2020. február 24. hétfő

febr. 24
0:06
Greta Thunberget az édesanyja szerint elnyelte a sötétség (Blikk)
Greta Thunberg édesanyja, könyvében oszt meg drámai történeteket a klímavédelemért harcoló aktivista lányról.
febr. 24
0:06
Amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó: nincs hírszerzési bizonyíték orosz beavatkozásra (USAracing)
Nincs hírszerzési bizonyíték a Donald Trump elnök újraválasztása érdekében végrehajtott esetleges orosz beavatkozásra„ – jelentette ki Robert O'Brien amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó a Cbs televízió vasárnapi politikai vitaműsorában.
febr. 24
0:10
Az orvosok intézetbe rakatták volna – Gyönyörű tinivé cseperedett a Down-szindrómás lány (Blikk)
Kennedy Garcia születésekor a kórházban azt tanácsolták szüleinek, hogy adják speciális intézetbe gyermeküket, aki sosem fog minőségi életet élni súlyos down-szindrómája miatt. Ők nem így tettek, maguk nevelték kislányukat.
febr. 24
0:14
Őrült: benzinnel lelocsolta, majd felgyújtotta feleségét és három gyerekét az elhagyott férfi (Blikk)
Feleségével és gyerekeivel együtt elevenen égette el magát egy ausztrál férfi.
febr. 24
0:18
Koronavírus: titokzatos felvétel kering a neten a római mentőkről (Blikk)
Bár eddig úgy tűnt, Olaszország északi részén ütötte fel a fejét a koronavírus, most egy talpig beöltözött, római-illetve nettunoi mentősről készült videó látott napvilágot.
febr. 24
0:22
Bebizonyosodott: korábban serdülnek a mai lányok (Blikk)
Majdnem egy évvel korábban kezdődik a lányok érése, mint 40 évvel ezelőtt – derült ki a koppenhágai Rigshospitalet kórház felméréséből.
febr. 24
0:26
A bőrszíne miatt akarta kidobni a portás az egyetemista fiatalembert (Blikk)
Bőrszíne miatt nem akarta a portás professzorához engedni a fekete bőrű, mesterszakos diákot. Az egyetem most bocsánatot kér.
febr. 24
0:30
Fertőzötteket találtak a Diamond Princessről Nagy-Britanniába szállított utasok között (Blikk)
Négyen fertőződtek meg az új típusú koronavírussal azok közül, akiket a Japán partjainál veszteglő Diamond Princess óceánjáró utasai közül Nagy-Britanniába szállítottak - közölték vasárnap a brit hatóságok.
febr. 24
0:34
Ilyet még nem látott: sokkolta a macskákat, amikor a gazdi cicás Instagram-filtert tett magára (Blikk)
Igencsak összezavarodtak szegények, amikor gazdájuk hirtelen macskává változott.
febr. 24
0:36
Mintegy húsz rakétát lőtt Izraelre az Iszlám Dzsihád (Hírstart)
Néhány percen belül két hullámban érkeztek a lövedékek a Gázai övezet melletti izraeli településekre.
febr. 24
0:38
Krisztusról beszélő hangok tartják ébren a családot (Blikk)
Már hat éve tartja ébren az amerikai családot a kislányuk falából kiszűrődő zene és beszélgetés.
febr. 24
0:42
Hanaui mészárlás: zuhan a szélsőjobb népszerűsége (Blikk)
Egy szórakozóhely biztonsági kamerája vette videóra a hanaui merénylő menekülését – erről a Bild számolt be honlapján. A videón az első támadás utáni pillanatok láthatóak, amikor a merénylő az egyik vízipipa-bárból menekült, valószínűleg a második helyszín felé. Ott további emberekkel végzett, összesen 10 embert ölt meg, később a saját anyját is. A
febr. 24
1:42
A kínai elnök a koronavírusról: A legsúlyosabb vészhelyzet (Hírstart)
Bár az új típusú koronavírus-járvány elkerülhetetlenül erős hatást gyakorol a kínai gazdaságra és társadalomra, az rövid távú és kezelhető – fogalmazott Hszi Csin-ping kínai elnök vasárnap a CCTV kínai hírcsatorna tudósítása szerint.
