2020. július 1. szerda

júl. 1
0:03
Gulyás Gergely: ötmilliárdot biztosít a kormány a budapesti utak felújítására (Infostart)
A forrás biztosítását a jövő évi költségvetés módosító indítványai között fogadta el az Országgyűlés.
júl. 1
0:03
Ha ezzel sem nyeri meg fiatalok szívét a kormány, akkor semmivel: folytatódik a Hol vagy Kajla?-program (168 Óra Online)
Július 1-jétől idén is útjára indul a Hol vagy, Kajla? elnevezésű országos turisztikai program, amelynek keretében az alsó tagozatos diákok fedezhetik fel Magyarország természeti és kulturális értékeit augusztus végéig.
júl. 1
0:03
Leállt az Index, furcsa üzenet volt olvasható a hírek helyett (Propeller)
Az elmúlt napok huzavonája után újabb fejlemény történt a szerkesztőségben. Kedden kora délután elérhetetlenné vált az Index.hu megszokott felülete.  Frissítés: az Index ismét elérhető. A főoldalon az alábbi üzenet jelent meg: Drága olvasóink! (Kedves Origó!) Sajnos az oldal karbantartás (pánik) miatt nem érhető el. Igyekszünk minél előbb újra el
júl. 1
0:07
Különleges kéréssel fordult a magyar csúcscégekhez a HM (Infostart)
A Honvédelmi Minisztérium (HM) arra kérte a létfontosságú magyar vállalatok vezetőit, hogy értékeljék a veszélyhelyzetben hozzájuk kirendelt katonai parancsnokok tevékenységét – értesült a Népszava.
júl. 1
0:07
„Első figyelmeztetés" elnevezéssel tüntetnek a színművészeti egyetem hallgatói, mert nem vették figyelembe feltételeiket (168 Óra Online)
A múlt szerdán Palkovics László innovációs és technológiai miniszter tárgyalt a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) megbízott rektorával, rektor-helyettesével, valamint a hallgatói önkormányzatának (HÖK) képviselőivel. A megbeszélés után közleményt adott ki, amelyben arról írt – utalva az előző hétvégén tartott tüntetésre –, megérti, hogy a sz
júl. 1
0:07
Az áramkimaradás mellett a szennyvízzel is gondok vannak Debrecenben (Propeller)
A vihar okozta áramkimaradás miatt gond van a szennyvíz elvezetésével Debrecenben, ezért a vízszolgáltató vállalat vezérigazgatója arra kéri a lakosságot, hogy csak a legszükségesebb esetben használjon vizet. Ányos József, a Debreceni Vízmű vezérigazgatója kedden az MTI-nek nyilatkozva emlékeztetett: a hétfő esti vihar Debrecen és Létavértes térsé
júl. 1
0:09
Pillanatok alatt történt minden: egy busz tetején kötött ki a monstrum Nyíregyházán (Blikk)
Egyik pillanatban még gőzerővel folyt a munka, a másikban már a feje tetejére állt a világ és félig-meddig egy markológép is.
júl. 1
0:11
Jakab Ferenc virológus: a járványt alapvetően az utazás tartja fenn (Infostart)
A Pécsi Tudományegyetem professzora szerint hatványozottan be kell tartani a távolságtartást, a maszkkötelezettséget és a személyes higiéniát.
júl. 1
0:11
Négy fideszes politikus és egy állami cégvezér kellett hozzá, hogy átadjon egy 8 kilométeres bicikliutat Berettyóújfalunál (168 Óra Online)
Az egészséges és aktív életmód része a kerékpáros turizmus - jelentette ki Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kedden délelőtt a Tépe és Berettyóújfalu közt elkészült 8,3 kilométeres kerékpárút ünnepélyes átadóján.
