirekesztik az ázsiaiakat Párizsban - kampány indult a Twitteren (Blikk)
Komoly problémát jelent Párizsban a kínai bevándorlók megkülönböztetése a koronavírus miatt, többen tapasztalják, hogy ázsiai származásuk miatt kerülik el őket a nyilvános helyeken - írja az Euronews. Mindez kihatással van a vendéglátásra, valamint a turizmusra is, a megbélyegzés miatt pedig elindult egy kampány a Twitteren #neménvagyokavírus megje
febr. 6
0:07
Külügy: három magyar dolgozik a Japán mellett karanténba helyezett hajón (168 Óra Online)
Három magyarról tud a Külgazdasági és Külügyminisztérium, aki a Japán mellett karanténba helyezett tengerjáró hajón dolgozik, ők nincsenek a fertőzöttek között - mondta a tárca tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára a Facebookon szerdán közzétett videóban.
febr. 6
0:10
David Cameron testőre okozott felfordulást a Londonba tartó járaton (Blikk)
A volt brit miniszterelnök testőre ott felejtette fegyverét a repülő mosdójában, amire az egyik utas talált rá. A rendőrtisztet azóta fel is függesztették a munkavégzés alól.
febr. 6
0:11
Kamion előtt akart átrohanni egy asszony a zebrán, de nem ért át (168 Óra Online)
Kijelölt gyalogátkelőhelyen akart átmenni, még az érkező kamion előtt átérni az úttest túloldalára egy asszony, de nem sikerült neki: a hatalmas teherjármű elgázolta. A baleset január 31-én történt a Kovászna megyei Maksán, Romániában, most a 112 Press számolt be róla. Videofelvétel készült a gázolásról, ebből kiderül: az asszony látta a közelgő ka
febr. 6
0:12
Ünnepelhet Donald Trump, elbukott az Impeachment (Infostart)
Az amerikai szenátusban szerda este felmentették Donald Trump amerikai elnököt az ellene folytatott alkotmányos felelősségre vonási eljárás keretében felhozott két vádpont - a hatalommal való visszaélés és a kongresszus akadályozása - alól, az elnök hivatalban marad.
febr. 6
0:14
A földön fekve várják a halált a koronavírusos betegek – Megrázó dolgokat állít egy magyar férfi a Vuhanban uralkodó állapotokról (Blikk)
Keresztes Zoltán, egy Kínában maradt magyar férfi azt mondta, azért nem tért vissza hazánkba, mert kínai származású feleségét nem akarta otthagyni, valamint úgy érzi, hogy ő egyedül látja el a feladatokat a munkahelyén.
febr. 6
0:15
Megbukott az Orban-kormány Bukarestben, a szociáldemokraták és az RMDSZ adta meg a kegyelemdöfést a kabinetnek (168 Óra Online)
Megbukott a Ludovic Orban vezette jobbközép román kormány a kétkamarás román parlamentben szerdán rendezett bizalmi szavazáson.
febr. 6
0:18
Botrányos jelenetek az évértékelőn: széttépték Donald Trump ünnepi beszédét (Blikk)
Botrányos és teátrális jelenetekbe fulladt Donald Trump amerikai elnök évértékelő beszéde a kongresszusban.
febr. 6
0:19
A rendőrség mindenütt, az igazság sehol – Rég nem látott állami erőszak a nyugdíjreform-ellenes tüntetéseken Franciaországban (168 Óra Online)
.
febr. 6
0:21
Hazaszökött egy koronavírus-gyanúval kezelt nő a salzburgi kórházból (Hírstart)
A 31 éves nő éjjel ment el a kórházból, hatalmas erőkkel kezdte keresni a rendőrség. Végül a lakásában találták meg.
febr. 6
0:22
Kiengedhetett a kézifék: a furgonnal együtt borultak a folyóba a halak (Blikk)
A Snowden & Co. halkereskedő cég autója elindult egy lejtős parkolóból, ám a hallal megpakolt kocsi átszakított egy kerítést, keresztülgázolt egy sövényen, majd a folyóban kötött ki.