febr. 24
2:48
Meghan és Harry megsértődtek a királynőre (Hírstart)
A napokban kiderült, hogy Erzsébet királynő megfosztja Meghant és Harry-t a királyi családdal együtt járó royal címtől, mondván, ha a családból kikerültek, a címet se használhassák. Fotó: Peter Summers/Getty Images Meghan és Harry a királynő döntése után barátaiknak arról meséltek, hogy nem fogják hagyni, hogy Erzsébet elvegye tőlük a címet, akár
febr. 24
3:06
Kórházba került a miniszterelnök egy héttel a választás előtt Szlovákiában (Hírstart)
Peter Pellegrinit légúti fertőzés miatt vitték be, már hetek óta küzd a betegséggel.
febr. 24
4:00
A jemeni al-Kaida megerősítette, hogy megölték a vezetőjüket (Hírstart)
Az Egyesült Államok egy jemeni terrorelhárító akció során dróntámadással végzett az Arab-félsziget al-Kaidája vezetőjével még a hónap elején.
febr. 24
4:24
Bernie Sanders megállíthatatlan (Bank360 blog)
A részeredmények alapján Nevadában sem tudták legyőzni a szenátort a versenytársak a demokrata előválasztáson
febr. 24
4:28
Soros-botránytól hangos Franciaország (Bank360 blog)
Marine Le Pen követeli, hogy Emmanuel Macron elnök lépjen a strasbourgi bíróság ügyében, ahol lelepleződtek a bírák és a spekuláns által pénzelt civilek személyi átfedései
febr. 24
4:32
Szuverenista forradalom jöhet Európában (Bank360 blog)
A nyugati országoknak nem kellene kioktatniuk Magyarországot a nevelés és az egyetemek szabadságáról – mondta lapunknak Marco Gervasoni olasz történész
febr. 24
5:48
Kiemelkedőt alkotott a magyar kutató a fenyegetettség kettébontásával (Infostart)
A hétvégén véget ért 56. Müncheni Biztonságpolitikai Konferencián (MSC) a kiemelkedő tudományos értéket képviselő doktori disszertációért járó John McCain-díjjal ismerték el Mártonffy Balázs, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanársegédjének munkáját.
febr. 24
6:12
Koronavírus: újabb határt zárnak le (ATV)
Örményország két hétre lezárni készül Iránnal közös határát tekintettel a koronavírus-járványra - jelentette be vasárnap Jerevánban Nikol Pasinján miniszterelnök.
febr. 24
6:12
Vesztegzárat rendeltek el Észak-Olaszországban (USAracing)
Az érintett térségekben felfüggesztették a termelési tevékenységet, zárva vannak a vállalatok, gyárak, hivatalok, oktatási intézmények, üzletek, templomok.
febr. 24
6:18
Koronavírus: megérkeztek a kórházba az Olaszországból hazatérő magyar diákok (ATV)
Megérkezett a budapesti Szent László Kórházba az a magyar diákokból és kísérőikből álló csoport, amely Észak-Olaszországból tért haza - idézi az MTI az M1 aktuális csatornán vasárnap este elhangzottakat.
febr. 24
6:18
Örményország is két hétre lezárhatja az iráni határát (USAracing)
Örményország két hétre lezárni készül Iránnal közös határát tekintettel a koronavírus-járványra – jelentette be vasárnap Jerevánban Nikol Pasinján miniszterelnök.
febr. 24
6:24
Őszintén beszélt Greta Thunberg édesanyja lánya korakamaszkori nehézségeiről (Hírstart)
„Lassan eltűnt valamiféle sötétségben” – mondta Malena Ernman, aki a fiatal klímaaktivista étkezési rendellenességeiről és autizmusáról is mesél most megjelenő könyvében.