júl. 1
0:11
Fidesz: ha Gyurcsányékon múlna, már sokaknak se munka, se álláskeresési támogatás nem lenne (Propeller)
Ha Gyurcsányékon múlna, már sokaknak se munka, se álláskeresési támogatás nem lenne – reagált a Fidesz a Demokratikus Koalíció (DK) ügyvezető alelnökének keddi kijelentéseire. /Kovács Tamás Molnár Csaba keddi online sajtótájékoztatóján egyebek mellett azt mondta, még a legfrissebb kormányzati számítások szerint is több mint 425 ezer munkanélküli va
júl. 1
0:12
KSH: enyhe drágulás volt az ipari termelésben (Napi)
Májusban 1,7 százalékkal emelkedtek az ipari termelői árak - jelentette a KSH, mely szerint a forintgyengülés is kihatott erre.
júl. 1
0:13
Koronavírus: Áderék ellátogattak a Szent László kórházba (Blikk)
Áder János köztársasági elnök és Kásler Miklós miniszter elismeréseket adtak át a koronavírus-járvány elleni küzdelemben részt vevő orvosoknak és kollektíváknak a Szent László kórházban – számolt be az Emberi Erőforrások Minisztériuma – szúrta ki az ATV.
júl. 1
0:15
Menzabotrány - ötvenmilliós bírságot kapott a józsefvárosi önkormányzat (Infostart)
A Közbeszerzési Hatóság többszörösen jogsértőnek találta azt a szerződést, amelyet Pikó András (Momentum-DK-MSZP-Párbeszéd-LMP) polgármester közétkeztetési szolgáltatás ellátására kötött egy céggel
júl. 1
0:15
Méregdrága gombát talált a kertjében egy baranyai nő, de valamit nagyon elrontott, a lelet így már egy fillért sem ér (168 Óra Online)
Különleges gombát vitt bevizsgáltatni nemrég egy baranyai nő a pécsi vásárcsarnokba. Kiderült, hogy egy 170 grammos nyári szarvasgombát talált az erdőszéli kertjében, aminek csak egyetlen hibája volt:
júl. 1
0:15
Megunta a harcot, lemondott a fideszes polgármester Balatonszemesen (Propeller)
Szomorú Szilárd Balatonszemes fideszes polgármestere nyolc hónappal a megválasztása után bejelentette lemondását a helyi képviselő-testületnek – vette észre a 24.hu az önkormányzat Facebook-bejegyzésében. „Én nem harcba és csatába indultam. Van, akinek ez az élete, NEKEM nem. Nem támogathatom azt, hogy a településünket egyes személyek állandóan l
júl. 1
0:16
Milliárdos kárt okozott az elmúlt évek legpusztítóbb viharciklusa (Napi)
Az elmúlt évek legpusztítóbb viharperiódusa volt az idei júniusi. A biztosítók által már kifizetett összegek, illetve a kártartalékok elérhetik az ötmilliárd forintot, tette közzé a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).
júl. 1
0:17
Mik a tervei a Kdnp leköszönő frakcióvezetőjének? A posztról távozó Harrach Péter válaszolt (Blikk)
Harrach Péter (72), a KDNP távozó frakcióvezetője válaszolt a kérdéseinkre.
júl. 1
0:18
Ötvenmilliós bírságot kapott a józsefvárosi önkormányzat a menzabotrány miatt (Hírstart)
A hatóság döntésével egyértelművé vált, hogy Pikó András visszaélt a veszélyhelyzet adta jogkörével.
júl. 1
0:19
Vona Gábor: ez most nem az én meccsem (Infostart)
Nincs jövőképük az ellenzéki pártoknak, amelyek érdemi vita helyett leginkább egymással vannak elfoglalva Vona Gábor szerint, és a táncrendjüket Gyurcsány Ferenc határozza meg.
júl. 1
0:19
Szétesett az ellenzéki összefogás Gödön a Samsung-gyár miatt, a Fidesszel együtt szavazták le a momentumos polgármestert (168 Óra Online)
Már a napirend elfogadásánál is bazmegelésig menő vita alakult ki a gödi önkormányzat hétfői ülésén, amin az ellenzéki összefogásból kiváló képviselők a Fidesszel együtt szavazták le Balogh Csaba polgármestert (Momentum), és megnyirbálták a jogköreit - írta 444.hu.
