2020. február 21. péntek

febr. 21
0:00
Most jött: két szlovén állampolgár is megfertőződött a koronavírussal Diamond Princess üdülőhajón (Blikk)
Két szlovén állampolgár is megfertőződött a tüdőgyulladást okozó új koronavírussal a Japánban tartózkodó brit-amerikai üdülőhajón, a Diamond Princess-en - közölte csütörtökön a szlovén külügyminisztérium.
febr. 21
0:04
Több évtizedes elméletet látszik megcáfolni egy friss kutatás - kiderült, tényleg a szülők génjein múlik-e a gyerek neme (Blikk)
Egy ausztrál kutatás megcáfolta azokat az évszázados elméleteket, melyek szerint a szülői géneken múlik, vagyis örökölhető, hogy egy-egy családban fiúk vagy lányok születnek-e.
febr. 21
0:08
Drámai videók készültek a bangladesi szétválasztott ikerpárról és a magyar orvoscsapat munkájáról (Blikk)
Újabb hírek érkeztek a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány magyar orvoscsapat által szétválasztott, fejüknél összenőtt, bangladesi ikerpárról, Rabiáról és Rukiáról. Félórányi videós anyagot közölt az alapítvány Dakkából.
febr. 21
0:12
Még viccnek is rossz: dühös volt a párjára ez a nő, ezért azt hazudta a rendőrségnek, hogy a férfi koronvírusos (Blikk)
A Kínában lévő Tiencsin városában egy nő 16 alkalommal telefonált a rendőrségnek és állította hamisan, hogy barátja napok óta köhög, lázas és feltételezhetően megfertőződött koronavírussal.
febr. 21
0:16
Koronavírus: több milliárdos bevételkiesésére számíthatnak a légitársaságok (Blikk)
A Nemzetközi Légi Szállítási Szövetség becslése szerint csaknem 30 milliárd dollár kárt okozhatnak a légiközlekedésben a koronavírus-járvány miatt bevezetett közlekedési korlátozások.
febr. 21
0:20
„Ezeknek az adatoknak nem sok köze van a kivonulási időhöz” – Másként számolja a mentők érkezését az Omsz (Blikk)
Kozmetikázza az adatokat az Országos Mentőszolgálat (OMSZ)
febr. 21
0:24
Egy korszak vége: felvásárolták a világ leghíresebb fehérneműmárkáját – Ez az oka (Blikk)
Az eladások visszaesését és a fehérneműmárkát tulajdonló vállalat körüli zaklatási botrányt követően a cég több mint felét egy magánvállalkozó vásárolta fel, emellett lemondott Les Wexner, a Victoria's Secret alapítója is.
febr. 21
0:28
Kiderült: így érintik majd a bevándorlási szabályok a már Nagy-Britanniában élő Eu-állampolgárokat (Blikk)
A brit kormány által 2021-től tervezett új bevándorlási szabályok nem érintik a már Nagy-Britanniában élő külföldi EU-állampolgárokat – közölte csütörtök esti tájékoztatásában a brit belügyminisztérium.
febr. 21
0:32
Kezdődő Eu-csúcs: egyre nagyobb nyomás nehezedik a tagállamok vezetőire (Blikk)
Ismét összeültek csütörtökön az Európai Unió tagállami vezetői, hogy hosszú idő után végre előremozdítsák a következő költségvetés tárgyalási folyamatát, hiszen egyre nagyobb a nyomás rajtuk, ugyanis már csak kilenc hónapjuk maradt a teljes egyetértés elérésére.
febr. 21
0:36
Börtönre ítélték Donald Trump volt tanácsadóját (Blikk)
Negyven hónapig tartó börtönbüntetésre ítélte csütörtökön Amy Berman Jackson szövetségi bíró Roger Stone-t, Donald Trump amerikai elnök egykori tanácsadóját, aki azonban egyelőre szabadlábon maradhat.
febr. 21
1:51
Vadonatúj felvétel készült Orbán Viktorról (Hírstart)
A miniszterelnök egy újabb találkozón vett részt, amiről videó is készült. Orbán Viktor és Charles Michel a brüsszeli csúcstalálkozó előtt egyeztettek, nézze, milyen volt a találkozás!
febr. 21
2:09
Videók: a bangladesi szétválasztott ikerpárról és a magyar orvoscsapat munkájáról (Hírstart)
A Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány a decemberi műtétsorozatról és a legutóbbi fejleményekről készített filmes beszámolót.
febr. 21
2:15
Már mintegy hatszázezer külföldi él Csehországban (Hírstart)
Csehországban a múlt év végén 595 881 külföldi állampolgár élt átmeneti vagy hosszútávú tartózkodási engedéllyel, ami 28 950-nel több, mint 2018 végén volt – közölte weboldalán a cseh belügyminisztérium.
