2020. február 13. csütörtök

febr. 13
0:03
Nem tarthatott szülinapi bulit, ezért fel akarta gyújtani magát az ünnepelt (Blikk)
Egészen sajátságos módszerrel akarta nyomatékosítani akaratát egy kínai férfi: nem engedélyezték a születésnapi partiját, ezért fel akarta gyújtani magát.
febr. 13
0:03
ACC néven indít közös vállalkozást a Total és a PSA-csoport (Kitekintő)
A Total leányvállalata, a Saft a PSA-val és az Opellel közösen bejelentette, hogy szaktudásukat egyesítve elektromos gépjármű-akkumulátor gyártásba kezdenek Európában. Közös vállalkozásuk az Automotive Cell Company (ACC) nevet kapja, a cél évi egymillió akkumulátor legyártása.
febr. 13
0:03
Ferenc pápa nem engedélyezte, hogy az Amazonas-térségben nős férfiak is szolgálhassanak papként (168 Óra Online)
Ferenc pápa szerdán elutasította azt a javaslatot, amelynek értelmében a rendkívüli paphiánnyal küzdő Amazónia egyes vidékein kivételesen – bizonyos feltételeknek megfelelő – nős férfiak is szolgálhattak volna papként.
febr. 13
0:03
Nagy a baj! További utasok fertőződtek meg a japán partoknál veszteglő üdülőhajón (Hírstart)
További harmincnégy utast fertőzött meg a koronavírus a japán partoknál veszteglő, karantén alá helyezett Diamond Princess üdülőhajón.
febr. 13
0:07
Rendkívüli szünetet rendeltek el több iskolában a járvány miatt (Blikk)
A Szerbiában tomboló influenza járvány miatt több lépést is tettek már, most rendkívüli iskolaszünetet rendeltek el a gyerekek lebetegedésének megelőzéséért.
febr. 13
0:07
Már csak Spanyolországon múlik Észak-Macedónia NATO-csatlakozása (Kitekintő)
Ratifikálta a NATO-csatlakozásról szóló egyezményt az észak-macedóniai parlament kedden, a protokoll azonban csak azt követően lép életbe, hogy a spanyol parlament is - várhatóan márciusban - megszavazza a becikkelyezést.
febr. 13
0:07
Nyertes régió: nálunk begipszelik az infúziós állványt, Romániában vízzel töltött kólás palackkal gyógyítják a beteg törött lábát (168 Óra Online)
A délkelet-romáinai Focsani város kórházának ortopédiai osztályán készült felvétel tanúsága szerint a személyzet nem estettkétségbe attól, hogy nem állt rendelkezésre kellő mennyiségű ellensúly az egyik beteg törött lábának kimerevítéséhez: a problémát megoldották egy vízzel megtöltött műanyag kannával valamint egy ugyancsak vízzel súlsobított kólá
febr. 13
0:09
Eltemették Kobe Bryantet és lányát (Hírstart)
A kosaraslegenda és lánya gyászszertartása múlt pénteken volt.
febr. 13
0:11
Hamarosan érkezik az ultramodern összecsukható mobiltelefon, ennyibe kerül majd (Blikk)
Újra divatba jöhet az összehajtható telefon, legalábbis ebben bízik a Samsung.
febr. 13
0:11
Teljes káoszba fulladt Angela Merkel utódlása (Kitekintő)
Összefogásra szólított fel Angela Merkel német kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) korábbi elnöke, miután a türingiai tartományi választáson véglegesen megbomlott a már addig is törékeny pártegység, és a jelenlegi pártelnök bejelentette lemondási szándékát.
febr. 13
0:11
Elkapták az erotikus segédeszközökkel ólálkodó szatírt, aki kisfiúkat zaklatott Ligetfalun (168 Óra Online)
Pozsony-Ligetfaluba riasztották a rendőröket, hogy szatír bukkant fel a tájon.
febr. 13
0:15
Nehezen viselik a bezártságot: menekülnének a koronavírus elől a veszteglő luxushajó utasai – Egyre többen fertőződnek meg a betegséggel (Blikk)
Robbanásveszélyes a helyzet, egyre nehezebben viselik a vesztegzárat a japán partoknál veszteglő, február 5-től 19-ig karantén alá helyezett Diamond Princess luxus-üdülőhajó utasai és a legénység.
