2020. február 9. vasárnap

febr. 9
0:03
De mégis mi az a Valentin-nap, és egyáltalán kicsoda Szent Valentin? (Blikk)
Február 14-én, Valentin-nap ünnepén már megszokhattuk, hogy minden rózsaszínbe borul, a szerelmesek lázasan randevúznak, míg a társkeresők hatalmas, színes virágcsokrokkal és bonbonokkal lepik meg kiszemeltjeiket. De tudjuk-e pontosan, hogy mit ünneplünk a szerelmesek napján?
febr. 9
0:06
Megszólalt a Tatabányán meggyilkolt 7 és 9 éves kisfiúk nagymamája (Propeller)
Könnyeivel küszködve adott interjút a gyermekeit megölő férfi anyósa. Nem volt előjele a tragédiának, és nem érti mi történhetett a vejével – zokogva mondta ezt az RTL Híradónak a pénteken Tatabányán meggyilkolt 7 és 9 éves kisfiúk nagymamája. Az asszony azt is elmondta, lánya jelenleg is sokkos állapotban, kórházban van. A nagymama szerint a veje
febr. 9
0:07
Sokkoló Ensz-jelentés Magyarországról: gyilkosok hazája lennénk? (Blikk)
Az ENSZ jelentése szerint csoda, hogy egyáltalán ki merünk lépni az utcára.
febr. 9
0:11
Csatlakozott a rendőrséghez a világhírű magyar mém, Hide The Pain Harold (Blikk)
Újra felbukkant a legismertebb magyar mém, Hide The Pain Harold a rendőrségnél van.
febr. 9
0:15
Hatalmas változás az Lmp-ben: itt a bejelentés (Blikk)
Megváltoztatta a nevét az LMP: mostantól ki fogják fejezni a zöldpártjellegüket, ezért az LMP - Magyarország Zöld Pártja hivatalos elnevezést használják - jelentette be Schmuck Erzsébet, az egyik társelnök szombaton Budapesten, a párt kongresszusának szünetében tartott sajtótájékoztatón. Közölte, hogy a rövidített elnevezés Zöldek lesz.
febr. 9
0:19
Durva videó a 8-as főútról: a forgalommal szemben hajtott egy nő, alig kerülte el az ütközést (Blikk)
Hajszál híján tragédiához vezetett annak a nőnek az akciója, aki a 8-as főúton alaposan benézte a sávokat.
febr. 9
0:23
Óriási balhé a Becsület napján: az antifasiszták rátámadtak a szélsőjobbosokra – Videón a brutális verekedés (Blikk)
A Becsület napja alkalmából összegyűltek a Városmajorban a náci német és magyar katonák 1945-ös kitörésére emlékező szélsőjobbosok, és az antifasiszta ellentüntetők is. Bár a helyszínt rendőrök biztosították, a balhét nem tudták elkerülni.
febr. 9
0:27
Atyaég! Garfield tényleg létezik! (Blikk)
Az egész világ rajong Garfieldért, a kövér és lusta rajzmacskáért – de ki gondolta volna, hogy létezik a valóságban is?!
febr. 9
0:31
Ön szerencsés embernek tartja magát? Mutatjuk az ötös lottó nyerőszámait (Blikk)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 6. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
febr. 9
0:35
Egymásnak estek a magyar és a horvát drukkerek a focimeccsen (Blikk)
Magyar és horvát futballszurkolók verekedtek össze egy mérkőzésen Pécsett.
febr. 9
0:39
Mozdulatlansági rekorder az állatok között: van, amelyik egy éven keresztül egy centit sem halad (Blikk)
Két magyar tudós, Gergely Balázs és Herczeg Gergely az Eötvös Loránd Egyetemről, illetve Brian Lewarne, a Devon Karsztkutató Egyetem munkatársa bosznia-hercegovinai barlangokban tanulmányozta a barlangi vakgőtét.
febr. 9
0:45
Megtagadták a koronavírus-tesztet egy Kínábál hazatérő magyar nőtől, pedig rosszullétre panaszkodott (Hírstart)
Hiába kérte egy Kínából hazaérkező magyar nő, nem végezték el rajta a koronavírus-tesztet – írja a 24.hu. Fotó: MTI/Balogh Zoltán A nő Facebook-bejegyzésében arról számolt be, hogy férjével az elmúlt időszakban Kínában dolgozott, év elején pedig Malajziában pihentek, ahová tömegesen utaztak a kínai turisták is. A rossz híreket hallva a házaspár vis
febr. 9
1:33
Kivezettek egy embert a szélsőjobbos megemlékezésről (Hírstart)
A szervezők kérésére vezettek ki egy külföldi fotós-videóst a Városmajorban tartott Becsület Napja rendezvényen.
