2020. február 7. péntek

febr. 7
0:03
Maruzsa: ez a Nat vállaltan hazafias, gyermekközpontú és 21. századi (Blikk)
A módosított Nemzeti alaptanterv (Nat) vállaltan hazafias, gyerekközpontú és 21. századi - nyilatkozta a köznevelésért felelős államtitkár csütörtökön.
febr. 7
0:03
Elpusztult az Orosházán elgázolt kenguru (24.hu)
Hiába vitték azonnal állatkórházba, a sérülései miatt az orvosok javaslatára el kellett altatni.
febr. 7
0:03
Jávor alpári módon támadta Novákot (Hírstart)
Felháborító, szexista Twitter-bejegyzésben kommentálta Novák Katalinnak egy Silvio Berlusconival közös fotóját a Párbeszéd politikusa.
febr. 7
0:07
Menekültek százai várják Tompánál, hogy megnyissák nekik a határt – Fotók a migránstüntetésről (Blikk)
A Szerbiában indult migránsmenet csütörtök délután fél ötkor Tompánál elérte a magyar határt. A Kelebia-Tompa határátkelőt a magyar hatóságok ugyan lezárták, a migránsok mégis abban reménykednek, hogy - mivel gyerekek és nők is vannak a csoportban - a hatóságok átengedik őket - értesült az MTI tudósítója a helyszínről. Úgy lehet fogalmazni, hogy ül
febr. 7
0:11
Nehogy lemaradjon: még két napig jelentkezhet Valentin-napi játékunkra (Blikk)
Izzik a levegő azon párok között, akik Valentin-napi játékunkra kedvenc közös képükkel neveztek. Ica és Pisti a nyaralásukról jelentkeztek be szerkesztőségünkbe, míg Herczeg Sándorné egy csodálatos népviseleti ruhában mutatta meg, mekkora az összhang ő és a párja között. Pető Sándor pedig a szó legszorosabb értelmében tenyerén hordozza a kedvesét,
febr. 7
0:15
Százmilliókat költött Gyurcsány felújításokra (Blikk)
Százmilliókat költött ingatlanfelújításokra az elmúlt pár évben Gyurcsány Ferenc (58), a DK elnöke. A budai otthonára és a kötcsei nyaralóra is 100-100 millió forintot költött – tudta meg a Világgazdaság, amikor rákérdezett a politikus elmúlt vagyonnyilatkozatai alapján kiszámított 1,1 milliárd forintos vagyoncsökkenésre. A lap szerint ugyanis hiáb
febr. 7
0:19
Most jött: látogatási tilalmat rendeltek el a Honvédkórházban (Blikk)
Látogatási tilalmat rendeltek el a Honvédkórház több osztályán az influenza miatt péntektől - tudatta az intézmény csütörtökön.
febr. 7
0:21
Látogatási tilalmat rendeltek el a Honvédkórházban (Hírstart)
Az influenzajárvány miatt.
febr. 7
0:23
Jávor Benedek visszahívását szorgalmazzák a kormánypártok (Blikk)
A Fidesz szerint Jávor Benedek, Budapest EU-irodájának vezetője méltatlanná vált tisztére, miután elfogadhatatlan bejegyzést engedett meg magának Silvio Berlusconi és Novák Katalin közös fényképével kapcsolatban. Az ellenzék szerint viszont ennyit el kell tudni viselni egy közszereplőnek.
febr. 7
0:27
„A háborúból menekülünk, nem az éhség elől” – Napokon át is kitartanak a migránsok, ha nem engedik át őket a határon (Blikk)
Több száz menekült követelte a magyar határ megnyitását a szerbiai Kelebiánál, a csütörtök délután négykor kezdődő békés demonstráció célja az volt, hogy a menekültek hazánkon keresztül Nyugat-Európába mehessenek. A szerb oldalon az elmúlt hónapokban látványosan megnőtt a migránsok száma, akik rendszeresen próbára teszik a magyar határvédelem haték
febr. 7
0:31
A Queen legnagyobb slágereire bulizhatunk az Ellátóházban (Blikk)
Akár régi motoros Queen-fan vagy, akár csak nemrégiben lettél rajongó, február 22-én az ELLÁTÓházban a helyed: a legkeresettebb hazai tribute band, a Crazy Little Queen szólaltatja meg az ikonikus zenekar legjobb dalait.
febr. 7
0:35
Ekkor vesznek végső búcsút Andorai Pétertől (Blikk)
Családja közlése alapján február 19-én, szerdán 14 órakor vesznek végső búcsút Andorai Péter Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésztől, a Nemzet Színészétől a Farkasréti temetőben. A legendás művész, aki a színpadon és a filmiparban is maradandót alkotott, rövid, súlyos betegség után február elsejére virradóra hunyt el.