febr. 6
0:23
Emelkedő korhatárok – Mikor kezdődnek a nyugalom évei? (168 Óra Online)
.
febr. 6
0:24
Megbukott a román Orban- kormány a parlamenti bizalmi szavazáson (Blikk)
Megbukott a Ludovic Orban vezette jobbközép román kormány a kétkamarás román parlamentben szerdán rendezett bizalmi szavazáson.
febr. 6
0:26
Görögországban 670 ezer forintot ér egy újszülött a kormánynak (Blikk)
A tavalyi év volt az első a modern görög történelem során, hogy a kevés születés miatt a lakosság száma csökkent.
febr. 6
0:30
Virtuális valóság segít a 30 éve börtönben lévő raboknak integrálódni a társadalomba (Blikk)
Virtuális valóság (VR) segítségével próbálják felkészíteni a 25-30 éve börtönben lévő elítélteket, hogy a közelgő szabadulásuk után könnyebben tudjanak integrálódni a 90-es évek óta jelentősen megváltozott külvilágba.
febr. 6
0:34
Kincsvadászok lepték el a Fülöp-szigeteket a mesés arany reményében (Blikk)
Kincsvadászok lepték el a Fülöp-szigetekhez tartozó Panay-t, ahol olyan elrejtett aranyat keresnek, amit állítólag egy második világháborús japán tábornok hagyott a területen. A kincs keresése azonban növeli a földcsuszamlások kockázatát az ásások miatt, ráadásul történészek szerint a kincs léte csupán mese.
febr. 6
0:38
Soha nem volt olyan meleg a január, mint idén (Blikk)
Sosem volt még olyan meleg a történelem során az év első hónapja mint idén. Januárban 3,1 fokkal mértek többet a hőmérők a korábbi évekhez képest, ez az érték pedig meghaladja az eddig rekordnak számító 2007-es adatot, akkor ugyanis 0,2 fokkal volt hűvösebb, mint idén januárban.
febr. 6
0:42
„Droggal teli zsák” feliratú zsákot találtak, nem hiszi el, mi volt benne (Blikk)
Egy gyorshajtó autót szúrtak ki a 10-es államközi úton vasárnap a Santa Rosa megyei seriffiroda emberei.
febr. 6
1:33
Exkluzív beszámoló: Földön fekve várják a halált a betegek Kínában (Hírstart)
Hetekre előre betáraztak élelmiszerből a párjával, miközben a kórházakban tragikus a helyzet – egyebek mellett erről mesélt egy jelenleg is Vuhanban tartózkodó magyar férfi. Keresztes Zoltán azt is elmondta, hogy bár épülnek új kórházak, de a fertőzöttek számából kiindulva, ez sem segít sokat helyben.
febr. 6
2:45
Örök barátságot kötött a prérifarkas és a borz (Hírstart)
Nem mindennapi barátságról osztott meg felvételt egy természetvédelmi szervezet. Egy kihelyezett éjszakai kamerán tisztán látható, hogy egy kajla prérifarkas borz barátja érkezésekor örömében ugrándozik, majd közösen folytatják tovább útjukat.
febr. 6
3:03
Koronavírus: három magyar is van a karanténba helyezett tengerjáró hajón (Hírstart)
Az is kiderült, hogy Vietnámban egy lázas magyart vizsgálnak, és a Fülöp-szigeteken is lázzal küzdött egy magyar állampolgár.
febr. 6
3:09
Magyar segítséggel bukott meg a román kormány (Hírstart)
A kisebbségben kormányzó pártnak jó az előrehozott választás.
febr. 6
3:57
Alapvető változásokat fontolgat az EU (Hírstart)
Az Európai Bizottság nyilvános konzultációt indít az uniós gazdasági kormányzás felülvizsgálatáról.
febr. 6
4:03
WHO: egyelőre nincs ismert gyógymód a koronavírus kezelésére (Hírstart)
Cáfolta szerdán Genfben az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azokat a sajtóértesüléseket, amely szerint áttörő jelentőségű gyógyszereket fedeztek fel az új koronavírussal fertőzött betegek kezelésére.