febr. 9
1:39
Rendőrség: Magyarországon évről évre csökken az emberölések száma (Hírstart)
A rendőrség szerint a valóság az, hogy százezer lakosra lebontva (9,79 millió lakossal számolva) az arány 2017-ben 0,92 volt, 2018-ban 0,79 és 2019-ben 0,59.
febr. 9
4:03
Koronavírus: cselekvési tervet dolgozott ki tizenkét fővárosi önkormányzat (Hírstart)
A koronavírus-fertőzés elleni fellépés segítésére dolgozott ki cselekvési tervet tizenkét fővárosi önkormányzat.
febr. 9
5:15
Rétvári: Folyamatosan csökken a szegénység, erősödik a középosztály (ATV)
Folyamatosan csökken a szegénység és ezzel párhuzamosan erősödik a középosztály Magyarországon – ezt állítja Rétvári Bence. A KDNP alelnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta, az Eurostat adatai szerint folyamatosan nő a fogyasztás, és egyre több család tud szórakozásra, kultúrára is költeni. Az MSZP szerint viszont a növekedés leginkább a középosztályt
febr. 9
5:21
Rétvári: Folyamatosan csökken a szegénység, erősödik a középosztály (Hírstart)
Folyamatosan csökken a szegénység és ezzel párhuzamosan erősödik a középosztály Magyarországon – ezt állítja Rétvári Bence. A KDNP alelnöke a Magyar Nemzetnek azt mondta, az Eurostat adatai szerint folyamatosan nő a fogyasztás, és egyre több család tud szórakozásra, kultúrára is költeni. Az MSZP szerint viszont a növekedés leginkább a középosztályt
febr. 9
6:06
Fellélegezhetnek a budapesti autósok, vége a büntetésnek (Infostart)
Csökkent a szabálytalan járművek elszállítása és az autósokkal szembeni helyszíni bírság 2019-ben, sőt a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság beszüntette a kerékbilincselést. Mostantól csak nagyon szükséges esetben büntetnek.
febr. 9
6:21
Koronavírus: még kínaiak is hívják a magyar zöld számot (Ripost)
Mint a Ripost megtudta, rengetegen hívják a koronavírussal kapcsolatos ingyenes magyar tájékoztató vonalat, és nemcsak magyarok, hanem kínaiak is. Ám a zöldszámon csak magyar nyelvű tájékoztatást tudnak adni a szakemberek az érdeklődőknek.
febr. 9
6:57
Új szakértőkkel próbálják tisztázni a halálba zuhant Pannika ügyét (Blikk)
Kistarcsa - Döbbenetes, de két és fél év után sem lehet tudni, hogy pontosan mi vezetett a negyedik emeletről kizuhanó A. Panna tragikus halálához.
febr. 9
7:00
Kihúzták az ötöslottó számait (24.hu)
Öt számért cserébe jártak a milliók.
febr. 9
7:06
Életbevágó dolgokra figyelmeztet a katasztrófavédelem (Infostart)
Dóka Imre, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) helyettes szóvivője felhívta a figyelmet: akár súlyos veszélyhelyzetet is okozhat a lépcsőházban tárolt bicikli vagy virágláda.
febr. 9
7:06
Így hagyja lehúzni magát rengeteg magyar vásárló: a jó ügyért mindent? (Pénzcentrum)
Mivel a magyarok körében is egyre terjed a klímaszorongás, amivel egy időben egyre több környezettudatos termék árasztja el a boltok polcait a Pénzcentrum megvizsgálta, hogy mennyivel kerül többe úgy vásárolni, hogy azzal óvjuk a Földet....
febr. 9
7:12
Jakab a Jobbik belső feszültségeiről beszélt, s eljárna az árulókkal szemben (Bankmonitor)
Újabb részlet derült ki a Hír Tv birtokába jutott hangfelvételekből: Jakab Péter szerint kevesen húzzák a Jobbik szekerét, és árulók is vannak közöttük.
febr. 9
7:21
Remek vasárnapi program 5434 választónak (Hírstart)
Hét településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Balatonszabadiban, Kazsokon, Kistamásiban, Ortaházán és Kisbucsán polgármestert, Keszthelyen egyéni választókerületi képviselőt, Rábaszentandráson képviselőket választanak.