febr. 24
6:30
Koronavírus: több kínai tartomány csökkentette a készültségi fokozatát a biztató adatok nyomán (Propeller)
Több kínai tartomány csökkentette az új típusú koronavírus-járvány miatti készültségi fokozatát hétfőtől, miután az elmúlt napok adatai szerint az ország nagy részén sikerült megfékezni a vírus terjedését. A járvány által második leginkább sújtott kínai tartomány, a dél-kínai Kuangtung hétfőtől kezdve a legmagasabb, 1-es fokozatú közegészségügyi v
febr. 24
6:32
A kormány tagjait interpellálják a képviselők (Propeller)
Az Országgyűlés háromnapos ülésbe kezd ma, a képviselők délután két órában interpellálhatják a kormány tagjait. A házelnök napirendi javaslata alapján az ülés 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik. Az interpellációkra ezúttal is két óra áll majd rendelkezésre, amit az azonnali kérdések és válaszok órája követ. A képviselők az ülésnap
febr. 24
6:36
Amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó: nincs hírszerzési bizonyíték orosz beavatkozásra (Propeller)
Nincs hírszerzési bizonyíték a Donald Trump elnök újraválasztása érdekében végrehajtott esetleges orosz beavatkozásra" – jelentette ki Robert O'Brien amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó a CBS televízió vasárnapi politikai vitaműsorában. Én nem láttam semmiféle hírszerzési jelentést, amely alátámasztaná a sajtónak kiszivárogtatott híreket - foga
febr. 24
6:42
Koronavírus-járvány: az osztrákok felfüggesztették Ausztria és Olaszország között a vonatközlekedést (Hírstart)
Az osztrák határon vasárnap este megállítottak egy Velencéből Münchenbe tartó vonatot, miután az olasz állami vasút értesítése szerint két utas is lázas tüneteket produkált - írja a Sky News híre alapján az Index.
febr. 24
6:42
Ausztria nem fogadja az Olaszországból érkező vonatokat a koronavírus miatt (444.hu)
Örményország és Törökország pedig lezárta az Iránnal közös határátkelőhelyeiket.
febr. 24
6:42
Ausztria szünetelteti a vonatforgalmat az olasz határon (USAracing)
Az osztrák hatóságok vasárnap felfüggesztették a vasúti átkelést az Olaszországgal közös határon, miután a Velencéből induló, Münchenbe tartó nemzetközi járaton két utasnál a fertőzés tüneteit állapították meg az új koronavírussal.
febr. 24
6:42
Amerikai előválasztás: Buttigieg szabálytalanságokat vélelmez a nevadai választásokon (Propeller)
Pete Buttigieg demokrata párti elnökjelölt-aspiráns vasárnap szabálytalanságokat vélelmezett a szombaton Nevadában tartott előválasztások (caucus) szavazatszámlálásainál. A politikus levelet küldött a nevadai Demokrata Párt vezetőségének, és kérte a korai szavazás részletes eredményeinek nyilvánosságra hozatalát is, választókerületenként. A korai
febr. 24
6:42
Mit kezdjünk a nyilas írókkal? (UniLife)
Érdemes eltűnődni azon: miért szívügye a Fidesz politikusainak Wass, Nyírő és társaik „rehabilitálása”? Pelle János írása.
febr. 24
6:44
Koronavírus: sorsdöntő napok következnek Dél-Koreában (Propeller)
Újabb 161 megbetegedést és két további halálesetet jelentettek hétfőn a dél-koreai hatóságok, amelyek az előző napon a legmagasabb szintű készültséget vezették be az új koronavírus miatt. Egészségügyi tisztségviselők a médiának megerősítették, hogy az új adatok alapján immár 763-ra emelkedett a fertőzöttek száma, és a további két halálesettel együ
febr. 24
6:48
Ausztria szünetelteti a vonatforgalmat az olasz határon (Hírstart)
Az osztrák hatóságok vasárnap felfüggesztették a vasúti átkelést az Olaszországgal közös határon, miután a Velencéből induló, Münchenbe tartó nemzetközi járaton két utasnál a fertőzés tüneteit állapították meg az új koronavírussal.
