2020. július 26. vasárnap

júl. 26
0:03
A Mi Hazánk szerint kompromisszumos a javaslatuk, hogy Mandela helyett Horthyról nevezzenek el egy közteret (444)
Én az elmúlt napokban elvesztettem a humorom, úgyhogy nem tudom eldönteni, hogy ez valami vicc-e.
júl. 26
0:06
Kockákból épül fel a világ – magyar kutatók Platón nyomában (Infostart)
Az alkalmazott matematikus bizonytalan abban, hogy a kockával kapcsolatos friss felfedezésre jött-e rá Platón pár ezer évvel ezelőtt, de nem lehetetlen.
júl. 26
0:06
Koronavírus: Mi lesz a receptekkel? Mi lesz a patikákban? (Napi)
Megmarad az egyszerűsített gyógyszerkiadás, a járványügyi veszélyhelyzetben és annak elmúltával is sikeresnek bizonyult az elektronikus egészségügyi rendszer - közölte az szaktárca.
júl. 26
0:06
Dobrev Klára: A Fidesz úgy véli, ha megfosztja a magyarokat a hírektől, nem fognak hallani a lopásokról, zsarolásokról, fenyegetésekről (168 Óra Online)
Megszólalt az Index ügyében a Demokratikus Koalíció EP-képviselője, Gyurcsány Ferenc pártelnök felesége, Dobrev Klára. Dobrev Facebook-oldalán azt írja, "amikor a magyar jogállamiságért küzdünk, az Indexért is küzdünk".
júl. 26
0:06
Már most többen követik a „távozó indexesek" Facebook-oldalát, mint számos kormánylapét (Propeller)
Bő egy nap alatt több mint 180 ezer követőt gyűjtött össze a "Távozó indexesek" nevű Facebook-oldal. Többet, mint a kormánysajtó egyes nevezetes termékei – szúrta ki a Röviden.hu. Budapesten a magyar sajtószabadságért. MTI/Szigetváry Zsolt A Pesti Srácok például hosszú évek alatt 103 ezer követőre tett szert, de a Magyar Nemzet, a Magyar Hírlap va
júl. 26
0:07
Baranyi Krisztina addig bojkottálja az Indexet, amíg nem állítják vissza a lap függetlenségét (444)
A távozó újságírók új lapjára viszont az elsők között fizetne elő.
júl. 26
0:10
Minden autós érintett: erre nem jó a kötelező - mi a teendő a rendkívül kényes helyzetben? (Napi)
Nem könnyű feladat megállapítani a felelősséget, ha egy autós vaddal "találkozik". Jogvédelmi szakértő mondja el, mire érdemes figyelni.
júl. 26
0:10
Chikán Attila válságokról és járványokról: Küszöbön áll egy komoly visszaesés (168 Óra Online)
.
júl. 26
0:10
Már el is kezdték toborozni az új munkatársakat az Indexhez (Propeller)
Kezdetét vette az Index további működésének fenntartása érdekében egy új szerkesztőségi stáb felépítése – értesült több forásból is a Media1. A portál egyelőre annyit állít biztosan, hogy  történtek konkrét megkeresések újságírók, szerkesztők felé, hogy érdekelné-e őket valamilyen pozíció a lapnál. Azt nem tudni, hogy a mostanival azonos létszám
júl. 26
0:14
Balatonra vonattal? Félmillióan már megtették (Napi)
Júniusban közel félmillióan vonatoztak a Balatonra, a tó körüli utazásra alkalmas új jegyekből ötezer kelt el és jelentősen nőtt a biciklisek száma is.
júl. 26
0:14
Index-bojkottot hirdet Ferencváros polgármestere, amíg a függetlenségüket helyre nem állítják (168 Óra Online)
A Facebookon üzent az Index tulajdonosainak Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere. Baranyi azt írja, a IX. kerület nem tekinti a portált sajtópartnernek, és semmilyen ügyben nem nyilatkozik, amíg a függetlenségüket helyre nem állítják.