febr. 13
0:15
XTB-kommentár: A zöld részvények elnyerik a piacok bizalmát (Kitekintő)
A befektetők fókuszában jelenleg a koronavírus terjedése áll, ami nem is csoda annak fényében, hogy mekkora hatással lehet ez a világgazdaságra. Ugyanakkor nem szabad elfeledkezniük a háttérben látható, feltörekvő trendekről sem. A klímaváltozásnak hosszútávon komoly következményei lehetnek az emberiségre nézve, ezért a kormányok megpróbálják felve
febr. 13
0:15
A szlovák kormány elfogadta a 155 ezer forintnak megfelelő 13. havi nyugdíjat (168 Óra Online)
Peter Pellegrini szlovák kormányfő bejelentette: a kormány egyhangúan támogatta, hogy 2021-től 50 euróra emelkedjen a gyermekek után járó támogatás, és 460 eurót kapjon minden nyugdíjas 13. havi nyugdíjként.
febr. 13
0:19
Gyászol a filmvilág: elhunyt a Sztálingrád legendás rendezője (Blikk)
Elhunyt 81 éves korában Joseph Vilsmaier filmrendező, aki a német történelmet olyan filmekben mutatta be, amint a Sztálingrád, a Comedian Harmonists vagy a Marlene.
febr. 13
0:19
Az eddigi előválasztások alapján Trump nem számíthat erős ellenfélre 2020-ban (Kitekintő)
A republikánusok előválasztásán Donald Trump a voksok 86 százalékával nyert, egyetlen kihívója, a 74 éves William Weld, volt massachusettsi kormányzó volt. A demokraták oldalán viszont nincs egység, az első helyen végző Bernie Sanders is csak 26,1%-ot szerzett.
febr. 13
0:19
Az atollok halálos ítélete – Közeleg az időszámítás vége (168 Óra Online)
.
febr. 13
0:23
Erre sokan vártak: Ferenc pápa elárulta, lehetnek-e papok nős férfiakból (Blikk)
Nem támogatja az egyházfő, hogy nős férfiak is lehessenek papok.
febr. 13
0:23
Titkos hátsó kapu beépítésével vádolja a Huaweit az amerikai hírszerzés (Kitekintő)
A Huawei több mint egy évtizede titokban képes hozzáférni kényes és személyes információkhoz azokon a mobil távközlési hálózatokon szerte a világon, amelyekhez ő szállítja a berendezéseket - jelentette amerikai titkosszolgálati forrásokra hivatkozva Wall Street Journal.
febr. 13
0:27
Döntött az olasz szenátus Salvini mentelmi jogáról (Blikk)
Az olasz kormánytöbbség megszavazta a volt belügyminiszter, Matteo Salvini, az ellenzéki Liga és a jobbközép koalíció vezetője mentelmi jogának megvonását a római felsőházban kedden tartott voksoláson.
febr. 13
0:27
Az USA elviekben már támogatja Erdogan szíriai fellépését (Kitekintő)
Ankarában tárgyal ma James Jeffrey, az USA szíriai különmegbízottja. Jeffrey úgy nyilatkozott a sajtó munkatársainak, hogy Törökország, amely a NATO-ban az Egyesült Államok szövetségese, Idlíbben az Aszad-rezsim és Oroszország "nagy fenyegetésével áll szembe". Jelezte: Washington, "amennyire lehetséges, támogatást akar nyújtani" Ankarának.
febr. 13
0:31
Aggasztó: a koronavírust használják ki támadásra a hackerek (Blikk)
Nem meglepő, hogy a hackerek minden lehetőséget megpróbálnak kihasználni ahhoz, hogy adatokhoz, információkhoz juthassanak, így a koronavírus által létrejött krízishelyzet felett sem hunytak szemet. Ezt tudva, tanácsos nem megnyitni az olyan e-mailek csatolmányait, illetve linkjeit, amelyek a fertőzés ellenszerét vagy annak megelőzéséhez hozzásegít
febr. 13
0:35
Erdogan bosszúja: így torolta meg a megölt törököket az elnök (Blikk)
Egy török hírügynökség jelentése szerint a török haderő lelőtt egy Mi-17-es helikoptert Idlíb tartományban, ahol a jelek szerint újra fellángolnak a harcok. A helikopter a szíriai kormányerők kötelékében volt.