febr. 7
0:39
Megvan: ekkor startol a Tv2 álarcos műsora (Blikk)
Jön a Nicsak, ki vagyok – a rejtélyek színpada.
febr. 7
0:57
Több építészeti érték is előkerült a Károlyi-Csekonics-palota rekonstrukciója alatt (Hírstart)
Történelmi és kulturális szempontból is értékes szerkezetek, tartozékok, illetve elemek kerültek elő a neorokokó stílusban épült Károlyi-Csekonics-palota rekonstrukciója során, amelyet várhatóan június végén fejeznek be. A felújított épületet a Károli Gáspár Református Egyetem fogja használni.
febr. 7
1:03
Emmi: Takaró Mihálynak semmilyen szerződése nincs a minisztériummal (Bankmonitor)
Az ellenzéki sajtóban megjelentekkel ellentétben Takaró Mihály irodalomtörténésznek semmilyen szerződése nincs az Emberi Erőforrások Minisztériumával.
febr. 7
1:51
Fidesz-KDNP: Gyurcsány Ferenc tisztázza zavaros vagyonnyilatkozatát! (Hírstart)
Nacsa Lőrinc felidézte, Gyurcsány Ferenc kétmilliárd forint osztalékot vett fel az Altusból, 641 millió forintért vásárolt értékpapírt, tavaly 225 millió forint foglalót fizetett ki egy ingatlanért.
febr. 7
2:51
Megint baj van Gurcsány vagyonnyilatkozatával (Hírstart)
Úgy tűnik Gyurcsány Ferenc nem egy pénzügyi zseni, ugyanis nagyjából egymilliárd forint hiányzik a számok alapján vagyonából. A Demokratikus Koalíció (DK) elnökének vagyonnyilatkozatából kiderül az is, hogy az európai parlamenti képviselő feleségének 200 millió forintot utalt.
febr. 7
3:39
Tragédia: négygyerekes apa halt meg a kidőlt fa alatt Nemesvitán (Blikk)
Közel ötezer kilogrammot nyomott az a nyárfa, amely rádőlt egy autóra szerda délután a Veszprém megyei Nemesvitán. A Fiat Puntóban utazó tapolcai családapának esélye sem volt a túlélésre a nyolcvanéves faóriással szemben. A kocsiból szinte semmi nem maradt, a felismerhetetlenségig összeroncsolódott a fa súlya alatt.
febr. 7
3:39
Koronavírus: fordulat a Vuhanból hazamenekült magyar egyetemista ügyében (Hírstart)
Az egyetemistát érkezése után a Dél-pesti Centrumkórház elkülönített részlegében helyezték el, most a kórház közölte, hogy hazaengedték a fiatalt.
febr. 7
5:00
Kinevették az ítéletet az oltásellenes szülők (Ripost)
Na ugye, hogy nekünk lett igazunk! Ezt üzente az oltásellenes szülők mosolya tegnap, amikor ítéletet hirdettek ügyükben és elhangzott: kisfiuk halála miatt az apát másfél, az anyát egy év fogházzal büntetik, de annak letöltését felfüggesztik. Így lényegében büntetlenül távozhattak a szülők, akik fiuk halálát okozták téves nézeteikkel.
febr. 7
5:02
Fejlemény a kelebiai migránsok ügyében, ez történt az éjjel (Ripost)
Több százan gyülekeztek a magyar határnál, azt akarták elérni, hogy Magyarország nyissa meg előttük azt.
febr. 7
5:06
Durvul a járvány, megugrott a betegszám Magyarországon (Infostart)
Egy hét alatt hetven százalékkal nőtt az influenzások száma Magyarországon. A betegek között sok a gyerek.
febr. 7
5:09
Rendőrsorfal Tompán, dugó Röszkén, sátorozók Kelebiában (Bankmonitor)
A határátkelő felé vezető út körforgalmi lehajtóját is lezárták a rendőrök, csak külön engedéllyel lehet közelebb jutni a kerítéshez.
febr. 7
5:15
"Nem a büntetéstől, a haláltól véd meg" - a biztonsági öveket ellenőrizték a tolnai rendőrök (ATV)
Néhány óra alatt 15 sofőr ellen indítottak eljárást a tolnai rendőrök, valamennyiüket a biztonsági öv használatának elmulasztása miatt büntették meg. Azért kezdtek fokozott ellenőrzésbe, mert tavaly legalább öten haltak meg azért, mert nem voltak bekötve.