júl. 1
0:19
Fel sem fértek az útra, annyian adtak át egy kerékpárutat Hajdú-Biharban (Propeller)
Nem jutott eszükbe hosszában felállni. Átadták a Tépe és Berettyóújfalu közötti kerékpárutat Muraközi István (Fidesz-KDNP) berettyóújfalui polgármester, Balogh András (Fidesz-KDNP) tépei polgármester ,Vitányi István, a térség fideszes országgyűlési képviselője, Pántya József, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. útfejlesztési igazgatója,
júl. 1
0:20
Közel a megoldás az öntözéses gazdálkodás beindításához (Napi)
Megjelent az öntözéses gazdálkodásról szóló törvény végrehajtási rendelete, amely az öntözési szolgalom alapításának, az öntözési közösségek elismerésének és ellenőrzésének, valamint a környezeti körzeti tervek jóváhagyásának részletszabályait tartalmazza – jelentette be Nagy István agrárminiszter. Az öntözési közösségek elismerésére vonatkoz
júl. 1
0:21
Itt van minden, amit tudni kell a változásokról: tízezreket nyernek az idős dolgozók az új adóval (Blikk)
Fizetniük kell a tb potyautasainak a három hónapos tartozás után.
júl. 1
0:23
Vaskos szenzáció: 12 év után újra előkerült egy ritka halfaj Magyarországon (Infostart)
Tiszabecsnél, közvetlenül a Batár torkolatánál a partvédelmi kőszórásról egy nagyon ritka hal akadt a hálóba május végén.
júl. 1
0:23
Halász János: a baloldal tart a magyar emberektől (Propeller)
A baloldal tart a magyar emberektől, ezért akarja elhallgattatni őket – közölte a Fidesz parlamenti frakciószóvivője kedden sajtótájékoztatón, Debrecenben. Halász János azt mondta, "a baloldal az elmúlt napokban még nagyobb fokozatba kapcsolta a nemzeti konzultáció elleni támadást", bírálja, begyűjti, megsemmisíti, ellopkodja az íveket, megkérdője
júl. 1
0:24
Négy fideszes politikus és egy állami cégvezér kellett hozzá, hogy átadjon egy 8 kilométeres bicikliutat Berettyóújfalunál (Hírstart)
Az egészséges és aktív életmód része a kerékpáros turizmus - jelentette ki Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős kormánybiztos kedden délelőtt a Tépe és Berettyóújfalu közt elkészült 8,3 kilométeres kerékpárút ünnepélyes átadóján.
júl. 1
0:24
Kiderült, ezeket a szabályokat szegik meg a magyar autósok (Napi)
A telefonálás és a gyorshajtás a legnagyobb probléma az autósoknál, a megkérdezettek 81 százaléka szerint e két szabályt sértik meg leginkább az autósok - derül ki a K&H biztos jövő felméréséből.
júl. 1
0:27
Megemelték a 2021-es gazdaságvédelmi keretet a költségvetési törvénytervezetben (Infostart)
Elfogadta az Országgyűlés a 2021-es költségvetéshez benyújtott kormánypárti módosításokat, az ellenzék több mint 800 indítványát azonban leszavazták a Fidesz-KDNP képviselői. A parlament pénteken dönt a jövő évi büdzséről, amely 4,8 százalékos GDP-bővüléssel számol, 3 százalékos infláció és 2,9 százalékos, GDP-arányos államháztartási hiány mellett.
júl. 1
0:27
Durva büntetést kapott az RTL – ennyit kell fizetniük (Propeller)
Négy éves ügy miatt büntették őket. Eljárás elhúzása és tényállás feltárásának akadályozása miatt 20 millió forint eljárási bírságot rótt ki a Magyar RTL Televízió Zrt.-re a Gazdasági Versenyhivatal. Az állami szervezet ezt kedden közölte az MTI-vel. Az ügy 2016-ban kezdődött, amikor a médiatanács nem járult hozzá, hogy az M-RTL megszerezze a Cent
júl. 1
0:28
Magyarországon új csoportos koronavírus-fertőzési gócot találtak - egy kézilabdacsapatnál tört ki a járvány (Napi)
Tíz játékosnak is pozitív lett a koronavírus-tesztje a női kézilabda NB I-ben szereplő Váci NKSE csapatánál. Az Operatív Törzs tájékoztatási felülete szerint pedig pont tíz darab új fertőzöttet diagnosztizáltak az elmúlt 24 órában.