febr. 21
2:33
Globális növekedési veszteséget okozhatna a koronavírus, ha világjárvánnyá szélesedne (Hírstart)
Az Oxford Economics csütörtökön bemutatott, több forgatókönyv-változatot tartalmazó tanulmányában kiemeli, hogy az eddig kimutatott fertőzések 99 százaléka, a halálesetek 99,7 százaléka Kínában, a járvány gócpontjában történt.
febr. 21
2:51
Lassul az autóipar, mégsem bővít a Dacia (Hírstart)
A Dacia a mioveni üzemben leállítja a tervezett bővítést, amelynek egy összesen 100 millió eurós beruházás keretében kellett volna megvalósulnia. A döntés hátterében az áll, hogy a nemzetközi autópiac növekedése megállt, emellett a szén-dioxid-kibocsátásra vonatkozó európai szabványok is óvatossá teszik a gyártót.
febr. 21
3:18
Döbbenetes új információk: ezt csinálta három nappal a Hableány-tragédia előtt az ukrán hajóskapitány (Blikk)
A hét túlélő közül csak egy tudott jól úszni, de neki is szerencséje volt, hogy megmenekült.
febr. 21
3:45
Koronavírus: a járvány már a szomszédban van (Hírstart)
Két szlovén állampolgár is megfertőződött, számol be az MTI, hamarosan hazatérhetnek. Két szlovén állampolgár is megfertőződött a tüdőgyulladást okozó új koronavírussal a Japánban tartózkodó brit-amerikai üdülőhajón, a Diamond Princess-en – közölte csütörtökön a szlovén külügyminisztérium. Maja Socan, a szlovén közegészségügyi hivatal (NIJZ) munka
febr. 21
4:09
Gyimesfelsőlokon átadták az Árpád-házi Szent Erzsébet katolikus iskola felújított épületeit (Hírstart)
A beruházást 500 millió forinttal támogatta a magyar állam.
febr. 21
4:39
Kijev örül, hogy vége az impeachment eljárásnak (Hírstart)
Tovább szeretné fejleszteni kapcsolatait Washingtonnal.
febr. 21
4:39
Koronavírus – Londoni elemzők: ezer milliárd dolláros globális növekedési veszteséget okozhatna egy világjárvány (GazdaságPortál)
Londoni pénzügyi elemzők számításai szerint ezer milliárd dollárt meghaladó globális növekedési veszteséget, Amerikában és az euróövezetben recessziót is okozhatna az idén az új típusú koronavírus, ha terjedése világjárvánnyá szélesedne. Az egyik legtekintélyesebb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, az Oxford Economics csütörtökön bemutatott, töb
febr. 21
5:09
Koronavírus – Londoni elemzők: ezer milliárd dolláros globális növekedési veszteséget okozhatna egy világjárvány (Hírstart)
Londoni pénzügyi elemzők számításai szerint ezer milliárd dollárt meghaladó globális növekedési veszteséget, Amerikában és az euróövezetben recessziót is okozhatna az idén az új típusú koronavírus, ha terjedése világjárvánnyá szélesedne. Az egyik legtekintélyesebb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, az Oxford Economics csütörtökön bemutatott, töb
febr. 21
5:33
Űjabb két katona meghalt egy idlíbi légicsapásban (Hírstart)
Két török katona meghalt, öt pedig megsebesült csütörtökön egy légicsapásban az északnyugat-szíriai Idlíb térségében, ahol azért tartózkodtak, hogy biztosítsák a kormányerők és az ellenzéki fegyveresek közti tűzszünetet – közölte a török védelmi minisztérium.
febr. 21
5:54
Durva baleseti statisztika, összefogtak az országok (Infostart)
Naponta 3700 ember halálát okozzák közúti balesetek szerte a világon, célként az áldozatok számának tíz éven belül a felére csökkentése szerepel a Stockholmi Nyilatkozatban, amelyet nemzetközi konferencián fogadtak el a svéd fővárosban.
febr. 21
5:57
Az orosz hírszerzést vádolja London és Washington a Grúzia elleni kibertámadásokkal (Hírstart)
A brit Országos Kiberbiztonsági Központ egészen biztosra veszi, hogy a GRU áll a tavaliy kibertámadás mögött, ami Grúziát érte.
febr. 21
6:09
Francia hetilap: A milliárdos beszivárgott az Emberi Jogok Emberi Bíróságába (Hírstart)
100 bíró között 22 állt közvetlen kapcsolatban hét Soros-féle szervezettel, amelyek részesültek a Soros által 1984 óta a Nyílt Társadalom Alapítványba fektetett 32 milliárd dollárból.