febr. 7
5:15
Reggel hét órakor megindult a forgalom Kelebiánál (Bankmonitor)
Rendőrsorfal Tompán, sátorozók Kelebiában, dugó Röszkén – ez jellemezte a déli határunknál kialakult helyzetet, mielőtt a szerb hatóságok elszállították a határátkelőhelynél gyülekező migránsokat.
febr. 7
5:27
Karácsony embere gusztustalan módon támadta Novák Katalint (Hírstart)
Politikushoz méltatlan bejegyzést tett közzé közösségi oldalán Jávor Benedek Budapest nemrég kinevezett brüsszeli képviselője. A gusztustalan írásában Jávor azzal élcelődött, hogy Silvio Berlusconi szexpartiba hívja Novák Katalin államtitkárt, akivel kedden találkozott Rómában.
febr. 7
5:57
A politikai harcok miatt még a fák pótlása is nehézségbe ütközött a Városligetben (ATV)
Rettenetesen büszke arra a Városliget Zrt. vezérigazgatója, hogy részt vehet a projekt kialakításában – többek között erről mesélt a Spirit FM Kelj Fel Jancsi! című műsorában. Gyorgyevics Benedek arról is beszélt, hogy a projekt politikai térbe való áthúzása milyen hátrányokkal járt, például a fapótlásra nézve.
febr. 7
5:57
A Niedermüller-ügy megosztja az ellenzéket (Bankmonitor)
Kovács László, az Mszp korábbi elnöke értetlenül áll Niedermüller Péter keresztényeket gyalázó kijelentése előtt, és személyesen kérdezné meg, pontosan hogyan értette a szavait.
febr. 7
6:03
Buszra tették és elvitték a Kelebiánál összegyűlt menekülteket (Hírstart)
Péntekre virradóra már egy lélek sem volt ott, ahol korábban mintegy háromszáz fős tömeg gyűlt össze, gyerekekkel.
febr. 7
6:03
Közpénzből költekezett Szombathely baloldali média-cégvezetője (Bankmonitor)
Döbbenetes eredményre jutott az a vizsgálat, amelyet a Szombathelyi Médiaközpont Nonprofit Kft. felügyelőbizottsága folytatott le az önkormányzati cégnél.
febr. 7
6:09
Jönnek a kamerák – Dermesztőnek nevezte Szüdi János szakjogász a kormány iskolarendészeti terveit (168 Óra Online)
Miközben sok szakértő a NAT-tal van elfoglalva, szinte észrevétlen marad, amit Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár és Horváth László, fideszes parlamenti képviselő jelentettek be Gyöngyöspatán. Az MTI tudósítása szerint az államtitkár azt mondta: a zavartalan munkavégzés körülményeinek biztosításával meg kell védeni a munkájukat ellátó
febr. 7
6:09
A Niedermüller-ügy megosztja az ellenzéket (Hírstart)
Kovács László, az Mszp korábbi elnöke értetlenül áll Niedermüller Péter keresztényeket gyalázó kijelentése előtt, és személyesen kérdezné meg, pontosan hogyan értette a szavait.
febr. 7
6:09
Elérte a bevándorlómenet Magyarország határát (Bankmonitor)
A migránsok mégis abban reménykedtek, hogy – mivel gyerekek és nők is vannak a csoportban – a hatóságok átengedik őket. Minden jel arra mutat, hogy egy hetek óta szervezett akcióról van szó.
febr. 7
6:11
Márciustól azonnal átér az utalásunk (Hírstart)
Március 2-től elindul az azonnali fizetések rendszere. Ez azt jelenti, hogy lakossági számláról néhány másodperc leforgása alatt átér az utalásunk a nap 24 órájában. A vállalati és az állami juttatások - például nyugdíj és a GYES - esetében az eddig ismert lefutási és feldolgozási idő marad.
febr. 7
6:21
Elszállították a Kelebiánál összegyűlt menekülteket (ATV)
Hajnali háromkor elszállították a szerb rendőrök a Kelebiánál összegyűlt több száz menekültet - számolt be tudósítónk a helyszínről.
febr. 7
6:21
Új főszerkesztő a Magyar Nemzetnél (Hírstart)
Az eddigi főszerkesztő – korábban sportújságíró – Ballai Attila munkájára ugyanakkor továbbra is számítanak a Mediaworksnél.