júl. 1
0:31
Nem ér véget mindenhol az ingyenes parkolás július 1-én: ezeken a helyeken díjmentes marad (Propeller)
Komoly félreértések vannak a háttérben. A jogszabályi félreértés miatt Budapest számos kerületében csak július 2-től kell ismét fizetni a parkolóhelyekért. A kormány június 16-án döntött arról, hogy július 1-ig meghosszabbítják a járvány időszaka alatt bevezetett ingyenes parkolást. A jogszabály szövege szerint azonban az ingyenes időszak július 1
júl. 1
0:32
Ez így nem lesz jó - fontos kritikát kapott a magyar kormány (Napi)
Az Adótanácsadók Egyesülete nem ért egyet azzal a tervezett törvényi változással, hogy az ugyanazon kisadózó vállalkozások (katásosok) éves szinten összesen 3 millió forint feletti kifizetést teljesítő megbízóit minden esetben (kvázi fűnyíró elv szerint) 40 százalék adóval terheljék - adta hírül Zara László, az egyesület elnöke.
júl. 1
0:35
Magyar kutatók derítették ki, mi okozza a súlyos betegséget (Propeller)
Újabb magyar siker. Magyar kutatók vezetésével, több mint egy évtizeden át tartó genetikai nyomozással jutott el nemzetközi kutatócsoport egy család férfi tagjait három generáció óta sújtó kórkép eredetéhez. Eredményeik a betegség kezelése mellett annak megértésében is sokat segíthetnek, hogy miként kezelik az emberi sejtek az örökítőanyagban talá
júl. 1
0:36
Jó évet zárt tavaly a Budapest Airport (Napi)
A Budapest Airport árbevétele több mint 15, adózott eredménye csaknem 21 százalékkal nőtt tavaly a 2018-as adatokhoz képest - írja a Világgazdaság.
júl. 1
0:39
Karácsony Gergely: Azt a pénzt osztogatja a kormány, amit a fővárostól vettek el (Propeller)
Ismét a város költségvetéséről posztolt a főpolgármester. Nem osztogatnak, hanem fosztogatnak, írta keddi Facebook-bejegyzésében Karácsony Gergely. A főpolgármester Gulyás Gergely bejelentésére reagált, amely szerint a kormány 5 milliárd forintos forrást biztosít a kormány budapesti utak felújítására a jövő évi költségvetésben. A Miniszterelnöks
júl. 1
0:40
Kegyetlen bércsökkenést hozott itthon a koronavírus (Napi)
Jelentősen csökkent a bolti eladók bére a koronavírus-járvány ideje alatt, hiszen az emberek nem tehették be a lábukat a fizikai üzletekbe - írja a Blokkk.com.
júl. 1
0:42
Olaszroszágban nőtt a halottak száma, az új fertőzöttek felét továbbra is Lombardiában szűrték (Hírstart)
Huszonháromra emelkedett a halottak napi száma Olaszországban, így elérte a 34 767-t az olasz egészségügyi tárca kedd esti adatai szerint. A bergamói ügyészség vizsgálata rámutatott, hogy Lombardiában az első megbetegedések már novemberben megtörténtek.
júl. 1
0:44
Miért szűnik meg a Tesco-járat? (Napi)
Nem ment elég vásárló a Tesco-busszal a budaörsi áruházba, ezért szerdától nem közlekedik az ingyenes járat.
júl. 1
0:48
Elszállt a méz ára - itt a figyelmeztetés (Napi)
Az utóbbi ötven év legrosszabb akácméztermése várható idén Magyarországon - mondta Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület elnöke az M1-en.