febr. 6
5:03
A horvátoknál is gondot okoz a vihar, 270 kilométer per órás szelet mértek (Hírstart)
Viharos erejű széllökések okoztak fennakadásokat a közlekedésben Horvátországban: Dalmáciában a legmagasabb fokozatú, vörös riasztás van érvényben.
febr. 6
5:21
Trump beindult, a demokraták a rajtnál beragadtak (Hírstart)
Jó napjai vannak Donald Trumpnak. A szenátus ma felmenti az alkotmányos vádak alól, tegnap elmondta kampánybeszéddé fazonírozott évértékelőjét, hétfőn pedig a demokraták káoszba fullasztották az első elnökjelölt-választásukat.
febr. 6
5:57
Impeachment: Mitt Romney bejelentette, hogy Trump menesztésére fog szavazni (Hírstart)
Romney szerint bebizonyosodott, hogy az elnök visszatartotta a segélyt Amerika egyik szövetségesétől, aki orosz betolakodók ellen harcol.
febr. 6
6:09
Donald Trump kezére játszik az iowai demokrata blamázs (USAracing)
Az elnöknek úgy kellett megtartania évértékelő beszédét, hogy közben még vádeljárás folyt ellene a Capitoliumon. De közben máshogy, Trumpnak kedvezően alakultak a dolgok.
febr. 6
6:21
Trump vejével is kezet rázott Szijjártó Washingtonban (Hírstart)
A téma főleg Trump izraeli-palesztini béketerve volt. A kormány szerint a paktum békét és stabilitást hoz hosszú távon a gázai térségben. A külügyminiszter Steve Bannonnal is összefutott.
febr. 6
6:24
Orosz siker - fityisz Kínának (Napi)
Oroszország újabb fegyverüzletet ütött nyélbe Vietnammal, amely azért pörgette fel haditechnikai beszerzéseit, mert a Dél-kínai-tengeren katonai stratégiai konfliktusba került Kínával.
febr. 6
6:27
Elbukott a Trump elleni eljárás (24.hu)
Lezárult az impeachment, csak egy republikánus szavazott Trump ellen.
febr. 6
6:27
Donald Trump élesen támadja az ellene szavazó Romney republikánus szenátort (Propeller)
Donald Trump amerikai elnök szerdán, nem sokkal azt követően, hogy a szenátus felmentette őt a demokraták által megfogalmazott vádak alól, a Twitteren élesen támadta Mitt Romney republikánus szenátort, pártja egyetlen politikusát, aki a demokratákkal együtt szavazott ellene. Romney az első vádpontban, a hatalommal történő visszaélésben a demokratá
febr. 6
6:29
Brit terrorelhárítási vezető: nem enyhül a fenyegetés (Propeller)
A legmagasabb rangú brit terrorelhárítási vezető szerint nem enyhül a terrorfenyegetettség Nagy-Britanniában, ahogy azt az elmúlt hetekben elkövetett több támadás, köztük a dél-londoni Streatham városrészben vasárnap végrehajtott késeléses merénylet is mutatja. Neil Basu, a Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának parancsnoka szerda este közzéte
febr. 6
6:30
Megbukott a Trump elleni eljárás (ATV)
Az amerikai szenátusban szerda este felmentették Donald Trump amerikai elnököt az ellene folytatott alkotmányos felelősségre vonási eljárás (impeachment) keretében felhozott két vádpont - a hatalommal való visszaélés és a kongresszus akadályozása - alól, az elnök hivatalban marad.
febr. 6
6:33
Európai pénzek is segítik a palesztin terrorizmust (UniLife)
Az átláthatóság hiányának az lett az eredménye, hogy a békére és az emberi jogokra szánt pénzt uszításra és démonizálásra használják.
febr. 6
6:36
Egyre több a merénylet és véres támadás: nem enyhül a terrorfenyegetettség Nagy-Britanniában (Blikk)
A legmagasabb rangú brit terrorelhárítási vezető szerint nem enyhül a terrorfenyegetettség Nagy-Britanniában, ahogy azt az elmúlt hetekben elkövetett több támadás, köztük a dél-londoni Streatham városrészben vasárnap végrehajtott késeléses merénylet is mutatja.