júl. 26
0:18
Autósok, figyelem: fontos változás történt a zöldkártyával (Napi)
Pénteken hatályba lépett az a pénzügyminisztériumi rendelet, amely a jövőben lehetővé teszi a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) meglétét igazoló zöldkártya fekete-fehér alapon történő kibocsátását - hívta fel a figyelmet a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz).
júl. 26
0:18
Több Balaton, kevesebb Brüsszel - üzeni Orbán a helyszínről egy szalmakalapos, napszemüveges kép kíséretében (168 Óra Online)
Több Balaton, kevesebb Brüsszel - írta ki Facebook-oldalára Orbán Viktor miniszterelnök egy szalmakalapos, napszemüveges kép kíséretében.
júl. 26
0:22
Tolongást várnak az új állami tenderen (Napi)
A tavasszal zárt első Metár-tender jó eredményei alapján a most kiírt másodiknál azzal számol a Magyar Energetikai és Közműszabályozási Hivatal (MEKH), hogy ez még jobban fog.
júl. 26
0:22
Miért álltunk fel? címmel közölt háttérinformációkat Fábián Tamás, az Index egyik felmondott újságírója (168 Óra Online)
Miért álltunk fel? címmel közölt háttérinformációkat Fábián Tamás, az Index egyik felmondott újságírója a Facebookon.
júl. 26
0:26
Mire készül az MNB és a forint? Új prognózis érkezett (Napi)
Irányváltás történt a jegybankban több mint egy hónappal ezelőtt, amikor a monetáris tanács (MT) négy év után 15 bázispontot faragott az alapkamaton, majd jelezte, hogy újabb csökkentés jöhet. Most kedden pedig további 15 bázispontos vágással 0,6 százalékra csökkentette az alapkamatot. Az új helyzet érinti a hozamokat, az állam finanszírozását és a
júl. 26
0:26
Somfai Péter: Az élet tisztelete (168 Óra Online)
Az Európai Unióban jelenleg csupán három országban engedélyezik az aktív eutanáziát: Belgiumban, Hollandiában és Luxemburgban.
júl. 26
0:30
A Groupama biztosítja a vasúti járművek javításából eredő károkat (Napi)
A vasúti járművek karbantartását, javítását és időszakos vizsgálatát végző műhelyek tevékenységéből származó károkat a Groupama Biztosító Zrt. biztosítja a MÁV-Start Vasúti Személyszállító Zrt. számára, nettó 400 millió 305 ezer forintért.
júl. 26
0:30
Bodolai: Dull Szabolcsot Németországban a rendőrök szíjon vezették volna el, amiért információkat adott ki (168 Óra Online)
Nagyon súlyos állításokat közölt Dull Szabolcsról, az Index kirúgott főszerkesztőjéről egy zárt Facebook-csoportban Bodolai László, az Index.hu Zrt. elnöke, aki egyúttal a lapot tulajdonló Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumának elnöke.
júl. 26
0:34
Jó hírt kaptak a cukorbetegek (Napi)
Január 1-jétől a közgyógyellátás részeként jelentős kedvezményekkel juthatnak hozzá az egyes típusú cukorbetegek a szöveti cukormérésre szolgáló szenzorhoz, a gyerekek ingyen; nagy is az érdeklődés az életminőséget és az anyagcsere-folyamatokat javító eszköz iránt - mondta Luczay Andrea, a Semmelweis Egyetem 1-es Számú Gyermekgyógyászati Klinikáján
júl. 26
0:34
Fluor Tomi: Központilag kiadott karaktergyilkosságok és tévedhetetlen kormányról szóló népmesék platformjává válik az Index (168 Óra Online)
Flour Tomi (eredeti nevén Karácson Tamás) énekes-dalszerző is posztolt az Instagramon az Index-szel történtek miatt. Egy Gulyás Gergely kép mellé arról írt, nem tudja, hogy
júl. 26
0:38
Kiderült, miért imádják a készpénzt a magyarok (Napi)
Magyarországon a készpénz után a legismertebb fizetési mód a bankkártyás fizetés terminálnál érintéssel, illetve lehúzással. Az utalás lehetőségét, a bankkártyával való fizetést online módon, valamint mobilfizetési lehetőséget a többség szintén ismer. A legkevésbé ismert elektronikus fizetési megoldások 2020-ban is a prepaid kártya és a virtuális t
júl. 26
0:38
Németországban megérkezett a járvány második hulláma (168 Óra Online)
A második hullám már itt van. Nap mint nap új gócpontok jelennek meg - mondta Michael Kretschmer, Szászország miniszterelnöke a Rheinische Post napilap szombati számának.