febr. 13
0:39
Amikor elmosódik a határ: újra találkozhatott elhunyt gyermekével ez az édesanya – Megdöbbentő videó (Blikk)
A tudomány és a technológia folyamatosan fejlődik, szinte lehetetlen tartani a lépést. Napról-napra olyan dolgokkal találhatjuk szembe magunkat, amelyekről sosem gondoltuk volna, hogy valaha létrejönnek, vagy egyáltalán meg sem fordult a fejünkben, hogy akárcsak hasonló is megvalósítható. Ilyen döbbenetes élményben volt része Jang Ji-sungnak egy ko
febr. 13
1:03
Most már tényleg orosz rulett, hogy mi lesz Merkel után (24.hu)
Annegret Kramp-Karrenbauer CDU-elnök lemondása azt jelzi, a kancellár elszámolta magát, és nem csak rajta múlik, ki lesz az utódja.
febr. 13
2:03
Új forrásokért lobbiznak Brüsszelben a V4-es főpolgármesterek (Hírstart)
Brüsszelben mutatja be közös kezdeményezését Budapest, Pozsony, Prága és Varsó főpolgármestere február 12-én a következő hétéves uniós keretköltségvetésen belül a városok számára létrehozandó lehetőségekről és az európai zöld megállapodás helyi szintű végrehajtásáról. A kohéziós és strukturális alapok zömének elosztása ugyan 2021 után is a kormányo
febr. 13
3:27
Orbánnak is üzent az Európai Bizottság elnöke (Hírstart)
A következő hétéves uniós költségvetésről vitáztak szerdán Strasbourgban az Európai Parlamentben, ahol Ursula von der Leyen felszólalásában üzent azoknak a tagállamoknak, amelyek vehemensen védik a kohéziós és agrárforrásokat. A bizottság elnöke hasonló "elkötelezettséget" várna el az új célkitűzések terén is.
febr. 13
4:33
Koronavírus - Újabb brit beteg, a karanténban tartottak vírusmentesek (Hírstart)
A kilencedik nagy-britanniai beteg Kínában fertőződött meg.
febr. 13
4:48
Év végéig is eltarthat a CDU új elnökének megválasztása (Bank360 blog)
Bizonytalanság Berlinben
febr. 13
4:52
A meglepetésfiú és az öreg balos (Bank360 blog)
Szoros verseny: Pete Buttigieg és Bernie Sanders az iowai után a New Hampshire-i demokrata előválasztáson is tarolt
febr. 13
4:56
Tovább nő a nyomás Varsón (Bank360 blog)
Brüsszel szerint még mindig veszélyben van a jogállamiság Lengyelországban, a jobboldal a nemzetállami szuvererenitás megsértésével vádolja az uniós politikusokat
febr. 13
5:16
Nyertes régió: nálunk begipszelik az infúziós állványt, Romániában vízzel töltött kólás palackkal gyógyítják a beteg törött lábát (Hírstart)
A délkelet-romáinai Focsani város kórházának ortopédiai osztályán készült felvétel tanúsága szerint a személyzet nem estettkétségbe attól, hogy nem állt rendelkezésre kellő mennyiségű ellensúly az egyik beteg törött lábának kimerevítéséhez: a problémát megoldották egy vízzel megtöltött műanyag kannával valamint egy ugyancsak vízzel súlsobított kólá
febr. 13
5:16
Bosszúból akarták felgyújtani a migránsok a német menekültszállót (Ripost)
Börtönre ítélte a bonni bíróság azt a két huszonéves albán migránst, akik tavaly augusztusban egy német menekültszállón gyújtogattak. A bíró szerint bosszúból tették, mert a hatóságok elutasították a menedékkérelmüket.
febr. 13
5:48
Bemutatták az új migrációs és menekültügyi paktumot (Hírstart)
Az unió lényegesen nagyobb figyelmet fordít majd a külső határok védelmére és a szolidaritásra – mondta az Európai Bizottság migrációért felelős alelnöke.
febr. 13
5:57
Kivizsgálják a rendszerváltás utáni privatizációkat Bulgáriában (24.hu)
Azt akarják kideríteni, hogy kirabolták-e az államit, vagy sem.
febr. 13
6:06
Ha ismerünk egy márkát bízhatunk is benne? 10 éve kémkedik a Huawei (Blikk)
Több, mint 10 éve fér hozzá a Huawei személyes információkhoz szerte a világon.
febr. 13
6:12
Az amerikai nemzetbiztonság szerint tíz éve kémkedik a Huawei az emberek után (Blikk)
Több, mint 10 éve fér hozzá a Huawei személyes információkhoz szerte a világon.
febr. 13
6:12
Ő a világ legöregebb férfija (Hírstart)
A nevetésben látja a hosszú élet titkát a 112 éves japán férfi, akit szerdán ismertek el a világ legidősebb élő férfijaként.