febr. 7
6:23
Szanyi: „hosszú távú merénylet” a megújult NAT (ATV)
Kormányzati döntés volt a provokatív, részben az egyéb problémák, mint például az elszálló infláció, elpalástolására – legalábbis Szanyi Tibor szerint. Az Igen Mozgalom alapítója azt is elmondta az ATV Start című műsorban, hogy a pedagógusoknak a sarkukra kell állni, és kijelenteni, hogy nem hajtják azt végre. Közben mozgalma jelenleg is tucatnyi s
febr. 7
6:23
Jönnek a kamerák – Dermesztőnek nevezte Szüdi János szakjogász a kormány iskolarendészeti terveit (Hírstart)
Miközben sok szakértő a NAT-tal van elfoglalva, szinte észrevétlen marad, amit Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár és Horváth László, fideszes parlamenti képviselő jelentettek be Gyöngyöspatán. Az MTI tudósítása szerint az államtitkár azt mondta: a zavartalan munkavégzés körülményeinek biztosításával meg kell védeni a munkájukat ellátó
febr. 7
6:27
Kunhalmi, a tárgyi tudás nélküli oktatáspolitikus (Hírstart)
A Soros-alapítvány által támogatott Történelemtanárok Egyletének érveit hangoztatja kritikai vizsgálat nélkül a szocialista képviselő – Az MSZP honlapja is Nyírő Gyulát nácizta le
febr. 7
6:27
Vállaltan hazafias a NAT (Bankmonitor)
A módosított Nemzeti alaptanterv (Nat) vállaltan hazafias, gyerekközpontú és Xxi. századi – nyilatkozta a köznevelésért felelős államtitkár tegnap az Mti-nek.
febr. 7
6:30
Saját „7-es cikkelye” lehet a Néppártnak, Orbán örömére (Alternatív Energia)
Az EPP „demokrácia-követelményrendszerének” felállítása annyiban kedvezne Orbán Viktornak, hogy a Fidesz mellett más tagpártok ellen is vizsgálat indulhatna.
febr. 7
6:32
A szerbek rövidre zárták a nagy migránsválságot (Alternatív Energia)
Éjszaka buszokra rakták a magyar határnál békésen táborozó embereket, és elvitték őket valahova.
febr. 7
6:39
Rendőrségi buszokkal vitték el hajnalban a menekülteket a szerb-magyar határtól (168 Óra Online)
Péntek hajnalban buszra tették és elvitték a szerb-magyar határnál táborozó több száz menekültet. Bár rákészültek, az éjszakát mégsem töltötték Kelebiánál, hajnali 2 óra körül ugyanis
febr. 7
6:39
Látogatási tilalmat rendeltek el a Honvédkórházban (24.hu)
Az influenzajárvány miatt.
febr. 7
6:39
Listavita osztja meg az ellenzéki térfelet (Bankmonitor)
Tekintettel Gyurcsány Ferenc érdekérvényesítő képességére, minden bizonnyal az általa eltervezett egy közös lista fog érvényesülni, amibe bele fog olvadni a Jobbik is – mondta a Magyar Nemzetnek Törcsi Péter.
febr. 7
6:45
M1: "Migránsmenet ért a magyar határhoz" (Hírstart)
A Szerbiában indult migránsmenet csütörtök délután fél ötkor Tompánál elérte a magyar határt – jelentette az M1 tudósítója a helyszínről. Közölte: folyamatosan érkezik a tömeg a határ felé, számuk 400-500-ra becsülhető. A tudósító szerint a migránsok "egyre elszántabbak". Hozzátette ugyanakkor: nincsenek hangadók, és a menetre való felhívásban sze
febr. 7
6:48
Új csatornáknak örülhetnek a UPC Direct-ügyfelek (Napi)
Március 17-én két SD és egy HD csatornával bővül a UPC Direct műholdas szolgáltatás kínálata, továbbá két csatorna alacsonyabb csomagba kerül - írja a DTV News.
febr. 7
6:54
Devizapiac: minimális forinterősödés (Propeller)
Minimálisan erősödött a forint a főbb devizákhoz mérve péntek reggelig a csütörtök esti szinthez képest a nemzetközi bankközi piacon. Az euró 337,81 forintra gyengült fél hét körül a csütörtök esti 337,99 forintról. A dollár árfolyama 307,96 forintról 307,69 forintra, a svájci franké pedig 315,79 forintról 315,73 forintra csökkent. Az eurót 1,0983
febr. 7
6:57
Hajnalban elszállították a szerbek a határon összegyűlt migránsokat (888.hu)
Visszavitték őket a befogadóközpontokba.
febr. 7
7:03
A szerbek gyorsan rövidre zárták a nagy migránspánikot (Alternatív Energia)
Éjszaka buszokra rakták a magyar határnál békésen táborozó embereket, és elvitték őket valahova.

Keresés