júl. 26
0:39
Tíz illegális migránst tartóztattak fel Homorúdnál (Police)
Tíz illegális migránst tartóztattak fel Homorúdnál Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 26., v - 00:16 A külföldieket a rendőrök visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
júl. 26
0:39
Koronavírus-gyanúval kerültek karanténba táborozó gyerekek Sarkadon (Hírstart)
Egy pedagógusnál jelentkeztek a tünetek, akinek édesapja koronavírusos.
júl. 26
0:42
Média1: Már toborozzák az új stábot az Indexbe (168 Óra Online)
Új szerkesztőségi stábot építenek fel az Indexben, hogy fenn tudják tartani a működést - értesült a Média1 több forrásból. Egyelőre toborozzák az embereket. Azt nem tudni, hogy a mostanival azonos létszámmal működtetnék-e a lapot, vagy kevesebb embert vesznek-e fel. Eddig nagyjából 90 ember dolgozott ott.
júl. 26
1:09
Határsértőt fogtak el a rendőrök Békés megyében (Police)
Határsértőt fogtak el a rendőrök Békés megyében Békés Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 26., v - 00:49 A magát afgán állampolgárnak valló férfit előállítják.
júl. 26
1:09
Ezúttal sem volt ötös a lottón (Hírstart)
A négytalálatos 2 568 805 forintot fizet.
júl. 26
1:21
Határsértőket fogtak el a rendőrök (Police)
Határsértőket fogtak el a rendőrök Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 26., v - 01:09 A magukat sri lankai állampolgárnak valló külföldieket előállították.
júl. 26
1:33
Vasárnap is zivatarok várhatók az ország nagy részén (Hírstart)
Vas és Zala megye kivételével vasárnapra is az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki zivatarveszély miatt.
júl. 26
1:57
Újabb útlezárások Somogyban az esőzések miatt (Police)
Újabb útlezárások Somogyban az esőzések miatt Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 26., v - 01:32 A 68-as számú főút egyes szakaszain továbbra is teljes útlezárás van érvényben.
júl. 26
4:09
Nem szabadulhat a gólyatáborban erőszakoló fotós (Hírstart)
Rácsok mögött marad a gólyatáborban erőszakoló fotós, hiába töltötte le büntetése kétharmadát.
júl. 26
4:09
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei (GazdaságPortál)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 30. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: Nyerőszámok: 1 (egy) 16 (tizenhat) 58 (ötvennyolc) 76 (hetvenhat) 87 (nyolcvanhét) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 17 darab, nyereményük egyenként 2.568.805 forint; 3 találatos szelvé
júl. 26
4:13
Koronavírus-gyanú miatt karanténba kerültek táborozó gyerekek Sarkadon (Hírstart)
Egy tanárnő érezte magát rosszul, de kiderült, nem kapta el a vírust.
júl. 26
4:15
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei (Hírstart)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 30. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: Nyerőszámok: 1 (egy) 16 (tizenhat) 58 (ötvennyolc) 76 (hetvenhat) 87 (nyolcvanhét) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvény 17 darab, nyereményük egyenként 2.568.805 forint; 3 találatos szelvé
júl. 26
5:51
Öt illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök Hercegszántónál (Police)
Öt illegális migránst tartóztattak fel a rendőrök Hercegszántónál Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 26., v - 05:37 A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.
júl. 26
6:03
Vasárnapi forgalomkorlátozások Budapesten (Police)
Vasárnapi forgalomkorlátozások Budapesten Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 07. 26., v - 06:00 A mai napon, 2020. július 26-án járványügyi intézkedések végrehajtása, valamint félmaraton és futófesztivál miatt forgalomkorlátozás lesz Budapest VI., XIII. és XIV. kerületében.