júl. 1
0:52
Látványos változás történt az M3-as metróban (Napi)
Javában zajlik a napi 500 ezer utast szállító M3-as metróvonal felújítása, amelyet három ütemben végeznek 2017 és 2022 vége között. A középső szakaszon, a Lehel tér és Nagyvárad tér között a SWIETELSKY Kft. újítja fel az 1970-es években átadott állomásokat. Mutatjuk, hogy áll most a munka.
júl. 1
0:56
Nem félnek a magyarok a járványtól, megrohanták a plázát (Napi)
A Westendben 80 százalékos szintre emelkedett vissza a napi látogatószám.
júl. 1
1:00
Indul az aukció: újabb földeket ad el a magyar állam (Napi)
Augusztus elején kezdődhet a tíz hektárnál kisebb állami földek értékesítése - tudta meg a Magyar Nemzet.
júl. 1
1:04
Tárgyaljon Ön is úgy - vagy jobban -, mint a Cápák között show befektetői! (Napi)
Tanulni nemcsak az iskolapadban lehet, hanem a tévé előtt is. Pláne, ha adott hozzá egy minőségi ismeretterjesztésnek is beillő befektetőshow. Miért könnyű és miért nehéz tárgyalni a Cápák között befektetőivel, és amíg együtt úszunk velünk, el is lesünk néhány dolgot!
júl. 1
1:08
Szereti az egrest? Íme, a Nébih tanácsai (Napi)
A köszméte, vagy más néven piszke, illetve egres, viszonylag kevésbé kedvelt bogyós gyümölcsünk. A jól megérett gyümölcs kifejezetten finom ízű, bár kétségtelen, hogy nem olyan karakteres, mint például a szamóca vagy a málna - írja a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az Ételt csak okosan oldalon.
júl. 1
1:12
Új fejlemény a Malév-csőd ügyében - milliárdok érkezhetnek (Napi)
Végre pont került egy régi Malév-ügyre - tudta meg a Napi.hu.
júl. 1
1:16
Váratlan bírságot kapott az RTL a GVH-tól (Napi)
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 20 millió forint eljárási bírságot szabott ki a Magyar RTL Televízió Zrt.-vel (M-RTL) szemben, mert a járványügyi veszélyhelyzetre tekintettel kapott határidő-hosszabbítás ellenére is akadályozta a tényállás feltárását és ezzel elhúzta az eljárást - közölte lapunkkal a GVH.
júl. 1
1:20
50 millió forintra büntették Pikó Andrásékat (Napi)
Elmarasztalta Pikó András vezette VIII. kerületi önkormányzatot a közétkeztetési szolgáltató rendkívüli leváltásért a Közbeszerzési Döntőbizottság (KD) - tudta meg a Napi.hu. A polgármester vészélyhelyzetben hozott döntése 50 millió forintjába kerül az önkormányzatnak. A büntetést 15 napon belül be kell fizetni.
júl. 1
1:24
Így szakad ketté az ország (Napi)
Átlagosan 67 százalékkal növekedett a települési vásárlóerő nominális értéke 2012 és 2019 között, ami éves átlagban 8 százalékos bővülésnek felel meg, ám a jólét növekedése jelentős különbségek mellett valósult meg - derül ki a GKI Zrt. legfrissebb felméréséből, amelyben a települési és kerületi vásárlóerő (nettó keresetek, nyugdíjak, szociális ell
júl. 1
1:28
Több mint 54 milliárd hasznot termelt az MVM (Napi)
A cégcsoport 1810 milliárd forintos árbevétel mellett 54,2 milliárdos adózott eredményt ért el 2019-ben - áll a cég sajtóközleményében. Plusz még az is, hogy a paksi atomerőmű a "karbonsemleges villamosenergia-termelés fundamentuma".
júl. 1
1:32
Elkészült a legszomorúbb felmérés a hitelekről: ők az uzsorások áldozatai (Napi)
Akár félmillió háztartást is fenyegethet az uzsorahitelezés Magyarországon egy friss tanulmány szerint. Borsodban, Hajdú-Biharban és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élnek a legkiszolgáltatottabbak. Ők egy-két hónapra 50-100 százalékos kamattal vesznek fel hiteleket.

Keresés