febr. 13
6:24
A Hír TV kitörésének napja és a kettős beszéd (UniLife)
Az elhíresült "becsület napi" tudósítás nem egyszerűen a csatorna, hanem a kormány botránya is. Seres László írása.
febr. 13
6:30
ENSZ BT határozatban szólított fel a líbiai tűzszünetre (USAracing)
Az Ensz Biztonsági Tanácsa határozatban szólította fel szerdán tűzszünetre a líbiai konfliktusban egymás ellen harcoló feleket, és elítélte a fokozódó erőszakot az észak-afrikai országban.
febr. 13
6:30
Az Egyesült Államok megkezdte Afrikában állomásozó haderejének átszervezését (Propeller)
Az Egyesült Államok megkezdte Afrikában állomásozó haderejének átszervezését – jelentette be szerdán a Pentagon (amerikai védelmi minisztérium). A tárca közleménye szerint Mark Esper miniszter elrendelte a helyi biztonsági erőket segítő dandár telepítését a kontinensre annak érdekében, hogy afrikai országokban kiképző, tanácsadó és segítő feladato
febr. 13
6:32
Az amerikai igazságügyi miniszter kész megjelenni törvényhozók előtti meghallgatáson (Propeller)
William Barr amerikai igazságügyi miniszter kész megjelenni a képviselőház igazságügyi bizottsága előtti, ahol arról fogják faggatni, hogy ő vagy a tárcája beavatkozott-e Donald Trump amerikai elnök egyik volt közeli munkatársa, Roger Stone ellen folyó perbe. Barr hajlandóságáról szerdán este tájékoztatott Jerrold Nadler, a bizottság demokrata pár
febr. 13
6:34
Jól járhat, aki más településen bérel lakást, mint ahol a sajátját kiadja (Propeller)
A magánszemélyek levonhatják a lakás bérbeadásából származó bevételükből az általuk más településen bérelt lakás igazoltan megfizetett bérleti díját – derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett tájékoztatóból. Az, aki például Budapest III. kerületében levő garzonját bérbe adja, és a főváros XX. kerületében, a munkahelyéhez köz
febr. 13
6:36
Az Egyesült Államok megkezdte Afrikában állomásozó haderejének átszervezését (Blikk)
Az Egyesült Államok megkezdte Afrikában állomásozó haderejének átszervezését – jelentette be szerdán a Pentagon (amerikai védelmi minisztérium).
febr. 13
6:36
Elfogadta a londoni alsóház a terrorcselekményekért elítéltek automatikus próbaidőre bocsátását megszüntető módosítást (Propeller)
Elfogadta a londoni alsóház szerda este azt a sürgősséggel beterjesztett törvénymódosítást, amelynek alapján a terrorcselekményekért elítélteket a jövőben nem lehet teljes büntetésük letöltése előtt automatikusan szabadlábra helyezni. A tervezetet a képviselők közfelkiáltással, ellenindítvány nélkül hagyták jóvá. A javaslat ezután a felső kamara,
febr. 13
6:42
A jelölőgyűléseken kialakult káosz miatt lemondott az iowai Demokrata Párt elnöke (Propeller)
A február 3-án tartott jelölőgyűléseken (caucus) kialakult kaotikus helyzet miatt szerdán lemondott Troy Price, az iowai Demokrata Párt elnöke. Közleményében Price leszögezte: mint a párt elnöke, mélységes sajnálatomat fejezem ki a történtekért és az iowai Demokrata Párt nevében minden kudarcért vállalom a felelősséget. A 2017 óta az iowai párt
febr. 13
6:48
Bűvülhet a 13. havi nyugdíjra jogosultak köre a lengyeleknél (Napi)
A közelgő lengyelországi elnökválasztásra készülő Andrzej Duda államfő megígérte, hogy szorgalmazni fogja a 13. havi nyugdíjara jogosultak körének bővítését és megmagyarázta, miért van infláció.
febr. 13
6:48
Szabad szemmel: az illiberális szörnyek csupán látszatra óriások, valójában felpumpált törpék (Kripto Akadémia)
Nemzetközi sajtószemle, 2020. február 13.
febr. 13
6:48
Elárverezik a velencei Tessera-szigetet (Hírstart)
.
febr. 13
6:48
Egy nap alatt csaknem 15 ezerrel nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma Kínában (444.hu)
Az adatok összevetését megnehezíti, hogy Vuhanban, a járvány epicentrumában szerdától más módszerrel, tünetek alapján is diagnosztizálják a betegeket.

Keresés