febr. 9
7:24
Ezeket az utakat kerüld ma el Budapesten, ha jót akarsz (Ripost)
Rendezvény és delegáció érkezése miatt több úton forgalomkorlátozás van most. Aki teheti, kerülje el ezeket az útszakaszokat! Budapesti Rendőr-főkapitányság 2020. 02. 09., v – 06:00 A mai napon, 2020. február 9-én rendezvény és delegáció miatt forgalomkorlátozás lesz Budapest V. kerületében.
febr. 9
7:57
Jakab a Jobbik belső feszültségeiről beszélt, s eljárna az árulókkal szemben (Hírstart)
Újabb részlet derült ki a Hír Tv birtokába jutott hangfelvételekből: Jakab Péter szerint kevesen húzzák a Jobbik szekerét, és árulók is vannak közöttük.
febr. 9
8:00
Heti abszurd: Tóni fillérei (Alternatív Energia)
A miniszterelnök teljesen le van gatyásodva. Csórókámnak egy forint megtakarítása se volt tavaly, hirtelen olyan szegény lett, mint a templom egere. Pedig annak idején bányát vett az apukájának a székház árából, de ez még akkoriban volt, amikor futott a szekér
febr. 9
8:03
Rossz lesz nekünk, ha a bíróságokat is sikerül bedarálni (Hírstart)
„Mi addig létezünk, amíg van értelme ilyen munkát végezni. És jelen pillanatban még van értelme” – így fogalmazott Dojcsák Dalma a Társaság a Szabaságjogokért (TASZ) civilszervezet Politikai Szabadságjogi Projekt vezetője. Azt is elmondta, hogy újra beperlik a Gazdasági Versenyhivatalt, amiért zöld utat adott a KESMA-nak, azaz annak a média alapítv
febr. 9
8:06
Sok gyerek járhatott rosszul az új intézkedés miatt (Infostart)
Összesen körülbelül 26-27 ezer 6 éves gyermek maradhat óvodában még egy évet, a végleges szám a kérelmek elbírálása után, márciusban derül ki. A Magyar Óvodapedagógiai Egyesület szerint a hátrányos helyzetű térségekben sok olyan 6 éves gyermek megy majd iskolába, akinek még nem lenne szabad.
febr. 9
8:06
Még egy luxusbörtönben is szenvednek a rabok (24.hu)
Minél inkább szenvednek az elítéltek, annál valószínűbb, hogy később újabb bűncselekményeket követnek el. Fiáth Titanilla pszichológus, kulturális antropológus évekig dolgozott hazai és külföldi büntetésvégrehajtási intézetekben. Szerinte a börtönnek nem a megtorlást kéne szolgálnia.
febr. 9
8:09
Hét településen tartanak ma időközi választást (Hírstart)
A Somogy megyei Balatonszabadiban azért kell időközi választást tartani, mert a tavaly októberi voksoláson szavazategyenlőség alakult ki a két, független...
febr. 9
8:21
2019-ben ismét rekordot döntött a magyar turizmus (Hírstart)
Tavaly ismét rekordot döntött a magyar turizmus, a vendégek száma a kereskedelmi szálláshelyeken elérte a 12,8 milliót, a vendégéjszakák száma megközelítette a 31,3 milliót. A kereskedelmi szálláshelyek szállásdíj bevétele 9,2 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest, a szálláshelyi összbevétel meghaladta az 550 milliárd forintot, ami
febr. 9
8:30
Biztosan nem közkívánatra, de ismét van Munkásőrség (Bankmonitor)
A valaha hatvanezer tagot számlált szervezet közösségi oldalán a vörös csillag is látható, melyről ifj. Lomnici Zoltán közölte: ez az önkényuralmi jelkép tiltott a magyar jogban.
febr. 9
8:33
Meddőség: évek telnek el a diagnózisig (Alternatív Energia)
Párok százezrei küzdenek termékenységi problémával Magyarországon, mégis, egyes helyeken óriási az információhiány, vannak, akiknek sorstársak adnak tippeket arra vonatkozóan, hogy milyen vizsgálatokat kellene elvégeztetni. Lapunknak szakemberek beszéltek arról: bár az esetek felében a férfiakkal van probléma, gyakran ők jutnak el legutoljára a meg
febr. 9
8:39
Varga Mihály: nagyon könnyű cáfolni, hogy a kormány vagyont él fel (ATV)
Jelentős mértékben, 2018 végéig 6093 milliárd forinttal nőtt az állami vagyon, az adósságállomány pedig évről-évre kisebb - fejtette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
febr. 9
8:48
Hét helyen lesz választás Magyarországon vasárnap (Napi)
Hét településen tartanak ma időközi önkormányzati választást: Balatonszabadiban, Kazsokon, Kistamásiban, Ortaházán és Kisbucsán polgármestert, Keszthelyen egyéni választókerületi képviselőt, Rábaszentandráson képviselőket választanak - írja az MTI.
