2020. február 11. kedd

febr. 11
0:03
Gyász: meghalt Erős Ferenc (Blikk)
A neves szociálpszichológus 73 éves korában hunyt el.
febr. 11
0:03
Karácsony Gergely bojkottálja a Hír TV-t, amíg az nem kér bocsánatot a nácikat mosdató riportjáért (168 Óra Online)
Amíg a Hír TV nem kér bocsánatot a neonácikat mosdató, az antifasiszták tevékenységét megkérdőjelező riportjáért, addig sem én, sem a főpolgármester-helyettesek, sem a Főpolgármesteri Hivatal munkatársai nem adnak nyilatkozatot a Hír TV-nek, és nem is teszünk eleget semmilyen meghívásuknak – írta Karácsony Gergely a Facebook-oldalán.
febr. 11
0:03
Gyurcsány: minden bizonnyal nem leszek tagja a 2022 utáni kormánynak (Hírstart)
Minden bizonnyal nem leszek tagja a 2022-ben megalakuló kormánynak - erről Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában.
febr. 11
0:06
Letolvajozta szövetségeseit a Jobbik elnöke (Lokál)
Tolvajoknak nevezte ellenzéki szövetségeseit Jakab Péter, a Jobbik elnöke. Jakab egy kiszivárgott felvételen beszél arról, hogy tolvajok ellen jött létre pártja, most azonban kénytelen velük egy asztalhoz ülni, mert ezt követeli a haza. Dömötör Csaba államtitkár szerint nem a hazaszeretet, hanem a hataloméhség mozgatja Jakabot és a Jobbikot.
febr. 11
0:07
Milliárdos károkat okoztak a múlt heti viharok (Blikk)
Csaknem tízezer kárbejelentés érkezett a biztosítókhoz a múlt heti viharok miatt, a társaságok úgy kalkulálnak, hogy a következő hetekben akár az egymilliárd forintot is elérheti a kifizetések összege - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) hétfőn.
febr. 11
0:07
Budapesti járattörlések, természeti károk, áramkimaradások és halálesetek a Ciara nyomában (168 Óra Online)
Több Budapestet érintő repülőjáratot kellett törölni hétfőn az Európa-szerte viharos időjárás miatt – közölte a Budapest Airport Zrt. vállalati kommunikációs és kormányzati kapcsolatok igazgatója az MTI-vel.
febr. 11
0:09
Mráz: Gyurcsány irányítaná a baloldalt 2022-ben (Hírstart)
A Nézőpont Csoport igazgatója ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy még mindig a Demokratikus Koalíció elnöke a legnépszerűtlenebb politikus Magyarországon
febr. 11
0:10
Újra Gyurcsány vezeti a baloldalt (Lokál)
Megtartotta évértékelő beszédét vasárnap Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, amelyben a befogadás csodálatosságáról és a szerinte tisztességes Jobbikról is beszélt. Az évértékelő legnagyobb tanulsága, hogy a bukott miniszterelnök lett a baloldal vezetője.
febr. 11
0:11
Tűzoltókat riasztottak egy hajóhoz a Dunán (Blikk)
XIII. kerületének dunai szakaszán kellett azonnali segítséget nyújtaniuk a tűzoltóság munkatársainak.
febr. 11
0:11
Bő kétmilliárdot adott az Orbán-kormány a szalézi rendnek építkezésre, Varga Mihály már le is rakta az alapkövet (168 Óra Online)
Több mint kétmilliárd forint kormányzati támogatásból bővül a szalézi rend óbudai központja. A két új épület alapkövét Varga Mihály pénzügyminiszter, Andrásfalvy János, a szalézi rend magyar tartományának vezetője és Ábrahám Béla korábbi tartományfőnök tette le hétfőn.
febr. 11
0:14
Brutális titka volt a tatabányai családírtónak (Lokál)
Újabb részleteket derített ki a Ripost a saját gyerekeit meggyilkoló tatabányai apáról. A lapnak nyilatkozó szomszéd szerint ugyanis, a tragikus esemény előtt néhány nappal az apa gyermekkori sérelmeiről vallott a férfinak.
febr. 11
0:15
Tájékoztatást adott ki a Budapest Airport az óriási vihar miatt: már több járatot is töröltek (Blikk)
Járattörlések és fennakadások: a Magyarországot is elérő Ciara viharciklon miatt figyelmeztetést adott ki a Budapest Airport.