febr. 6
6:39
A korlátozások nem állítják meg a járványt – állítja Jakab Zsuzsanna, a WHO főigazgató-helyettese (168 Óra Online)
.
febr. 6
6:39
Nem sikerült a kormányalakítás Türingiában a helyi választáson az első helyen végzett pártnak (Hírstart)
Nem sikerült a kormányalakítás a németországi Türingia tartományban a helyi törvényhozási (Landtag-) választáson a legtöbb szavazatot szerző pártnak, a Landtagban szerdán tartott miniszterelnök-választáson meglepetésre nem a Baloldal (Die Linke), hanem a liberális Szabad Demokrata Párt (Fdp) jelöltje győzött.
febr. 6
6:45
Elhunyt Kirk Douglas (USAracing)
A tiszteletbeli Oscar-díjas hollywoodi színészlegendát, Michael Douglas édesapját százhárom éves korában érte a halál.
febr. 6
6:45
Trump ezt is megúszta, de egyáltalán nem meglepő (Propeller)
A szenátus felmentette Donald Trump elnököt a vádak alól az ellene folyó közjogi felelősségre vonási eljárásban. Az impeachment eredménye borítékolható volt, mivel a törvényhozás felső házában a republikánusok vannak többségben – ráadásul Trump elítéléséhez kétharmados többség kellett volna. 52 szenátor szavazott az elnök felmentésére, míg 48-an
febr. 6
6:48
Egy párttársa Donald Trump ellen szavazott, a szenátor megkapta a magáét (Infostart)
Az amerikai szenátusban felmentették az amerikai elnököt az ellene folytatott alkotmányos felelősségre vonási eljárásban felhozott két vádpont alól. Trump azzal viccelődött, hogy örökké elnök marad, és keményen támadta pártja egyetlen, demokratákkal szavazó politikusát.
febr. 6
6:48
Sokat hoztak a konyhára a Sri Lanka-i pékek (Napi)
Határozottan megugrott annak a gyergyóditrói pékségnek a forgalma, nem is beszélve a nyereségéről, amely azt a két Sri Lankai vendégmunkást foglalkoztatta, akiket a helyiek ki akarnak utálni a faluból.
febr. 6
6:48
Gyász: százhárom éves korában meghalt Kirk Douglas (ATV)
Százhárom éves korában meghalt Kirk Douglas hollywoodi színészlegenda, a Spartacus című film főszereplője - halálát fia, Michael Douglas jelentette be szerdán a Facebook- és az Instagram -oldalán.
febr. 6
6:51
Beszélgetés Orbán Viktorral a Nemzeti Konzervativizmus című konferencián (HírTV)
A miniszterelnök Nemzeti Konzervativizmus című konferencián elmondott teljes beszéde.
febr. 6
6:54
Donald Trump teljesen kiakadt közösségi oldalán - most épp neki szólt be (Blikk)
Donald Trump amerikai elnök szerdán, nem sokkal azt követően, hogy a szenátus felmentette őt a demokraták által megfogalmazott vádak alól, a Twitteren élesen támadta Mitt Romney republikánus szenátort, pártja egyetlen politikusát, aki a demokratákkal együtt szavazott ellene.
febr. 6
6:57
Bukott a kormány (USAracing)
Megbukott a Ludovic Orban vezette román jobbközép kormány, miután tegnap a bukaresti parlament megszavazta a kabinet elleni bizalmatlansági indítványt.
febr. 6
6:57
Koronavírus: reménykeltő fordulat? (Propeller)
Szerda éjfélig egy nap alatt 73 ember veszítette életét az új koronavírus okozta megbetegedés következtében, miközben három különböző készítménnyel értek el reménykeltő eredményeket a vírus elleni küzdelemben. A kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság csütörtökön arról számolt be, hogy a szerdai halálozások közül 70 történt Hupej tartományban, és csu
febr. 6
7:00
Széttört utasszállító: egyre több a halott (Infostart)
Először nem szóltak a hírek halálos áldozatról, de ez elég valószínűtlen volt, mivel a leszállópályán túlfutott gép egy falnak ütközött és három darabra tört.

Keresés