febr. 21
6:15
Betiltották a magyarellenes tüntetést Romániában (Hírstart)
A román civil szervezetek a magyar nyelv térnyerése ellen tiltakoztak volna, de a bukaresti polgármester nem engedte. A bukaresti polgármesteri hivatal betiltotta a székelyföldi románok civil szervezeteinek az államelnöki palota elé vasárnapra tervezett tüntetését. A Kovászna, Hargita és Maros megyei Románok Civil Fóruma és a Nemzet Útja (Calea Ne
febr. 21
6:21
Koronavírus: ismét emelkedett a napi új fertőzöttek száma Kínában (Propeller)
Ismét emelkedett a koronavírussal összefüggésben a napi új fertőzöttek száma Kínában, de az egy napon belül jelentett gyógyultak száma továbbra is meghaladja az új betegekét. Egy nappal azt követően, hogy a napi új fertőzöttek száma 394 esettel csaknem egy hónapos mélypontra csökkent, a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság pénteken közölt adatai s
febr. 21
6:23
Amerikai előválasztás: Bloomberg: a demokraták nevadai vitájának győztese Trump (Propeller)
A demokraták elnökjelöltségére pályázók szerdai országos tévévitájának győztese Donald Trump – jelentette ki Michael Bloomberg, az egyik elnökjelölt-aspiráns egy csütörtöki kampányrendezvényen Utah állam fővárosában, Salt Lake Cityben. "A szerda esti vita igazi győztese Donald Trump volt, mert aggodalmaim szerint jó úton vagyunk afelé, hogy olyan
febr. 21
6:24
Gázzal fűt? Ezen a sztorin ki fog akadni (Napi)
Szerbiában az egyik községben a gázszolgáltató egyszerűen elszámolta a fogyasztást, így az indokoltnál nagyobb összegű fűtésszámlát küldött az ügyfeleinek.
febr. 21
6:24
Az ukránok örülnek, hogy végre nem csak róluk beszélnek Washingtonban (24.hu)
Szerintük belerángatták őket a konfliktusba.
febr. 21
6:24
Koronavírus: napok óta több a gyógyultak száma, mint az új fertőzötteké (Szeretlek Magyarország)
889 új beteget és 118 újabb halálos áldozatot jelentettek be pénteken Kínában. Egy szakértő azt mondta, „még nem lélegezhetünk fel”.
febr. 21
6:24
Miért sodródik az anticionizmus felé a neológia? (UniLife)
Az utóbbi időszakban egyre erősebben jelenik meg a magyar-zsidó közéletben a zsidó anticionizmus jelensége. Veszprémy László Bernát írása.
febr. 21
6:25
The New York Times: az amerikai hírszerzés szerint Moszkva Trump újraválasztását támogatja (Propeller)
Moszkva Donald Trump amerikai elnök újraválasztását támogatja – írta a The New York Times című napilap az internetes oldalán helyi idő szerint csütörtök este, utalva arra a zárt ajtók mögötti tájékoztatóra, amelyet a hírszerzés egyik szakembere tartott amerikai törvényhozóknak. A tájékoztatót február 13-án tartották a képviselőház hírszerzési bizo
febr. 21
6:27
Vészhelyzetről beszél a dél-koreai miniszterelnök, miután már ott is terjedni kezdett a koronavírus (444.hu)
Csütörtök után pénteken is legalább 50 fertőzöttet azonosítottak, a kormány a járvány behurcolása helyett már a belföldi terjedés megelőzésére koncentrál.
febr. 21
6:27
The New York Times : az amerikai hírszerzés szerint Moszkva Trump újraválasztását támogatja (ATV)
Moszkva Donald Trump amerikai elnök újraválasztását támogatja - írta a The New York Times című napilap az internetes oldalán helyi idő szerint csütörtök este, utalva arra a zárt ajtók mögötti tájékoztatóra, amelyet a hírszerzés egyik szakembere tartott amerikai törvényhozóknak.