febr. 24
6:48
Verseny a magyar voksokért (USAracing)
„Valódi szlovák hazafiakhoz” szól videójában a köztudottan magyarellenes Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (Sns) egykori vezére, aki a múlt héten újra előhúzta a magyarkártyát.
febr. 24
6:48
Koronavírus: lezárták a Brenner-hágón a vasúti közlekedést (Képmás)
Örményország is az iráni határ lezárását tervezi.
febr. 24
6:54
Folytathatja a szociáldemokrata-zöld koalíció Hamburgban, az AfD is bejutott (Infostart)
A kormányzó Német Szociáldemokrata Párt (SPD) kapta a legtöbb szavazatot a Hamburgban tartott törvényhozási választáson a vasárnap késő este közzétett előzetes hivatalos eredmény szerint.
febr. 24
6:54
A szociáldemokraták győztek a hamburgi választáson (HírTV)
A szociáldemokraták nagyságrendekkel erősebb támogatottsággal rendelkeznek, mint bármely vetélytársuk.
febr. 24
6:54
Gyógyultnak minősített betegekben is kimutatták a koronavírust (Képmás)
Teguban tovább tombol a járvány. Egyre biztosabb, hogy nem a vuhani piacon történt a járvány kirobbanása.
febr. 24
6:57
Koronavírus: Ausztria komolyan védekezik (24.hu)
A Münchenbe tartó nemzetközi járaton két utasnál a fertőzés tüneteit állapították meg az új koronavírussal.
febr. 24
7:00
Lezárhatják a határokat - lakat kerülhet Milánóra (Napi)
A koronavírus-járvány miatt rendkívüli intézkedéseket hoztak Olaszországban, az ott élők elképzelhetőnek tartják, hogy Milánót is lezárják, ha rosszabb lesz a helyzet.
febr. 24
7:00
Buttigieg reklamált a harmadik hely miatt (Képmás)
A New York Times szerint Sanders erőfölényre tett szert a nevadai kaukuszon.
febr. 24
7:06
Drámai a helyzet: már közel 800 dél-koreai fertőződött meg koronavírussal (ATV)
Eddig hét ember halt bele Dél-Koreában a koronavírusba, a következő napokat tekinti a kormány kritikusnak - írja a hvg.hu.
febr. 24
7:12
Soros-botránytól hangos Franciaország (HírTV)
Érintettség – a milliárdos fia, Alex Soros többször is egyeztetett a francia elnökkel.
febr. 24
7:12
Örményország két hétre lezárni készül Iránnal közös határát (Propeller)
Örményország két hétre lezárni készül Iránnal közös határát tekintettel a koronavírus-járványra, jelentette be vasárnap Jerevánban Nikol Pasinján miniszterelnök. Egyúttal bejelentette, hogy hétfőn délelőtt összeül Jerevánban a koronavírus-járvány terjedésének megelőzéséért felelős bizottság, amelyen áttekintik, milyen további intézkedésekre lesz sz
febr. 24
7:18
Az osztrák hatóságok felfüggesztették a vasúti átkelést az olasz határon (ATV)
Az osztrák hatóságok vasárnap felfüggesztették a vasúti átkelést az Olaszországgal közös határon, miután a Velencéből induló, Münchenbe tartó nemzetközi járaton két utasnál a fertőzés tüneteit állapították meg az új koronavírussal.
febr. 24
7:18
Dél-Koreában tovább nőtt a halottak és a betegek száma (USAracing)
Újabb 161 megbetegedést és két további halálesetet jelentettek hétfőn a dél-koreai hatóságok, amelyek az előző napon a legmagasabb szintű készültséget vezették be az új koronavírus miatt.
febr. 24
7:24
Koronavírus: Ausztria nem enged be olasz vonatokat (Kripto Akadémia)
Már a határon állítottak meg egy fertőzötteket is szállító szerelvényt, az osztrákok lezárással védekeznek a járvány ellen.
febr. 24
7:24
Bernie Sanders megállíthatatlan (Hírstart)
A részeredmények alapján Nevadában sem tudták legyőzni a szenátort a versenytársak a demokrata előválasztáson

Keresés