febr. 9
8:48
Ma tartanak időközi választást Rábaszentandráson, ahol októberben egyetlen önkormányzati képviselőjelölt sem volt (444.hu)
Máshol szavazategyenlőség és halálesetek miatt kell ismételni.
febr. 9
8:51
Kardos Péter főrabbi is elment a neonácik vonulására, látni akarta őket (168 Óra Online)
Holokauszttúlélő hitközségi vezető is ellátogatott a városmajori szélsőjobboldali rendezvényre – számol be a Népszava. A lap munkatársa a főként fekete ruhás és második világháborús magyar vagy német, illetve ezekre emlékeztető egyenruhába öltözött résztvevők mellett a nagy tekintélyű főrabbit, Kardos Pétert vette észre.
febr. 9
8:51
Elszabadult a pokol egy NB III-as csapat focimeccsén, 47 embert állítottak elő (ATV)
Verekedés miatt őrizetbe vett a rendőrség negyvenegy horvát és három magyar szurkolót szombaton egy pécsi futballmeccsen - közölte a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon.
febr. 9
8:51
Ma tartanak időközi választást Rábaszentandráson, ahol októberben egyetlen önkormányzati képviselőjelölt sem volt (Hírstart)
Máshol szavazategyenlőség és halálesetek miatt kell ismételni.
febr. 9
8:57
Kardos Péter főrabbi is elment a neonácik vonulására, látni akarta őket (Hírstart)
Holokauszttúlélő hitközségi vezető is ellátogatott a városmajori szélsőjobboldali rendezvényre – számol be a Népszava. A lap munkatársa a főként fekete ruhás és második világháborús magyar vagy német, illetve ezekre emlékeztető egyenruhába öltözött résztvevők mellett a nagy tekintélyű főrabbit, Kardos Pétert vette észre.
febr. 9
9:00
Jelentős változás a szervdonációknál (Infostart)
Ebben a rendszerben tartják nyilván a szervadományozással kapcsolatos egyéni tiltakozásokat. Ha valaki erről külön nem nyilatkozott, akkor úgy kezelik, hogy az elhunyt beleegyezett a donációba.
febr. 9
9:06
Hiába van hideg, rengetegen így közlekednek: tavasszal egyenesen eláraszthatják az utcákat (Pénzcentrum)
A közösségi e-rollermegosztó Lime összesítette az első budapesti téli időszak tapasztalatait a legkedveltebb útvonalakról és a legnépszerűbb időszakokról: a szilveszteri forgatag és a karácsonyi ünnepség előtt néhány órával mérték...
febr. 9
9:09
Betegnek érezte magát, mégsem vizsgálták ki a Kínából hazaérkezett asszonyt (ATV)
Már Kínában betegnek érezte magát Magyari Éva, ezér itthon rögtön megpróbálta kivizsgáltatni magát, hiába – írja a 24.hu.
febr. 9
9:09
Varga Mihály: nagyon könnyű cáfolni, hogy a kormány vagyont él fel (Hírstart)
Jelentős mértékben, 2018 végéig 6093 milliárd forinttal nőtt az állami vagyon, az adósságállomány pedig évről-évre kisebb - fejtette ki Varga Mihály pénzügyminiszter a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.
febr. 9
9:12
Egy KDNP-s képviselő szerint ez az álhír (24.hu)
Hiszen a kép valós volt, és nem photoshop.
febr. 9
9:12
Kiprichért jöttek, Vinczét vitték (Bankmonitor)
Vincze István, a született mókamester, „Pilu” nemcsak az ­edzőit viccelte meg előszeretettel, olykor vele is a bolondját járatták a társak.
febr. 9
9:12
A KDNP politikusa szerint egyre kisebb probléma a szegénység Magyarországon (Propeller)
Rétvári Bence azt mondta, folyamatosan csökken a szegénység és ezzel együtt egyre erősödik a középosztály. A KDNP alelnöke a Magyar Nemzetnek azt nyilatkozta, az Eurostat adatai szerint folyamatosan nő a fogyasztás, és egyre több család tud szórakozásra, kultúrára is költeni. Az MSZP szerint viszont a növekedés leginkább a középosztályt érintette,
febr. 9
9:14
Jakab Péter: Kevesen húzzák a Jobbik szekerét (24.hu)
Nem a nyilvánosságnak szánta a szavait a Jobbik elnöke, de a kormánymédia résen volt.

Keresés