febr. 21
6:27
EU-csúcs: új költségvetési javaslat bemutatásával folytatódhat a rendkívüli találkozó (Propeller)
Várakozások szerint egy új javaslat bemutatásával folytatódik péntek reggel a rendkívüli EU-csúcstalálkozó, amelyen az uniós állam-, illetve kormányfők a 2021 és 2027 közötti időszakra szóló, hosszú távú uniós költségvetésről tárgyalnak. A 2021 és 2027 közötti időszakra szóló, hosszú távú európai uniós költségvetés áll az Európai Tanács csütörtökö
febr. 21
6:29
Macron és Merkel közbenjárása a válság kezeléséért (Propeller)
Emmanuel Macron francia elnök és Angela Merkel német kancellár a szíriai Idlíb régióban zajló konfliktus megszüntetésére sürgette Vlagyimir Putyin orosz elnököt – nyilatkozta a német szövetségi kormány szóvivője csütörtökön. Az Európai Tanács is nyilatkozatot adott ki: a testület elítéli az újabb hadjáratot a térségben. Franciaország és Németorszá
febr. 21
6:31
urz: összehangoltan képviselték érdekeiket a nettó befizető országok (Propeller)
A hosszú távú uniós költségvetésről szóló EU-csúcstalálkozó megbeszélésein az úgynevezett "takarékos négyeknek" nevezett nettó befizető országok – Ausztria, Dánia, Hollandia, Svédország – csoportja "jól összehangoltan" képviselte érdekeit – mondta Sebastian Kurz osztrák kancellár Brüsszelben az uniós tagállamok állam-, illetve kormányfőinek rendkív
febr. 21
6:33
Negyven hónapig tartó börtönre ítélték Roger Stone-t, Donald Trump volt tanácsadóját (Propeller)
Negyven hónapig tartó börtönbüntetésre ítélte csütörtökön Amy Berman Jackson szövetségi bíró Roger Stone-t, Donald Trump amerikai elnök egykori tanácsadóját, aki azonban egyelőre szabadlábon maradhat. A 67 éves korábbi tanácsadót még tavaly novemberben mondták ki bűnösnek hétrendbeli bűncselekményben, köztük a hatóság – konkrétan a Szövetségi Nyom
febr. 21
6:36
Koronavírus: ismét emelkedett a fertőzöttek száma Kínában – Gyógyult betegeknél is kimutatták újra a vírust (Blikk)
Ismét emelkedett a koronavírussal összefüggésben a napi új fertőzöttek száma Kínában, de az egy napon belül jelentett gyógyultak száma továbbra is meghaladja az új betegekét.
febr. 21
6:39
Bejelentette a lemondását az ír kormányfő (USAracing)
.
febr. 21
6:42
Maratoni EU-csúcs: összeálltak a "takarékos négyek" (Infostart)
Ausztria, Dánia, Hollandia és Svédország "méretükhöz" képest a legtöbbet adják bele a közös kasszába, ennek megfelelő is a hozzáállásuk. Éjt nappallá téve folynak az egyeztetések.
febr. 21
6:45
Kitartanak a választásokig a francia sztrájkok (USAracing)
Újabb sztrájkot hirdettek a szakszervezetek csütörtökre Franciaországban, ezúttal a légiirányítók nem dolgoztak. A tiltakozásnak ismét főként az utasok itták meg a levét.
febr. 21
6:51
Új költségvetési javaslat bemutatásával folytatódhat a rendkívüli EU-csúcs (USAracing)
Az Európai Tanács elnöke péntek reggel mutathatja be az új javaslatot, amely az éjszakába nyúló kétoldalú megbeszéléseken pontosított tagországi álláspontok alapján készülhet.
febr. 21
6:54
Lemondott a miniszterelnök Írországban (Infostart)
Patthelyzet alakult ki az ír választások után, de az biztos, hogy Leo Varadkar pártja leszerepelt a választásokon.
febr. 21
6:54
Bejelentette lemondását Leo Varadkar ír miniszterelnök (168 Óra Online)
Bejelentette a lemondását Leo Varadkar, Írország miniszterelnöke, miután pártja, a Fine Gael csak a harmadik helyre került a február 8-i parlamenti választásokon.
febr. 21
6:57
Az amerikai hírszerzés szerint az oroszok Trump érdekében készülnek beavatkozni az elnökválasztáson (444.hu)
A múlt héten tájékoztatták erről a képviselőház titkosszolgálati bizottságát. Trumpot ez nagyon felháborította, de állítólag nem ezért rúgta ki a hírszerzés igazgatóját.
febr. 21
6:57
Egy új javaslat bemutatásával folytatódhat ma a rendkívüli uniós csúcstalálkozó - itt vannak a részletek (ATV)
Várakozások szerint egy új javaslat bemutatásával folytatódik péntek reggel a rendkívüli EU-csúcstalálkozó, amelyen az uniós állam-, illetve kormányfők a 2021 és 2027 közötti időszakra szóló, hosszú távú uniós költségvetésről tárgyalnak.
febr. 21
7:06
Meglepő: párhuzam lehet az influenza és a koronavírus között (Blikk)
Vizagálatok során kiderült: a koronavírus az influenzához hasonlóan viselkedik.
febr. 21
7:06
Amerikai előválasztás: így állunk most (Napi)
A demokraták elnökjelöltségére pályázók szerdai országos tévévitájának győztese Donald Trump - jelentette ki Michael Bloomberg, az egyik elnökjelölt-aspiráns egy csütörtöki kampányrendezvényen Utah állam fővárosában, Salt Lake Cityben.

Keresés