febr. 11
0:15
Újabb lélegzetelállító magyar rekord született, 3490 méteres kolbászt alkottak Győrváron (168 Óra Online)
A hétvégi Győrvári Gasztronómiai Fesztivál és Böllérversenyre harminc csapat jelentkezett, többek között Vas megyéből, Erdélyből, Felvidékről, Muravidékről. A sátraknál a különböző tájak hagyományai szerint készült disznóságokból csemegézhetnek az érdeklődők – írta a Vaskarika.
febr. 11
0:15
Adósságrendezés: együtt léptek a kórházi beszállítók (Hírstart)
Zárt ajtók mögötti tárgyalások helyett partnerséget, átlátható, hosszútávú megoldást sürget a kórházi adósságrendezés érdekében közös közleményében a teljes hazai orvostechnikai és egészségügyi informatikai piacot lefedő, mind a gyártó, mind a fejlesztő, forgalmazó és szolgáltató cégeket képviselő négy szakmai szervezet.
febr. 11
0:19
Elnémul a Hír Tv előtt Karácsony Gergely: itt az üzenete (Blikk)
Karácsony Gergely Facebook-oldalán közölte, hogy bojkottot hirdettek a Hír TV ellen. A főpolgármesternél a csatorna kitörésnapi riportja miatt telt be a pohár.
febr. 11
0:19
Hatvanegy pert vesztett tavaly a kormánymédia, a legtöbbet az Origo (168 Óra Online)
Összesen hatvanegy elmarasztaló ítélet született tavaly kormánypárti médiumokkal szemben helyreigazítási perekben, mint a Fővárosi Törvényszéknek az Átlátszóval ismertetett adataiból kiderült. Négy pert pedig a független, avagy nem kormánymédia veszített.
febr. 11
0:23
Különleges módon segíti a baglyokat az önkormányzat (Blikk)
Műfészkekkel és költőládákkal segíthetik az önkormányzatok és a lakosság a rágcsálópusztító baglyok költését. Ez azért jelentős, mert ezek a madarak elsősorban kisrágcsálókkal táplálkoznak és fiókáikat is ezekkel etetik.
febr. 11
0:27
Kemény bírságot kaphatnak az éjjel zajt csapó repülőgépek (Blikk)
Mélyen a zsebükbe nyúlhattak a légitársaságok, ha zajosan repkedtek Budapest fölött: összesen 35 ezer eurónyi bírságot szabott ki a Budapest Airport Zrt. emiatt.
febr. 11
0:31
Még csak most jön a java? Kifújta a Balatont, letarolta a fél Dunántúlt a szélvihar, de ne gondoljuk, hogy ez ennyi volt (Blikk)
Letarolta a fél Dunántúlt a Ciara nevű szupervihar, és még a Balaton is kiöntött a természet féktelen tombolása miatt az áprilist idéző 16-17 fokban.
febr. 11
0:35
Több vonalon is késnek a vonatok a vihar okozta károk miatt (Blikk)
Vihar – Jelentős késésekkel közlekednek a vonatok a Budapest–Szeged és a Budapest– ác vonalakon.
febr. 11
0:39
Hajszálon múlt az életük: fiatalokkal teli buszmegállóba hajtott egy sofőr Pest megyében (Blikk)
Olyan nagy sebességgel hajtott egy fiatal nő Tápiószentmártonon, hogy először egy ház kerítésébe csapódott, majd lesodródott az útról – hangzott el a Tényekben.
febr. 11
1:54
Merkel: Magyarország az EU nettó haszonélvezője (Propeller)
Közös úton jár Németország és Magyarország, gazdaságuk nagyon szorosan összekapcsolódott – mondta Angela Merkel német kancellár hétfőn Berlinben, az Orbán Viktor miniszterelnökkel folytatott megbeszélése előtt. Fotó: MTI/Szigetvári Zsolt Angela Merkel kiemelte, hogy az európai csúcstalálkozókat leszámítva legutóbb 2019 augusztusában Sopronban, a ha
febr. 11
2:15
Gyurcsány: "Nem leszek tagja a 2022-ben megalakuló kormánynak" (Hírstart)
Minden bizonnyal nem leszek tagja a 2022-ben megalakuló kormánynak – erről Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Fotó: MTI/Kovács Tamás Gyurcsány Ferenc arról is beszélt, hogy önmagát jó ízlésű, tisztességes politikusnak tartja, akit sokan szeretnek, de  sokan nem akarják őt a kormányba. Oly
febr. 11
2:51
A baglyok költését műfészkekkel, költőládákkal lehet segíteni (Hírstart)
A lakott településen élő baglyok költését műfészkek vagy költőládák kihelyezésével segíthetik az emberek és az önkormányzatok – közölte a Magyar Madártani Egyesület hétfőn (Mme) az Mti-vel.