júl. 26
6:27
Rendszámtáblákat lopott, a győri nyomozók keresik (Police)
Rendszámtáblákat lopott, a győri nyomozók keresik Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 26., v - 06:14 A rendőrök az állampolgárok segítségét kérik az ismeretlen elkövető azonosításához.
júl. 26
6:30
TGM: Semmi nyámmogás – le a kalappal (24.hu)
Az Index dolgozói nem forradalmárok. Kételkedő és habozó polgárok, akiknek van hozzá elég eszük, hogy belássák: itt nincs kivel beszélni – írja a filozófus.
júl. 26
6:45
Pulai: Nagy esély van a kétharmad megtörésére (Hírstart)
Pulai András, a Publicus Intézet vezetője szerint, a Fidesz kétharmada veszélyben van, ugyanis „a Borsod megye 6-os választókerület időközi országgyűlési képviselőválasztásán sok fog múlni, mert az ellenzék számára az egy nyerhető körzet.” Felhívta a figyelmet: senkinek ne legyen illúziója afelől, hogy „ha a Fidesz azt méri, veszíthet egy körzetben
júl. 26
6:45
Újabb fejlemények a koronavírus gyanús tanárról (NLC)
A tanárnőnek azóta elkészült az első koronavírus-tesztje, az eredményről a kerület polgármestere is beszámolt.
júl. 26
6:47
Újabb fejlemények a koronavírus gyanús tanárról (Hírstart)
A tanárnőnek azóta elkészült az első koronavírus-tesztje, az eredményről a kerület polgármestere is beszámolt.
júl. 26
6:49
Gyerekek kerültek karanténba gyanús eset miatt (Hírstart)
Az iskolások egyik nevelője rosszul érezte magát, aztán kiderült, hogy az édesapjánál kimutatták a vírust.
júl. 26
6:51
Körözött homokfutó volt a szállítmány (Police)
Körözött homokfutó volt a szállítmány Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 26., v - 06:38 A Csongrád-Csanád megyei rendőrök a szlovén hatóságok által körözött gépjárművet foglaltak le Kiszombornál.
júl. 26
6:53
Az aluljáróban követtek, majd kiraboltak egy férfit – az egyik feltételezett elkövetőt elfogták (Police)
Az aluljáróban követtek, majd kiraboltak egy férfit – az egyik feltételezett elkövetőt elfogták Budapesti Rendőr-főkapitányság2020. 07. 26., v - 06:43 Társát keresik a III. kerületi rendőrök.
júl. 26
7:09
Hírek Fejér megyéből (Police)
Hírek Fejér megyéből Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság2020. 07. 25., szo - 07:22
júl. 26
7:24
Mennyivel számoljunk a nyugdíjas évekre? (Napi)
Átlagosan havi 135 ezer forintból kell, hogy megéljen egy magyar nyugdíjas. Ugyanakkor az OTP Öngondoskodási indexe szerint a jelenlegi aktív korosztály mindössze 23 százaléka gondolja úgy, hogy az állami nyugdíj elegendő lesz a megélhetéséhez.
júl. 26
7:33
Zöldszalag Regatta – Augusztus végén elszabadulnak az elektromos hajók a Balatonon (Hírstart)
Már csak 30 nap van hátra az idei, immár 9. Zöldszalag Regattáig. Az elektromos hajók minden évben megrendezett nagy versenyére az idén nagyjából 50 hajót várnak a rendezők. A szervezés jól halad, az idén várhatóan minden korábbinál nagyobb szabású lesz a verseny. Az augusztus 21-én megrendezendő Zöldszalag Regattán induló hajók összteljesítménye a
júl. 26
7:36
Csak két megyében nem szakad le az ég ma (24.hu)
A legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 30 fok között alakul vasárnap.
júl. 26
7:48
Jövőre nagy változás jön a fizetésben (Napi)
Azonnali fizetésre épülő mobilfizetési megoldást hoz létre a GIRO Zrt. - adta hírül a cég.

Keresés