febr. 11
3:15
Ilham Alijev azeri diktátor, Orbán Viktor haverja biztos tárt karokkal fogadta a gyermekpornográfiába belebukott Nagykövetet hamár a baltás gyilkost kiadta neki… (Hírstart)
Ahhoz képest, hogy ilyen súlyos, Magyarországot érintő diplomatabotrányra nem derült fény az elmúlt 30 évben, gyakorlatilag csak kérdések sorakoznak a perui volt nagykövet, pontosabban limai tiszteletbeli konzul, korábban a Külügyminisztérium szóvivőjeként sikeres Kaleta Gábor pedofilügyének elhallgatása során. Gondoljunk bele, mitől harsogna a tel
febr. 11
3:21
A háztartási élelmiszerbiztonságra hívja fel a figyelmet a Nébih (Hírstart)
Idén a háztartási élelmiszerbiztonság és élelmiszerhigiénia jelentőségére hívja föl a fogyasztók figyelmét a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Ételt csak okosan! című kampánya.
febr. 11
3:33
Magyar lelkész: "Nagyon hiányzik Göncz Árpád" (Hírstart)
Nagyon hiányzik Göncz Árpád – mondta Iványi Gábor lelkész a Magyar Köztársaság első elnökének emléktáblájánál tartott megemlékezésen, hétfőn Budapesten, a III. kerületi Bécsi úton. Fotó: MTI/Kovács Tamás Göncz Árpád számára a béke és az élet mindenek felett állt. Az 1990 őszi taxisblokád során államfőként békítően lépett fel és elősegítette, hogy a
febr. 11
4:06
Izgalmas irodalmi teszt: emlékeztek még ezekre az olvasmányokra? (Eduline)
Ha már iskola és irodalom, akkor jöjjenek a kötelező olvasmányok. Hét kérdést tettünk fel, aminek köze van az iskolai irodalomoktatáshoz. Mindegyikra hibátlanul tudtok válaszolni? Most tesztelhetitek magatokat ezzel a kvízzel.
febr. 11
4:21
Újra Gyurcsány vezeti a baloldalt (Hírstart)
Megtartotta évértékelő beszédét vasárnap Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke, amelyben a befogadás csodálatosságáról és a szerinte tisztességes Jobbikról is beszélt. Az évértékelő legnagyobb tanulsága, hogy a bukott miniszterelnök lett a baloldal vezetője.
febr. 11
4:45
Hazafias, gyermekközpontú és modern az új NAT (Hírstart)
Az új Nemzeti alaptanterv (Nat) a gyerekeket helyezi a középpontjába, segít az alapműveltség kialakításában és ösztönzi az állampolgári magatartást Maruzsa Zoltán államtitkár szerint. Kásler Miklós emberminiszter elmondta, hogy csökken az órák száma. Kunhalmi Ágnes nyelvtani zseni ismét keveri a szezont a fazonnal.
febr. 11
4:57
Őrizetben a faddi rablók (Police)
Őrizetben a faddi rablók Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 02. 11., k - 05:00 A tolnai és a szekszárdi rendőrök néhány órán belül elfogták azt a háromfős társaságot, akik egy helyi férfit raboltak ki Faddon.
febr. 11
5:06
Közigazgatás: finomhangolás és béremelés (Magyar Hírlap)
Az ellenzék egyértelműen politikai okokból próbál akadályozni minden kormányzati beruházást a fővárosban – mondta lapunknak György István államtitkár
febr. 11
5:08
Az Emmi szerint nem kell aggódniuk a mentális segítőknek (Magyar Hírlap)
Btk.-módosítás
febr. 11
5:12
Ilyenek lesznek a minimumponthatárok a 2020-as felvételin (Eduline)
Változnak-e 2020-ban a felvételi minimumponthatárai? Hány pontot kell a felvételizőknek gyűjteni ahhoz, hogy bekerülhessenek a kiválasztott képzésre? Itt a válasz.
febr. 11
5:12
Újabb időközi önkormányzati választást nyert meg a Fidesz jelöltje (Magyar Hírlap)
Vasárnap is lesz voksolás
febr. 11
5:14
Tüntetés is szerveződik Gyöngyöspata miatt (Magyar Hírlap)
Setét Jenő aktivizálta magát, utcára hívja a balliberális oldalt a pénzbeli kártérítésért küzdő, iskolákat perelő Soros-szervezet mellett, miután aláírásgyűjtése nem volt túl sikeres
febr. 11
5:15
Újabb iskola tiltakozik a NAT ellen, a szaktárca szerint félrevezetik a tanárokat (ATV)
Akár a polgári engedetlenséget is bevethetik a tanárok az új NAT ellen. Erről a Magyartanárok Egyesületének elnöke beszélt. Közben újabb iskola csatlakozott a tiltakozáshoz. A miskolci Hermann Ottó gimnázium tantestülete 15 kérdéssel fordult a társadalomhoz. A szakminisztérium szerint viszont: félrevezetik a tanárokat és a nyilvánosságot.
febr. 11
5:15
Feljelentették a Szegedi Törvényszék több bíráját a Legfőbb Ügyészségen (Hírstart)
Pertársaságot alapítottak a Szeviép-károsultak
febr. 11
5:16
Feljelentették a Szegedi Törvényszék több bíráját a Legfőbb Ügyészségen (Magyar Hírlap)
Pertársaságot alapítottak a Szeviép-károsultak
febr. 11
5:18
A hatalom iránti sóvárgás koalíciója (Magyar Hírlap)
Szánthó Miklós: A nyitott verseny „fílingjét” használná ki Gyurcsány, és kakast játszik az ellenzéki szemétdombon
febr. 11
5:20
Nincs országos tiltakozó hullám a NAT miatt (Magyar Hírlap)
Fidesz: A szocialistáknak biztosan jobban tetszene egy Gyurcsány-féle nemzetellenes és liberális alaptanterv, Soros György nyílt társadalom eszméivel és genderiskolákkal
febr. 11
5:33
Győzött a Fidesz jelöltje a keszthelyi választáson (Hírstart)
Sáringer-Kenyeres Marcell nyerte a keszthelyi időközi választást vasárnap, erről a város polgármestere számolt be közösségi oldalán.
febr. 11
5:36
Kínzó fejfájást hoz a tomboló vihar (Lokál)
Tegnap délután Magyarországot is elérte az Európán átsöprő Ciara nevű ciklon, ma pedig tovább tombol, akár 90 kilométer/órás szélre is lehet számítani. Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság biztonsági tanácsokat adott, míg a meteogyógyász szerint nehéz időszak vár a frontérzékenyekre is.
febr. 11
5:51
Meglepő, de nem sokan élnek meg Orbán Viktor sportrajongásából (Menedzsment Fórum)
Bár nőtt a sport területén foglalkoztatottak száma 2011 és 2018 között, annak ismeretében, hogy mennyi pénz ölt bele a kormány az elmúlt közel egy évtized alatt, az adatok meglehetősen ellentmondásos képet festenek.
febr. 11
5:54
Gyurcsány szerint aki feldugja a fejét a Fidesz ellen, azt megölik (HVG)
A volt kormányfő az ATV vendége volt, azt mondta, nem lesz tagja a következő kormánynak.
febr. 11
5:54
Politikai kinevezett került a fürdők élére (Magyar Nemzet)
Megkezdődhet a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (Bgyh) lesüllyesztése, hiszen most is ugyanaz a politikai oldal nevezi ki a fővárosi cégek vezetőit, mint 2010 előtt.
febr. 11
6:00
Választ kapott az UNESCO (Magyar Nemzet)
Magyarország határidőre, és az Unesco által rögzített tartalmi és formai követelményeknek megfelelően elkészítette a budapesti világörökségi helyszín állapotmegőrzési jelentését.
febr. 11
6:03
Amikor a korona Pilismarótot látogatta – Beer Miklós: A papok próbáltak a helyzettel együtt élni (168 Óra Online)
.
febr. 11
6:09
Gyurcsány: Aki egy picit is feldugja a fejét a Fidesz ellen, azt megölik, vagy megpróbálják megölni (Hírstart)
Nem lesz tagja, de hatással lesz a következő kormány munkájára.
febr. 11
6:12
Tovább csökken a közmunkások száma, pedig sok helyen ez az egyetlen megélhetési forrás (Népszava)
Termelő programok is veszélybe kerültek a polgármesterek szerint.

Keresés